Het nieuws van juli 2007:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

 

Dinsdag 31 juli 2007. Maandagavond 30 juli 2007 is op 88 jarige leeftijd in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond overleden Truus Cortenbach - Hermans, echtgenote van Frans Cortenbach.

De uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 3-8-'07 om 11.00u in Evers Uitvaarthuis te Horn, waarna Truus ter ruste wordt gelegd bij haar man Frans op het r.k kerkhof te Neer.

Corr. adres: Spuitjes 8, 6086 BZ Neer.

Aan dochter Hetty en familie Onze Oprechte Deelneming. 

 

Dinsdag 31 juli 2007. Op foto 1559 van "Zomaar un foto" hoeft niet meer gereageerd te worden. Veel reacties en het is dus nu zeker dat het Chris Verheijden is. Twee van de binnengekomen reacties heb ik alsnog bij de foto geplaatst. Ga ze even bekijken.

 

Dinsdag 31 juli 2007. Met foto 1559 van "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie een foto laten zien, van "Het Patronaat" of was het zo rond 1960 al "Jong Nederland"? Deze foto hebben we alweer te danken aan Baer Houben uit Ospel. Hij leverde deze foto met de namen er bij!

 

Maandag 30 juli 2007. Ook in Neer wordt nog steeds gebouwd. Met foto 1558 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie daar een foto van zien.

 

Zondag 29 juli 2007. Die vreemde eend in de Neerbeek! Jessica en andere natuurliefhebbers, we moeten aannemen dat het een Rosse Stekelstaart eend is en het waarom? Vier verschillende personen hebben dat uitgevonden. Andere oplossingen waren: 1x Hottentot taling, 1x Smient, 1x Roodschouder taling en 1x gewone eend. Inzending gesloten.

 

Zondag 29 juli 2007. Op de foto van de eend met blauwe snavel is al een reactie binnen, wat de goede oplossing lijkt. Dus er hoeft niet meer gereageerd te worden of U moet het er niet mee eens zijn en een andere mening kunnen staven.

 

Zondag 29 juli 2007. Bestaat er een eendenras met blauwe snavel? De jonge juffrouw Jessica van Mullekom had gisteravond het geluk deze eend op de Neerbeek te fotograferen. Iets voor de echte natuurmannen om uit te zoeken, hoe de vork aan de steel zit. Met foto 1757 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie de foto van die eend zien.

 

Zaterdag 28 juli 2007. Mensen, mensen, bedankt allemaal voor die felicitaties, dat blijft maar aan 't binnenkomen. Het doet goed! Dan ziet men, dat het werk dat ik als hobby doe, toch door zeer velen gewaardeerd wordt. Hopelijk geeft HIJ mij nog een tijdje de tijd om door te gaan, ik doe het met plezier! Vrienden, BEDANKT!

Ik weet niet of ik jullie allemaal persoonlijk kan bedanken, ik zal mijn best doen, maar hebt U niets gekregen? Beschouw dit bericht dan als zodanig. 

 

Zaterdag 28 juli 2007. Met foto 1756 van "Zomaar un foto" van vandaag, probeer ik de vraagstellers over het "Seemspaedje" een goed antwoord te geven. Hopelijk is dit duidelijk!

 

Vrijdag 27 juli 2007. Van Anneloes Bongaerts kreeg ik het verzoek om een artikeltje te plaatsen. Voor dat doel, doe ik dat graag. Vooral ook! Omdat een Neerenaar zich zo voor haar heeft ingezet. Voor enkel dagen heeft zij een aparte rubriek op deze site en wat zij kwijt wil staat daar onder "Mensen BEDANKT".

 

Vrijdag 27 juli 2007. Met dank aan de Neerenaar in Ospel: Baer Houben kan ik de jongens van de A1 van 1965 (Jeugdvoetbal) met foto 1755 van "Zomaar un foto" van vandaag hun team laten zien. Baer? Een pracht foto!

 

Donderdag 26 juli 2007. Er staat ook weer een nieuwe jarige in de rubriek "Jarig". Zou U graag willen weten wie morgen 79 jaar oud wordt, dan moet U even in die rubriek gaan kijken! Ik weet zeker, dat hij jullie felicitaties graag zal ontvangen.

 

Donderdag 26 juli 2007. De Dorpsfeesten liggen al weer een tijdje achter ons. Foto 1754 die ik met "Zomaar un foto" van vandaag aan jullie laat zien, laat jullie de verdeling van de plats zien. Deze foto is nu eens niet door mij genomen, dat is goed te zien. Maar door wie dan wel?

 

Woensdag 25 juli 2007. In de Goot op de grens met de Dorpsgraaf is vanmorgen omstreeks 11.00 uur een haag coniferen af- of opgebrand. Peter Metsemakers maakte er foto's van, die op zijn site te zien zijn. Een link staat onder "Linken".

 

Woensdag 25 juli 2007. Er is n reactie binnengekomen op "Zomaar un foto" 1752. Ik heb deze reactie vandaag bij die foto geplaatst. Voor de genteresseerden de moeite waard om even te gaan lezen. Foto 1753 van "Zomaar un foto" van vandaag is een prachtige foto van de opkomst van de zon op maandagmorgen 23-7-2007.

 

Dinsdag 24 juli 2007. De Neerse jongeman Peter Metsemakers uit de Goot had graag een link geplaatst naar zijn site over "Fotografie". In de rubriek "Linken" kunt U hem vinden.

 

Dinsdag 24 juli 2007. Zo ontzettend oud is "Zomaar un foto" nummer 1752 van vandaag nog niet, maar toch weet ik zeker, dat er zijn die zeggen: "Jakkes, heeft de boerderij daar gelegen"?

 

Maandag 23 juli 2007. Op de foto die vandaag is bijgekomen in de rubriek "Ons Mooi Limburg" is al een reactie binnengekomen. Omdat ik vond, dat het meerwaarde aan de foto geeft, heb ik die tekst er bij gezet.

 

Maandag 23 juli 2007. In Horn heeft een oud Neerenaar met zijn vrouwtje een zoon gekregen. De gegevens met een foto van de kleine staan in de rubriek "Geboren". Sturen jullie ook daarheen een felicitatie?

 

Maandag 23 juli 2007. In de rubriek "Jarig" staat een Neerenaar die 89 jaar gaat worden. Stuurt U hem een felicitatie?

 

Maandag 23 juli 2007. Het is weer een oudje, dat wat ik jullie met foto nummer 1751 van "Zomaar un foto" kan laten zien. Voor de goede opmerker, ondanks dat het niet zo'n duidelijke foto is, weer veel te zien.

 

Maandag 23 juli 2007. Vandaag weer een paar nieuwe foto's in de rubrieken: "Ons Mooi Limburg" en "Neerenaren in de Vreemde" geplaatst. Voor de rubriek "Ons Mooi Limburg" blijven de foto's binnen stromen, van een van de kijkers naar deze site misschien wel 20 verschillende. Met foto's voor de rubriek: "Neerenaren in de Vreemde", dat is andere koek! Daar komt niets meer voor binnen, er schijnt niet de belangstelling voor te bestaan, die ik verwacht had. Als de komende tijd geen inzendingen binnen komen, dan staat het vast, dat de belangstelling niet groot genoeg is. Toch had ik er met die van deze week al 17 gehad.

 

Zondag 22 juli 2007. Van de wolkbreuk, waarvan ik gisteren het resultaat liet zien, ga ik vandaag met de 1750-tigste "Zomaar un foto" over, naar een paar zonnige foto's van bloemen.

An bedankt!

 

Zaterdag 21 juli 2007. Wat was dat gistermiddag een fikse onweersbui. Die heeft op veel plaatsen in Neer voor overlast gezorgd. Gelukkig niets gehoord van grote schade. Wel kan ik, om een indruk te geven met "Zomaar un foto" 1749 van vandaag jullie enkele foto's laten zien, die mij zijn toegestuurd.

 

Vrijdag 20 juli 2007. Van een jonge beginnende ondernemer hier in Neer ontving ik het verzoek een link op mijn site te plaatsen. Ga in de rubriek "Linken" onder "BASBUS" eens kijken wat hij te bieden heeft.

 

Vrijdag 20 juli 2007. Op 18 juli 2007 is geboren: Juul, dochter van Sandra en Wilbert Rooyakkers-van Herten. Voor de duidelijkheid: Sandra is een kleindochter van de oud Neerse Drien van Maxegrte (van Herten-Verheijen). Aan alle betrokkenen onze hartelijke gelukwensen. Adres: Dorpsgraaf 11, 6086 NZ NEER.

 

Vrijdag 20 juli 2007. "Zomaar un foto" nummer 1748 die ik voor vandaag heb gekozen, is een mooie rustgevende foto, gemaakt door de man die vandaag 81 jaar wordt. Denken jullie er aan om hem vandaag een mailtje te sturen, daar zouden jullie zelfs mij een groot plezier mee doen. Bedankt!

 

Donderdag 19 juli 2007. Ondertussen zijn nog enkele reacties binnengekomen op de zomaar un foto 1747. Twee van die reacties heb ik geplaatst in de rubriek "Allerlei". Ik denk dat veel van de bezoekers aan deze site, die reacties met genoegen zullen lezen. De inzenders bedankt!

 

Donderdag 19 juli 2007. Verschillende positieve reacties op het "Saemspaedje" gehad. Mart wist zelfs te vertellen: 

Zover mich bekentj zal dit paedje benne neet al te lange tied eine waeg weure en zal den van twei kenj bebouwtj weure.

Dat zullen we dan afwachten.

Vriend Bert uit Leiderdorp vroeg, of ik ook een foto van het "Gerheggepaetje" had? Die heb ik niet, maar wie weet? Misschien komt hier een positieve reactie op? Bert! Tot dan.

Donderdag 19 juli 2007. Ik weet niet als het jouw bekent is schreef Mart Boonen mij: Maar ik heb vandaag vernomen dat er een tweetal NAERSE jongens best wel een grote reis aan het maken zijn en wel: Jan (Sjeng) van Piet van Pietjes met de motor en G van Cor Smits met het zijspan.

Deze zijn te volgen over de gehele wereld op : http://altaigobi2007.blogspot.com/

Ja Mart, ik wist het wel: Sjeng zijn oom Harrie heeft er mij al veel foto's van gestuurd, maar omdat ik niet alles kan plaatsen, was dat gedeelte nog altijd blijven liggen. Nu met die link is het gemakkelijk. Die graag hun reisverslag leest? hij klikke op rood!

 

Donderdag 19 juli 2007. Het is zover! Bij Henny onze goede doktersassistente is een kindje geboren. Het is een zoon en hij heet: Milan en is geboren op 16 juli 2007. Vanaf deze plaats een van harte proficiat aan Remco en Henny Kwaspen-Gielens en de hele familie.

Het adres voor felicitaties is: Schreursveld 6, 6092NP LEVEROY.

 

Donderdag 19 juli 2007. Met foto 1747 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een "paedje" zien, dat al een hele poos geleden als pad geruimd is. Niet te geloven, dat er nog een foto van is? Nu kan men tenminste nog eens laten zien, hoe het was!

 

Woensdag 18 juli 2007. Op 4 juli 2007 is geboren: Pia, dochter van Lars van Neer en Saskia Hanssen (Saskia van Jantje van Buze Fried). Deze geboorte was mij er tussenuit gekomen, maar alsnog een van Harte Proficiat voor alle betrokkenen.

Zou U ook nog even willen feliciteren, het adres is:

Kloosterstr.65, 6093CV HEYTHUYSEN.

 

Woensdag 18 juli 2007. Een zeer belangrijk persoon voor jullie, maar heel zeker ook voor mij, is vrijdag 20 juli jarig. Hij staat in de rubriek "Jarig". Ga er even naar kijken en stuur hem dan ook een felicitatie!

 

Woensdag 18 juli 2007. Met hulp van Harrie Geraets is het gelukt, dat ik jullie vandaag al, een paar foto's kan laten zien van de H.Mis die afgelopen zondag in de openlucht aan Friedesemolen is opgedragen. Dit doe ik met foto 1746 van "Zomaar un foto".

 

Dinsdag 17 juli 2007. Van Dhr. Sjaak Driessen had ik een foto gekregen, waar een grote groep personen op de kerktrappen zaten en of stonden. Die foto was eens gemaakt, tijdens een van de Dorpsfeesten van rond 1990. Omdat de feesten dit jaar voor de 25-ste keer georganiseerd werden, had ik 25 afdrukken van die foto gemaakt, om deze op de zaterdag en zondag tijdens het feest uit te delen aan hen, die zich herkenden en graag zo'n foto zouden hebben. (Zie het nieuws van zaterdag 14-7-2007) Op de zaterdag hebben vier personen een foto afgehaald. Dat betekend: dat er nog 21 tot jullie beschikking staan. Kom ze maar halen of stuur een aan jezelf geadresseerde en gefrankeerde enveloppe naar mij. Dan stuur ik ze op, zolang de voorraad strekt! 

 

Dinsdag 17 juli 2007. In Roggel is op 84 jarige leeftijd op 16-7-2007 overleden, Mevrouw Netje Derks-Scheepers weduwe van Dhr. Baer Derks. Tevens is het de moeder en schoonmoeder van onze dorpsgenoten Theo en Anne-Marie Derks-Kuijpers. Voor de duidelijkheid: Anne-Marie is een dochter van Jan van Leuve. De uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 20 juli 2007 om 11.00 uur in de parochiekerk te Roggel, waarna aansluitend de crematie plaats vindt in het crematorium te Baexem.

Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming.

Het condoleanceadres is: Schansdijk 6, 6088 NZ ROGGEL.

 

Dinsdag 17 juli 2007. De begrafenis van Mevrouw Annie Hendrikx-Klaessen is op het kerkhof in Neer en het adres voor condoleances is: Ulensvaaren 63, 6086 GC NEER.

 

Dinsdag 17 juli 2007. Met foto 1745 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een foto zien, die ik in mei 2006 genomen heb.

 

Maandag 16 juli 2007. Vanmorgen is overluid: Mevrouw Annie Hendrikx-Klaessen weduwe van Frits van Sjernelisse, die op 78 jarige leeftijd in het verzorgingshuis op Hornerheide is overleden. Woensdagavond is in onze St.Martinus parochiekerk de avondwake en donderdag 19 juli 2007 om 10.30 uur is de uitvaartdienst. Aan haar nakomelingen en familie: Onze Oprechte Deelneming. Eventueel nader bericht volgt nog.

 

Maandag 16 juli 2007. In beide rubrieken "Ons Mooi Limburg" en "Neerenaren in de Vreemde" is weer een nieuwe foto geplaatst en de foto die vijf weken stond, verwijderd. 

 

Maandag 16 juli 2007. Met een prachtige markt zijn vandaag de Dorpsfeesten tot een goed einde gekomen. Daar heb ik wel verschillende foto's genomen, waar ik er jullie twee van laat zien, met "Zomaar un foto" nummer 1744.

 

Zondag 15 juli 2007. Vanmorgen is aan de Friedesemolen een H.Mis opgedragen. Laat ik die helemaal vergeten zijn? Gelukkig hoorde ik van Harrie van Pietjes, dat hij foto's heeft genomen. Hij zal er mij zeker enkele van zenden, zodat ik in de loop van de week daar nog aandacht aan kan besteden.

 

Zondag 15 juli 2007. Natuurlijk blijf ik met de "Zomaar un foto" van vandaag nog even bij de Dorpsfeesten. Zeker, nu tijdens de brunch de Kwirzengers hun nieuwe CD presenteerde. Tijdens die gezellige en ook zeer lekkere brunch heb ik er tussendoor enkele foto's genomen. Met foto nummer 1743 laat ik er daar twee van aan jullie zien.

 

Zaterdag 14 juli 2007. Van een paar "NAERSE" mannen kreeg ik het onderstaande verzoek:

Morgen tijdens de dorpsfeesten speelt van 16.00 uur tot 20.00 uur muziekformatie Cmpenj uit Meijel. In deze band spelen ook 2 oud inwoners van Neer ( Jan Geraets, Robert Meerts)

Deze band speelde met veel succes op het OLS te Nederweert, en zal proberen de stemming tijdens de dorpsfeesten er goed in te krijgen.

Willen jullie hun foto zien? Ik heb ze voor een paar dagen op de site gezet, te vinden op de startpage onder "Cmpenj Meijel"

 

Zaterdag 14 juli 2007. Het volgende bericht is vanmorgen bij mij binnen gekomen: 

Op 12 juli is op 82-jarige leeftijd overleden  Trui Knops-Emonts bij de ouderen bekend als Trui van Emonts Pier.

Maandagavond wordt er om 19.00 uur een avondwake gehouden in de Boskapel van verpleeghuis Hornerheide te Horn. De plechtige uitvaartdienst zal dinsdag 17 juli 2007 plaatsvinden om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Lambertus te Haelen.

Uw condoleances kunt u sturen naar: familie Knops, de Horst 9, 6081 GL  Haelen. Mailadres:  fam.w.knops@hetnet.nl

Trui is een oud dorpsgenote van ons en wij wensen haar man, kinderen en familie de sterkte om dit verlies te dragen.

Onze Oprechte Deelneming.

 

Zaterdag 14 juli 2007. a.s. Zondag tijdens de Dorpsmarkt, speelt "Lungjuhn" biej Mieke in caf Maneslust. Deze "NAERSE" groep zou jou daar graag laten horen, dt wat zij kunnen!

 

Zaterdag 14 juli 2007. Vandaag en morgen zullen de 25-ste Dorpsfeesten van Zangvereniging Maas- en Neergalm plaats vinden. Met foto 1742 van "Zomaar un foto" schenk ik daar aandacht aan. Een foto heb ik gisteravond genomen, om jullie te laten zien, hoe mooi het weer is geworden met allemaal die bloemen. De andere foto zou uit de negentiger jaren zijn. Ga maar eens kijken in de rubriek "Zomaar un foto" of U er soms op staat? Vanwege dat 25 jarig jubileum, krijgen de eerste 25 die zich op dit feest bij mij melden, een gratis afdruk.

 

Vrijdag 13 juli 2007. Op mijn vraag bij de foto van de tank (1740), zijn verschillende reacties binnen gekomen. Allemaal denken ze aan de Duitse Tigertank en bij mijn zoektocht op internet, lijkt 't dat ik ze gelijk moet geven. Een reactie, ik dacht van een Belg, heb ik bij de foto geplaatst.

 

Vrijdag 13 juli 2007. Gisteravond was het dan zover: Piet Paulusma was in Neer. Bij slager Leon Jeurninck was ik in de gelegenheid enkele foto's te nemen. Met foto nummer 1741 van "Zomaar un foto" laat ik er twee van, aan jullie zien. 

 

Donderdag 12 juli 2007. De oorlog houdt ons toch nog altijd bezig, al is die oorlog op het ogenblik een heel eind weg, wij hebben er toch mee te maken en leven intens met de jongens, die daar achter zo zwaar gewond zijn, mee. Het bracht mij op het idee, om voor foto nummer 1740 van "Zomaar un foto" van vandaag een foto te nemen, die op het laatst van 1944 toen wij hier in de frontlinie lagen, genomen is.

 

Woensdag 11 juli 2007. Het zou nog net kunnen! Als je nog in "NAER" aan die brunch op zaterdag 14 juli '07 mee zou willen doen? Dan is het de hgste tijd om je op te geven!

Doe het dan nu! Telefoon van Leny: 0475-591139.

Donderdag mt zij alles doorgeven.

Woensdag 11 juli 2007. Foto 1739 van "Zomaar un foto" van vandaag, is een foto door mij zelf genomen en laat jullie weer eens een stukje "NAER" zien, waar velen niet iedere dag komen.

Dinsdag 10 juli 2007. Het afgelopen weekend is er overal van alles te doen geweest, ook in "NAER". Daar was nog een toernooi dat al vele jaren lang jaarlijks wordt gehouden. Met foto nummer 1738 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie, met dank aan Jo Waegemans daar iets van zien.

Maandag 9 juli 2007. Er schijnt iets mis te zijn met het mailadres, dat ik geplaatst had voor opgave tot deelname aan de brunch op zaterdag 14 juli 2007. Zou U nog naar "NAER" willen komen, om gezellig tijdens die brunch met elkaar te kletsen, geef U dan op bij:  Lenie Berben 0475-591139. Het zou ook kunnen via mijn mail, dan geef ik het door. Tot en met woensdag kan het nog!

Maandag 9 juli 2007. Vandaag ook weer nieuwe foto's in de rubrieken "Ons Mooi Limburg" en "Neerenaren in de Vreemde" geplaatst. Best de moeite waard er even naar te gaan kijken en van welke oud "NAERSE" mag ik de volgende week iets plaatsen?

 

Maandag 9 juli 2007. Zaterdag j.l. behaalden de Oude Schutten tijdens het kavelen om de UM van het O.L.S. een prachtige achtste plaats. Schutterij en schutters..... PROFICIAT!

Met foto 1737 van "Zomaar un foto" van vandaag kan ik jullie die schutters met hun buksmeester, laten zien.

Zondag 8 juli 2007. In de rubriek "Allerlei" staat een berichtje, waarmee dank wordt gebracht aan meerdere personen.

Zondag 8 juli 2007. Gisteren heeft in Neer een, voor Neerse begrippen, heel apart huwelijk plaats gevonden. Een van de foto's die ik er kon nemen, laat ik jullie met foto nummer 1736 van "Zomaar un foto" van vandaag zien.

Zaterdag 7 juli 2007. Door de vele regen van de laatste dagen en daardoor de stijging van het water in de Neerbeek, is het nest van mag ik zeggen onze meerkoet, van de waterplanten los geraakt, weggedreven en natuurlijk verstoord. Ook dat is natuur!

Zaterdag 7 juli 2007. Het komt bijna nooit voor, dat een gewone wandelaar in het wild een vogel ziet, die aan het broeden is. Daar moet men al een apart oog voor hebben. Gelukkig kan ik jullie met foto 1735 van "Zomaar un foto" van vandaag, een broedende fazant laten zien. Als die foto goed bekeken wordt, is het te begrijpen waarom het zo moeilijk is, om zo'n nest te ontdekken.

Vrijdag 6 juli 2007. Donderdag 12-7-2007 begint het al, dan is  "Piet Paulusma"  als voorbode van de Dorpsfeesten in NEER. Klik op zijn naam en U weet het hoe, waar en waarom!

Vrijdag 6 juli 2007. Gisteren 5-7-2007 is geboren Noa, dochter van Stefan Thijssen en Sandra Smeets. Aan de ouders en alle betrokkenen een van harte Proficiat. Het adres voor jullie felicitaties: Eikenlaan 5, 6086 CW NEER. 

Vrijdag 6 juli 2007. Foto 1734 van "Zomaar un foto" van heden is weer een foto die met de natuur te maken heeft. Zij laat een bepaald natuurverschijnsel aan ons zien. Wij hebben het al meermalen gezien en ook geplaatst, maar het is altijd toch weer een beetje anders. regenboog, regenboog!

Donderdag 5 juli 2007. Foto 1733 van "Zomaar un foto" van vandaag is nog eens een ouderwetse oogstfoto. Eerlijk! Ik weet niet wie die dames zijn, die er op staan of beter gezegd: liggen! Wie weet het wel?

Woensdag 4 juli 2007. Van de Stuurgroep Restauratie H.Martinuskerk kreeg ik een verzoek tot plaatsing van een artikel binnen. Dat artikeltje is geplaatst in de rubriek "Allerlei". Gaat U dat ook even lezen? Het is belangrijk genoeg!

 

Woensdag 4 juli 2007. In Gennep is zondag 1 juli 2007 op 54 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Steppie Peeters, voor ons beter bekend als Stepke van Tjeu vanne Bndj. De uitvaartdienst is vrijdag 6 juli 2007 om 11.00 uur in de Kapel van Dichterbij te Ottersum, waarna de begrafenis zal plaats vinden op het kerkhof in Neer. Aan broer, zussen, familie en medebewoners: Onze Oprechte Deelneming.

Het condoleanceadres is: M. v. Kessenichstr.24, 6141AX LIMBRICHT.

Woensdag 4 juli 2007. Pas nu vernomen. Vanmorgen om 11.00 uur was in Boxtel de uitvaartdienst voor de op vrijdag 29-6-2007 op 79 jarige leeftijd overleden oud Neerse Mevrouw Lies Vestjens, weduwe van Dhr. H. van Uden en dochter van Stienkes Lins. Verdere berichten ontbreken. Alsnog aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.

Woensdag 4 juli 2007. De werkzaamheden aan de toren van onze kerk vorderen gestadig. Vannacht zag ik, dat de wijzerplaten van het uurwerk er alweer opzaten en de verlichting het ook al deed. Vanmorgen waren ze het steiger al weer verder aan het afbreken waren en vanaf a.s. vrijdag zouden ook de klokken weer kunnen luiden. Goed werk wordt daar geleverd. Hopelijk kunnen veel mensen aan de oproep van de kerk, om een gift te doen, gehoor geven!

Woensdag 4 juli 2007. Met foto 1732 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een foto uit het verleden van onze E.H.B.O. zien. Ofschoon de foto niet straatoud is, staan er toch al zeker tien personen op, die niet meer onder ons zijn. Wat gaat het toch snel. Hopelijk zijn hun nazaten daarom, zoveel te blijer met deze foto.

Dinsdag 3 juli 2007. Met dank aan een ballonvaartster kan ik jullie vandaag met foto 1731 van "Zomaar un foto" een mooie kijk op Hanssum en een stuk Neerbeek, het gedeelte tot aan de Maas, laten zien.

Maandag 2 juli 2007. a.s. donderdag wordt een oud "Naerse" vijf en negentig (95) jaar oud. Ga maar eens snel kijken in de rubriek "Jarig" en ik zou zeggen: "Alle bezoekers / kijkers naar deze site, klim in de pen en stuur haar een kaartje of een mailtje". Een 95 jarige, dat is toch geweldig! 

 

Maandag 2 juli 2007. De Oude Schutten hebben mij laten weten, dat ze a.s. zaterdag terug mogen naar Nederweert, om daar mee te kavelen om de "UM". Zij willen proberen jullie op de hoogte te houden en door hier te klikken op "Nederweert O.L.S" is het nieuws te lezen. Ook morgen en de volgende dagen.

 

Maandag 2 juli 2007. Toen ik gistermorgen bij "Leuve", de gebroeders Kuijpers een kopje koffie ging drinken, werd mij verteld van die kwikstaart, die op zo'n aparte plaats zat te broeden. Met foto 1730 van "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik dat weer aan jullie laten zien.

 

Maandag 2 juli 2007. Zoals elke week van zondag op maandag, worden ook deze week, de rubrieken "Ons Mooi Limburg" en "Neerenaren in de Vreemde" opnieuw geplaatst en dat gebeurd met: een foto er af, een foto er bij!

 

Zondag 1 juli 2007. In de rubriek "Geboren" heb ik in een keer twee geboren kindjes bij kunnen plaatsen. Sanne is een dochter van de nieuwe bewoners van het adres Napoleonsweg 47 (Jantje van Shernelisse). Ze is al op 19 juni '07 geboren. In Nijmegen heeft Goof van Fritske van Klase Sefke oet 't Vn vandaag een zoon gekregen. Ga maar eens kijken naar die mooie baby's en nog belangrijker? Ze ook feliciteren!

 

Zondag 1 juli 2007. Dit is een oproep voor iedereen, die hart heeft voor deze site en nog meer voor ons dorp Neer. Bent U in de gelegenheid om op 14 juli '07 naar "NAER" te komen?

Wist U graag: waarom? Ga dan even naar de rubriek "Allerlei", daar staat het beschreven. Ik hoop, tot de veertiende!

Zondag 1 juli 2007. Aan het begin van de maand maak ik de kijkers naar deze site er even op attent, aandacht te schenken aan de sponsoren, die op de startpage staan. Zij zorgen er voor, dat deze site kan blijven bestaan. Vandaag is er een nieuwe bijgekomen, onder "Ria Joosten" staat catering en educatief centrum Ria Joosten. Doe U de moeite om even te kijken, wat er allemaal geboden wordt!

Zondag 1 juli 2007. Een nieuwe maand start vandaag, die heeft geen hulp nodig, die komt vanzelf weer aan zijn eind. Op deze eerste dag kan ik jullie met "Zomaar un foto" nummer 1729 laten zien, hoe een jong leven (ei vlke) met de fles door de eerste tijd van zijn leven heen geholpen moet worden. Als men dat zo ziet, daar zou men toch graag zijn nachtrust aan opofferen, of niet?

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373.  

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl