Het nieuws van juli 2008:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

 

Donderdag 31 juli 2008. Bij de foto van vandaag, had ik een vraag gesteld, daar is het antwoord op binnen gekomen. Dat antwoord staat bij de foto. Gaat maar eens kijken waar de foto genomen is en wie er op staan.

 

Donderdag 31 juli 2008. Op de foto van deze week in "Neerenaren in de Vreemde", is een leuke reactie binnengekomen. Ik probeer ze er nog even bij te zetten.

 

Donderdag 31 juli 2008. Een aanvulling op die prachtige foto van gisteren, laat ik jullie vandaag met "Zomaar un foto" nummer 2123 zien. Harrie van Pietjes stuurde ze in. Weet iemand de locatie en eventueel de namen van de personen?

 

Woensdag 30 juli 2008. In de rubriek "Tot Jullie Genoegen" heb ik zojuist een bericht mogen plaatsen, dat jullie zeker moeten gaan bekijken en lezen. Allemaal Hartelijk Gefeliciteerd!

 

Woensdag 30 juli 2008. Dit berichtje ter plaatsing ontvangen:

Aan alle mensen uit Neer (en waar ook ter wereld, die deze site regelmatig bezoeken), waarvan wij, een ontroerende, troostende en hartverwarmende reactie hebben ontvangen bij het overlijden van mijn allerliefste man, lieve vader en liefste opa, Wilbert Terstappen, Wiek, heel hartelijk dank.

Dorry Terstappen-Naus, kinderen, kleinkinderen en familie.

 

Woensdag 30 juli 2008. Een werkelijk prachtig nostalgisch plaatje laat ik jullie vandaag met "Zomaar un foto" nummer 2122 zien. Het is een stukje Engelmanstraat van rond 1910.

 

Dinsdag 29 juli 2008. In de rubriek "Gouden Paar" staat een nieuw gouden paar. Zij verdienen zeker onze felicitaties.

 

Dinsdag 29 juli 2008. Met dank aan Jo Waegemans kan ik jullie met foto 2121 van "Zomaar un foto" een prachtig nostalgisch plaatje laten zien, dat toch pas recent (gisteren) is genomen.

 

Maandag 28 juli 2008. Zoals altijd op maandag, wel vandaag met een kleine vertraging, ook nu weer twee nieuwe foto's in de rubrieken: Ons Mooi Limburg en Neerenaren in de Vreemde, precies zoals dat in de 69 afgelopen weken ook het geval was.

 

Maandag 28 juli 2008. Een zeer drukke dag is ten einde gekomen, het is bijna niet te geloven, hoeveel felicitaties bij mij zijn aangekomen. Vanaf hier alvast: hartelijke dank en ik wil jullie wel beloven, dat ik zal proberen nog een hele tijd door te gaan.

Nu ga ik nog snel even de "Zomaar un foto" omzetten. Dat lukt nog wel. Robert Noblesse had het mij gemakkelijk gemaakt, hij stuurde mij een foto waar een stuk Baand op staat en een heel brave hond. Voor die hond mag/moet men wel een beetje zijn fantasie gebruiken. Te zien bij "Zomaar un foto" nummer 2120 van vandaag. In de loop van de dag komen de rubrieken "Ons Mooi Limburg" en "Neerenaren in de Vreemde" aan de beurt.

 

Zondag 27 juli 2008. Vandaag zal een drukke dag zijn, als het daardoor niet lukt om alle rubrieken bij te werken, hoop ik dat jullie mij dat niet "kwalijk nemen" (euvel duiden)? Maandag is ook nog een dag en in twee van die rubrieken blijven de foto's toch vijf weken staan.

 

Zondag 27 juli 2008. Met foto 2119 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een foto zien, van het waterspel hier bij ons in het dorp, waar zoveel kinderen en zelfs volwassenen ontzettend veel plezier aan hebben. Dat is aan de uitvinder een groot compliment waard!

 

Zaterdag 26 juli 2008. Er is mij gevraagd, of ik weer een jarige in de rubriek "Jarig" zou willen zetten. Dit is iemand die a.s. zondag 80 jaar oud wordt. En geloof het of niet, ik heb altijd graag personen in die rubriek gezet, maar om deze ben ik echt heel blij, dat ik dat nog kan doen. Dat doet echt goed!

 

Zaterdag 26 juli 2008. Met foto 2118 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een van de oogstfoto's die Har van Knippenberg inzond, zien. Dat is toch altijd weer mooi!

 

Vrijdag 25 juli 2008. Vanavond laat is in de rubriek "Jarig" nog een jarige bijgeplaatst. Ook die mag U gerust even feliciteren.

 

Vrijdag 25 juli 2008. Vandaag met foto 2117 van "Zomaar un foto" kom toch nog eens op "d'n UM" terug. Dat zal in de loop van het jaar nog wel een keer meer gebeuren.

 

Donderdag 24 juli 2008. In de rubriek "Jarig" staan nu twee verjaardagen voor morgen. Gaat U ze ook even feliciteren?

 

Donderdag 24 juli 2008. Hebt U al naar de "Zomaar un foto" van vandaag gekeken, nu 10.00 uur is er al 'n reactie, die ook al aangevuld is. Ga maar eens kijken. De reactie op 16 is van zijn neef Nic. Delissen, Niek bedankt. Let eens op 17, kan iemand dat voor zeker bevestigen, dat het meester Cuijpers is? 

 

Donderdag 24 juli 2008. Na zoveel andere dingen die moesten, vandaag met "Zomaar un foto" nummer 2116, weer eens een gedeelte van de foto op de kaft van "Van Naer Haer". Jullie zullen zien, dat ik bij twee namen een vraagteken plaats. Als iemand correcties of verbeteringen voor mij heeft? Ik hou mij aanbevolen!

 

Woensdag 23 juli 2008. Weer een 90 jarige in "NAER".

In de rubriek "Jarig" zijn alle gegevens te vinden.

Aan Tjeu en zijn familie een van harte PROFICIAT.

 

Woensdag 23 juli 2008. De inzender van de foto, die ik vandaag gebruik voor "Zomaar un foto" nummer 2115 was van mening, dat deze foto ook goed was om te bewaren voor het O.L.S. 2009. Om geen risico te nemen dat ik ze dan misschien zou vergeten, heb ik ze nu gebruikt en ik weet zeker, dat menigeen hier blij mee is. Cor, bedankt! 

 

Dinsdag 22 juli 2008. De crematieplechtigheid voor onze oud dorpsgenoot Wilbert Terstappen (zie 19-7-2008) zal worden gehouden op woensdag 23-7-2008 om 10.00 uur in het crematorium te Heeze, Somerenseweg 120. Het adres voor condoleances is: Waleweinlaan 243, 5665CJ GELDROP.

 

Dinsdag 22 juli 2008. De bevers zijn actief, dat laat ik jullie met "Zomaar un foto" nummer 2114 en het toedoen van Harrie van Pietjes zijn oplettendheid vandaag zien. Volgens zijn foto's. komen ze nu al zelfs tot aan de Friedessemolen. 

 

Maandag 21 juli 2008. De plechtige uitvaartdienst voor Mevrouw To Hillen-Winkelmolen (zie 19-7-'08) zal plaats hebben op woensdag 23 juli 2008 om 11.00 uur in onze parochiekerk, waarna de begrafenis volgt op ons kerkhof. Het correspondentieadres voor condoleances is: Regulierstraat 49, 6511DP NIJMEGEN.

 

Maandag 21 juli 2008. In de krant zag ik, dat wij in Neer nog een geboorte hebben, n.l. Siep. Het is een broertje van Stan en een zoon van Hans en Ilse van Pol-Claessen.

Ook hier aan alle betrokkenen een van harte proficiat.

Het adres is: Ericalaan 20, 6086CV NEER.

 

Maandag 21 juli 2008. In Neer is ook weer een kindje geboren. Ga maar eens kijken in de rubriek "Geboren", wat dat een wolk van een meisje is. Aan de gelukkige ouders en alle betrokkenen: een van harte proficiat!

 

Maandag 21 juli 2008. Als lid van Maas- en Neergalm (al 63 jaar) is het toch wel normaal, dat ik vandaag nog eens aandacht besteed aan de Dorpsfeesten van afgelopen weekend. Ondanks dat het weer iets tegen viel, is het een geweldig feest geworden. Met foto 2113 van "Zomaar un foto" laat ik dat aan jullie zien. Dan moeten jullie er de komende tijd eens op letten, tenminste als U door de kern van ons dorpje komt, wat bloemen aan het imago van zo'n dorp doen, want zoals andere jaren ook laat de vereniging de meeste weer staan.

 

Maandag 21 juli 2008. Zoals altijd op maandag ook nu weer twee nieuwe foto's in de rubrieken: Ons Mooi Limburg en Neerenaren in de Vreemde, precies zoals dat in de 68 afgelopen weken ook al het geval is geweest.

 

Zondag 20 juli 2008. Met foto 2112 van "Zomaar un foto" ben ik met n foto bij het gebeuren van gisteravond en met de andere laat ik jullie zien, hoe het vandaag kan worden, als jullie tenminste massaal naar de Dorpsmarkt komen.

 

Zaterdag 19 juli 2008. Zo juist het bericht binnen gekregen, dat gisteren 18-7-2008 op 68 jarige leeftijd onze oud dorpsgenoot

Dhr. Wilbert Terstappen is overleden. Hij is de echtgenoot van Mevrouw Dorry Terstappen-Naus. Aan Dorry en de wederzijdse familie: Onze Oprechte Deelneming.

Verdere gegevens ontbreken alsnog.

 

Zaterdag 19 juli 2008. Er staat ook weer een jarige in de rubriek "Jarig". Feliciteert U hem ook even? Hij doet jullie ook dikwijls een plezier, met zijn foto's!

 

Zaterdag 19 juli 2008. Dan zie ik nog in de krant staan, dat in Haelen op 16 juli '08 op 66 jarige leeftijd is overleden:

Dhr. Har Dierx, echtgenoot van onze oud dorpsgenote Corrie Dierx-Timmermans voor velen beter bekend als Cor van Fritske.

Aan Corrie, de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.

De crematieplechtigheid wordt gehouden op dinsdag 22-7-'08 om 12.00 uur in EVERS Uitvaarthuis te Hornerheide.

Condoleanceadres: Strikkenhof 37, 6081HA HAELEN.

 

Zaterdag 19 juli 2008. Zo juist komt het bericht binnen, dat op 90 jarige leeftijd is overleden Mevrouw To Hillen-Winkelmolen, voor velen misschien beter bekend als To van Boeane Driek.

Aan haar kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.

Eventueel nader bericht volgt nog.

 

Zaterdag 19 juli 2008. In de rubriek "Tot Jullie Genoegen" staat een "NAERS" team, dat de 4-daagse van Nijmegen met succes heeft uitgelopen.

 

Zaterdag 19 juli 2008. Het een nog niet helemaal onder de voeten uit, dan meldt het volgende zich alweer aan. Vandaag en morgen zijn de Dorpsfeesten van Mannenkoor Maas- en Neergalm, die dit jaar ook nog eens hun 125 jarig bestaan vieren. Het hele dorp is weer omgetoverd in een geweldig bloemenpark, dat mt U gezien hebben om er over mee te kunnen praten. Met foto 2111 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een klein beetje er van zien. Een prachtige schutters"raek" staat op een mooi perkje. Dit is ter ere van de schutters, die vanavond nogmaals op het Kerkplein gehuldigd zullen worden. Alleen daarom al? Moet U er zeker ook zijn!

 

Vrijdag 18 juli 2008. Met foto 2110 van "Zomaar un foto" laat ik jullie vandaag een recente foto van de inrijpoort van "Wienerte" zien. Het was zoals ik schreef, de postbode komt daar nog.

 

Donderdag 17 juli 2008. Voor de genteresseerden is er werk aan de winkel. Bij de twee foto's van "Zomaar un foto" van vandaag zei ik, dat ik zou proberen in de loop van de dag de rest klaar te maken. Dat is gelukt (nog eens 34 stuks) en die staan nu in de rubriek "Huldiging d'n UM" op de startpage. Bij sommige PC's kan het inladen, omdat het er 34 zijn, iets langer duren. Dus een beetje geduld wordt soms aangeraden.

 

Donderdag 17 juli 2008. Wat was dat een prachtige ontvangst gisteravond op het gemeentehuis van de gemeente Leudal. Werkelijk geweldig. In de rubriek "Zomaar un foto" staan met nummer 2109 alvast twee foto's. Hopelijk kan ik in de loop van de dag een hele serie in een aparte rubriek zetten. 

 

Woensdag 16 juli 2008. Onze zwemster Anneloes Peulen is weer uitgenodigd voor de WK. Natuurlijk wensen wij haar vanaf deze site: "Veel succes voor de ploeg en zeker voor hr persoonlijk".

In de rubriek "Tot Jullie Genoegen", kunt U er alles over lezen.

 

Woensdag 16 juli 2008. Met foto 2108 van "Zomaar un foto" laat ik jullie vandaag een toch al meer dan 40 jaar oude foto van de inrijpoort van Spekkers op "Wienerte" zien.

 

Dinsdag 15 juli 2008. "Omroep 3ML" heeft een film gemaakt van het kavelen om de "UM" in Opoeteren. Die is via mijn site af te draaien. Klik op de startpage op "Film OLS 2008", even geduld en het moet beginnen. Kan dan ook nog (met de rechter muisknop) op volledig scherm gezet worden.

 

Dinsdag 15 juli 2008. Vandaag onderstaand bericht ontvangen:

Het college van B&W van de gemeente Leudal huldigt woensdagavond 16 juli 2008 Schutterij Sint Sebastianus uit Neer.

Dat gebeurt op het gemeentehuis in Heythuysen.

Voorafgaand trekken de schutters in optocht door Heythuysen. 

Schutterij Sint Sebastianus uit Neer won het OLS 2008 in Opoeteren. Ontvangst en huldiging vindt buiten op het plein bij het gemeentehuis, Dorpstraat 1 te Heythuysen, om 19.30 uur plaats. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

"Extra Nieuws"

                                         Dorpsfeesten Neer.

Tevens wordt a.s. zaterdag 19 juli 2008 om 20.00 uur in Neer op het Kerkplein de gehele vereniging en speciaal het zestal en de buksmeester in het zonnetje gezet.

Daar bent U toch zeker ook bij?

 

Dinsdag 15 juli 2008. Vanaf vandaag komen wij zo langzaamaan weer aan het gewone werk toe. Zodoende heb ik voor foto 2107 van "Zomaar un foto" van vandaag een onderwerp, waar ik in de drukte van de laatste dagen te weinig aandacht aan besteed heb. Deze aandacht hebben die dames, in de loop der tijd, toch wel verdiend. Daarom? Nogmaals bedankt!

 

Maandag 14 juli 2008. Tijdelijk heb ik even een rubriek bijgemaakt die heet "Dit is d'n UM". Het is een artikel dat ik op internet vond en zeer veel over de Oude Limburger verteld. Jammer! De naam van de schrijver zag ik niet (staat misschien in 't artikel), dus kan ik hem niet noemen. Er is veel werk aan gedaan, zelfs staan er de zestallen bij, die d'n UM in de loop van de jaren hebben geschoten. Nu nog de namen van de betreffende schutters, zouden die ook ergens zijn bijgehouden? 

 

Maandag 14 juli 2008. Deze mail is nog binnen gekomen en ze hebben gelijk: geen contactadres maar wel een "Gastenboek"

Hier in Hoorn hebben we het Oud Limburgs Schutters Feest in Opoeteren met veel interesse gevolgd, dank zij het op de kabel zijn van L1 TV. Wat beschrijft onze verrassing en trots dat we vanmiddag op het nieuws zagen dat de schutterij St Sebastianus uit Neer gewonnen had en dat de andere Neerse schutterij 6de was geworden, geweldig ! Graag hadden wij een felicitatie naar de schutterij zelf gezonden, maar de link biedt geen mogelijkheid daartoe. Daarom zenden we deze naar jou, voor ons ht contact met Neer. We feliciteren de schutten van St Sebastianus met het resultaat, maar ook de gehele Neerse bevolking met zulke vertegenwoordigers.

Heel veel groeten van Kitty en Lambert Sieben-Geelen.

 

Maandag 14 juli 2008. Dan had een trouwe bezoekster een vraag? Zelf ben ik ook nieuwsgierig? Een van die schutters weet ik, dat was haar grootvader Toeams Giel. Zij schrijft:

Het is misschien wel leuk om via jou site de bezoekers eens te vragen naar de oorsprong van den Um, hoe oud hij is, of dit zijn officile naam is, welke schutters hem in 1909 en 1921 naar Neer haalden en mogelijke verdere info. Dit lijkt me interessant vooral voor de jongere bezoekers van je site.

Groetjes, een trouwe bezoekster.

Maandag 14 juli 2008. Leon Moonen van Omroep 3ML schrijft mij:

Vanaf gisteravond en eigenlijk de rest van de gehele week (tot zaterdag) zenden wij op omroep 3ML de zege van St. Sebastianus en de glorieuze intocht in het eigen dorp uit.

P.s. aan het einde van de week is deze reportage ook op de website www.3ml.nl te zien.

0475-491189 , Stationsstraat 32/a, 6093 BL HEYTHUYSEN.

   

Maandag 14 juli 2008. Bart Boonen schrijft mij in een mail:

Zelf heb ik niets met de schutterswereld, maar ik vind het geweldig wat beide Neerse schutterijen hebben gepresteerd.

Er staat het hele dorp volgend jaar een enorm feest te wachten en daar weten ze in Neer dan wel raad mee.

Ik dacht dat het dit jaar de eerste keer was dat Neer d'n Um heeft gewonnen. En dat ze een keer gediskwalificeerd zijn (1948).

Maar nu WIJ hem hebben gewonnen hoorde ik dat Neer d'n Um in 1909 en 1921 ook al eens heeft gewonnen. Ik ben toen maar eens op internet gaan zoeken op de site van het OLS. Het klopt inderdaad, de Oranje schutters hebben d'n Um in 1909 en 1921 gewonnen. In deze lijst stond ook nog vermeld dat de "schutterij van het heilige Sacrament" al in 1885 heeft gewonnen.

Ik denk dat iedere Neerse schut hiervan op de hoogte is, maar dat de meeste inwoners hiervan niets weten. Als het klopt wat ik heb opgezocht (ik denk dat jij wel op de hoogte bent), is het misschien leuk om dit nog ergens te vermelden.

en daarom Bart staat je mail nou hier!

 

Maandag 14 juli 2008. Roel Custers laat mij het volgende weten:  Auch in Roggel wrdtj mitgelaefdj. Oos vrinj van Sjeng & the gang, een Roggelse fistbend die regelmaotig in Naer te hure is, haet ter spesjaal un leedje vr gemaakt.   Download hiej 't leedje 'OLS in Naer'

 

Maandag 14 juli 2008. Met foto 2106 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie en mij zelf ook nogmaals genieten van den "UM". Iemand van Baarlo (zijn vrouw is van van Grimbergen, die hier in Neer hebben gewoond) laat ons met een prachtige foto, de Erehaag zien die de Bussen-Schutten voor de winnaars hadden opgesteld. De oud Neerse: Tilly Nijssen-Reijnen laat ons met de andere foto de "UM" zien, sie het zestal geschoten heeft.

Prachtig en bedankt!

 

Maandag 14 juli 2008. Zoals altijd op maandag ook nu weer twee nieuwe foto's in de rubrieken: Ons Mooi Limburg en Neerenaren in de Vreemde, precies zoals dat in de 67 afgelopen weken ook het geval is geweest.

 

Zondag 13 juli 2008. Kijk eens wat ze in Belgisch Tongeren over de "UM" schrijven: www.tongereninbeeld.be

 

Zondag 13 juli 2008. Dat foto 2105 van "Zomaar un foto" van vandaag aan de intocht van dat winnende zestal is gewijd, zal wel niemand verwonderen. Het is ook allemaal: niet niks!

Maar Geweldig wat daar in dat Opoeteren gepresteerd is!

 

Zaterdag 12 juli 2008. Onderstaande mail kwam vanavond bij mij binnen, deze laat ik jullie met zeer veel trots lezen. Marga en dochter Jolanda: bedankt! Het wil niet zeggen, dat alle felicitaties nu via mijn site moeten worden ingezonden. De Aoj Sjtte hebben een eigen site, waarop ook hun contactadres staat. Gebruik de link naar hun site, die is: www.stsebastianusneer.nl 

Beste Meneer Timmermans,

Mijn moeder, Marga van Rijt, heeft mij vanavond al 2x gebeld.
Ze vraagt of ik u namens haar een e-mail wil sturen omdat ze zo vreselijk blij is dat de schutten van Neer de Aoj Limburger hebben gewonnen. Omdat mijn Opa heel erg belangrijk is geweest voor de schutten in Neer, ligt dit mijn moeder zeer na aan het hart. Diverse ooms en tantes hebben haar vanavond al gebeld om het goede nieuws te vertellen. En ik moet eerlijk toegeven, ik ben ondanks het feit dat ik Neer alleen maar kennen uit de verhalen en een beetje geheugen, ook heel trots.
Wilt u namens mijn moeder de felicitaties doorgeven en zeggen dat ze er volgend jaar zeker bij zal zijn als Neer het grote feest mag organiseren. Ze maakt nu al plannen en zegt dat haar rolstoel best wel in de auto past.
Nogmaals van harte gefeliciteerd aan iedereen in Neer.
Met vriendelijke groet, Jolanda Brouwers dochter van Marga van Sjeng van Rijt

 

Zaterdag 12 juli 2008. Zo juist de intocht meegemaakt van de intocht van onze twee geweldige schutterijen. Fanfare De Eendracht met de Bussen-Schutten begeleidde de "Aoj Sjtte", winnaars van de "UM" (het Oud Limburg Schuttersfeest) vanaf de ingang van het dorp naar het clublokaal in caf Maneslust. Ik heb er in 't dorp een serie foto's van gemaakt, die op deze site te zien zijn. Ze staan in de rubriek: "NAET haet te UM". Ga ze zien!

 

Zaterdag 12 juli 2008. En noe bn ich naog vl gruutser, want NAER haet de Aoje Limburger gewonnen. Aoj Sjtte PROFICIAT! en natuurlijk de Bussen-Schutten ook, want die hebben ook fantastisch geschoten. Een 6-de plaats is ook niet niks!

Wilt U er alles vanaf weten, kijk dan op de site van de Oude Schutten: www.stsebastianusneer.nl 

 

Zaterdag 12 juli 2008. Ontzettend trots ben ik, als ik dit schrijf, op de twee zestallen van onze twee schutterijen. Daarbij kan ik met foto 2104 van "Zomaar un foto" van vandaag ook nog eens, die goede schutters aan jullie voorstellen. Omdat ze op de eerste dag van het O.L.S. van dit jaar niet gemist hebben, mogen ze vandaag terug naar Opoeteren in Belgi, om daar samen met de andere schutterijen die k niet gemist hebben de strijd aan te gaan om de zogenaamde "UM". Wij weten, dat jullie je best zullen doen en daarom weet ik: "Det hiel NAER" achter uch steit!". 

 

Vrijdag 11 juli 2008. In de rubriek "Tot Jullie Genoegen" heb ik vandaag een bericht moeten/mogen plaatsen, dat ik echt niet met zo'n groot genoegen heb geplaatst! Niet vanwege de dames, daar heb ik dat graag voor over, maar het is weer iets wat wij in "NAER" zullen missen.

 

Vrijdag 11 juli 2008. Omdat Tina (zie 10-7-2008) haar lichaam ter beschikking van de wetenschap heeft gesteld, is er geen uitvaartdienst. Zaterdag 12 juli 2008 om 10.30 uur wordt haar leven herdacht in een dienst, die gehouden wordt in de kapel van zorgcentrum de Wietel te Panningen. 

Het adres voor condoleances is: Rieterweg 9, 6086PT NEER,

 

Vrijdag 11 juli 2008. Ons Liesbeth met Har hebben zondag tijdens de wandeling een mooie foto gemaakt. Met foto nummer 2103 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik ze aan jullie zien.

 

Donderdag 10 juli 2008. Gisterenavond 9 juli 2008 is in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond op 89 jarige leeftijd overleden: Mejuffrouw Tina Janssen, voor velen beter bekend als Tien van Sijbe vanne Baandj. Aan de familie Janssen en Sijben Ons Oprecht Medeleven. Eventueel nader bericht volgt nog.

 

Donderdag 10 juli 2008. Kiwi's? Wat zijn dat? Is dat niet een Oosterse vrucht, die men hier niet kan telen? Die tijd is er nooit geweest of die is voorbij. Bij mijn dochter Antoinette staat er een en daar hebben ze al jaren vruchten van. Met "Zomaar un foto" nummer 2102 van vandaag laat ik jullie daar iets van zien.

 

Woensdag 9 juli 2008. Basisschool De Kwir, heeft met medewerking van een groot aantal sponsoren, een prachtig kamp kunnen organiseren voor groep 8. Die sponsors willen ze met een mooie foto van harte bedanken. Met "Zomaar un foto" 2101 van vandaag, help ik hun daarmee!

 

Dinsdag 8 juli 2008. Vanmiddag kwam het bericht binnen, dat wij vandaag een Gouden Paar in Neer in ons midden hebben. Ga maar even kijken in de rubriek "Gouden Paar" en verzend nog snel een felicitatie. Zij zijn het waard!

 

Dinsdag 8 juli 2008. Vandaag weer een mijlpaal, de 2100-ste foto van "Zomaar un foto" gaat de lucht in, beter gezegd: internet op! Het is een mooi oudje. Willen de in Neer geboren personen, die nu tussen de 65 en 75 jaar oud zijn, deze foto eens goed bekijken? Misschien kunnen die, een van de bij die foto gestelde vragen, beantwoorden? 

 

Maandag 7 juli 2008. Dit bericht kwam vandaag binnen:

Ik mag je melden dat op zaterdag 5 juli 2008 mijn petekind Nouk is geboren. Nouk is een zusje van Joy. Trotse ouders zijn Ron aan den Boom en Yvette Selen. Ron is een zoon van Siem van Baum.

Hun adres is: Vlaas 1 6086PR Neer.

Groeten van de Sterrebos, Adle van Enckevort.

Zie ook de foto van Nouk in de rubriek "Geboren".

 

Maandag 7 juli 2008. In Buggenum is op 3 juli 2008 geboren: Rafke, zusje van Noud. De gelukkige ouders zijn, de oud Neerenaar Jack Allers en de Buggenumse Hannie Triepels. Aan alle betrokkenen, ook de grootouders, een van harte PROFICIAT! Het adres is: Arixweg 12, 6082ND BUGGENUM.

 

Maandag 7 juli 2008. Met foto 2099 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een mooi vergezicht hier ergens in Neer zien! De fotograaf is Lon Bol.

 

Maandag 7 juli 2008. Zoals immer op maandag ook nu weer twee nieuwe foto's in de rubrieken: Ons Mooi Limburg en Neerenaren in de Vreemde, precies zoals dat in de 66 afgelopen weken ook het geval is geweest.

 

Zondag 6 juli 2008. Vanavond hoorde ik via radio L1 (te beluisteren via mijn startpage) dat allebei onze schutterijen nog mee doen om de Um. Zaterdag 12-7-2008 kunt U vanaf 11.00 uur, ook via die zender de kaveling volgen. Op dit moment alvast een van harte proficiat, omdat jullie het zover geschopt hebben en zaterdag met frisse moed er weer tegenaan!

"Hiel NAER" steit achter uch!".

 

Zondag 6 juli 2008. Met foto 2098 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een zeer mooie foto van Mam van Sjaen (An Theelen-Naus) zien. Haar kleinzoon Bas Heijnen bezorgde mij deze foto. Hartelijk dank daarvoor!

 

Zaterdag 5 juli 2008. In mijn gegevens zag ik, dat vandaag onze oud dorpsgenote Mevrouw Trui de Bruijn-Simons, voor de oudere generatie beter bekend als Trui van Kurvers Lin, 96 jaar oud wordt. Twee van haar zonen Koos en Lei wonen in Neer. Aan haar en haar familie: een van Harte Proficiat.

 

Zaterdag 5 juli 2008. In de rubriek "Jarig" is ook weer een jarige bij gekomen. Zeker weer de moeite waard om even te feliciteren.

 

Zaterdag 5 juli 2008. Met foto 2097 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een regenavond zien en daar was ook nog iemand blij mee!

 

Vrijdag 4 juli 2008. Foto 2096 van "Zomaar un foto" van vandaag laat jullie weer een mooi oudje zien. Wie herkent zich nog en weet ook precies wie de anderen zijn? Misschien kan ik voor  vanavond al, de namen er bij zetten.

 

Vrijdag 4 juli 2008. Zondag a.s. 6 juli is weer het jaarlijkse OLS. dit jaar in Opoeteren bij Maaseik. Onze twee schutterijen zullen daar met veel supporters en belangstellende aanwezig zijn en hun beste beentje voorzetten. Mart Boonen schreef mij:

De oj sjutte zijn zich volop aan het voorbereiden op dit OLS.

Die voorbereiding is te volgen op onze site www.stsebastianusneer.nl onder de knop "OLS live" Mart.

 

Dan een vraagje? Wie zou mij voor zondagavond 19.00 uur een mooie overzichtfoto van het OLS te Opoeteren of van Opoeteren zelf kunnen opsturen? Die wil ik dan nog gebruiken voor de rubriek "Ons Mooi Limburg". Denk ook eens na, over een paar Belgische- en Nederlandse schutten op n foto voor iets karakteristiekst in Opoeteren. Dat zou pas echt: "Ons Mooi Limburg" zijn.

 

Donderdag 3 juli 2008. In de rubriek "Tot Jullie Genoegen" is weer het een en ander geplaatst. Ga even kijken, het is weer de moeite waard.

 

Donderdag 3 juli 2008. Met foto 2095 van "Zomaar un foto" van vandaag, denk ik toch aan de laatste van alle evenementen van het afgelopen weekeend te zijn gekomen. Men weet het echter nooit, er hoeft nog maar iemand iets in te sturen, dan laat ik dat vermoedelijk weer voorgaan. O ja! Vandaag, 2095 is de spellendag van ponyclub "Neer".

 

Woensdag 2 juli 2008. Dat in een zwembad water moet zijn weten we allemaal, maar dat in de buurt ook een zandbak moet zijn, dat laat Barbara met een paar foto's aan ons zien. Met foto 2094 van "Zomaar un foto" laat ik dat weer aan jullie zien.

 

Woensdag 2 juli 2008. In de rubriek "Jarig" staat voor 4 juli '08 een nieuwe 90 jarige. Ook die Mevrouw, weet ik zeker, zal graag jullie felicitaties in ontvangst nemen.

 

Woensdag 2 juli 2008. Zondag 6 juli 2008 is in het Olympisch Stadion te Amsterdam, de finaledag van het NK Atletiek. Voor dat gebeuren heeft iemand mij twee toegangkaartjes toegespeeld en omdat ik daar zelf niet naar toe kan en wil gaan, kan een van de kijkers naar deze site, die daar wl naar toe wil gaan, die gratis bij mij komen afhalen.

 

Dinsdag 1 juli 2008. Fanfare De Eendracht heeft zondag 29-6-'08 een muzikale cruise met de "Veerman" op de Maas gemaakt. Daar zijn bij mij enkele foto's van binnengekomen, die laat ik jullie met "Zomaar un foto" nummer 2093 van vandaag zien.

 

Dinsdag 1 juli 2008. In het begin van de maand vraag ik jullie, om via de linken op de voorpagina, die naar de sites van mijn sponsoren leiden, die even te bezoeken. Misschien heeft een van hen precies dt in de aanbieding, dat wat U groot nodig heeft.

 

Dinsdag 1 juli 2008. Zou ik het nogmaals moeten zeggen? Als U de laatste paar dagen niet naar deze site gekeken hebt, is het van belang dat U het nieuws van juni 2008 nog even terughaalt. Daar staan verschillende dingen, die ook voor U van belang kunnen zijn. Trouwens! Het is dikwijls leuk om het nieuws van eerder er eens op na te slaan, dan vraagt men zich af? Is dt nu alweer z lang geleden? Probeer het eens uit, lees eens in het nieuws van eerdere jaren, b.v. 2003, dat is pas vijf jaar geleden.

 

Dinsdag 1 juli 2008. De nieuwe maand start vandaag weer, zonder onze hulp komt ook die heel gemakkelijk aan zijn eind. Over 31 dagen weten wij, als we geluk hebben, dat wat hij ons gebracht heeft.

 

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373.  

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl