Het nieuws van mei 2010.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

NIEUWS van EERDER!


Maandag 31 mei 2010. Het eerste achterstallig werk is verricht. De geboren Tesse van Beek staat nu met de foto op de site. Klik "hier" om haar te zien.

Maandag 31 mei 2010. Nu om 18.00 uur ben ik thuis, terug uit 't Laurentius in Roermond. 
Toch weer meegevallen. En nu maar hopen dat het zo blijft!
Ik zal zo spoedig mogelijk de draad weer oppakken.

Zaterdag 29 mei 2010. Met Piet gaat 't goed, hij is gisteren door de scan geweest en nu is 't even afwachten op de uitslag. De groetjes van Piet aan U allemaal.

Zaterdag 29 mei 2010. Vanmorgen zijn Wanda en Richard van Beek de trotse ouders van dochter Tesse Elisabeth geworden. Wanda is een dochter van Lies en Hugo Frenken - Gorissen. Het adres voor jullie felicitaties is: Oude Meer 44, 6093 CS Heythuysen. Of e-mail: richard-wanda@home.nl. Dit nieuws laat ons weten zus en tante Vivian Frenken. Vanaf hier ook onze felicitaties, de foto zal later bij de rubriek geboren geplaatst worden.

Donderdag 27 mei 2010. Piet is vandaag in 't ziekenhuis opgenomen. Hij had al een paar dagen buik/maagklachten. Verder moeten we even afwachten, ik zal jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden. Voorlopig geen zomaar een foto.

Donderdag 27 mei 2010. Wij hebben zaterdag 29 en zondag 30 mei 2010 onze tuin open van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag is het in de gemeente Leudal "de Dag van het Park" er zijn dan meerdere tuinen open voor het publiek. Verdere informatie en adressen zijn te vinden op www.leudal.nl Bij ons op Lotjeshof is er beide dagen een expositie van Frien Derks uit Roggel www.frienderks.nl De entree is €2.00 p.p. telefoon 0475-491929. Lowie en Riet Delissen, Brumholt 10 Neer. Sorry de foto's kan ik helaas niet plaatsen.

Donderdag 27 mei 2010. OPROEP OPROEP;  Op dinsdag  1 juni as. willen wij een informatieavond houden over het wel en wee van de vrijwilligers voor 't zwembad. Punten die wij willen bespreken zijn o.a. Hoe in te schrijven; werklijsten en wat verder ter tafel komt. Deze avond vindt plaats bij 't zwembad en begint tussen 18.30 en 18.45 uur. WE HOPEN OP EEN GROTE OPKOMST.

Donderdag 27 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2778 een foto zien, waar tijdens de bekendmaking van de laatste drie voor het spel "Leukste dorp van Limburg", Fred Waegemans op staat. Neer viel naast de boot!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, de uitslagen van het Penaltytoernooi.  

Woensdag 26 mei 2010. In de rubriek "Jarig" staan ondertussen drie jarigen. Ze zijn tijdelijk via de link "hier" te bereiken. Sturen jullie ook even een felicitatie?

Woensdag 26 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2777 een foto zien van het kuitschieten, dat ieder jaar een bepaald ritueel is.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een paar foto's die Frans Klerken instuurde van het beugelfeest, dat met Pinksteren in Grefrath jaarlijks wordt georganiseerd.
De Neerse beugelaar Onno van Knippenberg werd daar de winnaar.

Dinsdag 25 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2776 weer een mooi oudje zien. Vandaag is het een ansichtkaart, waarop te zien de tuin van meester Spee met op de achtergrond onze St.Martinuskerk.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een foto van de kinderen, die a.s. zondag de Eerste H.Communie doen. Het mooie is, dat de namen er bij genoemd worden.

Pinkstermaandag 24 mei 2010. Neerenaar Koos Luijten haalt de TV zender van 3ML met zijn verzameling beelden. Ook te bereiken door "hier" te klikken. Ga die uitzending even bekijken!

Pinkstermaandag 24 mei 2010. Op de startpage van deze site, staat sinds vandaag een link naar de site van een nieuwe sponsor. Een goede gelegenheid om te kijken, wat U geboden wordt!

Pinkstermaandag 24 mei 2010. Nog enkele dagen hebt U mede de kans om "NAER" bij de laatste drie in de wedstrijd om het "Leukste dorp van Limburg" te laten eindigen. Om verder te gaan, moet Neer bij die laatste drie eindigen. Wilt U Fred en "NAER" helpen? Stem dan nu, er is nog maar een paar dagen de tijd. Hebt U meer mailadressen? U mag maar eenmaal stemmen, maar wel met allemaal Uw mailadressen eenmaal. Stem "HIER" en breng Neer naar de top!

Pinkstermaandag 24 mei 2010. In de rubriek "Ons mooi Limburg" staat vandaag een foto van de kerk van Kessel, genomen door Jan Geenen uit Weert tijdens een fietstocht op 21-5-2010.

Pinkstermaandag 24 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2775 weer een mooi oudje zien. Wie kan daar iets over vertellen?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Henk van Ratingen ons iets over de "Leeuwin II", een prachtig zeilschip, dat in Australië rondvaart. 

Pinksterzondag 23 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2774 een pracht spiegelkarper zien, door Roel Silvrants gevangen op de Neerbeek.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag zien jullie twee oud Neerse meisjes, die zich bij toeval getroffen hebben en toen samen op de foto zijn gezet.

Zaterdag 22 mei 2010. In de rubriek "Jarig" staat een nieuwe 75 jarige op felicitaties te wachten. Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Zaterdag 22 mei 2010. Vanmorgen vroeg, kwam vanuit Haelen al de oplossing van dat nestjong!

Zaterdag 22 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2773 een paar foto's zien van een uit de kluiten gewassen jong vogeltje. Hoe heet hij?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag zien jullie, dat Neer weer eens de krant heeft gehaald, nu met Music Home. 

Vrijdag 21 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2772 een drietal foto's zien van de werkzaamheden in verband met het meanderen van de Neerbeek, tussen de Hammermolen en de Maas.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een oproep om het penalty-toernooi van a.s. zaterdag 22-5-2010 te komen bezoeken.

Donderdag 20 mei 2010. Op de uitslag van het schuttersfeest is later nog een aanvullende correctie/mededeling van de voorzitter binnengekomen. Ga die zien, het kan "hier".

Donderdag 20 mei 2010. Op de "Zomaar un foto" van vandaag waren een paar reacties. Die zijn bij het artikel bijgevoegd. In de rubriek "Bezoekers schrijven" was een 1-ste prijs vergeten, die is ook alsnog bijgevoegd.

Donderdag 20 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2771 een foto zien, waar 't lang geleden afgebroken "Hoveskčpelke" op staat. Het is bijna zeker, dat veel van de bezoekers aan deze site, "dčt kčpelke" nooit gezien hebben.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft de secretaris van de Bussen Schutten ons enkele uitslagen van het schuttersfeest van afgelopen zondag.

Woensdag 19 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2770 weer eens een oude foto zien. Nu een foto van een klas in de H.Hartschool.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Peter Peters ons een nieuwe trap zien.

Dinsdag 18 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2769 een foto zien, waar weer eens een gedeelte van die mannen, die op de omslag van het boek "Van Naer Haer" op staan. Vele bezoekers van mijn site, vroegen om 't vervolg.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Mieke Boonen ons zien, hoe klein de wereld eigenlijk is.

Maandag 17 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2768 een foto zien, die Jo Waegemans zaterdag van de Jubilerende vereniging heeft gemaakt. Werkelijk een pracht foto.
Het is allemaal schutterij wat de klok slaat: Ook in de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, komt Jo aan het woord. Hij was er bij, toen gistermiddag het gemeentebestuur de bond Juliana verwelkomde. Enkele foto's staan in deze rubriek.


Maandag 17 mei 2010. Ook de rubriek "Ons mooi Limburg" staat vandaag in het teken van het 1-ste Bondsfeest van de bond Juliana van dit jaar, dat door de Bussen Schutten dit weekend werd georganiseerd. Omdat zo'n schuttersfeest volgens mijn mening in deze rubriek thuishoort heb ik één foto, die van de kop van de optocht van gisteren daarvoor genomen. Verder kan men vanaf daar met een link naar al de 36 foto's die ik van de optocht gemaakt heb. Die foto's kan men ook bereiken door "HIER" te klikken. Als iemand foto's wil overnemen? Niet te lang wachten, want ze blijven niet eeuwig staan.

Zondag 16 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2767 enkele foto's zien, gisteravond genomen van het 50 jarig Jubileumfeest van de drumband van de Bussen Schutten.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik Harrie van Pietjes aan het woord. Hij verteld ons wat de tondeldoos met een ketsgetuug van doen heeft.

Zaterdag 15 mei 2010. Uit de krant van vandaag: Teun, de op 28 april 2010 geboren baby eindelijk naar thuis. Wat een geluk voor de ouders Marc en Karen Hansen-van Horne en broertje Sep. Vanaf hier, een verlaat maar wel gemeend, van harte PROFICIAT!
Het adres voor jullie felicitaties is: Kruisstraat 12, 6086AR NEER.

Zaterdag 15 mei 2010. De plechtige uitvaartdienst voor Frits Verheyden (zie 13-5-2010) vindt plaats op woensdag 19-5-'10 om 11.30 uur in de Don Boscokerk, Kapelaan Naussstraat te Venlo. De begrafenis volgt dan op de Algemene Befraafplaats, ook te Venlo.
Het adres voor condoleances is: Bellarminusstraat 3, 5915CV VENLO.

Zaterdag 15 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2766 een foto zien van twee leden van 't Ketsgetuug. Nieuwsgierig geworden wat dat betekend? Ga dan even kijken.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie weten, dat dit weekend de Bussen Schutten een schuttersfeest van de bond Juliana gaan organiseren.

Vrijdag 14 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2765 foto's zien waaruit blijkt, dat er ook in Neer, mooie prachtige vissen gevangen worden.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Harrie van Pietjes ons zien, hoe hij zijn pimpelmees gehuisvest heeft. Het is te zien, die voelt zich thuis bij Harie!

Donderdag 13 mei 2010. Gisteren 12 mei 2010 is geboren Xavi, zoon van Sander en Lucie Crompvoets-v.d. Rieth. Volledige gegevens staan in de rubriek "Geboren". Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Donderdag 13 mei 2010. Afgelopen nacht is onze oud dorpsgenoot Frits Verheyden, voor velen beter bekend als Fritske van Kčrneliske, op 80 jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis te Venlo. Zijn nichtje Carolina laat ons weten, dat hij twee weken geleden in dat ziekenhuis is opgenomen met een hersenbloeding. Aan zijn familie en alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. Eventueel nader bericht volgt nog.

Donderdag 13 mei 2010. Gisteren is een foto binnengekomen van de op 10 mei 2010 geboren Daan (zie 12-5-2010). Hij staat in de rubriek "Geboren", ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Donderdag 13 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2764 een foto zien, ingezonden door Nic Delissen en die genomen is op Brumholt, in 1945 van kinderen van een paar kinderrijke gezinnen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kom ik met een belangrijke oproep van fanfare De Eendracht aan alle Neerenaren die graag muziek maken, vooral de jeugd.  

Woensdag 12 mei 2010. Zo U gisteren het promotiefilmpje voor "het leukste dorp van Limburg" op L1 over en voor "NAER" gemist hebben en zou U dat toch graag even zien? Dan heb ik een oplossing. Klik "hier" op de link en het komt. Wel even geduld, wij zijn niet direct aan de beurt en dan is het ook nog eens snel voorbij. Nog niet gestemd? Doe het dan nu, "hier"!

Woensdag 12 mei 2010. Uit de krant van vandaag. Op de Reuver is plotseling op 58 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Thei Metsemakers, zoon van Gielke van Speerkes Pieër van Brumholt. Aan echtgenote Tiny Metsemakers-Stultiëns, de kinderen, familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 15 mei 2010 om 14.00 uur in de St.Lambertuskerk van Reuver, waarna de crematie plaats vindt in het crematorium te Venlo-Blerick.
Het adres voor condoleances is: Prinses Margrietlaan 11, 5953CA REUVER.

Woensdag 12 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2763 een foto zien, die indertijd op Gerheggen is genomen,
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie enkele foto's zien van een herdenking die op 10 mei 2010 in België is gehouden. Harrie van Pietjes was er bij. 

Dinsdag 11 mei 2010. Bericht binnen gekregen, dat gisteren 10-05-'10 is geboren: Daan.
Zoon van Danny en Paula Verhaeg-van Melick. Adres voor felicitaties: Gendijk 4 6086 NC NEER.
Vanaf hier alvast, een van harte Proficiat! Als er een foto is, wil ik die graag plaatsen.

Dinsdag 11 mei 2010. Vanmiddag is het zover, dan wordt Fred Waegemans op L1 geďnterviewd en wordt een promotiefilmpje uitgezonden. Bij deze roept Fred en ikzelf iedereen op, om naar de uitzending te kijken en als U nog niet gestemd hebt, dit dan nu zeker te doen. Dat kan nog steeds door "hier" te klikken. De aanvangtijd van het filmpje is: 16.57 uur op L1.
 

Dinsdag 11 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2762 de meiboom van de Bussen Schutten zien, gefotografeerd door Peter Peters (van Bekker Lei) maar dan genomen vanuit een andere hoek.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie met foto's van onze oud dorpsgenoot Sjaak van Neliske, de intocht van het bevrijdingsfeest in Heythuysen zien. 

Maandag 10 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2761 zien, dat wat er vandaag 70 jaar geleden is gebeurd. Toen brak de oorlog uit!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie met nog een paar foto's van Harrie van Pietjes een aanvulling op de Ons Mooi Limburg foto van vandaag, zien.

Maandag 10 mei 2010. In de rubriek "Ons mooi Limburg" staat ook vandaag weer een prachtige in Nunhem door Harrie van Pietjes genomen foto, deze is van de St.Servaasprocessie.

Zondag 9 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2760 een foto zien van een paard met kar. Die komt men in 't echt niet meer tegen.
In "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt Miny Pouls-Veugen onze aandacht voor een 94 jarige, die nog veel vrijwilligerswerk doet.

Zaterdag 8 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2759 een foto zien van Jo Smeets, indertijd bezig met zijn grote hobby: archeologie.
In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Riet Delissen ons zien, hoe het is om 's morgens vroeg de krant rond te moeten brengen. Inderdaad iets, om ook eens aandacht aan te besteden.

Vrijdag 7 mei 2010. Hebt U al gestemd voor "NAER" in de strijd om het "Leukste dorp van Limburg"? Nee?  Klik dan "HIER" om te stemmen op "NAER" en/of om naar de stand te kijken.
Die is daar ook te zien, scrol daarvoor naar beneden. Op het ogenblik staan wij op de 4-de plaats. Om iets te maken, moeten wij in deze ronde bij de eerste drie komen. Dus: "Aan 'm"!
Met elk mailadres kan eenmaal gestemd worden, dus gebruik al Uw mailadressen.

Vrijdag 7 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2758 een foto zien genomen in het dorp, zo te zien in het begin van de naoorlogse jaren. De foto roept voor velen zeker nog oude herinneringen op.
In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Bep Korten ons zien, dat ook de Bonte Specht zijn schroom heeft afgelegd en dicht bij de mensen durft te komen.

Donderdag 6 mei 2010. Via Frans-Jozef Geerets (haar neef) bericht ontvangen, dat vandaag 6-5-2010 op 86 jarige leeftijd is overleden, onze oud dorpsgenote Marie (Mie) Geerets. Aan haar familie en andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. Eventuele nader bericht volgt nog. 

Donderdag 6 mei 2010. Wij weten nu, wie dat mooi houtuitsnijwerk op de Vilgert heeft gemaakt. Ga nog maar even kijken, bij foto 2757 is een reactie geplaatst.

Donderdag 6 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2757 een foto zien van een collage, gemaakt door Jo Waegemans. Hij laat ons daarmee de vier dieren zien, die die houtzaag kunstenaar in die stam op de Vilgert heeft gezaagd.
In "Bezoekers schrijven" van vandaag, een oproep t.g.v. het 100 jarig bestaan van onze kerk.  

Woensdag 5 mei 2010. Klik "HIER" om te stemmen op "NAER" of om naar de stand te kijken.

Woensdag 5 mei 2010. De foto van de op 1 mei 2010 geboren Stijn staat nu ook (dat is wel maar tijdelijk) in de rubriek "Geboren", zie ook bij het nieuws van 4 mei 2010.

Woensdag 5 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2756 vier foto's zien, genomen door Jo Waegemans en ik zelf van de Dodenherdenking van gisteren avond. In "Bezoekers schrijven" van vandaag, stelt Harrie van Pietjes een probleem aan de orde over de zwaluwen. Waarom broeden die niet meer tegen de kerktoren? 

Dinsdag 4 mei 2010. Dit bericht is nog laat op de middag binnengekomen: Geboren op 1-5-2010, Stijn, zoon van Gilles en Willeke Wijlhuizen-Jenniskens. Willeke is een dochter van Annie en Toon Jenniskens, Napoleonsweg 8, NEER.
Wij wensen de oud Neerse Willeke, haar man Gilles, opa en oma in Neer en alle andere betrokkenen, een van harte Proficiat. Jammer! Er was geen foto bij, maar die komt misschien nog? De foto van Stijn is er, zie het nieuws van 5-5-2010.  

Dinsdag 4 mei 2010. Op de valreep, het bericht binnen gekregen van een Diamanten (60 jarig) huwelijk. Omdat ik daar geen aparte rubriek voor heb, is de foto en gegevens ook bij de Gouden Paren geplaatst. Ga nog maar snel even kijken! Te bereiken door "hier" te klikken.
Denk aan omlaag scrollen voor de anderen, die er al van eerder staan.

Dinsdag 4 mei 2010. De pagina van/over het "Leukste dorp van Limburg" op deze site is klaar. Ga naar "Allerlei" op de startpage of klik "hier" , dan kunt U stemmen.
Hopelijk doen alle bezoekers aan deze site mee! Ja, toch zeker!
Hebt U een leuke foto, Neer aangaande liggen? Stuur ze in, dan zal ik ze plaatsen.

Dinsdag 4 mei 2010. Denken wij vandaag ook massaal aan de gouden paren? Er is het nog een bij gekomen. Een mailtje is snel verstuurt! Klik "hier".

Dinsdag 4 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2755 enkele foto's zien, genomen door Peter Peters, van houtsnijwerk ook in Neer.
In "Bezoekers schrijven" van vandaag, een foto van de goed geslaagde onderdelenbeurs van bromfietsclub 't Prónksjtök op zondag 2 mei 2010.

Maandag 3 mei 2010. Op "Zomaar un foto" nummer 2754 van vandaag is een reactie binnen gekomen. Die reactie is bij de foto geplaatst, ga ze nog maar even bekijken.

Maandag 3 mei 2010. Op donderdag 29 april 2010 werden hier in Neer in gemeenschaphuis "In d'n Haammaeker" de Koninklijke Onderscheidingen van dit jaar uitgereikt. Daar is een film van gemaakt, die U door "hier" te klikken kunt bekijken.

Maandag 3 mei 2010. Koninginnedag 30-4-2010 schoten de Bussen Schutten om het Koningschap. De uitslagen staan onder "Allerlei", ook te bereiken door "hier" te klikken.

Maandag 3 mei 2010. Ook uit de krant van vandaag: In Blerick is op 86 jarige leeftijd overleden Tiel Moen-Tönnesen, weduwe van Gerrit Moen en moeder van onze dorpsgenote Christien Luijten-Moens. Aan Christien en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De crematieplechtigheid wordt gehouden op donderdag 6 mei 2010 om 10.30 uur in het crematorium te Venlo-Blerick, Grote Blerickse Bergerweg.
Het condoleanceadres is: Vossenerlaan 61, 5924AC BLERICK.

Maandag 3 mei 2010. Vandaag uit de krant: Dinsdag 27 april 2010 is op 76 jarige leeftijd overleden onze dorpsgenote To Caris-Coenen, weduwe van Piet Caris. Aan haar kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. 
De crematie heeft in besloten kring plaats gevonden.
Het correspondentieadres is: Lindenstraat 37, 6086CL NEER.

Maandag 3 mei 2010. In de rubriek "Ons mooi Limburg" staat ook vandaag weer een prachtige in Nunhem genomen foto, deze is van onze oud dorpsgenoot Gerrit van Ratingen.

Maandag 3 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2754 een foto zien van een zeer groot transport over de Maas.
In "Bezoekers schrijven" van vandaag, een mooie foto van 't Naers Peloton. Tevens laten zij ons weten, dat ze een geheel vernieuwde site hebben, klik "hier" maar eens!

Zondag 2 mei 2010. De vlaai van de week was weer eens in "NAER". Ditmaal was het Jack van Piet van Ketrien die de eer te beurt viel. Hebt U de uitzending gemist? Klik dan "hier".

Zondag 2 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2753 een tweetal foto's zien van het zangfestival van de Kwirzengers.
In "Bezoekers schrijven" van vandaag, een oproep van LTV NEER.

Zaterdag 1 mei 2010. Vandaag heeft er in Neer een hondje rond gezworven. Van wie is dit lieve beestje? Op zondag 2 mei 20010 al voor 13.00 uur opgelost. Hondje bij de eigenaar terug.

Zaterdag 1 mei 2010. In de rubriek "Gouden Huwelijk" staat ook weer tijdelijk een nieuw Neers Gouden Paar. Ook te bereiken door "hier" te klikken.

Zaterdag 1 mei 2010. Dit weekend organiseren de Kwirzengers voor de 16-de keer in hun bestaan het altijd gezellige Kwirzengers-Festival. Vanavond vanaf 20.00 uur zullen vijf zanggroepen hun liederen ten gehore brengen. Naast de Kwirzengers zelf zullen optreden: de Linnerzengers uit Linne; AMC-zengers uit Horst; de Balkers uit Sevenum en als laatste Om te Zumpe uit Baexem. Daarom: zorg dat U er bij bent!
Zondag kunt U tussen 13.30 uur en 18.00 uur genieten van echte accordeonmuziek. Daar zijn zoveel optredens, echt teveel om op te noemen. De liefhebber van accordeonmuziek, mag dat niet missen. En het is bekend: iedereen is van harte welkom! 

Zaterdag 1 mei 2010. Vergeet U niet om voor het nieuws van de laatste dagen, even terug te gaan naar het Nieuws van Eerder. Zie de link hierboven. Vooral de tijdelijke link naar "Ine".

Zaterdag 1 mei 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2752 een aantal foto's zien van die geweldige drukke dag, die de Bussen Schutten gisteren hebben gehad.
In "Bezoekers schrijven" van vandaag, een oproep van bromfietsclub “’t Prónksjtök”, om aan hun Oldtimer Bromfiets- en motorenbeurs een bezoek te brengen.

Zaterdag 1 mei 2010. Alweer het begin van een nieuwe maand. Tijd om even de sponsoren van deze site met een bezoek aan hun site te vereren. Gedenk dat dat de mensen zijn waardoor deze site kan blijven bestaan.