Het nieuws van dec. 2006:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

 

Zondag 31 december 2006. Omdat wij ook ergens door gaan houden, zal de foto van morgen iets eerder geplaatst worden.

 

Zondag 31 december 2006. In de rubriek "Allerlei" is een berichtje geplaatst voor alle bezoekers aan deze site. 

 

Zondag 31 december 2006. Oudejaarsdag. Weer een compleet jaar met deze site zit er op en als ik dan bedenk hoe dat in zo'n 7 á 8 jaar tijd is gegroeid? Dat is niet te geloven! In de begintijd wist ik echt nergens iets vanaf, maar in de loop van de tijd werd ik langzaamaan slimmer en  is deze site uitgegroeid tot een volwaardig publiciteit medium. Hiervoor moet en wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken, want zonder jullie inbreng had ik dit nooit kunnen bereiken.

Nogmaals, mijn grote dank daarvoor!

Ik zou zeggen: op naar nog weer een jaar er bij!

 

Zondag 31 december 2006. Vandaag met foto 1547 van "Zomaar un foto" laat ik jullie twee mannen van Kinkhoven zien, Zij zetten ons voor een raadsel en ze zelf om de oplossing vragen, dat kan jammer genoeg niet meer. Wie weet het?

 

Zaterdag 30 december 2006. Met dank aan Dhr. Har van Pol, kon ik vandaag de namen al bij foto 1546 zetten. Hoe was het? Kon U ze nog allemaal?

 

Zaterdag 30 december 2006. Weet nu echt niemand waar die brievenbus (zie in de rubriek "In- en verkoop") van Truus Vestjens is gebleven? Weet U het wel? Laat het haar dan weten, desnoods anoniem! 

 

Zaterdag 30 december 2006. De uitvaartdienst gevolgd door de begrafenis op ons kerkhof, van Mevrouw Mientje van Roij-van Roij (zie het overlijdensbericht op 29-12-2006) zal plaats vinden op woensdag 3 januari 2007 om 10.30 uur in de parochiekerk van St.Martinus te Neer.

 

Zaterdag 30 december 2006. Voor foto nummer 1546 van "Zomaar un foto" van vandaag, heb ik een huwelijksfoto uit 1972 genomen. Wie van jullie levert mij dat lijstje met de juiste namen?

Bij foto 1544 is interessante tekst geplaatst, vergeet niet die te gaan lezen.

 

Vrijdag 29 december 2006. In Hospice de Ark te Roermond is gistermiddag op 78-jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenote Mevrouw Mientje van Roij-van Roij weduwe van Theu van Roij. Voor de ouderen onder ons beter bekend als Mientje van Jongerte Ties. Aan haar familie Onze Oprechte Deelneming.

Nader bericht volgt nog.

Dit overlijden treft mij bijzonder omdat, Dhr. en Mevrouw  van Roij- van Roij het eerste echtpaar was van de velen die daarna nog volgden, waar ik bij het burgerlijk huwelijk in 1953 getuige ben geweest. Dat was in die tijd heel gewoon dat de smid en de caféhouder in het dorp daarvoor gevraagd werd. Bij dit huwelijk was ik samen met Thei Veugen (taxi) de getuige.

 

Vrijdag 29 december 2006. Er tussendoor in "Zomaar un foto" met foto 1545 van vandaag, een natuurfoto. Het is een vergezicht over de Neerbeek, onder Friedesemolen in de richting Dieker.

 

Donderdag 28 december 2006. Vandaag voor "Zomaar un foto" weer een oude foto. Het is een foto van "bruidjes" meisjes van de St.Jozefschool, die aan de grote processie meedoen. De foto werd aangeleverd door Mevrouw Nellie van Bommel-Caris. Bedankt daarvoor! 

 

Woensdag 27 december 2006. In mijn bericht van gisteren over de Kers-Inn van Maas- en Neergalm schreef ik dat de toespraak van voorzitter Gert Gielen, met het thema 'communicatie' zeker voor iedere zanger van belang zou zijn en dat het voor ieder ander persoon interessant kon zijn. Zo dacht de voorzitter er ook over en hij heeft de toespraak aan mij beschikbaar gesteld om te plaatsen.

Iedere geďnteresseerde kan ze vinden in de rubriek "Maas- en Neergalm" op de startpage en dan onder "Kerstrede 2006 van onze voorzitter Gert Gielen".

Als U gaat lezen, weet ik zeker, dat U daar geen spijt van krijgt! 

 

Woensdag 27 december 2006. In de rubriek "In- en verkoop" staat een bericht, dat eigenlijk iedere Neerenaar zou moeten lezen. Dus doe even de moeite en als U zelf niets weet, vertel het dan door!

 

Woensdag 27 december 2006. Eindelijk vandaag de foto van de groep ± 70 jarigen, die afgelopen vrijdag gezamenlijk een reünie organiseerden. Ik kan jullie deze foto laten zien met de 1543-ste van "Zomaar un foto".

 

Dinsdag 26 december 2006. Wat heeft Mannenkoor Maas- en Neergalm vandaag weer een prachtige Kerst-Inn georganiseerd. Het begon met het zingen van de H.Mis van 10.00 uur. In een woord fantastisch! De medewerking van twee Nederweertse solisten maakte het geheel nog mooier. De namen van die twee jonge meiden zijn mij ontschoten, maar geloof mij maar gerust: we zullen nog meer van ze horen! Daarna was in het gemeenschaphuis "In d'n Haammaeker" de Kerst-Inn. Onze voorzitter Dhr. Gert Gielen had een degelijk en duidelijk openingswoord over het thema: communicatie. Hopelijk heeft hij die digitaal en kan ik die een keer plaatsen, want het vertelde kon ook wel eens voor anderen gelden. Daarna was het de beurt aan verschillende artiesten. Ik noem achter elkaar: NeKiZi, Stan van Roij, de jonge gezusters Pennings, José Niessen, Mevrouw Riek Veling-Claessen en de Kwirzengers. Allen kregen een geweldig applaus! Wie daarna nog zijn opgetreden kan ik jullie niet vertellen, ik moest naar huis, wij kregen gasten. Maar ik weet zeker, dat het mooi is gebleven!

 

Dinsdag 26 december 2006. Op de startpage van deze site staat van het Neerse K.V.W. een oproep voor de kinderen van "NAER". Dus even gaan kijken!

 

Dinsdag 26 december 2006. Het hier onder staande bericht van overlijden, was nog niet goed en wel in Neer bekend, of daar kwam de volgende droeve mededeling. In Australië was de 46 jaar geleden geëmigreerde Neerenaar Sjaak Luijten (zoon van Luite Graadje vanne Kappert) plotseling overleden. Dit komt voor ons allemaal nog harder aan omdat hij met foto, ter gelegenheid van zijn 68-ste verjaardag enkele weken geleden, nog op deze site heeft gestaan.

Ook aan Merlene, de kinderen en de familie Onze Oprechte Deelneming en de sterkte om dit zware verlies te dragen. Jullie condoleances mogen gestuurd worden naar het zelfde mailadres als gebruikt bij zijn verjaardag: merluyten@optusnet.com.au 

 

Dinsdag 26 december 2006. Op het moment dat wij ons gisteren onder elkaar nog volop een Zalig Kerstfeest aan het toewensen waren, krijgt één familie in Neer een paar zware klappen te verwerken. Gisternacht is plotseling overleden de 11 jarige Nina Luijten, dochter van Mirian en Ger Luijten-Snijders. Aan de ouders, de grootouders en verdere familie Onze Oprechte Deelneming. Vrijdag 29-12-2006 om 15.00 uur is in onze parochiekerk een uitvaartdienst waarna om 17.00 uur de crematie zal plaats vinden. Jullie blijken van medeleven kunnen gestuurd worden naar het adres: Baand 9, 6086 CC NEER.

 

Dinsdag 26 december 2006. Zoals beloofd, foto's genomen van de verzameling van kapelaan Blaschek en daarvan laat ik er jullie twee zien met foto nummer 1542 van "Zomaar un foto" van vandaag. Zou U de hele collectie willen zien, vandaag kan dat nog in ons parochiehuis.

 

Maandag 25 december 2006. Kerstmis. In de rubriek "Geboren" is een prachtige foto  geplaatst van de baby waarvan ik op 20-12-2006 melding heb gemaakt.

 

Maandag 25 december 2006. Kerstmis. Vandaag is echt de dag, dat U eens moet gaan kijken in de rubriek "Kerst- en Nieuwjaarswensen" naar de bezoekers aan deze site, die jullie de beste wensen geven.

 

Maandag 25 december 2006. Kerstmis. Met foto 1541 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een beetje van de Kerstsfeer proeven, die men mee krijgt als men over Brumholt naar Neer rijdt of loopt. 

Ofschoon dat onze Kerst- en Nieuwjaarswens ook onder

"Kerst- en Nieuwjaarswensen" staat, wil ik vanaf deze plaats alle bezoekers aan mijn site, nog eens een persoonlijk:

ZALIG KERSTFEEST wensen. 

 

Zondag 24 december 2006. Vandaag het bericht en een foto binnen gekregen van de geboorte op 17-12-2006 van Daphne Cox. Alsnog een van Harte Proficiat! Voor de foto en meer gegevens, kijk in de rubriek "Geboren".

 

Zondag 24 december 2006. Van onze oud "Naerse" Mevrouw Tiens Mevissen in het buitenland kreeg ik een bericht binnen van L1. Ik raad alle Neerenaren in het buitenland aan, dat bericht te gaan lezen in de rubriek "Allerlei" en mijn gedacht is, dat verschillende van jullie daar best aan mee kunnen doen.

 

Zondag 24 december 2006. Gistermiddag is het monument waar ik vrijdag ook over geschreven heb, onthuld. Om mijn belofte waar te maken ben ik er ondanks de kou geweest en heb er foto's genomen. Twee daarvan laat ik jullie met foto 1540 van "Zomaar un foto" van vandaag, met de bijbehorende tekst, zien.

Niet te geloven, dat is alweer de 40-ste na het verschijnen van mijn CD met de eerste 1500 in die rubriek. Voor die het niet weet? Ze is nog te leveren!

 

Zaterdag 23 december 2006. Met foto 1539 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie, door toedoen van een vaste bezoeker aan deze site, een van de twee sluiswachterwoningen die Neer rijk is, zien. Het is een mooi plaatje!

 

Vrijdag 22 december 2006. De homepage van brede school de Hoepel (met daarin opgenomen KDV; PSZ en basisschool) is op het internet te bekijken.

Niet alles is nog gevuld en er zijn hier en daar nog schoonheidsfoutjes.

Je mag overal op klikken. Soms gebeurt er even niets (inladen gegevens/foto's). Er zijn leuke effecten te zien. Dus gauw kijken!! Sommige zaken moeten nog gevuld worden. Je kunt de site vinden door te klikken op: www.dekwir.nl

 

Vrijdag 22 december 2006. Gisteren is het monument op de rotonde achter op de Heldenseweg geplaatst. Een opmerkzame meelevende Neerenaar liet mij dat weten en zodoende heb ik er een foto kunnen maken, die ik nu weer met foto 1538 van "Zomaar un foto" aan jullie kan laten zien.

 

Donderdag 21 december 2006. Zou U ook nog een wens in de rubriek "Kerst- en Nieuwjaarswensen" geplaatst willen hebben? Stuur dan nu in. Neem een foto, zet er Uw wensen op en stuur ze als een jpg in!

Hebt U nog geen CD met de eerste 1500 "Zomaar un foto" foto's besteld of afgehaald, doe het dan nu! Zoals ik van de kijkers die er al een hebben hoor, is het best de moeite waard om te bekijken!

 

Donderdag 21 december 2006. Om iets meer variatie te krijgen, heb ik voor foto nummer 1537 van "Zomaar un foto" van vandaag voor een foto met maar een persoon op, gekozen. Hoe denken de kijkers naar die rubriek daar over? is dat ook interessant om er af en toe een tussendoor te nemen?

 

Woensdag 20 december 2006. Geboren op dinsdag 19 december 2006: Sjors, broertje van Nikki en zoon van Cindy en Ruud Boonen-Knippenberg.

Ruud is een van de zonen van Jan van Dingenaas Sef.

Aan alle betrokkenen een van harte PROFICIAT!

Hun adres is: Kruisstraat 1, 6086AR NEER.

 

Woensdag 20 december 2006. Als ik diep in mijn herinneringen duik, dan denk ik met foto1536 van "Zomaar un foto" van vandaag, jullie dat voetbalelftal te kunnen laten zien, dat in Haelen eens op de Kringwedstrijden zo geschitterd heeft. Wie weet het beter en corrigeert mij?

 

Dinsdag 19 december 2006. Leest U ook even de aanvulling die Harrie van Pietjes geeft bij foto 1535 van "Zomaar un foto"?

 

Dinsdag 19 december 2006. Evenals voorgaande jaren, kunnen de bezoekers aan deze site aan andere mede kijkers Kerst- en Nieuwjaarwensen aanbieden.

Om jullie allemaal de GOEDE WENSEN over te brengen en als voorbeeld hoe het kan, staan de wensen van An en Piet bovenaan in de rubriek: 

"Kerst- en Nieuwjaarswensen".

Maak ook zoiets en stuur het als een jpg bestand in, dan zorg ik voor plaatsing. Wie volgt?

 

Dinsdag 19 december 2006. Dhr. Sjaak Frenken leverde mij weer eens een prachtige oude foto aan voor in de rubriek "Zomaar un foto". Vandaag plaats ik ze als nummer 1535. Hebt U soms ook nog zoiets?

 

Maandag 18 december 2006. In de rubriek "Jarig" staat een nieuwe jarige. Stuurt U hem ook een felicitatie? Hij zal er blij mee zijn!

 

Maandag 18 december 2006. Gistermiddag was er voor de bevolking van Neer gelegenheid om afscheid te nemen van Burgemeester Sef Peeters, Tijdens een drukke receptie was ik in de gelegenheid er enkele foto's te nemen. Een daarvan laat ik jullie vandaag als foto 1534 van "Zomaar un foto" zien. Persoonlijk ontroerde het mij, dat ik precies enkele van de oudere afscheidsnemers kon fotograferen!

 

Zondag 17 december 2006. Bij foto 1533 (mijnwerkers) was een van de voetballers nog getooid met een vraagteken. Had ik al zo'n vermoeden dat het Sjaak van Neliske zou zijn, in de loop van de dag kreeg ik zeker van nog drie kijkers, dat vermoeden bevestigd. Dus neem ik aan dat het Sjaak Claessen is!

 

Zondag 17 december 2006. Met foto nummer 1533 van vandaag van "Zomaar un foto" kan ik een klein beetje eer geven aan de mijnwerkers, die Neer in de 50-tiger jaren van de vorige eeuw had. Heeft iemand nog meer foto's van dat mijn gebeuren? Ze zijn van harte welkom!

 

Zaterdag 16 december 2006. Uit de krant van vandaag: geboren op 14-12-'06 de tweeling Jainy en Quincy, dochters van Jolanda en Iwan Caalders-Notté en zusjes van Danique en Cheyenne. Jolanda is een oud Neerse, een dochter van Harrie Notté. Aan de gelukkige ouders en andere familieleden onze hartelijke gelukwensen. Het adres voor felicitaties is: Grote Laak 10, 6088NK ROGGEL.

 

Zaterdag 16 december 2006. "Zomaar un foto" nummer 1532 van vandaag laat jullie een "NAERS" vergezicht zien, vanaf de Dorpsgraaf richting Bergerpoort.

 

Vrijdag 15 december 2006. Dhr. Henk van Ratingen in Australië stuurde mij een bericht, dat ik in de rubriek "Allerlei" heb geplaatst. Ga maar eens kijken wat hij te melden heeft!

 

Vrijdag 15 december 2006. Met de foto die ik jullie vandaag als 1531-ste van "Zomaar un foto" laat zien, vermoed ik dat ik veel mensen blij maak, nazaten en familie naar beide kanten. Dat ik de naam van de toezender niet noem, komt omdat ik er niet bij heb staan, waar ik ze van heb!

 

Donderdag 14 december 2006. In de rubriek "Jarig" staat een nieuwe jarige. Nu zelfs iemand die 85 jaar oud wordt vandaag.  Dat is toch best de moeite waard om hem nog snel even te feliciteren. Buurtgenoot bedankt voor het doorgeven. 

 

Donderdag 14 december 2006. Gistermiddag was het een grote drukte op de nieuwe straat, de Dorpsgraaf in Neer. Daar werd door "Je leven in de steigers" het op zeer korte tijd gebouwde huis aan de familie Geelen-Weijers over gedragen. Ik was er bij en heb enkele foto's genomen. Met foto 1530 van "Zomaar un foto" van vandaag probeer ik jullie een indruk te geven, van hoe blij Loek, Sandra en Siem waren?

 

Woensdag 13 december 2006. Reeds nu kan ik jullie mededelen dat de honden van de familie Neelen terug zijn. Ze werden met blijdschap ontvangen.

Allen die er naar uitgekeken hebben: hartelijk bedankt!

 

Woensdag 13 december 2006. De uitvaartdienst voor Mevrouw Berthy Bruijnen-Knops (zie 11-12-'06) vindt plaats op zaterdag 16 december 2006 om 10.30 uur in de parochiekerk van Neer, waarna aansluitend de crematie volgt in crematorium "Midden Limburg" te Baexem.

Het condoleanceadres is: Waije 6, 6086 NP NEER.

 

Woensdag 13 december 2006. Zeer recent zijn weggelopen bij Corrie en Thei Neelen-Geurts, Sterrebosweg 8, 6086RD NEER, tel.0475-591209 twee honden, een zwarte Mechelse herder teef luistert naar de naam Julia en een bastaard Franse brak reu luistert naar de naam Bas. Hebt U ergens iets gezien? Laat het hun s.v.p. weten. Zegt U het ook voort in de buurt, bij mensen die geen internet hebben? Jullie zouden de familie zeer plezieren, als zij de honden terug krijgen.

 

Woensdag 13 december 2006. Met foto 1529 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een weertype zien, dat wij om deze tijd van het jaar bijna elke morgen kunnen verwachten. Zo'n beetje kaal gevroren op de weien en tot dat de zon goed door komt is het oppassen met de gladheid op de wegen.

 

Dinsdag 12 december 2006. De afscheidsdienst voor Mejuffrouw Anja Stemkens (zie 11-12-2006) zal op vrijdag 15 december 2006 plaatsvinden om 11.30 uur in de Boszaal van crematorium "Jonkerbos" te Nijmegen, waarna de crematie aldaar zal plaatsvinden. Het adres voor condoleances is: Napoleonsweg 9, 6086AA NEER.

 

Dinsdag 12 december 2006. Over de afscheidsdienst van Dhr. Huub van Hoof (zie 7-12-2006) is geen nader bericht binnen gekomen.

Hij zou echter vandaag gecremeerd worden.

 

Dinsdag 12 december 2006. De "Zomaar un foto" van vandaag werd mij aangereikt door Dhr. Cor Wagemans uit de Goot. Het is een jeugdvoetbalteam van RKSVN. Ik weet zeker dat velen daar weer blij mee zijn.

 

Maandag 11 december 2006. Wat zag mijn oog zonet? Op een dag over de 1000 bezoekers op deze site. Wie zou dat gedacht hebben, toen ik aan deze site begon, dat het zo'n vlucht zou nemen. Ik zelf in elk geval niet! Toch geeft dat een groot gevoel van voldoening, dat ik daar zoveel mensen een plezier mee doe en dat ik ze daar een plezier mee doe, moet wel? Anders keken ze niet in zo'n grote getale! Voor de mensen die graag een CD met die eerste 1500 "Zomaar un foto" foto's zouden toegestuurd krijgen? Er zijn er nog steeds in voorraad.

Voor meer inlichtingen, zie bij 1 december 2006 op deze pagina.

 

Maandag 11 december 2006. Vanmorgen is plotseling op 76 jarige leeftijd overleden Mevrouw Berthy Bruijnen-Knops, echtgenote van Felix Bruijnen.

Aan Felix, de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.

Verder bericht volgt nog.

 

Maandag 11 december 2006. Vanmorgen het bericht binnen gekregen, dat gisteren op 41 jarige leeftijd te Nijmegen is overleden, onze dorpsgenote Anja Aldegonda Antonia Stemkens, dochter van Dhr. en  Mevrouw Jo en Lina Stemkens-Deckers. Aan Jo, Lina, broer Jos en familie Onze Oprechte Deelname en wij wensen jullie de sterkte om dit zware verlies te kunnen dragen.

Verdere gegevens ontbreken nog.

 

Maandag 11 december 2006. De plechtige uitvaartdienst voor Dhr. Ton Simons (zie 8-12-'06) wordt op woensdag 13-12-2006 om 10.30 uur gehouden in de St.Lambertuskerk van Haelen, waarna de begrafenis plaats vindt op de R.K. begraafplaats aldaar.

Het adres voor condoleances is: Kerkplein 8, 5081 BA HAELEN.

 

Maandag 11 december 2006. Onze oud dorpsgenoot Peter Moors heeft met zijn vriendin een reis naar Libië gemaakt en er veel foto's genomen schrijft hij. Deze foto's zijn te zien op zijn site. Een link naar die site staat onder "Linken". Gaat U ze ook eens bekijken? ik ook!

 

Maandag 11 december 2006. Afgelopen weekend heeft RKSVN haar jubilarissen gehuldigd. Jack Houben maakte er foto's. Een daarvan, een collage, laat ik jullie met foto 1527 van "Zomaar un foto" zien. Bij de foto van gisteren is nog een aanvulling geplaatst, dat maakt veel duidelijk.

 

Zondag 10 december 2006. Met foto 1526 van "Zomaar un foto" ben ik terug bij het indertijd zo populaire beekspringen. Er staan enkele vragen bij, is er iemand die ze kan beantwoorden?

 

Zaterdag 9 december 2006. Foto 1525 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat jullie een mooie tekening van Kerneel oette Kwir zien, getekend door Dhr. Wim Hanssen+.

 

Vrijdag 8 december 2006. Vanmiddag is in Haelen plotseling op 71 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Dhr. Ton Simons echtgenoot van Mevrouw Roos Saelmans. Voor de ouderen onder ons is Ton beter bekend als Ton van Kurvers Graadje. Aan Roos, de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.

Nader bericht volgt nog.

 

Vrijdag 8 december 2006. De foto van gisteren was van Dhr. Wiel Kivits en hij schreef mij: 

De foto van vandaag is door mij in gestuurd ik heb hem gemaakt tijdens de vele wandelingen die ik met mijn hond maak.

Deze foto is genomen vanaf de Kanaaldijk (halverwege tussen de Camping en Knoops) richting Kappert/Kokepan.

Foto 1524 van "Zomaar un foto" van vandaag is een mooie familiefoto. Hopelijk denken jullie er ook zo over?

 

Donderdag 7 december 2006. Vanmorgen is plotseling op 84 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenoot Dhr. Huub van Hoof, echtgenoot van Mevrouw Annie van Hoof-Beisman. Voor de duidelijkheid: zij wonen op de Sterrebosweg.

Aan Annie en de familie Onze Oprechte Deelneming.

Verdere gegevens ontbreken op dit moment.

 

Donderdag 7 december 2006. De foto die ik vandaag voor fotonummer 1523 van "Zomaar un foto" heb genomen, is een vergezicht maar ook een natuurfoto. De keus is op deze gevallen, omdat die de sfeer van het weer in een slappe winter zonder sneeuw en ijs zo goed weergeeft. Het doet mij denken aan de donkere dagen voor Kerstmis!

 

Woensdag 6 december 2006. Er werd mij alsnog medegedeeld dat op 7-9-'06 is geboren: Joey, eerste dochter van Saskia Kessels en Ben Lamberigts. Saskia is de dochter van Hans Kessels X Monique Christis. Hans is een zoon van Renier Kessels X Koos Beurskens. En nu komt het: Koos was een NEERSE en een van de dochters van Handrie Beurskens (postbode) X Willemina Leijssen hier uit Neer. Hans de trotse grootvader wil met dit bericht, deze geboorte aan de hele familie Beurskens laten weten. Vanaf hier aan alle betrokkenen een van harte Proficiat!

Jullie kunnen feliciteren via de mail: Hans.Kessels@dhl.com

 

Woensdag 6 december 2006. In Roermond is op maandag 4 december 2006 op 83 jarige leeftijd overleden, de in Horn wonende oud Neerse Mevrouw Anna Maria (Mia) Opbroek-Hanssen, zij is de weduwe van Sef Opbroek. Aan haar kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. De crematieplechtigheid wordt gehouden op zaterdag 9-12-'06 om 12.30 uur in Evers Uitvaarthuis Heythuyserweg 23 op  Hornerheide.

Het correspondentieadres is: Burg.Derkxstr.3, 6085EZ HORN.

 

Woensdag 6 december 2006. De uitvaartdienst van Mevrouw Mia Boonen-Beeren (zie 4-12-06) gevolgd door de begrafenis op ons kerkhof, zal plaats hebben op vrijdag 8-12-2006 om 10.30 uur in de parochiekerk.

Het adres voor condoleances is: Napoleonsweg 83, 6086 AD NEER.

 

Woensdag 6 december 2006. Met foto 1522 laat ik jullie in "Zomaar un foto" van vandaag met dank aan Mevrouw Nelly Strous-Smeets nog weer eens een mooie groepsfoto zien. Wie weet waarom die compenie toen bijeen was en wie kent die ene persoon, waar dat vraagteken voor staat?

 

Dinsdag 5 december 2006. Onder "Allerlei" is een oproep geplaatst. Ga maar eens kijken, er zijn er meer zoals ik, die graag oude foto's binnen zouden krijgen.

 

Dinsdag 5 december 2006. Vanaf vandaag staat op mijn startpage ook een link naar "Derks-Verhuur". Ook die site is het bezoeken meer dan waard, er is meer te huur dan dat men zo denkt!

 

Dinsdag 5 december 2006. Met foto 1521 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een heel klein beetje zien, van die geweldig mooie tentoonstelling die "Zang en Kleur" afgelopen weekend heeft georganiseerd. Als U er niet bent geweest, denk er dan een volgende keer als zoiets weer georganiseerd wordt, eens aan om een uurtje vrij te maken en dan te gaan kijken,

 

Maandag 4 december 2006. Vanmorgen vroeg is thuis in haar vertrouwde omgeving op 63 jarige leeftijd overleden, Mevrouw Mieke Boonen-Beeren, echtgenote van Dhr. Loet Boonen voor velen bekend als Loetje van Dingenaas Sef. Wij wensen Loet, de kinderen en familie de sterkte toe, om dit grote verlies te kunnen dragen. Nader bericht volgt nog.

 

Maandag 4 december 2006. Het schijnt dat mijn "Zomaar un foto" CD goed bevalt, ik krijg tenminste meerdere mails met complementen. Kijk maar eens onder "Allerlei", daar heb ik er een van geplaatst.

 

Maandag 4 december 2006. Met foto 1520 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie de jubilarissen van Mannenkoor Maas- en Neergalm, die zaterdag op het ceciliafeest gehuldigd zijn, zien. Zingt U graag en is de afstand niet te groot, zodat U naar Neer naar de repetitie kunt komen? Wij kunnen nog best wat zangers gebruiken! Laat U maar eens op een donderdagavond, in het gemeenschapshuis "In d'n Hamaeker" aan de Hoogstraat 2, zien.

 

Zondag 3 december 2006. Vanmorgen is plotseling op 66 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenote Mevrouw Mien Beurskens. Jarenlang was zij het boegbeeld van Chauffeurs- en Eetcafé "de Pleisterplaats". Voor die vele chauffeurs en natuurlijk ook de andere klanten die bij haar in de zaak langs de Rijksweg in Kessel-Eik kwamen, was zij altijd een grote steun en toeverlaat. Aan haar kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst is a.s. donderdag 7 december 2006 om 10.00 uur in de parochiekerk van Maria Onbevlekt Ontvangen te Kessel-Eik, waarna de crematie in Baexem zal plaats hebben. Woensdag 6-12-06 om 19.00 uur is in bovengenoemde kerk een avondwake.

Het adres voor condoleances is: Rijksweg 5, 5995NS KESSEL-EIK

of mail 19at056@home.nl

 

Zondag 3 december 2006. Zo juist terug van een mooi Ceciliafeest van Mannenkoor Maas- en Neergalm met een lekker Chinees buffet, ga ik nu de "Zomaar un foto" omzetten. Foto 1519 komt er bij en 1515 verdwijnt weer. Met foto 1519 laat ik jullie een mooie oude ansichtkaart van de "Riekswaeg" zien. 

 

Zaterdag 2 december 2006. Onder "In- en verkoop" en onder "Allerlei" staat voor hen die het nog niet weten, toch nog iets nieuws vermeld.

 

Zaterdag 2 december 2006. Voor foto 1518 van "Zomaar un foto" van vandaag heb ik gekozen voor een mooie winterfoto van Leon Bol. Werkelijk mooi!

 

Vrijdag 1 december 2006. In de rubriek "Geboren" staat nu een foto van de op 29-11-2006 geboren Jan. Onder die datum staan meer gegevens.

 

Vrijdag 1 december 2006. In de rubriek "Jarigen" staat weer een nieuwe jarige. Hij is ook jullie felicitaties waard!

 

Vrijdag 1 december 2006. Geachte bezoeker aan deze site! Willen jullie ook een beetje aandacht aan de adverteerders op de startpage van deze site besteden? De meeste van hen houden hun site levendig met van allerlei acties! Daarbij komt nog, dat die adverteerders van groot belang zijn, tot het instant houden van deze site!

 

Vrijdag 1 december 2006. Met foto 1517 van "Zomaar un foto" die ik jullie vandaag kan laten zien, laat ik jullie een grote familiefoto van een gezellige reünie zien. Zoiets is toch prachtig, vindt U ook niet?

 

Vrijdag 1 december 2006. Veel van de bezoekers aan mijn site, hebben de CD met meer dan 1500 "Zomaar un foto" foto's, al besteld of afgehaald. Van meerdere kopers kwam al een pluimpje binnen, dat het zo mooi was om allemaal die foto's nog eens te kunnen oproepen en te dan op je gemak te bekijken. Vooral ook omdat het zo'n grote verscheidenheid van materiaal is.

Voor die het nog niet weten: het is een CD met de eerste 1500 "Zomaar un foto" foto's met de tekst er bij, zoals die ook op de site heeft gestaan. 

Afgehaald kost ze 12 en opgestuurd 15 euro p/stuk. Als U ze besteld, vermeld dan wel s.v.p. duidelijk Uw adres.

Dan hier nog een soort gebruiksaanwijzing:

Ik merkte bij de afhalers, dat enkelen het nog niet wisten wat ik nu ga vertellen. Om snel iets te vinden kan men gebruik maken van de zoek mogelijkheid in de verkenner. Vooral omdat in deze CD ook bestanden staan die tekst bevatten, kan men daar op zoeken.

Dat gaat zo: plaats de CD in het CD-station. De verkenner kan men starten, door met de rechter muisknop op 'start' te klikken en daarna op verkenner te klikken. Daarna dubbel klikken op het station waar de CD in zit. Wacht tot de CD geladen is, dit kan even duren. Als de CD geladen is, staan rechts op het scherm de foto's in een jpg bestand en de pagina waar ze in hebben gestaan als html bestand er langs, dus in totaal meer dan 3000 bestanden. 

Als U dubbel op een html bestand klikt komt U de tekst met de foto van die "Zomaar un foto" te zien. Om naar een andere te gaan, boven rechts op het kruisje klikken en een nieuwe uitzoeken.

Om uit al die bestanden de foto te vinden die U graag zou zien, kunt U ook op tekst zoeken en dat gaat zo: klik boven in de balk op zoeken, dan komt een scherm met enkele invulmogelijkheden. Klik eerst aan: 'alle bestanden en mappen', Dan komt een nieuw scherm waar weer drie mogelijkheden zijn. Van het bovenste hoeft U zich niets aan te trekken, In het tweede (tekst in een bestand) vult U in waar U naar wilt zoeken en als dan in het derde vakje het mapteken staat met 1500 er achter, dan klikt U onder op zoeken. Daarna komen rechts op Uw scherm alle bestanden te staan waar dat woord in gebruikt is.

Voor de aardigheid heb ik er een paar geprobeerd. Toen ik 'ganzen' intypte kwamen er 6 bestanden te staan, bij 'vissen' 5 en bij 'dries' zelfs 25. 

In die gevonden bestanden staat altijd zeker dat woord in, waarop men gezocht heeft. Het zijn er soms wel wat veel. maar altijd beter, als dat men uit alle 1500 moet gaan zoeken. Om het goed te doen? Druk dan dit stukje tekst even af!

Iets niet begrepen? Vragen staat vrij. Piet van Toon.

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373 of 06 30 806452. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl

nieuwsoktober2004.html