Het nieuws van maart 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude!   Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

Woensdag 31 maart 2004. In Beesel is op 75-jarige leeftijd op 30-3-'04 overleden: de weduwe Jon Thijsen-van den Beuken, dochter van onze oud dorpsgenote Anna Maria Wilhelmina van Ratingen, die eertijds in Roggel woonde en met van den Beuken gehuwd was. Aan de familie onze Oprechte Deelneming bij dit overlijden. Voor uw condolaties, het correspondentieadres is: Schoolberg 28, 5954 AR Beesel.

In Horn is overleden, daags voor zijn 62-ste verjaardag: Pieter Derikx zoon van twee oud Neerenaren, t.w. Sjeng van Bukskes-Lèn en Billa vanne Beurs. De begrafenis heeft plaats zaterdag 3-4-'04 op het kerkhof aan de Haelenerweg na een uitvaartmis om 10.30 uur in de St.Martinuskerk van Horn. Wij wensen zijn vrouw, de kinderen en familie, de sterkte om dit verlies te dragen. Wilt u condoleren, het adres is: Haelerweg 67, 6085 EA HORN.

Vandaag laat ik jullie met foto nummer 567 van "Zomaar un foto" een luchtfoto zien van een van de mooiste boerderijen van Neer. 

Dinsdag 30 maart 2004. Gisteren beloofd dat ik vandaag op de foto van gisteren terug zou komen. Nou, het is een foto van de Wijnbeek waar ze door de Bongert loopt, genomen aan de Veurtjes kant in de richting van de Waije.

Foto nummer 566 van "Zomaar un foto" is weer een oude foto. Ze werd mij door Herman Verkoulen ter beschikking gesteld. Het is echt een foto om eens goed te bekijken en dan Uw mening te geven, van wat er te zien is. Ben benieuwd.

Maandag 29 maart 2004. Vandaag 29-3-'04 is geboren: Nina Tobben, dochter van Twan van Jan van Handrie van Dieker en van Annemiek van Thei van Keuèpke Gielens. Aan de gelukkige ouders en hun familie onze hartelijke gelukwensen. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Molenstr.13, 6086 BP Neer.

Gisteren liet mijn schoonzoon Har mij een foto toekomen, die hij tijdens een wandeltochtje door Neer had genomen. Met alle plezier laat ik ze jullie als foto nummer 565 van "Zomaar un foto" zien. Ga ze bekijken en geniet mee van de mooie Neerse natuur.

Zondag 28 maart 2004. De foto die ik jullie als nummer 564 van "Zomaar un foto" laat zien, heb ik gisteren omstreeks het middaguur genomen aan de Maas. Het is de nieuwe jachthaven, een pracht aanwinst voor Neer en omstreken. Genieten maar!

Zaterdag 27 maart 2004. Ondanks een fikse verkoudheid heb ik het foutje bij de twee ziekenhuis afdelingen, kunnen herstellen. Die er foto's van over willen nemen, doe het dan nu, want deze twee rubrieken blijven maar een week lang staan.

"Zomaar un foto" 563 is er weer eens een uit de oude doos, met dank aan een van mijn trouwste kijkers. Ze is genomen voor 1932. Ga zien of U nog iemand kent. 

Vrijdag 26 maart 2004. "Zomaar un foto" 562 heft een klein beetje van de sluier op, aangaande de rotondes. Ik hoop dat jullie het kunnen volgen.

Willen jullie de foto's van mijn twee bezoeken aan het ziekenhuis zien, ze staan op de site. Op verzoek die van afdeling C1 op herhaling. Ze zullen een week blijven staan, daarna gaan ze weer naar de bewaarplaats. Voor de eerste keer een gedeelte van de foto's die ik op de afdeling B1 nam. Lees bij het nieuws van gisteren, hoe ze te openen zijn. Er is nog geen tijd geweest om het foutje te zoeken.

Donderdag 25 maart 2004. Vandaag gewerkt aan de foto's genomen in het ziekenhuis. Ze staan op de site, toch zit er een foutje in, dat ik op dit moment niet kan vinden en ook geen tijd meer voor heb, om het te zoeken. Jullie kunnen de foto's komen te zien, door het volgende te doen. Als U "Afd. B-1" en ook "Afd. C1" aanklikt, krijgt u een scherm waar een foutmelding op staat. Boven in de statusbalk staat inplaats van een kleine letter een hoofdletter. Maak van die B of C (al na gelang U wou openen) een kleine letter b of c en druk daarna op enter. Dan moet de sessie wel op het scherm komen.

Dat is het hem eerst? In een klap twee rotondes bij in Neer. Waar? Op Wienerte! De weg van Gendijk langs Wienerte over het Zwaarveld naar het Eiland wordt op Wienerte doorbroken door de nieuwe bypass en omdat een brug te duur is, komt aan beide zijden een rotonde. Dit om te draaien en terug te keren. Ik zal proberen jullie van het verdere verloop op de hoogte te houden. Vandaag laat ik jullie een foto (gisteren genomen) zien, van het leegstaande pand Wienerte 2. Ze staat onder "Zomaar un foto" 561 van vandaag. Aan de afwerking van het talud te zien, willen ze het pand toch wel behouden, maar dan zal er toch snel iets moeten gebeuren, want door baldadigheid is er al veel vernield.

Woensdag 24 maart 2004. Lei Verhaeg onze oud dorpsgenoot, die op 22 maart '04 in Heel is overleden, wordt op zaterdag 27-3-'04 na een uitvaartdienst om 10.30 uur in de parochiekerk, in Heel begraven. Het correspondentieadres is: Sterplein 26, 6097 EA Heel.

Vandaag laat ik jullie met gepaste trots, vooral omdat ik er ook een tijdje heb bij gehoord, met  foto nummer 560 van "Zomaar un foto" de nieuwe beugelkampioenen van district Zuid in de Hoofdklasse zien. Het is weer Neer. Dit is de zesde keer in zeven jaar. Dan mag men gerust trots zijn! Zet 'm op bij het Nederlands Kampioenschap.

Dinsdag 23 maart 2004. Vandaag de achterstallige post beantwoord. Hebt U mij geschreven en geen bericht terug, dan is er iets gebeurd: per ongeluk gewist of besmet met een virus. Moet dagelijks nog veel mail's verwijderen, die mijn scan niet door laat.

Van Judoclub: "SEI-DO" kreeg ik het verzoek om aan jullie te laten weten, dat ze ook een eigen site beheren. Via mijn site is ze te bereiken onder de rubriek "Linken". Zoek ze maar eens op, er zijn mooie foto's te bewonderen.

In Heel is gisteren 22-3-'04 plotseling op 70-jarige leeftijd overleden, onze oud-dorpsgenoot Leo Verhaeg (Leike vanne Kuster). Aan de familie onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

Verder in de loop van de dag zal ik eerst proberen de post te beantwoorden. Dat zijn er nog zeer veel, zal zien hoe ver ik kom. De mails met een virus blijven echter nog steeds binnenkomen. Mijn avast-scan gooit ze er allemaal uit. Zoals hierboven gezegd, ik ga iedereen zo snel mogelijk antwoorden. Als U binnenkort nog geen bericht terug hebt, moet U er serieus aan gaan denken, dat uw PC besmet is.

Met foto nummer 559 van "Zomaar un foto" heb ik vandaag gekozen voor een zeer goed elftal. Het is een gedeelte van de selectie waar het Roermondse ziekenhuis St.Laurentius over kan beschikken. Op alle afdelingen zullen ze wel een goed team bij elkaar kunnen krijgen, maar wat ik jullie laat zien is een gedeelte van de verpleegsters van de afdeling B1, waar ik een kleine 14 dagen verpleegd ben geweest. Geloof mij maar op mijn woord? Fantastische verzorging! Trouwens, twee jaar geleden op C1 was idem dito! St.Laurentius, bedankt!

Maandag 22 maart 2004. Geboren op 18 maart '04: Evie Smeets, dochter van Ralph van Wiel van Sef oette Waerd en Inge Derikx (van Huub van Lowie vanne Sterrebos). Hartelijk gefeliciteerd met deze aanwinst in de familie. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Aan de Sniemeulen 1, 6086 NW Neer.

In Roggel is op 18 maart '04 op 50-jarige leeftijd overleden: Mary Hansen-van Heumen, echtgenote van onze oud-dorpsgenoot Frans van Baer van Hanze-Tjeuke. Wij wensen Frans, de kinderen en de familie de sterkte die nodig is om dit zware verlies te kunnen dragen. De crematie zal in besloten kring plaats hebben na een plechtige uitvaartdienst in de parochiekerk van Roggel, morgen 23-3-'04 om 10.00 uur.                                                    Het correspondentieadres is: Korenbloemstr.41, 6088 AW Roggel.

Even laten weten wat er vandaag gewijzigd is. Voor nummer 558 van "Zomaar un foto", heb ik gekozen voor de twee gebroeders in het ziekenhuis. Omdat ik stukken heb gehad aan mijn camera en goed geholpen ben door Nico en Hansje uit IJmuiden, heb ik een link naar hun webpagina op mijn site geplaatst, bezoek ze maar eens.

Weer een episode afgesloten: "Terug uit het ziekenhuis". Antoinette heeft goed werk verricht. Meiske, mijn hartelijke dank daarvoor! Nu zal ik zelf weer aan de bak moeten, er is veel werk te doen, zal vermoedelijk niet alles tegelijk kunnen. Let dus ieder keer op deze rubriek, daar staat in wat ik gedaan heb!

Zondag 21 maart 2004. Vandaag goed nieuws, Piet komt morgen naar huis.

Zaterdag 20 Maart 2004. Het herstel gaat ruimschoots vooruit. Goed zo.

Zoals Piet zelf goed weet, hoe belangrijk `t is, om eerste hulp te kunnen bieden, mag inderdaad met TROTS gemeld worden, dat er weer mensen hiervoor geslaagd zijn. Te weten, zijn dit drie leidsters van Jong Nederland, Ine Huberts, Veronique van Rijt en Ilse Winkelmolen. Dames van Harte Proficiat.

Vrijdag 19 Maart 2004. Met Piet en Gerla gaat `t steeds beter, de groetjes van de gebroeders Toon.

Na bijna 30 jaar in `t Neerse onderwijs werkzaam te zijn geweest, neemt Mevr. Mariet Vlot afscheid op 24 Maart 2004. s`Morgens is er een feestdag voor de kinderen van de school. s`Avonds kunnen ouders en oud-leerlingen van 18.30 - 20.00 uur afscheid nemen op de Bredeschool "De Kwir" Kloosterpad 14, 6086 AK, Neer.

In Heythuysen is op 17-3-2004, 94 jaar oud, overleden Harrie Gubbels "Crane Harrie", schoonvader van onze dorpsgenote Margriet Gubbels - Kuypers. De plechtige uitvaartdienst zal gehouden worden op maandag 22-3-2004 om 10.30 uur in de H.Nicolaaskerk te Heythuysen, waarna de crematieplechtigheid zal plaats vinden te Baexem. Onze Oprechte Deelneming bij dit overlijden. Adres: Vlasstraat 33, 6093 EE Heythuysen.

Donderdag 18 Maart 2004. Piet heeft gisteren al verschillende foto`s gemaakt, om hier een mooie reportage over te maken.  

Gisteren op de boomplantdag is in Neer bij de bredeschool "De Kwir" een Amaliaboom geplant. TV-Totaal heeft daar een reportage van gemaakt, die vandaag nog te zien is tot 18.00 uur. Mooie reportage, jammer dat de aankondigster niet wist dat `t de gemeente Roggel en Neer was en zei dat de mooiste boom volgens Alexander in Roggel stond.

Na eerst onlangs naar de Wietel verhuisd te zijn is aldaar op 16-03-2004 overleden onze dorpsgenote Mevrouw Mien Hillen - Görtz. Zij is geboren in Kessel op 21-05-1916 en heeft lang in ons dorp gewoond. Wij wensen haar man Sjra, de kinderen en de familie de sterkte om dit verlies te dragen. De plechtige uitvaartdienst heeft zaterdag om 10.30 uur in de St. Martinus te Neer plaats, waarna crematie plaats vindt in Baexem. Wilt u ook condoleren, het adres is: Zorgcentrum "De Wietel" kamer 341, Piushof 85, 5981 VW Panningen.

Woensdag 17 Maart 2004. Het gaat steeds beter met Piet, maar weten nog niks wanneer hij naar huis mag komen.

Na enkele uren in ons midden te zijn geweest is op 10 Maart overleden Femke, dochtertje van Yvon Peters van Peter van Bekker-Lei en Pascal Notté van Harrie Notté. Wij wensen Yvon en Pascal en de verdere familie heel veel sterkte met `t verlies van Femke.

Maandag 15 Maart 2004. Vanmiddag bij Piet geweest. Het gaat goed met hem, maar hij krijgt nog niks te eten, zullen nu wel even daarmee wachten. Dus naar huis komen is nog even afwachten. Zijn broer Gerla ligt ook nog bij hem, de operatie is goed gegaan, maar heeft toch nog veel pijn, hij krijgt ook nog niks te eten. Ze zijn dus goedkoop in de kost. Verder allemaal weer de groeten van Piet en Gerla.

Zaterdag 13 Maart 2004. Vandaag even een tegenvallertje bij Piet, hij is later op de middag nog eens geopereerd, want `t was weer open gegaan, zijn vanavond bij hem geweest, en is er alweer redelijk goed aan. Daar ik nu niet iedereen die belangstelling en gereageerd hebben persoonlijk kan bedanken, willen wij `t hier namens Piet en de familie bij doen, Dank je wel.

Op 11 Maart 2004 is op 83 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenoot Sjaak van Jaobeke - Kuebke Mertens. Wij wensen Miet en de verdere familie onze oprechte deelneming aan. De plechtige uitvaartdienst zal gehouden worden op dinsdag 16 Maart in de H. Martinus te Neer om 10.30 uur. Wilt U ook condoleren, het adres is: Kinkhoven 4, 6086 AS Neer.

Vrijdag 12 Maart 2004. Er is eigenlijk geen nieuws in zoverre, Piet is nog in `t ziekenhuis, en mag nog niet naar huis.   
Donderdag 11 Maart 2004. Vanmiddag naar Piet geweest, daar gaat `t goed mee, en al zeker nu hij in goed gezelschap is van zijn broer Gerla, die vanaf deze morgen bij hem op de kamer ligt.
Woensdag 10 Maart 2004. Piet is vanmiddag om +/- half vier geholpen, en was kwart over vijf alweer bij kennis. Nu hopen op een voorspoedig herstel, vele groeten van Piet.
In Haelen is op 9-3-2004 op 69- jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenote Truus Nijssen-Schaeken. ( Truus van Shake-Sjang), Wij wensen Jan en de verdere familie onze oprechte deelneming aan. De crematieplechtigheid vindt op 13-3-2004 om 11.00 uur plaats te Baexem. Wilt U ook condoleren, het adres is: Kraaiakkerweg 32, 6081 EM Haelen.
Dinsdag 9 maart 2004. Op het moment sta ik op vertrekken naar het hospitaal. Vanmorgen waren er al verschillende mailtjes, die mij allemaal veel beterschap toewensten. Daarvoor mijn dank! Te hopen, dat ik er snel weer ben.
Piet is in `t ziekenhuis en ligt op de afdeling B1 kamer 7, morgen later in de middag zal hij geholpen worden, hoe laat precies is nog niet bekend. Als jullie willen kun je hem op zijn mobiel bellen, dit is 0630806452.
Vandaag begin ik met "Zomaar un foto" aan een nieuw project (tenminste zo noem ik het). Op mijn site staat "Mysterieborden" een rubriek met 15 schilderijen. Daar ga ik nu, aan de hand van mijn genealogie bestand, iets over de schenkers die op die schilderijen staan, proberen te vertellen. Foto 557 is de eerste in die serie. Het zal tevens voor een tijdje de laatste zijn. Morgen moet ik om 10.30 uur in het St.Laurentiusziekenhuis zijn voor opname. Er zal een littekenbreuk gerepareerd moeten worden. Dochter Antoinette zal proberen, jullie met het nieuws op de hoogte te houden.
Maandag 8 maart 2004. In Buggenum is op 7 maart 2004 op 87- jarige leeftijd overleden, mevrouw Leonie Metsemakers-Schreurs, echtgenote van onze oud dorpsgenoot Tjeu van Piete-Sef. Wij wensen Tjeu en de familie de sterkte toe, om dit verlies te kunnen dragen. De begrafenis heeft plaats op donderdag 11-3-2004, te Buggenum na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in de parochiekerk aldaar. Wilt U ook condoleren, het adres is: Meester Joostenstr.6, 6082 AD Buggenum.
Er is niks aan te doen, maar buiten foto's van "Zomaar un foto" heb ik de laatste dagen geen nieuws. Misschien dat wij maar moeten zeggen: "Geen nieuws is goed nieuws". Morgen is er wel nieuws, dat had ik misschien vandaag ook al kunnen vertellen, maar ik hou het nog even voor me. Foto 556 van vandaag is een ansichtkaart (oude), ga ze maar eens bekijken!
Zondag 7 maart 2004. De foto die jullie vandaag als nummer 555 van "Zomaar un foto" aan de komende lente moet doen denken, is indertijd op de Maas gemaakt.
Zaterdag 6 maart 2004. Er was nog een foto van de Kindsheidoptocht, die ik graag aan jullie laat zien. Ze staat onder "Zomaar un foto" nummer 554.
Vrijdag 5 maart 2004. Enkele bedrijven hebben mij gevraagd, of er via mijn website een klein beetje reclame kon worden gemaakt en omdat ik nu een betaalde provider heb, komt dat mij goed uit. Op mijn beginpagina heb ik de onderste rij(en) daar eventueel voor gereserveerd. Wilt U hen ook eens bezoeken, uiteindelijk kan ik door hen dit werk blijven doen
Met "Zomaar un foto" nummer 553 van vandaag laat ik jullie de nieuwe vlag van de ouderenvereniging St.Martinus hier uit Neer zien.  De  symboliek en de belangrijkste gegevens er van vinden jullie er bij vermeldt.
Donderdag 4 maart 2004. Met nummer 552 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een al ouder vergezicht (toen Neer) zien. Met dat samenvoegen van gemeentes (1990?) is Neer verschillende mooie stukjes natuur kwijt geraakt. Wat denken jullie van het gedeelte "Leudal", dat anders bij Neer hoorde en dat toen ook aan de gemeente Haelen is toegewezen? Jammer! Maar niet meer terug te draaien.
Woensdag 3 maart 2004. Harrie Geraets maakte in Brunsum enkele foto's van de Busse-schutten, toen die daar aan een optocht deelnamen. Vandaag plaats ik als foto 551 van "Zomaar un foto" er daar een van. Kan iemand van mijn kijkers mij zeggen op welke datum die optocht gehouden is?
Dinsdag 2 maart 2004. De begrafenis van Mevrouw Trui Sijben-Verlaek zal op donderdag 4-3-'04 plaats hebben op ons kerkhof na een plechtige uitvaartdienst in de Boskapel te Hornerheide om 11.00 uur. Voor jullie condoleances is het adres: Zuster Flaviahofje 8, 6088 AA Roggel.
Vermoedelijk is foto 450 van "Zomaar un foto" weer een groepsfoto waar ik veel kinderen en zelfs kleinkinderen mee kan blij maken.
Maandag 1 maart 2004. Gisteren is op 84-jarige leeftijd in het verpleeghuis "Hornerheide" overleden, onze dorpsgenote Trui Sijben-Verlaek, de weduwe van Sjang van Pèrotte-Petran. De uitvaartdienst wordt in Horn verzorgt, waarna begrafenis in Neer. Aan de familie onze Oprechte Deelneming.
Normaal gesproken beantwoord ik al mijn binnenkomende correspondentie. Op het ogenblik is dat echter moeilijk, er komen steeds mails binnen, die besmet zijn met een virus en die mijn virusscan niet door laat. Als iemand geen bericht terug krijgt, laat Uw scan een keertje extra draaien en probeer het daarna nog eens. Dan moet ik nog of beter gezegd, dan wil ik nog aan al de bezoekers van mijn site, gisteren 440, mijn oprechte dank uitbrengen, het is het bewijs dat mijn werk gewaardeerd word en dan maakt een foutje in de tekst niks uit! Ook nu was ik weer aan het twijfelen of word zo moest of met dt.
Met foto 449 van "Zomaar un foto" breng ik jullie een voorbode van de lente. Maart is begonnen en ondanks dat het op dit moment nog guur en koud is, mogen we aannemen dat er deze maand altijd enkele zomerse dagen in de lucht zitten. Ga daarom naar de foto van vandaag kijken en geniet van de spelevarende bootjes op de Maas en de toeschouwers, die in het sporthemd er naar staan te kijken.
of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl
 Terug.