Het nieuws van mei 2003:
Zaterdag 31 mei 2003.
In het ziekenhuis te Venlo is op 28 mei 2003, 69 jaar oud, overleden: de weduwe Tiny Timmermans-Kuypers, dochter van de oud Neerenaar Chris van Waals-Christje. Haar man was de oud Neerenaar Ton van Ververs-Sef. De uitvaartmis is dinsdag 3 juni '03 om 10.30 uur in de kerk van Maria Onbevlekt Ontvangen te Kessel-Eik, waarna de crematie zal volgen in het crematorium aan de Grote Blerickse Bergenweg te Blerick. Aan de kinderen, kleinkinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.
Wilt U ook condoleren? Het adres is: Buitenweide 18, 5467 MP Veghel.

De laatste dag van de maand eindig ik met een bloemetje. Foto nr.285 van "Zomaar un foto" is een foto met een zee van bloemen. Zeker voor al mijn kijkers, één!

Vrijdag 30 mei 2003.
Ook uit de krant van vanmorgen. In een overlijdensadvertentie staat, dat onze oud dorpsgenoot George Avezaat plotseling op 54-jarige leeftijd is overleden. George heeft in Neer gewoond in het oude huis van Ritra's-Giel en is een keer in Neer boerenbruidegom geweest met carnaval. Hij wordt op maandag 2-5-'03 gecremeerd in het crematorium "Noorderveld" Structuurbaan 1, te Nieuwegein.
Onze Oprechte Deelneming gaat uit, naar zijn familie. Zou U persoonlijk willen condoleren? Het adres is: Brenda Meijs-Avezaat, Weefsterstr.9, 6043 RG Roermond.

Vandaag uit de krant: In Meijel is op 93-jarige leeftijd overleden, de weduwe Gerarda Nijssen-Ghielen. Het is de moeder van de weduwe Gert van Pol-Nijssen, wonende op de Kappert in Neer. Gert is gehuwd geweest met Huub van Frits van den "Akker".
Gerarda wordt in Meijel begraven na een plechtige uitvaartdienst op maandag 2-6-03 om 10.30 uur in de St.Nicolaaskerk.
Aan de kinderen, kleinkinderen en wederzijdse familie Onze Oprechte Deelneming.
Wilt U ook condoleren, het adres is: Molenstr.64, 5768 ED Meijel.

Vandaag laat ik jullie met foto nr.284 in "Zomaar un foto", het interieur in onze St.Martinuskerk zien, zoals het voor de oorlog van 1940-45 was.

Donderdag 29 mei 2003. Hemelvaartsdag.
Voor- en tijdens de communiemis van vanmorgen was ik in de gelegenheid foto's te maken en nu had ik even de tijd om er een stuk of twaalf te plaatsen. Ga ze maar eens zien onder "Communie 2003" op de startpagina van mij.

De dag dat in Neer de Eerste Heilige Communie wordt gedaan.
Via meester Tjeu Scheepers ontving ik een foto van de communiekantjes en ik laat ze aan jullie zien met foto nr.283 van "Zomaar un foto".
Vanaf deze plek: "Allemaal Hartelijk Gefeliciteerd".

Woensdag 28 mei 2003.
Op 26 mei 2003 is op 76-jarige leeftijd, een week voor hun 50-jarig huwelijk overleden: Mariet Wulms-Verhardt echtgenote van Ton Wulms van de Kappert. Zaterdag 31-5-03 is om 10.30 uur in de St.Martinuskerk te Neer een plechtige Uitvaartdienst, waarna Mariet in Kessel-Eik begraven wordt. Onze Oprechte Deelname gaat uit naar Ton, de kinderen en de familie. Het condolatie adres is: Houtgraven 7, 6086 PB Neer.

Afgelopen maandag heb ik weer eens foto's gemaakt bij het af te breken horecabedrijf de Lindeboom. Met foto nr.282 van "Zomaar un foto" laat ik jullie zien, hoe de situatie aan de buitenkant toen was.

Dinsdag 27 mei 2003.
Vanmorgen is ook een dode overluidt. Omdat ik nog geen juiste gegevens heb, zal mijn bericht morgen geplaatst worden.

De rubriek "Lindeboom" heb ik zojuist met twee foto's uitgebreid. Het zijn twee van de foto's, die ik maandagmorgen 26-5-03 bij het ex horecabedrijf binnen heb gemaakt. De aanvang tot de sloop is toen gemaakt.

Vanmiddag een mailtje binnen gekregen, waarin de vermelding van een geboorte, hiervoor mijn hartelijke dank. Jammer, dat jullie de datum vergeten zijn, maar het zal wel heel recent zijn. Om duidelijk te maken waar het om gaat, hier de mail: <In onze vriendenclub `Neet good wies` is weer een kleine geboren. Bij Hans en Ilse van Pol-Claessen op de Ericalaan 20, 6086 CV, Neer. Zij hebben een zoon gekregen en hij heet Stan van Pol. Hans is een zoon van Piet en Tiny van Pol ,van Houtgraven (ex-paprikateler) en Ilse is een dochter van John en Riny Claessen, van Claesse-Pier. Kun je weer in je dagboek vermelden.
PS Veel succes verder met je web-page, we lezen hem vaak. Erg leuk!!!!>
Aan de hele familie: Hartelijk Gefeliciteerd met de aanwinst en zorg maar, dat hij gauw groot wordt.

In "Zomaar un foto" met foto nr.281 weer de Engelmanstraat. Het is ook wel interessant om jullie het verloop van de renovatie op de voet te laten volgen.

Maandag 26 mei 2003.
Vanmorgen geweest kijken naar de Lindeboom. Het begin van de afbraak is gemaakt en de verwachting is, dat het in een week of drie is geklaart.

In het verzorgingshuis te Horn is op 24-5-2003 overleden de weduwe Nellie Vestjens-Geelen, gewezen echtgenote van de oud Neerenaar Tjeu van Linske van Klein-Brumhold. Zij wordt op 28-5-2003 in Leveroy begraven, na een H.Mis om 10.30 uur.
Aan de familie Onze Oprechte Deelneming.
Wilt U ook condoleren? Het adres is: Heerbaan 8, 6091 NN Leveroy.

Vandaag zou met de sloop van het horecabedrijf "De Lindeboom" begonnen worden. In de loop van de morgen zal ik gaan kijken en eventueel foto's maken.

Zoals gisteren al gemeld", vandaag met foto nr.280 van "Zomaar un foto" een beeld van hoe ver ze met de Engelmanstraat zijn.

Zondag 25 mei 2003.
Tegen de middag in de Engelmanstraat een foto geweest maken, zodat ik jullie morgen kan laten zien, hoe ver de werkzaamheden gevorderd zijn.

Mijn kleinzoon Toine Hobus uit Meijel heeft gisteren op de motorcross te Landgraaf zijn eerste, 1-ste prijs behaald. Toine ik ben trots op je.

Vandaag laat ik jullie met foto nr.279 van "Zomaar un foto" een stukje Hoogstraat zien. Wie kan mij vertellen van welk jaar ze zal zijn?

Zaterdag 24 mei 2003.
Vooreerst mijn excuus aan de vroege kijkers van mijn site. Zet ik anders "Zomaar un foto" zowat om 12.00 uur om, nu is het door een verjaardagsfeestje later geworden. Ik zie dat het al kwart over twee is. Foto nr.278 is wel de moeite waard (vind ik) om alsnog naar te gaan kijken. Gisteren avond laat hoorde ik, dat er gistermiddag een huwelijk is geweest. In de loop van de dag, zal ik proberen de gegevens bij elkaar te krijgen.

Vrijdag 23 mei 2003.
Nogmaals een sfeerfoto van eerdere jaren als foto nr.277 in "Zomaar un foto". Het is een gedeelte van de straat waar An en ik nu ook in wonen.

Donderdag 22 mei 2003.
In vroeger jaren hoorde Ghoor onder Neer. Bij de herindeling werd die kant van de Neerbeek en de Napoleonsweg aan Haelen toegewezen. Vandaag laat ik jullie met foto nr.276 in "Zomaar un foto" een prent zien van een heel oud Ghoor.
Maak maar eens een schatting van: hoe oud?

Woensdag 21 mei 2003.
Met foto nr.275 van "Zomaar un foto" ben ik weer eens bij de kleine varkentjes.
Peter je CD is klaar.

Dinsdag 20 mei 2003.
In "Zomaar un foto" nr.274 van vandaag, laat ik jullie het Gouden paar van gisteren zien.

Maandag 19 mei 2003.
Foto nr.273 van vandaag in "Zomaar un foto" is weer eens een vergezicht hier in Neer.

Zondag 18 mei 2003.
Met dit bericht laat ik jullie weten, voor zover nog niet bekend, dat het echtpaar Nelis en Lies Stemkens-Geraets, (Nelis van Heufkes-Toon en Lies van Siberte-Lot) morgen de dag herdenken, dat ze 50-jaar geleden in de echt zijn verbonden. Uit dankbaarheid zal om 14.00 uur in de St.Martinuskerk een H.Mis worden opgedragen. Het feest zal zich in zaal "de Klomp" voortzetten, met van 18.00 uur tot 19.30 uur de receptie. Bent U verhinderd of woont U te ver af? Hun woonadres luidt: Dries 37, 6086 AV Neer.

Gisterenmiddag heeft "Omroep Leudal" samen met onze "Kwirzengers" op verschillend lokaties in Neer, een film opgenomen. Later heb ik een foto van hun genomen en die laat ik jullie vandaag zien onder "Zomaar un foto" nr.272.

Zaterdag 17 mei 2003.
Vandaag zijn in het huwelijksbootje gestapt: Gerelle van Cruchten & Thomas van Uden. Gerelle is een dochter van Herman van Cruchten van de Waog en van Truus van Heufkes-Toon van de Drees. Het burgerlijk huwelijk vond in 't Raodhoes en het kerkelijk in de St.Martinuskerk plaats. Ze wonen in Oostrum. Bruidspaar en familie onze hartelijke gelukwensen.

Nu ik toch met de laatste foto's; over de natuur bezig was, komt het goed uit, dat ik zojuist bericht kreeg over een site van een neefje van ons, over allemaal bloemen, hier in Neer in de tuin van zijn moeder genomen. Ga die bloemen maar eens zien, het is best de moeite waard: site <www.emonts.net>.
Ook staat er een link onder "Site Emonts" op mijn beginpage.

Foto nr.271 van "Zomaar un foto" is weer een natuurfoto. Een van de geregelde bezoekers aan mijn site stuurde ze op. Het is een prachtige Meidoorn en we zitten midden in mei! Daarom past die er nu zo mooi bij.

Vrijdag 16 mei 2003.
Vandaag zijn gehuwd, voor de wet en ook voor de kerk, Roel Heber met Monica Bruinen. Om het mijn Neerse lezers duidelijk te maken over wie ik het hier heb? Roel is een zoon van Tiny van Teuèn van Sanders-Pieèr (Toon Hanssen van de Kruisstraat) en Monica is een dochter van Henk van Wim Bruinen van Gerheggen. Wij wensen het paar veel geluk in het verdere leven. De feestelijkheden worden in café-zaal "de Klomp" voortgezet. Wilt U hen ook feliciteren? Hun woonadres is: Baand 15, 6086 CC Neer.

Foto nr.270 van "Zomaar un foto" is een foto waar een paar heel bange onschuldige dieren op staan. Er moet veel geduld zijn, om zulk een foto te maken.

Donderdag 15 mei 2003.
Vanmorgen las ik in de krant, dat op 13 mei 2003 op de Schepenbank 42, 6081 DA in Haelen een meisje: Iris is geboren. De gelukkige ouders zijn Bart en José Caelers-Mouw. Bart is een echte Neerse jongen, hij is een zoon van  Baer van Caelers-Driek. Hartelijk gefeliciteerd met deze aanwinst in de familie. Voor jullie felicitaties, zie het adres boven.

Foto nr.269 van "Zomaar un foto" laat ik voor jullie weer eens een verrassing zijn.
Ga maar eens kijken.

Woensdag 14 mei 2003.
Vandaag in "Zomaar un foto" nr.268 nog even aandacht aan de ondernemers die zo ijverig waren met dat bord aan de Maas te plaatsen.

Dinsdag 13 mei 2003.
Vanaf vandaag zijn de foto's van de Friedessemolen en de Neerbeek, die onder de rubriek "Friedesse molen" staan weer te openen. Er is ook een nieuwe bij, die ik maandag 11 mei 2003 heb genomen.

Vandaag twee berichten uit de krant. Een vrolijk; op de Baand is een zoon geboren bij: Peter en Nicole Janssen-Janssen. Hij heet: Bram, geboortedatum staat er niet bij, naar schatting 11-5-03. Beide ouders komen uit Kessel, maar Nicole haar grootvader was weer een Neerenaar, namenlijk: Ingel van Sanders-Pieèr. Wij wensen de familie van harte geluk met deze aanwinst in de familie.
Wilt U ook feliciteren? Het adres is: Baand 22, 6086 CE Neer.

In Sittard is op 88-jarige leeftijd op 11-5-2003 overleden, onze oud dorpsgenote Mia Luijten (van Runkskes-Merte). Zij was de weduwe van Willem Biermans. Zij wordt op vrijdag 16 mei in Geleen gecremeerd na een plechtige uirvaartdienst om 11.00 uur in de grote St.Petruskerk, Kerkplein, Sittard.
Vanaf hier, aan de familie Onze Oprechte Deelneming.
Wilt U ook condoleren? Het adres is: Pastoor Schijnsstr.36, 6142 BN Einighausen.

De foto van vandaag in "Zomaar un foto" nr.267 houdt verband met het plaatsen van dat bord gisteren. Van de plattegrond heb ik een foto gemaakt en die bied ik aan jullie allemaal aan. Print ze uit en U zult in ons mooie Neer, nooit meer verdwalen!

Maandag 12 mei 2003.
Vanmorgen heeft de ondernemersvereniging van Neer een mooi bord aan de Maas geplaatst. Hierop presenteren tien bedrijven van Neer zich. Om het iedereen gemakkelijk te maken hun bedrijf en andere belangrijke gebouwen, enz. te vinden, is een degelijke plattegrond van Neer toegevoegd. Hierover morgen meer.

Vandaag in foto nr.266 nog eens de jeugd van RKSVN die kampioen zijn geworden. Vandaag staan ze allemaal met hun leiders op één foto. Ga ze maar eens zien! Wij zijn trots op jullie.

Zondag 11 mei 2003.
Zoals beloofd vandaag de B-1 in "Zomaar un foto". De jongens met hun leider staan op foto nr.265. Wie van jullie noteert de namen op een lijst en laat mij die toekomen?

Zaterdag 10 mei 2003.
Vanavond ben ik naar de H.Mis van 19.00 uur geweest. Het was de kennismakingsmis van de communikantjes van dit jaar. Het waren er drie en dertig. Ze stelden zich allen frank en vrij voor, met naam, adres, leeftijd en hobby's. Het kinderkoortje zong uit volle borst de tussengezangen. Er wordt wel eens gezegd: "Die jeugd van tegenwoordig"? Wat dan precies bedoeld wordt, dat wordt niet gezegd. Ik kan jullie verzekeren, dat er ook veel ten goede is verandert. Dat had men vroeger eens moeten proberen, kinderen de mis laten zingen en kinderen die zich voor moeten stellen? Nu gebeurd dat allemaal zonder een hapering. Dat is wat ik bedoel als ik zeg: dat er ook veel ten goede is verandert en dat onze jeugd veel vrijer is geworden. Goed zo!

Vanmiddag kwam het bericht binnen, dat drie Neerse jeugdvoetbalteams kampioen waren geworden, t.w. de B-1, de C-1 en de E-3 en dat die nog op het voetbalveld zouden zijn. Ik er naar toe! Eén team was nog voltallig aanwezig. Ik heb ze gefotografeerd en plaats ze morgen bij "Zomaar un foto".

Had ik gisteren bij "Zomaar un foto" een foto uit de Engelmanstraat, nr.264 van vandaag is er een uit de Steeg.

Vrijdag 9 mei 2003.
In de krant stond, dat in verpleeghuis Hornerheide onze oud dorpsgenote, de weduwe Petronella Janssen-Metsemakers (Nel van Piete-Sef van Brumhold) laatst wonende in Roggel op 8 mei 2003, 86 jaar oud, is overleden.
Aan de familie Onze Oprechte Deelneming.
Wilt U ook condoleren? Het correspondentieadres is: Ophoven 12/a, 6088 AC Roggel.

Tjeu van Klaasse-Sefke is geboren op 12 juni 1921 en was 81-jaar oud. De uitvaartdienst is op maandag 12 mei 2003 om 10.30 uur in onze parochiekerk, waarna begrafenis op het kerkhof. Correspondentieadres: Familie Claessen, Venne 2, 6086 RJ Neer. Aan allen: Onze Oprechte Deelneming.

In "Zomaar un foto" nr.263 laat ik jullie een foto zien van onze fanfare "De Eendracht" in vroeger jaren, marcherend door de Engelmanstraat.

Donderdag 8 mei 2003.
Er is bericht binnengekomen, dat in Centrum de Ark te Roermond is overleden, onze dorpsgenoot Tjeu (Mathias Antonius Hubertus) Claessen, van Klaasse-Sefke oet 't Vèn. Morgen het vervolg van dit bericht.

Vervolg van het bericht, over het overlijden van Joep Luijten. De begrafenis is niet op vrijdag 9, maar op zaterdag 10 mei 2003. Om 10.30 uur is de uitvaartdienst in onze parochiekerk. Een bijzonderheid mag bij dit overlijden wel gemeld worden: Joep stierf op de 56-ste verjaardag van zijn kerkelijk huwelijk.
Elly, kinderen en familie, Onze Oprechte Deelneming.

Vandaag laat ik jullie een recente natuurfoto zien. Die interesse heeft? Ga naar "Zomaar un foto" nr.262.

Woensdag 7 mei 2003.
De klokken hebben om 11.00 uur geluid. De grote (St.Martinus) voorop en de kleine (Maria) na. Dat betekend dat er een mannenlijk sterfgeval in het dorp is. Als Maria voorop begint is het een vrouw. Dit voor hen onder jullie, die dat nog niet wisten.
De klokken hebben in dit geval geluid, voor Joep (Josephus Hubertus) Luijten (van Shoe-Koap) *23-11-1916 van beroep shoester (schoenmaker) die op 86 jarige leeftijd is overleden. De begrafenis is vrijdagmorgen.
Verdere gegevens zijn nog niet aan mij bekent.
Van Joep is bekend, dat hij zeer adrem was en veel markante uitspraken op zijn naam heeft staan. Een daarvan wil ik jullie hier wel vertellen. Harrie Emonts een broer van mijn vrouw had kapotte schoenen, die naar Joep werden gebracht ter reparatie. Na een week of drie had Joep ze nog niet klaar. O, dat is niets zei Keuèp de vader van Harrie: ik ga er heen en ik blijf wachten tot hij ze klaar heeft. Voor het vervolg van het verhaal moeten jullie weten, dat Keuèp kantonnier was en altijd klompen aan had. Omdat er in die tijd nog veel paarden waren, was er toen op de weg nog veel op te ruimen! Toen Keuèp bij Joep kwam zei die: ga nog maar even iets doen, ik begin er zo aan. Nee, zei Keuèp ik blijf wachten tot ze klaar zijn. Wat wou Joep? Hij begon er aan. Ondertussen werd er van alles besproken. Op een gegeven moment stokt zo'n gesprek en omdat Keuèp het gesprek toch aan de gang wou houden, zei hij: Ja Joep, asze allemaol zeuvel shooen droge as ich, den kraeg zèsse good klaor! Vertaald: Ja Joep, als ze allemaal zoveel schoenen droegen als ik, dan kreeg je ze goed klaar. Weten jullie wat Joep daar op antwoordde, zonder een seconde na te denken? As ze allemaol zeuvel oppe waeg shaete as ich, dan hoofdes doe níks maeèr te doon! Vertaald: Als ze allemaal zoveel op de weg scheten als ik, dan hoefde jij niets meer te doen!
Dit is een van de vele rake opmerkingen die Joep in zijn leven geplaatst heeft!

Dan heb ik nu voor elke rechtgeaarde Neerenaar, mannelijk of vrouwelijk, een mooie mededeling. Directeur Geelen van bouwbedrijf "Gebroeders Geelen" heeft mij laten weten, dat op maandag 26 mei 2003 met de sloop van het voormalige hotel, café, restaurant "de Lindeboom" wordt begonnen. Daarna zal er een pracht gebouw herrijzen, zodat de entreé van Neer weer een prachtig aanzien zal krijgen. Bij leven en welzijn zal ik proberen de bouw op de voet te volgen en jullie via een fotoserie te laten meegenieten.

Foto nr.261 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats, is er een van de werkzaamheden aan de Engelmanstraat. Het waarom staat bij de foto.

Dinsdag 6 mei 2003.
Hij of zij die graag een mooie passagierboot ziet, moet even naar foto nr.260 van "Zomaar un foto" gaan kijken. Zoiets komt af en toe bij ons door de Maas.

Maandag 5 mei 2003.
Met foto nr.259 van "Zomaar un foto" wil ik jullie toch weer eens verrassen. Ga maar kijken.

Zondag 4 mei 2003.
Vanavond ontving ik een mail, waar een foto van onze achterkleindochter Amber Munnecom met haar oom Marco Derikx was bijgevoegd. Ik heb ze direct geplaatst onder "Familiefoto's". Om ze te zien, moeten jullie wel een eindje omlaag.

Vanmorgen bracht een lid van de St.Martinusschutterij mij enkele foto's van het koningschieten op Koninginnedag 2003. Een van die foto's heb ik voor jullie geplaatst onder "Fotogalerie". Vanaf die rubriek klikken op de regel: Koningschieten St.Martinus. De foto staat onderaan.

Van de buurtvereniging "Hammermolen" kreeg ik een verzoek enkele foto's te plaatsen met een bericht. Ga dit zien onder "Fotogalerie", klikken op de regel: Renovatie kruisbeeld Engelmanstraat.

"Zomaar un foto" nr.258 is de beloofde recente foto van de toegangsweg naar Gerheggen.

Dit weekend is het voor ons dorp Neer een geweldige drukte. De "Kwirzengers" hebben op Gendijk hun festival, met vanmiddag een groot harmonika treffen. In de St.Martinuskerk is om 16.00 uur een professioneel orgelconcert, door vier Russissche dames. Het moet iets geweldigs zijn. Gisterenavond bood beugelclub: "Onder ons" aan haar kampioenen een receptie aan. Van heinde en verre kwamen beugelaars en sympathianten onze kampioenen feliciteren. Het 1-ste zestal behaalde drie titels: kampioen in de hoofdklasse van het district Zuid, kampioen van de Nederlandse Beugel Bond en winnaar van de Bondsbeker. Het 4-de zestal werd kampioen in de 3-de klasse, terwijl het 3-de van ons hun belangrijkste concurent is geweest. Dan hadden we ook nog een persoonlijke kampioen: Ruud Emonts werd Nederlands kampioen in de A-klasse jeugd.

Zaterdag 3 mei 2003.
"Zomaar un foto" nr.257 laat jullie een foto zien van het oude Gerheggen. Morgen misschien een, zoals het nu is.

Vrijdag 2 mei 2003.
Vanavond kreeg ik het volgende bericht binnen.
Schutterij St.Sebastianus.
Op zondag 27 april 2003 hebben de volgende leden van de bovengenoemde schutterij zich respectievelijk dameskoningin, jeugdkoning en koning geschoten.
N.L. Nellie Kuijpers-Janssen, Willem Berben en Joop Thommassen.
Nellie Kuijpers-Janssen en Sonja Kivits-Peulen werden bovendien gehuldigd met hun 25-jarig lidmaatschap.
De winnaars van de titels alsook de jubilarissen een van Harte Proficiat.
Bedankt voor het alsnog inzenden van het bericht. Jammer, van zo laat? Het nieuws is dan niet meer zo heet van de naald.

Nogmaals een recente foto van een straat. De vorige week vrijdag plaatste ik een oude foto van Kinkhoven met spelende kinderen. Deze week maakte ik op hetzelfde punt weer een foto, nu zonder kinderen. Jullie kunt deze foto vandaag bekijken onder "Zomaar un foto" nr.256.

Donderdag 1 mei 2003.
Vanavond is het volgende berichtje nog binnengekomen: Hierbij laat ik u weten dat gisteren tijdens het jaarlijkse koningschieten Jan Steijvers zich tot de nieuwe koning heeft geschoten dit deet hij met 58 schoten 2e werd Jo Vossen.
Vanaf deze plek: Hartelijk Gefeliciteerd!

Op deze eerste mei is het bij "Zomaar un foto" de beurt aan foto nr.255. Het is een recente foto genomen vanaf het punt vanwaar ook foto nr.254 is gemaakt.
Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl