Het nieuws van juli 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

Zaterdag 31 juli 2004. Vandaag nog een reactie op foto nr.680 binnen gekomen. Mina Emonts, die ook op die foto staat weet te vertellen, dat het niet Wim Geraets was, die op de foto staat, maar Jan Geraets een broer van Piet en Froŕn. De foto was gemaakt tussen 1925 en 1930. Ik kan met een gerust hart zeggen: tussen 1928 en 1930. Waarom? Het nieuwe postkantoor is in 1927 klaar gekomen en dat gebouw staat al op de foto.

Zaterdag 31 juli 2004. Het is vandaag weer een recente foto, die ik jullie als nummer 683 van "Zomaar un foto" laat zien.

Vrijdag 30 juli 2004. Van een Neerse motor-sportman kreeg ik het het volgende verzoek tot plaatsing: Zondag 1 augustus wordt in Venlo op Trade Port West (8200-8300) weer een race voor historische motorfietsen gehouden. Vooral voor mensen die het originele  geluid en de reuk van olie willen meemaken is dit een unieke happening. Er starten ongeveer 250 motoren vanaf bouwjaar 1928 tot 1965. Dus mensen die merken als Norton, Triumph, AJS, Vincent, BSA, maar ook Eysink, Sparta en Jamathi willen zien? Kom naar Venlo.
Het is extra interessant daar er ook twee Naerenaren mee doen,  in de 500 cc
Classics met nr. 63 ikzelf (Bert van Lier).op een Norton Domiracer uit 1953 en in de zijspan klasse met nr. 22 Edwin van Lier als bakkenist op een Norton ES 2 uit 1948. Aanvang trainingen: ongeveer 11.00 uur Start race : 13.00 uur.


Vrijdag 30 juli 2004. "Zomaar un foto" nummer 682 is uit het zelfde raam genomen als die van gisteren, alleen nu een beetje meer op de Engelmanstraat gericht. Nellie heel hartelijk bedankt, dat je mij van daar boven deze foto's hebt laten maken.

Donderdag 29 juli 2004. Bericht binnengekregen, dat Mevrouw Lena Emonts-Vullers van het Eiland morgen 30 juli '04 de leeftijd der sterken, 80-jaar bereikt. Vanaf deze plaats een van Harte Proficiat en hopelijk nog vele jaren in goede gezondheid.

Donderdag 29 juli 2004. Op foto 680 van gisteren kreeg ik meerdere reacties. Een was van Doortje en John Kersten uit Nieuw-Zeeland. Ze vonden het een zeer mooie foto van een mooi dorp, maar zouden graag zien, dat ik bij zulke foto's het jaartal zou/kon plaatsen. Ja! Dat wil ik wel, maar soms weet ik dat ook niet. In het geval van deze foto kan ik zeggen, rond 1930. Dit is terug te tellen naar de leeftijden van de personen die op de foto staan. Voor foto 681 van "Zomaar un foto" heb ik een recente foto van het Dorp gekozen. Dat heb ik gedaan, opdat jullie niet vergeten, dat we nu ook een heel mooi Dorp hebben!

Woensdag 28 juli 2004. Met "Zomaar un foto" nummer 680 krijgen jullie weer iets uit de oude doos te zien. Als ik ver terug ga in mijn herinneringen, dacht ik te weten, dat ze vroeger in "Ons Zuiden" heeft gestaan. Ergens had ik deze foto al in mijn archief, maar deze was beter en daarom ook te plaatsen. Hiervoor mijn dank! Hebt U ook nog een of meerdere oude foto's Neer aangaande liggen, laat ze mij even inscannen. Welk onderwerp? Alles is welkom, zeker ook familiefoto's. Ook kleine fotootjes, men staat ooit versteld wat er nog van te maken is!

Dinsdag 27 juli 2004. Mijn verjaardag zit er op. Een pracht van een avond gehad: gebarbecued met de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en de aanhorige. Wat kan men daar als kersverse 76-jarige trots op zijn. Ook ben ik trots op de bezoekers aan mijn site, blij met de vele felicitatie. Mag ik jullie voor deze keer, allemaal in een keer vanaf hier bedanken, het vergt te veel tijd om allen persoonlijk te schrijven. Het aantal bezoekers stijgt nog steeds. Gisteren gaf de teller (helemaal onder aan mijn beginpage) 714 bezoekers aan, een nieuw record. Waar heb ik dat aan verdiend? De teller naast mijn foto stopt als hij over de 5000 in de maand heen gaat en daar is hij al verschillende dagen overheen. Nog even de foto voor morgen klaar maken en dan naar bedje toe!

Dinsdag 27 juli 2004. Vandaag voor foto nummer 679 van "Zomaar un foto" bij uitzondering een foto genomen, die buiten Neer is gemaakt. Omdat ze op allerlei manieren veel met Neer te maken heeft en een respectabele leeftijd had, was ik zeer blij dat ik ze mocht gebruiken. Ga maar snel kijken waar het over gaat!

Maandag 26 juli 2004. Nog eenmaal: de "Dorpsfeesten". Gisteren op de slotdag nog een foto genomen, die ik jullie met nummer 678 van "Zomaar un foto" laat zien. Vanuit het Noord-Hollandse Hoorn stuurde Lambert en Kitty Sieben-Kuijpers mij gisterenavond ook nog enkele foto's van zaterdag. Jammer, ik had 678 al gereed, anders had ik er daar zeker een van gebruikt. Nog bedankt, ze hadden An en mij ook nog even verrast in de kassacaravan.

Zondag 25 juli 2004. Ik had er al eerder melding van gemaakt: Ton en Miel zijn 40-jaar gehuwd. Gisteren werden ze in hun zaak gefeliciteerd. Met foto 677 van "Zomaar un foto" kunnen jullie zien, wie er altijd voor de klanten klaar staan.

Zondag 25 juli 2004. Als ik dit schrijf, ben ik nog niet lang terug van de eerste dag van de Dorpsfeesten van het Mannenkoor Maas- en Neergalm. Een prachtig verlopen dag. De plats (zo groot als een "kerraad") was weer lekker. Je kon zien dat er velen waren, die daar extra van genieten. De dag van morgen beloofd nog beter te worden, komt U ook?

Zaterdag 24 juli 2004. Het is jammer, dat het niet allemaal en altijd rozengeur en maneschijn is, wat ik jullie te melden heb. Vandaag zijn er weer twee overlijdens van oud Neerenaren door te geven. In Weert is op 77-jarige leeftijd (22-7-'04) overleden de weduwe Mie van Gemert-Versteegen (Mie van Harrie van Heile-Piečr vanne Bergerstraat). De crematie zal op dinsdag 27 juli 2004, na een plechtigheid om 14.00 uur, in het crematorium te Baexem plaats vinden. Het condolatieadres is: Charitashof 11, 6001 WB Weert. In het verpleeghuis "Hornerheide" is vrijdagmorgen 23-7-'04 op 88-jarige leeftijd rustig overleden, de weduwe Koos Kessels-Beurskens (Koos van Handrie de Post). Zij wordt a.s. woensdag 28-7-'04 te Neeritter begraven, na een uitvaartdienst om 11.00 uur in de Boskapel van Hornerheide. Het correspondentieadres voor Koos is: Philippestraat 2, 6015 AN Neeritter. Aan de nabestaanden en de familie van beide overledenen bieden wij Onze Oprechte Deelneming aan.

Zaterdag 24 juli 2004. Foto nummer 676 van "Zomaar un foto" is een binnen gekomen foto van iets, dat het vorige weekend heeft plaats gehad. Heb ik iemand of jullie nieuwsgierig gemaakt, ga dan maar snel kijken.

Vrijdag 23 juli 2004. Mag ik de Neerenaren in de vreemde en allen die met Neer sympathiseren er even aan herinneren, dat door mannenkoor Maas- en Neergalm morgen en overmorgen weer de jaarlijkse "DORPSFEESTEN" worden georganiseerd. Voor hen die het al eens meegemaakt hebben en zij die in Neer wonen hoef ik niks te zeggen, maar voor hen die dit feest nog nooit meebeleefd hebben? Raap je bij elkaar, maak dat je in Neer komt en op mijn woord: daar zul je geen spijt van krijgen! 

Vrijdag 23 juli 2004. Zondag 25-7-'04 is het 40 jaren geleden, dat het echtpaar Ton en Miel Simons-Schroën elkaar in de kerk van Roggel-Heibloem het jawoord hebben gegeven. Voor die het niet weten, het gaat om SUPER-Tonie van Kurvers-Sjengske oette Steeg en zijn vrouw Miel vanne Heibloom. Zelf willen ze niet te veel ruchtbaarheid aan dit feit geven, maar zoon Emiel weet zeker dat ze blij zullen zijn met vele felicitatie op hun woonadres: Winterstraat 2, 6086 BH NEER. Aan allen die dit lezen? Geef het door aan anderen, die ook klant van de "PLUS" zijn en geen internet hebben. Zaterdagmiddag omstreeks half zes zullen ze door het personeel van en in de "PLUS" gefeliciteerd worden. Er staat nergens, dat jullie daar niet bij mogen zijn, alleen het echtpaar mag het nog niet weten. Dit verzoek komt van Emiel persoonlijk!

Vrijdag 23 juli 2004. De bliksem heeft afgelopen weekend aan veel mensen narigheid gebracht. Van de gevolgen van de inslag op de Berkenlaan, zond men mij een foto. Deze wil ik jullie niet onthouden, ze staat als foto nr.675 van "Zomaar un foto" op mijn site. Hopelijk wordt de schade bij jullie ook snel hersteld.

Donderdag 22 juli 2004. Persoonlijk vond ik het idee van fanfare "de Eendracht" om een openluchtconcert te geven, een schot in de roos. Omdat dit voor de eerste keer plaatsvond, vond ik dat de er genoeg publiek aanwezig was. Bij herhaling zal dat alleen maar meer kunnen worden. Bestuur en leden, ga er gerust mee door! Ik heb er enkele foto's kunnen maken. Hiervan laat ik jullie, met nummer 674 van "Zomaar un foto" een overzichtsfoto zien.

Woensdag 21 juli 2004. Bij het nakijken van mijn post zag ik, dat John van Lier mij een foto van de blikseminslag in de Berkenlaan heeft gestuurd. Omdat ik de foto voor morgen al af heb, zal deze tot overmorgen moeten blijven liggen.

Woensdag 21 juli 2004. Op 18 juli '04 is Juul, een zoon van Ralph en Linda Rijks-Leunissen geboren. Van welke Rijks Ralph is, weet ik niet. Linda is een dochter van Cor van Leunissen van de Woag. Ouders en familie van harte gefeliciteerd met deze aanwinst in de familie. Willen jullie ook feliciteren, het adres is: Ericalaan 18, 6086 CV Neer.

Woensdag 21 juli 2004. Donder en bliksem, in een keer van 17 tot en met vandaag 21 juli 2004 met mijn site uit de lucht. Ja! De bliksem had bij mij het modem ontregeld. Vandaag een nieuw binnen gekregen en met hulp van Dhr. Caris van I.C.T. kan ik nu weer vooruit. De foto voor maandag 19-7-'04, nr.673 had ik klaar maar kon die toen (zondagnacht) niet meer plaatsen. Dat is nu mijn eerste werk geweest. Zal verder maar overgaan tot de orde van de dag!

Zaterdag 17 juli 2004. Jullie hebben nog twee nadere overlijdensberichten van mij te goed. De uitvaartdienst voor Toos Custers-Houben is maandag 19 juli '04 om 13.30 uur in onze parochiekerk waarna aansluitend de crematie plaatsvindt in crematorium "Midden Limburg", Kasteelweg 10 te Baexem. Het adres voor condoleances is: Kinkhoven 8, 6086 AS NEER. De uitvaartdienst voor Corrie de Gier-Janssen wordt op dinsdag 20 juli '04 om 11.00 uur gehouden in onze parochiekerk, waarna ze te ruste wordt gelegd op het kerkhof in Neer. Hier is het adres voor condoleances: Visseberg 18, 6086 CT NEER.

Zaterdag 17 juli 2004. Gisteren ben ik nog eens op de Napoleonsweg wezen kijken, hoe het daar uitzag. Maakte er enkele foto's waarvan ik er jullie met foto nummer 672 van "Zomaar un foto" een laat zien.

Vrijdag 16 juli 2004. Hebben jullie het al gezien op de site van de "Politie"? De jongen is terecht. De politie trof hem in Venlo aan. Zie het volledige bericht op hun site!

Vrijdag 16 juli 2004. Gisterenavond stond op de site van de politie een extra bericht over een vermiste jongen te staan. Voor een volledig bericht kunnen jullie kijken op mijn beginpage onder "Politie". Deze link laat ik tot jullie genoegen en alle belangstellende daar staan. Op die site kunt U alle politieberichten van Limburg-Noord aanklikken en bekijken. Kijken jullie vandaag extra goed uit, naar dat vermiste jongetje?

Vrijdag 16 juli 2004. Vandaag kan ik jullie met foto 671 van "Zomaar un foto" een prachtige duidelijke foto laten zien met veel Neerse stamvaders er op. Ga maar eens kijken of jou vader, grootvader of misschien al overgrootvader er op staat.

Donderdag 15 juli 2004. Er komt vandaag geen eind aan. Op de Wietel in Helden-Panningen is 14-7-'04 op 88-jarige leeftijd overleden, Dhr. Harrie Slots echtgenoot van onze oud dorpsgenoot Veronica Geraets, Froân van Pietjes-Sjang van 't Eiland. De begrafenis vind zaterdag 17-7-'04 in Kessel plaats. Froân, kinderen en familie, ook voor jullie Onze Oprechte Deelneming.

Donderdag 15 juli 2004. Nog een overlijdensbericht binnengekomen. In het verpleeghuis St.Camillus te Roermond is op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van een eerder opgelopen ongeval overleden, onze dorpsgenoot Joep Janssen, echtgenoot van Inge Janssen-van Steendelaar. Maandag 19-7-'04 zal de crematie in besloten kring plaats hebben. Inge, de kinderen Roefje, Jeldau, Broesje en Mante en de overige familie Onze Oprechte Deelname. Het adres voor Uw deelname is: Rohrstraat 2, 6086 NB Neer.

Donderdag 15 juli 2004. Vanmorgen is op de gezegende leeftijd van 91 jaren in het St.Laurentiusziekenhuis overleden, Mevrouw de weduwe Corrie de Gier-Janssen, Corrie van Keunke. Aan haar kinderen en familie bieden wij Onze Oprechte Deelneming aan. Nader bericht volgt ook hier nog. 

Donderdag 15 juli 2004. Vandaag zijn, jammer genoeg, twee overlijdens te melden. Gisteren is op 60-jarige leeftijd overleden Mevrouw Toos Custers-Houben, Toos van Sjeng van Hoube-Bertje, echtgenote van Gradje van Kůsters-Piečr. Aan Grad, de kinderen en verdere familie bieden wij Onze Oprechte Deelneming aan. Verder bericht volgt nog.

Donderdag 15 juli 2004. Vandaag weer een straat uit Neer, die in het uitbreidingsplan "Wijnbeek II" ligt, die ik jullie met nummer 670 van "Zomaar un foto" laat zien. De mensen die al een tijdje uit Neer weg zijn zullen vragen? Waar ligt dat nou? Zal het proberen uit te leggen. Op de Baand, ter hoogte waar vroeger Hoof-Hannes woonde is een straat gemaakt richting Wijnbeek. Daar tussen de Baand en de Wijnbeek liggen al drie bebouwde straten: Aan de Sniemeulen; Bongert en Rinderloop. Er is ook nog de Bergerpoort gepland en die zou dan (voorlopig van het horen zeggen) op de Bergerstraat beginnen. Jullie weten waar dat is, ik heb er al eerder een paar foto's van laten zien.

Woensdag 14 juli 2004. Onze beugelclub viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Als aanloop naar dat jubileum laat ik jullie vandaag met foto 669 van "Zomaar un foto" de mensen zien, die de aanzet tot de wederoprichting hebben gegeven.

Dinsdag 13 juli 2004. Morgen 14-7-2004 bereikt Matheu Janssen, Tjeu van Sanders-Petran oette Pas de leeftijd der sterken, hij wordt namelijk 80-jaar. Tjeu vanaf hier wens ik je een van: Hartelijk Proficiat en nog vele gelukkige duiven- en jachtjaren. Zou U hem ook willen feliciteren, het adres is: Pasveld 3/a, 6086 PL Neer.

Dinsdag 13 juli 2004. Geboren op 11 juli 2004: Dani, dochter van Marc-Francois en Cindy Delissen-Derikx. Marc-Francois is een zoon van Frans van Thei en van Stiena van Tjeu vanne Kraemer ook Paulusse-Stičn genoemd. Cindy is een dochter van Jos van Wulm van Bukskes-Graadje. Dat zijn nog weer eens een paar heerlijke bijnamen. De gelukkige ouders en de hele familie: hartelijk gefeliciteerd met deze uitbreiding! Zou U ook willen feliciteren, het adres is: Winterstraat 4, 6086 EG Neer.

Dinsdag 13 juli 2004. Gisteren al aan jullie verteld, welke foto ik vandaag als foto nummer 668 van "Zomaar un foto" plaats. Ga dat succesvolle zestal maar eens bekijken.

Maandag 12 juli 2004. Ondertussen heb ik enkele foto's van het zestal van de Bussen-Schutten binnen gekregen. Hier zal ik er morgen een van plaatsen.

Maandag 12 juli 2004. Mevrouw Johanna Josepha maria Meijer- Eijck wordt op woensdag 14 juli 2004 na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in onze St.Martinuskerk, alhier begraven. Het correspondentieadres is: Eikenlaan 4, 6086 CW Neer. U kunt ook condoleren via www.dela.nl/condoleren onder vermelding van referentienummer 070492.

Maandag 12 juli 2004. Met foto 667 van "Zomaar un foto" blijf ik in de Steeg. Nu,  hoe men vanaf daar de Baand op kijkt. Dit soort foto's worden door mij geplaatst opdat onze dorpsgenoten in de vreemde kunnen zien, hoe mooi "Oos Naer" nog altijd is. Is er iemand die voor een bepaalde straat of plek voorkeur heeft, laat het even weten en als de mogelijkheid er is wordt U op Uw wenken bediend.

Zondag 11 juli 2004. Vandaag met foto nummer 666 van "Zomaar un foto" een recente foto van het Noordelijk gedeelte van de Steeg.

Zaterdag 10 juli 2004. Vandaag werd het OLS uitgeschoten. De twee schutterijen van Neer hadden de vorige week alles afgeschoten en mochten vandaag met 32 andere verenigingen terug voor de kaveling. Dat is op zich al een zeer grote prestatie. Proficiat! Om een lang verhaal kort te maken? Ze hebben zich vandaag kranig geweerd, maar uiteindelijk het niet gehaald. Wessem heeft het O.L.S. de zogenaamde "UM" gewonnen. Toen de laatste negen schutterijen aan de volgende kavelronde moesten beginnen, waren onze Bussen-Schutten er nog steeds bij. Jammer! In die ronde werd gemist, dus moeten ze met een plaats tussen de 5-de en de 9-de tevreden zijn. (Dat was als ik dit schrijf nog niet bekend). Toch weet ik zeker, dat heel NEER trots op haar beide schutterijen is.  

Zaterdag 10 juli 2004. Mij bereikte het bericht dat onze dorpsgenoot Mevrouw Meijer-Eijck gisteren 9-7-'04 op 77-jarige leeftijd is overleden. Aan haar familie bieden wij Onze Oprechte Deelneming aan. Nader bericht volgt nog. 

Zaterdag 10 juli 2004. Hoera! Hun tweeling, de broertjes Ivo en Tom zijn op 8 juli 2004 geboren. De gelukkige ouders zijn: René en Margo Berben-van Heugten. René is een zoon van Sjra van Koale-Pietje en van To Strous, dochter van Zenne-Neer. Aan de gehele familie: onze hartelijk geluk wensen! Willen jullie ook felicitaties overbrengen, het adres is: Jo Calsstraat 90, 6049 HW Herten.

Zaterdag 10 juli 2004. Foto nummer 665 van "Zomaar un foto" is een afbeelding van het kruisbeeld aan de "Snitskoel". Daar zijn enkele vragen bij geplaatst. Wie kan daar een goed en eerlijk antwoord op geven?

Vrijdag 9 juli 2004. Op 7 juli 2004 is geboren: Meike, dochter van Frits en Nataschja Hermans-Muyres. Frits is een zoon van Arno van Segrade-Dreeske en Toke Waegemans van Frits oet 't Streutje. Nataschja is een dochter van Wiel en Truus Muyres-Roosen. Aan de gelukkige ouders en familie onze hartelijke gelukwensen. Willen jullie hen ook feliciteren, het adres is: Rieterweg 5/a, 6086 PT Neer. Tel.0475.497834.

Vrijdag 9 juli 2004. De foto van gisteren, dat zal wel voor niemand een raadsel zijn geweest, maar voor als er iemand is die het niet wist? Het was de oprit naar "Keizersbosch".

Vrijdag 9 juli 2004. Een van de vaste kijkers naar mijn site, Harie Geraets, stuurde mij een foto van het vroegere oude huis van ons. Omdat het jaartal in de achtergevel zo mooi uitkomt, laat ik ze aan jullie zien met foto nummer 664 van "Zomaar un foto".

Donderdag 8 juli 2004. Foto nummer 663 van "Zomaar un foto" is een recent door mij genomen foto ergens in Neer. Weten jullie waar het is?

Woensdag 7 juli 2004. Onderstaand verzoek kwam binnen. De gevraagde site is te vinden onder "Linken" op mijn beginpage en dan onder: 'Pieter van de Vorle (Doedelzakgroep). Hieronder het verzoek:

Ons groepje uit de buurt. De spelers komen uit Neer Nunhem Beesel Heel Roermond Lottum Panningen en Nederweert. We treden niet op tijdens braderieen en/of Dorpsfeesten. Alleen als de gelegenheid zich voordoet en het gezellig is.

Woensdag 7 juli 2004. Tweeënzestig jaar geleden zijn in Neer de eerste bommen gevallen. Van de vernielingen die aangericht werden, werd mij een foto gestuurd en die laat ik jullie met foto nummer 662 van "Zomaar un foto" vandaag zien.

Dinsdag 6 juli 2004. Vanmiddag met moeder de vrouw naar dochter Karien en haar zonen in Meijel geweest. Heen en terug over de Boerderijweg. Ik sta echt versteld hoeveel veldbloemen daar in de berm van de weg staan. Die weg is het vorig jaar opgeknapt en als ik het goed begrijp hebben ze inpassant die bloemen gezaaid. Anders zou ik niet weten waar ze vanaf komen. Wie weet er meer vanaf? Het is wel mooi! Vinden jullie dat ook?

Dinsdag 6 juli 2004. De Neerbeek is op de zondag goed hoog en omdat twee buurten zich met touwtrekken willen meten, waar willen ze dat dan beter doen als over de beek. Het zijn sterke knapen, twee maal trokken ze door het touw, de derde keer bleef ze heel en als jullie graag willen weten welke buurt nat is geworden, ga dan naar foto 661 van "Zomaar un foto". De foto is mij gezonden. Jammer! Ik had er liever een geplaatst van de verzopen poesjes.

Maandag 5 juli 2004. Met foto nummer 660 van "Zomaar un foto" laat ik jullie weer een weg ergens in Neer zien. Omdat ik vermoedt dat velen niet weten waar dat zou zijn, heb ik het er maar bij vermeld.

Zondag 4 juli 2004. Toen ik vannacht mijn site opnieuw wou up-graden, gaf mijn provider @home niet thuis. Vanmorgen was hij er weer, maar nog zo langzaam, dat ik niet alles geladen kan krijgen. Sorry, voor het ongemak!

Zondag 4 juli 2004. Gisterenmorgen waren ja die opnames bij 't Raodhoes. Ik nam er enkele foto's. Een daarvan, waarop jullie de gemoedelijke sfeer kunnen proeven waarin alles verliep, laat ik met foto nummer 659 van "Zomaar un foto" aan jullie zien.

Zaterdag 3 juli 2004. Vandaag heb ik de foto op mijn beginpage vernieuwd, daar stond al verschillende jaren steeds dezelfde. Laat het toevallig zo zijn, dat mijn jongste kleinzoon vandaag 9 jaar oud werd en van zijn ouders zijn eerste fotocamera (ook nog een digitale) als geschenk kreeg. Niet te geloven! Die zijn op het ogenblik al te koop voor 17,45 euro, met alles er op en er aan. Natuurlijk moest hij die aan opa komen laten zien en omdat ik op weg was naar het Kerkplein voor de live opnames van Omroep Leudal, kon hij zijn camera direct proberen. Later bij hun thuis op het feestje, heb ik de foto's op mijn geheugenpen gezet en toen ik ze thuis nakeek, vond ik de foto die hij vanmorgen van mij had genomen, goed genoeg om ze met die van de beginpage te verwisselen. Hopelijk krijgt de jonge man evenveel (liefst nog meer) aardigheid aan de fotografie als ik, dan kan hij zeker in het digitale tijdperk dat nu bezig is, nog veel moois fotograferen voor hij van ouderdom dood is.

Zaterdag 3 juli 2004. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur is er op het terras van 't Raodhoes hier in het dorp een live radio uitzending van Omroep Leudal genoemd "Wiekend waegwiezer". Mij hebben ze ook uitgenodigd, maar ik zou echt niet weten, wat ze met mij willen. We wachten maar af!

Zaterdag 3 juli 2004. De foto die ik jullie vandaag als nummer 658 van "Zomaar un foto" kan laten zien, vind ik weer echt mooi. Het is een foto van een merrie in de wei met een pas geboren veulentje. Wat heeft zo'n paardje nog ranke benen?

Vrijdag 2 juli 2004. Dan nogmaals een waarschuwing. Geregeld komen bij mij mails binnen, waarvan de naam zou zeggen: dat kan! De virusscan zegt echter van niet en dan verwijderd hij de inhoud. Als iemand van jullie mij geschreven heeft en geen antwoord ontvangen heeft, probeer dan op een andere manier contact op te nemen, want ik schrijf iedereen terug.

Vrijdag 2 juli 2004. Met foto nummer 657 van "Zomaar un foto" laat ik jullie weer een foto zien, die ik genomen heb vanaf de kerkzolder. Ze is alleen van een geheel andere datum. Vergelijk zelf maar eens!

Donderdag 1 juli 2004. Mevrouw Vaessen-Martens stuurde mij een serie door haar gemaakte foto's. Ze zijn te vinden onder "Merelnest" op mijn beginpage. Wie volgt? Hebt U ook een of meerdere mooie foto's gemaakt of bijvoorbeeld een of meerdere schilderijen (ik wil ze wel fotograferen) laat ze mij dan plaatsen.

Donderdag 1 juli 2004. Nog niet zo lang geleden plaatste ik in "Zomaar un foto" de korenbloemen gefotografeerd door Elly Schumacher uit Baexem. Nu is het zover dat ze zelf een eigen site, met veel foto's en nieuwtjes, heeft. Gaan jullie haar ook eens bezoeken? Ze is te vinden op mijn beginpage onder "Elly". 

Donderdag 1 juli 2004. Met foto nummer 656 van "Zomaar un foto" laat ik jullie iets zien, dat nog niet veel mensen gezien hebben. Ga maar eens kijken!

 

 

 

 

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373 of 06 30 806452. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.