Het nieuws van november 2012.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.
Als men 's morgens deze rubriek leest, kijk dan ook nog even terug naar de vorige dag, er wordt soms nog in de loop van de dag iets bijgeplaatst.

NIEUWS van EERDERVrijdag 30 november 2012. Morgen 1 december 2012 is het echtpaar Henk en Ciel van Ratingen- Funken in Perth Australië, 50 jaar getrouwd. De gegevens staan tijdelijk in de rubriek "Gouden Huwelijk". Ook te bereiken door "hier" te klikken. Gaan jullie ze ook feliciteren?


Vrijdag 30 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3690 een foto zien, genomen door Tjeu Scheepers van een groep mannen van zo'n 70 jaar oud, die op zondag 25 november een reünie van hun school begin klas hebben gehouden.


Vrijdag 30 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie zien, hoe een meisje met "Naers blood inne aore" de kar trekt bij het zanggroepje "Sieke en de Bubs" en daarmee een finaleplaats heeft behaald bij de voorselectie van het TVK.


Donderdag 29 november 2012. Op maandag 26 november 2012 is op 89 jarige leeftijd overleden, de oud Neerse Jes Franssen, weduwe van Jan Winkes en eerder nog van Martin van de Vorle. Aan haar kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 1 december 2012 om 10.30 uur in de parochiekerk van Haelen, waarna de crematie volgt in 't crematorium te Baexem.
Het adres voor de condoleances is: Van Ghoorstraat 34, 6081BC HAELEN.


Donderdag 29 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3689 twee foto's zien, weer genomen aan de Maas door Har van Knippenberg.


Donderdag 29 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Jan Strous ons zien, hoe hij via internet (in oude kranten) nog iets vond over de werkverschaffing in Neer.  
Ga ook eens op onderzoek uit! 


Woensdag 28 november 2012. De groep "Drieënunhalf" schreef om te plaatsen: 
Ook Drieënunhalf heeft dit jaar meegedaan aan de leedjesaovendj. Wij zijn: Rob Houben, José Niessen, Ralf Rijks en Remco Claessen. Door "hier" te klikken horen jullie hun clip!


Woensdag 28 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3688 een prachtige oude foto zien, genomen op de Kruisstraat. Moet U zeker zien!


Woensdag 28 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, de start van de Cinesud, het platform voor mediaprofessionals in het hart van de Euregio, het project ‘Cinesud Academy’.


Dinsdag 27 november 2012. Morgen is weer een oud Neerenaar jarig. Jan van Riese Giel (Rijs) wordt dan 75 jaar en zijn vriendin (levenspartner) Dien Schers wordt op zondag 2 december 2012, 70 jaar oud. Meer gegevens tijdelijk in de rubriek "Jarig". Ook bereikbaar via de link.


Dinsdag 27 november 2012. Op de "Leedjesaovendj" van zaterdag 24 november 2012 werd dorpsgenote Rianne Seuren de derde prijs toebedeeld. Daarmee een van harte Proficiat!
Klik "hier" om haar clip te zien en te horen.


Dinsdag 27 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3687 een drietal foto's zien genomen op de feestavond van Muziekplein. 
Jos Wilms werd benoemd tot Erelid, Peter van Melick was 25 jaar en Jan van Pol was 60 jaar lid. 


Dinsdag 27 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, de aankondiging van de december-actie van Inlijsterij Janssen te Herkenbosch. 


Maandag 26 november 2012. 't Graotekoeër is tweede geworden op de "Leedjesaovendj". 
Willen jullie de slager "Laot gaon mit dae booët" zien en horen? Klik dan op de link.


Maandag 26 november 2012. De echte Neerse Stien Severins-Vestjens wordt vandaag 90 jaar oud. Een geweldige leeftijd. Zij staat tijdelijk in de rubriek "Jarig". Ook te bereiken via deze link.


Maandag 26 november 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag, laat ik jullie nogmaals een foto zien die genomen is in Swalmen-Asselt en die ingezonden is door Walther Brouns uit Beesel.


Maandag 26 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3686 een tweetal foto's zien van een stamkaart, die in de oorlog werd gebruikt.
Ze is ingezonden door Gerrit van Ratingen en staat op zijn naam. 
Voor iets meer over de oorlog "Geschiedenis" klik op deze link van Harrie van Pietjes.


Maandag 26 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een paar foto's van het Boerebroedspaar voor het nieuwe Vastelaovesseizoen 2013. Organisatie: "Aoj Shötte".


Zondag 25 november 2012. Zo juist het bericht binnen gekregen, dat in Australië op 92 jarige leeftijd is overleden, de oud Neerenaar (emigrant) Jacobus Bartholomeus Luijten, weduwnaar van Truus Theelen. Voor de ouderen onder ons zal hij beter bekend zijn als Sjaek van Merens of Sjaek van Rungskes Martinus. 
Aan zijn kinderen, familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Condoleren kan via het mailadres van zijn nichtje: Paula Knops-Theelen.


Zondag 25 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3685 een drietal foto's zien, van het St.Ceciliafeest van Zangvereniging Maas- en Neergalm met huldiging van haar Jubilarissen. Zie de aanvullende foto van Thei Trines.


Zondag 25 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een bijdrage van Ton Metsemakers uit Buggenum. Hij vertelt iets over het Buggenummerbrook!


Zondag 25 november 2012. Gisteravond was het Leedjesaovendj. Jammer nog geen uitslag of andere gegevens binnen gekregen. Wel één slager: door "hier" te klikken is die te horen.
Dat had ik vannacht niet gedacht maar deze slager heeft, zoals ik nu hoor, ook nog gewonnen. 2-de is geworden, met tevens de publieksprijs, 't Graotekoeër en 3-de: Rianne Seuren.


Zaterdag 24 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3684 een foto zien, waarop twee Neerse gebroeders, die naar Parijs zijn geweest. Het waarom? Dat vertellen ze jullie zelf! 


Zaterdag 24 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Gerrit Derikx ons een drietel foto's zien en vertelt hij ons iets over de reis, die hij samen met Dide heeft gemaakt naar Zuid-Afrika. Het is hem daar opgevallen, dat er op een bepaalde manier zo weinig verschil zat, tussen dát immens grote land en onze gemeente Leudal.


Vrijdag 23 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3683 een paar foto's zien van de vistrappen aan de Zandvang in de buurtschap Kinkhoven, mooi gefotografeerd door Peter Peters. Zie de reactie van Har Frenken, Neer.


Vrijdag 23 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat het bestuur van Zangvereniging Maas- en Neergalm ons weten, dat de H.Mis ter gelegenheid van het St.Ceciliafeest a.s. zaterdag niet om 9.30 uur is zoals in enkele publicaties staat geschreven, maar gewoon om 19.00 uur.


Donderdag 22 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3682 foto's zien, van de Beukenlaan, die nu zoals Ton van Gieël van Toon zo mooi zei: "De Beukenlaan is nu de Beuken..weg geworden".


Donderdag 22 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, heeft de voorzitter van Muziekplein ons het een en ander te vertellen. 


Woensdag 21 november 2012. Zaterdag 24 november 2012, "Lung Juhn" in Café Maneslust.
Tijdelijk te bereiken via bovenstaande link.


Woensdag 21 november 2012. Klik "hier"  om de uitnodiging te zien voor het K.V.L. te Tegelen. Daar staan ook de deelnemers van Neer. (Dit is een tijdelijke pagina.)


Woensdag 21 november 2012. Dit weekend hebben wij in Neer een 40 jarig Huwelijksfeest. 
Door "hier" te klikken zullen de gegevens, die op een aparte pagina staan, tijdelijk te zien zijn.


Woensdag 21 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3681 een foto zien, gemaakt door Ton Timmermans op de Baand. 
Daar zijn ze schijnbaar, in Neer, begonnen met het inleggen van glasvezel!


Woensdag 21 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jullie uitgenodigd door heemkundevereniging "Oos Naer" voor de spreekbeurt over de A-beek door Jo Corstjens, die vanavond om 20.00 uur wordt gehouden "In d'n Haammaeker".


Dinsdag 20 november 2012. In de rubriek "Vraag en aanbod" heeft de Goede Sint iets te bieden.
Ook te bereiken via de bovenstaande link. 


Dinsdag 20 november 2012. Woensdag 14-11-2012 hebben twee "Naerse maedjes", Gerrie en Corrie van de Bool een biologische verswinkel geopend in Tegelen. Met een aparte pagina wil ik daar de nodige aandacht aan schenken en het staat voorop, dat ik hun een geweldig succes toewens. Die pagina zal een tijdlang te zien zijn door "hier" te klikken. 


Dinsdag 20 november 2012. Aankomend weekend vindt er in Neer een Huwelijksfeest plaats. 
De gegevens staan tijdelijk op een aparte pagina. Te bereiken door "hier" te klikken.


Dinsdag 20 november 2012. De oud Neerse Miep Hansen-Doemges in Roermond wordt morgen 87 jaar oud. Zij staat tijdelijk in de rubriek "Jarig". Ook te bereiken via deze link.


Dinsdag 20 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3680 een foto zien, die gemaakt is in de dertiger jaren van de vorige eeuw van toen de Neerenaar Joep Op 't Root. Velen hebben misschien nooit van hem gehoord, maar hopelijk brengt mijn schrijven daar een kleine verandering in.


Dinsdag 20 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, maakt beugelclub "Onder Ons" aan jullie bekend, dat er weer opgegeven kan worden voor een kampioenschap.


Maandag 19 november 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag, laat ik jullie een foto zien die genomen is in 't Leudal en die ingezonden is door Gerrit van Ratingen uit Heytse.


Maandag 19 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3679 een drietal foto's zien, die ik heb kunnen maken, van de aankomst van Sint Nicolaas, bij het gemeenschapshuis "In d'n Haammaeker".


Maandag 19 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan ik jullie, door toedoen van Erik Seuren namens Muziekplein al snel laten meegenieten van het mooie resultaat dat de Percussiegroep "Zinvol Geweld" gisteren in Heel heeft behaald. Proficiat!


Zondag 18 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3678 weer eens een herfstfoto zien, gemaakt door Peter Peters.


Zondag 18 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt het bestuur van de gezamenlijke buurten of jullie massaal Sint Nicolaas mee komen inhalen?


Zaterdag 17 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3677 een drietal foto's zien, van een heel aparte repetitie van Zangvereniging Maas- en Neergalm. John Stoffels vertelt ons daarbij namens de ontspanningscommissie van de vereniging, wat het allemaal te betekenen heeft.


Zaterdag 17 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vinden jullie alles over de Vogelshow die Zang en Kleur samen met zustervereniging Eendracht uit Haelen,  dit weekend organiseren, in het duivenlokaal van PDV Tot Ziens aan het Kloosterpad.


Vrijdag 16 november 2012. Vier trotse grootouders laten ons weten, dat op 15 november 2012 een kleindochter geboren is, genaamd: Guusje Jacobs. Een foto en de gegevens staan ook nu weer tijdelijk in de rubriek "Geboren", die dan ook zolang nog te bereiken is via de link. 


Vrijdag 16 november 2012. Uit de krant. In Thorn is op maandag 12 november 2012 op 90 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoten Tilla Lalieu-Dorssers, weduwe van Harrie Lalieu. Voor de ouderen in Neer zal zij beter bekend zijn als Diel van Dorsers Wölm van 't Eilandj. 
Aan haar kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De plechtige uitvaartdienst zal plaats vinden op zaterdag 17 november 2012 om 10.30 uur in de St.Michaëlkerk te Thorn, waarna de begrafenis volgt op de algemene begraafplaats aldaar.
Het condoleanceadres is: Schoolstraat 17, 6017CX THORN.


Vrijdag 16 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3676 een herfstfoto zien van een gedeelte van de Leudalweg, genomen door Peter van Bekker Lei (Peters). 


Vrijdag 16 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Will van den Brand uit Voorthuizen ons een link naar de foto's, die hij in oktober gemaakt heeft.


Donderdag 15 november 2012. In de rubriek "Provincie Limburg" is vandaag een bericht geplaatst, dat de toekomstige jeugdige 'bouwvakkers' heel zeker even moeten gaan lezen.
Ook te bereiken via de link.


Donderdag 15 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3675 een paar foto's zien, van de "mooder" van Grad Custers. Deze foto's zullen bij haar nakomelingen de nodige nostalgie bewerkstelligen. 


Donderdag 15 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een vraag van een van de bezoekers aan deze site. Guanita Geutjes uit Tegelen heeft iets gekregen en weet niet wat dat is. Wie kan haar helpen?


Woensdag 14 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3674 een paar foto's zien, die horen bij een interview dat Kitty Schiphorst-Preuper aan Marloes Peulen heeft afgenomen.


Woensdag 14 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, neemt Jan Strous ons nog eens mee naar de Waterkrachtcentrale in Nederweert. Van zulke dingen weet Jan toch zeer veel af!


Dinsdag 13 november 2012. In de rubriek "Vraag en aanbod" hebben twee Neerse dames, ja inderdaad, ze hebben een: vraag en een aanbod. Ook te bereiken via de link!
Verder waren er enkele reacties op de "Zomaar un foto" van vandaag en is er een sponsor bij gekomen.


Dinsdag 13 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3673 een foto zien, die in Neer genomen zou zijn en waar de maker graag iets meer van zou weten. Kunt U hem helpen?


Dinsdag 13 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, stuurt Marjolein Peulen een artikel in met de successen van de Nederlandse Reddingsbrigade en het wedstrijd vervolg in de nabije toekomst.


Maandag 12 november 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag, laat ik jullie een foto zien die genomen is in Swalmen-Asselt en die ingezonden is door Walther Brouns uit Beesel.


Maandag 12 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3672 twee foto's van Ben Hendrickx zien. Huisvlijt ter ere van Sint Mèrte!
Harrie is bij de Sint Mèrteviering van de Gezamenlijke Buurten geweest. De foto's die hij heeft ingezonden heb ik in een aparte pagina "Sint Mèrte 2012" geplaatst. Zolang alsdat ze op de startpagina staan, zijn ze ook te bereiken via de link hierboven.


Maandag 12 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staan vandaag twee zeer belangrijke berichten van Muziekplein. Zeker even gaan lezen!


Zondag 11 november 2012. Trotse grootouders laten ons weten, dat op vrijdag 9 november 2012 een kleinzoon geboren is, genaamd: Ties Derikx. Een foto en de gegevens staan ook weer tijdelijk in de rubriek "Geboren", die dan ook zolang nog te bereiken is via de link. 


Zondag 11 november 2012. Sinte Mèrte. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3671 een foto zien, van een prachtige zonsondergang. De foto deed mij direct denken aan Rowwen Hèze met hun lied 'De Peel in Brand'. Ik heb het opgezocht en via een link bij de foto gezet en daar zal dat mooie lied, de vier dagen dat de foto op de site staat, te beluisteren zijn.


Zondag 11 november 2012. Sinte Mèrte. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, neemt Jan Noblesse ons mee naar een waterkrachtcentrale aan de sluis in Nederweert. 


Zaterdag 10 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3670 een foto zien, van een Neerse Wereldkampioene. Anneloes, wij zijn zeer trots op jou. Proficiat! Wilt U er meer over weten? Dat kan door "hier" te klikken.


Zaterdag 10 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat transportbedrijf, de firma Kuypers hier uit Neer ons weten, dat zij de "Lean and Green Star" in ontvangst hebben mogen nemen. Een van harte Proficiat!


Vrijdag 9 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3669 een foto zien, die als reclame voor een toneelstuk dat in Neer opgevoerd gaat worden dient, organisatoren zijn fanfare De Eendracht samen met een toneelvereniging.
Vanaf nu is de verkoop van entreekaartjes begonnen. Ben er snel bij!


Vrijdag 9 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, doet Ben Hendrickx weer eens verslag van een van zijn wandelingen samen met zijn Annemie. 
Dit keer was hij in België in de buurt van Maastricht. 


Donderdag 8 november 2012. Na het overlijden van Jo Pouls staat "hier" tijdelijk een dankbetuiging van de familie Pouls-Wanten.


Donderdag 8 november 2012. Uit de krant van vandaag. Op 2 november 2012 is op 91 jarige leeftijd overleden onze dorpsgenote Gertruda  Reinders-Vestjens, voor velen beter bekend als Trui van Berte Sef vanne Kruutsstraot. Aan haar man Pierre, de kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden.
Het condoleanceadres is: Lindenstraat 1, 6086CL NEER. 


Donderdag 8 november 2012. T.V. 3ML was voor haar programma "Praot vanne Straot" in "NAER". Hebt U dat programma gemist of zou U het nog eens willen zien en horen? 
Het is te bereiken via de link!


Donderdag 8 november 2012. Gevonden: auto, motor of bromfiets sleutel. Is bij mij afgegeven. Mist U er een, kom dan even kijken.


Donderdag 8 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3668 drie foto's zien, genomen zondag 4 november 2012 op ons kerkhof t.g.v. de viering van Allerheiligen 2012.


Donderdag 8 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Bert Meily uit Leiderdorp ons een paar foto's zien, van te exporteren (vanuit Polen) zeer grote kranen.
Jan Strous geeft via een link nog wat uitleg.


Woensdag 7 november 2012. In de rubriek "Bedankjes" staat weer een bedankje, ook te bereiken via de link.


Woensdag 7 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3667 drie foto's zien, van de drie koren die zaterdagavond 3 november 2012 het Najaarsconcert van Zangvereniging Maas- en Neergalm samen hebben opgeluisterd. 


Woensdag 7 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Edwin van Lier de mededelingen / gegevens van het "Sint Mertefieëst" 2012 van de Gezamenlijke Buurten. 


Dinsdag 6 november 2012. Aan b.s. de Kwir is een Rabobankpasje gevonden op naam van 
J.M. Berben. Hij / zij die dat pasje verloren is, kan zich bij mij Piet van Toon melden, dan krijg je van mij te horen wie het gevonden heeft. Gelukkig! Het pasje is bij de eigenaresse terug.


Dinsdag 6 november 2012. Bericht ontvangen, dat Dieter Hansen vrijdag 2 november 2012 een onderscheiding heeft ontvangen. De volledige gegevens staan tijdelijk op een aparte pagina, die te bereiken is door "hier" te klikken. Jullie wensen hem toch ook even proficiat?  


Dinsdag 6 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3666 een foto zien, die op de Jubilarissenavond van R.K.S.V.N. van zaterdag 3 november 2012 is genomen. Aan alle jubilarissen en zeker ook die met een extra vermelding een van Harte PROFICIAT!


Dinsdag 6 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, biedt advocate Linda van Kasteren uit Maastricht (mede sponsor van deze site) zich aan om voor een schappelijke prijs juridisch advies of bijstand te verlenen bij een conflict.


Maandag 5 november 2012. In de rubriek "Geboren" staat weer tijdelijk de vandaag geboren: Cara Houben. Ook voor die zelfde tijd te bereiken via bovenstaande link.


Maandag 5 november 2012. In de rubriek "Vraag en aanbod" wordt iets aangeboden. 
Kan ook via de link bekeken worden.


Maandag 5 november 2012. Er zijn twee poesjes (katjes) aangelopen in Neer, een zwart en een zwart met iets wit er in. Wie mist ze? Vraag het mij, ik weet waar ze zijn. Tel.591317.


Maandag 5 november 2012. De oud Neerse Annie Vestjens-Klaessen in Roggel wordt vandaag 80 jaar oud. Zij staat tijdelijk in de rubriek "Jarig". Ook te bereiken via deze link.


Maandag 5 november 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag, laat ik jullie een foto zien die genomen is in Tegelen en die ingezonden is door Guanita Geutjes-Klerken.


Maandag 5 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3665 een foto zien, die gistermorgen door Harrie Geraets is genomen tijdens het MusiConnect, georganiseerd door Muziekplein Neer.


Maandag 5 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat een uitnodiging aan de besturen van alle verenigingen van Neer, voor een vergadering op woensdag 7 november 2012.


Zondag 4 november 2012. 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3664 een paar foto's zien, die ik gistermorgen aan de Wittekapel heb kunnen maken van het Sint Hubertusfeest van de jagersvereniging Neer.


Zondag 4 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigt heemkundevereniging "Oos Naer" jullie uit om morgenavond de inloopavond te komen bezoeken. Daar is nog het een en ander te leren!


Zaterdag 3 november 2012. Het echtpaar Gerjo en Joke Förster-van Rijt zijn vandaag 3 november 2012, 40 jaar getrouwd. Vanaf hier een van harte Proficiat!
Door "hier" te klikken zijn meerdere gegevens te zien.


Zaterdag 3 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3663 een foto zien, van een heel aparte 'Koninginnepage' vervaardigd als werkstuk door Stef van de Bool. In elk geval iets, dat aantrekkingskracht uitoefent!


Zaterdag 3 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigt voorzitter Peter Derks van Muziekplein jullie uit om in Gemeenschapshuis “In d’n Haammaeker” de ingerichte eigen ruimte te komen bekijken.  


Vrijdag 2 november 2012. a.s. Zondag wordt in Neer het jaarlijkse Allerheiligenfeest gevierd. In processie wordt er vanaf de kerk naar het kerkhof getrokken om daar onze doden te herdenken. Op een aparte pagina heb ik een drietal foto's van het vorig jaar geplaatst, tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.


Vrijdag 2 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3662 een paar foto's zien, die de oud Neerenaar Ronald Geeven uit Weert ons stuurt. Hij bedankt ons allemaal voor de vele stemmen die hij van Neer heeft mogen ontvangen.


Vrijdag 2 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Geert van Café Maneslust "Biej Mieke" het muziekprogramma van deze week. 


Donderdag 1 november 2012. Zangvereniging Maas- en Neergalm organiseert a.s. zaterdag 3 november 2012 haar jaarlijks Najaarsconcert. Meer gegevens staan tijdelijk op een aparte pagina. Om die te zien, moet men "hier" klikken.


Donderdag 1 november 2012. Uit de krant van vandaag. In Heythuysen is vrijdag 26 oktober 2012 onze oud dorpsgenote Mia Boonen-Bongers op 92 jarige leeftijd overleden. Voor velen zal ze beter bekend zijn als: Mia van Piet van Tieneske. Aan haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. 
De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden.
Correspondentieadres: Familie Hendriks-Boonen, Dorpsstraat 72, 6082AR BUGGENUM. 


Donderdag 1 november 2012. Een oud Neerenaar in Kessel-Eik is woensdag 31 oktober 2012, 70 jaar oud geworden. Hij staat alsnog tijdelijk in de rubriek "Jarig". Ook te bereiken via deze link.


Donderdag 1 november 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3661 een foto zien van gelukkige schoolkinderen van b.s. De Kwir, die bezig zijn met muziek maken. Met 80 tegelijk, zullen ze jullie daar a.s. zondag van laten genieten.


Donderdag 1 november 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, verkondigen de "Sjofele types" de voorverkoop voor hun optreden in november aan.


Donderdag 1 november 2012. Als U toevallig een paar dagen niet hebt gekeken naar deze site, dan raad ik aan om "hier" even te klikken, dan komt U terug bij het nieuws van oktober 2012.


Donderdag 1 november 2012. U weet toch, dat men het "Nieuws van eerder" gemakkelijk kan gaan bekijken, door naar die rubriek toe te gaan. Dat gaat zelfs terug tot juni 2001.
Nu nog gemakkelijker, door "hier" te klikken.


Donderdag 1 november 2012. Weer een maand voorbij. Ook aan het begin van deze maand zou ik jullie willen vragen, om even de tijd te nemen om naar de sites van de sponsoren die op mijn startpagina staan te gaan kijken. 
Jullie weten het, door toedoen van die bedrijven kan deze site blijven bestaan. 
Als dank voor dat alles, probeer ik jullie de eerste dag van elke maand te verrassen met een of ander interessant gegeven. Vandaag is klassieke pianomuziek aan de beurt. Bij Pauw en Witteman zag ik afgelopen week Daria van den Bercken, die zich inzette om Handel te promoten. Door middel van deze "link" kunnen jullie "Handel At Home" zien en horen.
Voor de echte liefhebbers ook nog "Daria van den Bercken - Beethoven sonata op. 110 part 2
"