Het nieuws van mei 2002:
3-7-2002.
Voor die het niet weet? Op 2-de Pinksterdag 20 mei 2002 heb ik op het kleiduiventerrein omstreeks 20.00 uur een totale hartstilstand gekregen. Omdat daar de juiste mensen precies op de juiste plaats waren en omdat die direct met de reanimatie zijn begonnen, heb ik het geluk dat ik dit vandaag kan schrijven. Voor een uitgebreid verslag, zie juni en juli 2002. Vanavond ben ik teruggekomen, met andere woorden ontslagen uit het AZM-ziekenhuis te Maastricht. Zes weken en twee dagen (totaal 44 dagen) uit de running geweest. Morgen zal ik proberen deze site aan te passen, te beginnen met een verslag over mijn ziekte, wat dan onder juni en juli komt te staan. Wilt U er meer van weten, ga het dan lezen en bent U nog vitaal, jong en krachtig? Ga dan een cursus reanimatie volgen! U weet niet, wat voor een voldoening het geeft als U eens een keer, één mensenleven hebt kunnen redden! Doen!!!!!

20-5-2002. Tweede Pinksterdag.
Vanmiddag organiseerd de Jagersvereniging "NEER" weer haar jaarlijks terugkerende kleiduivenwedstrijd. Op Pinksmaandag komen de schutters van heinde en verre naar Neer, om op de Kappert (ligt aan de Napoleonsweg), dus zeer goed te vinden, in meerdere klassen op de kleiduiven te schieten. Hebt U nog nooit een kleiduiven wedstrijd gezien en U bent in de buurt van Neer, kom dan gerust even kijken, er is geen entrée en voor een natje en een droogje is gezorgd. Het begint om 13.00 u.
Het staat vast, U zult zich niet vervelen!
Wilt U mijn verslag van het vorig jaar nog eens zien? Ga naar de beginpage en klik op "Kleiduiven 2001". Het blijft tot vanavond staan.

19-5-2002. Pinksdag.
Vanmorgen even bij Wielke van Slechters-Wiel een foto gaan maken van die Zünddap uit 1962, waar hij gisteren die eerste prijs mee heeft behaald. Ga ze zien! Ze staat onder "Zünddap".
Ook nog even naar de nieuwe haven geweest kijken. Daar hebben ze gisteren al veel boten aangevoerd.
Vandaag waren er al veel bezoekers. Ook een grote groep van Grave en omstreken. Daar was een oud Neerenaar bij: Mart (van Harrie vanne Beurs) en Ine Beurskens-van der Bijl.
Even voordat ze weer vertrokken, maakte ik een paar foto's. Wilt U ze zien? Ze staan onder "Maashaven" en dan op de "II" klikken. Dan komt U op serie II.

18 mei 2002. Zaterdag voor Pinksteren.
Op de valreep bereikt mij nog het bericht, dat onze dorpsgenoot Wielke Berben van Slechters-Wiel vandaag de eerste prijs  en een mooie beker heeft gewonnen met zijn oldtimer Zünddap. De wedstrijd is vanuit Merselo, tijdens een toertocht georganiseerd. Hij was vanuit Neer aanwezig met enkele vrienden van Zünddapclub "'t Pronkstuk". Zijn foto plaats ik enkele dagen onder "Zünddap" op de startpage van mijn site. De foto's zijn genomen bij zijn terugkomst in Neer bij eetcafé 't Raodhoes, exploitanten Wiel en Agnes Theelen-Veugelers.                  

Vanmiddag met mijn kleinzoon Toine Hobus uit Meijel naar Grefrath in Duitsland geweest beugelen. Beter gezegd: hij moest er een toernooi beugelen en ik was er bij als toeschouwer. Zijn eerste partij kon hij mooi winnend afsluiten, maar de tweede tegenstander was net één maatje te groot voor hem. Hij vatte het sportief op en vond, dat het meedoen belangrijker was, dan het winnen en uiteindelijk is het ook zo. Sport moet sport zijn en blijven en geen oorlogvoeren worden!

Mijn hoop, dat er via mail nog nieuws binnen zou zijn gekomen was vergeefs. Er was maar niks, noppus.

Pinksmaandag is weer het jaarlijks kleiduiven schieten van de jagersvereniging "Neer". Daar ben ik dan de hele middag zoet mee (kaart verkoop en dergelijke). De schutters komen van heinde en ver naar de Kappert om een kansje te wagen. Het is een grote genoegdoening om jaarlijks zowat dezelfde gezichten terug te zien. Gewoonlijk elk jaar enkele nieuwe gezichten erbij, maar soms valt ook iemand weg. Dat is dan jammer!

Nu reeds wens ik al mijn lezers een paar mooie gezellige Pinksterdagen toe en het is te hopen dat ze op Haelesekermis goed weer hebben, dan hebben wij het ook!

17 mei 2002.
Vanmiddag zijn voor de wet in het oude gemeentehuis van Neer en voor de kerk in de Wittekapel aan de Leudalweg, in het huwelijksbootje gestapt: Ron Stroux en Judith Kuijpers. Vanaf deze plek wens ik hun veel geluk in het verdere leven.
Ron is een Kessel-Eiker waar ik verder nog geen gegevens over heb. Voor Judith heb ik misschien een verrassing? Zij is een achterkleinkind van Waals-Handrie en Waals-Kaat via haar vader Pierre en grootvader Thei.
Laat ik nu in mijn archief een familiefoto hebben van de bruiloft van haar overgrootvader. Deze plaats ik onder "Fotogalerie" en dan op de regel "Waals-Handrie en Waals-Kaat" klikken. Ga ze zien! Judith er ligt een afdruk voor je klaar.

Gisterenavond laat heb ik in de gauwigheid een anekdote over vroeger geschreven. Mijn vraag is? Is zoiets wenselijk er tussendoor, wordt het gewaardeerd of moet ik mij puur bij het nieuws houden? Lezer geef eens Uw reactie! Mijn e-mailadres is nog steeds: <pjtim@wish.net>  Ik zeg niet dat ik er zo 100 ken, maar als ze me in willen vallen, zijn het er toch verschillende.

16 mei 2002.
Vandaag de hele middag in de bloemen gewerkt. Nu staan alle bakken en potten weer vol en kunnen ze ons binnenplaatsje weer gaan opsieren. Zoiets is mooi werk, als het gedaan is.
Vanavond op de repetitie van het zangkoor hoorde ik nog een nieuwtje. Op industrie-terrein "Soerendonck" was vandaag bij de "Soepcentrale" een brandmelding geweest .
De deuren waren gesloten en een rook ...... Toen de brandweer vanuit Roggel aankwam en de deur geforceerd werd, bleek het wasem te zijn! Of ze vergeten waren het vuur onder de soep uit te doen?
Dit voorval deed mij denken aan wat eens bij ons in het dorp gebeurd is. Een mooie nazomerse dag was het. De zon had nog lang geschenen. Op het gemeentehuis zat de gemeenteraad te vergaderen. Mijn broer Gerla zat op een stoel voor zijn huis (ex Sjra-Wulm), nog even na te genieten van de mooie dag. Ik zelf kwam ook eens even naar buiten kijken. Roept mijn broer mij toe: kijk eens naar boven, naar de bol op de kerktoren, is het niet net of het daar brand? Zo leek het ook: iedere keer kwam zo'n vleugje rook langs die bol uit. Toen ik me dat even aangekeken had, ging ik het gemeentehuis op, boven naar de raadszaal en vroeg of ik even mocht storen. Ik zei: "Ik weet niet, maar ik geloof dat de kerktoren in brand staat". De burgemeester was als eerste bij het openstaande raam, keek omhoog, wachte heel even en zei toen de historische woorden: "Daar rookt 't en waar rook is, is vuur. Bel de brandweer!" en zo geschiedde.
Nu moet ik eerlijkheidshalve zeggen, dat voor de brandweer er was, iemand op het idee was gekomen, om eens met een verrekijker te kijken en wat bleek toen. Er had zich een hele zwerm muggen achter die bol verscholen. Die bol gaf nog een beetje warmte af, vanwege omdat de zon er de hele dag op geschenen had. Bij ieder klein vleugje wind kwamen de muggen als een rookpluim er achter uit en trokken zich er dan weer achter terug. Met het blote oog was dat niet te zien. Ja! Zo ontstaan de misverstanden!

15 mei 2002.
Roggel en Neer was de eerste Limburgse gemeente met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.
De Lijst Pim Fortuyn behaalde daar bijna 16 procent van de stemmen. Maar het CDA was de grote winnaar en steeg van 28,6 naar 44,6 procent. De VVD is uitgekomen op 14,8 procent. De opkomst in Roggel en Neer was 77,5 procent. Vier jaar geleden was dat 72,3 procent.

Hier zijn dan toch nog de uitslagen in onze gemeente van de verkiezingen van vandaag. Wilt U de totaal uitslag zien? Dan surf naar "Linken", onderaan vind U de regel: "Uitslag stemming Roggel en Neer 15-5-2002.", klik daar op en U komt ze te zien!

Vanmorgen dacht ik, dat wordt een dag zonder nieuws, maar vanmiddag is het toch nog veranderd.
Ik reed eens langs de Maas en ja hoor! De nieuwe aanlegsteigers waren aangebracht. Ik maakte er foto's; ga ze zien onder "Maas".
Daarna liet An niet na; er moesten bloemenplanten gehaald worden en omdat ik het fototoestel nog bij me had, heb ik maar gelijk een paar foto's van dat bedrijf gemaakt. Jullie kunnen ze vinden onder "Fotogalerie" en dan de regel "Plantenkwekerij Wim Hendriks, Kessel.

14 mei 2002.
Vanmorgen nog even naar de nieuwe school geweest kijken; ik maakte er enkele foto's, ga ze maar eens zien onder "School" en dan voor deze foto's klikken op "School II".

Vandaag is er goed nieuws te melden, maar jammer genoeg ook twee overlijdens. Eerst het goede nieuws. Erik en Mieke Versteegen-Sanders hebben een tweeling gekregen. Mirte en Noud, geboren op 13 mei 2002. Erik is een rasechte Neerenaar, zoon van Jo van Versteege en zelf een deel van een tweeling. Men zou zeggen: het zit in de familie. Mieke, Erik en verdere familie; een van harte proficiat met deze aanwinst en Erik er is toch wel beugelaar(ster) bij?
Wilt U hen ook feliciteren? Het adres is: Napoleonsweg 48, 6086 AH Neer. <e.versteegen@ddl.mgl.nl>

Dan rest nog de overlijdens.
Op de Waôg (Napoleonsweg) is op 13 mei 2002 overleden: Want Silvrants, echtgenoot van Mien Ras. Hij overleed thuis in het bijzijn van vrouw en kinderen. De uitvaartdienst gevolgd door de begrafenis op ons kerkhof zal plaats hebben op donderdag 16 mei 2002 om 10.30 u.
Mien kinderen en familie ik wens jullie de sterkte, om dit zware verlies te dragen. Wilt U hen ook condoleren, het adres is: Napoleonsweg 4, 6086 AE Neer.

In het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond is op 13 mei 2002 overleden, de in Roggel wonende oud Neerse Odilia Vestjens (Diel van Berte-Daoèr van Gendiek), gehuwd geweest (weduwe) met Thei Klompen van de Blenkert. Zij wordt op vrijdag 17 mei 2002 op het kerkhof van Roggel begraven na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 u. in de St.Petrus parochiekerk.
Kinderen, kleinkinderen en verdere familie, mijn oprechte deelneming bij dit verlies.
Wilt U ook condoleren, het adres is: Blenkert 1, 6088 NH Roggel.

13 mei 2002.
Een tijdje terug is de portefeuilleverdeling van B en W van de gemeente Roggel en Neer, voor de nieuwe ambsperiode uitgekomen. Hiervan had ik toen aan de betreffende instantie een afschrift gevraagd. Daar had ik geen antwoord op ontvangen, geen ja en geen nee! Laat ik mij vandaag blij verrassen? Het gevraagde kwam alsnog af!
Het is door mij direct geplaatst, zie onder "Linken" en dan op de betreffende regel klikken.
Het schijnt nog altijd op te gaan: "Ambtelijke molens malen langzaam". Het zij vergeven!

Uit de krant. In Roggel hebben ze een nieuwe wereldburger erbij. Er is op 11 mei 2002 geboren: Geertje, een dochtertje van Twan en Ellen Loyen-Hanssen. Twan is een zoon van Nel van Verrijte-Sjeng (Sjeng van Rijt) en Ellen is een dochter van Fritske van Buuze-Fried. Zo ziet U? Van twee kanten Neers bloed.
Van harte gefeliciteerd met deze aanwinst. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Korenbloemstr.25, 6088 AW ROGGEL.

12 mei 2002.
Vanavond laat trof ik de uitbater van het bakkerijmuseum "Marleetjeshof" uit Roggel.
Hij vertelde mij, dat ze ook een eigen site hebben en omdat ik zelf bakker ben geweest en een paar maal in het museum ben geweest, wil ik ze jullie niet onthouden.
Ze is te vinden onder "Linken" en dan de betreffende regel.

In de krant van zaterdag, vond ik in Scala een bericht over een drankje, dat zou helpen tegen gewrichtspijnen. Omdat ik daar ook nogal last van heb, wil ik aan mijn dokter vragen of dat kan helpen? Mijn gedachten waren: waarom zou je het niet aan je lezers vragen, misschien is daar iemand bij, die er al ervaring mee heeft?
De fabrikant heeft ook een site. Ik heb ze bij de "Linken" gezet. Ga er eens kijken en geef U mening. Één april is voorbij, een grap kan het dus moeilijk zijn?

Deze week kwam ik tot de ontdekking, dat mijn correspondentievriend Geert-Jan Truijen ook een site heeft. Ik heb bij mijn "Linken" een link naar hem geplaatst, dus als U geïnteresseerd bent, surf er dan even naartoe. Ikzelf vond het een heel mooie site.

11 mei 2002.
Op 8 november 2001 plaatste ik het hier volgende bericht.
<Vandaag eens een bericht, dat wat ik hoop, door de Neerse gemeenschap met vreugde wordt ontvangen.
De gezusters Gerrie de Groot-Derikx en Ria Hansen-Derikx willen onder de toepasselijke naam "de Gezusters Böks" een winkel in lingerie en aanverwante artikelen beginnen.
Hiervoor is hun oog gevallen op de vroegere winkel van de Kuper aan de Napoleonsweg, die nu eigendom van Gerrie is.
Dames, ik kan niet meer zeggen en ik denk velen met mij, als dat ik het een geweldig goed idee vind, al moeten wij (zo als Ria me zei) nog tot in het voorjaar wachten voor dat alles te realiseren is.
Voor de geïnteresseerden: Gerrie en Ria zijn dochters van Sjaek vanne Böks en Mien van Helmusse-Tien.>
Vanavond na de H.Mis van 19.00 u. trof ik Ria. Zij kon mij meedelen, dat de voorbereidingen gestaag door gingen, er is meer afgebroken en bijgemaakt moeten worden, dan dat ze eerst dachten. De mensen moeten nog tot de maand augustus geduld hebben, maar dan gaat het gebeuren, waren haar woorden. Gerrie en Ria geluk er mee!

10 mei 2002.
Vanavond mag ons zangkoor "Maas- en Neergalm" een serenade brengen bij het 40-jarig huwelijksfeest van ons lid Wiel Stoffels en zijn echtgenote Toos Winkelmolen (Toos van Harrie van Fuus-Driek). Toos, Wiel, kinderen en familie Hartelijk Gefeliciteerd!
Wilt U hen ook feliciteren, ze wonen op het adres: Steeg 18, 6086 EK NEER.

Uit de krant. In Roermond is op 7 mei 2002 overleden Jules Roumen, de weduwnaar van de oud Neerse Mien van Ratingen, dochter van Jan van Verratingers-Kaop.
De begrafenis van Sjuul vindt maandag 13 mei 2002 plaats, op het kerkhof van Haelen, na een plechtige uitvaartdienst in de parochiekerk van Haelen, om 10.30 u.
Onze Oprechte Deelneming aan de kinderen, kleinkinderen en familie.
Het condolatieadres is: Rijksweg 15, 6085 AA Horn.

Vandaag is het 62 jaren geleden, dat de Duitsers ons land invielen. Om vier uur 's morgens sprong de spoorbrug te Buggenum in de lucht. Dat werd voor mij toen, het eerste sein, dat de oorlog begonnen was. Herinneringen van mij, over die eerste oorlogsdag, komen in het binnenkort uitkomende boek "Neerenaren in 1940", door het viermanschap: Jos Geraets, Tjeu Hermans, Jos Silvrants en Piet Timmermans.

9-5-2002. Hemelvaartsdag.
Vanmorgen doen 43 kinderen van Neer de eerste Heilige Communie. Ik zal even gaan kijken of ik een paar foto's kan maken. Het is gelukt; ze staan onder "Communie 2002" op de startpagina. Veel kijk plezier en zeg het voort, dat ze daar staan!

Op het Kerkplein zag ik, dat ze voor de ramen van een heleboel woningen en bedrijven, weer geraniums in bloembakken hebben gepoot. Een zeer goed idee! Als alles volop bloeit zal ik proberen er foto's van te maken.

8 mei 2002.
Vanmiddag van de nieuwe haven aan de Maas nog vier foto's gemaakt. Wilt U ze zien? Ze staan onder "Maas".

Mij bereikte het bericht, dat gisteren in het ziekenhuis is geboren: Tessa, dochter van Ralf en Inge Smeets-Derikx, Aan de Sniemeulen 1, 6086 NW Neer.
Ralf is een kleinzoon van Sef oette Waerd en Inge is een dochter van Huub vanne Sterrebos. Onze hartelijke gelukwensen met deze nieuwe wereldburger!

Vandaag is beton gestort aan de nieuwe school. Ik was er om foto's te maken. Ga ze zien onder "School" pagina II.

7 mei 2002.
Geboren op 4 mei 2002: Sjors, zoon van Rob Pouls (zoon van Wie van Lei vanne Draei) en van Saskia Keupers. Proficiat met deze nieuwkomer in ons dorp.
Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Acacialaan 10, 6086 EA Neer.

Vandaag ook weer de krant gehaald. Bart Ebisch schrijft een stukje over mijn hobby onder "KLIK". Hebt U (lezer van mijn site) bekenden die buiten Neer wonen en toch nog geïnteresseerd zijn in het Neerse gebeuren, geef hun dan mijn adres door. In de krant staat er een afkortingsteken tussen, dat is niet correct. Het enige echte adres luidt: www.genealogiepjtim.tmfweb.nl
Samen zullen we maar hopen, dat ik nog een poosje met deze hobby door kan gaan!
Woont U als lezer buiten Neer en er is nieuws wat ze in Neer graag weten (geboortes, overlijdens, verhuizingen en noem maar op, alles wat nieuws is) mail het mij dan. Daarvoor is mijn adres: pjtim@wish.net

6 mei 2002.
Uit de krant. In Roermond is op 3-5-2002 overleden: Mientje Scheres-Cabbolet, de weduwe van oud Neerenaar Sjang Scheres (zoon van Scheres-Lowie en Kraemers-Trui). Haar uitvaartdienst is in de O.L.V.-Munsterkerk te Roermond op 8-5-2002 om 10.30 u., waarna de crematie plaatsvind in het crematorium "Nedermaas" te Geleen.
Haar kinderen wordt sterkte toegewenst, om dit verlies te kunnen dragen.
Het condolatieadres is: Familie Manders-Scheres, Begoniastr.10, 6014 BJ Ittervoort.

5 mei 2002.
Gisterenavond is de "Siem-avond", waarover ik Jullie al eerder via deze site heb ingelicht, geweest. Jammer genoeg was ik zelf verhinderd, maar Loek Geelen de vader van Siem was zo goed en bezorgde mij vandaag gegevens en foto's.
U kunt ze vinden op mijn startpagina, onder "Voor Siem". Daar wordt een slipje van de sluier opgelicht, van het goede werk, dat die vrijwilligers doen! Ga het zien!

4 mei 2002.
Irma Wulms-Gommans vertelde mij, dat hun 10-jarige zoon Bart een van de uitverkorenen is, die bij V.V.V. voetbal-stage mag lopen. Bart doe je best! Misschien wordt Neer dan nog eens een voetbalprof rijk.

Vanmorgen is overluidt: Mevrouw Lies van de Bool-Kierkels (78 jaar oud), echtgenote van Frans van de Bool vanne Waog. Woensdag 8 mei 2002, om 10.30 u. is in de St.Martinus parochiekerk een plechtige uitvaartdienst waarna zij begraven wordt op ons kerkhof. Aan Frans, de kinderen en de wederzijdse familie, bieden wij onze oprechte deelneming aan. Uw adres voor condolatie: Visseberg 37, 6086 CS NEER.

3 mei 2002.
Vanmiddag de Esdoornstraat gefotografeerd. Komen vermoedelijk vanavond nog op de site, kijk onder "Neer". Het is nog gelukt, al is het dan even in de kleine uurtjes.

Vandaag weer eens aan de nieuwe school geweest kijken en ook enkele foto's gemaakt. Ga ze zien onder "School".

2 mei 2002.
De plechtige uitvaartdienst voor Petronella van Pol- van Nieuwenhoven is zaterdag 4 mei 2002 om 10.30 u. waarna de begrafenis op ons kerkhof.
Adres voor condoleren: Bergerstr.24, 6086 BM NEER.

1 mei 2002.
Vanmiddag vierde de seniorenvereniging St.Martinus haar 40-jarig bestaans jubileum. Om half twee werd met het feest begonnen in een door drie Heren voorgegane H.Mis in onze St.Martinus parochiekerk.
Daarna was in het gemeenschaphuis "In d'n Haammaeker" een feestvergadering met huldiging van de Jubilarissen. Daar was ik aanwezig en maakte er veel foto's. Een gedeelte ben ik daarna op het net gaan zetten en ook die vindt U onder "Fotogalerie". De regel waar U dan op moet klikken, vindt U wel.

Zoals jullie zien, is er een beetje verandert. Men komt nu rechtstreeks op de lopende maand van het dagboek. Wil men het nieuws van de vorige tijd zien, dan moet men op de tekst in de witte balk klikken.

Ze staan er op! De foto's van het koningschieten van gisteren. Ga ze zien onder "Fotogalerie". Omlaag tot U bij de betreffende regel komt. Het is de moeite waard, om te wachten tot ze ingeladen zijn.

De jeugd heeft gistermiddag geskelterd, daar maakte ik ook enkele foto's. Ze staan zoals de anderen onder "Fotogalerie".

Er is vandaag ook een minder prettig bericht: onze dorpsgenote Nel van Pol-Nieuwenhoven is gisteren op 80-jarige leeftijd overleden. Harrie en familie, wij wensen jullie sterkte in deze droeve tijd. Verder bericht volgt.

Hebt U eens een nieuwtje, Neer aangaande, mail het mij: pjtim@wish.net