Het nieuws van maart 2002:
31 maart 2002. Paasdag. Voor iedereen een Vrolijk Paasfeest.
Voor mij kan de dag niet meer kapot. Ik ben vanmorgen bij de eerste vaart van de nieuwe veerboot tussen Neer en Beesel geweest. Ik heb er een foto reportage van gemaakt. Ga ze onder "Veer" zien en geniet er net zo van als dat ik gedaan heb!

30 maart 2002. Vandaag is op het sportveld van RKSVN een "shell goalmasters clinic" toernooi georganiseerd. Het was door de K.N.V.B. aangeboden ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de jeugdafdeling.
De D- en E zestallen van Neer en Haelen deden er aan mee. Er deden meer dan 100 kinderen mee, verdeeld over 24 groepen. Ik maakte er foto's! Ga ze zien onder "R.K.S.V N." helemaal onderaan.

Op het ogenblik ontbreekt de tijd om meer te plaatsen, zal echter zo spoedig mogelijk volgen.
Ik wil mijn lezers, waar ook in de wereld, een vrolijk Paasfeest wensen en voor allemaal die mij schreven, dat ik goed op de klokken moest passen (dat ze weer heel in de toren terug kwamen), die kan ik zeggen dat ik vanavond in de Paaswake ben geweest en dat het een heel spectakel was, toen ze terug kwamen en zich weer op hun vertrouwde plek nestelden. Ze klonken echt blij!

29 maart 2002. Vanmorgen de doodsbrief van Ton binnengekregen. De uitvaartdienst heeft dinsdag 2 april plaats in de St.Antonius van Padua parochiekerk te Vrank-Heerlen (Beersdalweg 62), waarna aansluitend de crematie plaats vindt in het crematorium te Imstenrade (Imstenraderweg 10, Heerlen).
Voor Uw condoleance: Van der Schreursstr.117, 6413 VG Heerlen.

In Kessel wordt op 2 april 2002 begraven, de op 28 maart overleden Pierre Staaks, vader van Noud Staaks echtgenoot van Eugenie Mooren (dochter van Annie van Sjaen (Theelen). Vanaf hier mijn Oprechte Deelneming.
Correspondentieadres: P.Staaks, Veersepad 46, 5995 AE Kessel.

Op mijn site een nieuwe rubriek gemaakt; daar zullen de fotos van schoolreisjes en dergelijke opkomen te staan. Het begin is gemaakt met twee reisjes naar Schiphol. Ga terug en klik op "Schoolreisjes" om ze te zien.

28 maart 2002. Gisteren 27-3-2002 is in het ziekenhuis te Maastricht een neef van mij, oud Neerenaar Ton (A G J) Timmermans, geboren 30-10-1930 in de Steeg, zoon van Ververs-Sef, overleden. Ton was gehuwd met Tiny Kuypers uit Kessel en ze woonden in Heerlen. Meerdere gegevens ontbreken op dit moment nog.

Toen ik het bovenstaande schreef, begonnen de klokken te luiden. De dienst (Witte donderdag) waaronder de klokken naar Rome vertrekken om de Paaseieren op te halen, was bezig. Wat was dat vroeger mooi! Grootvader nam mij dan mee naar buiten en liet mij naar de toren kijken; daar moest het gebeuren: de klokken zouden uit de galmgaten naar buiten komen en dan eerst nog een rondje om de kerk vliegen, voordat ze zouden vertrekken.
's Zondagsmorgens onder de H.Mis van 10.00 u. kwamen ze terug, (nu komen ze 's zaterdagsavonds in het donker terug; lang niet zo spannend) dan herhaalde zich hetzelfde ritueel en als het dan stil was (de klokken binnen) mochten wij met Opa in de tuin naar de eieren gaan zoeken.
Een tijdlang heb ik er aan geloofd: Opa vertelde het immers en die loog niet.
Een keer heb ik zelfs een klok zien vliegen en die dat niet geloofd, maak ik iets anders wijs. Wat was dat een heerlijke tijd!

27 maart 2002. Op 22-3-2002 is geboren: Tom Hinssen, zoon van Paul Hinssen en Yvonne van Emden. Paul is een zoon van Frits en Mary Rutten van Gerheggen. Proficiat met de nieuwe wereldburger! Wilt U ze ook feliciteren, het adres is: Grevenbroekstr.3, 5995 CK Kessel.

Ook bij "R.K.S.V.N." een foto vernieuwd en een bijgeplaatst.
Ga ze maar eens zien!

26 maart 2002. Vanmorgen fotos binnengekregen van de weduwe Corrie de Gier-Janssen (van Keunke), zal proberen er nog enkele te plaatsen. Voor de rest zullen mijn aktiviteiten de komende dagen op een laag pitje staan, ik moet mijn belastingaangifte voor 1 april 2002 weg hebben.
Natuurlijk, als er iets aparts gebeurd en ik kom er achter, plaats ik het direct.

Het bovenstaande zonet geplaatst, of ik kreeg een bericht binnen, dat ik U niet wil onthouden. Albert Hillen is bij de raadsverkiezingen tot raadslid in Nijmegen gekozen. Voor meer gegevens, zie "Fotogalerie" en dan onderaan.

25 maart 2002. Jan Bongaerts in Nijmegen stuurde mij een foto van een voetbal-jeugdteam uit 1973. Ze staat onder "R.K.S.V.N." foto 7. Ga maar eens kijken! Jan, bedankt!

24 maart 2002. Gisterenavond had in het gemeenschapshuis "In d'n Haammaeker" het Lenteconcert  plaats. Aan dit concert, georganiseerd door het mannenkoor "Maas-en Neergalm", gemengd koor "Vocante" en fanfare "De Eendracht" nam als gastkoor deel, het Neers-dialectkoor "De Kwirzengers".
Wat was dát een mooie avond, als U er niet geweest bent, kunt U dat alleen maar jammer vinden! Goede, mooie zang van alle drie de koren en de fanfare liet instrumentaal met prachtige muziek horen, wat ze kunnen. Werkelijk fantastisch!
Wij mogen met recht trots op deze verenigingen zijn.

Met dank aan hun kleindochter Karin kan ik mijn lezers twee uitzonderlijke verjaardagen doorgeven. Morgen is jarig: Gretha Sillekens-van Dijk, de weduwe van Sjaek van Sloes-Pieèr. Zij wordt maar liefst 93 jaar oud, de leeftijd der zeer sterken. Haar adres voor felicitaties: Napoleonsweg 87, 6086 AD Neer.
De andere jarige is Jan Bongaerts (Jan van Segraad oppe Draej); die wordt vrijdag 29 maart 2002, 81 jaar oud. Ook een respectabele leeftijd. Zijn adres: Hanssum 1/a, 6086 BS Neer.
Ik weet zeker als jullie hen wilt feliciteren, dat het mail-adres van Karin daarvoor ook gebruikt mag worden: <sillekens@hotmail.com>
Zij zal de felicitaties zeker graag doorgeven!

23 maart 2002. Vanmorgen bij "R.K.S.V.N." een foto toegevoegd. Geef er Uw mening eens over?
Aan de koffie van morgen gebruikte ik het woord "mènjde ich".
An gaf me als antwoord: "Mèt meine beshaèt ter zich èns eine".
Deze uitdrukking word niet meer zo veel gebruikt, daarom wil ik ze mijn lezers niet onthouden en voor, die het niet helemaal begrijpt?
Moet maar eens vlug naar de wc en je meent (denkt) dat je de broek omlaag hebt, denk maar eens wat er dan gebeurd!

Vandaag uit de krant: Aangekomen 8 maart 2002 Milou Jasmijn KEHUI, geboren 26 augustus 2000 in China.
Ton en Marjo Vriezen-Evers, Sven, Broekbeemden 31, 6097 DG Heel.
Vanaf hier feliciteren wij de familie en wensen hun veel geluk met dit dochtertje.
Marjo is doktersassistente in de praktijk van Kruijssen en Storken hier in Neer.
Wilt U hen ook feliciteren, zie het adres hierboven.

22 maart 2002. De Maas is weer aan het wassen. Gisterenavond meldde de dijkwacht dat en vanmorgen hoorde ik, dat het veer in Kessel uit de vaart was genomen. Ja! Er is ook weer veel water gevallen.

21 maart 2002. Gisterenavond naar de jaarvergadering van "Oos Naer" (onze heemkundevereniging) geweest. Enkele bijzonderheden uit de vergadering. Het bestuur werd met twee personen uitgebreid tot negen. Koos Luijten (van Chrispien) trad op doktersadvies af en er werden benoemd: Mien Noblesse-Timmermans (van Fritske van Geèrla), Ton Gielens (van Keuèp vanne Kappert) en Jozef Kuijpers (van Handrie van Leuve). De vereniging is afgelopen jaar weer flink gegroeid, we zitten op het ogenblik op 330 leden. Na de vergadering gaf Jos Geraets (Jos van Tieske van de Bergerstraat) een lezing over: "de frustratie van 81 Neerenaren". Het was het verhaal van het ontstaan van de kiezelweg tussen Neer en Roggel. Het heeft 12 jaren geduurt, het touwtrekken over waar en wie de kosten moest dragen. Een mooi verhaal en als U het gemist hebt? Jammer!
Bent U nog geen lid van deze mooie, goede vereniging? Geef U dan op, de contributie bedraagt 12 euro per jaar, (daar ontvangt U dan wel vier prachtige periodieken voor) bij Dhr.Wiel Stoffels, Steeg 18, 6086 EK Neer.
Heeft U soms een goed idee of wilt U zelf een artikel plaatsen in "Oos Naer" (zo heet ook ons periodiek) meldt U dan op het redactie-adres: Jos Silvrants, Baand 4, 6086 CE Neer. Mail: <jsilvr@wish.net>. Hier kunt U zich ook als lid opgeven, het wordt dan aan Wiel Stoffels doorgegeven.

Op die vergadering werd ook nog verteld, dat onze St.Martinuskerk, de Friedesemolen en de oude stuw/sluis aan de Kanaaldijk ter hoogte van huisnummer 5, alle drie, tot Rijks monument zijn verheven.

Vanmiddag op het kantoor van aannemersbedrijf Geelen B.V. enkele foto's mogen maken. Ga deze zien onder "Stuw" serie 13, foto 184,185 en 186.

20 maart 2002. Voor vandaag zullen wij maar weer zeggen? Geen nieuws, goed nieuws! Die nieuw gefotografeerde straat houdt U nog even te goed.

19 maart 2002. St.Jozef-dag, dag van de timmerlieden. Toen ik in 1955 het café van mijn vader overnam, was deze dag nog een halve zondag en voor het cafébedrijf een van de rendabelste dagen. 's Morgens een H.Mis en de timmermannen begonnen daarna te feesten. Tijden veranderen, nu hoort men er niets meer van!
Voor de rest geen nieuws of het moet zijn, dat ik vandaag een foto van onze twee kleinzonen in Meijel heb gemaakt. Ze staan onder "Familiefoto's".

18 maart 2002. In Heythuysen is op 16 maart 2002 geboren: Roos, een dochter van de oud Neerenaar Bram Cluitmans van Hanssum en van Anouk Michels.
Hun adres: Graaf van Hornelaan 74, 6093 BP Heythuysen.

Vanmorgen ontving ik van Geert-Jan Truijen uit Tilburg enkele foto's (er zullen er meerdere volgen). Er waren er twee bij die met onze voetbalclub te maken hebben. Voor deze foto's en andere van de club, heb ik een nieuwe page gemaakt. Daar ga ik allemaal foto's van R.K.S.V.N. in plaatsen. Ga ze zien onder "R.K.S.V.N.".

17 maart 2002. Tot op dit moment 22.30 u. geen nieuws binnengekregen. Zal morgen, bij goede weersomstandigheden proberen, weer een straat te fotograferen en natuurlijk dan ook te plaatsen.

16 maart 2002. De op 78-jarige leeftijd overleden Mien Versteegen-Vestjens wordt a.s. dinsdag 19-3-2002 na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 u. op het kerkhof van Neer begraven. Vanaf hier wens ik Wim en de familie de sterkte om dit verlies te dragen.
Wilt U ook condoleren, het adres is: Lindenstr.17, 6086 CL Neer.

Eerst mijn oprecht excuus (het stond in de krant, maar ik had het niet gezien) en alsnog mijn welgemeend medeleven voor de nabestaanden, bij het overlijden van de 86-jarige Marie (Maria Gertruda Angelina) Kierkels, weduwe van de oud-Neerenaar Giel Derikx (Giel van Lowieë Pieèr), moeder van de man van Truus Kuijpers (van Leuve-Handrie) en van de echtgenote  van Jan Aan den Boom, Vlaas: Angeline Aan de Boom-Derkx.
Zij overleed op zondag 10 maart 2002 in Meijel en is gisteren aldaar begraven.

15 maart 2002. Gisterenavond op de raadsvergadering, zijn enkele zeer noemenswaardige dingen gebeurd. Ten eerste: de coalitie is rond. In de komende vier jaren zullen Akkoord 90 en Gemeente Belangen (GB) de coalitie vormen. Zij dragen Mariek Kortenhorst (voor de niet wetende: Marieke is de echtgenote van Peter Vennekens, zoon van oud-burgemeester Sjaak Vennekens) en Wim Peulen (zoon van de kuper van Gerheggen) voor als wethouders. Door deze kandidaatstelling komen twee zetels vrij, namenlijk een voor Har Geenen (zoon van Sjaak van Suug-Heinke) en een voor Ben Hendrickx (voorzitter van de E.H.B.O.-vereniging Neer. Zie de uitslag van de stemming onder "Stemming".
Bij de rondvraag deelde Dhr. Har Frenken (zoon van Sjaak van Spuitjes) mee: dat hij uit de CDA stapt en op persoonlijke titel verder gaat, met in het achterhoofd aansluiting bij GB. Voorwaar een hele hap in het politiek circuit.

Om 11.00 u. luidde de klokken, dat betekend geen goed nieuws. Na navraag kan ik U melden, dat is overleden: Mien Versteegen-Vestjens (Mien van Bèkker-Deuèr) Verdere gegeven ontbreken, alsnog.

Dan is mij nog ter oren gekomen, dat in Nijmegen een kindje is geboren, van Neerenaar Jeroen Cluitmans (Jeroen is een zoon van Piet en Jacqueline Cluitmans-Geelen). Voor mijn lezers in de vreemde? Jacqueline is van Sjeng van Sieje-Pieèr. Ook hier ontbreken verdere gegevens.
                                                                                                                       
14 maart 2002. Vanmorgen weer enkele foto's aan Friedesemolen gemaakt. Ze staan bij "Stuw" serie 13 van 181 t/m 183. Zoek ze maar eens op!

Henk van Ratingen in Australië vroeg? Waar komt die nieuwe school te liggen? Om voor al mijn lezers duidelijkheid te schaffen, laat ik weten dat de multifunctionele (of hoe wordt ze zo mooi genoemd) school, in- op- en bij- de bestaande basisschool "het Kwirke" wordt gebouwd. Voor die niet weten waar dat is: in mijn page "Neer" onder "Kloosterpad" staat ze. Er is zelfs een luchtfoto bij om het nog duidelijker te maken. Geniet er maar van!

Verder bereikte mij het bericht, dat Pieter van Melick tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau is benoemd. Verdere gegevens ontbreken nog!

13 maart 2002. Gisteren is nieuwsbrief nummer 6 van de "Stichting Katholiek Onderwijs Neer" uitgekomen. Hier het belangrijkste uit deze brief.
In december is de bouw van de nieuwe brede school gegund aan het Neerse bouwbedrijf Geelen B.V. Omdat in de raadsvergadering van 19-2-2002 de aanvullende credieten voor de bouw van onder andere een dertiende leslokaal zijn verstrekt, zal spoedig (de verwachting is, na de paasvakantie) met de bouw begonnen worden.
Om de veiligheid te waarborgen zullen er tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen moeten worden om het verkeer vanaf de Napoleonsweg te weren. De precieze data en welke maatregelen genomen worden, zullen ter zijner tijd bekend gemaakt worden.
Volgens plan is het multifunctioneel gebouw, midden december 2002 voor gebruik gereed. Tot die tijd zullen maatregelen genomen worden, om het onderwijs gladjes te laten verlopen.
Ook zal er een nieuwe naam gezocht worden.
Om aan te geven dat peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en basisschool samenwerken in het nieuwe multifunctionele gebouw, zal ook het gebouw een eigen naam krijgen. Binnenkort zullen de kinderen met hun ouders uitgenodigd worden een nieuwe naam voor te stellen.
Tot zover in grote lijnen, de brief van SKON (Stichting Katholiek Onderwijs Neer), getekend door W.Landzaat, voorzitter en M.van Roij, secretaris.

12 maart 2002. De Engelmanstraat staat ook op de site. Het waren meer huizen, als dat ik eerst dacht. Klik op "Neer", ga het rijtje af en klik op I, II, III, IV of V van Engelmanstraat al naar gelang welk gedeelte U wilt bekijken en genieten maar!

11 maart 2002. Vanmorgen aan de Friedesemolen weer enkele foto's genomen. Het dakdekkersbedrijf Geert Bijlmakers uit Heel is het dak aan het vernieuwen. De oude Duitse pannen gaan er weer vanaf (ze lagen er nog niet zo heel lang op) en ze worden vervangen door een Oud-Hollandse handpan. Zo te zien, maken ze goed werk!
Wilt U de foto's zien? Ze staan onder "Stuw" serie 12, nr.178, 179 en 180.

10 maart 2002. Vandaag geen nieuws. Heb wel de foto's van de Engelmanstraat bij elkaar. Nu nog bewerken.

9 maart 2002. Goeden morgen allemaal! Als het droog blijft ga ik de Engelmansstraat fotograferen, dus weer wat in het vet, zouden ze vroeger zeggen.
Jammer! Het is niet gelukt om de Engelmanstraat vandaag op het net te plaatsen.

8 maart 2002. Eindelijk weer op het net (tenminste zo, dat iedereen mij weer kan ontvangen), niet te geloven hoe snel men een foutje maakt.
Gelukkig zijn er geen schokkende dingen gebeurd, zodoende hebt u weinig gemist. Tjeu Geraets (van Zieberte Lot) in New Zealand had genoten van de mooie huizen in de buurt "Hammermolen". Ga ze ook maar eens zien!

7 maart 2002. Begin te geloven, dat ik aan het verslijten ben. Ik doe ergens, met mijn startpagina iets fout, maar kan op het ogenblik niet vinden, waar het aan ligt. Mijn bezoekers, die dit lezen hebben begrepen, hoe men toch er in komt en voor de anderen baat het niet, die komen dit niet te lezen. Nog eens goed nadenken, dan zal ik er toch wel uitkomen.
Hij of zij die alsnog, de totaal uitgebrachte stemmen wil zien, ga terug naar de startpage en klik op "Stemming".

6 maart 2002. Vandaag stemmen wij in Nederland de gemeenteraadsleden. De inwoners van Neer zou ik willen aanraden: Ga stemmen, laat geen stem verloren gaan! Op wie U stemt, laat mij koud, voor mij zijn ze allemaal even goed, maar STEM!

Het is gelukt! De huizen van "Hammermolen" staan op deze site. Surf naar "Neer", ga op die pagina naar: Hammermolen op 4 maart 2002 en U kunt genieten van de mooie huizen die daar gebouwd zijn.

Vanavond om 21.30 u. had ik de totale uitslag binnen. Els mijn hartelijke dank daarvoor. Daarna heb ik het zelf verpest. Was ik maar begonnen om alles hier neer te typen, nee ik wilde het mooi gescand op de begin-page zetten en dat is grandioos mislukt.
Dan maar zo:
Lijst 1, C.D.A.                      1090 stemmen, zijn   3 zetels.
Lijst 2, Accord '90               1565 stemmen, zijn   5 zetels.
Lijst 3, Gemeente Belangen 906 stemmen, zijn   3 zetels.
Lijst 4, VVD                            606 stemmen, zijn   2 zetels.
                          Totaal         4167 stemmen, zijn 13 zetels.
De deler 4167: 13 = 320,50 stemmen.
De vermoedelijke gekozen raadsleden:
1) Har Frenken 275; Sjra Vermeulen 263; Wiel Caenen 127.
2) Huub van Bogget 694; Marieke Kortenhorst 330; Wil Erdkamp 98;
    Mart Janssen 94; Hans Levels 68.
3) Wim Peulen 396; Jo Beeren 344; Har Beurskens 61.
4) Pijls-Schlösser 174; van Oeteren 103.
Dat was het dan, mijn excuus voor de vertraging.

5 maart 2002.  Vrouwen rond 1950 in Neer geboren? Let op!  Op de pagina "Fotogalerie" onder "Schoolreisje van de meisjes van de St.Jozefschool" staat een foto, waarop U zich vermoedelijk zult terugkennen. Ga maar eens kijken en zeg het aan jullie vriendinnen door.

Vandaag pas kreeg ik de gegevens binnen van een kindje, dat al eerder geboren is. Toch wil ik het mijn lezers niet onthouden!
In Breda is op 27 februari 2002 geboren: Pim van Pol, zoon van Fred van Pol en Helen de Zwaan. Fred is een zoon van Jan van Pol (van Frits vanne Kappert) en Bep Doemges. De gelukkige ouders wonen in Breda en ik wens hun vanaf hier veel geluk met de boreling. Wilt U hen ook feliciteren? Ik weet zeker, dat de grootouders het graag doorgeven.
Adres: Berkenlaan 3, 6086 CP NEER. Tel.0475.593623.

4 maart 2002. Vanmiddag heb ik foto's gemaakt van de straat/buurt Hammermolen. Het beloofd weer een mooie pagina te worden. Nog even geduld.

Van de waterwacht kreeg ik het bericht binnen, dat vanaf 8.00 u. vanmorgen de bypass buiten gebruik is, met andere woorden het water stroomt weer gewoon door de Neerbeek. De waterstand was op dat moment 17.40 N.A.P.

Vanavond was weer de maandelijkse inloopavond van onze heemkundevereniging "Oos Naer". Het was er gezellig druk en ook weer iets nieuws: een printer en een toestel om fiche's te bekijken. We gaan er steeds op vooruit.

3 maart 2002. Tot op dit moment 17.00 u. nog geen nieuws.
Dat geeft mij de gelegenheid, om aan het begin van de nieuwe maand een oproep te plaatsen, bedoeld voor al mijn lezers.
Als er nieuws is (ook bij de Neerenaren buiten Neer, want dat nieuws weten de inwoners van Neer weer graag) laat het mij weten. Mail het, schrijf het of bel even!
Hier denk ik vooral aan geboortes, huwelijken, overlijdens, verhuizingen die U graag bekend maakt, kortom alles wat van belang is. Denk in deze niet? Dat zal hij wel allang weten, want als er dat méér denken, komt het bericht niet bij mij!
Er komen hoe langer hoe meer positieve reacties op deze rubriek, trouwens ook op de andere rubrieken van deze site.
Voor de trouwe kijkers heb ik nog een belangrijke mededeling: als ik ergens iets veranderd of bijgevoegd heb, dan meld ik dat hier (dus onder "Dagboek"), dan hoeft U niet verder te gaan kijken of er ergens iets bij geplaatst is! Als U de andere rubrieken nog niet allemaal gezien hebt, laat U niet tegenhouden en ga kijken!
Mogelijkheden van nieuws melding:
mail: pjtim@wish.net
post: Kwir 23, 6086 BJ NEER.
telefoon: 0475.591317 of 06 25434373

2 maart 2002. Vandaag weer eens geen nieuws. Ja! Ik kan even vertellen, dat wij gisteren bij Piet en Lenie een fantastisch feest hebben gehad.

1 maart 2002. Vandaag vieren Piet Emonts (Piet van Kètrien oette Gâot) en Leen Theelen (Leen van Sjaen vanne Riekswaeg) hun 40-jarig huwelijksfeest.
De receptie is vanaf 19.30 u. in de nieuwe zaal bij "de Klomp" op de Hoogstraat in Neer. Normaal feliciteer ik vanaf hier, maar omdat ik zelf op het feest aanwezig zal zijn, hoeft dat niet.
Wilt U hun echter gelukwensen? Het adres is: Baand 24, 6086 CE Neer.
Voor de bezitters van internet kan dat nog gemakkelijker, hun adres is: <pmemonts@hetnet.nl>.
Hebt U eens een nieuwtje, Neer aangaande, mail het mij: pjtim@wish.net