Het nieuws van juni 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

 

Woensdag 30 juni 2004. De mooie bloemen-site van Koos Emonts is verhuisd. Hij die deze bloemen nog eens wil bekijken, ga op de beginpage van mij maar "Linken", daar vind U ze terug onder zijn naam.

Woensdag 30 juni 2004. Vandaag staat in de krant, dat de plechtige uitvaartdienst voor Wim Rienties vrijdag 2 juli '04 wordt gehouden om 11.00 uur in de St.Martinus parochiekerk van Neer, waarna aansluitend de plechtigheid voor de crematie wordt gehouden in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23 te Horn, waarbij U van harte bent uitgenodigd. Het correspondentieadres is: Kruisstraat 8, 6086 AR Neer.

Woensdag 30 juni 2004. Alweer de laatste dag van de maand. Wat gaat dat snel, als men terug kijkt. Afgelopen zondag hield biologische tuinderij "de Woag" haar jaarlijkse open dag. Ik ben er dit jaar niet binnengelopen, wel langs gekomen. Wat was het daar een drukte! Dat laat zien, dat veel mensen erg geÔnteresseerd zijn in die producten. Zoon Joep zond mij van uit Den Bosch, waar hij studeert een luchtfoto van het bedrijf. Jullie kunnen ze zien als foto 655 van "Zomaar un foto". Bezoeken jullie via de link onder mijn rubriek "Linken" ook eens hun site.

Dinsdag 29 juni 2004. Indertijd maakte ik vanuit onze kerk een foto van de Hoogstraat en het achterliggend gebied. Vandaag laat ik die als foto nummer 654 van "Zomaar un foto" zien. Hopelijk kunnen jullie ze waarderen!

Maandag 28 juni 2004. Laat in de namiddag bereikte mij het bericht, dat vandaag plotseling op 64-jarige leeftijd is overleden: Wim Rienties van de Kruisstraat, echtgenoot van Ine Rienties-Peeters (Ien van Tjeu vanne Bondj). Aan Ien, de kinderen en de familie Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

Maandag 28 juni 2004. Op mijn beginpage staat een rubriek "Leudal". Misschien is het jullie ontgaan, maar onder die knop staat iets over het Leudal en wat nog mooier is? Voor de wandelaars onder jullie staan er extra kaarten, met de paden van die streek. Uitprinten en jullie kunnen niet meer verdwalen!

Maandag 28 juni 2004. Het Neers-peleton heeft toch wel goede toeristische fietsers in haar gelederen. Ga maar eens kijken naar foto nummer 653 van "Zomaar un foto". Daar zien jullie vijf Neerenaren, die toch wel een geweldige prestatie geleverd hebben.

Zondag 27 juni 2004. Er is mij gevraagd het volgende bericht, afkomstig van Tjeu en Marij Scheepers te plaatsen. Zouden mijn kijkers naar het beestje willen uitkijken en als ze het vinden, terug brengen?

Sinds zaterdagmiddag  missen wij een roodwang schildpad. Hij is ontsnapt uit een bak op het terras. Waarschijnlijk is hij naar de Neerbeek gelopen en heeft hij zich daar ergens verschuild. Zoekpogingen zijn tot nu toe zonder succes verlopen. Het schildpad is erg tam en kan zo opgepakt worden. Het is een mannetje; doorsnee schild ca. 12 cm. Als iemand hem ziet , graag een berichtje naar Engelmanstraat 25a tel 592212. Alvast bedankt!!

Zondag 27 juni 2004. De foto's in de rubriek "Boonen" van de reŁnie van de familie Boonen zijn verhuisd naar de bewaarplaats.

Zondag 27 juni 2004. Op de foto die ik jullie als nummer 652 van "Zomaar un foto" laat zien, vinden jullie bij goed kijken weer veel oud Neerenaren.

Zaterdag 26 juni 2004. Ze hebben het 'm toch geflikt, ze (het Nederlands elftal) gaat naar Lissabon. De Hartelijkste Gelukwensen voor jullie allemaal. 

Zaterdag 26 juni 2004. De plechtige uitvaartdienst voor Wiel Berben wordt gehouden, maandag 28 juni '04 om 10.30 uur in de St.Martinus parochiekerk te Neer, gevolgd door de crematieplechtigheid om 12.00 uur in het crematorium "Midden-Limburg" te Baexem. Het correspondentieadres is: Dries 6, 6086 AW Neer.

Zaterdag 26 juni 2004. Als foto 651 van "Zomaar un foto" plaats ik een foto, mij toegezonden door een van de kijkers naar mijn site. Ik vond het best de moeite waard om ze te plaatsen. Hebt U ook eens iets waarvan U denkt, dat is mooi om te plaatsen? Stuur op: nee hebt U, ja kunt U krijgen!

Vrijdag 25 juni 2004. Van Tonny van de Vorle-Smedts is nu bekend, dat de gedenkdienst voor haar wordt gehouden op maandag 28 juni 2004 om 15.00 uur in het crematorium Midden-Limburg te Baexem.

Vrijdag 25 juni 2004. Met de 650-ste foto al (hoe is 't mogelijk) van "Zomaar un foto" laat ik jullie een foto zien, van het pas klaar gekomen gerenoveerde kruisbeeld op Gendijk. Wat is daar ook weer mooi werk verricht! Toen ik die foto maakte, zag ik de schoonheid van die buurt pas goed en knipte ik automatisch meerdere foto's. Ik wil ze jullie niet onthouden en daarom zijn ze een tijdlang te zien, onder "Gendijk" op mijn beginpage.

Donderdag 24 juni 2004. Laat bereikte mij het bericht, dat twee dorpsgenoten overleden zijn. Het zijn: Wielke Berben (van Slechters-Wiel) 61 jaar oud en Tonny van de Vorle-Smedts 53 jaar oud, echtgenote van Pieter van de Vorle van de Baand. Uitvoeriger bericht volgt. Aan beide families Onze Oprechte Deelneming.

Donderdag 24 juni 2004. Vanavond hebben de Bussen-Schutten de geplante "Meiboom" opgeruimd. We zullen met ons allen toch wel een beetje benieuwd zijn, wat voor feest ze er het volgend jaar van maken?

Donderdag 24 juni 2004. Vandaag een mail ontvangen van  Metalen Gevels en Daken bedrijf J. & P. Derikx. Zij laten mij in de persoon van Gerdie weten, dat ze nu ook een site hebben. Naar mijn mening is ze mooi gemaakt en jullie kunnen ze openen met een link op mijn beginsite onder "Linken" en ook nog onder "Bedrijven". Daar heb ik bij de opening van de nieuwbouw een verslag geplaatst met enkele foto's.

Donderdag 24 juni 2004. Mijn auto vandaag laten keuren en belofte maakt schuld. Hoe? Ik had beloofd, dat als ik goed behandeld zou worden, (en dat is gebeurd) ik een tijdlang een link naar hun site zou plaatsen. Op "Autoservice H.T.B." via mijn beginsite kunnen jullie zien, wat deze garage jullie te bieden heeft.

Donderdag 24 juni 2004. Gisteren ontving ik van een kijkster naar mijn site uit Baexem een foto hier in Neer genomen. Deze geste vond ik zo mooi en ook de foto (een korenbloem) mocht er zijn, dat ik die als foto nr.649 van "Zomaar un foto" van vandaag plaats. Het is goed voor mijn kijkers te weten, hoe lang we praktisch geen korenbloemen meer hebben gezien en nu staan er tenminste weer in de berm van de weg. Vroeger stonden hele velden met rogge (koren) vol met deze bloemen (onkruid) en de meisjes vlochten er in die tijd kransen van. Daar is nu geen kans meer voor, er wordt bijna geen rogge meer gezaaid.

Woensdag 23 juni 2004. Op 19 juni heb ik al eens geschreven en ook een foto laten zien over het voormalige zandstrandje aan de Mussenberg en de Maas op het Kessels. Deze week ben ik in de gelegenheid geweest, om vanaf de Maas er enkele foto's van te maken en daar laat ik er een van, met foto nr.648 van "Zomaar un foto" aan jullie zien. Hopelijk zullen veel kijkers in Kessel dit ook zien en eens bij de gemeente (tenminste als die daar voor aansprakelijk is) informeren, hoe het kan, dat iemand daar die klei stort. Persoonlijk kwam ik daar al in mijn vroege jeugdjaren. Ik ben nu nog 75 jaar oud en als ze zeggen, dat het om die afkalving gaat? Volgens mij is er in die 70 jaren niet veel verandert.

Dinsdag 22 juni 2004. Nu is mij bekend waar Rens op 19-6-2004 geboren is, het stond in de krant. De ouders zijn: Frank en Inge Timmermans-Teeuwen, Kappert 12, 6086 PA Neer. Inge is een dochter van Drien van Wulm van Bukskes-Graadje vanne Baanjd. Aan de gelukkige ouders en hun familie onze hartelijke gelukwensen.

Dinsdag 22 juni 2004. Gisteren nog eens rond door Neer foto's gaan nemen. Komend over Maaszicht zag ik, dat ze daar een van die prachtige huizen, opnieuw aan het dekken waren met riet. Het is een tref als men zoiets in deze contreien ziet, daarom nam ik daar ook een foto en die laat ik jullie met nummer 647 van "Zomaar un foto" zien.

Maandag 21 juni 2004. Iemand zij tegen mij: er is in Neer een Rens geboren. Meer was niet bekend. Wie van mijn trouwe kijkers kan mij meer vertellen? Denk niet? Dat zal wel iemand anders doorgeven, want als ze dat allemaal denken, komt er geen enkel bericht bij mij binnen.

Maandag 21 juni 2004. Wie van mijn kijkers weet niet wat een holle straat is? Ga naar foto 646 van "Zomaar un foto" kijken, daar zien jullie vanaf de Bergerstraat het Veurtje en daarvan is het eerste gedeelte een holle straat.

Zondag 20 juni 2004. Als iemand van jullie nog wil kijken naar of eventueel overnemen van de rubriek die gaat over de renovatie van de "Kwirpaden", doe het dan nu, dinsdag verhuist die rubriek naar de bewaarplaats en is dan niet meer rechtstreeks te openen.

Zondag 20 juni 2004. Vandaag laat ik aan jullie een recente foto van een gedeelte van de Steeg zien, het is een van de oudste straten van Neer. De foto is te zien via "Zomaar un foto" nummer 645. 

Zaterdag 19 juni 2004. Vandaag is "Engelmanstr.werk" naar mijn bewaarplaats verhuisd. Wil iemand daar nog foto's van zien, dan zal contact met mij moeten worden opgenomen.

Zaterdag 19 juni 2004. Aan allen die nog post van mij moeten ontvangen: nog even geduld, er zit nog ergens een foutje, de provider verzend niet.

Zaterdag 19 juni 2004. Tot nog toe heb ik mij alleen met Neer bezig gehouden, maar nu heb ik iets gezien op het Kessels, net achter het Afwateringskanaal, zowat op de grens met Neer, dat wil ik jullie niet onthouden. Trouwens, van verschillende kanten werd ik er opmerkzaam op gemaakt. Had het zelf ook al gezien, maar omdat het niet in Neer was, wilde ik er geen foto van publiceren. Vandaag laat ik onder nummer 644 van "Zomaar un foto" jullie er toch een foto van zien, het is een berg klei op een plaats waar die in mijn ogen niet thuis hoort. Ben echt benieuwd hoe de bezoekers aan mijn site, hier over denken?      

Vrijdag 18 juni 2004. Zonet kreeg ik het bericht binnen, dat de 5 Neerse mannen die etappefietstocht (zie zondag 13-6-04) naar Frankrijk, in 5 dagen 5 x 180 = 900 km, met goed gevolg hebben afgelegd. Mannen! Een van harte: "Proficiat". 

Vrijdag 18 juni 2004. Mijn mail correspondentie kan ik nog niet afwerken, er moet eerst een goede virusscan geÔnstalleerd worden. Dus nog even geduld!

Vrijdag 18 juni 2004. Carnaval midden in de zomer, dat geeft het niet, toch heb ik vandaag als foto nr.643 van "Zomaar un foto" een foto van de Raad van Elf uit vroegere jaren. Het waarom kunnen jullie lezen bij de foto.

Donderdag 17 juni 2004. Vroeg ik op woensdag 9 juni nog jullie medewerking, om Piet en Lina Smeets-van Horck met hun 54-jarig Huwelijk te feliciteren, nu moet ik jullie mededelen dat Piet Smeets (Piet van Smaets-Sef) op 15 juni op 84-jarige leeftijd is overleden. De plechtige uitvaartdienst wordt op zaterdag 19 juni om 11.00 uur gehouden, in de kapel van Zorgcentrum "De Kreppel" te Heythuysen, waarna de crematie zal plaatsvinden in het crematorium te Baexem. Aan Lina, de kinderen en de familie Onze Oprechte Deelneming. Voor jullie condolaties is het adres: Zorgcentrum "de Kreppel", kamer 1106, Aan de Kreppel 1, 6093 DZ HEYTHUYSEN.

Donderdag 17 juni 2004. Het spijt mij, dat ik nu moet doorgaan met een paar overlijdensberichten. Het eerste dat mij bereikte was, dat Toos Kleuskens-Schaeken (Toos van ShŠke-Sjang) op 15 juni 2004 op 66-jarige leeftijd is overleden. De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 19 juni om 12.00 uur in onze St.Martinuskerk, waarna de crematie zal plaatsvinden in het crematorium te Baexem. Aan Chris, de kinderen en de familie Onze Oprechte Deelneming. Voor jullie condolaties is het adres: Veurtje 36, 6086 CH NEER.

Donderdag 17 juni 2004. Na mijn uitleg heb ik eerst de foto die ik normaal van zaterdag op zondag overgezet zou hebben, overgezet. Dat was de 642 van "Zomaar un foto". Vannacht hoop ik dat dan nummer 643 kan volgen.

Donderdag 17 juni 2004. Na verschillende dagen uit de lucht te zijn geweest, hier ben ik weer! De PC-combinatie sloeg mij van zondag op maandag toen ik de foto van "Zomaar un foto" over wilde zetten, totaal op tilt. Maandagmiddag de PC naar mijn/de leverancier op Theresialaan 10, in Roermond gebracht en met hun snelle hulp en de hulp van een vriend, kan ik jullie weer laten genieten. Aan de vele reacties te zien, misten jullie mijn gedoe en geschrijf. Neem het mij niet euvel, als ik niet allen die hun belangstelling toonden, terug mail. Beschouw dit schrijven maar als mijn dank! De tekst hieronder had ik ook al van zondag op maandag geschreven.

Maandag 14 juni 2004. Gisteren heeft weer de Sacramentsprocessie door Neer getrokken. Het is altijd een mooi gezicht met allemaal die verenigingen er bij, vooral de schutterijen geven er kleur aan. Jammer, er was niet zo veel belangstelling als anders. Oorzaak? Het weer zag er niet al te best uit (viel later toch nog hard mee) en naar mijn mening scheelde het ook dat de H.Mis al om 9.00 uur was. Van de schutterijen heb ik een foto genomen, die ik aan jullie laat zien met foto nummer 642 van "Zomaar un foto".

Zondag 13 juni 2004. Een gelukkige peetoom deelde mij mede, dat zaterdagavond 12-6-2004 bij Ron aan den Boom en Yvette Selen een dochter is geboren. Moeder en dochter maken het uitstekend. Ron is een zoon van Siem van Boum. Wij wensen de gehele familie van Harte Geluk met deze uitbreiding van de familie. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Vlaas 1, 6086 PR Neer.

Zondag 13 juni 2004. Er kwam een leuk berichtje binnen, dat ik graag plaats, dan kunnen de kijkers naar mijn site in Frankrijk even uitkijken of ze deze mannen niet ergens zien. Het bericht luidde: Vijf leden van het Naers Peleton zijn vanmorgen om zeven uur in Valkenburg op de fiets gestapt voor een vijfdaagse etapperit naar Frankrijk. Nico Berben, Jos Emonts, Piet Kusters, Frans Jacobs en Koos Verheijden fietsen via de Ardennen-Eifel-Elzas-Vogezen-en Jura naar Morzine in de Franse Alpen. Tot en met vrijdag hebben ze in deze Petit Tour de France dagelijks 180 kilometer voor de boeg.

Zondag 13 juni 2004. Vandaag heb ik voor de paardenliefhebber en voor de mensen die van een vergezicht houden, een mooie opname die te zien is onder 641 van "Zomaar un foto".

Zaterdag 12 juni 2004. Vandaag is Harm Geenen, een Neerse jongeman naar het doopfeest van het prinsesje mogen gaan.

Zaterdag 12 juni 2004. Vandaag met foto nummer 640 van "Zomaar un foto" weer eens een foto van de bouw op de Bergerstraat. Morgen kan ik mij dan weer met iets anders bezig houden.

Vrijdag 11 juni 2004. De renovatie van de Engelmanstraat is gereed. Foto's van de werkzaamheden die indertijd plaats vonden, zijn nu nog te zien en eventueel te downloaden onder "Engelmanstr.werk". Als iemand van jullie ze wil opslaan, doe het dan nu want een dezer dagen worden ze daar weggehaald en gaan ze naar de bewaarplaats.

Vrijdag 11 juni 2004. Vandaag laat ik jullie met foto 639 van "Zomaar un foto" de stand van zaken zien, van de bouw van de appartementen door de Gebroeders Geelen aan de Napoleonsweg.

Donderdag 10 juni 2004. Dit is een mededeling voor de liefhebbers van een mooie wandeling, bijvoorbeeld in het Leudal. In mijn rubriek "Leudal" staan onderaan nog drie tekeningen van het Leudal. Die zouden bij zo'n wandeling nog wel eens goed van pas kunnen komen. Vergeet dan echter niet, om ze even uit te printen. Wacht niet te lang, deze rubriek is een tijdelijke rubriek en blijft dus niet eeuwig staan!

Donderdag 10 juni 2004. Geboren op 7-6-2004: Lars, zoon van Fer en Miranda Peeters-Thomassen. Miranda is een dochter van Jan van Thomasse-PieŤr. Wij wensen de familie van Harte Geluk met deze aanwinst in de familie. Om ook te feliciteren, het adres is: Ulensvaaren 4, 6086 GA Neer.

Donderdag 10 juni 2004. In de Steeg zag ik gisteren, dat er een bord geplaatst is, als reclame voor de seniorenwoningen die ze van de oude H.Hartschool gaan maken. Ik heb er een foto van gemaakt, die ik jullie met 638 van "Zomaar un foto" laat zien. Als er onder mijn kijkers/lezers belangstellende zijn (ik heb me laten vertellen, dat het mooie worden) voor een van die woningen, bij de foto staat een adres van een site vermeld. Heb zelf even op die site gekeken, maar vond niets over woningen in Neer. Zal nog wel moeten komen!

Woensdag 9 juni 2004. Op mijn verzoek om inlichtingen bij foto 628 en 629 over het Leudal, kreeg ik van Dhr. Grad Custers een mooi artikeltje om te plaatsen. Jullie kunnen het bekijken onder de rubriek "Leudal" op mijn beginpage.

Woensdag 9 juni 2004. Er is een berichtje binnengekomen, dat ik hier laat volgen: 
Beste Piet, Ik wil je even laten weten dat a.s. zondag 13 juni mijn ouders ( Piet en Lina ) 54 jaar getrouwd zijn en mijn broer Jos wordt die dag 53 jaar jong. wellicht een mededeling voor je nieuwsrubriek. Groetjes Mien Smeets
Hun adres is Piet en Lina Smeets-van Horck, Aan de Kreppel 1, Kamer 1106 6093 DZ Heythuysen. Een kaartje zou niet weg zijn!

Woensdag 9 juni 2004. Gisteren 8 juni 2004 is in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond overleden, onze dorpsgenoot Mevrouw TJJ Hinthem, al een tijdlang wonende op het adres: Spuitjes 24, 6086 BZ Neer. Tot op dit moment heb ik nog geen nadere gegevens. Aan de nabestaanden bieden wij Onze Oprechte Deelneming aan.

Woensdag 9 juni 2004. Vandaag kom ik met mijn dagelijkse foto in "Zomaar un foto" toch weer met een vergezicht en de natuur bij jullie. Ga maar eens kijken naar foto 637.

Dinsdag 8 juni 2004. De vorige week heb ik kunnen fotograferen, hoe een bij gevaat wordt. Dat laat ik aan jullie zien onder de rubriek "Bij vaten", te vinden op mijn beginpage.

Dinsdag 8 juni 2004. In het verpleeghuis "Hornerheide" is op zondag 6 juni 2004 onze oud dorpsgenote Truus Vestjens-Berben (Truus van Koale-Pietje) op 80-jarige leeftijd, overleden. Vrijdag 11-6-'04 wordt zij in haar woonplaats Haelen begraven, na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in de parochiekerk aldaar. Onze Oprechte Deelneming gaat uit naar haar kinderen, kleinkinderen en familie. Wilt U ook condoleren, het adres is: Napoleonsweg 98, 6081 AE Haelen. 

Dinsdag 8 juni 2004. Vandaag word een drukke dag: An is jarig, ook al 75 jaar. Wij verheugen er ons op dat straks de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen met de eventuele aanhang ons weer weten te vinden.

Dinsdag 8 juni 2004. "Zomaar un foto" nummer 636 van vandaag laat jullie op een idyllische manier een stukje van de Neerbeek zien. Zo zie ik het tenminste!

Maandag 7 juni 2004. Ben een beetje nieuwsgierig of er iemand van de kijkers naar mijn site, het oplossende antwoord weet op de vraag, gesteld bij de foto (635) van vandaag van "Zomaar un foto"?

Zondag 6 juni 2004. Onder "School" op mijn beginpage staat een fotoserie van de bouw van de nieuwe Brede school "De Hoepel" aan het Kloosterpad. Deze pagina heeft ondertussen lang genoeg gestaan, als iemand van jullie hier nog iets van wil downloaden, doe het dan nu! Binnenkort gaat de serie naar de bewaarplaats. 

Zondag 6 juni 2004. Zoals gisteren beloofd, staat vandaag als foto 634 van "Zomaar un foto" de foto van de familie Boonen in 1943. Gisterenavond heb ik enkele foto's mogen nemen op de reŁnie en daar heb ik er al drie van kunnen plaatsen onder de rubriek "ReŁnie Boonen". Ga ze daar maar eens zien!

Zaterdag 5 juni 2004. Op 15 maart 2004 werd Sjaak Boonen, Ereburger van Neer, 75 jaar. Vandaag viert hij dat feest in zaal "de Klomp" met en voor de familie, tenminste voor hen die er bij kunnen zijn. Velen van dit gezin zijn geŽmigreerd en dan word het lastig. In de loop van de week liet Sjaak mij een foto van hun gezin uit 1943 zien. Die foto plaats ik morgen als "Zomaar un foto". Dit doe ik met groot respect voor Vader, maar heel zeker voor Mamma Boonen. Neem van mij aan, dat het in die tijd geen peulenschilletje was om zo'n gezin, groot te brengen. De kinderen hebben dat Šllemaal, altijd zeer gewaardeerd. 

Zaterdag 5 juni 2004. Als iemand van jullie nog iets wil overnemen van de rubriek over het watermolentje op het pleintje aan de Engelmanstraat, doe het dan nu! Binnenkort verdwijnt het naar de bewaarplaats.

Zaterdag 5 juni 2004. Foto 633 van "Zomaar un foto" is echt zomaar 'n foto. Ze laat aan jullie een heerlijke levenslustige Neerse tweeling zien.

Vrijdag 4 juni 2004. Woensdag hadden enkele dames (Neerse meisjes) van de St.Jozef school een reŁnie. Ik mocht er even bij zijn en plaats als foto 632 van "Zomaar un foto" een foto van het groepje. Wie kent ze nog? 

Donderdag 3 juni 2004. Vandaag kwam bij mij een mailtje binnen met een verzoekje, dat ik graag plaats. Hier komt het: 

Kitty's broer Sjaen, die al 40 jaar in Nieuw Zeeland woont, komt op 17 juli a.s. naar Nederland en zal enkele dagen later in Neer verblijven, misschien waard om te vermelden in jouw nieuwsrubriek. Aanvulling voor de duidelijkheid. Sjaen is een zoon van Sjeng en Greetje Kuijpers-Geelen van de Waije. Sjaen wij vinden het mooi, dat je Neer niet vergeten bent en wij gunnen je een heerlijke en mooie tijd hier bij ons.

Donderdag 3 juni 2004. De plechtige uitvaartdienst waarna begrafenis op het kerkhof in Neer, van Dhr. Tinus Emonts vindt plaats in de St.Martinuskerk op zaterdag 5-6-2004 om 10.30 uur. Wilt U een condoleance sturen, het adres is: Eiland 3, 6086 NA Neer. 

Donderdag 3 juni 2004. Gisteren had ik het geluk weer eens een foto voor mijn archief te kunnen en mogen inscannen. Ik laat ze direct met foto 631 van "Zomaar un foto" aan jullie zien met de hoop, dat er nog iemand onder mijn publiek is, die mij precies kan vertellen wat er allemaal op deze foto te zien is. Als ik gelijk heb met die toneelgroep, welk stuk zullen ze dan toen opgevoerd hebben en in welk jaar?

Woensdag 2 juni 2004. Vannacht is in het ziekenhuis te Roermond op 84-jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenoot Tinus Emonts (Tinus van Emons-PieŽr) van 't Eiland. Voor zijn vrouw Lena Emonts-Vullers, de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming bij dit verlies. Nader bericht volgt nog.

Woensdag 2 juni 2004. "De bieŽr is los" is een bepaald gezegde. In Neer is hij inderdaad los en opent hij de verkiezingsstrijd. Weten jullie niet wat ik bedoel? Ga maar naar foto 630 van "Zomaar un foto" kijken, misschien dat iemand van jullie weet, wie met deze "bieŽr" wordt bedoeld.

Dinsdag 1 juni 2004. In "de Ark" te Roermond is op 75-jarige leeftijd overleden: Graad Lenders, echtgenoot van Agnes Linssen, vader en schoonvader van onze dorpsgenoten Leon en  Hannie Lenders-Verhaeg. Hannie is een dochter van Harrie van Steute-PieŤr en Els van Klaase-Teýn. Graad wordt in Kessel begraven na een plechtige uitvaartdienst in de parochiekerk van O.L.V. Geboorte op donderdag 3-6-2004 om 10.30 uur. Moeder Agnes, kinderen, kleinkinderen en familieleden Onze Oprechte Deelneming bij dit verlies. Het condoleanceadres is: Piushof 109, 5981 VW Panningen. Kan ook via www.dela.nl/condoleren referentienummer 051593.

Dinsdag 1 juni 2004. Gisteren vroeg ik of iemand iets meer over het Leudal en zijn beken zou kunnen vertellen. Vandaag herhaal ik die oproep! Ook beweerde ik, dat het Leudal het mooiste gebied van Midden-Limburg is. Een geregelde bezoeker aan mijn site, stuurde mij al direct een foto van de Litsberg, een van die mooie plekjes in dat Leudal. Ik kon het niet laten en plaats ze direct. Ze staat voor vier dagen als foto 629 van "Zomaar un foto" op de site. Vinden jullie ze ook zo mooi?

Dinsdag 1 juni 2004. Met het klaar maken van deze pagina, om de nieuwe maand op de site te plaatsen zag ik, dat ik met deze rubriek op 1 juni 2001 begonnen ben. Dus er staan al van drie jaren vele gebeurtenissen onder de rubriek "Nieuws van eerder" op deze site. Ondertussen wordt dat al een naslagwerk. Gisteren Pinkstermaandag (viel toen wel op 20 mei) was het ook al twee jaar geleden, dat ik die hartstilstand kreeg. Ik begin hoe langer hoe meer te beseffen, welk groot geluk ik toen heb gehad. De juiste mensen waren toen op de juiste plaats en daar ben ik nůg altijd zeer dankbaar voor. Ook dat ik zelf nog op het kleiduivenschietterrein was.  Onderweg naar huis of thuis had ik geen schijn van kans gehad. Daarom roep ik iedereen die nog geen hartmassage kan of mag toepassen nogmaals op: "Ga een cursus hartmassage volgen".

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.