Het nieuws van juli 2010.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

NIEUWS van EERDER!


Zaterdag 31 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2839 een oude foto van zo rond 1947 laten zien. Kermis in Neer.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Dré Smeets uit Dilsen ons met een paar foto's, een oud ambacht zien.

Vrijdag 30 juli 2010. Het correspondentieadres voor Sjra Berben (Tex) (zie 28-7-2010) is:
Familie Berben-Berben, Steeg 44, 6086EL NEER.

Vrijdag 30 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2838 een paar foto's laten zien, van een groot feest op Hanssum. Daar zag iemand "Sarah". 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een mededeling voor de leden en beugelvrienden van "Onder Ons" te Neer.

Donderdag 29 juli 2010. Vanavond het bericht binnen gekregen, dat vandaag op 77 jarige leeftijd in 't Laurentiusziekenhuis te Roermond na een kortstondig ziekbed is overleden, onze dorpsgenoot Mat Heijnen van de Dries.
Aan zijn familie en andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Aanstaande maandagavond 2 augustus 2010 is er een avondwake in de kerk van Neer.
Dinsdag 3 augustus 2010 wordt Mat in besloten kring gecremeerd.
Het adres voor condoleances is: Houbenslag 29, 5981HA PANNINGEN. 

Donderdag 29 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2837 weer een oudje laten zien. Vermoedelijk is het er een, uit een hele serie fotootjes genomen van een grote bevrijdingsoptocht in 1947.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een bericht van en over landgoed "de Slup".

Woensdag 28 juli 2010. Bericht ontvangen dat gisteravond dood in zijn woning te Haelen is aangetroffen onze oud dorpsgenoot Sjra Berben. Sjra is 62 jaar geworden. Voor de duidelijkheid: Sjra is een zoon van Sjeng van Kwiks Pietje. Hij was een rasechte Busseschut, nog niet zo lang geleden gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap en vijf maal koning geweest.
Aan zijn broers, zussen, familie en alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De uitvaartdienst is zaterdag 31 juli 2010 om 13.30 uur in de St.Martinuskerk van Neer, waarna de begrafenis zal plaats hebben op het r.k. kerkhof aldaar.
Eventueel nader bericht volgt nog.

Woensdag 28 juli 2010. Wiel aan de Boom heeft tijdens de Dorpsfeesten van afgelopen week veel foto's gemaakt. Hij liet mij weten, dat hij ze nu op zijn site heeft staan. Voor jullie gemak zal ik hier enkele linken maken, waarmee die foto's rechtstreeks te zien zullen zijn:
Tijdens de "Music Home Alive" "Dorpsfeesten 24-7-'10 Opening" "Dorpsfeesten 25-7-'10 Markt" 
Wiel heeft veel meer foto's op zijn site staan, door "hier" te klikken te bereiken.

Woensdag 28 juli 2010. Er heeft weer eens een Neerenaar de vlaai van de week in ontvangst mogen nemen. Yoran Sarkol was dit maal de gelukkige, klik "hier" om het filmpje te zien.
Yoran Proficiat en maak het 't volgend jaar maar waar!

Woensdag 28 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2836 een drietal foto's laten zien, genomen bij de werkzaamheden aan de Neerbeek. 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een mededeling van de Activiteiten commissie van Zwembad 't Ligteveld.

Dinsdag 27 juli 2010. Via Thieu Naus uit Roermond (oud inwoner van Neer) het volgende bericht ontvangen: Mag ik jou even attenderen op het overlijden van onze vroegere dorpsgenoot Cor Dijksman, die ongeveer 25 jaar gewoond heeft aan Schoor 7.
Van hem wordt a.s. vrijdag afscheid genomen in Alkmaar. Hij was 90 jaar. Thieu Naus.
Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming. 
Met dit bericht laat ík het ook aan jullie weten. Jammer! Meer gegevens ontbreken.
Sorry! Ik werd er op attent gemaakt, dat er een overlijdensadvertentie in de krant staat.
Daaruit het onderstaande correspondentieadres:
L. Arkesteijn-Dijksman, Dorpsstraat 42, 1721BL BROEK OP LANGEDIJK.

Dinsdag 27 juli 2010. Deze week en wel op donderdag 29 juli 2010 hebben wij in Neer weer eens een Gouden Paar. De foto met alle gegevens staan in de rubriek "Gouden Huwelijk".
Tijdelijk ook te bereiken door "hier" te klikken. 

Dinsdag 27 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2835 weer eens een mooie oude foto laten zien, genomen tijdens het maken van de vistrappen, die nu alweer gaan verdwijnen. Daar komt wel een meanderende Neerbeek voor terug.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Tilly Nijssen-Reijnen ons even (met een foto) ruiken aan de vierdaagse van Nijmegen van dit jaar.

Maandag 26 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2834 twee foto's laten zien, gistermiddag door mij genomen van de markt van de 28-ste Dorpsfeesten van Mannenkoor Maas- en Neergalm.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden de belangstellenden al ingelicht over de openlucht H.Mis, die op zaterdag 14 augustus 2010 aan de Wittekapel wordt gehouden.

Maandag 26 juli 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat voor deze week  een foto genomen in de buurt van Ohé en Laak, zij is geknipt door Jan Geenen uit Weert.

Zondag 25 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2833 verschillende foto's laten zien, van de officiële opening van de 28-ste Dorpsfeesten van het Neers Mannenkoor Maas- en Neergalm, gisteravond.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Arjan Wilmsen uit Kessel ons mee genieten van de foto's, die hij vrijdagavond van dat geweldig muziekfeest in Neer heeft gemaakt.

Zaterdag 24 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2832 foto's laten zien, van het geweldig goed geslaagde "Music Home Alive", dat gisteravond door fanfare De Eendracht werd georganiseerd.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Sjaen Theelen ons weten, dat ze van het Waterschap uit ook een stand op de Dorpsfeesten hebben, waar alles over de Nutria-rat wordt verteld / uitgelegd.

Vrijdag 23 juli 2010. In Roermond is plotseling op 73 jarige leeftijd overleden, de in Horn wonende oud Neerenaar Giel Geelen, echtgenoot van Gerda Geelen-Joosten. Voor jullie duidelijkheid: Giel is de jongste van de negen kinderen van Sieje Sjra van de Riekswaeg.
Aan Gerde, kinderen, kleinkinderen, kortom aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De crematieplechtigheid wordt gehouden op maandag 26 juli 2010 om 14.00 uur in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, Hornerheide.
Het condoleanceadres is: Graafschap Hornestraat 12, 6085BV HORN.

Vrijdag 23 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2831 een foto laten zien, van een van die speeltoestellen die de gemeente overal in het dorp aan het plaatsen is. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, plaatst de directeur van b.s. de Kwir een dankwoord aan allen, die hebben meegewerkt aan het zomerkamp van groep acht!

Donderdag 22 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2830 weer een geheel andere foto laten zien. Toch mooi, dat iemand uit Haelen bij ons in Neer zo'n foto komt maken. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, roept het bestuur van beugelclub "Onder Ons" haar leden op, om er zaterdagavond bij te zijn, als Onno de plats aan gaat snijden. Van mijn kant uit kan ik zeggen: dit geldt voor iedereen!

Woensdag 21 juli 2010. De Kinderspeelgoedmarkt is nog niet helemaal vol. Zou je nog mee willen doen? Sjaak heeft de opgave tijd verlengd tot zaterdagmiddag 24 juli 2010.


Woensdag 21 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2829 weer eens een mooi oudje laten zien, van twee bekende Neerenaren.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan ik jullie een foto laten zien van een Neerenaar, die met zijn team Brons heeft behaald tijdens het Europees Kampioenschap Zeilen.

Dinsdag 20 juli 2010. Een bericht dat ik als oud duivenmelker met zeer veel plezier plaats stuurde Ivette Selen mij toe: Afgelopen zondag had mijn schoonvader, Siem aan den Boom, hier uit Neer de snelste duif van Limburg op de wedvlucht Bordeaux. Vanuit Limburg waren voor deze vlucht 3.639 duiven ingezet. Nationaal waren 13.347 duiven ingezet en daar won hij de 4e prijs. Een geweldige prestatie! Groeten, Ivette Selen.
Wilt U een volledig verslag lezen? Klik dan "hier".
Ja Ivette, dat is inderdaad een geweldige prestatie en wij wensen Siem dan ook een van harte proficiat!

Dinsdag 20 juli 2010. Welke veteraan (oud militair) is zijn speldje, een witte roos, verloren? Christel Wagemans-Rijks heeft dat op het Kerkplein, onder aan de dokters gevonden. Terug te halen op het adres: Engelmanstraat 12, NEER. Telefoon: 855765.

Dinsdag 20 juli 2010. Kijkt U vandaag nog even naar foto 2825. Die is nu zo goed als compleet.
Vanmiddag nog een reactie van Jack aan den Boom. Nu is alles compleet, dacht ik?

Dinsdag 20 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2828 een paar foto's laten zien, genomen op het Nederlands Kampioenschap Atletiek in Amsterdam, daar werd Lotte Geelen (meisje met Naers blood) op de 1 km, mooi 10-de.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, bedankt Sjaek van Merens, voor al die mails.

Maandag 19 juli 2010. Gisteravond is op de kruising Napoleonsweg met de Maasweg en de Kappert in Neer een sleutelbos met enkele sleutels gevonden. De verliezer kan die terugkrijgen door contact op te nemen via telefoonnummer 077-4622618.

Maandag 19 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2827 nog een foto laten zien, genomen op de truckshow van zaterdag. Neer had daar een primeur. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kondigt de Judoclub, het afscheid van trainer Albert Janssen, aan. Daarbij zijn jullie van harte uitgenodigd!

Maandag 19 juli 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat ook deze week weer een mooie foto, genomen in Zuid-Limburg door Karel Noblesse uit Neer.

Zondag 18 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2826 een drietal foto's laten zien, van de truckshow die gisteren is gehouden.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat de Naerse groep "DANTETY" ons weten, dat ze eerstdaags op de radio te horen zullen zijn. In deze rubriek staat waar en wanneer.

Zaterdag 17 juli 2010. Zondag 18 juli 2010 wordt voor de 22e keer de jaarlijkse fietstocht voor onze lokale missie- en ontwikkelingswerkers georganiseerd. Voor alle gegevens klik "hier".

Zaterdag 17 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2825 nog weer eens een mooi oudje laten zien. Wie zal daar blij mee zijn?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kunnen de jongens en meisjes zien, dat ze zich nog steeds kunnen opgeven voor de "Kindermarkt".

Vrijdag 16 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2824 een foto laten zien, van hoe dat noodweer van 14 juli '10, de kop op stak. Vanaf daar kan ik jullie op een aparte bladzijde een achttal foto's van dat weer laten zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat een uitnodiging voor iedereen.

Donderdag 15 juli 2010. Op deze  "Bezoekers schrijven" zijn twee reacties, ga ze zien.

Donderdag 15 juli 2010. In Egchel is op 13 juli 2010 op 79 jarige leeftijd overleden onze oud dorpsgenote Riet Franken-Verstegen, echtgenote van Sjaan Franken en moeder van onze twee dorpsgenoten José Verheijen-Franken en Antoon Franken. Aan haar man, kinderen, kleinkinderen, familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 17 juli 2010 om 10.30 uur in de parochiekerk van Egchel, waarna de begrafenis volgt op het kerkhof aldaar.
Het condoleanceadres is: Kapelaan Nausstraat 20, 5987AR EGCHEL.

Donderdag 15 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2823 een prachtige foto laten zien van de zonsopkomst op 14 juli 2010.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan ik jullie laten zien, hoe een Neerse Spanjaard het WK beleefd heeft.

Woensdag 14 juli 2010. Vanavond tijdens de storm kwam bij ons op de Engelmanstraat een zwembadje over de straat gevlogen. Ik wil het graag aan de eigenaar terug bezorgen maar ik weet niet van wie het is. Van wie is dat badje? Melden kan men zich op Engelmanstraat 21. Tel.0475-594383 Groeten Sjaen Theelen.

Woensdag 14 juli 2010. Verloren: Een klem van de fietsendrager. Het is een zwarte U-vormige klem met draaibout, ongeveer 10 cm lang. Verloren op het traject: Sterrebosweg - Dries - Leudalweg - Engelmanstraat - Steeg - Napoleonsweg - Leudalweg - Dries - Sterrebosweg.
Wil de eerlijke vinder mij even bellen:  06-40092482. Bij voorbaat dank. Gert Gielen.  
Door dit berichtje is de klem weer bij de eigenaar terug gekomen.

Woensdag 14 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2822 een prachtige foto laten zien van een stukje Neer, in de buurt van Gendijk.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, komen we via Bert Meily op 't "Naers" dialect.

Dinsdag 13 juli 2010. De plechtige Uitvaartdienst voor Nelly Strous-Smeets (zie 10-7-2010) zal gehouden worden in de St.Josephkerk te Weert-Keent op vrijdag 16 juli 2010 om 10.30 uur, waarna aansluitend de crematieplechtigheid zal plaatsvinden in 't crematorium te Baexem.
Correspondentieadres: Peter Strous, 2 Rentoul Ave, Netherby 5062, Australië.
Condoleren kan ook per mail: freestro@tpg.com.au 

Dinsdag 13 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2821 een prachtige foto laten zien van de bloemen, die met de Dorpsfeesten ons Kerkplein zullen sieren.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Wim Boonen ons zien, hoe het er nu aan de Bouxweerd uitziet. 

Maandag 12 juli 2010. In Meijel is op 59 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenote Corry Rijkers-Geraets, voor velen beter bekend als Corry van Sjeng van Juuëstjes.
Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Door "hier" te klikken komt U (tijdelijk) op een pagina, waar haar rouwbrief staat met alle beschikbare gegevens, waaronder ook het condoleanceadres.

Maandag 12 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie met foto nummer 2820 een pracht luchtfoto van een nu nog nagenoeg rechte Neerbeek, laten zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft de PR-man Leon Berben van heemkundevereniging "Oos Naer" ons een extra media bericht.

Maandag 12 juli 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat ook deze week weer een mooie foto. Ditmaal een foto in Zuid-Limburg genomen, door Karel Noblesse uit Neer.

Zondag 11 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, geeft Esther Mennen ons met foto nummer 2819 een voorproefje van het WK-voetbal. Een hond is zelfs helemaal Oranje fan.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Erik Versteegen ons tekst en uitleg over het reilen en zeilen bij de beugelclub "Onder Ons" te Neer.

Zaterdag 10 juli 2010. Vanmorgen vroeg is de oud Neerse Nellie Strous-Smeets (zie "Bezoekers schrijven" van vandaag) op 84 jarige leeftijd overleden. Zij is sinds 31 oktober 1990 weduwe van Sjaak Strous, de "Snieder oette Steeg". Aan Peter en Cecilia, de kleinkinderen Alicia en Teresa, familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelname. Nader bericht volgt.

Zaterdag 10 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat Harrie van Pietjes ons met foto nummer 2818 en een paar foto's zien, nu van de poel: Boumdrink.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een mail van Peter Strous. Hij laat aan al de bekenden van zijn moeder Nelly Strous-Smeets weten, dat Nelly zeer ziek is.

Vrijdag 9 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat Harrie van Pietjes ons met foto nummer 2817 en een paar foto's zien, hoe droog het overal is.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, reageert Wim Boonen op/over de foto van de Bouxweerd, die gisteren in "Zomaar un foto" 2815 stond. 

Donderdag 8 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2816 een paar mooie foto's zien, die Harrie van Pietjes voor ons genomen heeft. 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Miranda Nijnens-Delissen ons iets, over de nieuwe speeltoestellen die de gemeente Leudal aan het plaatsen is. 

Woensdag 7 juli 2010. Uit de krant van vandaag. In Zorgcentrum de Wietel in Panningen is op 84 jarige leeftijd overleden: Trui Custers-Boonen, weduwe van onze oud Neerenaar Piet Custers van Kinkhoven. Aan haar kinderen, familie en alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 10 juli 2010 om 10.30 uur in de parochiekerk van Roggel. Aansluitend volgt de begrafenis op het kerkhof aldaar.
Condoleanceadres: Familie Custers, Ahrensburgerstraat 46, 6034RX NEDERWEERT-EIND.

Woensdag 7 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2815 een mooie oude dienstfoto uit 1927 zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Peter Derks ons zien, wat er op vrijdag 23-7-2010 op het kerkplein in de feesttent van de Dorpsfeesten, gaat gebeuren. Dan gaan daar meer dan 40 jongeren, muziek maken met popband Anderkovver. 

Dinsdag 6 juli 2010. Het nieuwe WK-lied van "Yoep en Guus".

Dinsdag 6 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2814 twee foto's zien, die Tilly Reijnen voor ons maakte van de Neerse schutterijen in de optocht van het O.L.S. te Grubbenvorst.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft ons Karien een overzicht van het laatste Avondmaal, zoals dat op 4 juli 2010 gespeeld werd op de Passiespelen in Tegelen.

Maandag 5 juli 2010. In de rubriek "Gouden Huwelijk" staat een oud Neerenaar, die morgen vijftig (50) jaar getrouwd is. Tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Maandag 5 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2813 een foto zien, in het kader van: opdat wij ze niet vergeten!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, neemt Harrie van Pietjes ons mee naar de meanderende Neerbeek. Komt ze weer te lopen, zoals ze vroeger liep? Wij zullen het zien.

Maandag 5 juli 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat ook deze week een mooie foto. Ditmaal een foto in Buggenum genomen, door Marianne Niessen-Meerts uit Neer.

Zondag 4 juli 2010. Dagblad "De Limburger" heeft al twee filmpjes over/van het OLS te Grubbenvorst. Tiens Mevissen uit Tongeren maakte mij er op attent. Klik "hier" en "hier".

Zondag 4 juli 2010. Vrijdag 2 juli 2010 is Aan de Sniemeulen 2 in Neer, Bram geboren. Alle betrokkenen wensen wij van harte Proficiat. Een foto met alle gegevens vinden jullie in de rubriek "Geboren". Ook tijdelijk te bereiken, door "hier" te klikken.

Zondag 4 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2812 een oorlogsfoto zien. Zo lag de kerk, het raadhuis en Klaos zijn huis er bij!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Marianne Niessen-Meerts ons van een mooi stukje natuur in Buggenum, waar het mooi wandelen is.

Zaterdag 3 juli 2010. Uit de krant van vandaag. In Weert is op 85 jarige leeftijd overleden: Toos Geraedts-Ottenheim, weduwe van de oud Neerenaar Piet van Toeams Giel. Aan hun vele nakomelingen en familie: Onze Oprechte Deelneming. De plechtige uitvaartmis is op dinsdag 6 juli 2010 om 10.30 uur in de St.Jozephkerk te Weert-Keent, waarna de begrafenis volgt op de begraafplaats aldaar. Het condoleanceadres is: Kammerstraat 32, 6006NZ WEERT.

Zaterdag 3 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2811 een sfeerfoto zien van de Dorpsfeesten van 2003 en geloof maar, dat het dit jaar op 24 en 25 juli weer fantastisch wordt. U maakt toch ook, dat U er bij bent?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, enkele reacties op "Zomaar un foto" nummer 2810 van gisteren 2-7-2010. 

Vrijdag 2 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2810 een foto zien, van de oude meisjesschool St.Jozef aan het klooster.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Harrie ons de drooggelegde vistrappen aan Dieker zien.

Donderdag 1 juli 2010. Deze week is op 67 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Chris Cluitmans (lid van Mannenkoor Maas- en Neergalm). Aan zijn kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. Chris zal in besloten kring gecremeerd worden.

Donderdag 1 juli 2010. In het begin van de nieuwe maand, vraag ik de bezoekers van deze site. om even de tijd te nemen de sites van de sponsoren met een bezoek te vereren. Denken jullie er aan dat door die bedrijven deze site kan blijven bestaan. Keurslager Jeurninck laat weten, dat ze een totaal vernieuwde site hebben, dus zeker de moeite waard, om er eens langs te gaan.

Donderdag 1 juli 2010. Vandaag is het, dat een oud Neerenaar 90 wordt. Klik "hier" eens.

Donderdag 1 juli 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2809 twee foto's zien, van een ree door Jan Verhaeg gefotografeerd in de Kookepan.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt Jan Geenen uit Weert of iemand meer weet over die ballon, die op 26 juni 2010 over Weert kwam?