Het nieuws van nov. 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

Dinsdag 30 november 2004. Laat ik nu vandaag weer de gehele dag uit gelegen hebben. Dat HOME-clubje is mij wat klaar aan het stoven. Het moet echt niet gekker meer worden! Eens kijken of ik de foto voor morgen er nog op kan krijgen, het 12-der uur is ondertussen verstreken.

Maandag 29 november 2004. Nog even snel mijn post nagekeken. Zal vermoedelijk niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken, daarom hier al: Bedankt allemaal voor die belangstelling en jammer dat jullie zo ongerust zijn geweest. Als de provider er uit ligt, dan kan men niks meer! Dan kan ik jullie ook niet laten weten, dat er niets aan de hand is. Laten we afspreken, dat als er iets ernstigs aan de hand is, ons Antoinette jullie dat zo spoedig mogelijk op deze site laat weten. Als er weer eens iets met de provider is, kan ik niets laten weten.

Maandag 29 november 2004. Het is gekomen, omdat ik uit de lucht ben geweest en ook geen post binnen kon krijgen, dat nu pas het geboortebericht van Jordy wordt geplaatst. Hij is geboren op vrijdagmiddag 26 november 2004 en de gelukkige ouders zijn: Peter en Angelique Bosma-Heber, beiden oud Neerenaren. Wij wensen ze beiden en de familie van Harte Proficiat met deze uitbreiding van de familie. Willen jullie ook feliciteren, ze wonen nu op het adres: Meidoornlaan 15, 6081 AE HAELEN.

Maandag 29 november 2004. Vrijdag 26 november 2004 is op 72-jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenoot Wiel Verheyden (Wiel van Kèrneliske) echtgenoot van Mia Bongaerts (Mie van Luus van Sersaos-Kaop). De uitvaartdienst heeft op woensdag 1 december 2004 om 10.30 uur in de St.Martinuskerk plaats, waarna begrafenis op het kerkhof op het Hammerveld. Mia, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming met dit overlijden. Het adres op te condoleren is: Winterstraat 31, 6086 EE NEER. 

Maandag 29 november 2004. Nu om 23.00 uur heb ik de aansluiting van Home na drie dagen weer terug. Ben direct begonnen met het achterstallig werk. Eerst maar eens de foto die ik klaar had om er voor zaterdag 27-11-'04 op te zetten geplaatst, dat is dus foto 802 van "Zomaar un foto". Lees goed de tekst die bij deze foto staat, of wilt U geen CD met daarop de eerste 800 foto's, winnen?

Vrijdag 26 november 2004. Deze week is een gedenkbord ter gedachtenis aan de deportage naar Duitsland, aan de kerk opgehangen. Op de foto's die ik jullie met foto 801 van "Zomaar un foto" van vandaag laat zien, staan twee van de nog levende gedeporteerden, namelijk Frits Winkelmolen en Jo Pouls.

Donderdag 25 november 2004. Vanmorgen is op 85-jarige leeftijd overleden: Wiel Nijskens, echtgenoot van onze oud dorpsgenote Toos Beurskens (Toos van Spekkers-Piet). De begrafenis vind plaats op maandag 29-11-'04 in Asselt, na een uitvaartdienst om 10.30 uur in de kerk van Swalmen. Toos en familie Onze Oprechte Deelneming. Condoleanceadres kan zijn: Genoenhof, Asselt. 

Donderdag 25 november 2004. Met "Zomaar un foto" nummer 800 (wie had gedacht, dat ik daar aan zou komen?), heb ik gekozen voor nog een foto van Vic. Op die foto komt nog eens goed uit, hoeveel groen wij nog in ons dorp hebben. Ook voor de mensen, die aan die kant van de kerk wonen, is het een mooi tijdverdrijf om hun woning op de foto te zoeken.

Woensdag 24 november 2004. Gisteren verschillende prachtige foto's, genomen vanaf boven uit de toren van onze kerk, binnen gekregen. Een daarvan heb ik gebruikt voor foto nummer 799 van "Zomaar un foto", die vandaag is geplaatst.

Dinsdag 23 november 2004. Vandaag pas het bericht binnen gekregen, dat op donderdag 18 november '04 is geboren: Mirthe (Jeanne Elise), dochter van John en Diane Kuijpers-Zeijpveld. John is een oud Neerenaar, zoon van Piet van Waals-Sjeng en Halfers-Mina oette Klein-Steeg. Wij wensen de ouders en al de andere familieleden, van Harte Geluk met deze boreling. Zou iemand van jullie persoonlijk willen feliciteren, het adres is: Heezerweg 78, 5614 HE Eindhoven.

Dinsdag 23 november 2004. De stichting Friedessemolen heeft bij de opening van de gerenoveerde Neerse watermolen een actie op touw gezet om in Ghana enkele maïsmolentjes te kunnen plaatsen. Met die actie werd geld bij elkaar gehaald voor 12 van die molens. Een geweldig resultaat! Enkele leden van het stichtingbestuur zijn afgelopen tijd in Ghana geweest kijken, hoe het met de molentjes daar is gesteld en hoe het werkt. Met foto 798 van "Zomaar un foto" laat ik jullie mee kijken en genieten.

Maandag 22 november 2004. Foto 797 van "Zomaar un foto" die vandaag op mijn site staat laat jullie zien, hoe mooi en rustig het rondom het vernieuwde bedrijf "Culinair Educatie Centrum Limburg" op de Boerderijweg is. Binnen heb ik ook verschillende foto's genomen. Daarvan zal ik proberen een presentatie te maken, die dan binnenkort op mijn site te zien zal zijn. Hou deze rubriek in de gaten, daar zet ik ook altijd alles op wat op mijn site gebeurd of verandert!

Zondag 21 november 2004. Ben vanmorgen, zo tegen de middag naar het verbouwde uitgebreide bedrijf van Ria en Frans Joosten op de Boerderijweg wezen kijken. Ik kon mijn ogen niet geloven, van wat ik daar allemaal gezien heb. Eigenlijk moet ik niet op gaan noemen, want ik zal zeker dingen vergeten. Toch kan ik het niet laten te noemen wat mij invalt: een pracht van een keuken; verschillende vergaderruimtes met de modernste apparatuur om presentaties en dergelijke te laten zien; een grote zaal; een pracht winkel voor de verkoop van streekproducten en nu moet ik nog opnoemen, dat wat ik vergeten ben. Maar weet U wat? Ga zelf (als U er nog niet bent geweest) eens kijken, ik weet zeker, dat iedereen welkom is en misschien bent U nog verraster als ik, want ik was een klein beetje ingelicht.

Zondag 21 november 2004. Neer leeft! Op de Napoleonsweg schiet de bouw van het complex "Onder de Linde" goed op. Gisteren heb ik er een foto gemaakt, die ik jullie vandaag met "Zomaar un foto" nummer 796 laat zien.

Zondag 21 november 2004. Bij het bedrijfsleven hier in Neer is deze week een belangrijke schakel toegevoegd. Catering Joosten op de Boerderijweg heeft een grote verbouwing/uitbreiding ondergaan. Het is nu "Culinair Educatie Centrum Limburg" met een kookstudio, een eetgelegenheid, vergaderzalen en een winkel met streekproducten. Vandaag 21-11-'04 van 10.30 uur tot 16.00 uur is open dag. Daar is iedereen van harte welkom en ik zou zeggen, ga er kijken, het moet echt de moeite waard zijn. Frans en Ria, ik zeg alvast: tot straks! Voor die het niet weten, het adres is: Joosten, Boerderijweg 4/a, Neer.

Zondag 21 november 2004. Gisteren is op 74-jarige leeftijd overleden onze dorpsgenote Betsie Joosten (dochter van Sjeng van Shaor-Ida-Petran) weduwe van Pieèr Sijben (van Bernaad van van Brummendj). Dochter Trudie, Wim, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming bij dit overlijden en zware verlies. De uitvaartdienst is donderdag 25-11-'04 in onze parochiekerk, waarna begrafenis op ons kerkhof "Hammerveld".

Zaterdag 20 november 2004. Naar een verjaardag geweest, daarom vannacht zeer laat met het omzetten van de foto van "Zomaar un foto". Onder nummer 795 vinden jullie een winters tafereel. Zouden we zoiets nog ooit mee maken?

Vrijdag 19 november 2004. Bij het Groene Kruis gebouw op de Hoogstraat staat nu een bordje met het opschrift: Thuiszorg Limburg. Dat noodde mij een foto te plaatsen, als nummer 794 van "Zomaar un foto", die genomen is bij de opening van dat gebouw in 1962.

Donderdag 18 november 2004. Omdat "Vasteaovendj" dit jaar zo vroeg is en dat jullie alvast over een idee voor in de optocht kunnen gaan nadenken, laat ik een foto uit de optocht van 1963 zien. Ze staat onder 793 van "Zomaar un foto".

Woensdag 17 november 2004. Zonet terug van de uitvaartdienst van jachtvriend Tom Boonen. Zelden zo'n indrukmakende dienst mee gemaakt. Een groep jachthoornblazers luisterden het geheel, afwisselend met andere muziek en het kerkkoor, op. De brief van zijn broer Tjeu in Nieuw Zeeland, die voorgelezen werd, de woorden van dochter Conny en van zijn jachtvriend Ruud Windhorst tekende precies hoe Tom altijd is geweest en wat wij allen voor hem voelden. Tom rust in vrede!

Woensdag 17 november 2004. Als mijn geheugen mij niet in de steek laat, is het vandaag 60 jaren geleden, dat wij hier in het Dorp bevrijd zijn geworden. Aan de Brumholdse zijde van de "Riekswaeg" is dat wel een dag eerder geweest. Na twaalf dagen in de frontlinie is deze kant van de Napoleonsweg geëvacueerd. Wij zijn met ons en nog vele andere gezinnen in Weert geweest. Moet toch eens proberen, die tijd op papier te zetten.

Woensdag 17 november 2004. Gisterenavond nog lang gewacht. Er zou bij mij een foto binnen komen, die gemaakt is in Afrika, van de maïsmolens die door toedoen van de stichting "Friedessemolen" daar geplaatst zijn. Enkele leden van de stichting zijn in Ghana wezen kijken en wisten te vertellen, dat de mensen in dat land, ontzettend dankbaar waren en de gulle gevers hartelijk dankten. Als de foto alsnog binnen komt, zal ik ze plaatsen. Als foto 792 van "Zomaar un foto" heb ik weer voor een prachtige morgenstond foto gekozen.

Dinsdag 16 november 2004. Foto 791 van "Zomaar un foto" is weer eens een mooie natuurfoto, van een plekje hier in Neer. Zoiets is, om van te genieten!

Maandag 15 november 2004. Foto 790 van "Zomaar un foto" is zoals beloofd, een foto van het "Leedjes aovendj concour" De foto werd mij toegezonden door Jort Boonen, waarvoor mijn hartelijke dank! Op deze foto is goed te zien, dat er een geweldige sfeer op de bühne was. Ik hoorde, dat er nog lang is gefeest.

Zondag 14 november 2004. Vanavond laat kreeg ik nog een mail binnen, waaruit blijkt dat de winnaars van de "Leedjesaovendj" een eigen site hebben. Ze is te bereiken onder: www.vcsjudumdrin.tk

Zondag 14 november 2004. Gisteren pas in Nederland aangekomen, vandaag was hij al in Neer en wat het mooiste is? Niet een van zijn hulp Klazen, nee? De échte Sinterklaas en jullie geloven het niet, het was één groot feest voor alle kinderen van Neer. Ik weet zeker, dat ik namens al die kinderen spreek als ik zeg: Sinterklaas goed Heiligman, bedankt voor al dat lekkers!

Zondag 14 november 2004. Gisteren was het "Leedjesaovendj concour". Morgen zal ik proberen een foto te plaatsen.  De uitslag was, onder voorbehoud: 

1e plaats: Vriendeclub  Sjöd `m d`r in, met:    Rundje väör de ganse zaal.
2e plaats: Duo Sjregedegk, met:                       Dao is d`r toch.
3e plaats: Buurt Haonssum, met:                      Wae gaon door ein steinse moor.
4e plaats:  Bokkeriejers, met:                            Joeëst maag `t weite.
Presentatiepries: Gewonne door Vriendeclub Sjöd `m d`r in.

Zondag 14 november 2004. Gisteren is op 69-jarige leeftijd thuis in zijn vertrouwde omgeving overleden onze dorpsgenoot en jachtvriend Thomas Ludovicus Boonen (Tom van Dingenaas-Sef) echtgenoot van Maria Aldegonda Wagemans (Mieke van Sjeng oette Gaot). De begrafenis vind plaats, woensdag 17 november '04 op het "Hammerveld" kerkhof na een plechtige uitvaartdienst om 11.00 uur in onze parochiekerk. Aan Mieke, de kinderen en familie betuigen wij onze Oprechte Deelneming, tevens de sterkte om dit verlies te dragen. Condoleanceadres: Engelmanstr.38, 6086 BD NEER.

Zondag 14 november 2004. Met foto 789 van "Zomaar un foto" laat ik jullie vandaag de vorderingen aan de rotonde aan de Boerderijweg zien.

Zaterdag 13 november 2004. De exploitant van de diepvrieswinkel "Het Vriespunt", adres Kerkplein 17 hier in Neer, heeft mij gevraagd om zijn site op mijn site door te linken. Mede omdat Roel jarenlang een beugelvriend is geweest, doe ik dat met plezier. Jullie kunnen zijn site vinden onder "Linken" op mijn startpage en dan onder "Vriespunt" Voor al Uw diepvriesproducten. Bezoek eerst zijn site en breng dan een bezoek aan de winkel van Roel en Mirjam Theelen-Verbugt. Het is echt de moeite waard en ik weet zeker, dat jullie er geen spijt van krijgen! Trouwens wisten jullie, dat onder die rubriek "Linken" veel te vinden is? Dat alleen nood uit tot een bezoek aan die rubriek.

Zaterdag 13 november 2004. Foto nummer 788 van "Zomaar un foto" is weer eens een koekje van eigen deeg. Met die prent laat ik jullie een stukje van een van die mooie straten die wij in Neer hebben, zien.

Vrijdag 12 november 2004. Vanmorgen een telefoontje van de NOS radio gehad. Zij wilden een serie over de bevrijding maken en waren op zoek naar mensen die de bevrijding van Neer meegemaakt hebben. Heb hun het een en ander kunnen vertellen, maar het leek dat het niet was wat ze zochten. Weet iemand van jullie nog veel van die bevrijding? Ik denk dat ze blij zijn, als hij of zij contact met ze op opneemt. 

Vrijdag 12 november 2004. In Swalmen is op 79-jarige leeftijd overleden, de in Reuver wonende oud Neerse Agnes Killaars-Custers (Nes van Custers-Pieèr van Kinkhoven) weduwe van Wiel Killaars. De uitvaartdienst heeft plaats op maandag 15 november om 10.30 uur in de Fatimakerk van Reuver-Offenbeek, waarna begrafenis op de Algemene Begraafplaats te Reuver. Wij wensen de kinderen en familie de sterkte om dit verlies te dragen, Wilt U ook condoleren, het adres is: St.Annastr.18, 5953 LS Reuver.

Vrijdag 12 november 2004. Vandaag heb ik twee overlijdensberichten te melden. Dinsdag 9 november is op 56-jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenote Toos Hendriks-Heijnen, echtgenote van Pierre Hendriks. Wij wensen Pierre en familie de sterkte toe, om dit zware verlies te dragen. Toos is in besloten kring gecremeerd. Voor jullie condoleances is het adres: Dries 21, 6086 AV Neer.

Vrijdag 12 november 2004. Met foto nummer 787 van "Zomaar un foto" geef ik jullie een voorproefje van het a.s. carnavalsfeest. Dat volksfeest begint gewoonlijk met de "leedjesaovendj". Van de deelnemers laat ik jullie een groepsfoto zien. Jullie gaan morgen toch met zoveel als mogelijk is, luisteren?

Donderdag 11 november 2004. Over het hoogste punt in Neer is al het een en ander geschreven, nu kreeg ik van Harrie Geraets een kaartje binnen waarop staat afgetekend met een rondje, een nieuw hoogste punt en dat ligt dan bij de "Kruidenteelt" nog net in Neer. Daar zou het peil 31.50 m boven N.A.P. liggen. Iemand die interesse in dat kaartje heeft? Laat het weten, ik stuur het op!

Donderdag 11 november 2004. Herinneren jullie zich foto 783 nog? Jan Strous stuurde mij een topografische kaart van Neer, waarop de hoogtes staan aan- gegeven. Vandaag laat ik die aan jullie zien met foto nummer 786 van mijn rubriek "Zomaar un foto".

Donderdag 11 november 2004. St.Maartensdag. Enkele buurten die een eigen St.Maartenshoop hebben, zullen vanavond of dit weekend nog stoken. Voor de jeugd is dat een geweldig feest! Wie van de ouderen onder ons herinnert zich niet meer, dat fakkelen van toen? Trouwens dat doet de jeugd nu nog en de kinderen die dat nu doen, zullen daar later net zo goed aan denken, als wij nu!

Woensdag 10 november 2004. Als vervolg op het overlijdensbericht van Dhr.Siem Boonen van vanmorgen kan ik jullie nu melden, dat de begrafenis zaterdag 13-11-'04 zal plaatsvinden na een plechtige uitvaartdienst om 11.00 uur in de St.Lambertuskerk te Haelen. Het correspondentieadres voor condoleances is: De Pastorij 3, 6081 AZ Haelen. 

Woensdag 10 november 2004. De foto die ik vandaag als nummer 785 van "Zomaar un foto" genomen heb, laat jullie een viertal Neerse mannen zien. Wie zijn het?

Woensdag 10 november 2004. Gisteren is op 79-jarige leeftijd overleden Dhr. Siem Boonen uit Haelen. Siem is de echtgenoot van de oud Neerse  Christien Veugen (Stien van Veuge). Wij wensen haar, de kinderen en de familie veel sterkte in deze moeilijke dagen. Aanvullende berichten volgen nog.

Dinsdag 9 november 2004. Bij de foto die vanaf de Raverskamp in de richting kerk genomen was, had ik vermeld, dat daar het hoogste punt van Neer zou zijn. Dat blijkt niet waar te zijn, Jan Strous liet mij met bericht weten, hoe het precies zit. Hier zijn inzending: Gisteren had je een foto vanaf het hoogste punt van Neer; dit klopt niet helemaal, wel het hoogste punt het dichtst bij het dorp van Neer; op Gerhegge is wel nog een hoogte van 30.7 mtr., op de Raverskamp is dit 30.0 mtr. Maar het hoogste punt van Neer is tussen de Brookberg en het afwateringskanaal, nl. 31.20 +NAP

Dinsdag 9 november 2004. Vandaag weer een mooie natuurfoto, nu hier bij ons in de Grote Kwir. Ga er voor naar "Zomaar un foto" nummer 784.

Maandag 8 november 2004. Met de "Zomaar un foto" nummer 783 van vandaag laat ik jullie een vergezicht vanaf het hoogste punt van Neer zien.

Zondag 7 november 2004. Gisterenavond werd door de gezamenlijke buurten het St.Maartensfeest voor de kinderen georganiseerd. Het is een geweldig feest geworden met een groot vuur en voor de jeugd een heerlijke traktatie. Het is zeer moeilijk om van zoiets goede foto's te maken, toch heeft Har Silvrants het geprobeerd en ik moet zeggen, hij heeft de sfeer aan de versnaperingtafel goed weergegeven. Die laat ik jullie met nummer 782 van "Zomaar un foto" zien. Van de vuurhoop was echt geen goede foto te maken. Jammer!

Zaterdag 6 november 2004. Vanavond organiseerde ons Mannenkoor Maas- en Neergalm haar jaarlijks Najaarsconcert, vanavond met medewerking van het Guliks Mannenkoor-NedCar en het in 1853 opgerichte Aalster Mannenkoor Oefening en Uitspanning, natuurlijk uit Aalst. Voor een mooi gevulde zaal van Gemeenschapshuis "In d'n Haammaeker" werd een grote verscheidenheid van liederen te gehore gebracht. Er was werkelijk voor elk wat wils!

Zaterdag 6 november 2004. Vandaag is nummer 781 van "Zomaar un foto" aan de beurt. Daarmee laat ik jullie onze "Naerse Waerse" zien, zoals hij er in het nachtelijk donker uit ziet. Daniël bedankt!

Vrijdag 5 november 2004. Nummer 780 van "Zomaar un foto" van vandaag laat jullie Alfons van Stekelenburg zien, staande aan de oude stuwen van de Friedessemolen, die toen (rond 1952) nog van hem was.

Donderdag 4 november 2004. Foto 779 van "Zomaar un foto" heeft te maken met het St.Hubertusfeest, dat wij gisteren vierden.

Woensdag 3 november 2004. Het is gelukt, de paddestoelen van Miek Aelmans-Verstappen staan op de site. Voor die ze wil zien, ze staan op de plaatst waar de poppen van Mieke Boonen-Beeren hebben gestaan, onder de button "Paddestoelen". Ga ze zien, ze zijn mooi. Dat is echte herfst!

Woensdag 3 november 2004. Vandaag is het St.Hubertus dag, de patroonheilige van de Neerse jagersvereniging. Straks om 8.30 uur beginnen wij onze feestdag met een H.Mis in de Mariakapel (Wittekapel) waarna er een paar uren gezellig door de velden wordt getrokken. Na om een uur of een de erwtensoep, besluiten wij de dag met een heerlijk dinér op de boot van de "Veerman". Jammer! Ik zal met mijn knie niet alles mee kunnen doen! Nu zal ik maar eens gaan maken, dat ik foto nummer 778 van "Zomaar un foto" op de site krijg. Het wordt al stiekem laat. De foto is wel de moeite waard, ga maar eens kijken! 

Dinsdag 2 november 2004. Foto nummer 777 van "Zomaar un foto" die ik jullie vandaag kan laten zien, heb ik te danken aan een geregelde bezoekster aan mijn site uit Roggel, n.l. Miek Aelmans. Zij stuurde mij deze foto met een mooie serie foto's in het Leudal genomen van paddestoelen. Deze foto geeft jullie een indruk, waar al dat moois te vinden is. Ik ga er een rubriek van maken, die op de plaats van de "Poppen" van Mieke Boonen-Beeren komt te staan. Hij of zij die niet in de gelegenheid is om dat moois in de natuur te gaan bekijken, kan dan op mijn site toch aan zijn trekken komen. Als iemand van de bezoekers aan mijn site, de poppen van Mieke nog wil overnemen, moet niet te lang meer wachten, eerstdaags zijn ze daar weg.

Maandag 1 november 2004. Het is jullie toch bekend, dat het nieuws van oktober 2004 en van de maanden daarvoor, vanaf juni 2001, nog altijd te lezen staat onder de rubriek "Nieuws van eerder" op de startpage van mijn site.

Maandag 1 november 2004. Vandaag op de eerste dag van de maand, heb ik voor jullie met foto 776 van "Zomaar un foto" een oude foto van de Wittekapel. Waarom ik die plaats? Daar moeten jullie de tekst bij de foto voor lezen.

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373 of 06 30 806452. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.

nieuwsoktober2004.html