Het nieuws van juni 2001:
30 juni 2001. Vandaag begint in Kessel en in Roggel de kermis.
Morgen 1 juli 2001 is de Oude Limburger (zeer groot schuttersfeest) op Boshoven te Weert.

29 juni 2001. Eerst laat op de avond hoorde ik: dat onze oud dorpsgenote Toke Peeters, geboren op 10 augustus 1931 in Neer, gisteren 28 juni 2001 in Melick (thuis) is overleden. Toke was een dochter van Piet oet ut Fort.
De uitvaartdienst en begrafenis zal op woensdag 4 juli 2001 om 11.00 u. in Melick plaats hebben.
Voor condolances: Dr.Nolenslaan 4, 6074 CA MELICK.

28 juni 2001. Het belangrijkste nieuws dat ik vandaag heb is, dat er weer een kindje geboren is. Thijs en Ivo van Huub van Jan van de vaerman hebben er een zusje bij. Huub en Lilian Bongers-Cuijpers zullen zeer blij zijn, met hun dochter Roosje.
Wilt U hen, net als ik feliciteren, het adres is: Schoor 3, 6086 NK NEER.

Dan nog iets over mijn genealogie-bestand. Het is eindelijk gelukt een gedeelte ervan op mijn site onder te brengen. Klik op "Genealogie".
Het is het gedeelte van "Voor 1955" en zo goed mogelijk bijgewerkt tot 1 juni 2001. Het zijn allemaal gezinsstaten met linken naar andere personen.
Belangstellenden, die niet weten hoe het werkt, kunnen en mogen contact met mij opnemen.
Voor gegevens van na 1954 kan ook contact gezocht worden met mij!

27 juni 2001. Vandaag is onze oud arts, dokter Ruud met zijn echtgenote Margriet verhuisd. Hun nieuwe adres: Ruud en Margriet Windhorst-van de Loo, Mortel 44, 6088 AJ ROGGEL. Tel.0475.595256.
Wij hopen dat jullie nog een lange tijd van de welverdiende rust mogen genieten.

26 juni 2001. Vandaag hoorde ik zeggen, dat Herman Metsemakers (van Handrie oet 't Veurtje) weer verschillende oude dingen heeft gevonden, waaronder een stenen dolkmes en een lemen, heel mooi beschilderde, Romeinse knoop. Voor de geïnteresseerden, let op het artikel dat in de krant komt! Herman, proficiat.

25 juni 2001. Vanmorgen is mevrouw Mia de Brouwer-Joosten na een zeer druk bezochte Eucharistieviering in de St.Martinus parochiekerk, begraven op het kerkhof te Neer.

24 juni 2001. Vandaag organiseerde de Busse-schutten het jaarlijkse donateurschieten. Bij het persoonlijk was, Wil Boonen (van Loetje) de overwinnaar. Met meer als 100 schoten bleef hij de baas over nr.2 Keupke Janssen (van Tjeu vanne Waever) en nr.3 Lei Derikx, Dries (van Piet vanne Boks). Van de zestallen heb ik nog geen uitslag, wie kan ze mij doorgeven?
Met dank aan Sjack Emonts hier de overige uitslagen: zestallen, 1 Café Sjaen en 2 Luijten Auto's.
Correctie: 1. familie Metsemakers, 2. Luijten auto's en 3. café Sjaen. (Ons Eigen Nieuws)
De dames persoonlijk: 1. Ria Derikx-Basten van Lei vanne Bôks, 2. Lenie Bosma-Adriaansen van Aukje en 3. Hennie Houben-Janssen van Lei van Nulleske.

Geboren: Nick van Heugten, zoon van Frank en Marion van Heugten-Menten, broertje van Joyce en Mike. Frank is een zoon van Sjra van Vanheugtes-Sjaak.
Voor felicitatie's: Napoleonsweg 13, 6086 AB NEER.

23 juni 2001. Het echtpaar Harrie en Els Verhaeg-Klaessen is vandaag verhuisd van Meidoornlaan 15, 6086 EB Neer naar Kerkplein 18, 6086 BK Neer (Plaza Nara). Hun huis is gekocht door het jonge stel: Koos en Marion Gielens-Wijers, beiden uit Neer.

22 juni 2001. Vandaag is de volgende verhuizing naar "Plaza Nara" te melden: mevrouw Griet Smeets-Cremers, de vrouw van de bekende Jo Smeets, is vanuit haar woning op het adres: Esdoornstr.15, 6086 CJ Neer ingetrokken op: Kerkplein 22, 6086 BK Neer. Haar woning is overgenomen door de familie Jan Warmerdam-G.O.Brien, gewoond hebbende: Baand 21, 6086 CC Neer.

Verder kan ik melden, dat gisteren 21 juni 2001 is geboren: Tim Voncken, broertje van Ivo en Raquelle en zoon van Jos Voncken en Tonnie Hermans (dochter van Nôl van Bekkers-Piet).
Voor felicitaties, het adres is: Veurtje 27, 6086 CH Neer.

21 juni 2001. Vanmorgen is in het St.Laurentius ziekenhuis te Roermond overleden, onze dorpsgenote Mia (Maria Elisabeth) Joosten geboren te Neer op 23 november 1928 en sinds 1958 gehuwd met Jo (Johannea Sebastiaan) de Brouwer. Onze Oprechte Deelneming met dit verlies. Voor hen die een condoleance willen sturen, het adres is: Napoleonsweg 56, 6086 AH Neer.

Vandaag slaat de Koninklijke munt te Utrecht de laatste guldens.
16.000.000 (16 miljoen), met een aparte beeltenis aan beide zijden. Tot dat de euro komt is het een wettig en geldig betaalmiddel. Voornamelijk zullen ze toch wel voor de verzamelaars zijn.

20 juni 2001. Binnengekregen berichten. Mevrouw Tilla Muiter-Cabbolet gaat terug naar haar geboorteplaats Swalmen. Haar huis op het adres: Veurtje 5, 6086 CH Neer, wordt overgenomen door Ger en Wil Geelen-Scheres. Hun huis op het adres: Meidoornlaan 18, 6086 EB Neer, zou te koop komen.
De familie Hans en Dorrie Görtz-Versteegen hebben het huis van Wulm Geraets (het vroegere huis van Meester Sjeng en Trui Timmermans-van Ratingen) op het adres: Engelmanstr.46, 6086 BD Neer, gekocht. Hun huis op het adres: Winterstr.44, 6086 EH Neer, is gekocht door het jonge stel Ruud en Esther Custers-Sijben, die op dit moment nog samenwonen in Roggel, maar terzijnertijd naar Neer terug zullen keren.
Het echtpaar Aukje en Lenie Bosma-Adriaansen verhuizen naar Kerklein ?, 6086 BK Neer. Hun huis op het adres: Eikenlaan 5, 6086 CW Neer, zou te koop komen.

19 juni 2001. De fout in de kop van deze rubriek is er nog niet uit. Mijn vermoeden is: dat deze gratis provider vol is. Ik ga proberen via een nieuw aangevraagde provider, het op te lossen. Als iemand een betere (andere) oplossing weet, ik hou mij aanbevolen. Bij voorbaat dank!

18 juni 2001. De heemkundevereniging "Oos Naer", organiseerde vanavond een spreekbeurt over heraldiek  ( land- gemeente- en familiewapens).  Deze avond werd verzorgt door Dhr. René Vroomen uit Echt. Hij wist zeer veel over dit onderwerp te vertellen. "Echt" een mooie, leerzame avond.
René en bestuur, bedankt!

17 juni 2001. Vanmorgen trekt zoals van ouds de Sacramentsprocessie door het dorp. De route is: vanaf de kerk door de Engelmanstraat naar het Eiland, dan over de Rohrstraat naar Gendijk, de Napoleonsweg oversteken en over de Kruisstraat naar de Wittekapel, vandaar over de Leudalweg de Napoleonsweg oversteken en over de Engelmanstraat naar de St.Martinuskerk terug. De H.Mis begint om 9.30 u. en de processie omstreeks 10.30 u. Als U er bij wilt zijn, moet U deze tijden in de gaten houden. Het is best de moeite waard.

Het appartementengebouw "Plaza Nara" op het Kerkplein is klaar. Hoe ze in Godsnaam aan die naam komen, is voor mij een raadsel, een troost: er zullen er best zijn, die het wel weten!
De eerste bewoonster van de 14 geplande bewoners, is ingetrokken. Zij heeft er vannacht voor de eerste keer geslapen. Het is mevrouw Lieke Berben-Gooden, die van Steeg 9 verhuisde naar Kerkplein 14, 6086 BK Neer.

16 juni 2001. In zo verre dat aan mij bekend is, is er vandaag niets gebeurd wat in deze rubriek thuis hoort.

15 juni 2001. Er is een foutje in deze rubriek geslopen. De tekst van het kladblok komt door de site. Vandaag zal ik proberen dat er uit te krijgen.

14 juni 2001. Voor de lezers van mijn "dagboek" buiten Neer. Die kan ik vertellen, dat vandaag in "Ons Eigen Nieuws" staat, dat Marlies Derks, bistro Marlies met ingang van gisteren 13 juni 2001 heeft overgedragen aan Debora Braamse. Het restaurant zal wegens verbouwing 14 dagen gesloten zijn. Daarna zal ze onder de nieuwe naam van "Debora's Inn" verder gaan. De nieuwe exploitante wens ik veel sucses!

13 juni 2001. Jan Strous uit Weert stuurde mij de folder van/voor het Oud Limburgs Schuttersfeest. Om er iets moois van te maken, hebben ze de vendellers van onze Busse-schutten, uitgekozen. Zoek onder: fotogalerie.

12 juni 2001. Tot op dit moment nog geen nieuws.
Of ik moet hier de namen van de personen in Neer, die vandaag jarig zijn, plaatsen. Het zijn er volgens mijn gegevens: zes.
Is er behoefte aan, om zoiets te plaatsen? Geef eens Uw mening!

11 juni 2001. Het stond vanmorgen in de krant: Jan en Els Winkelmolen-Sengers zijn vandaag vijf en twintig jaar geleden kerkelijk in het huwelijk getreden. Vanaf deze plaats wens ik hun van harte proficiat.
Hun adres: Napoleonsweg 23, 6086 AB Neer.

Het heeft heel wat hoofdbrekens gekost, maar de fotoreportage van de schutterij staat op internet: ga naar "Fotogalerie" klik op de foto en de verbinding moet komen. Niet te gauw opgeven, het duurt even voor dat alles ingeladen is. Sucses met overnemen van de foto's!

10 juni 2001. Schutterij St.Sebastianus heeft een prachtig Dekenaal schuttersfeest mogen organiseren. Van de optocht en ook op het terrein, heb ik een foto-impressie gemaakt. Die zou ik vandaag al op internet zetten. Van alles geprobeerd, niets lukte, wat bleek? Vermoedelijk de provider vol. Morgen maar eens proberen, meer geheugen te krijgen. Sorry!

9 juni 2001. Opdat U het nu al weet! Schutterij St.Sebastianus organiseerd morgen het jaarlijks Dekenaal Schuttersfeest. Vanaf 14.30 u. trekt er, vooraf gegaan door fanfare de Eendracht, een optocht van de schutterijen door Neer. Het defilé is bij het "Mierennest". De beoordeling van mooiste koning, koninginnen, konings- en keizersparen, marketensters, enz. enz. begint om 15.15 u.
Het schieten vind plaats vanaf 16.30 u.
Als inleiding is er vanavond een muziek- en dansavond met de "BREETHALER" en "BIG BENNY", aanvang 20.00 u.
De schutterij zal U gaarne verwelkomen!

8 juni 2001. Vandaag is het feest in huize "Timmermans", mijn vrouw An is jarig. Ze wordt 72 jaar.

7 juni 2001. An van Dijk-Geraedts, de weduwe van Pieër de kapper is vandaag in de tuin gevallen en heeft een pols gebroken.

6 juni 2001. In zo verre mij bekend in Neer geen nieuws. Wel voor de geïnteresseerden. Er staat vandaag een Martin Creemers als overleden in de krant. Die heeft vroeger met zijn broer Tjeu en zus Anna in Neer gewoond. Anna is met Hein Reijnders gehuwd en zijn geëmigreerd naar Canada. Het huis waar ze in Neer woonden, daar woonde later katte-Thies, het lag op de Dries en was naderhand een doorgangslager voor jonge stellen. Op het perceel heeft de familie Allers-Sillekens een nieuw huis gebouwd en die wonen er nu nog, adres: Dries 33, 6086 AV Neer.

5 juni 2001. Apart nieuws is er vandaag geen. Ik heb tenminste niets gehoord. Geen nieuws is goed nieuws.
Een iets wil ik mijn lezers echter niet onthouden. Ik zag dat in Neer, evenals op de meeste andere plaatsen in de buurt, de 30 km zone is ingegaan. Deze zone beslaat zowat de hele oostzijde van de Napoleonsweg. Met rijden moet men goed opletten, men is snel te snel. Dat is echter niet het ergste, men kan hoogstens een verbaal krijgen. Wat ik persoonlijk wel erg vind is, dat ze achter iemand die zich wel aan de snelheid houdt, zitten te duwen. Ga dan voorbij en jaag je voorganger niet op!

4 juni 2001. Vandaag Pinksmaandag organiseerd de jagersvereniging "NEER" een internationale kleiduiven wedstrijd. Het feest begint om 13.00 u. Er is geen entrée en aan schappelijke prijzen is er aan een natje en een droogje te komen. Iedereen is van harte uitgenodigd.
Voor een verslag van deze wedstrijd, ga naar "Jagen en vissen" en klik op de foto over dit onderwerp.

3 juni 2001. Vandaag word het Chrit Arntz buurtvoetbaltoernooi gehouden. Iedereen is van harte welkom op dit jaarlijks terugkerend evenement. Welke buurt zal er gaan winnen?

2 juni 2001. Vandaag staat als overleden een Herman Timmermans in de krant. Dat is de man van de oudste dochter van Piet en An Kuijpers-Heijnen (Piet van Leuve) van de Dries. Dit voor hen, die dat niet weten!

1 juni 2001. Vandaag zullen Lisette Vossen en Sjuul Metsemakers, wonende op het adres: Bongert 2, 6086 NX Neer, elkaar het ja-woord geven. Wilt U hen feliciteren? Stuur een kaartje of mail even: <lisette-sjuul@hetnet.nl>

Gisteravond heeft op de Napoleonsweg ter hoogte van Comfort-City een ernstig auto-ongeluk plaats gehad.
Hierbij is een doodde te betreuren,een 69 jarige man uit Kessel. Verdere gegevens ontbreken voor mij.
nieuws-neer.html