Het nieuws van juli 2006:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

Maandag 31 juli 2006. In de rubriek van de "K.V.W. week" zijn van de gebeurtenissen van vandaag 2 foto's geplaatst met dank aan Loes Derikx. Ga ze maar eens zien!

Maandag 31 juli 2006. De foto's in/en de rubriek "Kamp Roggel 2006 groep 8" zijn van de site verplaatst naar mijn "Bewaarplaats" en zijn zonder mijn medewerking niet meer te vinden. 

Maandag 31 juli 2006. In de rubriek "Jarig" is weer een nieuwe 70-jarige bijgevoegd. Stuurt U haar ook een felicitatie?

Maandag 31 juli 2006. Alweer de laatste dag van de maand, wat voor een vaart zit daar toch in? Niet te geloven! Toch heb ik met foto 1394 nog weer een mooi zicht op een gedeelte van ons dorp. Een foto om goed te bekijken, er is veel op te zien.

Zondag 30 juli 2006. Van de organisatie Kinderen Vakantie Werk kreeg ik het verzoek, de komende week aandacht aan hun werk te besteden. Jullie kunnen dat vinden onder "K.V.W. week" op de startpage. Als de organisatie ze mij toestuurt, zullen daar dagelijks een of twee foto's bij komen.

Zondag 30 juli 2006. Met foto 1393 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een luchtfoto zien waar de Rohrstraat, een straat tussen de Sint Antoniuskapel op het Eiland en Gendijk op staat. Voor de rest, lees de tekst.

Zaterdag 29 juli 2006. Op de startpage van deze site is tijdelijk een rubriek bijgeplaatst. Op verzoek van het bestuur van de Muziekschool is daar onder "Muziekschool" de foto van het nieuwe gebouw geplaatst. Tevens zal daar voorlopig het nieuws dat ze mij doorgeven, geplaatst worden.

Zaterdag 29 juli 2006. Onder "Jarig" staat een nieuwe jarige. Gaat U kijken en stuurt U haar óók een felicitatie? Dat zou mooi zijn!

Zaterdag 29 juli 2006. Met foto 1392 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een gedeelte van de Maas zien.

Vrijdag 28 juli 2006. Met foto 1391 van "Zomaar un foto" van vandaag, ben ik met die helekopter zoals het daar in de volksmond genoemd wordt: "Baove de noe buurt" geweest vliegen. Bij de foto meer uitleg.

Donderdag 27 juli 2006. 23.59 uur. Het verjaardagsfeest zit er op, de laatste gasten zijn zojuist naar huis gegaan, nu de tijd om al die bezoekers aan mijn site, die een felicitatie gestuurd hebben, alvast heel hartelijk te danken.

Donderdag 27 juli 2006. Vandaag plaats ik foto 1390 van "Zomaar un foto". Het is er weer een van die luchtfoto's. Ik weet het wordt een beetje eentonig, maar toch denk ik, dat ik ze nu allemaal moet afwerken omdat ik anders bepaalde kijkers naar deze site, te kort doe. Zijn er toch bepaalde voorkeuren, laat het weten, ik hou met zoveel mogelijk wensen rekening.

Woensdag 26 juli 2006. Morgen wordt iemand 78 jaar oud en omdat wij dachten, dat zoiets niet geheel ongemerkt voorbij mag gaan, heb ik even op deze site ingebroken en er iets van geplaatst onder "Jarig". Weet U wie het is?

Woensdag 26 juli 2006. Foto 1389 van "Zomaar un foto" van vandaag is toch weer een van die luchtfoto's die ik zondag 16 juli 2006 heb genomen. Bij de tekst onder de foto staat wat er allemaal op te zien is!

Dinsdag 25 juli 2006. Foto 1388 van "Zomaar un foto" van vandaag heeft als hoofdschotel een gedeelte van de Steeg, zoals ik het zag vanuit de lucht.

Maandag 24 juli 2006. Vandaag toch weer eens een paar foto's binnen gekregen om te plaatsen onder de rubriek "Geboren". Piet en Truus aan jullie vraag heb ik met zeer veel plezier voldaan. Ga maar eens kijken, zeker naar overgrootmoeder Toke, daar straalt het geluk vanaf!

Maandag 24 juli 2006. Voor sommige wordt het misschien een beetje eentonig, maar zeer velen zijn toch nieuwsgierig welke foto's ik allemaal vanuit de lucht genomen heb van ons dierbaar "NAER". Foto 1387 van "Zomaar un foto" van vandaag heeft als hoofdschotel een gedeelte van de Baand. 

Zondag 23 juli 2006. Vandaag is geboren: Daan, zoon van André en Monique Smeets-Beeren. Vanaf hier ook aan jullie en de familie: een welgemeend Proficiat! Het adres voor jullie felicitaties is: Bergerstraat 10/c, 6086 BM NEER.

Zondag 23 juli 2006. Vandaag vernomen dat op woensdag 19 juli 2006 is geboren: Robin, dochter van Ramon Berben en van Renske van Heur. Aan de gelukkige ouders en familie: Hartelijk gefeliciteerd. Zou U ook willen feliciteren, het adres is: Houtgraven 5, 6086 PB NEER.

Zondag 23 juli 2006. Foto 1386 van "Zomaar un foto" van vandaag is weer een luchtfoto. Vandaag een gedeelte van de Steeg.

Zaterdag 22 juli 2006. Vandaag met nog steeds die extreme hitte, heb ik onder "Allerlei" een mooie spreuk van kapper Pierre van Dijk zaliger geplaatst. Het is een spreuk die hij altijd bij warm weer hanteerde en waar zeer veel waarheid in zit!

Zaterdag 22 juli 2006. Foto 1385 van "Zomaar un foto" van vandaag is toch weer een van die recente luchtfoto's. Probeer maar eens aan de huizen, hun bewoners te geven. Lijkt mij voor sommigen een leuke puzzel!

Vrijdag 21 juli 2006. Het gemak dient de mens en zeker met dit heet weer wil ik niet al te veel doen. Daarom vandaag met nummer 1384 van "Zomaar un foto" weer een vergezicht over "NAER". Hopelijk zijn er toch weer enkelen blij mee?

Donderdag 20 juli 2006. Gisteren met dat tropische weer heb ik niet lang naar de "Zomaar un foto" van vandaag gezocht. Tijdens de helikoptervlucht van afgelopen zondag heb ik verschillende mooie foto's van "NAER" kunnen maken. Foto 1383 is de tweede uit die serie die ik jullie laat zien en ik hoop dat ik kijkers naar mijn site, die in dat betreffende gedeelte van Neer wonen, daarmee kan verblijden?

Woensdag 19 juli 2006. Met foto 1382 van "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie weer nieuw leven op de Neerbeek laten zien. Met de tekst bij die foto constateer ik, dat men vroeger in mijn jeugdjaren, dus zo'n 70 jaar geleden en ik kan jullie ook niet vertellen vanaf wanneer het begonnen is, die diersoorten zoals eenden, ganzen, meerkoeten, zwanen en nog enkelen die mij nu niet invallen, niet of zéér sporadisch op de beek voorkwamen. Kan iemand van de bezoekers aan deze site een artikeltje schrijven over dit onderwerp, zodat ik dat weer aan de andere bezoekers kan laten lezen? 

Dinsdag 18 juli 2006. Oproep aan de lezers/kijkers naar deze site. Er zijn mij al enkele mooie foto's van libellen gestuurd. Daaraan zag ik, dat er veel verschil zit, tussen de een en de andere libel. Mijn gedacht was? Als nu eens ieder die een libel heeft gefotografeerd, mij die digitaal zond, dan kon ik een tijdelijke rubriek maken met van allerlei libellen. Daarna konden wij misschien eens uitzoeken, hoe die allemaal heten? Doet U mee?

Dinsdag 18 juli 2006. Onder "Allerlei" staat ook al een reactie op het artikel van Harie van Leuve.

Dinsdag 18 juli 2006. De afscheidsdienst gevolgd door de crematie van en voor Mevrouw Nelly Puts Janssen, zie 17-7-2006, is a.s. donderdag 20 juli 2006 om 14.00 uur in het crematorium te Baexem. Het correspondentieadres voor jullie condoleances is: Steegstr. 3, 6075 AC HERKENBOSCH.

Dinsdag 18 juli 2006. Harie Kuijpers, zoon van Tjeu van Leuve Handrie, stuurde mij een artikel waarin wij tot in de kleinste details kunnen lezen, welke klokken er allemaal in onze kerktoren hangen. Hij vermeldt zelfs de opschriften en doet de vertaling erbij. Harie, heel hartelijk bedankt, ik weet zeker dat je daar velen een plezier mee doet! Het artikel staat zoals beloofd onder "Allerlei".

Dinsdag 18 juli 2006. Jong Nederland is in Lierop op kamp geweest. Vandaag met foto 1381 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een mooie actiefoto van een bepaalde groep zien. In mijn archief staan al foto's van Jong Nederland op kamp uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Hoelang gaan ze al op kamp en wie heeft nog foto's voor in mijn archief? Het lijkt mij al een lange traditie!

Maandag 17 juli 2006. Mededeling van het overlijden van onze oud dorpsgenote in Herkenbosch wonende Mevrouw Nel Puts-Janssen, dochter van Berg Jantje door sommigen ook Berg Sjang genoemd, weduwe van Baer (Henrikus Hubertus) Puts. Zij overleed op 89 jarige leeftijd (6 dagen voor haar 90-ste) op zondag 16-7-2006 in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond. Aan haar kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt.

Maandag 17 juli 2006. Met trots laat ik jullie met foto 1380 van "Zomaar un foto" van vandaag, een echte door mij zelf gemaakte luchtfoto zien. Tijdens de vlucht van gistermiddag zijn er meerdere genomen. Zo af en toe zal ik het Neer van 16-7-2006 aan jullie laten zien.

Zondag 16 juli 2006. Vanmiddag heb ik de beloofde helikoptervlucht gehad. Wat was dat mooi! Als ik eerder had geweten dat het zó mooi was, dan had ik ook al veel eerder een vlucht gehad, dat weet ik zeker. Wilt u ook eens een vlucht? Op de site van "Frank Coolen" vind U  alles er over.

Zondag 16 juli 2006. Het kwam goed uit, dat een van die trouwe kijkers naar mijn site in de gelegenheid is geweest een foto te maken van de klokkenstoel in de toren van onze kerk. Niet iedereen heeft de mogelijkheid in zo'n toren te gaan kijken, naar hoe het er daar uitziet. Nu ben ik met foto 1379 van "Zomaar un foto" van vandaag in de gelegenheid, daar toch iets van te laten zien. Wie heeft de mogelijkheid er meer over te vertellen? 

Zaterdag 15 juli 2006. Met foto 1378 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie twee foto's zien van de gerenoveerde Goot. Een van de rustigste straatjes, dicht bij het dorp en toch er buiten. Mooi opgeknapt!

Vrijdag 14 juli 2006. Met foto 1377 van "Zomaar un foto" van vandaag, vraag ik aan alle oud Neerenaren en ook alle andere mensen, die naar deze site kijken, aandacht voor de populaire "Dorpsfeesten" die jaarlijks in de kern van "NAER" worden georganiseerd. Dit weekend is het weer zover! Hopelijk komen wij ons op een van die twee dagen tegen, eigenlijk mag dat feest door niemand gemist worden.

Donderdag 13 juli 2006. Van het één komt het ander! Zo stuurde Peter Luijten uit Wessem mij een foto van zijn overgrootvader. Die laat ik vandaag als foto 1376 van "Zomaar un foto" aan jullie zien. Voor de liefhebbers van gegevens over oude families, er is een gezinsstaat van de ouders van de betrokkene Johannes Luijten bij.

Woensdag 12 juli 2006. De foto die ik voor "Zomaar un foto" van vandaag gebruikt heb, nummer 1375, is weer eens een échte zomaar un foto. Mijn gedacht daarbij is, dat af en toe zo'n foto, ons een beetje terug in de tijd brengt en de ouderen onder ons laat zeggen: och ja, die woonden daar ook! Het gaat in dit geval over mensen, die op de Kruisstraat gewoond hebben.

Dinsdag 11 juli 2006. Op de foto van vandaag kreeg ik enkele positieve reacties. Een daarvan heb ik onder "Allerlei" geplaatst.

Dinsdag 11 juli 2006. Een tijdje geleden vroeg een van de bezoekers aan deze site mij of ik iets meer kon vertellen van bierbrouwerij "Het Anker" en of ik daar een of meerder foto's van had? Vandaag met foto 1374 van "Zomaar un foto" hoop ik hem en vermoedelijk meerdere bezoekers aan mijn site, te kunnen plezieren.

Maandag 10 juli 2006. De plechtige uitvaartdienst voor Dhr. Harie van Pol (zie 9-7-2006) wordt gehouden op vrijdag 14 juli 2006 om 10.30 uur in de parochiekerk van St.Martinus te Neer, waarna de begrafenis volgt op ons R.K. kerkhof. Het adres voor condoleances is: Bergerstraat 24, 6086 BM NEER.

Maandag 10 juli 2006. Met foto 1373 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik toch weer een recente foto zien. Het is een van de foto's die ik gisteren nam en mijn gedacht was, dat ze voor veel oud Neerenaren in de vreemde, interessant zou zijn. Heb ik gelijk?

Zondag 9 juli 2006. Mij bereikte het bericht dat gisteren 8-7-2006, op 86 jarige leeftijd in de Wietel te Helden-Panningen is overleden onze oud dorpsgenoot Dhr. Harie van Pol, weduwnaar van Mevrouw Nel van Pol-van Nieuwenhoven. Harie heeft het laatst in Neer op de Bergerstraat gewoond. Nader bericht volgt.

Zondag 9 juli 2006. Vandaag kom ik met een foto in "Zomaar un foto" die gisteren nog aan de andere kant van de wereld was. Jullie kunnen ze zien als foto nummer 1372. Wie weet de gemiddelde doorsnee van zo'n bloem? 

Zaterdag 8 juli 2006. Toen Harrie van Pietje terug kwam van zijn sessie aan de meanderende Neerbeek, nam hij á passant ook nog een foto mee, genomen vanaf de Kruisstraat in de richting van het dorp. Omdat het zo'n recente foto is en er ook nog een stukje opstaat van het flatgebouw "Onder de Linde" gebruik ik die als foto 1371 van "Zomaar un foto" van vandaag. Dan is er voor beginnende fotograven de mogelijkheid te vergelijken met een foto, die ik van bijna dezelfde plaats heb genomen. Het gaat er daar niet om, welke het beste is, maar om het feit, dat het zoveel verschil kan uitmaken waar men gaat staan! Hoeveel dat tien meter in de breedte, aan de achtergrond kan doen. Beginnende fotograven die foto 1043 gemist hebben, mogen zich melden, dan stuur ik die op.

Vrijdag 7 juli 2006. Met foto 1370 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie nog weer een stukje van de meanderende Neerbeek zien. Weer een foto van Harrie van Pietjes.

Donderdag 6 juli 2006. De foto's van het kamp van groep 8 van B.S. "De Kwir" in Roggel, die Dhr. Mat van Roij mij toezond, zijn na bewerking door de webmaster onder de rubriek "Kamp groep 8 te Roggel" geplaatst. Voor de liefhebbers die de foto's willen overnemen: wacht niet te lang, ze blijven niet al te lang staan.

Donderdag 6 juli 2006. Vandaag heb ik met foto 1369 van "Zomaar un foto" een mooi bloemetje voor jullie. Een van de vaste kijkers naar deze site zond ze mij. Bedankt An!

Woensdag 5 juli 2006. Vandaag is ook weer de nieuwe Nieuwsbrief van bakkerij Christine Nijssen geplaatst. Dit maal voor twee maanden tegelijk, juli en augustus en als ik goed gelezen heb is het tevens de laatste en zal in september voor iets nieuws gekozen worden. Dat alles en nog veel meer ander nieuws staat onder "Nieuwsbrief bakkerij Nijssen" op deze site!

Woensdag 5 juli 2006. Heb met die hitte van de afgelopen dagen, niet veel werk besteedt aan de foto van "Zomaar un foto". Voor vandaag (foto 1368) heb ik een foto genomen, die ik al ergens op de site heb staan. Daar had ik echter niet aan gedacht toen ik ze gereed maakte. Wie weet waar die al van veel eerder af staat?

Dinsdag 4 juli 2006. Onder "Allerlei" is weer een artikeltje geplaatst. Echt iets voor de liefhebbers!

Dinsdag 4 juli 2006. Harrie Geraets heeft vanmorgen al enige aanvulling gegeven op de foto van vandaag. Heb die aanvulling nog onder de foto bij de tekst gezet.

Dinsdag 4 juli 2006. Op en over de lijst met namen bij foto 1366 hoeft niet meer gereageerd te worden. Door verschillende kijkers naar mijn site is gereageerd en van Dhr. Loek Stemkens is mij de lijst met corresponderende namen toegezonden. Aan geďnteresseerden wil ik hem wel opsturen.

Dinsdag 4 juli 2006. Ben werkelijk benieuwd wie mij meer zal kunnen vertellen, over foto 1367 van "Zomaar un foto" van vandaag. Als het waar is, dat wat Harrie van Pietjes schrijft, wie kan dan een tekeningetje maken, hoe de Neerbeek in het vervolg komt te lopen? 

Maandag 3 juli 2006. Met foto 1366 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een grote groepsfoto zien, die omstreeks 1910 genomen moet zijn. Het gaat om voornamelijk Neerse mannen, die op vrijwillige basis mee aan de bouw van onze St.Martinus parochiekerk hebben meegedaan. Zal er nog ergens een lijst met namen zijn, van deze mannen?

Zondag 2 juli 2006. Met foto 1365 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie weer eens een ansichtkaart van Neer zien. Bekijk ze maar eens goed, er is weer van alles te zien!

Zaterdag 1 juli 2006. Morgen wordt in Stramproy het Oud Limburgs Schuttersfeest georganiseerd. Onze twee schutterijen gaan er beiden naar toe. Ze zijn er klaar voor! Nu nog dat kleine beetje geluk erbij en misschien mag Neer het feest dan het volgend jaar organiseren. Dat zou eens wat zijn!

Zaterdag 1 juli 2006. Zou U toevallig de laatste dagen niet naar het nieuws hebben kunnen kijken? Als U op "Nieuws van eerder" klikt, daar staat al het nieuws, dat ik zolang die rubriek draait geplaatst heb, dus ook dat van juli. De laatste dagen is ook van alles onder "Allerlei" geplaatst. Ga dat ook maar eens lezen of bekijken!

Zaterdag 1 juli 2006. In Neer is nu de Goot aan de beurt voor een grondige renovatie. Met foto nummer 1364 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie het begin van de werkzaamheden van deze week zien.

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373 of 06 30 806452. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl