Het nieuws van okt. 2003:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".

Vrijdag 31 oktober 2003. Vanmiddag om 16.00 uur zal in de Engelmanstraat, achter aan de viersprong, het kruisbeeld weer herplaatst worden. Ik zal er enkele foto's gaan knippen en hoop er jullie morgen een van te kunnen laten zien.

Vanmorgen kreeg ik het bericht, dat in Spanje is geboren, een kleinzoon van Merte van Spekkers. Hij is geboren op 28-10-2003 en heet: Ruben Fermin Martinus. De gelukkige ouders zijn Michel Beurskens en Mamen Gregoria Alvarez. Als iemand van jullie ook wilt feliciteren, het adres is: C/Mesana 47, (Urb. La Ladera del Golf) 04711 Almerimar, Spanje. mail: <michilymamen@cajamar.es>

Gisteren beloofd en volbracht, een recente foto genomen op de bocht aan Vennekens op Hanssum. Deze is vandaag te zien onder nr.438 van "Zomaar un foto". Ga ze zien en vergelijk met die van gisteren.

Donderdag 30 oktober 2003. Als men tegenwoordig over Hanssum komt en men heeft niets aan het reukorgaan, dan ruikt men de bakker. Vroeger rook men dat alleen maar in het dorp, maar sinds een paar weken is de "Verwenbakker" op het industrieterrein van Soerendonck bezig met bakken. Ik heb met een paar mensen uit de buurt daar gesproken en die vonden allemaal, dat het lekker rook. Bakker! Succes!

Als foto nr.437 van "Zomaar un foto" plaats ik vandaag een foto uit 1988. Voor velen is dat nog niet zo heel lang geleden, toch als jullie deze foto gaan bekijken en dan die van morgen, zullen jullie weer eens zien, hoe snel alles gaat.

Woensdag 29 oktober 2003. Van Bert Meily kreeg ik in de loop van de dag een reactie op de foto die ik vandaag in "Zomaar un foto" heb staan. Om jullie een gedacht te laten maken over het wanneer, waarom en hoe, laat ik zijn woorden hier volgen:

Piet, zo iets zoals je vandaag op de site hebt staan, vraagt natuurlijk om een reactie!
Enige toelichting : uiteraard heb je Mina goed herkend.
De andere is mijn zusje Hilde. ( geb. 1935 ) Ze is in een klooster in Israel. Ik denk dat deze foto uit omstreeks 1954 stamt.
Zij zat in die tijd op de Landbouwschool in Posterholt en was vriendin met Truus ( Rijs ) van Sjaak van Spuitjes.
Het land is gelegen " aan de Akker " d.w.z. om daar te komen moest je vlak voorlangs akkersboer z`n boerderij.
De vage boerderij moet `of die van Halvers-Sjeng `of van Vogels zijn.
Hilde twijfelde in die tijd  heel erg of ze naar het klooster zou gaan en ze kwam vaak zo een weekje naar Mina        (inplaats van naar school ) om daarover te praten. Je kunt er ook vergif op innemen dat ze op deze foto dat onderwerp bespreken. Mina was een zeer wijze vrouw. Ze praatte er met anderen nooit over.  Ik moest het van Hilde horen! Piet bedankt.   Bert

De foto die ik vandaag als nr.436 van "Zomaar un foto" plaats, is een landelijke foto uit de 40-tiger jaren. Zelf vond ik ze treffend.

Dinsdag 28 oktober 2003. Laat foto nr.435 van "Zomaar un foto" van vandaag maar weer eens een verrassing voor jullie zijn.

Maandag 27 oktober 2003. De uitslagen van de ruiterclub zijn met ingang van vandaag verhuisd naar "Bewaarplaats", dus niet meer rechtstreeks op te vragen, wel via mij. Hiervoor in de plaats staan er t/m 15 november '03, onder "Leedjesaovendj" de negen deelnemende groepen aan dat spektakel. Ga ze maar eens bekijken.

Zo als ik gisterenavond al schreef, gebruik ik een foto van de ondergaande zon voor "Zomaar un foto" nr.434 van vandaag.

Zondag 26 oktober 2003. Vanavond had de weerman bij het weerbericht, de ondergaande zon als achtergrond gekozen. Laat ik mij vanavond, toevallig ook door die ondergaande zon geraakt hebben gevoeld. Ik was om die tijd op de Vilgert en zag ze langzaam verdwijnen. Het fototoestel had ik bij me en dan is snel een opname gemaakt. Ik zal ze voor de foto van morgen (Zomaar un foto) gebruiken.

Veel van mijn kijkers/lezers hebben het nieuwe adres van mij gevonden. Willen zij aan de liefhebbers, die het adres nog niet gevonden hebben, dit nieuwe adres mededelen? Het is: www.pjtimmer.tmfweb.nl  Bij voorbaat dank!

Foto nr.433 van "Zomaar un foto" is uit dezelfde serie, als die van gisteren. De vragen staan nog steeds open, wie weet er iets vanaf?

Zaterdag 25 oktober 2003. Wij hier in Nederland moeten er aan denken, dat vannacht de tijd een uur wordt terug gezet, de wintertijd gaat namelijk in. Om drie uur wordt het ineens pas twee uur. Mensen, die op dezelfde tijd als anders naar bed gaan, kunnen een uur langer slapen.

Vanavond tijdens de H.Mis van 19.00 uur, deed onze pastoor de mededeling, dat op 24-10-'03 op 75-jarige leeftijd is overleden onze dorpsgenoot, de weduwe: Dien van Capelle-Moors, dochter van Moors-Pietje. De uitvaartdienst is donderdag 30-10-2003 om 11.00 uur, waarna crematie in Venlo-Blerick. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming. Correspondentie adres: Esdoornstr.28, 6086 CK Neer.

Het is me deze week wel het weekje geweest. Donderdag al de eerste sneeuw en op die dag vielen, in een paar uren tijd alle bladeren van de bomen. De jeugd, die moet dat heel zeker onthouden. Ik geloof niet, dat in de 75 jaren dat ik leef, dat nog meer ooit is voorgevallen. Ik kan het mij tenminste niet herinneren. Dan had ik deze week nog het gezeik met mijn provider, in totaal vijf dagen uit de lucht en ik het er nog niet veel vertrouwen in, dat het nu houdt. Afwachten maar!

De foto die ik vandaag als nr.432 van "Zomaar un foto" plaats, is genomen tijdens een Kerstspel hier in Neer. Wie heeft inlichtingen?

Vrijdag 24 oktober 2003. Op 23-10-'03 is geboren: Sepp, zoon van Ruud en Romy van Melick-Janssen. Ruud is een zoon van Sjaak van Sjamba en Mia van Siep van Lier. Romy is een dochter van Pietje van Sjaek en Trui van Zeeg en Gertje van Wiel van Knubben. Aan alle onze hartelijke gelukwensen. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Bergerstr.10/b, 6086 BM Neer.

Vanmiddag bericht van mijn provider terug gekregen. Zij schrijven: Geachte heer Timmermans, Het is helaas niet mogelijk quotum bij te kopen.
Misschien is het een idee een 2de account aan te maken en daarop bijv. alleen foto's op te zetten. Uw maakt op uw homepage dan een verwijzing zodat de foto's of andere bestanden van het andere account worden gehaald. Hierdoor verdeeld u dus de quotum.
Met vriendelijke groet, TMFweb. Dit is echter geen voor 100% bevredigend antwoord. Ik heb hun advies wel opgevolgd en weer een account aan laten maken, (nu ging het ineens wel, een poos terug lieten ze mij weten: uhebt er al een) nu onder pjtimmer.tmfweb.nl. Die www van voren heb ik hier bewust niet vermeld, anders is het een directe link. Het zijn er ondertussen vijf: een onder genealogiepjtim enz., dat is de startpage; een onder pjtim; een onder pjtimm; een onder pjtimme en dan nu onder pjtimmer. Ik ga nog proberen er een aan te maken onder pjti. Als dat lukt kan ik wat meer spreiden. Nu maar hopen, dat deze weer open gaat en jullie dit kunnen lezen. Probeer ze maar eens allemaal, vermoedelijk wordt een er van de nieuwe startpagina.

Het is weer bijna zover, de opening van het "Vastelaovenjd" seizoen komt er aan. Daarom plaats ik als foto nr.431 van "Zomaar un foto" een foto genomen voor cafť Joosten. Wie kan mij vertellen, wanneer deze gemaakt is en wie weet of de namen goed zijn en welke nog ontbreekt?

Donderdag 23 oktober 2003. Geboren op 21-10-2003: Sem, zoon van Ruud Hendriks en Ilse Verhaeg. Ilse is een dochter van Leike van Kýsters-Driek en Truus van Drees van Sloes-PieŤr. Wat nog eens, een mooie bijnamen! Wij wensen de familie van harte geluk met deze uitbreiding van de familie. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Leudalweg 2, 6086 AT Neer.

Gisterenmiddag met moeder de vrouw naar Wittem geweest: Gradus bezoeken. Als men daar komt, kan men zien, dat het geloof nog leeft. Van St.Gerardus op zijn sokkel maakte ik een foto en die plaats ik vandaag als foto nr.430 van "Zomaar un foto". Dan kunnen mijn kijkers, die zelf niet in de gelegenheid zijn hem te bezoeken, hem toch zien.

Woensdag 22 oktober 2003. Mijn vrouw kwam vanavond met het bericht thuis, dat een zoon van Jan van Dingenaas-Sef en Agnes Coumans een tweeling had gekregen. Zij wist niet of de tweeling van Ruud of van Bas was. In afwachting van verdere berichten, wensen wij de familie van harte geluk met deze uitbreiding van de familie.

Het was voor mij niet te laten om als foto nr.429 van "Zomaar un foto" weer een foto te nemen uit die serie die ik de vorige week knipte. Mijn mening is, dat wij die geweldig mooie zomer met zo'n prachtige staart als nazomer, niet zomaar mogen vergeten. Hier door valt mij nog een mooi gezegde in. Een man ook al op leeftijd, net als ik, zei eens tegen mij: "Dat horen en zien? Dat gaat steeds slechter, maar het vergeten, dat gaat steeds beter".

Dinsdag 21 oktober 2003. Gezien dat ik weer in de lucht ben. Hebben jullie gelezen, dat wat ik zaterdag geschreven heb? Het waarom, dat ik uit de lucht ben? Als het weer gebeurd hoop ik, dat mijn kijkers/lezers massaal een mailtje naar www.tmfweb.nl sturen, met een vriendelijke klacht. Eigenlijk is het niet te begrijpen, dat men te veel bezoekers kan hebben.

Vandaag met "Zomaar un foto" nr.428 weer een foto genomen aan het Schoor. Het is de vierde uit die buurt. Zelf vind ik het weer een mooi kiekje en ik hoop dat jullie dat ook vinden.

Maandag 20 oktober 2003. Ondanks dat ik nog steeds niet te bereiken ben, plaats ik toch mijn dagelijkse foto in "Zomaar un foto" en wel onder nr.427.

Zondag 19 oktober 2003. Toch weer, ondanks dat ik op het ogenblik niet te bereiken ben, een foto in "Zomaar un foto" geplaatst. Hopelijk duurt het nu niet lang meer. Het is nr.426 en ze is deze week, evenals die van gisteren aan het Schoor genomen.

Zaterdag 18 oktober 2003. Vanmorgen merkte ik en kreeg ik van verschillende bezoekers aan mijn site bericht, dat mijn site niet te bereiken was. Bij mijn provider heb ik direct verhaal gevraagd: waarom is mijn site uit de lucht? Dit bericht kreeg ik terug: Notitie op Sat Oct 18 16:33:06 2003 door Peter Lisseveld
Geachte heer Timmermans,
Uw site trekt teveel bezoekers. Een groot aantal bezoekers zorgt voor teveel dataverkeer dan het toegestane. U kunt uw verbruik zien op http://www.genealogiepjtim.tmfweb.nl/cgi-bin/stats
Als u een aantal dagen wacht dan zult u zien dat uw quotum weer meer wordt en dat het bezoeken van uw site dus mogelijk is.
Met vriendelijke groet, TMFWeb. Wat moet men daar nu van denken? Men zou toch moeten zeggen, dat de site's met veel bezoekers juist interessant ook voor hun zouden moeten zijn. Het ligt schijnbaar anders!

Vandaag (zaterdag) is in Meijel begraven, de schoonvader van Lei vanne BÚks, de vader van Ria Derikx-Basten. Harrie Basten is 86 jaar geworden. Wij spreken aan heel de familie onze Oprechte Deelneming uit. Het correspondentieadres is: Kerkstr.21, 5768 BH Meijel.

De foto "Zomaar un foto" nr.425 die ik jullie vandaag toon, is weer eens een vergezicht hier in Neer. Ik hoop dat iedereen die ze ziet, net zo kan genieten als ik zelf, als men zo iets moois ziet. 

Vrijdag 17 oktober 2003. Een tijdje geleden heb ik melding gemaakt van het huwelijk, dat vandaag gesloten is. Rob Geenen (van Huub van Teng van Enkes) en Nicolet Moris zijn vandaag in het oud gemeentehuis van Neer in het huwelijksbootje gestapt. Wij wensen ze: van harte proficiat. Hun woonadres blijft: Bergerstr.8, 6086 BM Neer.

Met foto nr.424 van "Zomaar un foto" is weer eens een retraite aan de beurt. Ga maar eens gauw kijken, zijn er personen bij die jullie kennen?

Donderdag 16 oktober 2003. Deze week is begonnen met de afbraak van het pand Bergerstr.29. Met foto nr.423 van "Zomaar un foto" laat ik aan jullie zien, hoe het was. Ik zal proberen er geregeld foto's te maken, dan kunnen jullie het verloop ook volgen.

Woensdag 15 oktober 2003. De foto van vandaag in "Zomaar un foto", die als nr.422 de lucht in gaat, zal bij velen een gevoel brengen, van kon ik dat ook maar. Het is misschien nog niet te laat om deze hobby te gaan beoefenen.

Dinsdag 14 oktober 2003. Dan is er op 11-10-2003 een dochter geboren met de naam: Femke. De gelukkige ouders zijn: Maurice en Joyce Janssen-Janssen.  Wij wensen de gelukkige familie van harte proficiat. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Bongert 5, 6086 NX Neer.

In de Steeg moet ergens een kindje geboren zijn, daar heb ik nog geen gegevens van. Als ik ze binnen krijg, zal ik ze direct plaatsen. (14.00 uur) Binnengekomen het bericht: dat het kindje een zoon is, genaamd Jerom en de gelukkige ouders zijn Jeroen Bouman en Angelique van Nieuwenhoven. Hartelijk gefeliciteerd en als jullie ook willen feliciteren, het adres is: Steeg 9, 6086 EJ Neer.

Foto nr.421 van "Zomaar un foto" is weer eens een foto van een tijdje geleden. Ga ze maar eens zien!

Maandag 13 oktober 2003. Gisteren op het concert in Roermond heb ik verschillende foto's kunnen maken. Hiervan laat ik aan jullie vandaag, met foto nr.420 van "Zomaar un foto" een voorproefje zien.

Zondag 12 oktober 2003. Wat hebben wij een juweel van een concert vanmiddag, in de Oranjerie te Roermond, gehad . Zo iets moois hebben wij in lange tijd niet meegemaakt. Maas- en Neergalm ik weet dat ik namens velen spreek, als ik dit ene woordje uitspreek (opschrijf): Bedankt!

Wat een drukte op die spullenverkoop gisteren. Met foto nr.419 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik dat aan jullie zien.

Zaterdag 11 oktober 2003. Denken jullie nog aan de verkoop, die om 11.00 uur begint?

"Zomaar un foto" nr.418 is de tweede uit de serie die ik donderdagmorgen heb gemaakt. Die laat jullie zien waar het eigenlijk om ging.

Vrijdag 10 oktober 2003. Zoals beloofd zou ik gisteren morgen ergens foto's gaan maken. Dat is gebeurd en de eerste laat ik jullie vandaag zien in "Zomaar un foto", met foto nr.417. Tekst en uitleg is bij de foto.

Gisteravond met mannenkoor Maas- en Neergalm mee geweest naar de generale repetitie in de Oranjerie te Roermond, voor het 120-jarig Jubileumconcert. Daarom weer iets later in de morgen, dat ik mijn werk kan doen.

Donderdag 9 oktober 2003. Omstreeks half twaalf ga ik even naar de Napoleonsweg, daar zou iets gaan gebeuren, wat een foto waard moet zijn. In de loop van de dag of morgen horen jullie hierover meer van mij.

Zoals gisteren al gezegd, vandaag als foto nr.416 van "Zomaar un foto" een gedeelte van de gerenoveerde Engelmanstraat. Zie het verschil.

Woensdag 8 oktober 2003. Het is gelukt, de foto die ik hieronder voor morgen beloofd heb is gemaakt. Morgen staat ze onder "Zomaar un foto".

Zoals jullie wel zullen weten is onze Engelmanstraat gerenoveerd. Voor de werkzaamheden begonnen maakte ik nog enkele foto's. Een daarvan laat ik jullie zien als foto nr.415 van "Zomaar un foto". Vandaag ga ik proberen vanaf hetzelfde punt weer een foto te maken en die laat ik dan als het lukt, morgen aan jullie zien. Dan kan er mooi vergeleken worden!

Dinsdag 7 oktober 2003. Foto nr.414 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat jullie een stukje Neer zien, vanaf de Maas.

Maandag 6 oktober 2003. Vanavond bereikte mij het mooie bericht, dat er op 3-10-2003 een tweeling geboren is, namenlijk: Jort en Stef, zonen van Jo en Nicole Sniekers-Saelmans. Aan de gelukkige ouders en wederzijdse familie, een van harte proficiat met deze geweldige aanwinst in de familie. Wil iemand van jullie ook feliciteren, het adres is: Bongert 12, 6086 NX Neer.

Op 2-10-2003 is op 75-jarige leeftijd overleden: Sef Thijssen, echtgenoot van Annie Winkelmolen (van Smaed-Sjang). Het gezin heeft tot 1964 in Neer op de Napoleonsweg gewoond. Sef wordt in Baexem gecremeerd na een plechtige uitvaartdienst op 8-10-2003, om 10.30 in de St.Gertrudis parochiekerk te Beesel. Vanaf hier wensen we Annie en wederzijdse familie de kracht en de sterkte om dit verlies te verwerken. Wilt U ook condoleren, het adres is: Kerstenbergweg 2/a, 5954 BX Beesel.

De groepsfoto van de Neerse dames, die zaterdag die reŁnie hebben gehouden, staat onder nr.413 van "Zomaar un foto". Dames! Jullie mogen zich nog gerust laten zien.

Zondag 5 oktober 2003. Ondertussen is er iets op gevonden, dat de foto's bij de rubriek van de schoolspullen geopend kunnen worden. De linken naar de foto's zijn bijgezet.

De foto van de meisjes, die gisteren die reŁnie hebben gehad, komt morgen in de rubriek "Zomaar un foto" te staan.

Foto nr.412 van "Zomaar un foto" is een foto van onze Friedesse molen, die mij aangeleverd werd door een kijker uit Mook.

Zaterdag 4 oktober 2003. De foto's van de schoolverkoop staan er nu bij, maar vraag me niet wat ik fout had gedaan. Na lang proberen staan ze er nu.

Vandaag Werelddierendag, ga maar eens zien wat ik er met foto nr.411 van "Zomaar un foto" van gemaakt heb.

Met de foto's bij de schoolverkoop wil het nog niet vlotten, nog even geduld, ik moet wel een foutje gemaakt hebben.

Vrijdag 3 oktober 2003. Via meester Tjeu Scheepers kreeg ik het verzoek om voor even een rubriek te maken, waarin ik de verkoop van de oude schoolspullen zou promoten. Dat heb ik bij uitzondering gedaan, omdat het mij lijkt voor een goed doel te zijn. De oproep staat op de startpagina onder "Schoolverkoop".  Ga daar maar eens kijken!

Foto nr.410 van "Zomaar un foto" is een mooi historisch, nostalgisch plaatje, ergens hier in Neer genomen.

Donderdag 2 oktober 2003. Deze week vierde onze burgemeester zijn 65-ste verjaardag. Er werden mij enkele prachtige foto's toegezonden, waarvan ik er een gebruikte voor foto nr.409 van "Zomaar un foto". Werkelijk een pracht foto!

Woensdag 1 oktober 2003. Alweer de eerste dag van de maand en daarmee de 408-ste foto van "Zomaar un foto". Dat is een foto van een groepje kleinkunstenaars, ik zou niet weten hoe ik ze anders zou moeten noemen. Persoonlijk vond ik het prachtig, dat wat ze presteren.

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl
 Terug.