Het nieuws van dec. 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

 

Vrijdag 31 december 2004. Vandaag is het oud jaar en vanavond gaat weer voor miljoenen de lucht in. Hier durf ik jullie gerust te zeggen, dat ik mij voor altijd zou schamen, als ik een stukje vuurwerk af zou steken en niet het zelfde bedrag als de kostprijs daarvan, zou hebben gestort op rekening 555 voor Azië!

Vrijdag 31 december 2004. Met de foto van de dag, die onder foto nummer 833 van "Zomaar un foto" staat, laat ik een van de foto's zien, die in de maanden na de bevrijding in 1944 zijn gemaakt. Ze laat een colonne zien, zoals er na maart 1945 veel over de Napoleonsweg kwamen.

Donderdag 30 december 2004. Beste kijkers naar mijn site, ik heb net op de TV het programma over de ramp in Azië gezien en gehoord. Het is voor ons hier, niet te begrijpen hoe erg het daar is, maar die beelden die ze hebben laten zien, die liegen niet. Daarom (normaal bemoei ik mij niet met zulke dingen) mensen...... geef! Iedereen, die iets te missen heeft? Geef!!! Doe het via rekening nummer 555 aan het Nederlands rampenfonds.

Donderdag 30 december 2004. Vandaag is onze dorpsgenoot Wim Peters (Wim van Toontje van Petran) in de VUT gegaan. Zijn collega's wilden hem verrassen. Ga maar eens kijken op mijn startpage onder "V.U.T.".

Donderdag 30 december 2004. Foto 832 van "Zomaar un foto" is weer eens een bijdrage van een trouwe kijker naar mijn site. Kijk ook eens of U iets hebt om in het nieuwe jaar te plaatsen? Het moeten foto's zijn (oud of uit de oude doos) maar als het kan iets met Naer te maken hebbend! Ik ben nu al dankbaar!

Woensdag 29 december 2004. In Voerendaal wordt op vrijdag 31 december '04 Dhr. Jozef Moederscheim begraven. Hij is de kleermaker van onze schutterijen. Zijn begrafenis zal opgeluisterd worden met een afvaardiging van beide schutterijen. De Bussen-Schutten waarvan hij al sinds de 70-tiger jaren de "snieder" is, gaan zelfs in uniform.

Woensdag 29 december 2004. Dagelijks komen bij mij nog mails binnen, die door de virusscan worden geweigerd en dus vernietigd worden. Als U mij gemaild heeft en geen bericht terug ontvangen hebt, moet U aannemen dat die vernietigd is en kunt U het beste even bellen.

Woensdag 29 december 2004. Het zal vermoedelijk wel zowat aan iedereen bekent zijn, dat ik met mijn rubriek "Zomaar un foto" elk wat wils wil bieden. Daarom heb ik vandaag met foto 831 iets voor de motorcross liefhebbers. Een mooie foto, waar ze met z'n allen vanaf de start de eerste bocht in duiken en het mooie voor mij is dan ook nog: dat een kleinzoon daar kopstart heeft.

Dinsdag 28 december 2004. Foto nummer 830 van "Zomaar un foto" is de tegenhanger van de foto van gisteren. Ook het Afwateringskanaal, maar dan de andere kant op: richting Maas.

Maandag 27 december 2004. De CD die ik een tijdje geleden beschikbaar heb gesteld voor de goede oplossing bij een van mijn foto's en die onder de goede oplossingen verloot zou worden, is gewonnen door: Henk Emonts uit Buggenum. Henk je kunt de CD met de eerste 800 "Zomaar un foto" foto's bij gelegenheid af komen halen, lukt dat niet, dan geef ik ze in de loop van de week even bij jou aan huis af. Proficiat!

Maandag 27 december 2004. "Zomaar un foto" nummer 829 laat weer een rustiek plekje, nu op de grens tussen Neer en Kessel, zien.

Zondag 26 december 2004. Van een trouwe kijker naar mijn site kreeg ik een mooie presentatie binnen. Die wil ik jullie niet onthouden. Ze staat onder "Kerstgedachte". Wel aan denken, het is een presentatie en dat heeft altijd iets meer werk nodig met inladen. Als je het geduld kunt opbrengen: het is wel de moeite waard! Herman bedankt!

Zondag 26 december 2004. Op verzoek van de familie deel ik jullie mede, dat gisteren Kerstdag in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond op 75-jarige leeftijd plotseling is overleden, onze dorpsgenoot Dré Kivits. Woensdagavond wordt in onze St.Martinuskerk een avondwake gehouden en de uitvaartdienst wordt gehouden op donderdag 30-12-'04, ook in bovengenoemde kerk waarna de begrafenis op ons kerkhof zal plaatsvinden. Aan de echtgenote, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Voor jullie condoleances is het adres: Hammermolen 2, 6086 BG NEER.

Zondag 26 december 2004. Voor hen die dit vanmorgen vroeg nog lezen. Straks om 10.00 uur wordt hier in Neer de Hoogmis opgeluisterd door het mannenkoor Maas- en Neergalm. Allen die willen genieten van mooie mannenzang en in de gelegenheid zijn om, op die tijd hier in de St.Martinuskerk te zijn, zijn van harte welkom. Na de H.Mis is er nog een Kerst-Inn!

Zondag 26 december 2004. Tweede Kerstdag! Vandaag heb ik met foto 828 van "Zomaar un foto" een foto van een mooi dorpsgezicht, op doek gezet door Gradje Custers van Kinkhoven. Ik hoop dat jullie er ook van genieten!

Zaterdag 25 december 2004. Kerstmis. Natuurlijk heb ik geprobeerd om met foto 827 van "Zomaar un foto" in de Kerstsfeer te blijven. Met hulp van meester Tjeu Scheepers kan ik jullie een foto laten zien, die donderdag morgen vroeg tijdens de herderstocht is genomen. Het moet voor de kinderen een enorme belevenis zijn geweest, om zo in het donker rond te wandelen en zoals ik gehoord heb: zeker voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 25 december 2004. Kerstmis. Vooreerst wens ik al mijn kijkers een Zalig Kerstfeest, vooral hen die ik niet in mijn mail-adressenbestand heb staan en dan geen persoonlijke wens heb kunnen zenden. Dan wil ik jullie er nog even op attent maken, dat onder "Uw wensen" nog ingezonden wensen voor jullie staan. Doe je de moeite om ze even te gaan bekijken! 

Vrijdag 24 december 2004. Foto 826 in "Zomaar un foto" van vandaag laat jullie een klein maar fijn stukje natuur in een mooie woonwijk in Neer zien!

Donderdag 23 december 2004. Dan is het gelukt een twaalftal foto's van de kleinveetentoonstelling bij elkaar te zetten. Die kunnen jullie t/m 1-1-2005 bekijken onder "Kleinvee" op mijn startpage.

Donderdag 23 december 2004. Van een van mijn kleinkinderen kreeg ik het verzoek, om een site onder mijn "Linken" te plaatsen. Dat is gebeurd: ze staat daar onder 'Jeugdsoos "de Knabbelaers". Breng ze eens een bezoekje!

Donderdag 23 december 2004. Vandaag met foto 825 van "Zomaar un foto" een van de oudste verbindingswegen met een nabuurdorp. Het is de weg die Neer met Helden verbond. Als men daar voor 1958 in winterdag over moest, dan moest men van goede huize komen! Dat kan ik jullie wél vertellen.

Woensdag 22 december 2004. Met dank aan Niek Beurskens kan ik jullie vandaag met foto 824 van "Zomaar un foto" een dichtgevroren Neerbeek laten zien. Zoals jullie in de bijgaande tekst kunt lezen, ken ik maar een van de personen die er op staan. Wie kent er meer en of weet wanneer ze gemaakt is.  Er is door mij wel een schatting van te maken, dan zou ik moeten zeggen: in de winter van 1948/49.

Dinsdag 21 december 2004. Gisteren kwamen enkele foto's binnen van een voetbaltoernooi, waaraan de F1 had mee gedaan, Er was een verzoek bij om die op mijn site te plaatsen. Voor de jeugd heeft men veel over, ze staan tot en met de Kerstdagen onder "F1" op mijn startpage. Daar is te zien hoe ze voetballen. Ze hebben een mooie 4-de prijs behaald. Ellen, bedankt voor de inbreng!

Dinsdag 21 december 2004. Wou U ook nog een Kerst en/of Nieuwjaarsgroet geplaatst hebben? Wacht dan niet te lang meer, geef ze zo snel mogelijk digitaal door, zodat ik nog even tijd heb om er aan te werken.

Dinsdag 21 december 2004. De kleindierenfokkers hebben het afgelopen weekend een pracht van een tentoonstelling gehad. Het is echt jammer voor de persoon in kwestie, als iemand die in de gelegenheid was, er niet is geweest. Ik ben er geweest en laat aan jullie met foto 823 van "Zomaar un foto" zien, hoe mooi alles er uit zag!

Maandag 20 december 2004. Gisteren was de Kerstman in Neer, ik weet niet of hij tot Nieuwjaar hier blijft, maar ik had de kans hem te fotograferen, Met foto nummer 822 van "Zomaar un foto" laat ik hem ook aan jullie zien.

Zondag 19 december 2004. Naar verluidt wil Basisschool De Kwir dit jaar een andere invulling aan het Kerstfeest geven en dat zal dan gebeuren met een herderstocht in de vroege morgen van donderdag 23 december 2004. Om 7 uur 's morgens worden de kinderen op school verwacht. Er worden twee routes gelopen: een kleinere voor de groepen 1 t/m 3 en een grotere voor de groepen 4 t/m 8. De routes zullen zoveel mogelijk verlicht zijn met fakkels en/of lichtjes en hier en daar is kerstmuziek te horen. 's Middags is dan vrij van school. Het is te hopen, dat de leiding alles rond krijgt. Vermoedelijk kunnen ze nog hulp gebruiken. Te bereiken via telefoon 0475-591414 of mail: info@dekwir.nl 

Zondag 19 december 2004. Vandaag zijn enkele rubrieken, die lang genoeg op de site hebben gestaan, verhuisd naar de bewaarplaats op mijn PC. Daardoor kunnen jullie er niet meer rechtstreeks aankomen, maar als iemand vergeten is het over te nemen, kan hij door mij te vragen, toch aankomen. De verwijderde onderwerpen zijn: "Bij vaten", "Ongeluk", "Paddestoelen" en "Leudal". 

Zondag 19 december 2004. Vandaag met foto 821 van "Zomaar un foto" laat ik jullie de wonderbaarlijke vondst van Herman Metsemakers zien. Daar stond gisteren een artikel over in de Limburger en ik maakte er enkele mooie foto's.

Zaterdag 18 december 2004. Denkt U als trouwe bezoeker aan mijn site, hier uit Neer of omgeving, ook aan de toneeluitvoering die vandaag ten tonele wordt gebracht en aan de kleindierenshow die vandaag en morgen wordt gehouden?

Zaterdag 18 december 2004. Nummer 820 van "Zomaar un foto" is weer een prent, die zomaar als Kerstkaart gebruikt kan worden.

Vrijdag 17 december 2004. Wederom een nieuwe rubriek en wel: "Jarige". Weet U iemand, die tot de leeftijd der sterken behoort of gaat behoren? Laat het met de benodigde gegevens even weten en hij komt in deze rubriek. De eerste staat er in, wie volgt?

Vrijdag 17 december 2004. Let op! Ik had mij verschreven met het jaartal van de kaart. Als dat soms genoteerd is geworden, wijzig het dan even in 1859.

Vrijdag 17 december 2004. Ga maar eens snel kijken, welk mooi plaatje ik jullie vandaag met foto 819 van "Zomaar un foto" kan aanbieden!

Donderdag 16 december 2004. Dhr. Ton Sanders laat mij het volgende weten: de kaart die ik jullie met foto 817 heb laten zien, is van 1859, gemeentearchief onder inventarisnummer 941.

Donderdag 16 december 2004. De eerste Kerst- en Nieuwjaarwensen zijn geplaatst, waar blijven de anderen? Ondertussen zijn het er al vijf, maar daar mogen en kunnen er gerust nog enkele bij! Kijk maar eens onder "Uw wensen".

Donderdag 16 december 2004. Foto 818 van vandaag heeft te maken met het verhaal dat ik gisteren bij de "Zomaar un foto" te vertellen had. Ik hoop dat de vraag stellers tevreden zijn? Trouwens als er ooit nog iets te vragen is, ik zal proberen er een antwoord op te geven, al is het: "Ik weet het niet"!

Woensdag 15 december 2004. Onze oud dorpsgenoot Jos Hanssen, deed mij een plezier, door mij een digitale afdruk van een oude tekening te bezorgen en nu hoop ik, dat daar velen van jullie blij mee zijn, als ik die als foto nummer 817 van "Zomaar un foto" plaats. Ben benieuwd naar jullie reactie?

Dinsdag 14 december 2004. De inzending voor de nieuwe rubriek "Uw wensen" begint langzaam te lopen. Wilt U voor de Kerst en Nieuwjaar een groet aan de mede kijkers doen, maak dan even een digitale wens en zend ze door! De eerste staan er al op, ga ze zien onder: "Uw wensen".

Dinsdag 14 december 2004. Van mijn jonge vriend Joep van de Bool, een student die net een stage in Polen er op heeft zitten en nu voor 15 weken naar Nieuw Zeeland op stage gaat, kreeg ik het verzoek een link te plaatsen naar zijn site. Die link plaats ik onder zijn eigen naam onder de rubriek "Linken". Ga hem daar dikwijls bezoeken, hij wil ons met berichten en foto's over het verloop van zijn stage op de hoogte houden!

Dinsdag 14 december 2004. "Zomaar un foto" van vandaag is de 816-de die ik plaats en is de laatste van een serie van drie, die ik in de buurt van Keizerbosch heb genomen. Hopelijk zijn er weer enkelen blij met deze drie foto's!

Maandag 13 december 2004. Foto nummer 815 van "Zomaar un foto", die vandaag voor jullie genoegen op mijn site staat, laat Keizersbosch eens van een andere zijde zien!

Zondag 12 december 2004. Vanavond is op de Napoleonsweg een verkeers ongeluk gebeurd. Hiervan kwamen een paar foto's en een bericht binnen. Jullie kunnen het gaan bekijken onder "Ongeluk".

Zondag 12 december 2004. Nu (19.15 uur) staan alle foto's van het Naers Peloton van gisteravond (30 stuks) op de site. Kijk onder "Naers Peloton".

Zondag 12 december 2004. Van en voor het Naers Peloton is "Serie II" ook klaar. Ga ze maar bekijken onder de rubriek "Naers Peloton". Er volgt nog meer!

Zondag 12 december 2004. Foto nummer 814 van "Zomaar un foto" die ik voor vandaag voor jullie in petto heb, is een mooie sfeerfoto. In de hoop dat jullie ze ook mooi vinden?

Zaterdag 11 december 2004. Vanavond heeft de presentatie van de tenues van het Neers Peloton plaats gevonden. Ik was in de gelegenheid er foto's te maken. Daarvan worden er zo spoedig mogelijk van op deze site geplaatst, natuurlijk onder hun eigen rubriek "Neers Peloton".

Zaterdag 11 december 2004. Bij de index op mijn startpage staat een rubriek "Gendijk". Daaronder staan foto's van op en om het kruispunt daar. Die hebben  lang genoeg gestaan, voor geïnteresseerden om ze over te nemen. Om plaats te maken voor een of andere, andere rubriek gaan ze er dus binnenkort vanaf!

Zaterdag 11 december 2004. Geboren op 8-12-2004: Lies, dochter van Coen en Anneke Metsemakers-Penders. Coen is een zoon van Sjaak van Wielly Metsemakers vanne Riekswaeg. Wij wensen Coen, Anneke en familie van harte geluk met hun Lies. Willen jullie ook feliciteren, het adres is: Winterstr.53, 6086 EE Neer.

Zaterdag 11 december 2004. Een of meerdere aalscholvers in Neer. De natuur is toch drastisch aan het veranderen. Dat zag men vroeger nooit, zo'n vogel midden in het dorp op de beek. Midden in de Maas of op de baggergaten, dat kon nog wel eens, trouwens alle dieren worden vrijer. Met foto nummer 813 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een mooie aalscholver zien.

Vrijdag 10 december 2004. Morgen komt er in het hier in Neer het meest gelezen dagblad "de Limburger" een aardigheidje te staan. Brouwerij "De Lindeboom"  mag het bier leveren tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest, dat in juli 2005 georganiseerd wordt. Directeur Wim Geenen is daar bijzonder trots op. Het is ondertussen alweer vijftig jaar geleden dat de schutters op een O.L.S.  hun dorst konden laven met Geenen's bier uit Neer. Proficiat en proost.

Vrijdag 10 december 2004. Ondanks dat dit bericht eigenlijk te laat geplaatst wordt, wil ik het jullie toch niet onthouden. Op 27 november 2004 is Luc geboren, zoon van Marc en Lisette Claessen-Sagis. Marc is een oud Neerenaar, zoon van Frits van Klase-Sefke. Alsnog een welgemeend proficiat voor de gelukkige ouders en hun familie. Het adres is: Coupmansstr.44, 6088 HH Roggel.

Vrijdag 10 december 2004. Voor de mensen die in de buurt van de Friedesse molen wonen, plaats ik vandaag met foto 812 van "Zomaar un foto" een foto van een gedeelte uit een oude kadasterkaart. Hier is op te zien welk kadastraal nummer hun huis vroeger had.

Donderdag 9 december 2004. In Kessel-Eik is op 7-12-'04 een tweeling geboren: Loet en Senna, een zoon en een dochter van Frank en Annemie Veugelers-Naus. Annemie is een oud Neerse, dochter van Sjaen van Keuèp oet 't Veurtje. Aan alle betrokkenen onze Hartelijke Gelukwensen met deze fantastische uitbreiding van de familie. Voor jullie felicitaties is het adres: Rietstr.21, 5995 MK Kessel-Eik.

Donderdag 9 december 2004. Is 't niet @home die uit de lucht zijn, dan is het weer iets anders. Afgelopen nacht kon ik niet op de provider waar ik de site heb ondergebracht. Eerder op de avond nog een bericht geplaatst voor en over Vocante en toen ik om twaalf uur probeerde de foto te plaatsen? Niks meer! Tot na een uur geprobeerd, maar het lukte niet. Nu van morgen kwam ik weer direct door. Aan de vroege kijkers: "Sorry".

Woensdag 8 december 2004. Met foto 811 van "Zomaar un foto" laat ik aan jullie een mooi natuur- en visplekje, van omstreeks de 60-tiger jaren, hier in Neer zien. 

Woensdag 8 december 2004. Van het gemengde koor "Vocante" kreeg ik het verzoek, enige aandacht aan hun Kerstconcert van a.s. zondagmiddag te besteden. In de "Agenda" had ik al eerder aandacht voor dit concert gevraagd, maar nu heb ik voor jullie op mijn startpage onder de rubriek "Vocante" het totale programma geplaatst. Het zal een prachtig concert te worden. 

Woensdag 8 december 2004. Foto 810 van "Zomaar un foto" is een foto met nieuws over afgelopen vrijdag. Toch was het mijn mening, dat ik ze jullie alsnog moest laten zien!

Dinsdag 7 december 2004. Er komen nog altijd veel mails binnen, beter gezegd die binnen willen komen, maar mijn virusscan laten die niet door en die worden dan verwijderd. Dus als iemand mij geschreven heeft en geen bericht terug ontvangen heeft, kijk of laat Uw PC dan nakijken. Ik schrijf altijd iedereen terug.

Dinsdag 7 december 2004. De overleden Heer  Lei Verheyden wordt morgen woensdag 8-12-'04 om 10.30 uur in het crematorium van Blerick gecremeerd. Het adres voor jullie condoleance is: St.Sebastianusstr.19, 5935 AX Steijl. 

Dinsdag 7 december 2004. Zoals beloofd vandaag met foto 809 van "Zomaar un foto" nog een foto van de nieuwbouw aan de Bergerpoort.

Maandag 6 december 2004. Van onze wielerclub, het "Naers Peloton" kreeg ik het verzoek een bericht te plaatsen. Omdat deze zeer snel groeiende vereniging nog geen eigen site heeft, heb ik op mijn site zolang een plaatsje gereserveerd. Tijdelijk zullen jullie hun berichten kunnen lezen en bekijken op mijn startpage onder de rubriek "Naers Peloton".

Maandag 6 december 2004. Foto 808 van "Zomaar un foto" die ik vandaag voor jullie plaats, is een recente foto van de werkzaamheden rond, bij en om het bouwproject van de Bergerpoort.

Zondag 5 december 2004. Gisteravond 4-12-2004 is in het ziekenhuis op 70-jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Lei Verheyden (Leike van Kerneliske). Lei werd tijdens de begrafenis van zijn broer Wiel (zie 2-12-'04) onwel en is nu aan de gevolgen overleden. Nader bericht ontbreekt nog. Aan zijn vrouw Riek en familie brengen wij bij deze Onze Oprechte Deelneming over.

Zondag 5 december 2004. In de tekst uitleg bij foto 807 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats, gebruik ik een uitdrukking in het plat waarvan ik zelf precies weet wat ik bedoel, maar om het aan (die het nodig hebben) in het Nederlands uit te leggen, m.a.w. te vertalen? Ik zou het niet weten! Het was: "ánèt shumè". Vermoedelijk komt: een samentrekking van (uit)zoeken/rommelen er het dichts bij. Hij of zij die het beter weet mag het zeggen!

Zaterdag 4 december 2004. Foto 806 van "Zomaar un foto" weet ik zeker, dat aan veel van de bezoekers van mijn site, niets zegt omdat ze zich niet kunnen indenken dat het ooit zo is geweest. Mij persoonlijk zegt het natuurlijk nog veel, ik heb ja in die hoek gewoond! Hopelijk blijft door mijn toedoen, dit oude nostalgisch plekje ook bij jullie in gedachten.

Vrijdag 3 december 2004. Vanmogen vroeg is geboren: Sem Korten, zoon van onze oud-Neerenaar Yvo Korten en Sophia Willemsen. Ouders, grootouders en familie van harte proficiat met deze uitbreiding in de familie. Zouden jullie ook willen feliciteren, het adres is: Zonnedauw 6, 6081 BX Haelen.

Vrijdag 3 december 2004. Gisteren 2 december 2004 is op 76-jarige leeftijd in het St.Laurensiusziekenhuis te Roermond overleden: Mevrouw Corry Ramaekers- Willemsen, weduwe van Niec Ramaekers. Corry is de schoonmoeder van onze dorpsgenoot John Nijssen (zoon van Huub van Sjeng van Halfers). De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op maandag 6-12-'04 om 10.30 uur in de St.Lambertuskerk van Haelen, waarna begrafenis bij pap op het kerkhof aldaar. Aan de kinderen en familie Onze Oprechte deelneming. Het correspondentie adres voor jullie condoleances is: Van de Boetzelaarstr.22, 6081 BS Haelen.

Vrijdag 3 december 2004. Op 2 december 2004 is op 60-jarige leeftijd overleden: Jo Smolenaars, de man van onze oud-dorpsgenote Lenie Augustinus. De crematie van Jo heeft plaats na een uitvaartdienst op dinsdag 7 december 2004 om 11.00 uur in de St.Petrus parochiekerk van Roggel. Lenie, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming bij dit veel te vroege overlijden. Het adres voor jullie condoleances is: Parklaan 2, 6088 AK Roggel.

Vrijdag 3 december 2004. Nader bericht over de begrafenis van ons Peet haar schoonmoeder Gon Raemakers-Roussen, ook de moeder van onze dorpsgenoot Jo Raemakers. De begrafenis heeft plaats op het kerkhof van Kelpen-Oler na een uitvaartdienst op maandag 6 december 2004 om 10.30 uur in de St.Liduinaparochiekerk aldaar. Het adres voor jullie condoleances is: Land van Thornstr.4, 6037 SW Kelpen-Oler.

Vrijdag 3 december 2004. Vandaag laat ik jullie in de rubriek "Zomaar un foto" met foto 805 een oud beeld van de bocht op Hanssum zien. Daar heb ik naar eer en geweten, een heel verhaal bijgeschreven. Nu trof ik gisteravond nog iemand, die dat ook kon weten en die vertelde dat de konijnen van die echte grote Vlaams reuzen waren. Dat ze Piete-Merte daar wel een andere rekel bijzette, dat wist hij ook. De konijnen zaten wel in een hok, tegen het huis. Wie van de twee het zeker weet, doet aan het verhaal niets af. Ik vind het even mooi!

Donderdag 2 december 2004. Op 30 november 2004 is onze oud dorpsgenoot en weduwnaar van Leonie Schreurs, Tjeu Metsemakers (Tjeu van Piete-Sef) op 90-jarige leeftijd in zorgcentrum De Kreppel te Heythuysen overleden. De plechtige uitvaartdienst zal gehouden worden op zaterdag 4-12-'04 om 10.30 uur in de St.Aldegundisparochiekerk van Buggenum, waarna begrafenis op het kerkhof aldaar. Wij wensen de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Het correspondentieadres voor jullie condoleances is: Arixweg 6, 6082 ND Buggenum.

Donderdag 2 december 2004. Gisteren tijdens de uitvaartdienst van Wiel Verheyden, werd zijn broer en oud Neerenaar Leike Verheyden in de kerk onwel en is aansluitend naar het ziekenhuis gebracht. Sorry! Op dit binnengekomen oorspronkelijk bericht heb ik een correctie moeten toepassen, het bleek niet te kloppen. Mijn oprechte excuses aan de betrokkenen.

Donderdag 2 december 2004. Met foto 804 van "Zomaar un foto" weer eens een oude foto. Ze is indertijd onder in het dorp midden op de weg genomen. Het is weer een foto, die men met aandacht moet bekijken. Wat zouden de mannen gaan doen of wat zouden ze gedaan hebben? Ergens voor sieren? Waarom anders die ladder? Let ook eens op de mooie steentjes voor het huis van nu bakkerij Ton Timmermans. Bij goed waarnemen is er nog meer te zien. 

Woensdag 1 december 2004. Vanmorgen vroeg is in het St.Jans Gasthuis te Weert op 86-jarige leeftijd overleden, Mevrouw Gontje Raemakers-Roussen de weduwe van Trennis en de schoonmoeder van onze dochter Petra echtgenote van Pé Raemakers. Nader bericht volgt nog. Aan de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.

Woensdag 1 december 2004. Kijk ook nog even via "Het nieuws van eerder" naar het nieuws van gisteren 30-11-'04. 

Woensdag 1 december 2004. Vandaag verras ik jullie met een foto van de andere kant van de wereld. Foto 803 van "Zomaar un foto" plaats ik, omdat ik Bep en Jeu een goed hart toedraag, maar ook omdat die foto mij op een idee bracht. De meeste onder jullie zullen in die trant toch ook wel een foto klaar krijgen om daarmee over de hele wereld de beste wensen aan alle mede kijkers te brengen. Als je meedoet, probeer de foto dan op een grote van 300.000 te houden. Ben echt nieuwsgierig of dit wat is? 

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373 of 06 30 806452. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl

nieuwsoktober2004.html