Het nieuws van februari 2013.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.
Als men 's morgens deze rubriek leest, kijk dan ook nog even terug naar de vorige dag, er wordt soms nog in de loop van de dag iets bijgeplaatst.

NIEUWS van EERDER


Woensdag 27 februari 2013. Vandaag is Piet voor onderzoek naar 't ziekenhuis geweest, en hier is besloten dat Piet moest worden opgenomen met longontsteking. Daarom moeten jullie 't eventjes alleen met 't nieuws doen. De groetjes van Piet en hij hoopt weer snel hier terug te zijn.


Woensdag 27 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3779 een paar foto's zien, genomen door Wim Peters, op de een paar dagen geleden genoemde en ook behandelde Molenweg in een van mijn rubrieken. Misschien dat het met deze twee foto's voor velen gemakkelijker is, om er achter te komen waar de Molenweg ligt.


Woensdag 27 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nog een extra winterfoto, nu wel met een boodschap. Inzenders: Manda en Tinie Spiertz.


Dinsdag 26 februari 2013. Via Niek Hendrix van "Ospel-Actueel" ontving ik een filmpje over de loting van de 'optocht volgorde' tijdens het O.L.S. dit jaar in Stramproy. Er worden ook twee slagers aangaande dat feest gepresenteerd. Wilt U dat zien en horen, klik dan "hier"  .


Dinsdag 26 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3778 weer een winterfoto zien, deze is van het Kerkplein en gemaakt door onze Harrie.


Dinsdag 26 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Harrie van Pietjes (Geraets) ons, dat St.Antonius van 't Eiland voor een korte tijd op vakantie is!


Maandag 25 februari 2013. De echte natuurliefhebbers onder jullie zullen zeker de site van 
Will van den Brand uit Voorthuizen, waar ik in mijn rubriek "Natuur" een link naar heb geplaatst, al wel eens bekeken hebben? Will laat mij weten een nieuwe pagina toegevoegd te hebben, genaamd: "Winter 2012-2013". Een aanrader om te gaan bekijken, dat kan via de link!


Maandag 25 februari 2013. Vandaag in de rubriek "Ons mooi Limburg" een foto gemaakt op de Roermondseweg in Weert en ingestuurd door Jan Geenen die in Weert woont. 


Maandag 25 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3777 een foto zien, met twee gelukkige kinderen, die genieten van de sneeuw die gisteren gevallen is.


Maandag 25 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een mooi verslag en twee prachtige foto's van een reünie die zaterdag 23 februari 2013 heeft plaats gevonden in Boothuis "De Troost" van leden RKSVN 6/7 (periode 1991-1996).


Zondag 24 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3776 een drietal foto's zien, van de officiële opening van de nieuwe loods van de Stichting K & K. En precies zoals het hoort een 'naam' gegeven: 
de "Sjaak van Dingenaas Sef loeads".  Dat heeft hij ruimschoots verdiend!


Zondag 24 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een foto uit Roermond met een vraag? Weet jij het antwoord?


Zaterdag 23 februari 2013. Uit de krant van vandaag. In Helden is donderdag 21 februari 2013 op 77 jarige leeftijd overleden, Lies van den Beuken-Verstappen, moeder van onze dorpsgenote Ellie Coenen-van den Beuken. Aan haar man Thei, de kinderen, kleinkinderen, kortom alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. 
Woensdag 27 februari 2013 zal om 10.30 uur afscheid van haar genomen worden in de St.Lambertuskerk van Helden, waarna de crematie volgt in het crematorium van Baexem. 
Adres voor condoleances: Pastoor Knippenberghstraat 54, 5988CW HELDEN.


Zaterdag 23 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3775 een paar foto's zien, hoe men de vogels kan voeren en dat hebben ze nu nog even nodig. Willen jullie daar nu ook nog even aan denken? 


Zaterdag 23 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt jullie hulp gevraagd om de kinderen van klas 5a van b.s. De Kwir, aan het mozaïek maken te krijgen!


Vrijdag 22 februari 2013. In de rubriek "Jarig" staat voor morgen weer een jarige. 
Lies Verheijden-Thielen wordt 90 jaar oud. Vanaf hier een van harte proficiat!  Zij zal net zolang via bovenstaande link te bereiken zijn, als dat zij in de rubriek "Jarig" staat.


Vrijdag 22 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3774 een foto zien van een mooi vergezicht, ingebracht door Jan Hautus jr.
Ga ook nog eens naar de foto van gisteren, er is een heel goede uitleg bij gekomen. 


Vrijdag 22 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jullie voor a.s. zondag uitgenodigd om te komen/gaan meezingen met de groep "Biejeingeraaptj" in de Bombardon te Heythuysen.


Donderdag 21 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3773 een paar recente foto's zien, ingebracht door Har van Knippenberg.
Wie van de mensen die het kunnen weten, kan hier een zinnig antwoord op geven?


Donderdag 21 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigt de Stichting K&K iedereen uit om a.s. zaterdag bij de officiële opening van de loods van  KinderVakantieWerk Neer, Jeugdkarnaval en Vastelaovesvereniging de Kwiebusse aanwezig te willen zijn.


Woensdag 20 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3772 een oude foto zien, ingebracht door Tjeu Berben en het is een luchtfoto van de fabriek (indertijd) van de Gebroeders op 't Root aan de Riekswaeg. 


Woensdag 20 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Henk van Zeeg (Janssen) ons genieten van twee oude foto's van hun en Zeeg zijn oude huis, kort voordat het werd afgebroken. Henk, bedankt!


Dinsdag 19 februari 2013. Na afloop van de boerebroelof op 12 februari 2013, heb ik in de Haammaeker, bij de cadeaus/etenswaren een zwart plastic zakje van het merk Hunkemoller laten liggen. Daar zaten een witte zijden blouse, een zwart boerenkinder jasje en een paar sokken in. Nu zou ik willen vragen of iemand deze plastic zak heeft gevonden. 
Het is heel belangrijk dat ik de kleren terug krijg. 
Vriendelijk bedankt, Judith Houben, Dries 41, Neer. tel nr. 214085.


Dinsdag 19 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3771 twee oude foto's zien, ingestuurd door Peter Geelen uit Sevenum. 
Wie kan ons een antwoord geven?


Dinsdag 19 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, komt de vraag aan de orde of wij met half vasten een dans-bal nodig hebben?


Maandag 18 februari 2013. Vandaag in de rubriek "Ons mooi Limburg" weer een foto gemaakt in Roermond en ingestuurd door een Roermondenaar, die nu in Neer woont. 


Maandag 18 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3770 twee Neerse amazones zien, die dit weekeend met hun pony's in de prijzen zijn gevallen. Dames, proficiat! 


Maandag 18 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een lijvig verslag van de Persoonlijke Nederlandse Beugelkampioenschappen, die zaterdag 16 februari 2013 op de twee banen van Kessel zijn verbeugeld. Aan de winnaars: een van harte proficiat!
Het verslag is van Onno van Knippenberg.


Zondag 17 februari 2013. In de rubriek "Jarig" staat voor overmorgen weer een jarige. 
Jan Luijten wordt 87 jaar oud. Vanaf hier een van harte proficiat!  
Hij zal net zolang via bovenstaande link te bereiken zijn, als dat hij in de rubriek "Jarig" staat.


Zondag 17 februari 2013. Er is voor de rubriek "Bedankjes"  weer een bericht met een bedankje binnen gekomen. Ga het even zien. Dat kan ook via bovenstaande link.


Zondag 17 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3769 weer zo'n rustgevende foto zien als gisteren. Vandaag met een extra doel. Op die foto's van gisteren kreeg ik een zeer mooie reactie, die ik met mijn eigen nostalgische herinneringen heb willen beantwoorden. Bert, bedankt!


Zondag 17 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt Jos Strous het woord. Hij bedankt de Kwiebusse voor het goede werk, dat ze jaarlijks doen.
Ja! Het mag wel eens gezegd worden, hoe de Kwiebusse alle zieken en 80 plussers thuis of waar ze zijn bezoeken en een mooie fruitschaal aanbieden!


Zaterdag 16 februari 2013. Afgelopen Maandag 11-2-2013 heeft onze Boy zijn fiets, een grijze gazelle herenfiets, bij de Haemaeker gezet om naar de Waerse Moandig te gaan. Waarschijnlijk heeft hij die daar vergeten op te halen en nu is de fiets weg! Wie heeft die fiets “geleend” en niet teruggebracht. Hij had die fiets van zijn opa gekregen en is hier erg verdrietig om!!! 
De fiets is gegraveerd met postcode 5995 NP. Het gaat dus om een grijze herenfiets Merk Gazelle!!!  Wie heeft deze fiets ergens zien staan, graag een reactie bij: 
Fam Stemkens, Dries 28, 6086 AW Neer. Tel 0475 591364

De lener van de fiets heeft zich gemeld en bezorgd hem terug. 


Zaterdag 16 februari 2013. Wederom is voor de rubriek "Bedankjes"  een mail met een bedankje binnen gekomen. Ga het even zien, kan ook via bovenstaande link.


Zaterdag 16 februari 2013. Twee vliegen in een klap. 1. ik ben afgelopen zondag tijdens de optocht in Neer mijn sleutels verloren. Het zijn 4 sleutels aan een ringetje. Heeft misschien iemand deze gevonden? Zo ja? Laat het dan even bij mij, Piet van Toon weten.
2. Ik heb zonet een huissleutel gevonden op de Esdoornstraat hier in Neer. 
Hieraan hangt ook o.a. een sleutelhanger. Deze sleutel is af te halen bij ons, tel: 594933.


Zaterdag 16 februari 2013. Voor de rubriek "Bedankjes" is een mail met een bedankje binnen gekomen. Ga het even zien, kan ook via bovenstaande link.


Zaterdag 16 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3768 een paar foto's zien, waarmee de ultieme rust die in Neer bijna altijd heerst, helemaal tot uitdrukking wordt gebracht. Peter had je dat zelf in de gaten? Goed gedaan!


Zaterdag 16 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jullie van harte uitgenodigd om de Neerse beugelaars vanavond te gaan aanmoedigen in de wedstrijden om het persoonlijk kampioenschap van Nederland, die in Kessel worden gespeeld.


Vrijdag 15 februari 2013. Van de Vastelaovesoptocht op zondag 10 februari 2013 hier in Neer maakte Patrick Coumans een film van zo'n 15 minuten. Regio Midden-Limburg zette die film op hun site. Door "hier" te klikken, kan men die film ook bekijken.


Vrijdag 15 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3767 een foto zien, van de "Naerse Waerse" van dit jaar. Tom, Proficiat! 


Vrijdag 15 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, ligt voor de kaartliefhebbers een kans, om aan een cursus "bridgen" mee te doen.


Donderdag 14 februari 2013. De "Aoj Sjutte" hebben een complete fotoreportage, foto's gemaakt door Jo Waegemans, van de perfecte Boerebroelof 2013 op hun site staan.
Ook te bereiken en te zien, door "hier" te klikken.


Donderdag 14 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3766 twee foto's zien, die uitdrukking geven van hoe het er op sommige plaatsen uit ziet "as 't Vastelaovesfieëst gedaon is!". 


Donderdag 14 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vragen vrienden van Joep Reijnen jullie om morgenavond naar het programma te gaan luisteren en heel zeker ook te stemmen. Elke stem telt, dus ga allemaal even stemmen.


Woensdag 13 februari 2013. In de rubriek "Geboren" is een foto en de gegevens geplaatst, van de vandaag geboren Tijn Houben. Proficiat!  Die gegevens zullen daar tijdelijk te bekijken zijn.
Denken wij er aan, even omlaag te scrollen? Er staan meer baby's op een pagina.


Woensdag 13 februari 2013. Gisteren na de Boerebroelof is in de buurt van de SPAR een beursje gevonden. Ben jij dat verloren, dan mag jij je melden op telefoonnummer 595171.


Woensdag 13 februari 2013. De plechtige uitvaartdienst voor dorpsgenoot Frans van de Bool (zie 11-2-2013) wordt gehouden op zaterdag 16 februari 2013 om 13.30 uur in onze St.Martinus parochiekerk waarna de begrafenis volgt op het r.k. kerkhof ook te Neer. 
Correspondentieadres voor jullie condoleances is: van Pallandtlaan 10, 6301TP VALKENBURG.


Woensdag 13 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3765 een mooi oudje zien uit de optocht van 1982. Met dank aan Gerrit van Ratingen. 


Woensdag 13 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, maakt de buurt van de "Hammermolen" het Interim-bestuur bekend.


Dinsdag 12 februari 2013. Zeet gae neet nao de Boerebroelof en wèt ge neet waat te doon?
Jan Strous heeft oude "Vastelaovesgezette" op zijn site staan, te bereiken door op de link te klikken. P.S.: misschien nog iets voor vastelaovendj, link naar enkele kwiebusgezette op m'n website: http://94.211.137.110/naer/downloads/documenten/  Moeten uiteindelijk alle kwiebusgezette worden, maar dat zal nog wel even duren, veel werk per gezet. Jan.


Dinsdag 12 februari 2013. De afscheidsdienst voor Harrie Louisse (zie 9-2-2013) wordt gehouden op zaterdag 16 februari 2013 om 11.00 uur in crematorium Midden-Limburg te Baexem. Het condoleanceadres is: Familie Rambags, Egchelseweg 39/a, 5987AA EGCHEL.


Dinsdag 12 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3764 de drie foto's nog eens zien, die jullie uit die veertien van de optocht van gisteren hebben uitgezocht, als de beste of moet ik zeggen de mooiste?


Dinsdag 12 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, 14 foto's ingezonden door Tjeu Scheepers met allemaal de prijswinnaars van zondag in de optocht!


Maandag 11 februari 2013. Via Niek Hendrikx uit Ospel ontving ik een link naar 50 mooie foto's van de optocht gisteren in Neer, gemaakt door Patrick Coumans. Wilt U ze zien? Klik "hier".


Maandag 11 februari 2013. Meester Tjeu Scheepers maakte weer veel foto's van de optocht die gisteren door Neer trok. Voor de 251 foto's die meester Tjeu Scheepers knipte, kan men "hier" klikken.


Maandag 11 februari 2013. Op 9 februari 2013 is Stijn Boonen geboren, daarmee zijn in de familie Boonen, vier geslachten een feit! Van harte gefeliciteerd daarmee.
Foto's en gegevens staan tijdelijk in een aparte rubriek, die te bereiken is door "hier" te klikken.


Maandag 11 februari 2013. In de rubriek "Geboren" is een foto en de gegevens geplaatst, van de gisteren geboren Mijke van Hees. Proficiat!  Die gegevens zullen daar tijdelijk te bekijken zijn.
Denken wij er aan, even omlaag te scrollen? Er staan meer baby's op een pagina.


Maandag 11 februari 2013. In de rubriek "Jarig" staat voor morgen weer een jarige. 
Nelly wordt 89 jaar. Vanaf hier een van harte proficiat! 
Zij zal zolang ze in de rubriek "Jarig" staat, ook via de hier bovenstaande link, te bereiken zijn.


Maandag 11 februari 2013. In 't St.Laurentiusziekenhuis te Roermond is op 90 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenoot Frans van de Bool, weduwnaar van Lies van de Bool-Kirkels.
Eventueel nader bericht volgt nog.


Maandag 11 februari 2013. Vandaag in de rubriek "Ons mooi Limburg" een foto gemaakt van een aquarel, juist zoals de foto van de vorige week van de Kathedraal in Roermond. Alleen met het verschil, dat het aquarel gemaakt is direct na de oorlog in 1945. 


Maandag 11 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3763 een veertiental foto's zien van de optocht van gisteren. Wie doet mee om daar de mooiste uit te zoeken? Doe jij ook mee? Het is een experiment. Stemmen tot 19.00 uur.


Maandag 11 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jullie nog eens hartelijk uitgenodigd, om morgen bij de Boerebroelof er bij te zijn!


Zondag 10 februari 2013. In de rubriek "Jarig" staat voor morgen weer een jarige. 
Lieske wordt 82 jaar. Vanaf hier een van harte proficiat! Zij zal zolang ze in de rubriek "Jarig" staat, ook via de hier bovenstaande link, te bereiken zijn.


Zondag 10 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3762 een oude foto zien, van een vriendengroep die toen een groep zigeuners uitbeeldden. Een vraagje? Als U vandaag foto's maakt van de optocht, zend er dan een of enkele digitaal in naar pjtim@home.nl  ? Maandag wil ik een collectie plaatsen.


Zondag 10 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt de Sjaen Prins van dit jaar aan jullie voorgesteld. Een van harte PROFICIAT!


Zaterdag 9 februari 2013. Vrijdag 8 februari 2013 heb ik in deze rubriek melding gemaakt van de geboorte van Fem Derikx. Van Fem is nu een foto en gegevens binnen gekomen, die in de rubriek "Geboren" geplaatst zijn en daar tijdelijk te zien zullen zijn.
Denken wij er aan, even omlaag te scrollen? Er staan meer baby's op een pagina.


Zaterdag 9 februari 2013. Bericht ontvangen, dat op 89 jarige leeftijd vanmorgen in het VieCuri Medisch Centrum te Venlo is overleden, onze oud dorpsgenoot Harrie Louisse, weduwnaar van Til Louisse-Caelers. Voor de duidelijkheid, Harrie is een zoon van Kaarle Hárie in VNH, bladz. 195 en 196, huisnr.224. Aan de kinderen, zussen, familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.


Zaterdag 9 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3761 een foto zien, die nu acht jaar geleden voor aanvang van de optocht is genomen. Niet zo heel lang geleden, maar ik weet zeker als de betrokkenen zich zien, dat ze moeten zeggen? Ben ik dat, die daar zit, ligt of staat?


Zaterdag 9 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, presenteert Mathijs Joosten van Eetcafé 't Raodhoes zijn Vastelaoves menu!
Kijk ook nog even bij "Bezoekersschrijven" van gisteren 8 februari 2013, daar staat nu een foto van de gekozen Sportvorst- en Sportvorstin bij.


Vrijdag 8 februari 2013. In de nacht van 1 op 2 februari 2013 is bij ons een leren jas, waarin een sleutelbos, over de schutting gegooid. Mist U die jas? Dan kunt U bellen: 0475-592089.
Een bezoeker aan deze site schreef al na een korte tijd:
De lederen jas is bij de rechtmatige eigenaar terecht. Niet door diegene die de jas na de LVK finale mee naar huis nam, maar door een attente en correcte dorpsgenoot. 
Attent en correct zijn niet de woorden die passen bij de dader. Een leren jas van een ander pikken, om hem daarna, bijna thuis, weg te gooien. Met nota bene een uitgebreide en niet te missen sleutelbos erin.
Zullen we afspreken dat we - bijvoorbeeld tijdens de carnaval - wat meer respect voor de spullen van een ander hebben, dan die 'grapjas'.
Om het zelf een beetje warm te hebben, liet hij een ander letterlijk en figuurlijk in de kou staan. Dank aan Ed en Piet.


Vrijdag 8 februari 2013. Uit de krant van vandaag. Op dinsdag 5 februari 2013 is Fem geboren, dochter van Erwin Derikx en Linda Janssen. Hartelijk Gefeliciteerd!
Adres: Esdoornstraat 4, 6086CK NEER.


Vrijdag 8 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3760 een foto zien van twee Jubilarissen, die afgelopen maandag gehuldigd zijn op de jaarvergadering van de Zonnebloem. Ook vanaf hier een van harte PROFICIAT! 


Vrijdag 8 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, krijgen jullie de uitnodiging voor het Sportvastelaovesbal van de Jeugdcarnaval, van vanavond.


Donderdag 7 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3759 noch weer eens twee foto's zien, van "The Beverly Hillbillies" zoals ze door de buurt Dorp-Hoogstraat in de 60-tiger jaren werden uitgebeeld. De foto's zijn beschikbaar gesteld door Truus Verhaeg-Sillekens. Truus bedankt!


Donderdag 7 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, het Carnaval programma 2013 van café Maneslust "Biej Mieke"!


Woensdag 6 februari 2013. In de rubriek "Jarig" staan voor morgen twee jarigen een, Dré Dirkx, wordt 75 jaar en de andere, An Thomassen-Berben, zelfs al 93. Geweldig! Beiden zullen zolang ze in de rubriek "Jarig" staan, ook via de hier bovenstaande link, te bereiken zijn.


Woensdag 6 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3758 toch weer, wel zeer jonge, Carnavallisten zien, met 'Naers blood in de äöre'.
Nu zijn ze van Horn.


Woensdag 6 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nog een oproep van de Kwiebusse om U nog snel op te geven voor de Vastelaovesoptocht a.s. zondag.


Dinsdag 5 februari 2013. Voor de rubriek "Bedankjes" is een mail met een bedankje binnen gekomen. Ga even zien, kan ook via bovenstaande link.


Dinsdag 5 februari 2013. Op het fietspad, als ik het goed begrepen heb, op Hornerheide is een sleutelbos gevonden en hier bij mij afgegeven. Wie is die verloren? Er hangt ook een lampje en een autosleutel aan. Kan hier afgehaald worden. Zegt het voort!


Dinsdag 5 februari 2013. Uit de krant van vandaag. Op zondag 3 februari 2013 is op 84 jarige leeftijd overleden, Hein Korsten echtgenoot van Truus Korsten-Gommans en vader van onze dorpsgenoten Herman en Francien Korsten-Joosten. Aan zijn vrouw Truus, de kinderen, kleinkinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst zal plaats vinden op donderdag 7 februari 2013 om 10.30 uur in de St.Lambertuskerk te Helden waarna de begrafenis zal volgen op het r.k. kerkhof aldaar.
Het condoleanceadres is: Stogger 15, 5988AD HELDEN.


Dinsdag 5 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3757 weer een Buggenumse Prins Carnaval zien, met 'Naers blood in de äöre'.


Dinsdag 5 februari 2013.  In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Peter Derks ons over de muziek tijdens de opening van het LVK, die is door Neerse muziekanten verzorgt!


Maandag 4 februari 2013. Gisteren is Truus Delissen-Giesbertz jarig geweest. De gegevens voor te feliciteren staan tijdelijk onder de link hierboven.


Maandag 4 februari 2013. Uit de krant van vandaag. Op vrijdag 1 februari 2013 is op 79 jarige leeftijd overleden, Nelly Swillens-Titulaer, echtgenote van Thé Swillens en moeder van onze dorpsgenoten Coen en Caroline Swillens-Geraets. Aan haar man Thé, de kinderen, kleinkinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De plechtige uitvaartdienst heeft plaats op donderdag 7 februari 2013 om 11.00 uur in de St.Antoniuskerk te Blerick waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de Natuurbegraafplaats, Grote Blerickse Bergenweg te Blerick. Het condoleanceadres is: Steenstraat 37, 5981AC PANNINGEN.


Maandag 4 februari 2013. Vandaag in de rubriek "Ons mooi Limburg" een mooie foto gemaakt op 2 december 1930 in Roermond, ingezonden door Pierre Geelen in Aerdenhout.


Maandag 4 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3756 weer een paar 'Vastelaovesfoto's' zien, nu van de optocht in 1958. 


Maandag 4 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, de uitnodiging van b.s. de Kwir om a.s. vrijdag 8 februari 2013 de Jeugdboerebroelof van hun school te bezoeken.


Zondag 3 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3755 de Neerenaar Joep Reijnen jr. zien, die er vrijdag 1 februari 2013 in is geslaagd om zich naar de finale te zingen in het TV programma op 15-2-2013 op RTL 4: The Voice Kids. 


Zondag 3 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat een trouwe bezoekster aan deze site ons zien, dat ook in Buggenum "Naers blood" in de Prins zit!


Zaterdag 2 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3754 een drietal foto's zien, die genomen zijn tijdens de receptie van de Jeugdvorst van Neer op zondag 27 januari 2013 in gemeenschaphuis "In d'n Haammaeker".


Zaterdag 2 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een oude foto van een Vastelaovesgroep/wagen, ingezonden door Will Geraedts uit Slenaken.


Vrijdag 1 februari 2013. Jos Reijnen, de vader van "Joep" laat nog snel weten: 
vrijdagavond
(en dat is vandaag) komt Joep weer op tv bij The Voice Kids.
In The Battles van Nick en Simon word bepaald wie er door gaat naar de finale op 15 februari.


Vrijdag 1 februari 2013. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3753 een foto zien, van een Prinses die in Heythuysen met haar Prins de scepter gaat zwaaien. Ook aan dat Vorstelijk paar: een van harte Proficiat! 


Vrijdag 1 februari 2013. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt medewerking gevraagd van jullie allemaal. Stemmen wij met z'n allen "Om in te Liesten" naar de zege?


Vrijdag 1 februari 2013. Als U toevallig een paar dagen niet hebt gekeken naar deze site, dan raad ik aan om "hier" even te klikken, dan komt U terug uit, bij het nieuws van januari 2013.


Vrijdag 1 februari 2013. U weet toch, dat men het "Nieuws van eerder" gemakkelijk kan gaan bekijken, door naar die rubriek toe te gaan. Daar is het nieuws terug te vinden tot juni 2001.
Nu nog gemakkelijker, door "hier" te klikken.


Vrijdag 1 februari 2013. De maand januari van het jaar 2013 is al weer om, wat gaat 't toch snel. 
Ook aan het begin van deze nieuwe maand wil ik jullie vragen, om even de tijd te nemen om naar de sites van de sponsoren die op de startpagina van deze site staan te gaan kijken. 
Jullie weten toch? Door toedoen van die bedrijven kan deze site blijven bestaan. 
Als dank voor dat alles, probeer ik jullie de eerste dag van elke maand te verrassen met een of ander interessant gegeven. Deze maand laat ik jullie genieten van "Winter in het Leudal"  een PowerPoint presentatie gemaakt door onze dorpsgenoot Jo Heber.