Het nieuws van nov. 2005:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

 

Woensdag 30 november 2005. Zeer vroeg in de morgen zag ik, wat een goede band mijn kijkers samen beginnen te krijgen. Aag in Nieuw Zeeland, krijgt nog steeds de foto's niet goed door, nu zijn er anderen die ze haar los zenden. Dat vind ik bijzonder mooi! Toch Aag, moet je proberen er iets aan te laten doen, een beetje intern geheugen bij zetten kan misschien al genoeg zijn. Ofschoon ik ben op dat gebied geen technicus.

Foto nummer 1156 van vandaag van "Zomaar un foto" is weer eens een natuurfoto. Probeer er maar van te genieten.

 

Dinsdag 29 november 2005. Foto 1155 die ik vandaag geplaatst heb in de rubriek "Zomaar un foto" is een prachtige gezinsfoto uit 1916. Dat is al een heel tijdje geleden.

 

Maandag 28 november 2005. Het gezin Heber-Bruinen heeft aan de Dorpsgraaf, een nieuwe straat in Neer, een woning gekocht. Vanaf het begin van de bouw heeft Roel dat met foto's vastgelegd. Zouden jullie het verloop willen zien? Het staat onder:

http://www.heber.nl/huis/huis-pagina.htm Door te klikken, komt je er in!

 

Maandag 28 november 2005. Uit de krant van vandaag. Geboren op zaterdag 26-11-2005: Maud, dochter van Léon en Anuska Weekers-Muyres. Ondanks het grote verdriet, dat deze familie zo kort geleden heeft getroffen, wil ik jullie van Harte Feliciteren met deze geboorte. Het adres voor jullie felicitaties is: Winterstraat 3, 6086 ED NEER.

 

Maandag 28 november 2005. Met foto nummer 1154 van "Zomaar un foto" kom ik nog even terug op mijn vijf daags verblijf in het azM te Maastricht. Met die foto laat ik jullie (vooral zij die nog nooit in een ziekenhuis gelegen hebben) zien, hoe men daar ligt. Wat zijn de tijden verandert: ik weet nog goed vroeger in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond, mannen en vrouwen zuiver gescheiden, de mannen onder in grote zalen en de vrouwen in de zalen er boven. Nu liggen ze met twee hoogstens met vier personen op een kamer en eventueel gewoon gemengd. In de tijd dat ik er nu ben geweest, hebben er twee weduwvrouwtjes (uiteraard heb ik daar geen enkele klacht over) in het bed naast mij gelegen! Een vraag? Hoe zou dat hebben gemoeten, als ik een heel jaloerse echtgenote had gehad? Nu is het zo! Wij zijn bijna 50 jaar getrouwd en An weet wel wat ze aan mij heeft, maar toch is het iets om je gedachten eens over te laten gaan!

 

Zondag 27 november 2005. Er werden mij verschillende foto's van de plotseling ingevallen winter gezonden. Voor "Zomaar un foto" nummer 1153 van vandaag heb ik er eentje uitgezocht. Persoonlijk vond ik dat de meest geschikte voor op dit moment.

Het kunnen soms toch zo'n mooie tafereeltjes zijn, maar als men dan op TV de andere zijde ziet? Dan kan diezelfde sneeuw ook voor heel veel zorg en narigheid verantwoordelijk zijn!

 

Zaterdag 26 november 2005. Enkele bezoekers aan deze site, vroegen om iets meer gegevens bij foto 1152 van vandaag. Heb ze er nog even bijgezet!

 

Zaterdag 26 november 2005. De overledene waar ik gisteren gewag van maakte is Dhr. Thieu Weekers, die op 25 november 2005 op 68 jarige leeftijd plotseling is overleden. De crematie zal plaatsvinden in het crematorium "Venlo" te Blerick na een uitvaartdienst op woensdag 30 november 2005 om 10.30 uur in onze parochiekerk van St.Martinus.

Wij wensen zijn echtgenote Truus Weekers-Waegemans, zoon Léon, Anuska, Joeri  en wederzijdse families Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor jullie condoleances is: Winterstr. 3/a, 6086 ED NEER.

 

Zaterdag 26 november 2005. Daar gaan we weer! Foto 1152 van "Zomaar un foto" is vandaag aan de beurt. Mijn excuus dat ik enkele dagen niks heb kunnen plaatsen. Als jullie deze foto om te bewaren opslaan, hebben jullie een afbeelding van een aandenken, dat ik drie en een half jaar op/in mijn borst heb gedragen. De originele I.C.D. heb ik in de kamer op de kast staan.

 

Vrijdag 25 november 2005. Onder de rubriek "Jarig" heb ik zonet een Oud-Neerse, die 100 jaar oud wordt kunnen plaatsen. Ga maar eens kijken en nog beter, stuur haar een kaartje.

 

Vrijdag 25 november 2005. Toen ik terug was werd mij verteld, dat het vanmorgen geluid had en dat betekend, dat er een sterfgeval in Neer is. Ik zal op het officiële bericht in de krant van morgen wachten en het de Neerenaren hier of ergens anders in de wereld die het nog niet gehoord hebben, via dit medium laten weten.

 

Vrijdag 25 november 2005. Hoi! Ik ben thuis en zal proberen met frisse moed verder te gaan met deze site.

Vooreerst zal ik beginnen met allen te danken, die mij in het azM zo goed behandeld hebben. Het operatieteam onder leiding van Mevrouw dokter Barbara Dijkman. Ik kan ze niet allemaal persoonlijk opnoemen, ten eerste kan men ze niet allemaal in die korte tijd, dat men op de OK is, leren kennen en dan zijn ze ook nog eens allemaal verkleed als een soort maanmannetjes. Dit zal ik toch even vermelden: een van die assistenten is toch wel extra opgeleidt om de patiënt die geholpen moet worden af te leiden en dat lukt hem ook nog wonderwel goed. Hij blijft van alles aan het vragen, thuis zou in tegen hem gezegd hebben: "Wat ben jij een "vraogmuts", nu was ik er blij mee! Het leidt inderdaad af en daar gaat dat natuurlijk om, daar zal het om begonnen zijn! Nogmaals dank!

Over afdeling B3 waar ik nu heb gelegen niets als lof, allemaal even vriendelijk en zeer attent. Dokter A. Bennaghmouch (ik dacht dat hij assistent cardioloog was) trok de kar en heel het verplegend personeel, vrouwelijk zowel als mannelijk, deden allemaal mee om alles goed te laten verlopen.

Dan nog even iets over mij zelf. Nadat ik maandag binnen was gekomen, werd er al direct gestart met enkele onderzoeken, Foto's maken, bloedprikken, even scheren op de plaats waar gewerkt moet worden, kortom alles wat voor een goede gang nodig is. Dinsdag zou ik in de namiddag aan de beurt zijn en zo was het ook. In de morgen uren eerst nog een infuus in de arm aangebracht, dat is nodig voor als iets ingebracht moet worden, zoals b.v. antibiotica en zo. De operatie verliep volgens plan en alles zag zich aan, dat ik woensdag naar huis zou mogen. Wat echter een tegenslag toen ik woensdag morgen een ietsje koorts verhoging had. Dan wordt weer alles nagezien en worden de maatregelen genomen die nodig zijn. Daar ben ik zeer tevreden over, niets wordt aan het toeval overgelaten. Vandaag vrijdag was het dan zover, alles onder controle en naar huis! Nogmaals aan allen grote dank!

Ook aan al mijn klanten (bezoekers aan deze site), die mij van harte beterschap wensten en dat met een mail of op een andere manier deden, mijn hartelijke dank. Het zijn er in elk geval te veel om allemaal persoonlijk terug te schrijven. Ik hoop, dat jullie mij dat niet (kwalijk neemt) euvel duidt.  

 

Donderdag 24 november 2005. Even een correctie, de datum van de "jeugdproms" is niet 27 september, maar 27 November.

 

Donderdag 24 november 2005. Het verwisselen van de I.C.D. is goed verlopen. Piet had gistermorgen lichte verhoging en mocht dus nog niet naar huis. Verder voelt hij zich prima, dus nog even afwachten. Groetjes Antoinette.

 

Maandag 21 november 2005. Van de Jeugdfanfare is op de valreep nog een berichtje binnen gekomen. Ga maar eens kijken, het staat onder: "Jeugdproms".

 

Maandag 21 november 2005. Foto nummer 1151 van "Zomaar un foto" van vandaag, is weer een foto met veel vragen. Ga maar eens kijken, wie van jullie er een antwoord op heeft? Ben benieuwd?

 

Zondag 20 november 2005. Dan een mededeling van geheel andere aard. Er zullen niet veel kijkers naar deze site zijn, die niet weten dat ik een pacemaker (I.C.D.) heb. Daar is de batterij van versleten en nu moet ik mij morgenvroeg om 11.00 uur in het azM te Maastricht melden om dat ding te vernieuwen en het is mij niet bekend hoelang dat precies gaat duren. Hopelijk is het met een paar dagen gepiept!

Die meer over het waarom wil weten, moet maar eens beginnen te lezen in mijn nieuws en dan vanaf het laatst van mei 2002.

 

Zondag 20 november 2005. Een oplettende bezoeker aan deze site heeft het vermoedelijk al gezien: onder "Maas- en Neergalm" op de startpage staat een rubriek (vandaag gemaakt) "St.Cecilia 2005". Onder die naam staat een rooster met 56 vakjes, elk een foto verbergend. Eigenlijk moesten de kleine fotootjes te zien zijn, maar ik weet niet wat ik fout heb gedaan? Moet ik nog zien uit te vinden! Wel zit achter elk hokje een foto, die met klikken is op te roepen. Ik hoop dat jullie je hier voorlopig mee kunnen behelpen. De webmaster.

 

Zondag 20 november 2005. Zo pas terug van het St.Ceciliafeest van Mannenkoor Maas- en Neergalm, kan ik jullie toch al met foto 1150 van "Zomaar un foto" een foto laten zien van de negen jubilarissen, die er dit jaar waren. Samen 415 jaren lid! Dat bewijst toch, dat als men eenmaal bij een zangkoor is, men dan ook zeer houvast is! In dit verband kan men er gerust nog eens aan denken: "Zingende mensen, gelukkige mensen".  

 

Zaterdag 19 november 2005. Dan moet ik ook nog eens terugkomen op die rubriek, die ik pas bijgezet heb "Woordenboek". Velen weten het nog niet, maar daar is veel meer onder te vinden. Ga maar eens kijken, wat daar allemaal aangeklikt kan worden! 

 

Zaterdag 19 november 2005. Wie dat vrouwtje in het deurgat van foto 1148 is, is ook opgelost. Samen sterk kunnen wij er wel uitkomen. De tekst is aangevuld.

 

Zaterdag 19 november 2005. Gisteren enkele foto's gaan maken van de kaalslag aan de Maas. Daarvan heb ik er onder nummer 1149 één voor "Zomaar un foto" van vandaag gebruikt.

 

Vrijdag 18 november 2005. Onder "Jarig" heb ik vandaag nog een 80-jarig bij mogen zetten. Ga maar eens kijken en stuur ze een felicitatie. Laat ons in dit opzicht één grote familie blijken te zijn!

 

Vrijdag 18 november 2005. Foto 1148 van "Zomaar un foto" laat jullie de huldiging van neomist Piet Timmermans uit de Goot in 1952 zien. Vermoedelijk maak ik daar verschillende bezoekers aan deze site, blij mee!

 

Vrijdag 18 november 2005. Gisteren er weer een tijdje uitgelegen. Op mijn account stond de mededeling: deze pagina is niet te bereiken door onderhoudswerkzaamheden. Gelukkig was het later weer opgelost!

 

Donderdag 17 november 2005. "Zomaar un foto" nummer 1147 van vandaag is weer eens recent spul. Harrie van Pietjes heeft ze geknipt en ik heb ze geplaatst. Ga maar eens kijken naar de vreemde gans op de Neerbeek!

 

Woensdag 16 november 2005. Vandaag weer een paar berichten binnen gekregen van "NAERSE" die de leeftijd der sterken al hebben of bereikt hebben. Onder "Jarig" staat de eerste. Ga even kijken en nog beter? Stuur haar een felicitatie, want zoals ik zo dikwijls zeg: een kaartje is nooit weg en jullie doen er de jarige een groot plezier mee! 

 

Woensdag 16 november 2005. Met foto nummer 1146 van "Zomaar un foto" van vandaag ben ik weer eens aan de oude onderbeek van de Neerbeek.

 

Dinsdag 15 november 2005. Wie heeft op 4 maart 1973 te "NAER" in het dorp naar de carnavalsoptocht staan te kijken? Bekijk "Zomaar un foto" nummer 1145 van vandaag dan eens, misschien sta je daar langs de kant te kijken?

 

Maandag 14 november 2005. Aanvullende gegevens op het overlijdensbericht van Mevrouw Jet van Hout-van Dijk. De uitvaartdienst is woensdag 16 november 2005 om 11.30 uur in de parochiekerk van Oostrum, waarna de crematie volgt in Venlo-Blerick. Het condoleance adres is: Familie van Hout, Goetzenhof 17, 5807 CC Oostrum. 

 

Maandag 14 november 2005. Het bestuur van de Muziekschool Neer vroeg mij om een bericht te plaatsen. Aan dat verzoek heb ik kunnen voldoen en het staat onder "Muziekschool". Voor meer inlichtingen kunt U terecht bij: Erik Seuren, secretaris.
Tel. 0475-593650 muziekschool.neer@home.nl

 

Maandag 14 november 2005. Dit weekend nam Harrie van Pietjes, de fotograaf die wel eens meer een foto voor mij knipt, een foto van de "Naerse Waerse" op het Kerkplein. Op onze stier was een plakkaatje geplakt. Persoonlijk vond ik de tekst er op zo ludiek, dat ik die jullie niet wil onthouden en de foto plaats als "Zomaar un foto" nummer 1144.

 

Zondag 13 november 2005. Vandaag was het dan zover: Sint Nicolaas werd in "NAER" verwelkomt. Vanaf het Mierennest werd hij naar het gemeenschapshuis begeleidt. Daar werden de kindertjes verblijdt met een "toet" vol lekkers. "Sinterklaos" bedankt!

 

Zondag 13 november 2005. Bij mij kwam het hierna volgend bericht binnen: Op vrijdag 11 november 2005 is onze oud dorpsgenote Mevrouw Jet van Hout-van Dijk op 81 jarige leeftijd overleden. Indertijd was haar man Piet politieagent in Neer. De uitvaartdienst gevolgd door de crematie is a.s. woensdag 16-11-2005. Verdere gegevens zijn nog onbekend. Aan de nabestaanden en familie Onze Oprechte Deelneming.

 

Zondag 13 november 2005. Gisterenavond heeft onder grote belangstelling de "Leedjesaovenjd" van de "Vastelaovenjdvereniging" plaats gevonden. Met dank aan enkele bezoekers volgt hieronder de uitslag. Om te zien wie de groepen zijn: kijk dan op de startpage onder "Leedjesaovenjd".

  1. Duo Sjegekedek, mit Tösse de ieërste en de lèste  118,5 puntj

  2. Hanssum ,             mit Dae hèlt de kraag neet om      111,5 puntj

  3. Noabersplicht       mit Is der allemaol väör mich        102,5 puntj

  4. Die twieë                mit Oetgeslaope                               101    puntj

Presentatiepries is gewonne door Vader Abraham en zonen.

 

Zondag 13 november 2005. Foto nummer 1143 van "Zomaar un foto" is voor enkelen van jullie misschien een verrassing. Dan denk ik vooral aan hen, die hier eigenlijk bij gehoord zouden moeten hebben, maar door omstandigheden niet van de partij konden zijn!

 

Zaterdag 12 november 2005. Ga voor de aardigheid ook even onder "Allerlei" kijken, er zijn een paar berichtjes bijgekomen en misschien interesseren die jou.

 

Zaterdag 12 november 2005. Ter gelegenheid van de opening van het "Vastelaovenjd" seizoen, laat ik jullie onder nummer 1142 bij "Zomaar un foto" van vandaag, een foto zien van een mooie groep, die volgens mij aan de optocht gaan deelnemen. Wie kan de vragen, die er bij staan, beantwoorden?

Zaterdag 12 november 2005. De Vastelaovenjdvereniging "De Kwiebusse" houdt vanavond haar "Leedjesaovenjd". Het beloofd een pracht van een avond te worden. Bent U er ook? 

Vrijdag 11 november 2005. Door heel Limburg wordt vandaag het "Vastelaovenjd" seizoen geopend. Persoonlijk kom ik daar morgen met een oude foto op terug.

Vrijdag 11 november 2005. Met foto 1141 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een klein beetje zien, van de drukte die afgelopen tijd en voor enkelen nu nog bij de jachthaven "Hanssum" in Neer plaats vind.

Donderdag 10 november 2005. "Zomaar un foto" nummer 1140 van vandaag is weer eens een recente foto. Een tijd terug heeft de stichting "Friedesse Molen" verschillende maïsmolens naar Ghana in Afrika kunnen laten brengen. Deze zomer is een afvaardiging daar nog eens wezen kijken. Dat leverde mooie foto's op, daar laat ik er vandaag een van zien. "NAERSE-schutten" op een festival in Ghana!  Ga maar eens kijken.

Woensdag 9 november 2005. Een verzoek: Deze mail stuur ik u in op dracht van het hele team van zangers, componist, tekstschrijver en sponsoren van "vader abraham en zonen". De veel besproken "naakse"deelnemers aan de leedjesaovendj. Nu is het volgende aan de hand. Er is rond gegaan dat Aod Naer en café Sjaen enkele t-shirts van deze mannen aan het maken was. Nu is er echter vraag naar deze t-shirts gebleken die eigelijk niet voor de verkoop bestemd waren. Om aan deze vraag tegemoet te komen hebben wij besloten om een flink aantal t-shirts bij te laten maken. Nu is mijn vraag: zou u hier melding van willen maken op uw site, dat vanaf zaterdag deze shirts te koop zijn bij Aod Naer, Sjaen en op de leedjesaovendj á 10 euro. Om dit luister bij te zetten hebben de sponsoren een wedstrijd uitgeschreven voor de beste look a like van Huubke Verstegen. Deze verdiend een gratis shirt. Aangezien het zeer kortdag is tot zaterdag, zouden wij willen vragen of u hier melding van zou willen maken op uw site. Van de verkoop en van de prijsvraag. Alvast Bedankt namens: Vader Abraham en zn.

 

Woensdag 9 november 2005. Vanmiddag in de kerk van Haelen naar de afscheidsdienst van/voor Bea Hermans-Waeijen geweest en daarna naar de begrafenis op de natuurbegraafplaats "Bergerbos" op 't Reutje in St.Odiliënberg. In totaal een aangrijpende belevenis! Anders dan gewend, maar echt mooi. 

 

Woensdag 9 november 2005. "Zomaar un foto" nummer 1139 van vandaag is nog eens een mooi oudje. Ga maar eens kijken en wie heeft de antwoorden?

 

Dinsdag 8 november 2005. Op internet gevonden: foto's van de Diaken wijding zaterdag 5-11-'05 in Den Bosch. Ga maar eens kijken onder "Diaken wijding".

 

Dinsdag 8 november 2005. Vandaag heb ik met foto 1138 van "Zomaar un foto" voor jullie maar zeker voor de familie Boonen een prachtig voetbalelftal. Het zijn elf gebroeders, die samen nog niet zo slecht voetbalden. Wie weet nog waar ze allemaal tegen gespeeld hebben, wat de uitslagen waren, noem maar op? Alles aangaande dit elftal is welkom. Het is ook met dank aan Graad Adams, dat ik deze foto heb kunnen plaatsen.

 

Maandag 7 november 2005. Uit de krant van vandaag. Op woensdag 9-11-2005 om 14.00 uur is er in de parochiekerk van Haelen een afscheidsdienst voor Mevrouw Bea Hermans-Waeijen. Daarna volgt de begrafenis op de natuurbegraafplaats "Bergerbos", bij Roskam 7 te St.Odiliënberg. Het adres voor condoleances is: Kloosterveld 23, 6081 JE HAELEN.

 

Maandag 7 november 2005. Ga eens even kijken onder "PLUS-markt", Emiel heeft een extra bericht voor jullie.

 

Maandag 7 november 2005. Met foto1137 van "Zomaar un foto" zijn we weer bij de tegenwoordige tijd. De foto laat zien hoeveel kinderen (ondanks het zeer slechte weer) "Verheijden Financieel Adviesgroep" blij heeft gemaakt met die ballonwedstrijd.

 

Zondag 6 november 2005. Mij bereikte het bericht dat vrijdag 4 november 2005 op 72 jarige leeftijd is overleden, Mevrouw Bea Hermans-Waeijen (Bé van Herm) echtgenote van onze oud dorpsgenoot Coen (Hermans) van Waals-Sefke.

Aan vriend Coen en familie Onze Oprechte Deelneming.

Eventueel nader bericht volgt nog. 

 

Zondag 6 november 2005. Bericht binnengekomen, dat gisteravond op de Heldenseweg een zeer zwaar verkeersongeluk heeft plaats gehad. Op mijn startpage onder "Politie" staat hun bericht. Hier gaan al de geruchten, dat twee van de betrokkenen dood zouden zijn, maar laat ons voorlopig bij het officieel  bericht van de politie houden. Nader bericht: het blijkt dat er geen doden gevallen zijn, maar wel vier zwaar gewonden. Voor de betrokken families is zoiets toch een zeer harde klap!

 

Zondag 6 november 2005. Voor de meeste van jullie zal ik met dit bericht wel aan de late kant zijn? Onze dorpsgenoot Diaken Marcel Dorssers zal vanmorgen in de Hoogmis te Roggel als diaken mede de H.Mis opdragen.

 

Zondag 6 november 2005. Handballers let op! Foto 1136 van "Zomaar un foto" is een groepsfoto, waar ik graag enkele vragen bij beantwoord zou hebben? Wie doet dat eens even?

 

Zondag 6 november 2005. Als ik dit schrijf ben ik zo juist terug van het najaars- concert, georganiseerd door Mannenkoor Maas- en Neergalm. Zij zelf beten op een voortreffelijke manier de spits af.  Hertens Mannenkoor bracht daarna met acht nummers de handen veelvuldig op elkaar, werkelijk zeer goed gezongen. Als laatste bracht Zangvereniging "Vriendenkoor" uit Echt tien prachtige, de meesten goed in het gehoor liggende, stukken ten gehore. Zeer zeker een geweldig besluit. Mannen? Zingt U nog niet mee in een koor? Denk er eens over na! Het kan toch zo mooi zijn. Dit jaar vier ik mijn 60-jarig (ja U leest het goed, zestig jaren) lidmaatschap. Dat bewijst, dat het een prachtig mooie ontspanning is, anders had ik dat nooit waargemaakt!

 

Zaterdag 5 november 2005. De plechtige uitvaartdienst voor Dhr. Nelis Stemkens zal op dinsdag 8 november 2005 om 10.30 uur plaats hebben in de St.Martinuskerk te Neer. Aansluitend zal er in Evers-uitvaarthuis te Hornerheide nog een afscheidsdienst zijn, waarna Nelis in besloten kring begeleidt zal worden naar het crematorium in Baexem.

 

Zaterdag 5 november 2005. Nadat ik gisteravond foto 1135 van "Zomaar un foto" gereed had voor plaatsing, kwamen nog twee berichten over dat laag water binnen. Ik laat ze hier volgen.

Het eerste:

In navolging van zomaar een foto 1134, heb ik ook nog twee foto's. Deze foto's heb ik genomen in de winter van 1996 (er ligt nog een restje sneeuw) Dit kan aan het begin, maar ook net zo goed aan het eind van 1996 zijn geweest. Dat weet ik niet meer. De foto's zijn genomen bij de zwarte bocht van Neer. Het schijnt dat vroeger de paarden van de trekschuiten hebben gelopen over de stenen waarop de persoon op de foto zich bevind. Of het klopt van die paarden weet ik niet. Ik heb dat ook maar van horen zeggen!

En het tweede:

Jaartal 1965 betwijfel ik, mijn gedacht is dat het 1969 was, Oorzaak was, de inspectie van de oevers door rijkswaterstaat en het eventueel opruimen van  oorlogstuig . Dit heeft 3 weken geduurd tijdens de bouwvak vakantie in juli.

 

Vrijdag 4 november 2005. Het bericht binnen gekregen, dat op 81 jarige leeftijd overleden is, onze dorpsgenoot Dhr. Nelis Stemkens. Nader bericht volgt nog.

Aan zijn vrouw Lies, de kinderen en verdere familie Onze Oprechte Deelneming.

 

Vrijdag 4 november 2005. Morgen is het zover, dat onze 36-jarige dorpsgenoot Marcel Dorssers, zoon van René en Annie Dorssers-Timmermans om 12 uur in de St.Jans kathedraal in Den Bosch tot diaken gewijd zal worden. Voor deze plechtige dienst is iedereen van harte uitgenodigd. Om de rest van zijn studie af te ronden is Marcel in Zeeland (N.-Br.) aan het pastorale team toe gevoegd. Omstreeks juni 2006 hopen wij, dat hij zijn Eerste Plechtige Heilige Mis in Neer kan opdragen! Wilt U zien waar diaken Marcel te werk is gesteld?

Dat is: Pastorale Eenheid Odiliapeel, Volkel en Zeeland. 

Adres: http://www.pe-ovz.com/

 

Vrijdag 4 november 2005. Vanmorgen vroeg de rubriek "Reünie" klaar gekregen. De 19 oktober 2005 is die geweest. Vele oud Indiëgangers waren bij elkaar gekomen. Het zijn 42 foto's die enkele weken onder die rubriek op mijn site blijven staan. Dus tijd genoeg om ze over te nemen. Omdat het zoveel foto's in een bestand zijn (ook nog grote) kan het opstarten misschien iets langer duren. Hou daar rekening mee, maar het is het wachten waard!

 

Vrijdag 4 november 2005. Met foto 1134 van "Zomaar un foto" kom ik met verschillende vragen bij de bezoekers aan deze site. Ben benieuwd wie daar nog iets vanaf weet? Zijn er nog mensen met een goed geheugen? Vroeger, "Geele-Sjang oette Gaot" die wist nog precies uit welke boom, die en die "sheurskèr" kruiwagen was gemaakt! Wie weet nu nog zoiets?

 

Vrijdag 4 november 2005. Onder stralende weersomstandigheden, heeft de jagersvereniging gisteren haar St.Hubertusdag gevierd. Hoe mooi ook alles was, H.Mis en de jacht? Toch sprong het diner op de "Veerman" de boot van de familie Bongers er hoog bovenuit. Ook voor jullie! Echt een aanrader om eens met die boot te gaan varen op de Maas en daarbij eens goed te eten!

 

Donderdag 3 november 2005. Met het vervoer van de verontreinigde grond van Beesel naar Neer is begonnen. Een van de vaste kijkers naar deze site, maakte vanaf een plaats (zich met een slag draaiend) twee foto's. Ga maar eens kijken naar foto 1133 van "Zomaar un foto" wat dat een schril contrast op leverde!

 

Donderdag 3 november 2005. St.Hubertusdag. De jagers beginnen deze dag met een H.Mis in de Wittekapel. Daarna zal de dag gepast, met een weidelijke jacht, in de middag erwtensoep en in de avonduren een dineetje, worden doorgebracht. 

 

Woensdag 2 november 2005. In Roggel is op 31 oktober 2005 op 65 jarige leeftijd overleden, de schoonvader van onze oud dorpsgenoot Erik Vossen, zoon van Jo en Agnes Vossen-van Roij. De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 4 november 2005 om 10.30 uur in de St.Petrus parochiekerk te Roggel waarna de begrafenis zal plaats hebben op het kerkhof aldaar. Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming. Het condoleanceadres is: Meidoornlaan 5, 6088 AL Roggel.

 

Woensdag 2 november 2005. Van "Jong Nederland" Neer kreeg ik het verzoek jullie attent te maken op hun site, die vanaf nu in de lucht is. Ben ze zelf eerst eens gaan bekijken en ik moet zeggen, de webmaster heeft er iets moois van gemaakt. Onder "Linken" op de startpage van deze site vinden jullie een link en als je nu direct wilt kijken, dan klik op Jong Nederland 

 

Woensdag 2 november 2005. Wat was dat een pracht van een regenboog die gisteren op Allerheiligendag in de lucht stond. Bakker Ton Timmermans maakte er een foto van en die kan ik jullie met foto 1132 van "Zomaar un foto" laten zien.

Die meer wil weten over regenbogen, klik "hier" of "hier".

 

Dinsdag 1 november 2005. Mijn neef Har Timmermans zond mij het bericht, dat ze met de groep "Ech Tejater" het theaterstuk "Jaloezieën" op verschillende plaatsen in Limburg op de planken gaan brengen. Onder "Theater" is alles te vinden, dat wat jullie er van moeten weten.

 

Dinsdag 1 november 2005. Zou U zelf een Kerstkaart willen maken, die iets met Neer te maken heeft, vandaag met foto 1131 van "Zomaar un foto" heb ik er een, die daar misschien voor zou kunnen dienen. Ga ze maar eens bekijken.

 

Dinsdag 1 november 2005. De nieuwe "Nieuwsbrief" van bakkerij Nijssen is uit! Ga hem zien en win voor de volgende keer ook een vlaai. Verhaaltje met foto inleveren bij Christine Nijssen.

 

 

 

 

 

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373 of 06 30 806452. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.

nieuwsoktober2004.html