Het nieuws van september 2002:
Maandag 30 september 2002.
In 1930 werden er ook al schoolreisjes gemaakt. Onder foto nr.45 van "Zomaar un foto" vinden jullie een uitstapje, naar de mijnen in Zuid-Limburg, van de jongens van de vijfde- en zesde klas van de H.Hartschool.

Zondag 29 september 2002.
Aan de voetballiefhebbers die foto's besteld hebben, of nog willen bestellen, van de Masita-voetbaldagen in Kessel. Aankomende week wordt dat afgewerkt. Wil nog iemand een of meerdere foto's bestellen, doe het dan voor dinsdagmorgen. Dan kan die bestelling nog mee! Zij of hij die al besteld heeft, hoeft niets meer te doen, die krijgt vanzelf bericht. Dank voor jullie vertrouwen in mij.

Laat U maar weer verrassen, door nr.44 van "Zomaar un foto". De nodige gegevens staan onder de foto.

Zaterdag 28 september 2002.
In Roermond is op 26 september 2002, twee dagen voor zijn 81-ste verjaardag overleden, de in Neer geboren Paul van Esser. (Zijn ouders met hun gezin woonden op de vroegere Hammermolen.) Op 1 oktober 2002 wordt hij op het kerkhof "Kapel in 't Zand" te Roermond begraven, na een uitvaartdienst (10.30 uur) in de Munsterkerk.
Vanaf deze plaats wens ik de nabestaanden de sterkte om het verlies te kunnen dragen.
Wilt U ook condoleren? Het adres is: Bisschop van Cuyckstr.10, 6041 LW Roermond.

Laat nr.43 van "Zomaar een foto" U verrassen.

Vrijdag 27 september 2002.
Vanmorgen ben ik weer eens foto's gaan maken aan de nieuw te bouwen school "De Kwir". Vier van de geknipte foto's heb ik geplaatst onder "School", door surven naar School III.

Er was vraag naar een foto van het oud Dorp. In mijn archief vond ik er een van de binnenkomst van een processie. Ik plaats ze onder nr.42 van "Zomaar un foto". Is het ook iets voor U?

Tijdens mijn afwezigheid, op 18 september 2002 is in Horn een jongetje geboren, broertje van Thomas en zoon van Leon en Angelique Heuijerjans-Hanssen.
Hij heet Alec. Angelique is van Neerse afkomst. Haar vader is Jantje van Buze-Fried en de moeder is van Sjeng van Adje oet 't Vèn.
Wilt U de gelukkige familie alsnog feliciteren, het adres is: Hoefstr.15, 6085 DT Horn.

Donderdag 26 september 2002.
Zondagmiddag 15 september 2002 (de dag dat ik het moeilijk kreeg met mijn ademhaling) werd  ik 's middags gebeld of ik even naar het parochiehuis kon komen, om enkele foto's te maken. Er zaten twee heel oude Neerse dames, beiden 94 jaar oud en die kans om daar een foto van te maken, liet ik niet aan mijn neus voorbij gaan. Ik wil jullie mee laten genieten en plaats ze vandaag onder nr.41 van "Zomaar un foto".
Is het niet prachtig, deze nog steeds vitale dames te zien?

Vanmorgen is Mia Knubben-Latten begraven. Zij is een van de overleden personen in de tijd, dat ik uit de running was. Vanaf hier wens ik de nabestaanden de kracht om dit verlies te dragen. Zij zal zeer zeker aan het voetbalveld gemist worden, betere supporters zullen er weinig zijn.

Woensdag 25 september 2002.
De foto onder nr.40 van "Zomaar un foto" is weer eens een oude anzichtkaart, nu van het Dorp met kerk en de oude (vooroorlogse) toren met zijn vier kleine bijtorentjes. Wat is het jammer, dat wij "de Gemeenschap",na de oorlog niet een beetje meer geduld hebben gehad, zodat er meer geld bij elkaar zou zijn geweest, om de toren in de oude staat terug te brengen. Ik bedoel: weer zo hoog en ook met die kleine torentjes er weer op. Zou het nu te laat zijn? Wie spannen wij voor de kar?

Vanmorgen is mijn oude goede buurvrouw Marieke Beeren-Peeters begraven. Zij was de 89-jarige weduwe van Hubertus Beeren en woonde de laatste tijd in het ouderencentrum Beek en Bos te Heythuysen.
Eens kijken of ik vanavond laat, iets meer kan schrijven, overdag weinig tijd gehad.

Dinsdag 24 september 2002.
Hoi! Terug op de basis! Vanmorgen om 10 uur mocht ik weer naar huis. Dochter Antoinette met mijn vrouw An kwamen mij afhalen. Ik wil aan mijn trouwe bezoekers laten weten, dat ik op het moment mij weer goed voel en dat ik zo snel mogelijk met mijn nieuws en "Zomaar un foto" door ga. In het begin zal ik nog niet de hele dag kunnen werken, maar zal toch proberen jullie van alles op de hoogte te houden.
Deze week (hebben ze mij verteld) zijn vijf overlijdens geweest, die ik normaal allemaal had vermeld, dat is er nu niet van gekomen. Ik zal proberen ze alsnog een keer op te noemen, dit vooral voor de lezers buiten Neer.
Moet nu eerst gaan eten. Groeten van Piet.
Vanmiddag heerlijk gegeten, An had lekker gekookt. Mij wel een beetje moeten bedwingen, dat ik niet weer in de oude zonde verval, namenlijk te veel eten.
De laatste dagen in het ziekenhuis, her en der op de afdeling enkele foto's gemaakt. Ik heb er vanmiddag een reportage van gemaakt.
Jullie kunnen ze vinden onder "Afdeling C-1", ga ze maar eens zien!
Tot straks, nu is het eerst weer etenstijd.
Voor dat ik naar bed ga, zal ik de foto van "Zomaar un foto" verwisselen. Foto nr.40 staat klaar om gezien te worden. Door al het gedoe hebben jullie wel lang naar de burgerwacht kunnen/moeten kijken. Ja, het kon niet anders.

Dinsdag 17 september 2002.
Piet ligt vanaf zondagavond in het ziekenhuis, het gaat alweer beter met hem. Hij hoopt weer vlug terug te zijn, tot dan maar weer.

Zondag 15 september 2002.
Vandaag in nr.39 van "Zomaar un Foto", zo te zien, de totale Burgerwacht in 1938. Ze lieten zich trots fotograferen met hun nieuwe uniformen. Als ze toen alles geweten hadden, denk ik niet, dat ze die gewild hadden. Ga maar eens zien!

Zaterdag 14 september 2002.
In december 1957 bestond de Boerinnenbond "St.Martha" 25 jaar. Ter gelegenheid van dat feit werd een foto gemaakt. Bent U nieuwsgierig? Ze staat onder nr.38 van "Zomaar un foto".

Vannacht is op 78-jarige leeftijd overleden: Coen Weijers, echtgenoot van Leonora Janssen (Noor van Berg-Jantje). Verdere gegevens ontbreken nog. Vanaf deze plaats wens ik de familie de sterkte om dit verlies te dragen.

Vandaag was het monumentendag. Voor die gelegenheid heeft Neer de 15 Mysterieborden van Neer mogen lenen van het museum te Roermond. Ik was in de gelegenheid ze te fotograferen en laat ze U op deze site zien. Ze staan onder "Mysterieborden" en het is best de moeite waard er eens naar toe te gaan. Het opladen duurt wel even, maar maakt de kwaliteit beter. Ik hoop dat u ze even mooi vind als ik.

Vanavond in de H.Mis kregen de parochianen de mededeling, dat Dhr. Coen Weijers op woensdag 18 september 2002 hier in Neer wordt begraven na een eucharistieviering om 10.30 uur. De avondwake is dinsdagavond.
Wilt U een condolance sturen? Het adres is: Kinkhoven 20, 6086 AS NEER.

Vrijdag 13 september 2002.
Bij het nazoeken in mijn archief, kwam ik bij nog een foto van de H.Familie uit. Achter op de foto stond 1938 gekrabbeld. Ze lijkt veel op de foto die ik pas in drie delen geplaatst heb, toch is ze op een ander tijdstip genomen. Wie kan hier uitsluitsel over geven? Ze is te vinden onder nr.37 van "Zomaar un foto".

Vanmiddag was er na lange tijd nog weer eens wat te zien in het Dorp. Martijn en Wendy Triepels-Beeren zijn in het huwelijksbootje gestapt. Eerst in het oude gemeentehuis voor de wet en later in de St.Martinus parochiekerk voor de kerk. Vanaf deze plaats wens ik hun veel geluk en een goede toekomst op Sterrebosweg 10/a, 6086 RD NEER.

Donderdag 12 september 2002.
Vandaag in nr.36 van "Zomaar un foto" het derde en laatste gedeelte van de foto van de H.Familie uit 1935. Ik hoop dat ze jullie net zo goed bevalt als de vorige twee?

Woensdag 11 september 2002.
Goed zo! Er waren al enkele reacties op de eerste geplaatste foto van de H.Familie. Leuk, ze hadden hun vader, grootvader en een zelfs haar over-grootvader, gevonden. Vandaag de foto met het middelste gedeelte van het geheel. Ze staat onder nr.35 van "Zomaar un foto". Misschien vindt U vandaag een na familielid?

De laatste paar dagen geen extra nieuws binnengekregen om in deze rubriek te plaatsen. Nu is geen nieuws nog altijd beter dan slecht nieuws, dus mag ik daar eigenlijk niet over klagen. Ben toch wel blij dat ik met "Zomaar un foto" ben begonnen, daar is over het algemeen voor elk wat wils bij en hebben jullie toch iedere keer iets om naar uit te kijken!

Dinsdag 10 september 2002.
Vandaag begin ik aan een foto-trilogie. In 1935 is een grote foto van de kerkelijke H.Familie gemaakt. Omdat ze te groot is om in een keer te plaatsen (meer als 220 Neerse mannen), heb ik ze in drieën gefotografeerd en plaats ik ze in drie dagen, te beginnen met nr.34 van "Zomaar un foto".  Vandaag is het linkse gedeelte van de foto, morgen het midden gedeelte en overmorgen het rechtse gedeelte. Voor de goede waarnemers een mooie puzzel om hun vader, opa en/of overgrootvader te vinden en hem er eventueel uit te vergroten en af te drukken.
Is iets niet duidelijk of wilt U meer inlichtingen, veel van de personen die op de foto staan ken ik. U mag mij gerust mailen!

Maandag 9 september 2002.
Zoals ik van verschillende zijden hoor, valt de rubriek "Zomaar un foto" in goede aarde. Velen zetten de foto's die ik laat zien, op hun eigen PC en/of drukken ze af. Omdat het iedere keer maar een foto is en ik ze daardoor iets groter kan plaatsen, zijn er mooie afdrukken van te maken, zeker als U er fotopapier voor gebruikt.
Tot nog toe heb ik de verwisseling 's middags omstreeks 12.00 uur gedaan, dit ga ik wijzigen in omstreeks 0 uur 's nachts. Ik zag dat om die tijd de minste bezoekers op mijn site zijn en dan heeft ieder een heel etmaal om de foto te bekijken en eventueel op te slaan.
Vandaag heb ik weer een foto van een schuttersteam van de Burger Wacht. Persoonlijk weet ik, dat het alle vijf heel goede schutters waren. Ga ze zien bij "Zomaar un foto". Denkt U er aan, dat deze foto geen heel etmaal staat?

Via Frits Hermans kreeg ik zojuist het bericht binnen, dat Neerse atleten in Meersen aan de lange afstandwedstrijden hebben meegedaan. Woordelijk schreef hij:
Afgelopen zondag hebben Marc Classen (3:37 uur) en Leon Thomassen (4:45 uur) van Hanssum deelgenomen aan de Marathon van meersen.
Teven liepen Maurice Janssen(2:45 uur) uit het veurtje, John kuypers(2:40 uur) van de winterstraat en ondergetekende(2:35 uur) de 25 km van Meersen.
Allemaal hebben ze de genoemde afstanden uitgelopen. Een super prestatie mag ik wel zeggen.
Misschien wel leuk om te vermelden in je dagboek.
Zoals je ziet? Bij deze!

Zondag 8 september 2002.
Vanmorgen naar de H.Mis van 10.00 uur geweest. Het was nog eens, een drie Heren mis ter gelegenheid van Maria geboorte. Het kerkkoor zong op prachtige wijze deze  Eucharistieviering. Na de mis was de kleine processie naar de Mariakapel. Jammer genoeg, durfde ik daar nog niet aan deel te nemen.

Vandaag in nr.32 van "Zomaar un foto", weer eens een klas van de meisjesschool. Zoek ze op en zet ze in de PC.
Wie heeft nog klassefoto's? Ik zou ze graag even inscannen, om op een latere datum te kunnen gebruiken!

Zaterdag 7 september 2002.
Nr.31 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats, is een foto uit de evacuatietijd in 1944. Ga ze zien!

Als iemand nog foto's wil overnemen of eventuëel bestellen van het "Masita" voetbal gebeuren in Kessel? Doe het dan zo spoedig mogelijk! In de loop van de komende week, worden de tien foto's naar de "Bewaarplaats" over geheveld en daar kan men er niet zomaar bij. Doe het daarom: NU!

Vrijdag 6 september 2002.
De kermis is weer verleden tijd. Dinsdag maakte ik een sfeerfoto; U kunt ze zien onder nr.30 van "Zomaar un foto".

Vanmiddag omstreeks 15.00 uur wordt hier in Neer op het kerkhof begraven: Mevrouw Hesse-Kettner. Zij heeft, voordat ze naar het verpleeghuis in Horn ging, een tijdlang hier te Neer in het wooncentrum "Spuitjeshof" gewoond. Wij wensen de nabestaanden, sterkte om dit verlies te dragen.

Donderdag 5 september 2002.
De H.Hartschool gaat verdwijnen. Ter gelegenhei hiervan is een groepsfoto gemaakt van al de leerlingen en het onderwijzend personeel in 2002.
Ga ze zien onder nr.29 van "Zomaar un foto".

Woensdag 4 september 2002. Kermiswoensdag.
In Roermond is op maandag 2 september 2002 geboren: Jop, broertje van Jeroen, Kim en Claere, zoon van Fons Lintjens en van Irene Metsemakers. Irene is een echte Neerse, dochter van Wiel Metsemakers en Toos Theelen (van Driek vanne Vlaôs).
De gelukkige ouders en familie, van harte gefeliciteerd met de aanwinst in de familie.
Wilt U ook feliciteren? Het adres is: La Bonne Aventure 61, 6041 MD Roermond. Tel.0475.582745.

In 1961 is er een bedevaart naar Lourdes geweest. In mijn archief een foto ervan. Wilt U ze zien en er enkele van herkennen, ga dan naar nr.28 van "Zomaar un foto".

Gisteren (kermisdinsdag) werd weer het jaarlijks toepkampioenschap van Neer in café "Maneslust" bij Mieke Peeters gehouden. Een goede 50 personen verzamelen zich dan om dat kampioenschap te bestrijden.
Gisteren was het Sjuul Metsemakers (zoon van Wiel en Toos Metsemakers-Theelen), die na in 1994 ook al kampioen te zijn geweest, nu ook weer alle anderen te slim  af was en het kampioenschap in de wacht sleepte.
Uit handen van de vertegenwoordigster van de "Brand's" bierbrouwerij mocht hij de fraaie wisseltrofée in ontvangst nemen.
Een mooie bijkomstigheid is nog, dat de winnaar van het vorig jaar, telkenjare afgehaald wordt met tractor en wagen en bier.

Vanmiddag bereikte mij nog het bericht, dat bij onze oud dorpsgenoot Marc Claessen (zoon van Frits van Klase-Sefke oet 't Vèn) en Lisette Sagis, op maandag 2 september 2002 een zoon genaamd Stan, is geboren.
Wij wensen ze van harte geluk met deze aanwinst in de familie.
Wilt U hen ook feliciteren? Het adres is: Coupmansstr.44, 6088 HH Roggel.

Dinsdag 3 september 2002. Kermisdinsdag.
Het boereleven van vroeger? Wat was het mooi!
Koffiedrinken in het veld; in nr.27 van "Zomaar un foto" kunt U zien, hoe dat ging.

Maandag 2 september 2002. Kermismaandag.
In nr. 26 van "Zomaar un foto", een foto van een succesvol schuttersteam. Wie weet nog wanneer deze mannen, die prijs geschoten hebben en waar?

Uit de krant. In Horn is op 85-jarige leeftijd overleden To Geraedts-Smeets. To is de weduwe van de oud Neerenaar Teum van Thôms-Giel vanne Hoogstraat. De begrafenis vind plaats op het kerkhof van Buggenum, na een plechtige uitvaartdienst op dinsdag 3 september 2002 om 11.00 uur in de parochiekerk van de Heilige Aldegundus.
Kinderen en familie, wij wensen jullie sterkte, om dit verlies te dragen.
Het correspondentieadres is: Dorpsstr.100, 6082 AR Buggenum.

Zondag 1 september 2002. Kermiszondag.
In nr.25 van "Zomaar un foto" een foto van een briefkaart van het Dorp te Neer, verzonden op 22 oktober 1905. Dat is bijna 97-jaar geleden! Het is toch de moeite om ze te gaan zien.

Voor die gisteren laat niet meer heeft gekeken, moet toch nog even terug, er was een kindje geboren dat ik nog bij geplaatst heb.
Hebt U eens een nieuwtje, Neer aangaande, mail het mij: pjtim@wish.net