Het nieuws van nov. 2003:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".

Zondag 30 november 2003. Vandaag een heel oude foto van de Jonge Boeren van Neer. Laat jullie ogen maar eens over foto nr.468 van "Zomaar un foto" gaan en laat eens weten of U er ook bekenden op hebt gevonden?

Zaterdag 29 november 2003. Hebt U vandaag of morgen even tijd om die vogeltentoon- stelling te bezoeken. Echt, het is de moeite waard!

De foto die ik jullie vandaag laat zien, trof mij door haar eenvoud en rust die ze uitstraalt. Ga maar eens kijken naar foto nr.467 van "Zomaar un foto" of het jullie ook iets doet?

Vrijdag 28 november 2003. Voor foto nr.466 van vandaag in de rubriek "Zomaar un foto" heb ik een foto gekozen, gemaakt van het eerste plaatje dat van een koning aan het koningszilver kwam te hangen. Als ik goed ben ingelicht werden die door de koning geschonken. Weet hier iemand meer van af?

Donderdag 27 november 2003. Gistermiddag ben ik even naar de keuring van de vogeltjes, die in zaal de Klomp plaats had, geweest kijken. Het is voor de eerste maal, dat de vogelvereniging "Zang en Kleur" hier uit Neer, zo'n grote tentoonstelling organiseert. Ik ken er natuurlijk niet alles van, maar wat zaten daar mooie vogeltjes. Best de moeite waard om dit weekend, als U in de gelegenheid bent, een kijkje te gaan nemen. Met foto nr.465 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een van de rijen kooitjes zien.

Woensdag 26 november 2003. Vanavond kreeg ik een seintje door, dat de sjlager van 2004 op internet te beluisteren is. Ben er zelf even naar toe gesurft en heb hem gehoord. Om hem te beluisteren: surf naar www.jeugdkwiebusse.nl , links staat een rijtje linken, neem de link "Sjlager 2004", klik op de foto van de groep die gewonnen heeft en via Uw mediaspeler zult ook U hem af kunnen spelen.

De parochie Neer bood pastoor Rudo Franken, bij zijn afscheid een prachtige St.Martinus aan. Ik ben in de gelegenheid geweest er een foto van te maken en die laat ik jullie op veler verzoek, nogmaals met foto nr.464 van "Zomaar un foto", zien.

Dinsdag 25 november 2003. Enkele kijkers naar mijn site vroegen of ik de reportage van de "Wittekapel" nog eens zou willen plaatsen. Voor de liefhebbers, ga maar eens kijken onder "Witte Kapel", daar staat ze weer voor enkele weken.

Geboren op 23-11-2003: Nica, dochter van Mat en Marjan Flupsen-Timmermans. Marjan is een oud dorpsgenote, dochter van Peter en Lia Timmermans-Vossen van de Beukenlaan. Aan Mat, Marjan en de familie onze hartelijke gelukwensen. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Maassenstr.18, 6088 CX Roggel.

Met foto nr.463 van "Zomaar un foto" stel ik aan jullie, die hem niet gekend hebben, mijn schoonvader voor. Bij zijn foto stel ik een vraag, wie kan daar een antwoord op geven?

Maandag 24 november 2003. Het is vandaag pas de 24-ste van de maand en ik zag bij mijn teller, dat ik deze maand alweer over de 5000 bezoekers heen ben (die telt gratis tot 5000). Als ik een teller wil hebben met een onbeperkt limiet, kost dat op een paar cent na 100 euro per jaar en dat is het mij niet waard. Als we dan ook niet weten, hoeveel er die laatste week nog gekeken hebben.

Het St.Ceciliafeest van ons mannenkoor Maas- en Neergalm van zaterdag was een gezellig feest. Met foto nr.462 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een voorproefje zien van de reportage die ik in de loop van de week nog wil maken.

Zondag 23 november 2003. Gisteren St.Ceciliafeest van ons mannenkoor Maas- en Neergalm gevierd. Daarom ben ik weer eens zo laat met het omzetten van de foto in "Zomaar un foto". Nr.461 in die rubriek is de foto van een jeugdvoetbalteam, die gisteren kampioen zijn geworden, zonder in de hele competitie n wedstrijd te verliezen.

Zaterdag 22 november 2003. Geboren op 21-11-2003, John zoon van Ben en Monique Geraets-Steijvers. Ben is een zoon van Ben van Lins van Bernaad en Monique is een dochter van Jan Steijvers en Mia van Sef Cox. Hartelijk gefeliciteerd met de uitbreiding in de familie. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Sterrebosweg 16, 6086 RD Neer.

Als U inlichtingen wilt hebben, over wat er allemaal in Neer te doen is, ga kijken in de rubriek "Agenda".

Vanavond vieren wij met het Mannenkoor Maas- en Neergalm het St.Ceciliafeest. Om 19.00 uur wordt er in de St.Martinus parochiekerk een H.Mis opgedragen voor onze levende en overleden leden van het koor. Na deze dienst zullen wij in het gemeenschaphuis "In d'n Haammaeker" het feest voortzetten.

Met foto nr.460 van "Zomaar un foto" laat ik jullie weer een nostalgische foto zien.

Vrijdag 21 november 2003. Foto nr.459 van "Zomaar un foto" laat jullie een gedeelte van het oud dorp van Neer zien. Voor velen is dit nu al vreemd.

Donderdag 20 november 2003. Voor vandaag heb ik een bijzondere foto om te plaatsen als nr.458 van "Zomaar un foto". Zo heb ik er vier en ik zal ze jullie niet onthouden.

Woensdag 19 november 2003. De plechtige uitvaartdienst van Leen Trines-Luijten is zaterdag 22 november 2003 in de St.Martinusparochiekerk te Neer om 10.00 uur. De crematie zal daarna plaats hebben in crematorium "Venlo", Grote Blerickse Bergerweg te Venlo-Blerick. Het condolatieadres is: Molenstr.8, 6086 BR Neer. Condoleren is ook mogelijk via www.dela.nl/condoleren onder vermelding van referentienummer 110974.

Geboren op 17 november 2003, Tanja, dochter van Eric en Petra Delissen-Timmermans. Eric is een oud Neerenaar, zoon van Wie van Sjeng van Dreese-Lot van Brumholt. Eric, Petra en familie, hartelijk gefeliciteerd met de uitbreiding in de familie. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Van Loonstr.22, 6081 BP Haelen.

Dan bereikte mij het bericht, dat de al enkele jaren leegstaande winkelnieuwbouw op het adres: Kerkplein 17, een bestemming zou krijgen. Mirjam Theelen-Verbugt (echtgenote van Roel van Tnnes van Sjaen) begint er een winkel in diepvriesproducten in. Een geweldig goed idee en wij wensen haar veel succes!

Vanmorgen in het azM te Maastricht op controle geweest. Alles was goed. Dat geeft toch een zekere geruststelling.

Foto nr.457 van "Zomaar un foto" van vandaag is een natuurfoto, waarmee ik hoop, jullie in die sombere dagen die nu de overhand hebben, een beetje te kunnen opbeuren.

Dinsdag 18 november 2003. Afgelopen weekend is er door de Neerse jeugd triomf, roem en eer behaald op het 9-de Jeugdsongfestival te Melick. Dorthe Slaats, dochter van Cor en Annelies Slaats-Geraedts (van Sjra van Giel) uit de Kwir heeft dat festival gewonnen en het duo Sanon Klompen (van Erik en Jolanda Klompen-Smeets) en Aliya Bouvrie, wonende op de Bergerstraat, wonnen ook nog eens de publieksprijs. Voorwaar een groot succes en wij wensen deze winnaars van harte geluk hiermee.

Het is niet de beste, maar wel naar mijn mening een mooie foto, die ik jullie vandaag als "Zomaar un foto" nr.456 laat zien. Geef gerust Uw oordeel.

Maandag 17 november 2003. Vandaag is in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond op 72-jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenote Helena Trines-Luijten (Leentje van Luite-graadje). Nadere berichten volgen nog. Thei, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.

In het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond is op 14-11-'03 op 71-jarige leeftijd overleden: Piet Wetemans, de echtgenoot van onze oud dorpsgenote Tiny Hendrikx (van Shernelisse-Fried). De uitvaartdienst wordt op woensdag 19-11-'03 gehouden in de parochiekerk van Leveroy, waarna crematie te Baexem. Aan Tiny en de familie Onze Oprechte Deelneming. Het correspondentieadres in deze is: Swelstr.8, 6091 NW Leveroy.

In Heythuysen is op 84-jarige leeftijd op 16-11-'03 overleden, de moeder van onze dorpsgenote Mary Dams-Kierkels, Mia Kierkels-Timmermans. Zij wordt donderdag 20-11-'03 na een uitvaartdienst in de St.Petrus parochiekerk in Roggel begraven. Aan de familie Onze Oprechte deelneming. Het condolatieadres is: In de Neerakker 48, 6093 JE Heythuysen.

Zo als beloofd plaats ik met foto nr.455 van "Zomaar un foto" een foto van de winnaars van de liedjesavond van de carnavalsvereniging "Neer". Mart nogmaals bedankt voor het doorsturen.

Zondag 16 november 2003. De buurt Hanssum heeft gisterenavond de liedjesavond gewonnen. Proficiat! Morgen plaats ik een foto en de tekst van het winnende lied. Mart Boonen wil proberen het winnende lied op de site van de Jeugdcarnaval te plaatsen. Ga kijken op www.jeugdkwiebusse.nl

"Zomaar un foto" nr.454 van vandaag is weer eens een foto om goed te bekijken. Een gebruik van vroeger, dat te zien is op de foto, meld ik jullie in de tekst. Voor een goede opmerker, is er nog meer op die foto te zien. Morgen zal ik jullie nog een ding vertellen, van wat ook op deze foto te zien is. 

Zaterdag 15 november 2003. Op 77-jarige leeftijd overleden Nellie de Haas-Sampers, moeder van onze dorpsgenote Mariet van Tankeren-de Haas, wonende op de Baand. Nellie word na een uitvaartdienst op 19-11-2003 om 11.00 uur in de parochiekerk van Linne, in Baexem gecremeerd. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming. Zo U ook wilt condoleren, het adres is: Maasbrachterweg 79, 6067 CP Linne.

Met foto nr.453 van "Zomaar un foto" laat ik jullie weer eens een oorlogsfoto zien. De door de Duitse troepen vernielde toren van onze St.Martinuskerk. Die lieten hem op het eind van 1944 springen.

Vrijdag 14 november 2003. Van Jong Nederland afgelopen week verschillende foto's binnen gekregen. Wendy mijn hartelijke dank daarvoor. Vandaag plaats ik er daar al een van als foto nr.452 van "Zomaar un foto". Ga ze bekijken en laat mij weten, wie U er van kent. Het moeten allemaal Neerse jongens zijn.

Donderdag 13 november 2003. Uit de krant van vanmorgen. Onze dorpsgenote Arry Spitz-Grienbergen is op 67-jarige leeftijd thuis in haar huis op de Waije 4/a, overleden. Na een dienst in de Jonge Kerk te Roermond, zal ze in Neer bij haar man begraven worden. Familie en vrienden onze Oprechte Deelneming bij dit overlijden. Voor jullie condolaties is het adres: Maart Vestjens, Hoeven 16, 6034 RB Nederweert-Eind.

Vandaag laat ik jullie met foto nr.451 van "Zomaar un foto" een gewezen, nu al legendarisch, dorpsfiguur zien. Hebt U ook een foto van iemand liggen waarvan U denkt, dat is ook zo iemand, speel ze mij toe, ik wil zo af en toe wel zo iemand in deze rubriek plaatsen. Pietje zou zeggen: "D, doa koom ich tig ng op internet".

Woensdag 12 november 2003. Vanmorgen is op 93-jarige leeftijd in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond overleden, onze dorpsgenoot Herman Aan den Boom. Hij wordt maandag 17 november na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in onze parochiekerk, te Neer begraven. Aan zijn zoon Pierre en de familie onze Oprechte Deelneming. Wilt U condoleren, het adres is: Bergerstr.1, 6086 BL Neer.

Het is gebeurd, gisteren heb ik op de Baand een nieuwe foto genomen, vanaf hetzelfde punt waar die van gisteren indertijd was gemaakt. Ga ze zie en vergelijk bij "Zomaar un foto" nr.450. H, h, al de vierhonderdvijftigste.

Dinsdag 11 november 2003. Afgelopen week kreeg ik een foto binnen, waar een van de oudste straten van Neer, nog in de toestand van direct na de oorlog op staat. Ga ze maar eens zien als "Zomaar un foto" nr.449.

Maandag 10 november 2003. Wat ik vannacht fout heb gedaan weet ik nu nog niet, maar de foto's van het afscheid van pastoor waren tot op dit moment niet te zien. Nu wel! Klik op de tekst van de foto in de rubriek "Afscheid" en U kunt ze zien.

Als foto nr.448 van "Zomaar un foto" plaats ik een foto van een houten beeld van St.Martinus, dat pastoor Franken van de parochie kreeg aangeboden bij zijn afscheid van Neer.

Zondag 9 november 2003. Na de H.Mis van 10.00 uur is officieel afscheid van pastoor Rudo Franken genomen. Ik was er uitgenodigd foto's te maken. Hier maak ik ook een reportage mee, die ik onder "Afscheid" plaats en dan een tijdje laat staan.

De afbraak van het pand op Bergerstraat 29 gaat constant verder. Vandaag laat ik jullie met foto nr.447 die vorderingen zien en weer ziet men op de achtergrond de kerk. Zoals ik eerder al zei: men ziet ze van alle zijden.

Zaterdag 8 november 2003. Gemengd koor Vocante gaf vanavond haar najaarsconcert. Tot mijn spijt, kon ik er niet zijn. Zo te zien was het er druk, er stonden veel auto's in het dorp.

Vanavond was de H.Mis mede voor schutterij St.Martinus vanwege het feest van hun patroonheilige. Men rook ook nog eens de "Sint Merte" vuren, die men overal zag oplichten. Dat geeft direct een hoop nostalgie, dan moet ik denken aan het fakkelen dat wij vroeger deden en wat de jeugd nu ook nog steeds doet. Dan denk ik, dat die daar later ook weer met evenveel herinneringen aan terug denken.

Met foto nr.446 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een ansichtkaart zien van het interieur van onze kerk, ze is van de tijd toen ze wit was.

Vrijdag 7 november 2003. Het is gelukt, de pinakels staan er op. Ze hebben mij wel een hele hoop hoofdbrekens gekost. Dat komt er van als je pinakels met panikels door elkaar haalt.

Aan allen die vanaf gisteravond vergeefs naar de "Pinakels" hebben gezocht, mijn excuus. Om een of andere rede staan de foto's er niet bij. Ik ga later op de dag dit proberen te verhelpen. Nu moet ik nog even foto nr.445 van "Zomaar un foto" plaatsen. Ga maar eens kijken wat wij weer een prachtige achterkleinzoon bij hebben gekregen.

Donderdag 6 november 2003. Het is toch nog gelukt om vandaag een artikeltje te maken met de pinakels. Kijk en lees onder "Pinakels". 

Als jullie kijkers hier in Neer wisten, hoe blij de kijkers buiten Neer zijn, met mijn berichtgeving, dan kreeg ik zeker veel meer berichten rechtstreeks binnen. Zo moest ik nu weer uit de krant horen, dat Maikel (hij noemt zich nu Maik zag ik) en Susanne Dirx-Versteegen een jonge zoon hebben gekregen. Hij is geboren op 4-11-2003 en heet: Sjors. Maik is een zoon van Dr van Piete-Wulm en Serf van de bekker van Nunhem. Allen zeer hartelijk gefeliciteerd met deze uitbreiding van de familie. Willen jullie ook feliciteren, het adres is: Ulensvaaren 53, 6086 GC Neer.

Vanmorgen al enkele reacties op mijn foto van vandaag. Jo Slaats liet mij weten, dat die dingen "pinakels" heten. Toen ik de naam las wist ik het ook weer. Zie de wijziging van de tekst bij de foto. Jo, bedankt!

Zoals gisteren beloofd, als foto nr.444 van "Zomaar un foto" een foto van een ".............". Ze komen als een soort afdak, weer net als vroeger boven de beelden aan de pilaren te hangen. Goed werk van het kerkbestuur met hulp van vrijwilligers. Wie kan vertellen hoe die dingen heten? Mij valt het nog steeds niet in.

Woensdag 5 november 2003. Later in de kerk foto's gaan maken. Daar waren ze, het valt mij niet in hoe die dingen heten, aan de pilaren aan het bevestigen. Mooi werk, als dat ook weer in de oude staat terug gebracht wordt. Een van de foto's die ik gemaakt heb, plaats ik morgen en dan wil ik nog een keer een kleine reportage maken, die ik  ergens anders plaats. Kijken wanneer ik er de tijd voor heb, morgenmiddag is het weer biljarten en overmorgen hebben we vergadering van het boek dat we aan het maken zijn. Ik zie wel!

Vanmiddag in het St.Laurentiusziekenhuis naar Noud wezen kijken. Het is een flinke boy van meer dan zeven pond. Noud jongen, als je dit later ooit leest, wij en de hele familie zijn zeer blij met jou.

Vanmorgen vroeg is ons derde achterkleinkind geboren. Hij heet Noud Munnecom. De gelukkige ouders zijn: Fer en Laurie Munnecom-Raemakers. Zou U hen willen feliciteren, het adres is: Terpstr.8, 6019 CD Wessem. Wij An en Piet zijn zeer blij met deze uitbreiding van de familie!

De foto die ik jullie als foto nr.443 van "Zomaar un foto" laat zien, heb ik maandag genomen in de Mariakapel aan de Leudalweg, tijdens de H.Mis voor de jagers van Neer. Het was tevens een van de laatste verrichtingen van pastoor Rudo Franken. Zondag 9 november 2003 wordt officieel afscheidt van hem genomen.

Dinsdag 4 november 2003. Nu in de vroege morgen, net terug van een heerlijk dinr waar ik gisteren al over heb verteld, ga ik nog even mijn huiswerk maken. Het was in een woord, verrukkelijk! Ook al eerder aan jullie verteld van de Koninklijke onderscheiding, die Har Peulen heeft ontvangen. Gisteren was ik in de gelegenheid een foto van Har te maken en die laat ik jullie zien als foto nr.442 van "Zomaar un Foto".

Maandag 3 november 2003. Vandaag is het St.Hubertus, de patroonheilige van de jagers en wij als vereniging vieren dat op deze dag. Wij beginnen met een H.Mis in de Mariakapel (Wittekapel) aan de Leudalweg. De jacht die daarna volgt, wordt om middag onderbroken voor een bord heerlijke erwtensoep. De dag brengen we tot een einde, met een heerlijk dinr op het passagierschip "de Veerman" van de familie Bongers. 

Het was gelukt. Gisteren in de kerk een foto gemaakt van het bord met kruisjes. Hier samen met de voorpagina van "Ons Eigen Nieuws" een nieuwe pagina voor "Zomaar un foto" nr.441 van gemaakt, die ik vandaag plaats. Blijft er voor mij een vraag over. Op het bord hangen 25 kruisjes en in ons weekblad staan 34 overledenen. Waar zit dat verschil in?

Zondag 2 november 2003. Gisteren heeft RKSVN (onze voetbalclub) haar Jubilarissen gehuldigd. Er waren zes leden 40-jaar lid t.w.: Jan van Pol; Friedje van Pol; Pierre Berben; Jan Peeters; Paul van de Beucken en Wiel Metsemakers. Tijdens de huldiging werd Dhr. Har Peulen voor bijzondere verdiensten voor de club, door Burgemeester Peeters in de Orde van Oranje Nassau verheven. Aan allen een van harte proficiat.

Vandaag vieren wij Allerheiligen. In de avondmis van gisteren stond voor in de kerk, het bekende bord met kruisjes, voor elke overledene van het afgelopen jaar n. Vandaag zal ik proberen er een foto van te gaan maken, om die dan morgen in "Zomaar un foto" te plaatsen. Vandaag heb ik daar foto nr.440 in staan. Een foto van een huis (een keer afgebrand en opnieuw opgebouwd) langs de "Steinwaeg". Ga maar eens kijken welk ik bedoel.

Zaterdag 1 november 2003. Jammer, dat ik het weer eens uit de courant moest vernemen, maar toch hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter Teun. Zij is geboren op 29-10-2003 en haar ouders zijn Peter Heynen en Denny van Rens. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Napoleonsweg 57, 6086 AC Neer.

Niet te geloven, maar het is waar! Oktober al weer om en vandaag beginnen we aan november en ik doe dat met foto nr.439 van "Zomaar un foto". Ik heb ze gistermiddag in de regen genomen, tijdens de herplaatsing van het (overigens zeer mooie) kruisbeeld aan de Engelmanstraat.

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl
 Terug.