Het nieuws van jan. 2006:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik mijn adres www.pietvantoon.nl als startpage! In te stellen onder "Extra" en dan kijken onder: internet opties. Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

 

Dinsdag 31 januari 2006. Op 28 januari 2006 schreef ik bij mijn dagelijkse foto nummer 1215, dat men het bijna niet meer zag: bloemen op de ruiten vanwege het vriezen. Vandaag met "Zomaar un foto" 1218 kan ik er jullie, met dank aan Cor Strous een laten zien.

 

Maandag 30 januari 2006. In het zorgcentrum St.Jozef in Meijel is op 91 jarige leeftijd op 27 januari 2006 overleden Mevrouw Mien Strijbos, zij is de weduwe van de oud Neerenaar Dhr. Lins Verheijden, voor de ouderen onder jullie beter bekend als Lins van Braods-Kaop. Ons Oprecht Medeleven met dit overlijden voor haar kinderen en verdere familie. Van haar zal afscheid worden genomen met een afscheidsdienst op woensdag 1 februari 2006 om 15.00 uur in het crematorium te Baexem. Het correspondentieadres voor jullie condoleances is: Hoek 41, 5768 VN MEIJEL.

 

Maandag 30 januari 2006. Met foto 1217 van "Zomaar un foto" laat ik jullie dat beetje ijs, dat ze op de bypass gecreëerd hebben, zien! Het is een groot geluk, dat op de Boxweerd een grote plak ijs klaar is, nu kunnen de schaatsliefhebbers daar terecht. Die plak ligt wel een paar km van het dorp.

 

Zondag 29 januari 2006. a.s. dinsdag 31-1-2006 wordt een dorpsgenote van ons 93-jaren oud. Een recente foto van haar staat in de rubriek "Jarig". Als het aan mij zou liggen, dan hoop ik dat al de kijkers naar deze site haar een felicitatie sturen. Zeker ook van Neerenaren ver weg in de vreemde, zou dat een mooie geste zijn. Dat geldt ook voor de 80-tig jarige, die ook in die rubriek staat!

 

Zondag 29 januari 2006. Vandaag kwam ik er achter, dat er al een opvolger aan het proberen is er iets van te maken. Op de bonte avonden van de Vastelaovenjd vereniging was een inwoner van Neer die adreskaartjes uitdeelde. Daarmee kan men een parodie op de echte site van mij bekijken.

Voor de iedere echte NAERENAAR, hier of in de vreemde, laat ik hier het adres volgen, klik er maar eens op: http://members.home.nl/pietvantoon  en laat je lachspieren maar eens werken. 

 

Zondag 29 januari 2006. Binnen gekregen met dank aan Meester Scheepers, het "Kinjerboerebroedspaar met getuge". Ze zijn door mij geplaatst onder de rubriek "Vorsten 2006". In die rubriek wil ik weer precies als vorig jaar, alle paren, vorsten, prinsen en prinsessen die "NAERS blood" in zich hebben en waar mij een foto met gegevens van wordt opgestuurd, plaatsen.

 

Zondag 29 januari 2006. Foto nummer 1216 van "Zomaar un foto" van vandaag is van het echtpaar Janssen-Niessen, de stamouders van de personen op de groepsfoto van 27-1-2006 nummer 1214. 

 

Zaterdag 28 januari 2006. Vanmiddag was er een jeugdbonteavond. Voor de liefhebbers staan op de site van de JEUGDCARNAVAL in het fotoboek foto's van dat gebeuren. Ga ze maar eens bekijken. Begin met een klik op de link hierboven.

 

Zaterdag 28 januari 2006. Via Mieke Boonen-Wagemans kwam zojuist het bericht binnen, dat het met Aag in Nieuw-Zeeland al weer een stuk beter ging, ze kreeg volgens dochter Trudy alweer praatjes. Gelukkig! Want a.s. maandag 30-1-2006 wordt zij 83 jaren oud.

Aag vanaf hier: van Harte Proficiat en hopelijk weer snel achter de computer. 

 

Zaterdag 28 januari 2006. In Haelen is op 75 jarige leeftijd op 27 januari 2006 overleden Dhr. Sjaak Criens, echtgenoot van de oud Naerse: Gondje Emonts voor velen beter bekend als "Gon van Emons-Pieèr van 't Eilanjd". Aan Gondje, de kinderen en verdere familie Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst zal plaats hebben op woensdag 1-2-2006 in de parochiekerk van Haelen, waarna de crematie zal plaatsvinden in het crematorium te Baexem. Het adres voor jullie condoleances is: Burg.Hoebersstraat 10, 6081 AR HAELEN.

 

Zaterdag 28 januari 2006. Naar het schijnt hebben wij vannacht flinke nachtvorst gehad. Daar heb ik met foto 1215 van "Zomaar un foto" op ingespeeld. Dat is een foto, die in een zeer strenge winter is genomen op de Maas. De drie jonge mannen staan op het kruiende ijs! Het is mij onbekend in welk jaar de foto is genomen, maar als ik zou moeten schatten, dan hield ik het op 1940.

 

Vrijdag 27 januari 2006. Nummer 1214 van "Zomaar un foto" is weer een pracht van een groepsfoto, waar vermoedelijk veel kijkers naar deze site blij mee zijn.

 

Donderdag 26 januari 2006. In de hoop dat alle bezoekers aan deze site met deze rubriek beginnen, plaats ik dit bericht op deze plaats:

Het 50-jarig Huwelijksfeest van An en Piet Timmermans-Emonts zit er op!

ALLEN, die ons op de een of andere manier met die 50 jaren samen gefeliciteerd hebben danken wij voor de goede wensen die wij mochten ontvangen.

Of dat nu per mail, in het gastenboek, per post of persoonlijk op de receptie was, dat maakt voor ons niets uit!  

Het is bijna niet te beschrijven hoe goed, al die felicitaties ons hebben gedaan en hoe positief dat op ons is overgekomen.

Mensen! Wij gaan hier niemand persoonlijk bedanken, want als we dat zouden doen, dan worden er zeker fouten gemaakt.

De dankdienst om 16.00 uur in onze St.Martinusparochiekerk hebben wij ervaren als een geweldig familiefeest. Wat is het een genot om mee te maken, hoe je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen samen met kapelaan Blaschek, het voltallige St.Martinuskoor, de koster en de misdienaars, deze dienst zo prachtig verzorgt hebben. Aan allen die deze dienst met ons hebben mee beleefd, sommige kwamen zelfs van verre: onze hartelijke dank!

Daarom nogmaals, omdat het hele feest zo mooi was:

ALLEMAAL HEEL HARTELIJK BEDANKT!

 

Donderdag 26 januari 2006. In Swalmen is thuis, op 24 januari 2006 op 78-jarige leeftijd plotseling overleden, Mevrouw Rie Noten-Wolff. Zij is de moeder van onze dorpsgenoten Marijke en Wil Peeters-Noten wonende op de Vilgert. Aan haar kinderen, kleinkinderen en verdere familie: Onze Oprechte Deelneming. Op zaterdag 28-1-2006 om 11.00 uur wordt in de parochiekerk van Swalmen een uitvaartdienst gehouden, waarna de begrafenis zal plaats hebben op de begraafplaats aan de Bosstraat te Swalmen. Het correspondentieadres voor jullie condoleances is: Vilgert 16, 6086 NM NEER.

 

Donderdag 26 januari 2006. Vandaag laat ik jullie met foto 1213 van "Zomaar un foto", een grote familie groepsfoto zien. Wie hier in "NAER" heeft nog meer een groepsfoto, die ik aan mijn kijkers kan laten zien? Deze werd ingezonden door Mevrouw Ceciel Janssen-Houben.

 

Woensdag 25 januari 2006. Gezien bij de berichten van de politie, te vinden op mijn startpage in de rubriek "Politie", dat een Neers 16 jarig meisje op de Heideweg vanmorgen een ongeluk heeft gehad. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Woensdag 25 januari 2006. De crematie van Nellie Peulen zal a.s. vrijdag om 14.30 uur plaats hebben, in het crematorium te Heeze.

 

Woensdag 25 januari 2006. Met foto 1212 van "Zomaar un foto" laat ik jullie de foto zien, die in januari 1940 in de gazet heeft gestaan. Vergeet niet, om ze even te gaan bekijken.

 

Dinsdag 24 januari 2006. Onder "Vorsten 2006" zijn een paar nieuwe foto's bij geplaatst en onder "Jarig" staat een echte "NAERSE" die binnenkort 80 jaar oud wordt. Ga maar eens kijken!

 

Dinsdag 24 januari 2006. Dochter Trudy van Aag Boonen in New Zealand, laat ons het volgende weten:

met mooder gaat it heel wat beter. Zij kan nu weer met een frame lopen and in een stoel zitten. Gaat goed voor uit. Groeten van Mam en van Trudy.

 

Dinsdag 24 januari 2006. Mij bereikte het bericht, dat gistermorgen 23-1-2006 in Valkenswaard op 77-jarige leeftijd is overleden, onze oud-dorpsgenote Nelly Peulen, voor de ouderen onder ons beter bekend als: Nel vanne Kúper vanne Riekswaeg. Verdere gegevens ontbreken alsnog. Aan haar familie, Onze Oprechte Deelneming.

 

Dinsdag 24 januari 2006. In deze carnavalstijd komt bij "Zomaar un foto" toevallig nummer 1211 aan de beurt. Jan Verhaeg liet mij door een van zijn zonen een pracht foto, van de Jeugdraad uit vervlogen tijden (1976), sturen. Een heerlijke foto om herinneringen bij op te halen. Eerst wou ik er geen namen bij zetten en de kijkers laten proberen, ze zelf in te vullen. Nu kan ieder voor zich dat toch proberen, zonder eerst naar de namen te kijken!

 

Maandag 23 januari 2006. Op de afdeling "De Hazelaar van verpleeghuis Elzenhorst" te Horst is op 90-jarige leeftijd overleden, Mevrouw Marie Leijssen-Joosten. Zij is de moeder van onze dorpsgenoten Joke en Ton van Rijt-Leijssen van de Maasweg. Aan haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen en verdere familie: Onze Oprechte Deelneming. Op woensdag 25-1-2006 om 10.00 uur wordt in de parochiekerk van Maasbree een uitvaartdienst gehouden, waarna de crematie zal plaats hebben in Blerick. Het correspondentieadres voor jullie condoleances is: Familie Matheij, Vlodropstraat 14, 5993 CX MAASBREE.

 

Maandag 23 januari 2006. Bij het Stichtingbestuur van de "Friedessemolen" heeft wisseling van de wacht plaatsgevonden. Onder "Zomaar un foto" nummer 1210 van vandaag vinden jullie het officiële persbericht met een foto.

 

Zondag 22 januari 2006. Vers van de pers bereikt mij het bericht dat de 15 jarige  Yoran Sarkol, Jeugdvorst in "NAER" is geworden. Het is een zoon van Maurits en Els Sarkol-Reijnen van de Baand. Voor een foto en meer nieuws, kijk op hun site:

www.jeugdkwiebusse.nl

Onder "Vorsten 2006" heb ik zelf ook al iets geplaatst!

 

Zondag 22 januari 2006. Foto 1209 van "Zomaar un foto" is er toch weer een van ons geweldig geslaagd feest. Vanaf hier bedank ik, ook namens An, de kinderen en verdere aanhang voor alle goede wensen aan ons besteed. Wij kunnen er nog niet over uit, dat zo velen zich de moeite getroost hebben, om ons op een of andere wijze te feliciteren. Dank! Dank! Dank daarvoor!

 

Zaterdag 21 januari 2006. Eindelijk ben ik dan zover, de foto van vandaag staat er op! Doe ik dat anders altijd in de kleine uurtjes, vannacht is het er na die drukke enerverende dag niet van gekomen. Het was een compleet sprookje!

Mijn excuses aan de meer dan 200 kijkers, die vanmorgen tevergeefs naar de nieuwe foto in de zo vertouwde rubriek "Zomaar un foto" hebben gezocht. Nu staat ze er op: het is Onze Trots en Ons Leven, dat ik met foto 1208 laat zien.

Om nog even terug te komen op de dag van gisteren? Eerst een prachtige H.Mis opgedragen door kapelaan Blaschek, met medewerking van dochter Liesbeth en de kleinkinderen Nannie, Laurie en Jenet. Na de H.Mis hebben wij de dag vervolgt in Café-Zaal "de Klomp". Een oprecht woord van dank aan An, Ad en hun personeel, voor de verzorging, het was in één woord fantastisch! 

De receptie die om 19.00 uur begon, was zeer druk bezocht. Een zo goed als voltallig "Maas- en Neergalm" bracht een serenade met liederen, die uit het hart gegrepen waren en voorzitter Gert Gielen zijn toespraak was ook niet mis. Mensen, mensen, allemaal dank! Niet te geloven! Als ik daar nog de kaarten die thuis zijn bezorgt, de mails en de wensen in het "Gastenboek" bij tel, is het niet te geloven, dat er zoveel mensen aan ons gedacht hebben. Later op de avond was er nog een koud en warm buffet, zeer goed verzorgt door catering Daamen.

Nellie, Jos en personeel ook aan jullie onze dank, het was fantastisch!

Daarna in de kleine uurtjes naar huis en zo kunnen jullie wel begrijpen waarom dit alles er nu pas staat!

 

Vrijdag 20 januari 2006. In het Belgische Bree is op 19 januari 2006 een meisje, genaamd Shirley Huisman geboren. Zij heeft "NAERSE" voorouders. Haar moeder Simone Briels is een dochter van Karin Briels-Schell die geboren is in Neer en die weer een dochter is van Nellie Schell-Eggels, die voor de oudere Neerenaren beter bekend is als Nelke van Maos vanne Drees. Aan de totale familie onze Hartelijke Gelukwensen met deze vier generaties.

Onder de rubriek "Geboren" meer gegevens en een foto!

 

Vrijdag 20 januari 2006. Foto nummer 1207 van "Zomaar un foto" is nog eens een foto van het paar, dat vandaag hun Gouden feest viert. Ook U bent welkom om tussen 19.00 en 20.30 uur, ons de hand te komen drukken.

 

Donderdag 19 januari 2006. Uit de krant van vandaag: In het ziekenhuis te Roermond is 17 januari 2006 op 80 jarige leeftijd plotseling overleden Mevrouw To Heijnen-Hobus, de echtgenote van Wullum Heijnen en de moeder van onze dorpsgenote Mevrouw Riny van de Schoor-Heijnen. Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming. De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden zaterdag 21-1-2006 om 10.30 uur in de parochiekerk van Roggel waarna de begrafenis volgt aldaar. Het adres voor condoleances is: Pastoor Ruttenhofje 8, 6088 HN ROGGEL.

 

Donderdag 19 januari 2006. Vandaag weer eens een mooi vergezicht, door Dhr. Theo Lemmen van Hanssum genomen en door mij uitgezocht voor foto nummer 1206 van "Zomaar un foto".

 

Woensdag 18 januari 2006. Op verzoek van hun kinderen laat ik jullie onder "Jubileum" het echtpaar Gerlie en Jos Emonts-van Montfort die 25 jaar getrouwd zijn zien, dit tijdens hun prille verkeringstijd in 1975!

 

Woensdag 18 januari 2006. Ik ben er trots op, dat ik jullie wel met medewerking van de vastelaovenjdvereniging, vandaag met foto 1205 van "Zomaar un foto" de nieuwe Vorst van de Kwiebussen "Leike van Poels vanne Drèj" kan laten zien!

 

Dinsdag 17 januari 2006. Vandaag uit de krant. In Broekhuizenvorst is plotseling op 36 jarige leeftijd op 13 januari 2006 overleden: Dhr. Geert Jonkers de echtgenoot van onze oud-dorpsgenote Mevrouw Leonie Jonkers-van Melick. Aan Leonie, de kinderen, haar ouders Sjaak en Mia en al de andere familieleden Onze Oprechte Deelneming en veel sterkte bij het verwerken van dit zware verlies. Hier schieten alle woorden te kort!

Het afscheid zal plaatsvinden op donderdag 19 januari 2006 om 10.30 uur in de parochiekerk van de H.Naam Jezus te Broekhuizenvorst, waarna Geert in besloten kring naast zijn vader begraven zal worden.

Wensen jullie de familie ook sterkte toe! Het condoleanceadres is:

Blitterswijckseweg 18/a, 5871 CE BROEKHUIZENVORST.

 

Dinsdag 17 januari 2006. Vandaag is dan de dag, dat An en ik 50 jaar getrouwd zijn, zie daarvoor "50 jaar samen". Ik herinner mij die dag nog als de dag van gisteren en iemand die van bijzonderheden houdt, kan ik vertellen, dat het op die dag druilerig, mistig weer was. Drie dagen later begon het te vriezen (ook nog hard) en te sneeuwen en geloof het of niet, op 3 maart 1956 begon het pas weer te dooien. Dus er kan nog van alles komen!

 

Dinsdag 17 januari 2006. Van Meester Scheepers, directeur van basisschool "de Kwir" kreeg ik het verzoek om enige aandacht te schenken aan het feit, dat de school een clavinova geschonken heeft gekregen. Voor die er alles vanaf wil weten, lees de tekst bij foto 1204 van "Zomaar un foto" en je bent volledig ingelicht! P.S. Die wil weten hoe zo'n ding er uit ziet, ik heb een foto?

 

Maandag 16 januari 2006. Gistermiddag 15 januari 2006 is in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond op 74 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenoot Henri Berghs. Hij is de echtgenoot van Alda Berghs-Cuijpers. Aan Alda, de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

 

Maandag 16 januari 2006. Voor Dhr. Thei Bex is woensdag 18 januari 2006 om 10.00 uur een afscheidsdienst in het crematorium te Baexem, waarna de crematie volgt aldaar. Dinsdag om 19.00 uur is er in de parochiekerk van Neer een avondwake. Het correspondentieadres is: Bergerstraat 37/c, 6086 BL NEER.

 

Maandag 16 januari 2006. Herman Verkoelen zond mij weer een mooie foto, die hij gistermorgen in de heldere vrieslucht had genomen. Omdat ze zo goed bij de vorige foto aansluit heb ik ze direct gebruikt voor "Zomaar un foto" 1203.

 

Zondag 15 januari 2006. 17.30 uur. "NAER" haet eine noewe Vorst-Kwiebus". De nu nog 46-jarige Leonardus Petrus Paulus Pouls, voor de meesten van ons beter bekend als: Leike van Ton van Poels vanne Drèj is zojuist uitgeroepen tot de nieuwe Vorst. Vanaf deze plek wensen wij de nieuwe Vorst een plezierige regeringsperiode!

 

Zondag 15 januari 2006. In de rubriek "Bevers" zijn nog een paar foto's bij geplaatst en onder "Allerlei" ook nog een bericht van Harie van Pietjes over die bevers.

 

Zondag 15 januari 2006. Vandaag met foto 1202 van "Zomaar un foto" laat ik jullie de bypass zien, toen hij in februari 2002 een keer in gebruik was.

 

Zaterdag 14 januari 2006. Op 52 jarige leeftijd is plotseling overleden Dhr. Thei Bex, echtgenoot van Mien Bex-Peeters. Mien is een dochter van Sjra van Zégere-Deuèrke vanne Bergerstraat. Aan Mien en familie Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

 

Zaterdag 14 januari 2006. De foto die ik vandaag genomen heb (nummer 1201) voor "Zomaar un foto" is een familie groepsfoto, waar ik vermoedelijk veel achter neefjes en nichtjes een plezier mee kan doen.

 

Vrijdag 13 januari 2006. De algemene agenda over 2006 alsmede de agenda onder "Maas- en Neergalm" zijn weer met veel datums aangevuld. Noteer ze nu al in Uw agenda. Bijvoorbeeld de jaarlijkse "Dorpsfeesten".

 

Vrijdag 13 januari 2006. In de rubriek "Linken" zijn weer enkel linken aangebracht, bijvoorbeeld van "Kapsalon van Herpen" die nu ook een eigen site heeft.

 

Vrijdag 13 januari 2006. Vandaag foto 1200 van "Zomaar un foto" voor jullie geplaatst. Het is een foto van een oud Neerenaar, waar ik veel herinneringen aan heb. Ten eerste via de Sacramentschutterij waar we beiden lid van waren en dan, zoals ik al schreef: de winkel waar bijna, ik durf haast te stellen, alles te koop was!

 

Donderdag 12 januari 2006. Ook nog vernomen, dat op 83 jarige leeftijd in het Ouderencentrum Huize Beek en Bos te Heythuysen op 10 januari 2006 is overleden, onze oud-dorpsgenote Tina Beckers-Dierx, voor ons beter bekend als Tina van van Heel van Gendijk. De plechtige uitvaartdienst is op zaterdag 14-1-2006 om 10.30 uur in de kerk van Johannes de Doper te Baexem, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op het kerkhof aldaar. Aan de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor jullie condoleances is: Rhijdtstr.17/a, 6095 BJ BAEXEM.

 

Donderdag 12 januari 2006. Foto 1199 van "Zomaar un foto" is weer eens een echt "NAERS" vergezichtje. Ook best de moeite waard om te bekijken!

 

Woensdag 11 januari 2006. Uit de krant van vandaag. Op 9 januari 2006 is onze oud-dorpsgenote Mevrouw Mia van Helden-Simons, voor velen van ons beter bekend als "Meidje van Botter-Graadtje" op 71 jarige leeftijd overleden. De plechtige uitvaartdienst zal gehouden worden op vrijdag 13-1-2006 om 10.30 uur in de parochiekerk van Haelen, gevolgd door de begrafenis op het R.K. kerkhof aldaar. Aan haar kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor jullie condoleances is: De Pastorij 1, 6081 AZ HAELEN.

 

Woensdag 11 januari 2006. Foto 1198 van "Zomaar un foto" laat jullie een echte winterse foto zien, ingezonden door Meester Tjeu Scheepers. Het is maar een paar dagen zo geweest, voor de rest is het kwakkelen.

 

Dinsdag 10 januari 2006. Voor foto 1197 van "Zomaar un foto" heb ik eens een kleurrijke foto uitgezocht. Moet eerlijk zeggen, het is geen foto die ik zelf geknipt heb, maar wie wel? Dat weet ik ook niet! Ik zag ze in mijn bestand staan, daarbij de mooie kleuren en dan is voor mij de keus snel gemaakt. Hopelijk doe ik er meer een plezier mee!

 

Maandag 9 januari 2006. Het is gelukt, de foto's van de musical "Het mooiste geschenk" staan op de startpage onder "Musical de Kwir". Best de moeite waard om eens te bekijken.

 

Maandag 9 januari 2006. Basisschool "de Kwir" heeft in de Kersttijd een musical opgevoerd. Daarvan heeft Meester Scheepers mij een serie foto's laten toekomen. Eén daarvan plaats ik vandaag als foto nummer 1196 van "Zomaar un foto". Van de rest hoop ik binnenkort een collage te kunnen laten zien! Let in deze rubriek op de mededelingen.

 

Zondag 8 januari 2006. Met foto 1195 van "Zomaar un foto" laat ik jullie nog eens een straatgezicht hier in "NAER" zien. Als men dat zo ziet, kan men zeggen dat het er mooi verzorgd uitziet!

 

Zaterdag 7 januari 2006. Gisteren 6 januari 2006 is op 66-jarige leeftijd in het St.Laurentius ziekenhuis te Roermond overleden, onze dorpsgenoot Piet Geelen, voor de meeste van jullie beter bekend als Pietje van Sjeng vanne Slup. Hij wordt op woensdag 11-1-2006 in Baexem gecremeerd, na een uitvaartdienst in de parochiekerk van Neer om 10.30 uur. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor jullie condoleances is: Visseberg 13, 6086 CS NEER.

 

Zaterdag 7 januari 2006. De tijd van Kerst en Nieuwjaar is voorbij en daarom heb ik vandaag de Kerst- en Nieuwjaarswensen alweer verwijderd. We zullen zeggen: tot het volgend jaar!

Zoals beloofd al de foto's die binnen zijn gekomen, geplaatst onder "Bevers" en de berichten die er bij horen, staan in de rubriek "Allerlei". Het is echt de moeite waard alles te bekijken en ook te lezen.

"Zomaar un foto" nummer 1194 die ik vandaag plaats is weer eens heel iets anders. Zoals jullie weten ben ik trots op onze bierbrouwerij de Lindeboom. Er kwam bij mij een foto binnen, die in Harlingen in het verre Friesland genomen is. Vandaag laat ik jullie een zaak zien, die "Oos beer" daar verkoopt.

 

Vrijdag 6 januari 2006. In "de Ark" te Roermond is op 4 januari 2006 op 79 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenote Toos Heltzel-Spiertz. Aan haar man, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Toos zal in het crematorium te Baexem gecremeerd worden na een plechtige uitvaartdienst in de Kapel van O.L.V. in 't Zand te Roermond op maandag 9 januari 2006 om 14.30 uur. Het adres voor condoleances is: Muggenbroekerlaan 162, 6045 BD ROERMOND. 

 

Vrijdag 6 januari 2006. Liesbeth aan den Boom heeft mij weer een paar namen kunnen geven van de foto van de drumband. Bij foto 1193 die vandaag als "Zomaar un foto" geplaatst wordt, heb ik de namen die ik meen dat het zijn, er bij gezet. Als iemand het daar niet mee eens is? Laat het dan weten.

 

Donderdag 5 januari 2006. Op dit moment (16.45 u.) is een reactie met namen op foto 1191 binnengekomen, die ik ook al bij die foto geplaatst heb. De vraag is? Wie kan de lijst verbeteren en/of nog aanvullen? Je zou moeten zeggen: voor hen die er op staan, moet dat toch een peulenschilletje zijn.

 

Donderdag 5 januari 2006. Met foto 1192 van "Zomaar un foto" van vandaag heb ik weer een groepsfoto, waar vermoedelijk verschillende kinderen weer blij mee zullen zijn. Dat omdat hier hun moeders nog als jonge meisjes opstaan.

 

Woensdag 4 januari 2006. In de rubriek "50 jaar samen" staat een echtpaar met foto en al, die op 17 januari 2006 vijftig jaar getrouwd zijn. Het is toch gek! Ik schrijf het liever van anderen, dan van mijzelf op deze site. Waarom? Vijftig jaren samen, dat betekend dat men oud aan het worden is!

Misschien kan ik hier nog eens even laten weten, dat ik alle familieberichten graag wil plaatsen, maar dan moet ik ook degelijk ingelicht worden, want foutjes zijn zo snel gemaakt.  

 

Woensdag 4 januari 2006. De nieuwe nieuwsbrief (januari 2006) van bakkerij Nijssen is er weer. Ga maar snel kijken wat er aangeboden wordt!

 

Woensdag 4 januari 2006. Op maandag 2 januari 2006 is op 98 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenote Mevrouw Maria Katharina Sonderkamp. Zij woonde in de woonvoorziening "Spuitjesdom". Voorafgaand aan de crematie in Baexem is er een plechtige uitvaartdienst op vrijdag 6-1-2006 om 12.30 uur in onze parochiekerk. Aan haar familie: Onze Oprechte Deelneming.

Het correspondentieadres is: Staaiweg 15, 5921 KK Blerick.

 

Woensdag 4 januari 2006. "Zomaar un foto" nummer 1191 van vandaag is weer eens van een heel ander genre. Dat is een foto van een drumband. Vele van die op die foto staan, zullen nu al wel ouders zijn. Ben benieuwd of ik er veel bezoekers aan deze site, blij mee heb kunnen maken?

 

Dinsdag 3 januari 2006. Op de "Zomaar un foto" van vandaag, zijn al verschillende reacties gekomen. Ik zal nog even aanzien wat er nog meer binnen komt, dan zal ik de gegevens bundelen en er onder "Allerlei" een artikeltje aan weiden.

 

Dinsdag 3 januari 2006. Al op 31 december 2005 is geboren: Mats, zoon van Frits en Nataschja Hermans-Muijres. Frits is een zoon van Arno van Segrade-Dreeske en Toke van Frits oet 't Streutje. Aan de ouders en de rest van de familie onze Hartelijke Gelukwensen. Het adres voor jullie felicitaties is: Rieterweg 5/a, 6086 PT NEER.

 

Dinsdag 3 januari 2006. Rukt de bever op? Ger van de Bool zond mij een foto, die hij genomen heeft in de buurt van Dieker, niet verwisselen met Gendijk. De foto laat duidelijk vraat aan een grote struik zien, maar of het van een bever is? Wie kan uitleg geven? De foto staat voor een paar dagen onder "Zomaar un foto". Het is nummer 1190. Een tijdje terug heb ik een serie foto's, genomen door Sjack Emonts in het Leudal, geplaatst. Die lieten ook zulke vraatsporen zien. Er is later ook nog eens melding gemaakt van vraat aan boompjes die geplant waren aan het Zwaarveld, dat is de weg dicht bij Dieker en die gaat van de Hagendoorn naar Wienerte. Daar is toen draad om gespannen.

Nogmaals! Wie weet er het fijne van?

 

Maandag 2 januari 2006. Vandaag is geboren: Sjeng, zoon van Rogier en Micha Theelen-Poels. Rogier is weer een zoon van Thei van Sjaen en Lies Ebisch. Hartelijk Gefeliciteerd met deze uitbreiding van de familie. Voor jullie felicitaties is het adres: Dries 32, 6086 AW NEER.

 

Maandag 2 januari 2006. Voor "Zomaar un foto" nummer 1189 van vandaag heb ik gekozen voor een Nieuwjaarskaart, die 51 jaren geleden is verstuurd. Deze komt uit de oude paperassen van de ouders van An van Peter Sijben. Komt iemand van jullie eens ergens iets tegen, dat ook geschikt is om te plaatsen, ben er zuinig op en probeer het bij mij terecht te laten komen. Het kan van alles zijn, ook b.v. een mooie (oude) gezinsfoto. Alleen met jullie hulp kan de rubriek "Zomaar un foto" aan het draaien blijven. Voor elke inbreng, ben ik dankbaar!

 

Zondag 1 januari 2006. In de rubriek "Jarigen" staat vanaf nu een dorpsgenote die op dinsdag 3 januari 2006, 85-jaar oud wordt. Hopelijk willen jullie je de moeite nemen om haar even te feliciteren. Zij zal dat zeker waarderen!

 

Zondag 1 januari 2006. Ben een beetje laat met het omzetten van de foto. Wij hadden bij onze vriendin Lieke samen met nog enkele anderen het nieuwe jaar ingeluid. De kijkers die op "Zomaar un foto" nummer 1188 van vandaag hebben gewacht, krijgen nu een pracht dorpsgezicht te zien.

 

Zondag 1 januari 2006. Ik zal ook hier beginnen met, aan alle bezoekers

van deze site, een Gelukkig maar vooral één Gezond Nieuwjaar te wensen. Voor ons gezinnetje durf ik gerust te stellen: als het wordt als het vorige, dan ben ik ruimschoots tevreden.

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.