Het nieuws van november 2002:
Zaterdag 30 november 2002.
Nu is bekend, dat Diena Luijten-Franssen hier in Neer begraven gaat worden op dinsdag 3-12-2002 na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in onze St.Martinus parochiekerk. Aan de familie onze Oprechte Deelneming. Wilt U ook condoleren?
Het correspondentie-adres is: Hanssum 24, 6086 BV Neer.

Foto nr.106 van "Zomaar un foto" is aan de beurt. Laat het voor jullie maar weer eens een verrassing zijn.

Vrijdag 29 november 2002.
Het gezegde: "Een vrijdag lijk, scheldt de week niet kwijt" gaat ook deze week weer eens op. Had ik net mijn nieuws van vandaag geplaatst, of er werd weer iemand overluidt. Bij navraag bleek het voor de 88-jarige Dien Luijten-Franssen, weduwe van Jaan van Brumhold te zijn. De laatste jaren was zij in "Beek en Bos" te Heythuysen. Verdere gegevens ontbreken op dit moment nog.

De in Roermond benoemde wethouder Peter J de Boer is een oud inwoner van Neer. Hij woonde indertijd op het adres: Meidoornlaan 6, 6086 EB Neer. Vanaf hier, onze felicitaties met de benoeming.

De overleden Mejuffrouw Fien Vestjens wordt op maandag 2 december 2002, na een plechtige eucharistieviering om 10.30 uur in de St.Martinuskerk, op het kerkhof van Neer begraven. Oprechte Deelneming met dit verlies.

Het is de tijd van de St.Ceciliafeesten en daarbij horen en zijn, bijna altijd jubilarissen.
In "Zomaar un foto" nr.105 laat ik er jullie vandaag een paar zien, met hun echtgenotes.

Donderdag 28 november 2002.
Vandaag was even het weer goed om weer enkele foto's te maken. Van de gemaakte foto's ga ik er enkele plaatsen. Eerst is er weer een nieuwe rubriek. Zoals jullie vermoedelijk zullen weten wordt de Engelmanstraat in 2003 gerenoveerd. Volgens mij zijn ze daar stiekem al aan begonnen. Zie de drie foto's onder "Engelmanstraat" maar eens. Het verdere verloop zal ik daar proberen te vervolgen!
Bij de rubriek "Kwirpaden" heb ik ook weer vier foto's (5 t/m 8) geplaatst. Interessant om die ook even te bekijken.
Aan en in de nieuwe school heb ik er ook gemaakt, die heb ik nog niet aangevuld, misschien vanavond laat en anders morgen een keer.

Het bericht binnengekregen, dat gisterenmiddag in Venray op 81-jarige leeftijd is overleden, onze oud-dorpsgenote Fien Vestjens (Fien van Berte-Doàr van Gendijk). Verdere gegevens ontbreken nog.

Gisteren niets meer gehoord over het ongeval aan Verheijes-Sjang. Het zal straks wel in de krant staan. De foto vandaag in "Zomaar un foto" is een foto van een klas van de meisjesschool, omstreeks 1930 en staat onder nr.104. Precies weet ik het niet, misschien kan een iemand van jullie het mij vertellen?

Woensdag 27 november 2002.
Zo net bereikte mij een minder goed bericht. Het betreft weer de Napoleonsweg. In de buurt van Verheijes-Sjang moet het omstreeks 12.00 uur weer raak zijn geweest. Enkele vrachtauto's op elkaar gereden. Van persoonlijke gegevens is mij nog niets bekend. Als ik meer hoor en het is het vermelden waard, dan laat ik het wel weten!

Vandaag is er goed nieuws te melden. Twee geboortes.
Een in Nunhem, daar is op 25-11-2002 geboren: Maud, dochter van Jack en Petra Delissen-Engels. Jack is een zoon van Lowie van Keuèp van Drese-Lot van Brumhold. Wilt U de gelukkige ouders feliciteren?
Het adres is: Burg.Peetersstr.24, 6083 AL Nunhem.
En in Neer is op 26-11-2002 geboren: Roy, zoon en vierde kind van Frank en Marion van Heugten-Menten. Frank is een zoon van Sjra van van Heugte vanne Riekswaeg. Wilt U deze gelukkige ouders feliciteren? Het adres is: Napoleonsweg 13, 6086 AB Neer.
Van mijn kant uit, voor alle betrokkenen: Hartelijk Gefeliciteerd.

Op zondag 24-11-2002 plaatste ik de 100-ste "Zomaar un foto" foto. Toen ik aan de 50-ste toe was, vroegen verschillende van mijn kijkers, of de serie in totaal te koop zou komen. Ik heb toen geantwoord: we zullen wel eens kijken als ik aan de honderd ben.
Ik ben dus over die eerste 100 heen en heb ze met hun html-bestand op een CD gezet.
De CD is te koop: afgehaald à 15 euro per stuk. (wel even laten weten, wanneer U ze af wilt komen halen)
Als ik ze moet opsturen, had ik graag, dat U 17,50 euro zou overmaken op gironummer 1050181 t.n.v. P.J.Timmermans, Kwir 23, 6086 BJ NEER. Vermeldt U wel duidelijk Uw naam en adres en de mededeling: voor CD-Timmermans!
Bij voorbaat dank, voor Uw medewerking.

Enkele jaren geleden ben ik in de gelegenheid geweest, om de Jeugdraad van Elf van de Neerse Kwiebussen met hun bestuur, te fotograferen. Daar heb ik een foto van gekozen als nr.103 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats. Jongens vertel het aan jullie vrienden door, dan kunnen ze er een afdruk van downladen.

Dinsdag 26 november 2002.
Gelukkig is het in het begin van deze week met het andere nieuws rustig. Er zijn geen geboortes gemeld, maar waar ik blij om ben, ook geen overlijdens. Klop 't maar af, het kan zo tijd zijn!

Foto nr.102 van "Zomaar un foto" is een foto van een gedeelte van de Raad van Elf van Neer uit het jaar . . . .. Wie kan mij vertellen welk jaar?

Maandag 25 november 2002.
Vandaag begin ik aan de volgende serie van "Zomaar un foto". Honderd zijn er al geweest, nu plaats ik nr.101. Het is niet te geloven, hoe snel dat is gegaan.
Het waren 100 dagen, dat zijn toch ook weer 100 dagen van ons leven, die in die record tijd zijn omgevlogen.
Foto nr.101 is een nostalgische foto uit het oude Neer van voor de oorlog. Ga ze maar eens zien!

Zondag 24 november 2002.
Vandaag plaats ik al de 100-ste foto van "Zomaar un foto". Het is er een van Maas- en Neergalm tijdens het zingen van de St.Ceciliamis.

Zaterdag 23 november 2002.
Op ons St.Ceciliafeest vrijdagavond werd er al gewag van gemaakt; er zou een ongeluk zijn gebeurd, maar niemand kon mij vertellen wat er precies gebeurd was. Nu we enkele uren verder zijn kan ik jullie iets meer mededelen. Op de Sterrebosweg ter hoogte van huisnummer 1, is een auto van de weg geraakt en tegen een muurtje gereden. Op deze normalerwijze zeer rustige weg, moet dat toch wel met zeer grote snelheid gebeurd zijn. Ook als men de gevolgen in ogenschouw neemt: één persoon dood en één zwaar gewond. Het ongeval heeft niets met Neerse inwoners te maken, het zouden twee buitenlanders van Poolse afkomst zijn, zo is mij van verschillende zijden verteld.
Voor de betrokkenen is dat net zo erg!

Het is op het ogenblik al vroeg in de morgen, we hebben gisterenavond St.Ceciliafeest van mannenzangkoor Maas- en Neergalm gehad. Het was een mooi feest met goed eten. Voor mij was het voor een keertje zondigen, ik heb nog eens ouderwets gegeten: drie maal terug geweest, het was ook zo lekker!
Dan ga ik nu de foto van "Zomaar un foto" omzetten. Het wordt nr.99 en het is weer eens een nostalgie-foto. Ga maar eens zien!

Vrijdag 22 november 2002.
Omdat er in de Kwir op het ogenblik van alles gebeurd, laat ik in "Zomaar un foto" nr.98 een foto zien, van een mooi huis in die buurt, tevens te zien hoe mooi het er zo is. Het is te hopen, dat het zo mooi blijft.

Donderdag 21 november 2002.
Het begin van de rubriek "Kwirpaden" is gemaakt. Voorlopig vier foto's geplaatst. Ga ze maar eens zien!

Vanmorgen zeer vroeg, is het mij nog gelukt een rubriekje bij te zetten. De goede opmerker moet het al gezien hebben; het is "Spoorbrug" en het zijn enkele foto's van het herstel van de spoorbrug in Buggenum in 1941.
Voor de liefhebber, weer eens iets anders.

Het is er gisterenavond niet meer aan gekomen om de fotoserie "Kwirpaden", zoals beloofd, nog uit te breiden. Ben met Jozef naar de Haza21 genealogie-dag in Stein geweest en ben nog niet lang terug. Daarom beperk ik mij nu, tot het plaatsen van "Zomaar un foto" nr.97. Het is een foto van een van de vele kazamatten, die langs de Maas hebben gestaan. Kent iemand deze terug? Met andere woorden, wie weet waar deze stond?

Woensdag 20 november 2002.
Vandaag in "Zomaar un foto" nr.96, het vervolg van gisteren. In die optocht ging de Koningin mee en wie mocht haar vertolken? Mam van Sjaen vanne Riekswaeg! Ga maar eens gauw kijken.

Dinsdag 19 november 2002.
Vanmiddag tegen de avond nog weer eens in de Kwir en aan de nieuwe school geweest kijken en verschillende foto's gemaakt. Wat zijn ze daar alles ondersteboven aan het zetten! Het was al ver in de middag, het licht slecht, maar ik hoop toch dat ik de foto's kan gebruiken. Morgen maar eens kijken. Wel druk morgen; eerst in Haelen zwemmen en en na de middag op controle in Roermond of beter gezegd, even door de scan. Zal toch mijn best doen, om morgenavond enkele foto's bij geplaatst te hebben.

Foto nr.95 van "Zomaar un Foto" is een foto van een soort Ere-comité tijdens een optocht. Bent U ook nieuwsgierig? Ga ze dan zien.

Maandag 18 november 2002.
In Roermond is gisteren 17 november 2002 overleden, de in Haelen wonende Annie Smeets-Bongers. Zij is op 24-9-1929 in Nunhem geboren en heeft jaren in Neer gewoond als dochter van "Bungerske vanne Bôshei". Woensdag 20-11-02 wordt zij in Horn begraven na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in de St.Lambertuskerk van Haelen. Aan Toon, kinderen en familie onze Oprechte Deelneming.
Wilt U ook condoleren? Het adres is: Peter Schreursweg 25, 6081 NX Haelen.

Vandaag plaats ik foto nr.94 van "Zomaar un foto". Het is een foto uit 1926 met Neerse jongens op. Vermoedelijk leven er niet veel meer van. Het is te hopen, dat er nog enkelen zijn, die ons kunnen vertellen, wie er allemaal opstaan.

Zondag 17 november 2002.
De "Liedjesavond", op zich Naers: de "Leedjesaovenjd" die gisterenavond in het gemeenschaphuis is gehouden, is gewonnen door de buurt Haonssum. Buiten de prijs van de juri, hadden ze ook nog de publieksprijs ofwel de prijs voor de beste presentatie. Voor beiden, een mooie wisselbeker! Dus een geweldig groot succes en van deze kant uit, ook een van Harte Proficiat.

Vandaag wordt foto nr.93 van "Zomaar un foto" geplaatst. Het is nog een van de overgebleven schilderachtige hoekjes van Neer.

Zaterdag 16 november 2002.
Na of met 11 november begint altijd weer het carnavalseizoen. Vandaag wordt in het gemeenschapshuis "Liedjesavond" gehouden. De volgende groepen doen er aan mee: Kroegadoers; Die Twee; Haonssum; Jónk Belaege; Ger en Marian; Naobersplicht; Laotj ós mer gewaere en Trio Sjrengkedek.
Wilt U weten wie er wint? Zorg dan, dat U er bij bebt, het spektakel begint om 20.11 uur.

In "Zomaar un foto" gaan we hard op de eerste honderd af. Vandaag is nr.92 al aan de buurt, ga ze maar eens zien. In elk geval, ze heeft iets met carnaval te maken!

Vrijdag 15 november 2002.
De rubriek "Friedesse molen" is vandaag nog weer met enkele foto's aangevuld.

Vanmorgen vroeg is in het gezin van Sjaen Theelen en Angelique Clijsters een gezonde dochter van 3150 gr geboren. Sjaen is een zoon van Tünnes van Sjaen en zijn Lieske. Angelique is een dochter van Pierre, die wij morgen helaas zullen begraven. Wat jammer, dat hij dit niet mee heeft mogen maken, wat zou hij blij zijn geweest. Ondanks het leed in de familie wensen wij jullie van harte geluk met de geboorte van Anouk en bedenk: "Het leven gaat verder".

Vandaag wordt foto nr.91 van "Zomaar un foto" geplaatst. Het is een aparte foto van de Friedesse molen. Ga ze maar eens zien!

Donderdag 14 november 2002.
Wederom een sterfgeval in Neer. Piet Faessen, de echtgenoot van Leonie Simons (Niek van Thei van Kurvers-Lèn) is overleden en wordt maandag in Baexem gecremeerd. Verdere gegevens ontbreken nog. Vanaf deze plaats, wens ik Niek, hun dochter en verdere familie de sterkte om dit zware verlies te kunnen dragen.

Het is gelukt! Ze staan weer op internet; de 12 foto's uit de  zwart/wit-serie, die ik in 1962 maakte van de meanderende Neerbeek vanaf Friedessemolen tot aan de Maas. Het zijn de twaalf meest gevraagde uit die serie. Als iemand van jullie ze wil zien (eventueel overnemen) ga naar "Friedesse molen", daar staat als vijfde een foto van de molen met een clubje jonge mannen uit Neer in het molenrad. Klik op die foto en na even geduld, komt de serie op Uw scherm.

Inzake de twee overlijdens, de volgende berichten:
Agnes is op 12-11-02 in het ziekenhuis te Venlo overleden en wordt op zaterdag na een plechtige uitvaartdienst (11.00 uur) in de St.Martinuskerk te Neer begraven.
Het correspondentieadres is: Hammermolen 33, 6086 BE Neer.
Pierre is op 12-11-02 in het ziekenhuis te Weert overleden en wordt op zaterdag na een plechtige uitvaartdienst (14.00 uur) in de St.Martinuskerk te Neer begraven.
Het correspondentieadres is: Napoleonsweg 102, 6086 AJ Neer.

Laat U door foto nr.90 van "Zomaar un foto" nog maar eens een keer verrassen.

Woensdag 13 november 2002.
Vanavond nog een hele tijd aan de site "Friedesse molen" gewerkt; ik geloof niet dat ik het klaar heb, zo niet dan ga ik morgen verder.

Vanmorgen het droevige bericht ontvangen van twee overlijdens. Zoiets is jammer, maar onvermijdelijk, om de zoveel tijd komt dat terug. Het zijn:
Mijn nicht Agnes Wilhelmina Dorssers-Timmermans, in de volksmond Nes van Vèrvers-Sef geheten, 74-jaar oud, geboren te Neer op 18-11-1927 en
Pierre (Peter Jacobus Hubertus) Clijsters, 70-jaar oud, geboren 24-9-1932.
Verdere gegevens ontbreken op dit moment nog voor mij.
De betrokken families wens ik de nodige sterkte om zo'n zwaar verlies te dragen.

De foto van vandaag, nr.89 in de rubriek "Zomaar un foto" laat een stukje van de Kwir zien. Dat is dezelfde Kwir, die ik nog niet zolang geleden bezongen heb, om de mooie bloemen die er te vinden waren. Kijk in dit verband nog maar eens onder de button "Kwir". Het is zoals ik ergens anders zeg: "Wij zullen het af moeten wachten".

Dinsdag 12 november 2002.
Het is meer nog een proef, maar ik geloof dat het gelukt is, dat ik onder de knop "Kunst" drie ornamenten heb geplaatst, die het bekijken waard zijn.

Foto nr.88 van "Zomaar un foto" is van een groepje Neerse studenten uit de jaren vijftig.

Maandag 11 november 2002. (Sint Merte)
Vanmiddag een beetje geexperimenteerd. Ik heb, samen met Jan Strous, een page bijgevonden waar ik 30 Mb op zou kunnen plaatsen, zonder reclame. Zo te zien is dat gelukt. Als eerste heb ik de site "Friedesse molen" bij gemaakt. Dat is een pagina met voorlopig vier foto's, die met de molen te maken hebben. Ga ze maar eens zien! Gewoon op de button op mijn beginpagina drukken en U moet er bij uit komen.

De jeugd doet met Sint Merte, net als vroeger, nog steeds aan fakkelen. Zijn veel gebruiken in de loop van de tijd verandert of verdwenen, met dit Heiligefeest is nog bijna alles bij het oude. Hoogstens de dag waarop het vuur ontstoken wordt is iets anders ingedeeld. Werd vroeger, in elke buurt, alles in meer dan een maand tijd door de kinderen bij elkaar gehaald; nu doen ze met meerdere buurten samen en wordt alles op de dag van stoken aangeleverd!
Foto nr.87 die ik vandaag in "Zomaar un foto" plaats heeft daar niets mee van doen. Wel met een oud gebruik, waar men nu niets meer over hoort, namelijk "Kindsheidoptocht". Hoeveel jaar zal ik als "Herderke" meegelopen hebben? Daar moet ik ook nog ergens een foto van hebben; toch eens opzoeken!

Zondag 10 november 2002.
Een van mijn trouwe kijkers maakte mij gisteren attent op een site over molens. Daar staat ook de Friedesse molen bij met een uitgebreidde uitleg. Ga maar eens kijken op www.molendatabase.nl . U zult er geen spijt van hebben.

Gisterenavond weer op de lappe geweest; met het mannenkoor mee naar Klimmen geweest. Daar moest mee een concert verzorgt worden. Het was er ook na afloop reuze gezellig en dan wordt het vanzelf laat en zodoende hier met omzetten ook vroeg. Foto nr.86 van "Zomaar un foto" gaat nu geplaatst worden.

Zaterdag 9 november 2002.
Gisterenavond nog eens naar het beugelen wezen kijken. Neer 1 kreeg Leveroy 1 op bezoek. Ons zestal kon de wedstrijd winnend met 5-1 afsluiten. Er waren best enkele mooie spannende partijen bij. Wilt U wat meer over beugelen weten? Kijk dan op mijn beginpagina onder "Beugelen".

In "Zomaar un foto" is nr.85 te zien. Het is een foto van voor 1940 midden in het dorp. Laat U maar weer eens verrassen.

Vrijdag 8 november 2002.
Hoi, Neer heeft weer een wereldburger bij en de ouders en wederzijdse familie zullen er erg blij mee zijn. Vanaf hier onze gelukwensen!
Het is: Gitte, dochter van Herman en Ankie Beenders-Stemkens en zusje van Aniek. Herman is via moeder Griet Beenders-Naus een kleinzoon van Maan vanne Vlaos.
Wilt U ook feliciteren? Het adres is: Brumholt 2, 6086 PW Neer.

Zoals beloofd, vandaag een mooie oude; de kerk van Neer in 1901, genomen van onder uit het dorp. Ga ze zien onder "Zomaar un foto", het is nr.84.

Donderdag 7 november 2002.
Gisterenmorgen tijdens het zwemmen, door de badmeester enkele foto's laten maken. Omdat wij daar met veel Neerenaren aan het zwemmen zijn, heb ik beloofd, er vandaag een van te plaatsen. Dat wordt dan "Zomaar un foto" nr.83. Morgen komt weer een mooie oude!

Woensdag 6 november 2002.
Dol gelukkig kwam Annie Mooren-Theelen (Annie van Sjaen) mij vertellen dat ze op maandag 4 november 2002 weer eens oma is geworden. Na Esmeé is Milou het tweede kindje en dochter van Rob en Myriam Mooren-Meeuwissen. Vanaf hier aan allen, mijn hartelijke felicitaties. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Veurtje 25, 6086 CH NEER.

In Neer zit als men goed kijkt nog van alles verborgen. Laat U nog maar eens verrassen met foto nr.82 van "Zomaar un foto" van vandaag.

Dinsdag 5 november 2002.
Zo pas terug van een heerlijk dinér op de boot van Jan Bongers "de Veerman", wacht hier mijn werk. Als men eenmaal ergens aan begonnen is, moet men het werk zo goed mogelijk volbrengen. Dat houdt in, dat de foto van "Zomaar un foto" omgezet moet worden, dat zal voor vandaag dan, nr.81 worden. Het is de Steeg van voor de oorlog, met het huis van Fuus-Driek er nog op.

Maandag 4 november 2002.
De jagersvereniging "Neer" organiseerd vandaag het St.Hubertusfeest. Wij beginnen met een H.Mis om 9.00 uur in de Wittekapel, waarna enkele uren berekend wordt gejaagd. Ergens in het veld wordt erwtensoep als middagmaal gegeten. De dag wordt met een dinér op de boot "de Veerman" van de familie Bongers besloten.

Vandaag plaats ik foto nr.80 van/in de rubriek "Zomaar un foto". Het is een groepsfoto met bijna allemaal Neerse jonge meisjes er op. Wel meisjes die nu als ze nog leven, oma kunnen zijn. Ga maar eens kijken of jullie er van kennen.

Zondag 3 november 2002.
Voor foto nr.79 van "Zomaar un foto" heb ik voor een familie foto gekozen. Ga maar eens kijken of jullie er nog iemand van kennen?

Zaterdag 2 november 2002.
Zangkoor Maas- en Neergalm gaf vanavond hun 20-ste najaarsconcert. Dit met medewerking van drie andere mannenkoren, namenlijk een uit Schin op Geul, een uit Maasbree en een uit Horst. Het was een pracht concert en ik zou het jammer hebben gevonden, als ik het gemist zou hebben.

Vandaag stond een familiebericht in de krant van Tjeu Moris de schoonvader van Rob Geenen en de vader van Nicolette. Het is een uitnodiging om op dinsdag 5 november om 10.30 uur tijdens een uirvaartdienst in de H.Barbarakerk te Tungelroy, afscheid van hem te nemen.

"Zomaar un foto" nr.78 die ik vandaag plaats, is een foto van omstreeks 1945. Het zijn vijf Neerse jonge mannen, waaronder ik zelf, op een mooie zondagmiddag.

Vrijdag 1 november 2002.
Vandaag stond in de krant, dat gisteren ergens een bouwkraan is omgevallen, waarbij twee doden zijn gevallen. Wat zijn er toch gezinnen, die hard worden geslagen. Een van de overledenen is de vader van onze dorpsgenote Nicolet Geenen-Moris, echtgenote van Rob van Huub van Teng van Enkes. Verdere gegevens ontbreken voor als nog. Vanaf deze plek wens ik de familie en ik weet dat ik voor velen spreek, de sterkte die nodig is om zo een zware beproeving te doorstaan.

Gisterenavond na de repetitie van ons mannenkoor "Maas- en Neergalm" mee moeten (mogen) kaarten. Daarom nu in dit zeer vroege uur niet te veel aandacht aan "Zomaar un foto" nr.77. Laat U maar weer eens een keer verrassen en ga ze zien!
Hebt U eens een nieuwtje, Neer aangaande, mail het mij: pjtim@wish.net