Het nieuws van mei 2006:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude!   Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

 

Woensdag 31 mei 2006. In huize St.Elisabeth te Haelen is op dinsdag 30 mei 2006 op 86 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenote Mevrouw Nel Metsemakers-Minten voor velen van jullie beter bekend als Nel vanne Klomp. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 2 juni 2006 om 14.00 uur in de St.Martinuskerk van Neer, waarna de begrafenis zal plaats hebben op ons kerkhof. Aan haar kinderen en familie: Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor jullie condoleances is: Steeg 19, 6086 EJ NEER.

 

Woensdag 31 mei 2006. In het St.Laurentiusziekenhuis is op 89 jarige leeftijd op 30-5-2006 overleden, onze oud dorpsgenote Mevrouw Hendrina Gertrudis Jacoba van Herten-Verheijen voor de ouderen onder ons beter bekend als Drien van Maxe Grte.

De uitvaartdienst zal gehouden worden op zaterdag 3-6-2006 om 11.00 uur in de parochiekerk van St.Lambertus te Swalmen, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op het R.K.-kerkhof aldaar. Aan de nabestaanden: Onze Oprechte Deelneming.

Het adres voor condoleances is: Wieler 23, 6071 PD Swalmen.

 

Woensdag 31 mei 2006. Met foto 1338 van "Zomaar un foto" van vandaag, heb ik weer eens iets moois uit de natuur. Jong nieuw leven is toch altijd mooi, of vindt jij van niet?

 

Dinsdag 30 mei 2006. Op de foto van vandaag, waren al enkele reacties. De gedachten gaan uit naar een bruiloft, maar niemand kan exact zeggen wie er gehuwd is en wanneer. Komt misschien nog.

 

Dinsdag 30 mei 2006. Onder "Jarig" staan nu twee jarigen.

Willen jullie ze even feliciteren?

 

Dinsdag 30 mei 2006. Een nieuw bericht geplaatst onder "Allerlei".

 

Dinsdag 30 mei 2006. Met foto 1337 die ik vandaag plaats in "Zomaar un foto" zijn we toch weer een eindje terug in de tijd! Ben benieuwd wie van die trouwe kijkers naar mijn site, iets meer over die foto kan vertellen?

 

Maandag 29 mei 2006. Bericht van fanfare "de Eendracht".

Het Openluchtconcert, wat  dit jaar plaats zou vinden  op zaterdag 1 juli, gaat niet door.

De Fanfare bereidt zich dit jaar weer voor op deelname aan het Bondsconcours. Zo neemt de fanfare op zaterdag 24 juni deel aan het Peeltoernooi te Meyel.  Een belangrijk beoordelingsconcert op onze weg naar het concours. In de voorbereiding naar dit toernooi en het concours is het niet haalbaar gebleken om naast het concoursrepertoire een muzikaal programma voor het openluchtconcert klaar te stomen. Jammer voor dit concert, maar op 11 juni is de Fanfare present bij de opluisteringen i.v.m. de 1e H. Mis van Marcel Dorssers en op 25 juni bij de Sacramentsprocessie.

De koperen Fanfareklanken zullen dan net zo mooi door  "Oos Naer" klinken.

 

Maandag 29 mei 2006. Zaterdag is de E3 van R.K.S.V.N., een van hun jeugdteams ook kampioen geworden. Onder foto 1336 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie, dat jeugdteam met hun leiders zien. Proficiat! Goed gewerkt!

 

Zondag 28 mei 2006. Gisteren is het damesteam van de H.V.Leudal C3 kampioen geworden. Met foto 1335 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met een foto de gelukkige kampioenen zien. Feliciteren zal wel kunnen via Koos Kleuskens, want die heeft het mij doorgegeven.

 

Zaterdag 27 mei 2006. Binnenkort bereikt een bekende "Naerse Sjut" de mooie leeftijd van 75 jaren. Onder "Jarig" op deze site kunnen jullie hem bewonderen en staat, hoe jullie hem kunnen feliciteren.

 

Zaterdag 27 mei 2006. In Zeeland (N.Br.), de standplaats van diaken Marcel Dorssers, geven ze een maandelijks blad uit. Het heet: "Ut Rookelijzer".

Een vaste rubriek hierin is "Oan de proot m........" Zeelandse mensen die om een of andere reden in de belangstelling staan of volgens ons belangstelling verdienen, worden genterviewd door een van onze vrijwllig(st)ers. Zij schrijft daarvan een verhaal, wij verzorgen de lay out en zetten er de gegeven foto's bij. U begrijpt het inmiddels al wel denk ik....... deze keer, in Ut Rookelijzer wat a.s. zaterdag 27 uitkomt, is Diaken Dorssers aan de beurt i.v.m. zijn priesterwijding.

Omdat ik gezien heb dat u ook een hoofdstukje/onderdeel aan zijn priesterwijding hebt gewijd vroeg ik me af of u het misschien voor uw lezers interessant vindt om dit interview daaronder te plaatsen.

Omdat ik dat inderdaad fijn vond, heb ik het opgevraagd, gekregen en vandaag geplaatst onder de rubriek: "Priesterwijding". De moeite waard om te gaan lezen!

 

Zaterdag 27 mei 2006. Onder "Allerlei" is een groet geplaatst van ons aller Aag.

 

Zaterdag 27 mei 2006. Met foto 1334 van "Zomaar un foto" van vandaag blijf ik nogmaals bij het Communiefeest. Er was vraag naar ook een foto van fanfare "de Eendracht". Met deze twee foto's laat ik jullie zien en dat de fanfare met velen present was, om de communiekantjes te begeleiden.

 

Vrijdag 26 mei 2006. Van enkele geregelde bezoekers aan deze site, kreeg ik het verzoek, de achtergrondkleur van "Allerlei" te veranderen, dat wit op zwart las zich niet zo goed. Omdat ook hier de klant koning is, heb ik er een ander kleurtje aan gegeven. Hopelijk zijn jullie nu tevreden. Zo niet! Dan laat even weten hoe jullie de combinatie het liefst zouden hebben!

 

Vrijdag 26 mei 2006. Wat was het jammer, dat onze Communiekantjes gisteren weer eens zo'n slecht weer hadden. Voor onze fanfare doe ik het petje af, dat die ondanks het slechte weer met zoveel leden aanwezig waren om de kinderen en hun ouders met vrolijke klanken naar de kerk te begeleiden. Met foto 1333 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie de Communiekantjes van dit jaar zien!

 

Donderdag 25 mei 2006. Hemelvaartsdag. Met foto nummer 1332 van vandaag geplaatst in "Zomaar un foto" laat ik jullie een mooie rustige straat hier in Neer zien. Zou iedereen weten welke straat het is of zal ik het morgen er bij moeten zetten. Als er kijkers zijn, die er niet uit komen en het willen weten, dan hoor ik het wel.

 

Donderdag 25 mei 2006. Hemelvaartsdag. Hier in Neer doen de kinderen vandaag hun Eerste Heilige Communie. Hopelijk slaat het weer om en wordt het mooi! Dat zou alle betrokkenen goed doen. Alvast allemaal een van Harte Proficiat!

 

Woensdag 24 mei 2006. Zoekt U in "NAER" een goede camping? Kijk eens op de startpage onder "Camping de Rooje Bes" wat die te bieden heeft.

 

Woensdag 24 mei 2006. Met foto 1331 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een prachtige zonsondergang zien. De foto is genomen door een jonge fotograaf. Hij laat al jong zien, wat men met de tegenwoordige digitale techniek kan bereiken. Het is de kunst om het te zien!

 

Dinsdag 23 mei 2006. Vandaag uit de krant. In Swalmen is op 21 mei 2006 op 82 jarige leeftijd overleden, Mevrouw Susanne Kortenhorst-Zegger, de echtgenote van Arnold Kortenhorst en moeder van onze dorpsgenote Mevrouw Marieke Vennekens-Kortenhorst. De crematieplechtigheid zal plaats hebben op zaterdag 27-5-2006 om 14.00 uur in de aula van het crematorium te Baexem. Aan de betrokken familie Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor condoleances is: Lambertusstr.11, 6071 KL SWALMEN.

 

Dinsdag 23 mei 2006. Binnenkort is bij Galerie Hebben op Hanssum weer een pracht van een expositie. Onder "Galerie Hebben" is te zien welke kunstenaars er exposeren!

 

Dinsdag 23 mei 2006. Vandaag laat ik jullie met foto 1330 van "Zomaar un foto" een prachtige familie foto zien. Dat is niet omdat ik die foto heb kunnen nemen, maar omdat het zo'n pracht stel nakomelingen van Sieje Gielke is. Proficiat!

 

Maandag 22 mei 2006. Uit de krant van vandaag. Op 20 mei 2006 is op 53 jarige leeftijd in Roermond overleden, Mevrouw Helma Bongaerts-Ottenheim, echtgenote van onze oud dorpsgenoot Huub Bongaerts, beter bekend als Huub vanne Vriet. Aan Huub en zijn familie Onze Oprechte Deelneming. De begrafenis zal plaats hebben op het kerkhof van Nunhem, na een uitvaartdienst op vrijdag 26 mei 2006 om 10.30 uur in de parochiekerk van Haelen. De avondwake is in de kerk van Nunhem.

Het adres voor condoleances is: Molenbergstraat 8, 6083 AW NUNHEM.

 

Maandag 22 mei 2006. Uit de krant van vandaag. Op 20 mei 2006 is geboren: Crit, zoon van Marc en Karin Buddemeijer-Beks. Ouders, grootouders en familie: van Harte Gefeliciteerd. Het adres voor felicitaties is: Dries 21, 6086 AV NEER.

 

Maandag 22 mei 2006. Uit de krant van vandaag. Op 19 mei 2006 is geboren: Pelle, zoon van Job Windhorst en Kim v.d. Bercken. Job is weer een zoon van ons allen goed bekende Hans Windhorst. Aan alle betrokkenen: van Harte Proficiat.

Voor jullie felicitaties is het adres: Leemkuilen 18, 6081 GS HAELEN.

 

Maandag 22 mei 2006. In "Allerlei" zijn weer enkele berichten geplaatst. Altijd weer interessant!

 

Maandag 22 mei 2006. Zaterdag heeft in Roermond de Vormelingendag van de provincie Limburg plaats gehad. Daarvan stuurde Meester Scheepers mij een verslag met enkele foto's. Omdat de Vormelingen van Roggel en Neer daar zo'n geweldig resultaat hebben behaald, heb ik een van die foto's met het verslag genomen voor foto 1329 van "Zomaar un foto" van vandaag. Aan de leiders en natuurlijk de Vormelingen een Hartelijk Proficiat en ik denk, dat ik dat gerust kan doen namens alle kijkers van en naar deze site!

 

Zondag 21 mei 2006. Op de foto van vandaag zijn al een paar reacties binnengekomen, die ik met plezier, voor jullie, onder "Allerlei" heb geplaatst. Tjeu vertelt mij dat de trekker geen stoomboot maar een motorboot is. Dat kan ik volmondig beamen en het is dan ook in het origineel artikeltje door mij gewijzigd. 

 

Zondag 21 mei 2006. Foto 1328 van "Zomaar un foto" van vandaag laat jullie een mooi tafereel aan de Maas zien. Denkelijk is de foto van uit de tijd, dat ze het Lateraalkanaal aan het graven waren.

 

Zaterdag 20 mei 2006. Deze week had ik die foto van de naar de Neerbeek trekkende eendjes. Eergisteren liet Herman mij weten dat het er 12 waren, vandaag moest hij mij melden, dat het er nog 8 waren. Dat bewijst hoeveel gevaren er voor dat jonge spul loert!

 

Zaterdag 20 mei 2006. In de krant van vandaag lees ik het bericht, dat op 18 mei 2006 tijdens een pelgrimstocht naar Rome plotseling op 63 jarige leeftijd is overleden, onze oud dorpsgenoot Dhr. Leo Vlot, echtgenoot van Mevrouw Mariet Tobben. Aan Mariet, haar kinderen en familie: Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst is op woensdag 24 mei 2006 om 13.30 uur in de Kapel van O.L.Vrouw in 't Zand te Roermond, waarna de begrafenis volgt op de algemene begraafplaats Bergerkamp te Linne. Het adres voor jullie condoleances is: Evenkamp 67, 6041 PD ROERMOND.

 

Zaterdag 20 mei 2006. De uitvaartdienst voor Dhr. Tjeu Peeters gevolgd door de begrafenis op het kerkhof aldaar vindt plaats op woensdag 24 mei 2006 om 10.30 uur in de parochiekerk van Nunhem. Het adres voor jullie condoleances is: Molenbergweg 21, 6083 AW NUNHEM.

 

Zaterdag 20 mei 2006. Met foto 1327 van vandaag, geplaatst in "Zomaar un foto" kom ik door een schilderstuk van pastoor Adams van Nunhum, op tradities uit. Zoals de meeste van jullie ondertussen wel zullen weten, bemoei ik mij zo min mogelijk met politiek en zeker niet met dorpspolitiek. Mijn mening over tradities, die staat echter zeer vast en naar mijn mening mag daar dan ook niet aan getornd worden. Zoek dan ook n voor iedereen aanvaardbare oplossing inzake die Sacramentsprocessie!

 

Vrijdag 19 mei 2006. Vanmorgen is op 64 jarige leeftijd in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond overleden, onze oud dorpsgenoot Dhr. Tjeu Peeters, zoon van Hein van Liene Ties en echtgenoot van Mevrouw Annie Bertjens. Aan Annie en familie Onze Oprechte Deelneming. Eventueel nader bericht volgt nog.

 

Vrijdag 19 mei 2006. Te Heythuysen in zorgcentrum "de Kreppel" is op 18 mei 2006 op 85 jarige leeftijd overleden, Mevrouw Annie Bessems-van Roij, weduwe van Harrie Bessems en de moeder en schoonmoeder van onze dorpsgenoten Har en Piem Bessems-Huijs. Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst vindt plaats op dinsdag 23 mei 2006 om 11.00 uur in de parochiekerk te Heibloem, waarna de begrafenis volgt op het kerkhof aldaar. Het adres voor condoleances is: Familie H. Bessems, Wijnbeekstraat 13, 6086 CN NEER.

 

Vrijdag 19 mei 2006. Op 16 mei 2006 is te Heel op 59 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenote Mejuffrouw Paula Vennekens, dochter van onze oud Burgemeester. Aan haar zussen, broers en familie: Onze Oprechte Deelneming. Samen met haar huisgenoten heeft haar familie afscheid van haar genomen. Het adres voor jullie condoleances is: Maasweg 6, 6086 CB NEER.

 

Vrijdag 19 mei 2006. Met foto 1326 van "Zomaar un foto" van vandaag breng ik jullie nog eens een stukje "NAERSE" natuur. Harie Geraets is de maker. Ik hoop dat jullie dit ook kunnen waarderen!

 

Donderdag 18 mei 2006. Om weer plaats voor andere onderwerpen te creren, zijn de volgende rubrieken, naar een bewaarplaats verhuisd. Daar kunnen ze niet meer rechtstreeks bekeken worden. Als iemand er interesse in heeft, kan hij mij er om vragen. De verwijderde rubrieken zijn? "Potte Leen" "Poesje Dropje" "Wiel v/d Bks" "Koningschieten" "Galerie Hebben" en "Winterse Brookberg".

 

Donderdag 18 mei 2006. De afscheidsdienst voor Dhr. Piet Sanders gevolgd door de crematie vindt plaats op zaterdag 20 mei 2006 om 14.00 uur in crematorium "Midden-Limburg te Baexem. Het adres voor condoleances is: Vissenberg 26, 6086 CT NEER. 

 

Donderdag 18 mei 2006. Nummer 1325 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat jullie twee neergestorte vliegtuigen zien, of zijn het twee vliegtuigen die een noodlanding hebben gemaakt? Eerst dacht ik, dat het om een vliegtuig ging, maar toen ik de foto's nog eens goed bekeek zag ik, dat het twee verschillende toestellen waren. Weet iemand nog iets te vertellen over dit gebeuren?

 

Woensdag 17 mei 2006. Bericht ontvangen, dat op 74 jarige leeftijd is overleden onze dorpsgenoot Piet Sanders, zoon van Sanders Teun van Kinkhoven. Aan zijn broers, zusters en familie Onze Oprechte Deelneming. Vrijdagavond is er om 17.00 uur een avondwake in de parochiekerk van Neer, eventueel nader bericht volgt nog.

 

Woensdag 17 mei 2006. De foto die ik jullie vandaag in "Zomaar un foto", met nummer 1224 laat zien? Ik weet zeker, dat ze bij sommigen van jullie net zo goed als bij mij, emotionele herinneringen zal oproepen. Het is ook weer een bewijs, hoe snel alles gaat! 

 

Dinsdag 16 mei 2006. In Heythuysen is op 13 mei 2006 op 86 jarige leeftijd overleden, Dhr. W.H. Crijns (Wullem vanne Meule) echtgenoot van onze oud dorpsgenote Mevrouw To Metsemakers (van Piete Sef) en vader/schoonvader van onze dorpsgenoten Dhr. Wim Crijns en Mevrouw Tonnie Silvrants van Want en Mien van de Waije. Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst is a.s. donderdag 18-5-'06 om 10.30 uur in de parochiekerk van Heythuysen, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op het kerkhof aldaar. Het adres voor jullie condoleances is: Aan de Watermolen 1/a, 6093 NB HEYTHUYSEN. 

 

Dinsdag 16 mei 2006. Bijna is het weer zover, het Communiefeest komt er aan. Met foto nummer 1323 van vandaag kan ik jullie de communicantjes met het hele team van dit jaar laten zien. 

 

Maandag 15 mei 2006. Onder "Allerlei" kunnen jullie zien, hoe een korenharp er uit ziet. Hein v. Stekelenburg heeft een foto gemaakt van een gevelsteen, waar er een op staat.

 

Maandag 15 mei 2006. Vandaag is het voor Wiel vanne Bks een grote dag. Hij wordt 50 jaar. Afgelopen vrijdag werd hem een serenade gebracht. Ga kijken onder "Wiel vanne Bks".

 

Maandag 15 mei 2006. Gisteren is te Roermond op 64 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Dhr. Coen Geenen, echtgenoot van Mevrouw Nelly Coenen. Voor de meeste van ons was hij beter bekend als Keun van Enkes Harrie. De uitvaartdienst is op donderdag 18 mei 2006 om 10.30 uur in de parochiekerk van Neer, waarna hij in besloten kring gecremeerd zal worden. Naar Nellie, de kinderen, oma en familie gaat Onze Oprechte Deelneming uit. Het correspondentieadres voor jullie condoleances is: Burg.Peetersstraat 16, 6083 AL NUNHEM.

 

Maandag 15 mei 2006. Met foto 1322 van "Zomaar un foto" van vandaag zitten wij zowat in de tijd rond 1946. Als ik dat zo zie, was ik op dat moment zo om en om 18 jaar oud. Dat zou nog eens een mooie tijd zijn, om opnieuw te beginnen. Toch maar goed, dat we weten dat zoiets niet mogelijk is.

 

Zondag 14 mei 2006. In "Allerlei" is door een van mijn trouwe bezoekers een mooi gedicht voor Moederdag ingestuurd. Zij wist niet wie de auteur was, maar vond het zelf  zo mooi, dat ze het ons niet wilde onthouden. Ga het eens lezen!

 

Zondag 14 mei 2006. Dinsdag hebben wij weer een 80 jarige waarvoor aan mij is gevraagd daar enige aandacht aan te schenken. Ga onder "Jarig" kijken wie jullie nu weer mogen feliciteren!

 

Zondag 14 mei 2006. Het is ng niet zo ver, maar met foto 1321 van "Zomaar un foto" van vandaag, besteed ik toch al een beetje aandacht aan de bijenzwermen, die ook dit jaar weer onherroepelijk langs zullen komen en dan gewoonlijk ergens in een boompje gaan hangen.

 

Zaterdag 13 mei 2006. Mensen, bezoekers aan de site van mij? Wat hebben jullie massaal laten weten, hoe jullie over die site denken. Onbegrijpelijk zulk hoog gemiddeld cijfer. Een 9,2 is toch wel heel hoog! Het bewijst, dat ik ondanks mijn leeftijd door moet gaan tot het niet meer kan. Ik hoop wel, dat een jonger Naerenaar, zich al een beetje in gaat leven, om het over te nemen als het eens zover is? Bedankt voor die hoge waardering!

 

Zaterdag 13 mei 2006. Foto 1320 van vandaag in "Zomaar un foto" laat jullie nog eens een mooie familiefoto zien. Denkelijk doe ik met die foto vele nazaten van dat echtpaar een groot plezier. Met een kleine moeite, kunnen ze deze foto digitaal opslaan.

 

Vrijdag 12 mei 2006. Al de kijkers / bezoekers aan mijn site die zijn gaan kijken bij @Home hun "site van de dag" en die hun stem hebben uitgebracht? Hartelijk dank! Het was mij wel bekend, dat er behoefte aan deze site was, maar dat die behoefte zo groot was, dat was mij niet bekend. Bij de tellers stond ik zelfs ook bovenaan, zelfs hoger dan die seks dinger! Fred Waegemans, bedankt voor het opgeven.

 

Vrijdag 12 mei 2006. Met foto 1319 van "Zomaar un foto" van vandaag. laat ik jullie zien, dat het echt lente is. Herman bedankt, hou je ons op de hoogte, hoeveel er van dat nest in leven blijven?

 

Donderdag 11 mei 2006. Vandaag is geboren: Tim, een zoon van Patrick Verkoulen en van Mieke Geenen. Mieke is weer een dochter van Huub van Teng van Enkes en van Mia Geenen-van den Broek. Alle betrokkenen, Hartelijk Gefeliciteerd. Zou U een kaartje willen sturen, het adres is: Molenstraat 2, 6086 BR NEER.

 

Donderdag 11 mei 2006. Voor Dhr. Thijs Claessen, (zie 10-5-2006) is a.s. maandag 15 mei 2006 om 10.30 uur een woorddienst in de aula van crematorium "Uden en Omstreken", Belgenlaan 11 te Uden. Hierna zal de crematie plaats vinden.

 

Donderdag 11 mei 2006. Zo juist werden de klokken geluid, bij navraag kon men mij vertellen, dat Mevrouw Nellie Metsemakers-Janssen, de weduwe van Wiel Metsemakers sr. voor de meeste van ons beter bekend als Nellie van Sanders Pier, gisteren op 86 jarige leeftijd is overleden. Aan haar kinderen, kleinkinderen en verdere familie: Onze Oprechte Deelneming. De crematie zal a.s. zaterdag in Baexem plaats vinden. Nader bericht volgt eventueel nog.

 

Donderdag 11 mei 2006. Onder "Allerlei" legt Hein van Stekelenburg ons uit, wat een korenharp is. Voor die het niet weten, het is echt interessant.

 

Donderdag 11 mei 2006. Aan alle bezoekers aan mijn site! Bij @home is mijn site uitgeroepen tot site van de dag. Gaat U ook even kijken en Uw stem uitbrengen?

Te vinden onder: HOME.  Klik er maar eens op!

 

Donderdag 11 mei 2006. Juist op het moment, dat ik gisteren dacht, die foto neem ik voor morgen, kwam via een mail van Roel van Boxtel een andere foto binnen, die ik liever plaats en jullie met foto 1318 van "Zomaar un foto" van vandaag, dan ook laat zien. 

 

Woensdag 10 mei 2006. Ook nog een bericht binnengekomen voor "Allerlei". Niet vergeten te lezen, U bent misschien precies de man die ze nodig hebben!

 

Woensdag 10 mei 2006. Zo juist het bericht ontvangen dat op 64 jarige leeftijd is overleden, onze oud dorpsgenoot Dhr. Thijs Claessen voor velen van ons beter bekend als Thijs van Klse Pier, echtgenoot van Mevrouw Toos Schamine.

Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor condoleances is:

de Sering 25, 3831 RW BOXMEER. 

 

Woensdag 10 mei 2006. Bij de "Linken" is een link bijgevoegd: "Camping de Rooje Bes". Ga maar eens kijken, wat daar te bieden is!

 

Woensdag 10 mei 2006. Zes en zestig jaren geleden vielen de Duitsers op de dag van vandaag ons land binnen. Zo lang geleden! Waar gaat de tijd toch heen?

Nic van Dael uit Kessel stuurde een belevenis van toen. Ze staat onder "Allerlei".

Met foto 1317 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een foto zien, die uit de toren genomen is en waarop een gedeelte van de Kwir met de er achter liggende streek, te zien is. 

 

Dinsdag 9 mei 2006. Let op de aanvullingen in "Allerlei".

 

Dinsdag 9 mei 2006. Voor de kijkers naar mijn site heb ik een link naar meer foto's van het dekenaal schuttersfeest gemaakt. Het zijn foto's van de site van schutterij St.Sebastianus en de link staat tussen de twee zomaar un foto's van vandaag in en heet:

"MEER FOTOS". Klik maar eens aan en geniet! Ze blijven op mijn site 4 dagen te zien!

 

Dinsdag 9 mei 2006. Onder "Zomaar un foto" staan met foto 1316 twee foto's van de optocht van het dekenaal schuttersfeest van afgelopen zondag. Dat hebben jullie te danken aan Wiel a/d Boom, die zond ze mij toe! 

 

Maandag 8 mei 2006. Onder "Allerlei" is een bericht geplaatst, het kunnen er ook meer zijn, ga maar eens kijken. Voor ieder die graag de berichten in "Allerlei" leest, ga daar geregeld kijken, ik kan namelijk wel eens vergeten daar hier melding van te doen.

 

Maandag 8 mei 2006. Vandaag werd ik in de gelegenheid gesteld een mooie reportage over "Ooievaars" te maken. Familie Frenken: Hartelijk bedankt! Ga ze zien onder "Ooievaars".

 

Maandag 8 mei 2006. Sorry mensen voor het late omzetten van de Zomaar un foto.

Op de donderdagavond (kaartavond) is dat normaal, maar vandaag heb ik de PC dokter in huis gehad, een grote servicebeurt was nodig en dat heeft langer geduurd als dat men denkt.

Maar nu is het zover: foto 1315 van "Zomaar un foto" wordt nu geplaatst. Ga maar kijken, het is de moeite waard!

 

Zondag 7 mei 2006. Vanmiddag was onze "Friedessemolen" weer gratis van binnen en van buiten te bezichtigen. Zeer veel mensen maakten daarvan gebruik. Omdat de molen weer in "NAERSE" handen is, werd de Nederlandse vlag gehesen. Men moet een keus maken, het Dekenaal schuttersfeest vond ik ook interessant, maar heb dit maal gekozen voor de molen. Daar kan ik jullie morgen een mooie foto van laten zien.

 

Zondag 7 mei 2006. Gistermiddag hebben de Bussen Schutten de Meiboom weer geplaatst. Dat begint een mooie traditie te worden. Die schutters maken er een prachtige gebeurtenis van. Natuurlijk was ik er bij en nam enkele foto's. Met foto 1314 van "Zomaar un foto" laat ik die jullie zien!

 

Zaterdag 6 mei 2006. Met foto 1313 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik weer eens een vergezicht hier in Neer zien.

 

Vrijdag 5 mei 2006. Op foto nummer 1312 is al een vraag beantwoordt. Heb de tekst bij de foto er mee aangevuld.

 

Vrijdag 5 mei 2006. Bij de rubriek "Potte Leen" is een aanvulling van Jos Geraets  geplaatst.

In "Allerlei" een aanvulling van ons aller Aag in Nieuw-Zeeland. Aag, even er tussendoor: schijnbaar weet je niet wie Doortje is? Dat is Doortje Kersten-Konings, met haar man John ook emigranten van hier. Aan allen: vele groeten uit Neer.

 

Vrijdag 5 mei 2006. Gisterenavond laat, fluisterde iemand mij iets in het oor, waar mijn hart van vreugde een dansje door maakte! Wat was dat dan, zullen jullie vragen? Woordelijk zij die persoon en hij kon het weten: "John van Geelen heeft de Friedessemolen en het molenhuis gekocht". Of hij nu de firma of de persoon zelf bedoelde, dat blijft voor mij eender. Het is in elk geval zeker, dat het mooiste plekje van "NAER" nu weer bij ns hoort! De firma kennende denk ik niet, dat ze onze verwachtingen beschamen en ben ik er bijna zeker van, dat daar op die plek de oude glorie weer zal herleven. 

 

Vrijdag 5 mei 2006. Vandaag heb ik voor "Zomaar un foto" met nummer 1312 nog eens een foto van de Maasfeesten. Wie kan antwoord geven op de vragen?

 

Donderdag 4 mei 2006. "Zomaar un foto" nummer 1311 van vandaag, laat jullie een blikvanger die vooraan op het Eiland staat, zien.

 

Donderdag 4 mei 2006. "Dodenherdenking". Laat ons vandaag met zijn allen even stilstaan bij het leed dat in de oorlog is geschied. 

 

Woensdag 3 mei 2006. Op "zomaar un foto" 1310 is een reactie binnen gekomen. Daarom is tijdelijk een rubriek bij gemaakt, waar de ontwikkeling van dat thema wordt bijgehouden. Ga kijken onder "Potte Leen".

 

Woensdag 3 mei 2006. In de krant van vandaag lees ik, dat in Roermond op 2 mei 2006 op 59 jarige leeftijd is overleden, Dhr. Jeu van Neer echtgenoot van onze oud Neerse, Mevrouw Truus Berben voor de meeste van jullie beter bekend als Truus van Thei van Kwiks Pietje en van Neske van Strous Pier oette Steeg. Aan Truus, de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming met dit veel te vroege overlijden. De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 6-5-2006 om 10.30 uur in de Fatimakerk te Reuver-Offenbeek waarna de crematie zal plaatsvinden op de Grote Blerickse Bergerweg te Venlo-Blerick.

 

Woensdag 3 mei 2006. Vandaag heb ik met foto 1310 van "Zomaar un foto" iets aparts, tenminste voor de verzamelaars van oorlogsdocumenten. Het is het persoonsbewijs van "Potte Leen oette Klein Steeg". Wie weet het volledige verhaal, dat er bij hoort?

 

Dinsdag 2 mei 2006. Vandaag is de nieuwe "Nieuwsbrief" van bakkerij Nijssen ook al weer geplaatst, Ga maar eens kijken wat er te bieden is?

 

Dinsdag 2 mei 2006. Er was een gebeurtenis met een poesje bij mij binnen gekomen, dit verhaal is geplaatst onder "Poesje Dropje". Ga het daar lezen en bekijken.

 

Dinsdag 2 mei 2006. Foto 1309 van "Zomaar un foto" van vandaag, is nogmaals een foto van An (zie 1-5-'06), die ze ook in de buurt van het Schoor heeft kunnen nemen.

 

Maandag 1 mei 2006. Gisteren ben ik voor mijn plezier en hopelijk tot genoegen van jullie, op het Schoor foto's gaan maken. Wat is er nu een geweldig uitzicht, na die grondige snoeibeurt afgelopen jaar. Ga maar eens kijken onder "Schoor 2006" en geef je mening er over. 

 

Maandag 1 mei 2006. Zo dicht zitten vreugde en leed bij elkaar, werd een paar dagen geleden zoon Gert benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau, nu moet ik jullie mededelen, dat gisteravond 30 april 2006 zijn vader Dhr. Hendrik Hubert Gielen, sinds 1985 weduwnaar van Elisabeth Jacomina Minten op 99 jarige leeftijd is overleden. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming. Voor aanvulling op dit bericht, zie in de rubriek "Overlijden", daar staat ook een foto van Dhr.Gielen.

 

Maandag 1 mei 2006. Alweer een maand voorbij!

Heb net zeven foto's onder "Koningschieten" geplaatst. Dat zijn foto's die mij welwillend zijn toegezonden door Harrie Geraets en Huub Nijssen.

Mevrouw An Sijben-Joosten zond mij de foto, die ik vandaag als foto 1308 voor "Zomaar un foto" heb gebruikt. Zeker ook weer de moeite van het bekijken waard.

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.