Het nieuws van juni 2003:
Maandag 30 juni 2003.
Vanavond hoorde ik, dat er in Neer ergens een Sten geboren zou zijn. Juiste gegevens heb ik nog niet. Zo gouw die binnen zijn laat ik ze jullie ook weten.

Met foto nr.315 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een foto zien van een groep nu op leeftijd zijnde, Neerse schonen.

Zondag 29 juni 2003.
Van meester Tjeu Scheepers kreeg ik het verzoek om een oproep te plaatsen om de 70-jarige schoolbel, die op de laatste schooldag (woensdag 25 juni 2003) in de H.Hartschool plotseling is verdwenen, weer terug te krijgen. Voor de goede tip of voor het terugbrengen van de bel is een beloning uitgeloofd.
Jammer! Dat zoiets in Neer toch ook mogelijk blijkt te zijn?

Met foto nr.314 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een gelukkige autowinnaar zien, hij de sleutel en mevrouw de bloemen!

Zaterdag 28 juni 2003.
Wie heeft het nog meer gezien? Thijs Zeelen, de weerman van L1 had gisteren bij zijn weerpraatje, na het eieren rapen van mijn dochters met Pasen, weer een foto van mijn site als achtergrond gebruikt. Van mij mag dat. Alleen vind ik het jammer, dat hij die foto, die ik afgelopen zondag van het touwtrekken aan en over de Neerbeek had genomen, door liet gaan voor een van het vorig jaar. Thijs? Ik zou zeggen, bekijk die van vandaag eens en als je ze gebruikt, dan liefst ook even met een tip, waar die foto in werkelijkheid te zien is.

De foto van vandaag, die ik jullie als nr.313 van "Zomaar un foto" laat zien, is een recent genomen natuurfoto. Hopenlijk beleven jullie er evenveel plezier aan. als ikzelf.

Vrijdag 27 juni 2003.
Op 30 juni 2003 is het echtpaar Eugéne en Mia Klaessen-Verheijden (Sjaen van Kappers-Teuèn en Mie van Braods-Kaoèp) 50 jaar gehuwd. Dat willen zij op vrijdag 4 juli 2003 vieren. Om 14.00 uur is er in onze St.Martinuskerk een H.Mis. De receptie is van 19.00 tot 20.30 uur in café-zaal "de Klomp" Hoogstraat 19, Neer alwaar U van harte welkom bent. Zou U hen thuis willen feliciteren, het adres is: Visseberg 29, 6086 CS Neer. Tel.0475.596032.

Marleen Damen en Sjaak Jacobs huwen op 1 juli 2003 om 15.00 uur in het Oud-Gemeentehuis van Neer. De receptie vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in hun café "de Klinker" aan de Napoleonsweg 53, 6086 AC Neer. (Vroeger was hier café Joosten) Wij wensen het gelukkige paar van Harte Proficiat!

Vandaag laat ik jullie met foto nr.312 van "Zomaar un foto" een foto zien, van hoe het er nu aan Spuitjes uitziet.

Donderdag 26 juni 2003.
Vandaag met foto nr.311 van "Zomaar un foto" ga ik weer in het verleden. Hoeveel van jullie zullen er nog van dit historisch plekje weten?

Woensdag 25 juni 2003.
Op 23-6-2003 is geboren: Kris, dochter van André Brabander en Tanja Baltesen, Kleindochter van Mia van Leuve oette Sloes (Mia Brabander-Kuijpers). Familie hartelijk gefeliciteerd met de aanwinst in de familie. Wilt U de gelukkige ouders ook feliciteren, het adres is: Arixweg 18, 6082 ND Buggenum.

Een van mijn lezeressen maakte mij attent op een klein artikeltje in de krant van gisteren. Daar staat in, dat aan de Busseschutten de grote eer is gevallen, om mede met nog drie andere Limburgse verenigingen, op 17 september 2003 bij de Koninklijke rit, een Erehaag te vormen. Van de vereniging uit heb ik nog niets gehoord, maar als meer gegevens bekend zijn zal ik die zeker plaatsen.

Foto nr.310 van "Zomaar un foto" is er weer een uit de serie van zondagavond aan de Maas. Uit reacties blijkt, dat dit soort foto's graag gezien worden.

Dinsdag 24 juni 2003.
Vanmorgen de gegevens van de tweeling binnen gekregen. Het zijn twee meisjes geboren op 19 juni 2003 en heten: Chloë en Gevenie. De gelukkige ouders zijn: Koos en Denise Beurskens-Borgonovo. Nogmaals Hartelijk Gefeliciteerd. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Flat 5 Ellerton House, 11 Bryanston Square, London W1H 2DQ, United Kingdom.

Foto nr.309 in "Zomaar un foto" is een rustgevende foto die ik afgelopen zondag, laat, nog kon nemen. Volgens mij de moeite waard om te bekijken.

Maandag 23 juni 2003.
Omdat ik niet zeker weet of jullie de foto's onder "Sacramentsprocessie" hebt gevonden, plaats ik met foto nr.308 in "Zomaar un foto" er nog een.  

Zondag 22 juni 2003.
Vandaag ook nog foto's gemaakt van een uitdaging, die vandaag ingelost is. Het touwtrekken staat onder de gelijknamige rubriek op mijn startpage. Als iemand nog foto's van het communiefeest, van de processie of van het touwtrekken wil overnemen, wacht dan niet te lang, ze blijven niet eeuwig staan.

Tjeu in Nieuw-Zeeland, dat had je snel gezien, dat ik een goede plaats had uitgezocht voor de foto's van de processie. Bedankt voor je reactie!

Vanmorgen trok de Sacramentsprocessie naar de Mariakapel en terug naar de kerk. Op een gedeelte van de Rohrstraat heb ik foto's gemaakt, die ik jullie onder de rubriek "Sacramentsprocessie" laat zien. Volgens mij de moeite waard om te bekijken. Wel even geduld met het inladen, het zijn grote foto's.

Vandaag plaats ik als "Zomaar un foto" nr.307 een foto van een meidenpopgroep bij hun eerste optreden op een popfestival in Heytse. Er deden verschillende jeugdige muzikanten uit Neer mee, ik kan echter maar een foto plaatsen.

Zaterdag 21 juni 2003.
Vanavond laat bereikte mij het bericht, dat wij in Neer iemand hebben, die zich bij de super-sterken mag rekenen. Corrie van Keunke vanne Riekswaeg (Corrie de Gier-Janssen) is op 20 juni 2003 negentig jaar geworden. Vanaf deze plaats een van Harte Gefeliciteerd. Zouden jullie haar ook willen feliciteren? Het adres is: Visseberg 18, 6086 CT Neer.

Van de in Engeland geboren tweeling zijn nog geen verdere gegevens binnen gekomen.

Zoals beloofd ben ik jullie nog een reactie op de boom van gisteren schuldig. Hier is die dan:
De Lindeboom aan de voorkant van de H.Hartschool is geplant ter gelegenheid van de geboorte van onze huidige koningin Beatrix. Het is dus een speciale boom die al heel wat heeft meegemaakt. De laatste zware klap kreeg deze boom door blikseminslag een jaar of vijf geleden. Een gedeelte van de kruin is toen afgeknapt. Vroeger plantte men bij de geboorte van meestal de troonopvolger een koningsboom. Waarschijnlijk zijn er ook bomen geplant bij de geboorte van prins Willem-Alexander.  En nu bij de geboorte van het eerste kind van Willen en Maxima is er weer een mooie gelegenheid om een koningsboom te planten.

Foto nr.306 van "Zomaar un foto" is een vervolg op de foto van gisteren. Er waren enkele leuke reacties op die foto. Ik zal er straks in de loop van de morgen een van plaatsen, het is mij nu te laat. Beter gezegt: te vroeg!

Vrijdag 20 juni 2003.
Laat vanavond kreeg ik het bericht binnen, dat bij een zoon van Har en Annelies Beurskens-van der Borst in Engeland, een tweeling geboren zou zijn. Ik zal proberen morgen de juiste gegevens te achterhalen en jullie daarmee op de hoogte te brengen. Voor nu? Aan de betrokkenen: alvast gefeliciteerd!

Gisteren heb ik rond door Neer verschillende foto's genomen, ook aan de nu lege Heilig Hartschool. De verhuizing naar de nieuwe school "de Kwir" is voltrokken. Op de oude speelplaats van de H.Hartschool staat een grote dikke lindeboom. Hij is bij een bijzondere gelegenheid geplant. Ga maar eens kijken bij foto nr.305 van "Zomaar un foto" of iemand van jullie de antwoorden weet?

Donderdag 19 juni 2003.
De foto die ik vandaag geplaatst heb als foto nr.304 van "Zomaar un foto" heeft een klein beetje met sigaren maken van doen. Ga maar eens even kijken!

Woensdag 18 juni 2003.
Vandaag heb ik enkele geboortes te melden:
1) Robin, geboren op 14-6-2003, zoon van Roger en Marleen Hodzelmans-Klinkenberg. Marleen is een dochter van Marleen van de Klinker. Beiden hebben ze geen oude Neerse achtergrond maar wonen toch al verschillende jaren in Neer. Voor jullie felicitaties is het adres: Kloosterpad 8, 6086 AK Neer.
2) Matty, geboren op 16-6-2003, dochter van Sjaak en Marjo Poels-Dorssers. Marjo is een dochter van Guus en Lies Dorssers-Peulen van de Bergerstraat. Voor jullie felicitaties is het adres: Swongspad 1, 6088 BJ Roggel.
3) Luuk, geboren op 16-6-2003, zoon van Jan en Petra Geraets-Verstappen. Jan is een zoon van Ben van Linske van Bèrnaad van Klein-Brumhold. Voor jullie felicitaties is het adres: Ophoven 13, 6088 AC Roggel.
Vanaf hier wil ik de gelukkige ouders en hun familie van harte feliciteren met de gezinsuitbreiding.

Gisterenmiddag ben ik weer enkele foto's gaan maken bij de afbraak van het horecabedrijf "de Lindeboom". Een ervan laat ik jullie al zien met foto nr.303 in "Zomaar un foto" van vandaag.

Dinsdag 17 juni 2003.
Het is weer een oudere foto, die ik jullie als nr.302 van "Zomaar un foto" laat zien.

Maandag 16 juni 2003.
Afgelopen zaterdagavond heeft mannenkoor Maas- en Neergalm samen met het Boxmeers vocaal ensemble een prachtige uitvoering gegeven. Er tussen door traden "The Perfect Concert part II" tweemaal op. Dat was nog eens echt iets om mee te lachen! Daarom plaats ik vandaag, als foto nr.301 van "Zomaar un foto", een foto van ons 120-jarig koor uit 1958.

Zondag 15 juni 2003.
Vandaag hebben wij samen een jubileum te vieren. Het is de 300-ste foto van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats. Ga maar eens kijken welke dat het is?

Zaterdag 14 juni 2003.
Ik heb ook nog een verhaaltje beloofd. Hier komt het!
Toen wij, An en ik, pas het café exploideerden, hadden wij een groepje klanten op leeftijd, die altijd op de zondag vóór de Hoogmis hun borreltje kwamen drinken (dus al om een uur of negen). Ruw opgenoemd zaten aan die tafel, waarvan er enkelen het zicht op buiten hadden: Verbokes-Hènke; Veugelairs-Graadje; Emons-Keuèp; Tòòms-Giel; Speerkes-Dòar; Zégere-Driek en nog ooit anderen. Nu wordt ik pas gewaar (merk ik pas), hoe moeilijk het is  om van dit verhaal de clou goed over te laten komen. Toch zal ik het proberen. Zégeren-Driek stond wel bekend als een zuinig op de centen lettend persoon, maar voor de kerk had hij veel over. Hij lag altijd met zijn elleboog op tafel, zijn hand onder het hoofd achter de voordeur en kon niet naar buiten kijken. Op een gegeven moment zei Verbokes-Hènke? "Dao kumt ter alweer eine baedele". Die persoon kwam binnen en vroeg mij achter het buffet: "Mag ik proberen enkele loten te verkopen?". Met toestemming begon hij te verkopen. Toen hij bij Driek kwam, (die nog steeds niet omgekeken had en dus niet wist wie het was) tikte hij hem op de schouder en vroeg: wilt U ook een lot kopen? "Nae ich hoof ter gein" zei Driek. "Kiek èns waem det is" zag Verbokes-Hènke. Driek draait zich zo half om, ziet en zegt: "Gaef ter mer drie". Wat bleek? Het was een priester!
Gelooft U mij als ik zeg, dat het moeilijk is om zo'n verhaal te schrijven? Eigenlijk moet men dat meemaken!

In de krant zag ik het bericht, dat in Roermond is overleden, de in Haelen geboren: Nellie Frencken-Heber. Waarom hier dat bericht? Nellie was in mijn jeugdjaren dienstbode bij Meester Cuijpers en ik denk dat veel leeftijdgenoten, dat nog weten.

Vanmorgen ben ik laat met het omzetten van foto nr.299 in "Zomaar un foto". Wij hebben het verjaardagsfeestje van mijn vrouw An gevierd. Er zijn nog eens ouderwets mooie verhalen verteld, waar we hartelijk mee en om gelachen hebben. Ik zal proberen als ik straks de slaap uit heb, om een van die verhalen aan jullie te vertellen, dan kunnen jullie er ook mee lachen.

Vrijdag 13 juni 2003.
13.30 uur. Even bij het horecabedrijf "De Lindeboom" geweest kijken of ze nog niet aan het slopen waren en jawel hoor, ze waren bezig. Ik heb er foto's gemaakt, waar ik er drie van geplaatst heb onder "Lindeboom". Daar staan er trouwens al meer, ga maar eens kijken.

Woensdag tegen de avond kwam ik door het dorp. Het was er zo intens rustig, dat ik wel een kwartier heb staan te genieten. Foto nr.298 van "Zomaar un foto" laat jullie meegenieten!

Donderdag 12 juni 2003.
Vandaag laat ik met foto nr.297 in "Zomaar un foto", Maas- en Neergalm zien tijdens een uitvoering. Zelf weet ik er nog het een en ander vanaf, maar ben nieuwsgierig of er nog iemand is, die het precies weet.

Woensdag 11 juni 2003.
Laat foto nr.296 van "Zomaar un foto" maar weer eens een verrassing voor jullie zijn!

Dinsdag 10 juni 2003.
In de krant van vanmorgen staat het bericht, dat plotseling in zijn slaap tijdens een korte fietsvacantie op 72-jarige leeftijd is overleden: Pierre Geelen (van Melenborg) echtgenoot van onze oud dorpsgenote Doortje Geelen-Beurskens (van Wienerte). Na een plechtige uitvaartdienst op vrijdag 13 juni om 11.00 uur, zal Pierre begraven worden op het kerkhof van Haelen. Doortje, kinderen, kleinkinderen en familie, Onze Oprechte Deelneming. Wilt U ook condoleren, het adres is: Peter Schreursweg 15, 6081 NX Haelen.

Zoals bekent organiseerde de jagersvereniging voor de 25-ste maal de jaarlijkse kleiduivenwedstrijd. Foto nr.295 van "Zomaar un foto" gaat er over en wie er meer van wil zien? Hij kijke onder "Kleiduiven'03".

Maandag 9 juni 2003. Pinksmaandag.
Zolang ik leef zal Pinksmaandag vermoedelijk voor mij een gedenkwaardige dag blijven. Op die dag het vorig jaar (toen 20 mei 2002) kreeg ik tijdens de jaarlijkse kleiduivenwedstrijd van de jagersvereniging "Neer" een totale hartstilstand. Door kordaat optreden en perfecte eerste hulp werd mijn leven gered. Daar zal ik mijn hele leven dankbaar voor blijven. Na mijn herstel en het inplanten van een ICD in het azM te Maastricht plaatste ik een bericht. Omdat het voor mij en voor alle mensen zo belangrijk is, plaats ik het hier nogmaals:

DANKBETUIGING.
Omdat het onmogelijk is om iedereen, die met mijn hart attaque en de genezing er na meegeleefd heeft, persoonlijk te komen bedanken, zeg ik hier ook namens mijn vrouw en kinderen:
Van Harte Bedankt.
Het is niet te geloven, hoe goed dat meeleven je doet. Omdat ik het geluk heb gehad, dat de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats waren, durf ik hier een oproep te doen aan alle personen tussen de 15 en 50 jaar. Als U zich er goed voor voelt, mag U gerust ook jonger of ouder zijn.
Die oproep houdt in:
"GA EEN REANIMATIE CURCUS VOLGEN".
Als de helft van de categorie die ik aanhaal, hieraan gehoor geeft, zal het veel vaker voorkomen, dat de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn.
Vraag aan de mannen die mij gereanimeerd hebben, wat voor een voldoening het geeft om een mensenleven te redden?
U kunt dat na die cursus ook en als U dan het geluk hebt, is men U eeuwig dankbaar, net zo goed als ik dat nu ben.
Tot zover dat bericht. Vanmiddag ga ik toch weer naar de kleiduivenwedstrijd en hoop er veel van de jaarlijkse gasten te mogen begroeten!

Zoals jullie vandaag in "Zomaar un foto" nr.294 kunt zien, is er in Neer ook ooit last van regenwater overlast.

Zondag 8 juni 2003. Pinksterdag.
Aan allen: een gelukkig Pinksterfeest.
Ben toch nieuwsgierig wie van mijn lezers/kijkers een antwoord heeft op de vragen die ik stel bij foto nr.293 van "Zomaar un foto".

Zaterdag 7 juni 2003.
Men zou zeggen, dat ze Neer weten te vinden. Er is wéér een eerste prijswinnaar in Neer. Nu hebben Sjaak en Elly Aan den Boom-Bongaerts aan de Hoogstraat in een landelijke etalagewedstrijd van de "Sikkens" verffabrieken de eerste prijs gewonnen. Er wordt wel eens gezegd: geluk gehad! In dit geval kan men dat echter geen geluk noemen, daar is meer voor nodig, o.a. vakkennis en wilskracht! Wij wensen hun dan ook van harte proficiat en gunnen ze de reis naar Napels van harte!

Gisterenavond nog even aan de Jachthaven een paar foto's geweest maken. Voor die ze wil zien? Ze staan onder "Maashaven II", de drie foto's onderaan!

Via slager Rutten te Panningen ontving ik een foto waar onze gisteren vermeldde Neerse winnares op staat. Ik plaats ze vandaag in "Zomaar un foto" nr.292, zodat iedereen (die dat wil) de gelukkige winnares kan zien.

Vrijdag 6 juni 2003.
Kon ik enkele dagen geleden het winnen van een auto melden, nu heeft mevrouw An Sijben-Joosten de echtgenote van Peter van Sjang van Perotte-Petran bij slager Rutten in Panningen de eerste prijs gewonnen. Dat betekent, gratis een maand lang elke dag voor 10 euro vlees afhalen. An proficiat!

Vandaag in "Zomaar un foto" nr.291 nog eens een foto uit het archief, van de Neerbeek.

Donderdag 5 juni 2003.
De patroonheilige van de Oude Schutten is St.Sebastianus. Daar staat een mooi beeld van in de kerk en ik ben een keer in de gelegenheid geweest er foto's van te maken. Een er van staat voor jullie onder foto nr.290 van "Zomaar un foto".

Woensdag 4 juni 2003.
Bij Jack en Sandra Peeters-Custers is op 3 juni 2003 een zoon geboren. Samen met hun verheugen wij ons op de geboorte van Stan Wilhelmus Leonardus. Voor de duidelijkheid: Sandra is een dochter van Lei van Custers van Kinkhoven. Vanaf hier: een van harte proficiat. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Baand 61, 6086 CD Neer.

Wij hadden vroeger een tante Mina, die liet zich nog wel eens voor de kar spannen om een foto te laten maken. Onder "Zomaar un foto" nr.289 staat er zo een, daar staat ze letterlijk ingespannen.

Dinsdag 3 juni 2003.
Toen ik gisteren die bloem fotografeerde, liep er tegenover in de wei een paard. Voor de liefhebbers van paarden? De foto staat onder nr.288 van "Zomaar un foto".
Tijdens mijn fietstochtje van gisterenmorgen kwam ik over de Dries en zag een gerenoveerde boerderij. Ik kon het niet laten, om ook daar foto's van te maken en laat ze jullie zien onder "de Zuul".

Maandag 2 juni 2003.
Wat kunnen bloemen toch mooi zijn! Met foto nr.287 in "Zomaar un foto" laat ik dat weer eens zien. Zelf kan ik er intens van genieten en ik hoop? Jullie ook?

Zondag 1 juni 2003.
Vandaag op deze stralende dag, laat ik foto nr.286 van "Zomaar un foto" een verrassing voor jullie zijn.

Gisterenavond vertelde Peter Timmermans van de Beukenlaan mij, dat hun gezin de gelukkige winnaar was geworden van een spiksplintere nieuwe auto. Hij werd gewonnen in de Sponsor-Bingo loterij.
Proficiat, ik gun het jullie van harte!
of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373.
Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl