Het nieuws van sept. 2003:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".

Dinsdag 30 september 2003. De uitslagen van het Kampioenschap van de ruiterclub zijn alsnog binnengekomen. Ga ze zien onder de rubriek "Ruiterclub 2003", daar blijven ze zeker een week lang staan.

Gisterenavond bij mijn overbuurman op bezoek geweest, hij werd 70 jaar. Daardoor is het iets later met het plaatsen van foto nr.407 van "Zomaar un foto". Het is mijn hoop, dat veel mensen die ons dorp een goed hart toedragen, mijn smeekbede die ik bij die foto geplaatst heb, zien en lezen. Vooral mensen die met hun verstand de leiding op zich kunnen nemen en mensen die geld kunnen missen om het geheel te verbouwen, moeten eens kijken hoe mooi die toren was en ook weer kan worden!

Maandag 29 september 2003. Gisteren zijn de clubkampioenschappen van de Ruiter- en Ponnyclub gehouden. Tot op dit moment geen uitslagen- en of gegevens binnen gekregen.

Met foto nr.406 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een foto van de overdracht van het schilderij (zie zaterdag) zien. Zaterdag later op de dag heeft nog een overdracht plaats gevonden. De bezittingen (precies wat, welke weet ik niet) van de al een hele tijd geleden opgeheven Jonge Schutten zijn ook bij de heemkundevereniging ondergebracht. Daar ben ik niet bij geweest, zodoende kan ik jullie daar ook geen foto van laten zien. Misschien wel te zien via de site van "Oos Naer". Nog meer nieuws van afgelopen zaterdag. De H.Mis van 19.00 uur ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het kerkelijk dameskoor, met twee 40-jarige jubilarissen werd opgeluisterd met zang van het gemengd koor "Lentekrans" uit Haler-Uffelse. Hier denk ik, dat ik namens alle aanwezigen in de kerk spreek, als ik ons koor en Jubilarissen en het bezoekende koor feliciteer met die prachtige H.Mis. Buitengewoon mooi gezongen, vooral het Halleluja van Handel. Na de kerkdienst ben ik Wim en Marjo Houben-Knoops en kinderen nog geweest feliciteren. Ze waren 25-jaar gehuwd en vierden dit feest in zaal "de Klomp". Al met al: zaterdag dus een drukke dag!

Zondag 28 september 2003. Als ik dit schrijf is het zeer vroeg in de dag en daarom laat ik foto nr.405 van "Zomaar un foto" hier onbesproken. Een ding wil ik wel kwijt, er staan weer eens veel ouderen (de meeste wel al overleden) van Neer op.

Zaterdag 27 september 2003. Vanmiddag is ook de overdracht van een schilderij van mijn oom Sef Timmermans (in bezit van Bert Meily) overgedragen aan onze heemkunde vereniging "Oos Naer". Het was een pracht van een middag, met verschillende oud-klasgenoten van Bert er ook bij. Bert ik weet zeker dat de gehele gemeenschap van Neer je dankbaar is. Zeker ook voor dat mooie boekje, waarin je de bewoners van buurt Gerheggen zo raak hebt getypeerd.

Vanmiddag kreeg ik zomaar vier geboorteberichten binnen. Ik zal maar snel beginnen. Ten eerste aan alle ouders, grootouders en verdere familieleden, mijn hartelijke gelukwensen met zoveel borelingen!

Op 24-9-'03 Joy, dochter van Roy Metsemakers en Gitte Vondenhoff. Roy is een zoon van Har vanne Klomp en Nel van Bouten. Wilt U hen feliciteren, het adres is: Dorpsstr.12, 5768 CE Meijel.

Op 22-9-'03 Mirthe, dochter van Patrick en Claudia Coppus-van Rooij. Patrick is een zoon van Pierre en Marij Coppus. Wilt U hen feliciteren, het adres is: Pr.Beatrixstr.3, 6096 AT Grathem.

Op 13-9-'03 Laura, dochter van Coen en Susan Kwekkeboom-Philips. Susan is een dochter van Jan en Annie Philips vanne Riekswaeg. Voor Uw felicitaties is het adres: Calluna 48, 5091 ES.

Op 19-9-'03 Yaniek, dochter van Roland en Judith Gommans-Kuijpers. Judith is een dochter van Dré van Piet van Waals-Kaat. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Mennenstr.6, 6088 HX Roggel.

Zo net zag ik, dat er een rood kruis door mijn teller stond. Dat betekend dat ik over de 5000 bezoekers ben deze maand. Schijnbaar kan deze teller niet verder tellen. De bezoekers aan mijn site bedank ik dan ook, dat ze mijn site zo intens bezoeken. Het schijnt toch aan een behoefte te voldoen. Bedankt!

Vandaag heb ik voor "Zomaar un foto" weer eens voor een natuurfoto gekozen. Nr.404 gaat over paddestoelen, ga maar eens kijken.

Vrijdag 26 september 2003. Vandaag viert Leo Pouls, zoon van Ton vanne Draej de dag, dat hij 25-jaar chauffeur bij de Neerse brouwerij "de Lindeboom" is. Hij was het ook, die het laatste vat bier bij ons in de kelder heeft gebracht, voor dat het pand gesloopt is geworden. Leo van Harte Gefeliciteerd.

Als iemand van jullie een vliegdoopbewijs (dat men de evenaar is gepasseerd) wil zien, ga naar "Zomaar un foto" nr.403, daar is het een!

Donderdag 25 september 2003. Vandaag hoorde ik, dat ons dames kerkkoor haar 40-jarig Jubileum viert. Dit doen ze a.s. zaterdag met een H.Mis om 19.00 uur waar het gemengd koor de Lentekrans uit Haler-Uffelse de Kleine Orgelsolomesse ten gehore zal brengen. Ook zullen ze voor ons zingen: het Hallelua van Handel. Twee van de oprichters zijn nog altijd lid, namelijk: Lies Aan den Boom-van Bogget en Willemien Smeets-van Bogget. Deze twee dames apart en natuurlijk het hele koor: van Harte Gefeliciteerd.

Onze dorpsgenoot Dhr. Gerard  Mols s.s.t.t. is door de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht per 10 januari 2004, benoemd tot Rector Magnificus aan die universiteit. Voor Gerard, die al sinds 1989 Hoogleraar Strafrecht en Strafprocesrecht is, is dit een prachtige promotie. Voor nog meer gegevens, zie het artikel in dagblad "de Limburger" van vandaag. Vermoedelijk spreek ik voor veel Neerenaren als ik Gerard van Harte Feliciteer met deze benoeming.

"Zomaar un foto" nr.402  is een natuurfoto gemaakt aan een vijver. Voor velen toch de moeite van het bekijken waard.

Woensdag 24 september 2003. Vanuit Australië kreeg ik verschillende foto's voor mijn archief en voor te gebruiken bij "Zomaar un foto". Vandaag, men zou kunnen zeggen bij het afscheid van de zomer (het was ineens vele graden kouder), heb ik er een van genomen. Als men die foto bekijkt, gaan de gedachten automatisch terug in de tijd. Ga ze zien, het is de eerste van het volgende 100-tal, namelijk  nr.401.

Dinsdag 23 september 2003. Vandaag kreeg ik het bericht binnen, dat afgelopen zondag Bert van Lier zoon van Ton van Ziep, na 14 wedstrijden (gereden door geheel Nederland) Nederlands Kampioen in de 500 cc Classics/Plus klasse is geworden. Hij heeft deze geweldige prestatie geleverd op een Norton Domiracer uit 1953. Ik weet zeker dat ik namens alle Neerenaren spreek als ik Bert van Harte Feliciteer!

Voor de rubriek "Zomaar un foto" is het vandaag een jubileumdag, nr.400 is vandaag aan de beurt. Zelf dacht ik, dat het een mooie nostalgische foto is, die ik heb uitgezocht. Zijn jullie het er mee eens?

Maandag 22 september 2003. Vandaag is geboren: Joeri, zoon van Joop en Kirsten Vaes-Hunnekens, beiden uit Neer. Hartelijk gefeliciteerd met deze aanvulling in de familie. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Hanssum 27, 6086 BT Neer.

In het ziekenhuis te Roermond is op 94-jarige leeftijd overleden onze oud dorpsgenoot Neelke Luijten-Simons, weduwe van Tjeu van Shoe-Kaop en zelf van Kurvers-Lčn oette Steeg. De laatste jaren was ze in het bejaardenhuis te Wessem, daarvoor woonde ze in Grathem. De plechtige uitvaartdienst heeft op donderdag 25-9-'03 om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Grathem, waarna begrafenis op het kerkhof aldaar. Aan de kinderen en al de familieleden Onze Oprechte Deelneming. Wilt U ook condoleren, het correspondentieadres is: Riet 25, 6071 BM Swalmen-Boukoul. Dit overlijden bracht bij mij persoonlijk nog nostalgische gevoelen naar boven. In mijn jeugdjaren, ik schat tussen 1930/1936 kwam Neelke bij ons "sniedere". Zij was huisnaaister en kwam eens om de zoveel tijd bij ons verstelwerk doen. Ze zat dan in de zaal achter aan het raam (ik zie het nog zo voor me) en ik mocht dan helpen. Zij leerde mij zelfs de grondbeginselen van het borduren. Ja, ik heb geborduurd en heb verschillende doekjes gemaakt. Waar zouden ze zijn gebleven?  Trots ben ik er op, dat deze herinneringen bij mij bewaard zijn gebleven, Neelke alsnog bedankt!

Zaterdag heb ik jullie al beloofd welke foto ik vandaag als nr.399 van "Zomaar un foto" laat zien. Ga maar snel kijken, ik weet zeker dat jullie veel van die dames zullen herkennen. Ze zijn zo rond 1955 geboren.

Voor morgen moet ik vandaag de 400-ste foto klaar maken. Dat is een bepaald jubileum. Heeft er iemand van jullie een aparte foto, die voor die gelegenheid kan worden afgestaan? Zo ja! Dan mail ze mij snel, dan kan ik ze nog verwerken.

Zondag 21 september 2003. Ondertussen hebben ze mij de uitslag van de schietwedstrijd onder de koningen al laten weten en die is: As 3e is geeindigtj met 33 puntje Jan Boene. As 2e is geeindigtj met 34 puntje Erik Berbe. As 1e DUS KAONING DER KAONINGE 2003: met 35 puntje (sjuut) Twan Stemkes.

Gisteravond heb ik al laten weten welke foto ik als nr.398 van "Zomaar un foto" vandaag plaats. Ga er maar eens naar kijken.

Zaterdag 20 september 2003. Toen ik die foto van de koningen maakte, kwam ik er achter dat een klas van de vroegere St.Jozefmeisjesschool voor een reünie bij elkaar waren. Ook daar heb ik gefotografeerd en de foto van deze, zo rond 1955 geboren dames laat ik jullie overmorgen zien. Jammer, dat ze er niet allemaal konden zijn.

Vanmiddag heb ik het nog ouderwets druk gehad met enkele foto's te nemen. De oude koningen van de St.Sebastianusschutten hadden voor de eerste keer, een gezellige fietstocht met tussendoor ergens een schietwedstrijd. Ik heb ze mogen fotograferen en jullie komen ze morgen te zien.

Voor foto nr.397 van "Zomaar un foto" heb ik vandaag een foto van een apart huisdier gekozen. Wie heeft nog meer een exclusief huisdier?

Vrijdag 19 september 2003. Met foto nr.396 van "Zomaar un foto" laat ik jullie de deelnemers aan een retraite in Manresa te Venlo zien. Er staan veel Neerse mannen op zoals ze er, zo om en om veertig jaar geleden, uitzagen.

Donderdag 18 september 2003. Gelukkig heb ik ook nog een geboortebericht. Er is op 14-9-'03 geboren: Roy, zoon van Peter en Astrid Steuten-van de Stay. Beiden hebben geen directe Neerse ouders. Wij wensen de gelukkige ouders, zusje en familie van harte geluk met deze aanwinst in de familie. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Baand 1, 6086 CC Neer.

Ook is op 79-jarige leeftijd op 16-9-'03 overleden: Tjeu Vestjens, de echtgenoot van onze oud dorpsgenoot Truus Berben (van Kaole-Pietje). Tjeu wordt op 20-9-'03 na een plechtige uitvaartdienst in de parochiekerk van Haelen, aldaar begraven. Wij wensen Truus, de kinderen en familie Onze OprechteDeelneming. Wilt U ook condoleren, het adres is: Napoleonsweg 98, 6081 AE Haelen.

In Roggel is op 87-jarige leeftijd op 17-9-'03 overleden, onze oud dorpsgenoot (op Spanjershaof gewoond) Baer Geelen. Baer wordt 22-9-'03 te Roggel begraven. Aan de familie: Onze Oprechte Deelneming. Wilt U ook condoleren, het adres is: Pastoor Schippersstr.25, 6088 AT Roggel.

Foto nr.395 van "Zomaar un foto" van vandaag, is een foto die mij ter hand is gesteld door Dhr. Sjaak Hendrix. Het is een foto genomen van onze Busseschutten tijdens het wachten op de Goudenkoets, dinsdag op Prinsjesdag.

Woensdag 17 september 2003. Nog een overlijdensbericht. 12-9-'03 is op 72-jarige leeftijd overleden de oud Neerse: Elly (Grada Elisabeth Cornelia) Bongers, dochter van Bungerske van de Boshei. Zij was de weduwe van Jan Keijaerts te Thorn. Aan de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Wilt U ook condoleren, het adres is: Holstraat 14, 6017 AC THORN.

De oud Neerenaar waar ik 14-9-2003 melding van maakte, is de 58-jarige Jan Silvrants, zoon van Sjeng, gewoond hebbende op de Esdoornstraat. Jan is de man van Marij van Rijswijk ook van de Esdoornstraat. De uitvaart is morgen 18 september in de parochiekerk te Helden-Panningen. Wij wensen Marij, de kinderen en de familie de sterkte om dit zware verlies te dragen. Wilt U condoleren, het adres is: Gen.Ritchiestraat 16, 5981 GC Panningen.

Bij mijn wandeling door het dorp (gisteren) was er bedrijvigheid aan het kunstwerk aan de Engelmanstraat. Om jullie op de hoogte te houden, maakte ik er een foto van en die staat onder nr.394 van "Zomaar un foto".

Dinsdag 16 september 2003. De foto van Toon jr. staat vandaag voor de laatste dag in de rubriek "Zomaar un foto". Als iemand van jullie de gelukkige ouders en Toon willen zien, onder "Familiefoto's" staan ze. Surf omlaag tot de foto van Nan Raemakers, klik dubbel op de foto en zie daar is de familie.

Onze Busseschutten (St.Martinus) hebben vandaag de eer om mede de Erehaag te vormen bij en op Prinsjesdag.

Bij mijn wandeling gisterenmorgen maakte ik een foto, die ik jullie met foto nr.393 van "Zomaar un foto" laat zien. Wat kunnen wij op het ogenblik nog genieten van de "Kroenekrane" zomer, die nu bezig is.

Maandag 15 september 2003. Vandaag begonnen met een nieuwe rubriek. De "Agenda Neer". Hierin zal ik zoveel mogelijk de berichten over evenementen, die in Neer door verenigingen georganiseerd worden, plaatsen. Omdat ik nog niet weet hoe lang hij kan/mag worden, anders wordt het ook nog een naslagwerk van, wat allemaal in Neer georganiseerd is geworden.

Bij foto nr.392 van vandaag in "Zomaar un foto" heb ik weer eens vragen. Wie kan mij helpen?

Zondag 14 september 2003. Enkele foto's van het reisje van gisteren kunnen jullie een tijd lang bekijken onder "Maas- en Neergalm" en dan onder "Schin op Geul 13-9-'03".

Thijs Zeelen de weerman van L1 had vanmorgen, bij het mooie weer dat hij ons voorspelde, ook nog een mooie spreuk. Ik zal proberen hem woordelijk te laten volgen: "Ziet U vandaag de pluimen aan het riet? Gedenk: het is nazomer! Geniet!".

Op dit moment 01.30 uur, net terug van Schin op Geul, waar wij met het mannenkoor "Maas- en Neergalm" mede een concert hebben verzorgt, zal ik toch de lopende werkzaamheden even afwerken.

Gisteren is Dhr. Joos Barten van de Heibloem, die een tijdlang op het adres Kerkplein 30, 6086 BK in Neer heeft gewoond, op de Heibloem begraven na een H.Mis in de parochiekerk van Neer. Onze Oprechte Deelneming gaat naar zijn familie uit.

Dan is ook weer een oud Neerenaar overleden. Omdat ik niet weet of de naaste familieleden allemaal bereikt zijn, zal ik wachten met vermelden, tot alle gegevens bekent zijn.

Foto nr.391 van "Zomaar un foto" heeft te maken met natuur. Wie weet er meer over zwammen? Zijn er meer verschillende soorten en hebben ze verschillende namen? Wie kan het aan de onwetenden vertellen?

Zaterdag 13 september 2003. Natuurlijk weet ik niet of ik iedereen met foto nr.390 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats, blij maak? Maar ik kon het niet laten om onze achterkleinzoon, zo'n pril beginnend leven, aan de volken te tonen. Wat ben ik blij, dat de gelukkige ouders hem, zonder dat ik er iets vanaf wist naar mijn vader "Toon" genoemd hebben.

Vrijdag 12 september 2003. Vandaag wordt Mevrouw Stien Smeets-Smeets negentig (90) jaren oud. Dat is de leeftijd van de super-sterken. Stien wij wensen U van Harte Proficiat en zoals dat dan zo mooi gezegd wordt: "Op naar de honderd". Zou U haar ook willen feliciteren, het adres is: Dries 19, 6086 AV NEER.

Foto nr.389 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats, gaat over de open monumentendag. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt, dan ga maar gauw kijken.

Donderdag 11 september 2003. Voor ons groot nieuws! Vanmorgen is Toon Derikx geboren. Toon is ons tweede achterkleinkind en is een zoon van Marco en Nan Derikx-Raemakers. Nannie onze kleindochter is een dochter van ons Peet. Zou iemand van jullie ze willen feliciteren, het adres is: Lindehof 4, 6096 BL Grathem.

"Zomaar un foto" nr.388 is een foto van de "Fuus" van Neer. Wat? Weet iemand van jullie niet wat dat was? Die moet zeker gaan kijken!

Woensdag 10 september 2003. Met de foto die ik vandaag plaats wil ik jullie er al aan herinneren, dat a.s. zondag de klein processie naar de zogenaamde Witte kapel trekt. Foto nr.387 van "Zomaar un foto" heeft betrekking op die mooie tocht. Ze laat jullie een stukje van de af te leggen weg met de kapel zien.

Dinsdag 9 september 2003. Vanmiddag de broer van mijn vrouw, Harrie Emonts naar Schiphol gebracht. Hij ging na een vakantie hier in Neer terug naar Australië. Blij verrast was ik, dat bij mijn post ook een geboortebericht was. Het luidt: Geboren op 9-9-'03 om 12.53 uur Kirsten Christina Gertruda Heber. Het is een dochter van Roel en Monica Heber-Bruinen, Baand 15, 6086 CC Neer. Vanaf hier van harte gefeliciteerd met deze aanwinst in de familie.

Vanmorgen is nog een dode overluid. Op verzoek van betrokkenen plaats ik deze overledene nog niet.

Er is nog een overlijdensbericht binnen gekomen. In het verzorgcentrum op Hornerheide is op 4-9-'03 op 76-jarige leeftijd overleden: Charles van de Leur, echtgenoot van oud dorpsgenoot Martha Sanders, dochter van Teučn van Kinkhoven. Charles is vandaag in besloten familiekring in Baexem gecremeerd. Wij bieden aan Martha en wederzijdse familie onze Oprechte Deelneming aan. Wilt U ook condoleren, het adres is: Hans Berghuissstr.2, 6081 DE Haelen.

In Roermond is op 71-jarige leeftijd op 7-9-2003 overleden, onze oud dorpsgenoot Truus Rijks van Thei van Kinkhoven. Zij was de weduwe van Jeu Frencken. Op donderdag 11-9-'03 is er in de kapel van O.L.V. in 't Zand om 10.30 uur een plechtige uitvaartdienst waarna crematie in Baexem. Wij wensen de kinderen en familie de sterkte om dit zware verlies te dragen. Wilt U ook condoleren, het adres is: Distelhof 8, 6043 KB Roermond. 

Een foto van 1883, wat is dat een oude foto die als nr.386 van "Zomaar un foto" de lucht in gaat. Toen ik deze woorden schreef twijfelde ik, of ik ze al niet eerder geplaatst had. Als het al zo is? Het blijft toch de moeite waard om er nog eens naar te kijken!

Maandag 8 september 2003. Kermis maandag. De foto die ik vandaag plaats, maakte ik gistermiddag op een propvol kermisplein. Het was er reuze gezellig. Ga de foto zien onder nr.385 van "Zomaar un foto".

Zondag 7 september 2003. Vandaag een kaart in de bus. Mijn buurtgenoot Truus wordt a.s. woensdag 10-9-'03 na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur op het kerkhof van Neer begraven. Wilt U de familie condoleren, het adres is: Kwir 29, 6086 BJ Neer.

Kermis zondag. Foto nr.384 in de rubriek "Zomaar un foto" is er weer eens een uit de oude doos. Ga ze maar eens bekijken!

Zaterdag 6 september 2003. Vanavond in de H.Mis van 19.00 uur kwam pastoor Rudo Franken met een wel zeer aparte, zowel verrassende mededeling. Hij was met ingang van 1 november 2003 (als ik het goed verstaan heb) door de bisschop benoemd tot pastoor van Mook, Middelaar en Molenhoek. Vermoedelijk zal zondag 9 november 2003 afscheid van hem genomen worden.

In Vlodrop is op 55-jarige leeftijd overleden mevrouw Marian Franssen-van Zoelen, de echtgenote van de oud Neerenaar Jan van Baerke Franssen. Baerke was van Brumhold en heeft later op de Lindenstraat gewoond. Aan Jan en familie onze Oprechte Deelneming met dit veel te jonge verscheiden. Wilt U ook condoleren, het adres is: De Eerensplein 15, 6063 CH Vlodrop.

Van Truus Janssen-Everaerts nog geen officieel begrafenis- of crematiebericht binnen gekregen.

Vandaag enkele rubrieken, die lang genoeg op de openingssite stonden verplaatst of verwijderd, zoals woonsfeer "Aan de Boom" staat nu onder "Bedrijven". "De Piëta", "De kolibrievlinder" en de opening van de  "Veerboot" (staat wel nog onder bedrijven) zijn verwijderd. Onder "Bewaarplaats" kunnen jullie die nog vinden, maar ze zijn niet meer rechtstreeks op te roepen. Is er behoefte aan, om die nog eens te zien, vraag het aan mij, bijna zeker dat het lukt!

Foto nr.383 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats verschilt niet veel van de foto van gisteren. Toch vond ik het de moeite waard, om ze te plaatsen.

Vrijdag 5 september 2003. Nog een droevige vermelding. Vandaag is op 84-jarige leeftijd hier in de haar vertrouwde omgeving "de Kwir" overleden: Mevrouw Truus Janssen-Everaerts, weduwe van Piet van Kurvers-Toon. Aan de kinderen, kleinkinderen en familie: Onze Oprechte Deelneming. Morgen het vervolg van dit bericht.

Vandaag ook een droeve mededeling. In het St.Jans Gasthuis te Weert is 4-9-'03 op 59-jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot: Pierre van Lier (van Ziep vanne Bergerstraat). De crematie zal op dinsdag 9 september 2003 om 13.30 uur in het crematorium te Baexem plaatsvinden. Wij wensen dochter Susanne en de gehele familie de sterkte om dit zware verlies te dragen. Wilt U ook condoleren, het adres is: Kennedystr.7, 6097 CC HEEL.

Foto nr.382 van "Zomaar un foto" is gisteren genomen op Brumholt. Op die weg is de maximale snelheid die gereden mag worden, op 60 k/u gesteld. Het is dat men er voor alsnog niet veel van merkt.

Donderdag 4 september 2003. Gisteren kwam Mary Valckenborgh-Derikx bij mij, met het verzoek een foto van de overdracht van de cheque aan de Antoni van Leeuwenhoekstichting te plaatsen en daarbij een dankbetuiging te doen aan allen, die hebben meegewerkt om dat geweldige bedrag bij elkaar te krijgen. Jullie zullen het niet willen geloven, maar ik heb nooit van mijn leven, liever aan een verzoek voldaan als aan dit! Jullie kunnen de dankbetuiging en de foto vinden onder foto nr.381 van "Zomaar un foto" van vandaag. 

Woensdag 3 september 2003. Dan nog een heel ander bericht. Mevrouw Annie Segers-Verheijden is met terugwerkende kracht, vanaf 1 juli 2003 tot koster van de St.Martinusparochie hier bij ons in Neer benoemd. Annie proficiat!

Het tweede kindje is Josien, dochter van Leon en Margriet Custers-Winkelmolen, geboren op 2-9-'03. Deze ouders zijn beiden van Neerse ouders: Leon is van Gradje van Custers-Piečr van Kinkhoven en Margriet is van Ton van Kapiteins-Sjang vanne Bergerstraat. Ook deze ouders en familie: van harte gefeliciteerd! Voor jullie is het felicitatieadres: Bergerstr.31/a, 6086 BL NEER.

De tijd en het leven gaan verder. Er zijn ook twee geboortes te melden. Eerst Jolie, geboren op 1-9-'03, dochter van Paul en Miranda van de Mortel-Op het Roodt. Miranda is een dochter van Lenie van Chris van Zenne (Gijsbers) van de Bergerstraat. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd! Wilt U de gelukkige ouders ook feliciteren, het adres is: Heelder Ohé 1, 6097 DK HEEL.

De uitvaartdienst, waarna begrafenis op het kerkhof van Neer, voor Toos Naus-Dirkx heeft plaats zaterdag 6-9-2003 om 10.30 uur in onze St.Martinuskerk. Wilt U condoleren, het adres is: Napoleonsweg 118, 6086 AJ NEER. (zie ook 2-9-'03)

Gisteravond was Roda JC in Neer op bezoek om een vriendschappelijke wedstrijd te voetballen. Ik was in de gelegenheid er enkele foto's te maken. Die van de onderlinge kennismaking laat ik jullie via foto nr.380 van "Zomaar un foto" van vandaag zien.

Dinsdag 2 september 2003. Mij bereikte het droevige bericht, dat mevrouw Toos Naus-Dirkx (dochter van Piete-Wulm van Hanssum) op 67 jarige leeftijd, is overleden. Dit nog geen jaar na haar man: Jo. Beiden kwamen mij het vorig jaar nog opzoeken, toen ik zelf in het ziekenhuis lag. Wat worden sommige huisgezinnen toch hard geslagen. De kinderen en hun familie wensen wij sterkte in deze voor hen zo droeve tijd.

Foto nr.379 van "Zomaar un foto" laat jullie een stukje van de Bergerstraat in Neer zien, zo van omstreeks 1965.

Maandag 1 september 2003. Vandaag begint de maand september en op de eerste zondag van die maand valt altijd Neerse kermis. Dat houdt dus in, dat het zondag zover is. Hopelijk voor de kinderen weer een geweldig feest bij goed weer. De foto die ik jullie vandaag in "Zomaar un foto" laat zien, heeft echter niets met dat mooie volksfeest te maken. Ga maar eens kijken, ze staat onder nr.378.

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl