Het nieuws van okt. 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

Zondag 31 oktober 2004. Allerheiligen dag! Een mooie rustige zondag. Heb nog veel gerust met mijn knie, zodoende niet met de Allerzielen viering op ons kerkhof geweest. Dat is jammer, daar treft men anders nog veel oude bekende Neerenaren, die zich op andere plaatsen gevestigd hebben en met deze dagen hun dierbare afgestorvenen op ons kerkhof, komen opzoeken. Weten jullie het al? Ons kerkhof heeft een naam, tenminste dat staat op de bordjes (wegwijzers) er naar toe. Het heet: begraafplaats "Hammerveld". Mijn mening? Niet slecht gevonden, zo heette vroeger het veld daar.

Zondag 31 oktober 2004. Alweer de laatste dag van de maand. Wat gaat die tijd toch snel, of zou dat komen omdat men oud wordt? Het is net of dat wij er pas aan zijn begonnen. Foto 775 van "Zomaar un foto" staat als natuurfoto op jullie te wachten. Ga ze maar eens bekijken.

Zaterdag 30 oktober 2004. Willen jullie er aan denken? Komende nacht word de klok verzet, één uur terug. Dus niet vergeten! Als men evengoed op tijd naar bed gaat, krijgt men een uurtje extra slaap.

Zaterdag 30 oktober 2004. In de hoop de paardenliefhebbers onder jullie, door middel van deze foto van de aangespannen pony Yvonne te kunnen plezieren, plaats ik ze als foto 774 van "Zomaar un foto" op mijn site. Kijk eens goed, hoe zo'n paardje zo fier en strak over de baan kan lopen.

Vrijdag 29 oktober 2004. Met de foto die ik vandaag met nr.773 van "Zomaar un foto" plaats, denk ik veel van mijn kijkers een plezier te kunnen doen. Laat eens weten of het zo is en waar je nu woont, eventueel gehuwd bent, dan met wie en ook of er kinderen zijn. Ik doe namelijk ook aan genealogie en probeer in een bestand bij te houden, waar de "Naerse miense" gebleven zijn. Ook anderen, niet van deze klas, zou ik zeer erkentelijk zijn als ze mij de gegevens van hun gezin zenden. Daar tegenover staat dan, dat ze van mij een stamreeks tegemoet mogen zien. 

Donderdag 28 oktober 2004. Onder "Zomaar un foto" staat vandaag met foto 772 een bloemetje, waarmee ik allen die op mijn ziekte gereageerd hebben, wil bedanken!

Woensdag 27 oktober 2004. Bij mijn rubriek "Linken" op de startpage staat vanaf heden, onder "Stal de Sloes" een site van en over paarden. De webmaster Anneke Tholen liet het mij weten en ik breng het graag onder de aandacht van de paardenliefhebbers, die mijn site bezoeken. 

Woensdag 27 oktober 2004. Vanaf vandaag vinden jullie onder mijn rubriek "Linken" op de startpage, een link naar de verkoopsite van fanfare "de Eendracht". Ze hebben al een compleet leslokaal, dat in gedeelten verkocht wordt, in de verkoop. Ga het systeem (hoe het werkt) maar eens zien.

Woensdag 27 oktober 2004. Vanaf vandaag staat onder "Linken" op mijn startpage een link naar de site van de familie Heber. Vereer ze maar eens met een bezoek.

Woensdag 27 oktober 2004. Voor de ponyliefhebbers, heb ik vandaag met foto 771 van "Zomaar un foto" een foto van twee oud Neerse jongens met hun vader zijn pony's. Persoonlijk trof mij aan deze foto, dat het mijn gedachten terug bracht, naar de vele keuringen, die indertijd op sportpark "de Kappert" werden georganiseerd. Een moeilijke, maar ook een mooie tijd.

Dinsdag 26 oktober 2004. Maar goed dat ik nog een foto van Herman aan te pakken had, om als foto nr.770 van "Zomaar un foto" te plaatsen. Ga kijken en bewonder zijn werk. Ja ik zit weer zo'n beetje met een probleem, ik kan bijna niet lopen laat staan rijden en ik moet eerlijk zeggen: "Dat is Vervelend". Vroeger zeiden ze al: "De ouderdom komt met gebreken" en ik begin het te geloven. Maar ja! Zolang als dat ik dat nog zelf kan schrijven, valt het mij nog mee. Een tijdje terug heb ik een slijmbeursontsteking aan de elleboog gehad. Dat viel nog mee, maar daar hoeft men ook niet op te lopen. Nu kreeg ik dat in mijn rechter knie, maar dat doet pijn, daar kan ik nu ook over mee praten.

Maandag 25 oktober 2004. Foto 769 van "Zomaar un foto" is weer een foto van Herman Verkoelen. Omdat we midden in de herfst zitten, met zijn wisselende weertypes, dacht ik dat ik met deze foto veel natuurliefhebbers en zeker zij die door ziekte en/of andere gebreken, niet in staat zijn er zelf op die mooie plaatsen van te genieten, met zulke foto's dat een beetje te ondervangen.

Zondag 24 oktober 2004. Foto 768 van "Zomaar un foto" is een ingezonden foto. Ga ze maar eens bekijken en is het je gelukt een mooie foto, Neer aangaande, te maken? Misschien wordt ze geplaatst, wel eerst inzenden. Ook interessante oudere foto's zijn welkom, natuurlijk ook als onderwerp "Naer".

Zaterdag 23 oktober 2004. Foto 767 van "Zomaar un foto" is genomen aan de kruising aan het eind van de Heldenseweg. Daar zijn ze een rotonde aan het aanleggen. Nu al is te zien, dat het op verkeerstechnisch gebied een grote verbetering zal zijn. Moet er nog eens terug gaan, na een paar foto's genomen te hebben, was de accu leeg en geen reserve bij me. Men zou zeggen, hoe kan 't?

Vrijdag 22 oktober 2004. Van dorpsgenoot Lizet Stals-van Lier kreeg ik een verzoek tot plaatsing op mijn site, binnen. Aan haar verzoek heb ik voldaan. Als jullie Lizet willen steunen, ga dan op mijn startpage naar "Dolfijntherapie" en stem op haar. Als het een of ander niet duidelijk is, haar adres is: Bergerstr.14, 6086 BM Neer. Tel.0475.591977 e-mail h.l.stals@12move.nl  Ik weet zeker, dat als iemand er niet uit komt, dat Lizet U graag verder helpt. Lizet mijn stem heb je al!

Vrijdag 22 oktober 2004. Het is een mooi vergezicht, dat wat ik jullie met foto nummer 766 van "Zomaar un foto" kan laten zien. Hier zien jullie weer eens, hoe ze ook op andere plaatsen met mij meedenken en daarbij ook nog prachtige foto's zelfs in Neer maken.

Donderdag 21 oktober 2004. Met foto 765 van "Zomaar un foto" laat ik aan jullie, de nazaten van de "Klompemaeker" van Hanssum zien. Het huis is in het kader van de ruilverkaveling afgebroken. Wat ik er mij nu nog altijd van herinner, waren de zelfgemaakte palen van de afrastering, die waren ingelegd met allemaal stukjes gekleurd glas en porselein. Zoiets moois ziet men niet meer.

Woensdag 20 oktober 2004. Voor de bodemdeskundigen onder jullie, vandaag bij "Zomaar un foto" met foto 764, een zicht op de bodemstructuur in het Zwaarveld te Neer. Met dank aan Harrie van Pietjes kan ik die jullie laten zien.

Dinsdag 19 oktober 2004. Jammer, dat ik het weer uit de krant moest horen, maar er zijn in Neer nog een paar kindjes geboren: Op 15-10-2004 Tom, zoon van Paul en Monique Jansen-Bruijnen. Hartelijk gefeliciteerd met deze aanwinst in de familie. Als jullie ook willen feliciteren, het adres is: Leudalweg 13, 6086 AT NEER. Daarna is op 17-10-2004 Lotte geboren, dochter van Dave Hebben en Angelique Geraets. Angelique is een dochter van Tjeu van Zeegers-Lei. Ook aan deze familie onze Hartelijke Gelukwensen. Hier is het adres voor jullie felicitaties: Bergerstr.21, 6086 BL NEER.

Dinsdag 19 oktober 2004. In "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 763 mijn werkhok zien, met een Neerse Canadees op bezoek. Hij was in Europa op vakantie en wou toch wel eens zien, waar ik alles bekokstoof.

Maandag 18 oktober 2004. Via de trotse grootouders Theo en Door Lemmen-Beenders op Hanssum kreeg ik het bericht binnen, dat vandaag bij hun dochter Brigitte en Andre Smeets de tweede zoon geboren is, 7 pond zwaar en 51 cm lang. Hij komt Wessel te heten. Vanaf hier aan allen onze hartelijke gelukwensen. Zouden jullie ook willen feliciteren, het adres is: Leliestr.9, 5971 AM Grubbenvorst.

Maandag 18 oktober 2004. Via Dhr. Roel Custers kreeg ik het verzoek, de navolgende tekst te plaatsen. "Op 7 november van 10.00u-13.00u organiseert Peuterspeelzaal Sjanulke en Jong Nederland Neer een kinderkleding- en speelgoedbeurs in het Patronaat." Kijk op mijn startpage onder "Kinderkleding" voor meer informatie en voorwaarden.

Maandag 18 oktober 2004. Vanmorgen in de zeer kleine uurtjes heb ik, zoals normaal weer de foto om kunnen zetten. Met foto nummer 762 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een sfeerfoto van de cross van gisteren te Meijel zien.

Zondag 17 oktober 2004. Afgelopen nacht toen ik de foto wou omzetten, kon ik geen verbinding met mijn provider krijgen. Vanmorgen nog een paar maal geprobeerd, maar niks, kwam er niet in en kon ook geen post ontvangen. Vanmiddag naar de motorcross in Meijel wezen kijken en toen ik vanavond terug kwam, weer geprobeerd en weer niks. Toen alles uitgezet en alle kabels opnieuw aangesloten, weer aangezet en jawel hoor, het werkt weer! Dus ergens een slecht contact geweest. Dat is iets om aan te denken, als iemand van jullie dat ook eens gebeurd. Zoals jullie zien, staat foto 761 van "Zomaar un foto" er nu op. Nog niet gezien? Ga ze maar vlug bekijken!

Zaterdag 16 oktober 2004. Van Selly Smeets (Kampioen met die pony) kreeg ik een mailtje, waarin zij mij mededeelde, dat er ook een eigen site is, waar van alles over pony's te lezen/zien is.  http://members.home.nl/deschellenkrans is het adres.

Zaterdag 16 oktober 2004. Met foto 760 van "Zomaar un foto" kom ik met een foto van een jongensklas bij jullie. Ga maar eens zien, wie er nog gekend wordt.

Vrijdag 15 oktober 2004. Onder kunst maak ik een beetje reclame voor een oud Neerenaar, t,w, Wim van Ratingen (vanne Meister). Hij is een gevierd kunstenaar en exposeert in Schimmert. Onder "Kunst" staan alle gegevens en een drietal schilderijen van hem.

Vrijdag 15 oktober 2004. Iets verder in de morgen heb ik een paar uren in het jachtveld vertoefd. Het is vandaag de eerste dag van de hazenjacht. Wat viel dat tegen, het lopen gaat toch zo slecht en als je dan ook nog eens weinig ziet lopen of vliegen, dan is de aardigheid er snel vanaf. De volgende keer neem ik een ander geweer mee (fototoestel), dan kan ik misschien een paar mooie plaatjes schieten. Dat lijkt mij zeker zo mooi en goed!

Vrijdag 15 oktober 2004. Vanmorgen bij het nakijken van de post, twee berichten binnen gekregen van en over oud Neerenaren. Ik laat ze hier volgen, met de gedachte: beter laat dan niet! In huize Beek en Bos te Heythuysen is Mevrouw Trui Verhaeg-Vrinssen (Trui van Sef van Steute) op zondag 10 oktober 2004, negentig (90) jaar oud geworden. Wij wensen haar vanaf hier van Harte Proficiat met deze geweldige leeftijd. Het andere bericht: Selly Smeets uit Baarlo is met haar pony Nederlands kampioen geworden. Selly is een dochter van Piet van Sjeng van Spools-Piet. Ook haar wensen wij van Harte Proficiat en voor de toekomst nog veel succes! Miny bedankt.

Vrijdag 15 oktober 2004. Vandaag laat ik jullie met "Zomaar un foto" 759 nog weer eens een mooi stukje natuur zien. Geniet er maar van!

Donderdag 14 oktober 2004. Vandaag weinig gedaan, maar wat ik gedaan heb, heb ik graag gedaan. Ben vanmiddag naar de verjaardag van ons oudste kind geweest. Ze (ons Karin) werd vandaag 48 jaren oud. Waar gaat de tijd toch heen? Bijna de complete familie was er en het was een zeer mooie verjaardag. Zaterdag gaan we met drie van onze achterkleinkinderen en familie naar St.Gerardus in Wittem, naar de kinderzegen. Dat hebben wij gedaan met onze kinderen, de kleinkinderen en nu zijn de achterkleinkinderen aan de beurt. Ik hoop dat we dat nog dikwijls mogen doen.

Donderdag 14 oktober 2004. Foto 758 die ik jullie in "Zomaar un foto" van vandaag laat zien, is toch ook alweer een foto van mijn vriend Harrie van Pietjes en genomen in 1990. Meer gegevens bij de foto.

Woensdag 13 oktober 2004. Foto 757 van "Zomaar un foto" laat aan jullie een stukje Kinkhoven zien. Wat is dat ook een heerlijke streek, daar in en om het Leudal. Wat hoor ik daar? Bent U nog nooit in het Leudal geweest? Dan weet U ook niet wat U tot nu toe gemist hebt. Als U in de gelegenheid bent, ga er dan eens kijken.

Dinsdag 12 oktober 2004. Vandaag kan ik jullie verrassen met een mooie oude foto, die ik jullie dan ook graag met foto 756 van "Zomaar un foto" laat zien.

Maandag 11 oktober 2004. Op 9 oktober 2004 is geboren: Lotte, dochter van Rob en Anne-Marie Stemkens-Brueren. Rob is een zoon van Piet van Heufkes-Toon. Aan het echtpaar en hun familie onze hartelijke gelukwensen. Willen jullie ook feliciteren, het adres is: Ericalaan 22, 6086 CV Neer.

Maandag 11 oktober 2004. Het is zo ver! Mijn kleinzoon Roel Silvrants een verwoedt vissertje heeft zijn eerste karper gevangen. Zijn vader zette het op een foto en als trotse opa laat ik het met foto nummer 755 van "Zomaar un foto" aan jullie zien. Roel geloof maar, dat ik net zo trots ben als jij.

Zondag 10 oktober 2004. Het is zover! De poppen van Mevrouw Mieke Boonen-Beeren staan op mijn site. Klik op "Poppen" op de startpage en in vijf series vinden jullie daar 34 foto's met allemaal poppen. Ga ze zien, het is echt de moeite waard! Deze blijven ook weer een week of drie staan.

Zondag 10 oktober 2004. Gisteren hield een groep Neerse meisjes/vrouwen een reünie bij Agnes en Wiel van 't Roadhoes. Ze hadden mij uitgenodigd een foto te komen maken, die ik graag vandaag aan al mijn kijkers met foto 754 van "Zomaar un foto" laat zien. Aan hun vrolijke gezichten zullen jullie zien, dat ze echt genoten hebben. Voor enkele andere groepen best een aanmoediging tot navolging.

Zaterdag 9 oktober 2004. Vandaag laat ik jullie weer eens zien, hoe het met de bouw "Onder de Linden" uitziet. Ga maar eens kijken naar "Zomaar un foto" nummer 753, daar is te zien hoe de bouw vordert.

Vrijdag 8 oktober 2004. Via de startpage van mijn site kunnen jullie nu ook naar de site van "R.K.S.V.N". Hun webmaster heeft het stukje wat ik al over RKSVN had gepubliseerd overgenomen en op hun site geplaatst. Bezoek vanaf nu ook geregeld hun site, dat kan dus rechtstreeks via de button "R.K.S.V.N.".

Vrijdag 8 oktober 2004. De foto die ik jullie vandaag als nummer 752 van "Zomaar un foto" laat zien, is een voorproefje van een totale reportage. Als jullie ook aangenaam verrast willen worden, kijk dan naar de foto van vandaag en als het zover is, onder de button "Poppen" naar de reportage.

Donderdag 7 oktober 2004. In mijn archief vond ik een foto van een inmiddels al een tijdje geleden, afgebroken pand op Hanssum. Op dat wij niet vergeten, dat het er geweest is, laat ik het vandaag met foto nummer 751 van "Zomaar un foto" aan jullie zien.

Woensdag 6 oktober 2004. Foto 750 van "Zomaar un foto" is een recente foto, mij aangeleverd door Sjaak Niessen. Het is de onthulling van het plaquette ter herinnering aan de mensen, die als dwangarbeiders in oktober 1944 naar Duitsland zijn gevoerd. Meer gegevens vinden jullie op de site van "Oos Naer".

Dinsdag 5 oktober 2004. Als U als kijker naar mijn site behoefte hebt, om foto's van de boottocht van de Zonnebloem over te nemen en U heeft dat nog niet gedaan, wacht daar dan niet mee, binnen een paar dagen gaan ze naar de bewaarplaats.

Dinsdag 5 oktober 2004. Bij mijn sponsor Joos en Francine Caris-Jetten is op maandag 4 oktober 2004 het derde kindje geboren. Het is een zoon en ze noemen hem Augustyn. Francine, Joos en familie Hartelijk Gefeliciteerd met deze uitbreiding van de familie. Zouden jullie hen ook willen feliciteren, het adres is: Engelmanstr.33, 6086 BB Neer. Er kan ook onder de button "I.C.T." op mijn site gekeken worden en dan mailen.

Dinsdag 5 oktober 2004. Met "Zomaar un foto" nummer 749 bied ik al de kijkers naar mijn site een echt Neers bloemetje aan.

Maandag 4 oktober 2004. Vanavond naar de bijeenkomst over de deportatie van onze mannen in oktober 1944 naar Duitsland, geweest. Deze avond werd door de heemkundevereniging "Oos Naer" georganiseerd. Het was een pracht van een avond en veel mensen hadden dat wel verwacht, want de grote zaal van "In d'n Haammaeker" was bomvol. Het is werkelijk een grote pluim waard, dat wat daar geboden werd.

Maandag 4 oktober 2004. Op woensdag 6 oktober 2004 viert onze dorpsgenoot Drees Bouten vanne Woag de respectabele leeftijd van 85 jaar. Drees nu alvast Hartelijk Gefeliciteerd. Zou iemand van jullie hem ook willen feliciteren, het adres is: Kanaaldijk 1, 6086 AN Neer.

Maandag 4 oktober 2004. Dierendag. Vandaag geef ik daar met witte ganzen gefotografeerd bij ons op de Neerbeek, via foto 748 van "Zomaar un foto" ook enige aandacht aan.

Zondag 3 oktober 2004. De rubriek "Naers peloton" is tot dat er weer iets aparts te melden is, naar de bewaarplaats verwezen. Idem zo, de rubriek "Vleermuis".

Zondag 3 oktober 2004. Vandaag laat ik jullie met foto nummer 747 van "Zomaar un foto" een mooie foto zien van een oud ambacht. Ofschoon dat Jo al een tijdje dood is: wie kent hem niet of wie heeft nooit van hem gehoord?

Zaterdag 2 oktober 2004. Weten jullie nog hoe het eerste passagiersschip van de familie Bongers er uit zag? Zo niet? Ga dan maar eens naar foto nummer 746 van "Zomaar un foto" kijken.

Vrijdag 1 oktober 2004. Op de eerste dag van deze nieuwe maand laat ik jullie met foto 745 van "Zomaar un foto" de oude Coöperatie op de Hoogstraat zien.

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373 of 06 30 806452. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.

nieuwsoktober2004.html