Het nieuws van sept. 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

Donderdag 30 september 2004.  De laatste dag van deze maand wordt besloten met foto 744 van "Zomaar un foto". Met die recente foto en de tekst erbij, probeer ik jullie iets te vertellen over het begin van de herfst. 

Woensdag 29 september 2004.  Gisteren is die sponsorloop (zie 17-9-2004) van basisschool 't Kwirke geweest. Meester Scheepers stuurde mij een foto en die laat ik weer aan jullie zien met foto nummer 743 van "Zomaar un foto".

Dinsdag 28 september 2004.  Vandaag met nummer 742 van "Zomaar un foto" de beloofde foto van het kinderkoortje "Nekizi". Met dank aan Jolanda Klompen-Smeets kan ik jullie die laten zien.

Maandag 27 september 2004.  Gisteren is het kinderkoortje "Nekizi" op uitnodiging van en in "Het land van Ooit" naar een zangfestival met een deelname van circa 50 andere kinderkoortjes geweest. Het was een prachtige belevenis voor de jeugdige deelnemers. Morgen zal ik proberen van die "Neerse Kinderen Zingen" groep, dat is de betekenis van "Nekizi", een foto te plaatsen. De dag was zeer goed geslaagd en bij de kinderen in de smaak gevallen. Misschien iets voor andere kinderen om ons koortje te komen versterken. Elke donderdag vanaf 15.30 tot 16.45 uur zingen wij in het parochiehuis bij de kerk. Misschien tot ziens?

Maandag 27 september 2004.  De foto die ik vandaag als nummer 741 van "Zomaar un foto" plaats, is een vervolg op die van gisteren.

Zondag 26 september 2004.  Vandaag een drukke middag gehad. Wij hebben met de werkgroep genealogie van de heemkundevereniging "Oos Naer" in Helden-Egchel aan een leuke, gezellige, maar zoals ik al zei, drukke Genealogische dag mee gedaan. Gelukkig hebben wij met onze groep aan veel mensen gegevens, vooral over Neer kunnen doorgeven.

Zondag 26 september 2004.  Onlangs kwam mij ter oren, dat de Bergerstraat gerenoveerd gaat worden. Omdat in mijn archief nog een foto aanwezig is van voor de vorige renovatie, laat ik die vandaag met foto 740 van "Zomaar un foto" zien.

Zaterdag 25 september 2004.  Met foto 739 van "Zomaar un foto" laat ik jullie de klokkenluider van de Nottre Dame zien, hij/zij staat wel verborgen achter de klok.

Vrijdag 24 september 2004.  Uit "Ons Eigen Nieuws" van deze week het volgende bericht: geboren op 10 september 2004, Isabella Gertrudis Johanna van Uden, roepnaam Isa, dochter van Thomas en Gerelle van Uden-van Cruchten. Gerelle is een dochter van Herman en Truus van Cruchten-Stemkens van de Waije. Wij wensen de gelukkige ouders, grootouders en verdere familie een van harte proficiat! Willen jullie ook feliciteren, het adres is: Valkenkampstr.18, 5807 AN Oostrum. 

Vrijdag 24 september 2004.  Ja, gisterenavond was het weer kaartavond en dan word het altijd laat, met de foto omzetten. Met "Zomaar un foto" nummer 738 van vandaag, heb ik een jubileumfoto voor jullie, ze wordt dit jaar 50 jaar oud. Dus met recht een jubileum!

Donderdag 23 september 2004.  Dat zit er weer op! De foto's van de boottocht van de "Zonnebloem" (in totaal 63) staan nu allemaal, in 5 series op de site. Deze blijven ook weer zowat veertien dagen staan, ruimschoots lang genoeg om ze op jullie eigen PC neer te zetten. Zijn er mensen die graag een echte goede afdruk van een of andere foto zouden willen hebben, neem dan contact met mij op. Voor de rest veel kijk genot!

Donderdag 23 september 2004.  Met foto 737 van "Zomaar un foto" laat ik weer eens de "Friedessemolen" aan jullie zien. Weten jullie waarom? Ga maar eens snel kijken, zeker de beginnende fotograven onder jullie.

Woensdag 22 september 2004. Vanavond zijn vier series foto's van de boottocht van de Zonnebloem gereed gekomen. Zij staan onder de button "Zonnebloem" op mijn beginpagina. Er komt nog zeker een serie.

Woensdag 22 september 2004. Serie 1 van de foto's die ik gemaakt heb tijdens de boottocht van de Zonnebloem is gereed. Jullie kunnen ze vinden onder de button "Zonnebloem" op mijn beginsite. De rest van de foto's volgt zo spoedig mogelijk. Hou de site maar in de gaten.

Woensdag 22 september 2004. Vandaag kan ik jullie, en ik moet zeggen tot mijn grote genoegen, met foto nummer 736 van "Zomaar un foto" een mooi oud handwerk beroep laten zien. Ga maar eens kijken!

Dinsdag 21 september 2004. Vanmorgen al vroeg, had ik een mail uit Canada. Een oud buurmeisje: Kitty van Roij liet mij weten dat ze de foto's van de reünie had gezien en dat zij ook extra naar Neer komt om aan een reünie van háár klas deel te nemen. Daar verheugde zij zich zo op, dat ze die klasgenoten weer eens zag. Lijkt mij ook fantastisch, om dat na zo'n 50 jaren, te beleven. Hopelijk kan en mag ik van die reünie ook een paar foto's plaatsen.

Dinsdag 21 september 2004. Vandaag laat ik jullie met foto nummer 735 van "Zomaar un foto" een foto zien van een reünie op 26-4-1991. Het is dezelfde groep meisjes, die ik jullie met foto 733 heb laten zien. Het is mooi om eens een keer te kunnen vergelijken.

Maandag 20 september 2004. Zondag a.s. is er een genealogiedag in Helden. Daar doet de heemkundevereniging "Oos Naer" aan mee. Wij staan er met een stand en zullen aan de geďnteresseerden teks en uitleg geven. Voor alle inlichtingen, kijk onder "Genealogie" op mijn beginpage en dan helemaal onderaan staat 'Genealogiedag Egchel.'. Klik daar op, daar staat alles! 

Maandag 20 september 2004. Nog steeds krijg ik vragen over, waar de rest van de "Zomaar un foto" staan. Zoals jullie wel zullen weten blijft elke foto in totaal vier dagen staan, ruimschoots lang genoeg om ze af te drukken of op je eigen PC op te slaan. Voor hen die dat te veel werk is of er niet aan gekomen is, heb ik nog steeds een CD te koop (afgehaald) ŕ 20 euro. Daar staan de eerste 700 zomaar un foto's op, de gefotografeerde straten, mijn dagboek, een representatie van de Neerbeek in 1962 en nog meer. Tot nog toe, veel lof over gehoord en U zorgt er ook nog voor, dat ik met deze hobby door kan gaan. Voor 25 euro stuur ik ze op, waar ook ter wereld U zich bevindt.

Maandag 20 september 2004. Met foto 734 van "Zomaar un foto" laat ik jullie de doop van Toon zien. Voor meer gegevens, zie hieronder.

Zondag 19 september 2004. Vanmiddag en vanavond weg geweest, we hadden een doopfeest. Toon, zoon van Marco en Nannie Derikx-Raemakers en een van onze achterkleinkinderen is vanmiddag gedoopt. Zo iets doet mij en mijn vrouw nu eens echt goed. Uiteraard kom ik er morgen met een foto op terug. In de tijd dat ik vandaag afwezig was, zijn enkele reacties op de foto van vandaag binnengekomen. Het is nu zeker, foto nummer 733 van vandaag is een klasse foto, genomen van de meisjes van de 6-de klas van de St.Jozef meisjesschool in Neer in 1955. Een van de meisjes op de foto kon mij alle namen geven. Goed gedaan en hartelijke dank daarvoor!

Zondag 19 september 2004. Bij "Zomaar un foto" van gisteren kon ik een van de  personen, die daar op stonden, niet direct herkennen. Piet Moors was zo attent en liet mij weten wie het was. Toen was het voor mij ook duidelijk en kon ik die naam bij het artikeltje bijvoegen. Foto nummer 733 in die zelfde rubriek van vandaag is er een, waar ik nog veel meer personen niet van ken. Ben echt benieuwd of een van de betrokkenen zich er eens achter wil zetten, de namen opschrijft en het lijstje bij mij bezorgd?

Zaterdag 18 september 2004. Op 16-9-2004 is geboren: Thuur, zoon van Roland en Corine Niessen-Aan de Boom. Hartelijk gefeliciteerd met de aanwinst in de familie. Willen jullie ook feliciteren, het adres is: Leudalweg 1/a, 6086 AT NEER.

Zaterdag 18 september 2004. Met foto 732 van "Zomaar un foto" van vandaag kan ik jullie laten zien hoe de schutten, kogels waar ze mee schieten maken.

Vrijdag 17 september 2004. Van basisschool "de Kwir" heb ik een verzoek van plaatsing ontvangen. Het betreffende bericht kunnen jullie vinden onder "Sponsorloop" op mijn beginpage. Steun het goede doel!

Vrijdag 17 september 2004. Het is weer donderdagavond geweest, dan kaarten wij altijd na de repetitie van mannenkoor "Maas- en Neergalm" en dan wordt het laat met de foto van "Zomaar un foto" omzetten. Met foto 731 van die rubriek laat ik jullie een indruk zien van de geweldig mooie boottocht die wij vandaag met de "Zonnebloem" mee mochten maken. Kom een dezer dagen met een serie foto's daar nog op terug. Houdt dus de site in de gaten.

Donderdag 16 september 2004. Nu dan onder voorbehoud, dat wat ik weet van foto nummer 729 van gisteren. Van links naar rechts staan op de foto: Kurvers-Lin met voor zich zoon Thei; dan een ?, kan Sjeng Naus zijn; dan Ziepkes-Theidoar met raten van een uitgehaalde wilde bij in zijn hand; dan Boum-Sime en als laatste Handrie van Naus. Natuurlijk mag hij of zij die het beter weet, het zeggen.

Donderdag 16 september 2004. Men moet wat prakkiseren om elke dag weer een mooie foto te vinden voor de rubriek "Zomaar un foto". Met foto 730 laat ik jullie een luxe auto van voor 1940 zien, waar taxi mee werd gereden. Er is mij ooit verteld van wie hij was, maar ik kan het nu niet zeggen. De eigenaar was in elk geval iemand uit Helden. 

Woensdag 15 september 2004. Voor foto nummer 729 van "Zomaar un foto" heb ik een foto genomen, die mij werd toegezonden van buiten Neer. Het is een oude foto, met allemaal overleden Neerse mensen er op. 

Dinsdag 14 september 2004. Er is bericht binnengekomen, dat in Amsterdam op 45-jarige leeftijd is overleden, onze dorpsgenoot Wim Hanssen, zoon van Sjra van Hanze-Sjang. Wim was een voortreffelijk tekenaar. Het vorig jaar heeft hij nog een mooie, prachtige expositie van dorpstypen in het Leudalmuseum gehad. Verdere gegevens ontbreken nog. Aan zijn ouders, zijn broers en familie Onze Oprechte Deelneming met dit veel te vroege verscheiden.

Dinsdag 14 september 2004. Vandaag komen jullie dan, zoals ik beloofd heb, de recente foto genomen op Brumholt tegen. Ze staat onder nummer 728 van "Zomaar un foto". Zoek de verschillen eens op, die er zijn met die van 10-9-'04, dat is best interessant!

Maandag 13 september 2004. Zonet hoorde ik van een eerdere trouwe kijker naar mijn site, dat hij al ik weet niet hoe lang, een oude versie kreeg als hij keek. Ik heb hem uitgelegd, dat hij dan met een oud adres binnen komt. Als jullie zo iemand zouden kennen, die dat ook heeft, geef hem dan het adres zoals het hierboven staat door. Daar ben ik jullie dan dankbaar voor!

Maandag 13 september 2004. Van het Naers Peloton werd mij het resultaat van een ploegentijdrit met twee foto's gestuurd. Voor de geďnteresseerden? Het staat op mijn beginpage onder "Naers Peloton".

Maandag 13 september 2004. Gisterenmorgen trok de Maria processie, ook de Klein Processie genoemd, naar de Mariakapel. Ik was in de gelegenheid er enkele foto's van te maken, waar er een als nummer 727 van "Zomaar un foto" van wordt geplaatst.

Zondag 12 september 2004. Wat hebben wij gisteren middag/avond een mooi feest met beugelclub "Onder Ons" gehad. Natuurlijk vandaag met foto nummer 726 van "Zomaar un foto" een van de genomen foto's. Deze heb ik nu eens niet zelf hoeven maken. Bedankt mannen!

Zaterdag 11 september 2004. Het puzzelen hoeft niet meer (foto 725), De inzender van de foto heeft een bijna complete lijst. Deze kan ik eventueel aan geďnteresseerden opzenden.

Zaterdag 11 september 2004.  Nummer 725 van "Zomaar un foto" van vandaag is een oude groepsfoto met veel personen er op. Ga maar eens puzzelen hoeveel je er nog van kent.

Vrijdag 10 september 2004. Vandaag zijn ze gehuwd, wettelijk en kerkelijk: Esther Dirkx met Patrick Bouten. Esther is een dochter van Piet van Wulm van Hanssum. Hun adres is nog: Heldensedijk 25, 5768 RK Meijel. Per 15-10-'04 wordt hun woonadres: Marxweg 5, 5768 RC Meijel. Esther en Patrick vanaf hier, veel geluk in jullie verdere leven! 

Vrijdag 10 september 2004. Met foto nummer 724 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een ansichtkaart van een straat in Neer zien. Binnenkort laat ik jullie een recente foto zien, die ik ga nemen op het zelfde punt.

Donderdag 9 september 2004. Gisteren woensdag 8 september 2004 is op 68 jarige leeftijd overleden: Tiny Roosendaal-Kuijpers (Tinie van Kupers-Wiel). Verdere gegevens zijn op dit moment nog niet aan mij bekend. Jan, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming bij dit zo plotseling overlijden.

Donderdag 9 september 2004. Geboren op 5 september 2004: Luna, dochter van Freek en Monique van Wetten-Rijks. Onze oprechte gelukwensen met deze familie uitbreiding. Jullie adres om te feliciteren is: Steeg 7/a, 6086 EJ Neer.

Donderdag 9 september 2004. Vandaag laat ik jullie weer een vergezicht, doorkijkje zien. Het staat onder "Zomaar un foto" nummer 723. Vanaf waar zou de foto genomen zijn?

Woensdag 8 september 2004. Uit de krant van vanmorgen. In Thorn is op 6 september 2004 op 77 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Jacques Timmermans, voor ons ouderen: "Sjaak vanne Meister". Vrijdag 10-9-'04 om 10.30 uur is de plechtige uitvaartdienst in de parochiekerk van St.Michaël te Thorn waarna begrafenis op het kerkhof naast de kerk. Aan Thea zijn vrouw, de kinderen en verdere familie: Onze Oprechte Deelneming. Voor jullie condoleances is het adres: Daalstr.3, 6017 AD Thorn. Er is ook de mogelijkheid om via www.dela.nl referentienummer 090291 te condoleren.

Woensdag 8 september 2004. Met foto nummer 722 van "Zomaar un foto" heb ik weer een luchtfoto om aan jullie te laten zien. Deze heb ik te danken aan een van mijn trouwe kijkers, hij heeft ze zelf recentelijk genomen.

Dinsdag 7 september 2004. Op 4 september 2004 werd geboren: Jop, zoon van de Neerenaren Robert en Yvette Grollik-Karis. Een van harte "Proficiat" met deze uitbreiding van jullie familie. Voor jullie felicitaties, hun woonadres is: Aan de Sniemeulen 9, 6086 NW Neer.

Dinsdag 7 september 2004. Gisterenmorgen zond schoonzoon Har Silvrants mij een mooie foto van bij hem achter het huis aan de Neerbeek. Echt een plaatje om direct te plaatsen en hier is ze dan als foto nummer 721 van "Zomaar un foto".

Maandag 6 september 2004. Vanmiddag heb ik bezoek gehad vanuit Canada. Sjra Derikx zoon van Mčlk-Sjeng (Sjeng van Bůkskes-Graadje) die rond 1953 met zijn vrouw en 13 kinderen naar Canada emigreerde was voor een vakantie aan deze kant en kwam mij opzoeken. Het deed mij deugd, dat hij mij kon vertellen, dat ze ook daar in Canada zoveel genoegen aan mijn site beleefden.

Maandag 6 september 2004. Zonet een mailtje binnen gekregen met de mededeling, dat er op vrijdag 3-9-2004 een kindje geboren is, genaamd Wout, zoon van Stef en Joyce Kremers-Wetzels. Joyce is een oud Neerse, nu wonende in Meersen. Aan allen: hartelijke felicitaties met deze uitbreiding in de familie. Als iemand van jullie ook wil feliciteren, dat kan via hun woonadres: Burg.Wilmarstr.38, 6231 GW Meersen.

Maandag 6 september 2004. Met foto 720 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een gouden paar uit 1928 zien. Als iemand van jullie nazaten van dat Gouden paar zou kennen, zeg die dan, dat er voorouders van hen op mijn site staan.

Zondag 5 september 2004. Vanavond hoorde ik, dat een van de kinderen van "Mčlk-Sjeng" van de Bergerstraat, die rond 1954 met zijn gezin naar Canada geëmigreerd is, in Neer op bezoek is. Hij zou mij een dezer dagen komen bezoeken.

Zondag 5 september 2004. Kermiszondag. Zo te zien is gisteren de kermis al goed ingezet. De oude brommers hadden een mooie toertocht. Vereniging in wording: proficiat! Enkele deelnemers heb ik "heure stute". Met enkele door mij genomen foto's laat ik jullie in "Zomaar un foto" nr.719 de sfeer zien.   

Zaterdag 4 september 2004. Vanavond het bericht over de uitvaartdienst en de begrafenis van Dhr. Jan Dirkx binnengekregen. De uitvaartdienst is op woensdag 8 september 2004 om 10.30 uur in de St.Andreas parochiekerk van Melick waarna begrafenis op het kerkhof aldaar. De avondwake is op dinsdag om 19.00 uur in voornoemde kerk. Voor Uw condoleanceadres, zie hieronder.

Zaterdag 4 september 2004. Een schoonbroer, die bij de brommertoer aanwezig was vertelde mij, dat in Melick oud Neerenaar Jan Dirkx gisterenavond in de leeftijd van 69 jaar is overleden. Bij thuiskomst was er een bevestiging per mail van broer Piet. Het adres is: Bartelstraat 60, 6074 HN Melick. Nader bericht volgt nog. Aan Agnes, kinderen en verdere familie Onze Oprechte Deelneming. 

Zaterdag 4 september 2004. Vanmorgen had de eerste toertocht voor oude brommers in Neer plaats. Ik was er even bij. Voor elke deelnemer was er een ontbijt in de vorm van een heerlijke goed gevulde uitsmijter. Er was een zeer grote belangstelling voor deze toer, met zeker meer dan 50 deelnemers. Twee deelnemers kwamen mij vertellen, dat ze met diezelfde brommer, die ze nu bij zich hadden, vroeger in Neer waren komen vrijen. Een van die twee zal ik morgen bij "Zomaar un foto" hebben staan, want ik maakte er een foto van.

Zaterdag 4 september 2004. Toen ik foto nr.718 van "Zomaar un foto" voor vandaag gereed aan het maken was, dacht ik ineens aan van der Mullen en heb ik eerst onderstaand verhaaltje geschreven. Het is bijna niet mogelijk, om zulke mooie tijd zo te verwoorden, dat iedereen kan begrijpen wat ik bedoel!

Vrijdag 3 september 2004. Deze week stond een overlijdensadvertentie in de krant. Martin van der Mullen is in Echt overleden. Dan komt de vraag? Wie is die Martin. Om jullie niet lang in het onzekere te laten, hij was in de vijftiger jaren van meerdere Neerenaren de boekhouder. Hij hield zitting bij ons in het café. Ik zie ze nog komen met hun schriftjes en kladbriefjes, middenstanders, boeren en ook tuinders. Hij zat dan achter in de zaal en in het café wachtte iedereen geduldig op zijn beurt. Het waren mooie dagen, er waren ook klanten bij die er een uitje van maakten en als van der Mullen met zijn werk gedaan had werd er nog wel eens iets gedronken. Hij woonde toen in Helden-Panningen en kwam met een brommertje. Er is wat afgelachen in die tijd. Ik zie nu nog voor mijn ogen hoe zadelmaker Sieberte-Sjengske bij hem achter op de brommer kroop en met zijn leren schortje om, met hem naar Buggenumse kermis reed. Een andere keer zijn ze, ook op die manier naar Kessel-Eik geweest. Bij Naus-Keučp had Martin namelijk ook een zitdag! Nu is dat allemaal nostalgie! Aan zijn familie en andere nabestaanden: Onze Oprechte Deelneming.

Vrijdag 3 september 2004. Na het succes gisteren van die luchtfoto, heb ik vandaag voor "Zomaar un foto" weer zo'n foto en die laat ik jullie zien onder nr.717. Het viel mij op, dat op deze foto nog twee huizen staan, die toch al lang geleden afgebroken zijn. Ze lagen allebei in het veld ergens tussen de Bergerstraat, de Molenstraat en Hanssum. Het waren de huizen van Drees Peeters en dat van Driek Caelers. Kijk maar eens of jullie ze vinden.

Donderdag 2 september 2004. De uitvaartdienst voor Mevrouw Mia van Melick-Rijs is a.s. zaterdag om 10.30 uur en het adres voor Uw condoleances is: Hammermolen 7, 6086 BE Neer.

Donderdag 2 september 2004. Met foto nummer 716 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een aparte luchtfoto van Neer zien. Volgens mijn mening is ze van ergens tussen 1950 en 1960. Als iemand het beter weet, had ik graag dat hij mij dat meldde.

Donderdag 2 september 2004. Mensen allemaal bedankt voor de goede wensen voor Yana en de felicitaties voor ons en de gelukkige ouders en alle opa's en oma's. Ik hoop dat jullie met dit bedankje tevreden zijn en dat ik niet iedereen persoonlijk moet terugschrijven.

Woensdag 1 september 2004. Aangaande de condoleances voor Mevrouw Mia van Melick-Rijs, liet Peter van Melick mij het volgende weten: Indien er mensen zijn die een condoleance willen betuigen via mail, dan kan dat via adres: melick.peter@tref.nl

Woensdag 1 september 2004. Dat An en ik weer, nu voor de vierde keer, over-grootouders zijn geworden had ik jullie al verteld. Natuurlijk zijn wij naar de aanwinst in de familie wezen kijken en ik maakte er enkele foto's, daarvan laat ik er twee met "Zomaar un foto" nummer 715 van vandaag aan jullie zien. Wij hopen maar, dat jullie het net zo'n mooi kindje vinden als wij! Wij zijn er zeer gelukkig mee!

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373 of 06 30 806452. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.