Het nieuws van mei 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude!   Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

 

Maandag 31 mei 2004. Alweer de laatste dag van de maand. Als men zo intensief ergens mee bezig is, zoals met dit werk, wat gaat de tijd dan snel. Of ligt het er aan, dat men oud wordt? Maar á lá! Ik ga door zolang het kan. Op foto 628 van "Zomaar un foto" die ik vandaag aan jullie laat zien, ligt aan de linkerkant de Zandvang op, in het midden het weer lege reservoir met in het midden een soort terp. In en achter de bomen en struiken, mag ik gerust zeggen, ligt het mooiste natuurgebied van Midden-Limburg het Leudal. Wie van mijn kijkers/lezers voelt zich geroepen om een stukje te schrijven over de Zandvang en het er achter liggende Leudal. Ik zou er graag eens iets over plaatsen.

Zondag 30 mei 2004. Op 26 mei 2004 is in Nederweert-Eind op 63-jarige leeftijd overleden: Bér Zegveld. Het is de echtgenoot van de oud Neerse Sophie Knubben. Door late berichtgeving kan ik jullie dit overlijden vandaag pas melden. Bér is gisteren in Nederweert-Eind begraven. Aan Sophie, de kinderen en aangehuwde Onze Oprechte Deelneming. Zou iemand alsnog willen condoleren, het adres is: Gebleektendijk 4/a, 6034 RD Nederweert-Eind.

Zondag 30 mei 2004. Vandaag twee tijdelijke rubrieken bij geplaatst. De foto's van de spellendag van RKSVN staan onder "Spellendag". Wacht niet te lang met overnemen, want ze blijven niet lang staan, daarna zullen ze vermoedelijk nog op de eigen site van RKSVN te zien zijn. Dan staat er onder "Vleermuizen" een interessant bericht, lees het en noteer de gegevens, want ook dit bericht blijft niet eeuwig staan.

Zondag 30 mei 2004. Pinksteren. Gisteren schreef ik, dat het onderhoud aan het kruis op Gendijk voltooid was, vandaag laat ik jullie met foto 227 van "Zomaar un foto" een recente foto (van vrijdagavond) zien.

Zaterdag 29 mei 2004. Vandaag werd tot besluit van het voetbalseizoen op ons sportpark een spellendag voor alle jeugdteams georganiseerd. Ik mocht er enkele foto's maken. Ik hoop dat ik daar morgen, een collage van aan jullie kan laten zien. 

Zaterdag 29 mei 2004. Gisterenavond is het kruisbeeld weer op het kruis aan Gendijk bevestigd. Ben er gaan kijken en het hing er mooi bij. Gisterenmiddag lag Oos Léve Hieër nog in de zon op het gazon te rusten. Hij wist dat Hij weer voor onbepaalde tijd moest gaan hangen en dan moet men goed uitgerust zijn. Met foto 226 van "Zomaar un foto" laat ik dat aan jullie zien!

Vrijdag 28 mei 2004. Vandaag kan ik jullie berichten, dat de plechtige uitvaartdienst van Hub Koppens op dinsdag 1 juni 2004 om 10.30 uur in de parochiekerk van Neer plaats vindt, waarna de crematie volgt in het crematorium te Baexem. Het adres voor jullie condoleances is: Winterstraat 23, 6086 ED Neer.

Vrijdag 28 mei 2004. Het vorig jaar om deze tijd werd ik in de gelegenheid gesteld een mooie tuin in Neer te fotograferen. Ik zag dat die dit jaar ook weer verschillende dagen te bezichtigen is. Daarom vandaag als foto 625 van "Zomaar un foto" een van die foto's van vorig jaar.

Donderdag 27 mei 2004. Vanmorgen is plotseling op 73-jarige leeftijd thuis overleden, onze dorpsgenoot Huub Koppens, echtgenoot van Dien Waegemans (Dien van Frits oet 't Streůtje). Aan Dien, de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Volledig bericht volgt nog. 

Donderdag 27 mei 2004. Vanmiddag bereikte mij het bericht, dat in Duitsland op zaterdag 22-5-2004 plotseling op 61-jarige leeftijd is overleden, de eigenaar van de Friedessemolen: Dhr. Bodel Köchel s.s.t.t. Onze Oprechte Deelname gaat uit naar zijn nabestaanden en wensen hun de nodige sterkte in deze moeilijke tijd. 

Donderdag 27 mei 2004. Van de nieuwe collecteleidster van de nierstichting in Neer, Petra Triepels-Mulder kreeg ik een verzoek. Omdat het voor een heel goed doel is, wil ik daar met genoegen aan voldoen. Zij vraagt hulp bij het collecteren voor de Nederlandse Nierstichting afdeling Neer. Er zijn nog een heleboel straten in Neer waar ze nog geen collectant voor heeft. Haar vraag is? Wilt U een straat of een gedeelte van een straat voor Uw rekening nemen? Zo ja, meldt U dan aan op haar adres: Berkenlaan 18, 6086 CP Neer. Tel.0475.594843. Hebben enkele van de bezoekers aan mijn site nog een uurtje over, laat Petra er dan niet alleen voor staan en help haar. Het is een goed doel!

Donderdag 27 mei 2004. In Buggenum is op 82-jarige leeftijd overleden Dhr. Toon Wijers, schoonvader van onze oud Neerse Lili-Jan Wijers-Rosendaal. De plechtige uitvaartdienst gevolgd door de begrafenis is op zaterdag 29-5-2004 om 14.00 uur te Buggenum. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming. Wilt U ook condoleren, het adres is: Kapelstr.8, 6082 AH Buggenum. 

Donderdag 27 mei 2004. Met foto nummer 624 van "Zomaar un foto" laat ik jullie weer een stukje Neerse natuur zien.

Woensdag 26 mei 2004. Hier bij ons in Neer hebben ze op het pleintje aan de Engelmanstraat een watermolentje geplaatst. Daar heb ik verschillende foto's genomen, waar ik een PowerPoint presentatie van gemaakt heb, die ik onder "Watermolentje" op de startpage heb geplaatst. Als jullie deze presentatie wilt bekijken, moet daar op geklikt worden. Het duurt even voor dat alles ingeladen is, maar dan draait ze ook automatisch. Voor een volledig scherm, klikken met de rechter muisknop op het beeld en dan nog eens op 'volledig scherm'. Deze presentatie beslaat veel plaats op mijn site en zal daarom niet al te lang (een week) blijven staan. Ruimschoots de tijd om ze door de liefhebbers onder jullie over te nemen!

Woensdag 26 mei 2004. Gisteravond hebben de "Kwirzengers" Dhr. Huub Brouns benoemd tot bijzonder Lid van Verdienste van hun vereniging. Huub die al vele jaren een echte Neerenaar is, is een bekend tekstdichter en ook nog eens een zeer goede voordracht kunstenaar. Hij is al vanaf de oprichting lid van de vereniging en van zijn hand komen veel teksten van de liederen die de Kwirzengers zingen. Ter zijne Ere plaats ik als foto nummer 623 van "Zomaar un foto" een foto, die in de begin jaren van de vereniging genomen is.

Dinsdag 25 mei 2004. Met foto 622 van "Zomaar un foto" zien jullie het buffetje dat in ons café stond. Op de foto van gisteren zagen jullie de buitenkant aan de achterzijde.

Maandag 24 mei 2004. Voor foto nummer 621 van "Zomaar un foto" heb ik een foto van een gedeelte van het dorp, van nog niet zo lang geleden, genomen. Toch durf ik er bijna om te wedden, dat er al veel van mijn kijkers hun best moeten doen, om zich te herinneren dat het er zo uitzag.

Zondag 23 mei 2004. Met dank aan sponsor Caris van I.C.T. heb ik hedenavond het zaakje weer in orde gekregen en kan ik weer op de normale manier mijn werk doen.

Zondag 23 mei 2004. Via een omweg ben ik nu op mijn provider. Zal snel de foto van de dag, nr.620 van "Zomaar un foto", plaatsen. Kijk maar of ze jullie bevalt. Het is er een van de werkzaamheden op Wienerte.

Zaterdag 22 mei 2004. Op Hornerheide is 20 mei 2004 op 81-jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenote Mia van Roij-Minten, de weduwe van Sjra van Paad-Fried aan de Riekswaeg. Na een plechtige uitvaartdienst op dinsdag 25 mei 2004 om 10.30 uur zal ze op ons kerkhof begraven worden. Aan Jan, Kitty, de kinderen en verdere familie Onze Oprechte Deelneming. Wilt U ook condoleren, het adres is: Mariënschootstr.42, 6083 BD Nunhem.

Zaterdag 22 mei 2004. Kijkers naar mijn site, die nog belangstelling hebben voor de foto's onder "F2 en F3", "Onderscheidingen", "Bussen-Schutten" en "Communicanten" en die willen downloaden, doe het dan nu! Ze worden dit weekend verplaatst naar de bewaarplaats en daar kunnen jullie er niet meer bijkomen.

Zaterdag 22 mei 2004. Foto 619 van "Zomaar un foto" laat jullie van op afstand de Meiboom zien, met tevens een mooi zicht op het dorp van Neer.

Vrijdag 21 mei 2004. Gisteren hebben de kinderen van Neer (7 á 8 jaar oud) hun eerste Plechtige H.Communie gedaan. Ze hadden de hele morgen stralend zonnig weer, na de middag kwam er bewolking en werd het ook kouder. De fanfare was alweer vroeg uit de veren (ik vind het geweldig, dat de leden dit toch maar iedere keer weer kunnen opbrengen) en ging de kinderen aan de school afhalen, om ze daarna in optocht naar de kerk te brengen. Onder geen al te beste (zon te scherp) heb ik aan de kerk een foto van de communicantjes genomen, die ik jullie vandaag als nummer 618 van "Zomaar un foto" laat zien. Jongens en meisjes: hartelijk gefeliciteerd met dit mooie feest en ik zou zeggen: "Doe er iets mee".

Donderdag 20 mei 2004. Nummer 617 van "Zomaar un foto" is genomen, niet ver van de plaats waar die van gisteren ook is genomen. Persoonlijk vond ik het een mooi rustig plaatje. Hopelijk denken jullie er ook zo over.

Donderdag 20 mei 2004. Hemelvaartsdag. Een 30-tal kinderen doen vandaag tijdens de Hoogmis hun Plechtige Heilige Eerste Communie. Een foto van deze jongens en meisjes is te zien, op mijn beginpage onder "Communicanten". Ik zal proberen van het gebeuren (de fanfare haalt de communicanten altijd af) weer enkele foto's te nemen, die ik jullie dan vermoedelijk morgen kan laten zien.

Woensdag 19 mei 2004. Met foto 616 van "Zomaar un foto" zit ik nog steeds in de natuur. Nu ben ik op de Waije bezig geweest. Laten jullie mij eens weten, welke foto's het best bevallen. Als het even kan, wil ik wel plaatsen waar de meeste vraag naar is.

Dinsdag 18 mei 2004. Hebt U mij geschreven en geen antwoord terug ontvangen, dan kijk- of laat U CP nakijken. Per dag komen, ik weet niet hoeveel foute mails binnen, die de virusscan er allemaal uit gooit. Het adres is wel te zien, maar meer ook niet. volgens mij, heb ik alle goede mails terug geschreven.

Dinsdag 18 mei 2004. Met foto 615 van "Zomaar un foto" laat ik jullie weer een vergezicht zien. Vermoedelijk herkennen jullie de plaats, zonder eerst de tekst te lezen.

Dinsdag 18 mei 2004. Bij de "Zomaar un foto" van zaterdag 15-5-2004 schreef ik: en zo is er nog wel meer te zien! Hebben jullie gezien wat ik bedoelde? Nee? Dan zal ik het zeggen. Over de onderste rij pannen is een lat gelegd, die met draad tussen de pannen door aan de "Kaepers" is bevestigd. Dat gebeurde om te voorkomen, dat met harde wind de pannen gingen vliegen! Vandaag is de laatste dag, dat jullie die foto nog kunnen bekijken.

Maandag 17 mei 2004. De plechtige uitvaartdienst voor Mevrouw Mien Roeven-Sanders is op woensdag 19-5-2005 om 10.30 uur in de parochiekerk, waarna de begrafenis zal plaats hebben op ons kerkhof. Voor Uw condolaties is het adres: Lindenstr.38, 6086 CM Neer.

Maandag 17 mei 2004. Op vrijdag 14 mei 2004 is op 92-jarige leeftijd in Baexem overleden Mevrouw Hendrika Tholen-Vossen, de schoonmoeder van onze dorpsgenote Jeanne Tholen-Schreurs (Sjan van Sjeng van Sloes-Sef). De begrafenis is op woensdag 19-5-2004 in Baexem, na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in de parochiekerk aldaar. Aan Sjan, haar man Paul, de kinderen en de andere familieleden Onze Oprechte Deelneming. Wilt U ook condoleren, het adres is: Lozerweg 6, 6095 AD Baexem.

Maandag 17 mei 2004. Vandaag laat ik jullie met foto 614 van "Zomaar un foto" een recente opname zien van een (zoals ik dat zie) mooi plekje in Neer. Weten jullie, zonder eerst de uitleg te lezen, waar dit is? Is het niet iets, om eens te schilderen?

Zondag 16 mei 2004. Zoals al eerder vermeld gaat onze fanfare vandaag naar Nunhem, om voor de 100-ste keer de St.Servatiusprocessie op te luisteren. Vandaag plaats ik met foto 613 van "Zomaar un foto" een foto van de fanfare, zo te zien ook in Nunhem genomen. Als dat zo is, zou dan nog iemand weten, wanneer dat was?

Zaterdag 15 mei 2004. Vanavond onder de H.Mis werd ons gebed gevraagd, voor de vandaag thuis op 75-jarige leeftijd plotseling overleden Mien Roeven-Sanders, echtgenote van Thei Roeven en dochter van Teučn Sanders van Kinkhoven. Nader bericht volgt nog. Aan Thei, de kinderen en overige familie Onze Oprechte Deelneming.

Zaterdag 15 mei 2004. Vandaag met nummer 612 van "Zomaar un foto" een foto die mij welwillend is aangereikt door Pieter Boonen uit Haelen. Hartelijke dank!

Vrijdag 14 mei 2004. Van meester Scheepers ontving ik een mooie foto van de communicanten van dit jaar. Waarvoor mijn dank! Ze staat geplaatst op mijn beginpage onder de rubriek "Communicanten". Wilt U deze foto overnemen, wacht dan niet te lang. Na Hemelvaartsdag verhuisd ze naar de bewaarplaats.

Vrijdag 14 mei 2004. Dan heb ik ook nog gehoord, stond ook in de krant, dat er uit deze regio 14 leerlingen van diverse scholen, uitverkoren (of moet ik zeggen: uitgekozen) zijn om bij het doopfeest van prinses Catharina Amalia aanwezig te zijn. Bij de gelukkigen is ook een Neerenaar, namelijk Harm Geenen van Brumholt, zoon van Peter van Piet van Suug-Heinke. Harm: Proficiat, volgens mij is dat een mooie belevenis!

Vrijdag 14 mei 2004. In de krant van vandaag wordt bericht, dat in de vroegere H.Hart school, inpandig seniorenwoningen worden gebouwd. De planning is: 8 woningen. Dit lijkt mij goed nieuws voor Neer. Als ik mijn oor te luister leg, hoor ik steeds, dat naar zo'n type woning veel vraag is! 

Vrijdag 14 mei 2004. Bij het parochienieuws van Nunhem moest ik zien en zodoende er achter komen, dat onze fanfare a.s. zondag een groot jubileum viert. Dan word het feit herdacht, dat ze voor de 100-ste keer de St.Servaasprocessie gaan opluisteren. Hier in Neer heb ik daar niets over gehoord, maar ik dacht dat iedere Neerenaar, hier en ook ergens anders op de wereld, dat ook mag weten!

Die van Nunhem schrijven er in het parochienieuws dit over:                                             Dit is uiteraard een feit dat de volle aandacht moet verdienen. Het bestuur heeft op ons verzoek ons laten weten dat, indien wij hier enige aandacht aan willen geven, zij graag een bijdrage zouden willen ontvangen voor een aan te schaffen buisklokkenspel. Zo'n instrument kost normaliter 6000 euro. Uiteraard willen wij hen vanwege dit jubileum hiervoor graag aansluitend aan de processie, een bedrag aanbieden. Mocht U ook hun 100-jarige aanwezigheid waarderen dan bestaat de mogelijkheid om hiervoor een bedrag aan ons over te maken met de aantekening: "100 jaar De Eendracht". Ons rekeningnr. hiervoor is: 11 86 01 474 t.n.v. Parochie St.Servatius, Nunhem.

 Vrijdag 14 mei 2004. Foto 611 van "Zomaar un foto" laat ik weer eens een verrassing voor jullie zijn. Zelf vond ik het een mooi prentje, zo in het voorjaar!

Donderdag 13 mei 2004. Van een van mijn trouwe lezers ontving ik het onderstaande  bericht. Daaruit blijkt, dat de door de Bussen-Schutten geplaatste Meiboom, niet de eerst geplaatste in Neer is. Wie wist dat nog meer? 

Beste Piet,

Ik wil toch even reageren op je bericht van 2 mei dat er nog nooit eerder
een meiboom gestaan heeft in Neer.
In de jaren 1976 en 1977 hebben er diverse meibomen gestaan in Neer
geplaatst door de toen nog zeer actieve KPJ.
Dit gebruik hebben we toen meegenomen uit Duitsland waar we dit tijdens een
uitwisseling "opgedaan" hebben.
De grootste meiboom werd midden in het dorp geplaatst en verder werden er
nog kleinere geplaatst bij de "gelievde"voor de deur. Een mooie nacht was dat.
Groetjes, Peter Verheijden

Donderdag 13 mei 2004. Vandaag met foto 610 van "Zomaar un foto" het vervolg van en over het nest van de meerkoet. Van zoiets kan ik genieten, jullie ook?

Woensdag 12 mei 2004. Met foto 609 van "Zomaar un foto" van vandaag, zal menigeen met verwondering ervaren, dat zoiets nog mogelijk is. Het is mooi om te zien, hoe het mannetje reageert als de ganzen te dicht bij komen. Meer zeg ik niet!

Dinsdag 11 mei 2004. Dat heeft veel werk gekost, maar de kampioen jeugdteams van RKSVN zijn nu te zien. Ik moet ergens een foutje gemaakt hebben, kon het echter niet vinden. Wat wil men dan, maar helemaal op nieuw begonnen en volgens mij zijn jullie nu over de hele wereld te zien. Van jongens mag men niet meer spreken, want er zijn ook meisjes bij, dus daarom aan allemaal een: van Harte Proficiat!

Dinsdag 11 mei 2004. De Neerenaren die niet geregeld in Neer vertoeven, wil ik toch nog eens de Meiboom, die de Bussen-Schutten geplant hebben, laten zien. Nu met foto 608 van "Zomaar un foto". De foto is genomen van boven aan de Hoogstraat en geeft een goed beeld, van hoe lang die boom is.

Maandag 10 mei 2004. Er kwamen bij mij een paar tips binnen, dat de foto's niet te openen waren. Dat vond ik gek (bij mij waren ze eerst wel te openen) maar later ook niet meer. Nu is het te laat, morgen maar eens proberen te herstellen. Zolang a.u.b. nog geduld.

Maandag 10 mei 2004. Zaterdag kon ik jullie melden dat de RKSVN-jeugd twee kampioenen in hun midden hadden. Vandaag kan ik jullie deze goede voetballers met hun leiders en zelfs één team met hun sponsor, laten zien. Op mijn startpage klikt U op "F2 en F3" en ze komen vanzelf naar voren. Zij die de foto's willen overnemen, er is een week de tijd, dan gaan ze naar de bewaarplaats.

Maandag 10 mei 2004. Het hele weekend, van vrijdag 20.00 uur tot gisteravond is de Napoleonsweg afgesloten geweest. De volgende week zal dat weer zo zijn. Rijks Waterstaat is de weg aan het renoveren. Dat brengt voor velen, veel ongemak mee, dat hoor ik zo hier en daar. Ben er gisteren toch maar weer een foto gaan maken en met foto 207 van "Zomaar un foto" laat ik aan jullie zien hoe het er aan de stoplichten uitzag.

Maandag 10 mei 2004. Vandaag is het 64 jaren geleden, dat de Duitsers ons landje binnen vielen en niet met toeristische bedoelingen, dat kan ik jullie verzekeren. Wij zijn met vier echte Neerenaren een boek aan het schrijven met de titel: "VAN NAER HAER" met als ondertitel "De Neerenaren in 1940". Deze titel heeft echter niets met die oorlog te maken, maar meer met de tijd van toen. Het verhaalt over de toenmalige bewoners van Neer, de verenigingen, enzovoort, te veel om hier op te noemen. Al zeg ik het zelf, het beloofd iets prachtigs te worden. Nog even geduld, wij hopen het in de lente van volgend jaar te kunnen uitbrengen. 

Zondag 9 mei 2004. Vorige week tijd vrij kunnen maken om weer eens even naar "Wienerte" te gaan kijken, hoe het daar uitzag. Daarom kan ik jullie met foto 606 van "Zomaar un foto" ook weer iets van dat werk laten zien.

Zaterdag 8 mei 2004. Vandaag hebben wij bij het jeugdvoetbal twee kampioenen kunnen begroeten. De F2 en de F3 zijn de gelukkigen en wij wensen deze teams en hun begeleiders van Harte Proficiat. Maandag zullen deze twee teams om 18.30 uur een wedstrijd tegen elkaar spelen. Ik zal proberen er te zijn om een paar foto's te nemen en die dan via mijn site aan jullie te laten zien.

Zaterdag 8 mei 2004. Dré Cox (zie gisteren) is op 6 mei '04 thuis in Heythuysen overleden. Hij wordt op dinsdag 11-5'04 op het R.K. kerkhof van Neer begraven na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in de St.Martinuskerk te Neer. Het correspondentie adres is: Aan de Bergen 24, 6093 NX Heythuysen.

Zaterdag 8 mei 2004. Met foto 605 van "Zomaar un foto" zit ik weer eens in de oorlogstijd. Ga maar eens kijken naar de noodbrug over de Neerbeek.

Vrijdag 7 mei 2004. Bericht ontvangen, dat op 50-jarige leeftijd is overleden, onze oud  dorpsgenoot Dré Cox, zoon van Sef en Truus Cox-Peeters. Aan de ouders, broers, zussen en overige familieleden Onze Oprechte Deelneming bij dit veel te vroege verscheiden. Nader bericht volgt nog. 

Vrijdag 7 mei 2004. Vandaag laat ik jullie met foto 604 van "Zomaar un foto" een foto zien, mij gemaild door een trouwe bezoeker aan mijn site.

Donderdag 6 mei 2004. Foto 603 van "Zomaar un foto" van vandaag, is al een oudere foto, die bij velen van jullie toch wel weer herinneringen zal oproepen.

Woensdag 5 mei 2004. Vandaag heb ik "Camcorder Service" van mijn startpage verhuisd naar de rubriek "Linken". Als er stukken zijn aan een camera, is dit een goed adres om naar de mogelijkheid van reparatie te vragen. Trouwens onder die rubriek "Linken" staan veel verwijzingen, die van pas kunnen komen. Zo b.v. sinds vandaag een verwijzing naar de site van Jantje Geelen (zoon van Sjeng vanne Slup) van de Baand, die sier-ijzerwaren maakt.

Woensdag 5 mei 2004. Vandaag is het na een sfeervol verlopen herdenkingsdag: bevrijdingsdag. Als ik goed tel, de 59-ste. Bij het uittellen van die jaren merkt men pas, hoe oud we aan het worden zijn, tenminste zij die de oorlogsjaren bewust hebben mee gemaakt. Als foto nummer 602 van "Zomaar un foto" heb ik een foto uit 1970 genomen.

Dinsdag 4 mei 2004. De Oude Schutten hebben nog geen eigen site, maar zoals ik hoorde, er wordt aan gewerkt. Succes er mee! De toekomst ziet zo uit, dat men op de duur niet meer zonder kan.

Dinsdag 4 mei 2004. De Bussen Schutten hebben een eigen site. Willen jullie ze ook eens bezoeken? Onder "Linken" staat hun naam, een dubbelklik er op en de site is te zien. Hebben de Oude Schutten ook een eigen site?

Dinsdag 4 mei 2004. Zoals jullie vermoedelijk allemaal weten, zet ik mijn page/site altijd om middernacht om, dan komt de nieuwe "Zomaar un foto". Om 0.00 uur kon ik en evenmin om 1.15 uur niet bij de provider binnen komen. Nu van morgen om 9.30 lukt het weer wel. Zo, dan zijn jullie ingelicht, waarom zo laat!

Dinsdag 4 mei 2004. Foto 601 van "Zomaar un foto" is een vervolg op de foto van gisteren. Wat wonen de mensen, die met mij in Neer wonen toch in een mooi dorp! Jammer, dat ze het soms niet in de gaten hebben.

Maandag 3 mei 2004. Als aanvulling op het overlijdensbericht van Dhr. Har Joosten kan ik jullie mededelen, dat de crematieplechtigheid in besloten kring zal plaatsvinden. Het adres voor condolaties is: Ulensvaaren 21, 6086 GB Neer.

Maandag 3 mei 2004. P.S.V. maakte vandaag met voetballen de 3700-ste goal in de Eredivisie en dat was weer een jubileum. Op deze site plaats ik vandaag de 600-ste "Zomaar un foto" en ik weet zeker, dat ik daarmee net zo blij ben als heel P.S.V. bij elkaar. De foto die ik hiervoor genomen heb, is van een plek in Neer waar ik me met heel mijn hart thuis voel en graag woon.

Zondag 2 mei 2004. Zoals eerder in deze rubriek is vermeldt, zouden vanavond enkele rubrieken van de beginpage verdwijnen. Dat is nu gebeurd. Hebt U vergeten, een foto die U graag zou hebben, te downloaden, neem dan contact met mij op, misschien kan ik ze nog per mail verzenden. Waarom die rubrieken moeten verdwijnen van de site, vragen sommigen? Als ik alles laat staan, zit ik zo aan mijn limiet! Daar om!

Zondag 2 mei 2004. Het verslag van het koningschieten van de "Bussen-Schutten" is gereed. Het is te zien onder "Bussen-Schutten" op mijn beginpage. Het is een fantastishe groep en ik hoop dat ik er velen een plezier mee doe! 

Zondag 2 mei 2004. Gisteren is door schutterij St.Martinus (de Bussen-Schutten) voor de eerste keer in de geschiedenis (voor zover wij weten) in ons dorp een Meiboom geplant. Daar willen ze een jaarlijks terugkerende traditie van maken. Persoonlijk vind ik het een goed idee, niet te begrijpen dat daar niemand eerder al eens op gekomen is. Een van de foto's die ik maakte wordt als foto 599 van "Zomaar un foto" vandaag geplaatst.

Zaterdag 1 mei 2004. In Hilvarenbeek werd ook nog een oud inwoner van Neer Koninklijk onderscheiden. Onder de rubriek "Onderscheidingen" staan de volledige gegevens hierover. Ook aan hem en zijn gezin onze Hartelijke Gelukwensen.

Zaterdag 1 mei 2004. Zoals bekend  hebben de Kwirzengers dit weekend hun jaarlijks feest. In plaats van op Gendijk is het "In d'n Haammaeker" Ze hebben alles prachtig versiert en om een indruk te geven laat ik onder "Kwirzengers" een foto zien van het mooi versierde podium.

Zaterdag 1 mei 2004. Bij mij is het bericht binnengekomen, dat onze dorpsgenoot Har Joosten, wonende op Ulensvaaren, echtgenoot van Mia Alards is overleden. Onze Oprechte Deelneming gaat uit naar Mia, de kinderen en de overige familie. Har zal gecremeerd worden. 

Zaterdag 1 mei 2004. Kijkers/lezers van mijn site, ga als jullie dit lezen nog even terug naar het "Nieuws van eerder", daar staat, onder "Nieuws april 2004" (als het nog niet gelezen is) belangrijke informatie voor jullie.

Zaterdag 1 mei 2004. Vandaag zal voor de eerste keer (tenminste voor zover ik weet) door de Broederschap "St.Martinus", de Bussen-Schutten een Meiboom op het Kerkplein geplant worden. Dit zal om 17.00 uur plaats vinden. Een mooi en goed initiatief!

Zaterdag 1 mei 2004. Door de weersomstandigheden (onweer in de lucht) is het Koningschieten van de "Bussen-schutten" gisterenavond uitgesteld. Vandaag om 12.00 uur zal de draad weer opgenomen worden, m.a.w. weer begonnen worden.

Zaterdag 1 mei 2004. Gisteren was het Koninginnedag. Het werd in Neer groots gevierd. In het gemeenschapshuis nam ik enkele foto's. Een ervan laat ik jullie met foto 598 van "Zomaar un foto" van vandaag zien.

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl
 Terug.