Het nieuws van jan. 2005:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik mijn adres www.pietvantoon.nl als startpage! In te stellen onder "Extra" en dan kijken onder: internet opties. Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

Maandag 31 januari 2005. Van de regionale Schaakvereniging "Leudal" waar ook Neerse mensen lid van zijn, kreeg ik het verzoek een link op mijn site te plaatsen. Jullie kunnen ze vinden, als op mijn startpage op "Linken" wordt geklikt en dan wijst het zich van zelf!

Maandag 31 januari 2005. Alweer de laatste dag van de maand, wat vliegt de tijd toch om, dat was vroeger toen ik nog jong was niet zo, toen duurde alles veel langer. Gisteren op de receptie van onze Vorst werden verschillende personen onderscheiden. Daar waren ook negen dames van de "Damesgymclub 1965" bij. Die hebben het gepresteerd om vanaf de oprichting 40 jaar geleden, nu nog steeds lid te zijn. Voorwaar een grote prestatie. Ik was in de gelegenheid enkele foto's te maken. Eén foto van die dames laat ik jullie met foto 864 van "Zomaar un foto" vandaag zien!

Zondag 30 januari 2005. Vandaag kreeg ik nog een foto van "Baolder" binnen. Ga ze maar eens bekijken op de bekende plek, onder 'Vorsten' in de rubriek "Fotogalerie".

Zondag 30 januari 2005. De foto die ik jullie vandaag met nummer 863 van "Zomaar un foto" laat zien, het echtpaar Simons-Luijten, plaats ik op verzoek van een achterkleinzoon, trouwens ook een Gerard Simons. Vermoedelijk doe ik met het plaatsen van die foto, er een heleboel nakomelingen een plezier mee? Denkt U ook een van die nakomelingen te zijn en U weet het niet zeker, stuur dan een mail met Uw zuivere gegevens zoals namen, geboorteplaats en datum van jezelf en je ouders. Vermoedelijk kan ik het nakijken!

Zaterdag 29 januari 2005. Mevrouw Elly Witteveen-Kromwijk heeft als prijs, één minuut gratis winkelen in de "SUPER" gewonnen. Gistermiddag was het zover en ik was er bij om enkele foto's te nemen. Bij foto 862 van "Zomaar un foto" laat ik er jullie ook iets van zien. Maar wat is één minuut dan snel voorbij!

Vrijdag 28 januari 2005. Binnengekomen de foto van het Boerepaar 2005 van Naer. Deze foto vinden jullie bij de anderen onder "Fotogalerie" en dan op 'Vorsten' klikken. De tekst die bij de foto hoort staat op de startpage onder "Uitnodiging". Ga het maar eens allemaal bekijken!

Vrijdag 28 januari 2005. Vandaag de droevige mededeling, dat op woensdag 26 januari '05 is overleden, onze dorpsgenote: Gertie Hinssen-Evers echtgenote van Frits Hinssen. De uitvaartdienst waarna begrafenis op het kerkhof te Neer zal plaats hebben op maandag 31 januari '05 om 10.30 uur in Evers uitvaarthuis, adres: Heythuyserweg 23, Horn. Wij wensen Frits, de kinderen en andere familieleden de sterkte toe, om dit zware verlies te kunnen dragen. Voor jullie condoleances is het adres: Gerhegge 1, 6086 PC NEER.

Vrijdag 28 januari 2005. Toch vandaag nog weer een winterse foto. Ik vond ze zo mooi dat ik ze jullie niet wil onthouden en plaats ze als foto 861 van "Zomaar un foto".

Donderdag 27 januari 2005. Het volgende berichtje kwam bij mij binnen, met het verzoek tot plaatsing: 

Oetzenjig van Omroop Leudal: ALAAF L1 mét deilname van "De Kroegadours" same mét joekskapel "Geine Paniek". Van zunjig 30 jannewarie toet en met woonsdig 2 fibberwari sjteeds óm 11.00 én óm 19.00 oor. KIEKE DUS !

Donderdag 27 januari 2005. Met foto 860 van "Zomaar un foto" laat ik jullie via de "Naerse" stage loper daar, zien welk weer het plaatselijk in Nieuw-Zeeland is. Gisteren kreeg ik ook nog een mooie winterfoto uit Weert binnen. Jan het wordt te veel van het goede als ik die ook nog plaats, maar evengoed: bedankt!

Woensdag 26 januari 2005. Er werd mij vandaag weer een jarige gemeld. Houden jullie ook geregeld de rubriek "Jarig" in de gaten?

Woensdag 26 januari 2005. Zojuist het bericht binnen gekregen, dat vanmorgen is geboren: Jort, zoon van Ralf en Saskia Korten-Florax. Ralf is een oud Neerenaar, zoon van Bep van Kapper van Dijk en Marcel Korten. Aan grootouders, ouders en familie: onze Hartelijk Gelukwensen. Zou U ook willen feliciteren, het adres is: Schout van der Heidenstr.10, 5981 DP Panningen.

Woensdag 26 januari 2005. De jeugdcarnaval heeft een fotoboek over het "Vastelaovesgebeùre" van 2005 gemaakt. Jullie kunnen het inzien via de button "Fotoboek" op mijn startpage. Zeker doen!

Woensdag 26 januari 2005. Gisteren een foto van de winter in Neer en vandaag een foto van de winter in Canada. Kitty van Roij was zo goed en stuurde mij voor foto 859 van "Zomaar un foto" een recente foto van hun winter.

Dinsdag 25 januari 2005. Weer eens een beetje winter. Dat laat ik jullie met foto 858 van "Zomaar un foto" van vandaag zien. De foto is gisteren door Harrie Geraets genomen en ook ingezonden.

Maandag 24 januari 2005. Letten jullie op? In de rubriek "Jarig" zijn twee nieuwe verjaardagen geplaatst!

Maandag 24 januari 2005. Gisteren begon schutterij St.Sebastianus met een H.Mis aan de viering van hun 450- en 50 jarig Jubileum. Ik mocht er enkele foto's nemen. Een daar van laat ik jullie met foto 857 van "Zomaar un foto" van vandaag zien.

Maandag 24 januari 2005. Net voor middernacht zag ik onze landgenoot Wennemars Wereldkampioen sprint op de schaats worden. Doet goed! Proficiat!

Zondag 23 januari 2005. Met foto 856 van "Zomaar un foto" ga ik even terug naar mijn schutterstijd. Ben nog altijd een groot sympathisant van de schutterswereld.

Zondag 23 januari 2005. Houden jullie vandaag de rubriek "Jarig" in de gaten?

Zaterdag 22 januari 2005. Foto 855 in "Zomaar un foto" is een foto van de kerk van Neer. Nu uit een andere hoek. Eerder al ooit geschreven, dat ze van alle kanten, boven alles uittorent. Hoe dichter bij men staat, als men ze fotografeert, hoe minder dat waar is!

Vrijdag 21 januari 2005. Wisten jullie, dat er ook weer BEVERS in het Leudal zitten? Sjack Emonts heeft foto's gemaakt van de vraat aan de bomen. Hij vroeg mij, ze te plaatsen, wat ik met genoegen doe! Ze staan op de startpage onder "Bevers in Leudal".

Van meester Tjeu Scheepers kwam een verzoek binnen tot plaatsing. Op mijn startpage onder "Actie Azië" vinden jullie hier meer over. Omdat ik al direct in het begin, aandacht heb gevraagd voor Marja van Leeuwen vind ik dit geweldig mooi!

Vrijdag 21 januari 2005. Van het Jeugd-boerenbruidspaar met hun getuigen kreeg ik zo'n mooie foto binnen, dat ik die jullie niet wil onthouden. Het is dan ook de foto die ik vandaag als 854-ste van "Zomaar un foto" plaats. 

Donderdag 20 januari 2005. Henk van Ratingen laat mij weten, dat hij foto 852 van dinsdag ook in zijn bestand heeft staan. Daar staat de aantekening bij, dat ze genomen is in 1925 bij de officiële opening van het nieuwe Patronaatsgebouw. Dat zou wel eens heel goed kunnen kloppen. Henk! Bedankt!

Donderdag 20 januari 2005. Weer tussen het oud spul gezocht en er ook een foto uitgehaald om als 853 van "Zomaar un foto" enkelen van jullie te verblijden. Ik hoor er al zeggen? "Zag ik er in 1971 zo uit?".

Woensdag 19 januari 2005. Zonet een mooie foto van het boeren bruidspaar van de basisschool "de Kwir" binnen gekregen. Ze is geplaatst bij "Fotogalerie" onder 'Vorsten'. Ga maar eens naar het leuke paar en de getuigen kijken! Bijna tegelijk kwam ook de foto binnen van de Jeugdvorst van dit jaar met zijn gevolg. Ze staat in dezelfde rubriek als de anderen en het is best de moeite waard, daar ook naar te gaan kijken.

Woensdag 19 januari 2005. Dhr, Sjang Thissen zond mij een recent genomen foto van zijn huis. Daarmee mocht ik de foto van Hammermolen 14 vernieuwen. Het bewijst, dat de rubriek "Straten Neer" nog steeds in de belangstelling van mijn kijkers staat en dan ben ik nog niet overal geweest. Als het "weer" er weer eens naar is, zal ik toch eens proberen het karwei af te maken.

Woensdag 19 januari 2005. Voor foto 852 van "Zomaar un foto" heb ik weer eens bij het oud spul gekeken en naar ik dacht iets bruikbaars gevonden. Wie zou nog iets over die foto kunnen vertellen?

Dinsdag 18 januari 2005. Met foto 851 van "Zomaar un foto" zit ik vandaag weer eens op een locatie in Neer, die ik de moeite waard vond om aan jullie te laten zien.

Maandag 17 januari 2005. Gisteren zijn foto's gemaakt van de Vastelaovenjd vereniging. Een daarvan (nummer 850 al) heb ik voor "Zomaar un foto" van vandaag gekozen. Ik heb ze groot gehouden, zodat er een goede afdruk van te maken is. Succes er mee!

Zondag 16 januari 2005. Onder mijn "Linken" staat een link naar de site van onze dorpsgenoot Peter Moors. Daarvan werkte de index niet, dat is nu opgelost.

Zondag 16 januari 2005. Op de vraag, welke tractor dat wel kon zijn? Daar hebben verschillende van mijn kijkers op gereageerd. Het blijkt een Lanz te zijn en enkelen konden mij ook nog zeggen: dat het een Buldog was!

Zondag 16 januari 2005. Vanmiddag een foto van de Raod van Elf voor hun Kwiebustempel kunnen/mogen maken. Ze is geplaatst onder "Fotogalerie", de link 'Vorsten 2005'. Ga ze maar eens bekijken! 

Zondag 16 januari 2005. Zonet een foto en de namen van het "Boerebroedspaar" van dit jaar binnengekregen. Ga ze zien onder "Fotogalerie" op mijn startpage en dan klikken op 'Vorsten 2005'. Daar staan ze zoals onze Vorst ze, tijden het groot vastelaovesbal aan het publiek voorstelde. Hier volgen de namen: Bruidegom: Eef Verheijden (Eef van Chris van Braods-Kaop en Lies oet Lottum): Bruid: Marij Dorssers (Marij van Jantje van Dorsers-Wöllem van 't Eilanjd en Nes van Vèrvers-Sef);Getuigen: Anjo Timmermans (Anjo van Gieël van Toon en van Trui van Kaarle-Harie) en Joop Thommassen ( Joop van Jantje van Juupke van Thomasse). Proficiat met deze keuzes!

Zondag 16 januari 2005. Vandaag wel een wat oudere foto voor de rubriek "Zomaar un foto" maar van een heel ander genre. Voor de liefhebbers zal foto 849 iets aparts zijn.

Zaterdag 15 januari 2005. Vanavond in de Carnavalsmis geweest. Geweldig, hoe mooi en prachtig deze Mis was verzorgd. In een druk bezochte dienst met veel zang en muziek, die als thema had: "Kom maar achter Mij aan" werd door alle aanwezigen genoten! Dames en Heren: BEDANKT!

Zaterdag 15 januari 2005. Foto 848 van "Zomaar un foto" is er een die genomen is op het eind van de oorlog. Het is de O.D. voor café Keiren in de periode dat wij hier in Neer pas bevrijd waren. Die op deze foto staan ken ik bijna allemaal, maar wie kent ze allemaal en kan mij dat vertellen? 

Zaterdag 15 januari 2005. Nu een minuutje na 0 uur, merk ik dat nu op dit moment radio Nederland I op die zender zit, waar overdag onze Limburgse zender op te beluisteren is.

Vrijdag 14 januari 2005. Weer een overlijdensbericht van de Beurskens-kant. Nu is het onze oud dorpsgenote Mia Polmans-Beurskens (oudste dochter van Spekkers-Piet), sinds 1998 weduwe van Thei Polmans, die vandaag op 82-jarige leeftijd in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond is overleden. De uitvaartdienst voor Mia is op woensdag 19-1-'05 in de parochiekerk te Swalmen. Aan de kinderen, aangehuwde en familie Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor jullie condoleances is: Asseltsestr.48, 6071 BT Swalmen.

Vrijdag 14 januari 2005. Vanaf vandaag kan ik jullie laten genieten met de Limburgse Radiozender L1, tenminste als Windows Media Player of een andere player op Uw PC aanwezig is. Het lijkt mij echt iets voor mijn kijkers in den vreemde. Op mijn startpage staat aan de rechterkant ergens "L1 Internetradio". Klik er op en luisteren maar. Als men iets anders moet doen, hij kan op de achtergrond jullie laten meegenieten. Zelf ben ik dit aan het schrijven en tevens aan het luisteren!

Vrijdag 14 januari 2005. Het blijkt, dat de begrafenis van de jongens 60 jaar geleden, niet op de dag van vandaag is geweest (zoals ik eerst dacht), maar op 11 januari. Als mij dat eerder bekend was geweest, had ik de foto's die ik vandaag als 847 bij "Zomaar un foto" plaats, dinsdag al geplaatst. Het blijft echter even tragisch en wij houden ze nog steeds in onze gedachten. Als iemand de drie misdienaars herkent op de onderste foto, gaarne bericht!

Vrijdag 14 januari 2005. De uitvaartdienst voor Chrit Nijskens is dinsdag a.s. om 11.00 uur in de Christus Hemelvaartkerk, Schrijenstr.4, te Sittard. 

Donderdag 13 januari 2005. Vanmorgen het bericht ontvangen, dat vanmorgen thuis in zijn vertrouwde omgeving op 78 jarige leeftijd is overleden, Dhr. Chrit Nijskens, echtgenoot van onze dorpsgenote Mien Vaessen (Mien van Faose van Haonsum) en al eerder weduwnaar van onze dorpsgenote Anny Beurskens (Annie van Spekkers-Piet van Wienerte). Mien, kinderen en verdere familie onze Oprechte Deelneming. Het condoleanceadres is: Darwinstr.3, 6132 GW SITTARD. Verdere gegevens ontbreken alsnog.

Donderdag 13 januari 2005. Uit de krant van vanmorgen: "Boerenbond krijgt nieuwbouw in Neer". Dat moeten ze mij dan eens vertellen, waar iets te 'krijgen' is. Gewoonlijk moet men zo iets kopen! Bij navraag blijkt, dat er een geheel nieuwe winkel en magazijn wordt gebouwd. Vooral omdat het huidige gebouw zo dicht op de "Riekswaeg" ligt, lijkt het mij, dat ook dat weer een mooie aanwinst voor "Naer" gaat worden.

Donderdag 13 januari 2005. Vandaag is er weer eens een luchtfoto als foto 846 van "Zomaar un foto" te zien. Hopelijk maak ik daar verschillende gezinnen, die in het betreffende gebied wonen, blij mee!

Woensdag 12 januari 2005. In deze carnavalstijd, daar ook zo af en toe aandacht aan. Met foto 845 van "Zomaar un foto" heb ik nog eens een echte! Op een enkel twijfel geval na, denk ik, dat ik ze nog allemaal ken. Iemand van jullie ook nog?

Dinsdag 11 januari 2005. Met nummer 844 van "Zomaar un foto" laat ik jullie onze Steeg zien van voor de oorlog. Het is een ansichtkaart, die mij vanuit Heytse werd toegestuurd. Hartelijk dank Margriet! 

Maandag 10 januari 2005. Gisteren, direct na de Hoogmis werd aan Mevrouw Martha Cox een Pauselijke onderscheiding met oorkonde uitgereikt. Met foto nummer 843 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een van de foto's zien, die ik heb kunnen nemen. Zeer velen kwamen de handen schudden.

Zondag 9 januari 2005. De geldinzamelingsactie van Fanfare De Eendracht vandaag bij het Nieuwjaarsconcert en de inzameling onder de leden van Gemengd Koor Vocante, Zangvereniging Maas- en Neergalm, Beugelclub: "Onder Ons", Seniorenvereniging  St. Martinus en Fanfare De Eendracht heeft het respectabele bedrag opgebracht van 1.858,37 Euro ten behoeve van de slachtoffers en nabestaanden van de ramp in Azië. Het geld is gestort op Giro 555. Allen die hebben bijgedragen hartelijk dank voor uw gulle gaven!

Zondag 9 januari 2005. Natuurlijk is iedereen nieuwsgierig naar de Vorsten van "NAER". De Jeugdvorst en de Grote Vorst zijn gezamenlijk vereeuwigd op een pagina die jullie kunnen vinden onder "Fotogalerie" en dan klikken op "Vorsten 2005". Zijn er nog ergens Naerenaren Vorst of Prins? Ze kunnen er nog bij! Zend een goede foto met de gegevens en ze wordt er bij geplaatst! 

Zondag 9 januari 2005. Foto nummer 842 van "Zomaar un foto" laat jullie de kranslegging gisteren, op het graf van de 60-jaar geleden verongelukte jongens, zien. Voorafgaand werd er in de Mariakapel een herdenkingsdienst gecelebreerd door Pastoor Naus. Het was een integere familie aangelegenheid!

Zaterdag 8 januari 2005. De identiteit van het jongetje, waar ook ík vandaag een foto van plaatste, is bekend. Het is de 18 maanden oude Hannes Bergström uit het Zweedse Göteborg. Helaas is zijn moeder nog vermist... Wil iemand er meer van weten, kijk dan op onderstaande link:  http://www.cbsnews.com/stories/2004/12/29/world/main663849.shtml

Zaterdag 8 januari 2005. Vanavond is de 45-ste Jeugd Vorst van Naer uitgeroepen, het is: Paul Keizers, zoon van Wiel van Sjra Keizers vanne Baanjd en Betsie van Kupers Wiel en van Marian van Pietje Rijks oet Heytse. Vanaf hier Hartelijk Gefeliciteerd. Wilt U nu direct een foto van hem zien? Ga dan naar: www.jeugdkwiebusse.nl

Zaterdag 8 januari 2005. Vandaag 60-jaren geleden, het was op een maandag, trof Neer een grote ramp. Ondanks dat Neer in de frontlinie lag, wilden en dat deden ze ook, de kinderen spelen. Met elf waren ze aan het Patronaat bezig. Daar lag ook nog een hoop oorlogsmateriaal, dat de Duitsers hadden laten liggen. Welke explosieve dat er allemaal lagen zal wel niemand precies weten, maar dat het lelijk spul was, dat bewijst de ontploffing, die daar plaats vond. Zeven van de elf jongens waren dood en nog eens vier zwaar gewond. Vandaag wordt in de Mariakapel aan de Leudalweg een herdenkingsdienst voor de jongens gehouden. Er zal alleen plaats zijn voor de nabestaanden. Ik laat jullie met foto nummer 841 van "Zomaar un foto" de plaats zien waar het indertijd gebeurd is. Er staan twee wachtposten op die foto. Hadden ze er maar eerder gestaan, maar dat is en blijft altijd zo! 

Vrijdag 7 januari 2005. Onze dorpsgenoot Peter Moors, zoon van Piet van Moors-Pietje en van El van Toon van Scheeres-Lowie heeft ook een eigen site en vroeg mij een link te plaatsen. Hij staat onder "Linken" op de start-page. Ga hem maar eens bezoeken, hij maakt mooi ets- en schilderwerk!

Vrijdag 7 januari 2005. Van de Joekskapel "Geine Paniek" kwam het verzoek binnen, om ook naar hun site een link te plaatsen. Dat is ondertussen gebeurd en hij is te vinden op mijn startpage onder "Linken". Ga ze maar eens bezoeken!

Vrijdag 7 januari 2005. Een Pauselijke Onderscheiding in Neer! Onze dorpsgenote Mevrouw Martha Cox ontvangt deze Pauselijke Onderscheiding op zondag 9-1-2005 tijdens de Plechtige Hoogmis, die om 10.00 uur begint. Zij ontvangt die onderscheiding vanwege, dat zij ruim 45 jaar huishoudster van Pastoor Naus is en daardoor vaak onopgemerkt van grote betekenis is geweest voor de kerk. Na de H.Mis is er in de kerk gelegenheid om haar en Pastoor Naus te feliciteren. Mevrouw vanaf hier al Hartelijk Gefeliciteerd! Hun adres thuis is: Berkenlaan 14, 6086 CP NEER.

Vrijdag 7 januari 2005. Morgen is het 60 jaar geleden, dat op maandag 8-1-1945, op de beugelbaan onder de hal aan het Patronaat, 7 jongens verongelukten, zes uit Neer en een vacantiegangertje uit Beegden. Morgen zaterdag 8-1-'05 wordt er in de Wittekapel om 14.00 uur een herdenkingsdienst door Pastoor Naus opgedragen. Omdat de plaats in de kapel zo beperkt is, kunnen alleen de familieleden van de betrokken families, de dienst binnen bijwonen. Jammer! Maar het kan niet anders.

Vrijdag 7 januari 2005. Dhr. Jac Prinsen (zie gisteren) wordt op maandag 10-1-2005, na een uitvaartdienst om 10.30 uur in de parochiekerk van Baexem, op het kerkhof aldaar begraven. Het condoleance adres is: Mia Prinsen-Dirkx, Dorpstr.19, 6095 AE Baexem.

Vrijdag 7 januari 2005. Foto nummer 840 van "Zomaar un foto" is een familie foto en ik hoop, dat ik daar veel nakomelingen van dit gezin een plezier mee kan doen.

Donderdag 6 januari 2005. Gistermiddag 5 januari 2005 is in Baexem, enkele dagen voor zijn 73-ste verjaardag overleden: Sjaak Prinsen, echtgenoot van onze dorpsgenote Mia Prinsen-Dirkx (Mia van Piette-Wulm) van Hanssum. Verdere gegevens ontbreken nog. Aan Mia en familieleden betuigen wij Onze Oprechte Deelneming.

Donderdag 6 januari 2005. Met foto nummer 839 van "Zomaar un foto" ga ik in de history van H.V.N. Daarmee laat ik jullie een jeugdkampioensteam uit 1976 zien. Geniet er nog maar eens van!

Woensdag 5 januari 2005. Van "Fanfare De Eendracht" kreeg ik ter plaatsing, het hier volgende bericht binnen: Neerse muziekgezelschappen ‘op de barricades’ voor Azië. Het kan niemand ontgaan zijn: de zeebeving in Azië. Velen hebben al hun bijdrage gestort om de getroffenen aan eerste levensbehoeften te helpen. Maar er is nog geld nodig, véél geld om al die getroffenen weer een klein lichtje in de toekomst te schenken. Fanfare De Eendracht heeft daarom besloten om hun nieuwjaarsconcert, dat zij als feestelijke jaaropener organiseert, in een geheel nieuw ‘jasje’ te steken. Het concert is namelijk omgedoopt tot een soort van benefietconcert, waarbij de opbrengst geheel ten goede zal komen aan de slachtoffers. De entree voor dit concert is helemaal gratis, maar bezoekers kunnen vrijwillig een geldelijke bijdrage leveren in een daarvoor bestemde pot. De leden van de fanfare gingen u al voor, tijdens een spontane oproep tijdens de repetitie. Ook gemengd koor Vocante en mannenkoor Maas- en Neergalm waren direct enthousiast en geroerd door het initiatief van hun ‘muzikale collega’s’. Ondanks dat zij niet aan het concert deelnemen, zullen ze wel een inzameling onder hun leden houden op de komende repetities, welke uiteraard bestemd is voor diezelfde pot! Een gevulde pot uit Neer in Azië lijkt misschien maar ‘een druppel op een gloeiende plaat’, maar maakt wel degelijk verschil voor de toekomst van diegenen die familie, huis en haard hebben verloren. Kortom, wilt u genieten van een heerlijk concert en ondertussen een goede daad verrichten, kom dan aanstaande zondag 9 januari naar gemeenschapshuis In den Haammaeker, Hoogstraat 2 te Neer. Het concert begint om 11.30 uur.

Gezien de muzikale kwaliteiten van de fanfare en daarbij de ondersteuning van de slachtoffers in Azië, zal het concert dubbel de moeite waard zijn!

Woensdag 5 januari 2005. Vandaag heb ik weer eens een prachtige, met veel nostalgie, foto voor jullie. Ik laat ze dan ook vol trots als foto nummer 838 van "Zomaar un foto" aan jullie zien.

Dinsdag 4 januari 2005. Onder mijn rubriek "Fotogalerie" gaan binnenkort verschillende reportages (onderwerpen) verhuizen naar de "Bewaarplaats", dit om weer plaats te creëren voor andere dingen. Wil iemand van jullie nog iets overnemen uit die rubriek, doe het dan nu, want in de bewaarplaats kunnen jullie er niet meer bij!

Dinsdag 4 januari 2005. Vandaag met foto 837 van "Zomaar un foto" nog weer eens een luchtfoto van de nostalgische kern van NEER.

Maandag 3 januari 2005. Van de Vastelaovesvereniging "VV. de Kwiebusse" kreeg ik het verzoek binnen om een link naar hun site te plaatsen. Daar heb ik met genoegen aan voldaan. Ze staan onder "VV de Kwiebusse".

Maandag 3 januari 2005. De Kerst- en Nieuwjaarswensen die waren binnen gekomen en die ik op de site had geplaatst, zijn vandaag weer verwijderd. Voor de eerste keer dat die mogelijkheid was, viel mij de deelname niet tegen. We zullen zeggen: Tot de volgende keer!

Maandag 3 januari 2005. Geboren op 27 december 2004: Kris, zoon van onze dorpsgenoten Leon en Wendy Pouls-Janssen. Wij wensen de ouders en familie van Harte Geluk met deze uitbreiding van de familie. Als jullie willen feliciteren, het adres is: Ulensvaaren 61, 6086 GC NEER.

Maandag 3 januari 2005. Hier volgt de aanvullende informatie, bij het overlijdens bericht van Antje Strous. De avondwake heeft dinsdag 4-1-'05 om 19.00 uur in de Boskapel van verpleeghuis Hornerheide te Horn plaats. De uitvaartdienst is woensdag 4-1-'05 om 10.30 uur in de St.Martinus parochiekerk van Neer, waarna begrafenis op ons kerkhof "Hammerveld". Jullie condoleance adres is: Familie P.Berben, Molenstr.25, 6086 BP NEER.

Maandag 3 januari 2005. Zoals gisteravond gezegd laat ik jullie met foto 836 van "Zomaar un foto" twee foto's van de nieuwe Vorst Kwiebus zien.

Zondag 2 januari 2005. Heb vandaag ook enkele foto's van de nieuwe Vorst Kwiebus kunnen maken. Vannacht om +/- 00.00 uur wordt "Zomaar un foto" vernieuwd. Daar zal hij te zien zijn!

Zondag 2 januari 2005. Van Schutterij St.Sebastianus kwam het verzoek binnen om een beetje aandacht te schenken aan hun groot jubileumfeest in dit jaar. Daar ben ik vandaag aan begonnen: onder "Oude Schutten" op mijn startpage staan de berichten, die binnen komen. Vandaag al de eerste. Ga het zien!

Zondag 2 januari 2005. Bij "Zomaar un foto" heb ik vandaag met foto 835 weer eens wat heel anders. De voorkant van een bidprentje bij een overlijden. Voor mij was het zo iets unieks, dat ik het jullie niet wou onthouden.

Zaterdag 1 januari 2005. Nog laat het bericht binnen gekomen, dat op 28-12-2004 is geboren Sven, zoon van Jafeth en Angelique Domenie-Beenders. Hartelijk Gefeliciteerd met deze uitbreiding van de familie. Bij de berichtgeving was geen woonadres, maar misschien kunnen jullie feliciteren via het adres van de grootouders: Cor en Mia Beenders-van de Bercken, Graven 3, 6086 RA Neer. Voor die het niet weten, Angelique is een dochter van Mia van Kaok-Sjang.

Zaterdag 1 januari 2005. Vanavond op de TV de oproep van Marja van Leeuwen gezien en gehoord. Zij gaat voor de weeskinderen in Skri Lanka een weeshuis bouwen. Zij gaf haar site door. Om het jullie gemakkelijk te maken, heb ik daar een link naar toe gemaakt. Klik dubbel op "Marjo van Leeuwen" en daar staat haar uitleg, van wat ze wil gaan doen.

Zaterdag 1 januari 2005. Dan heb ik ook nog een droevig bericht. In het verpleeghuis "Hornerheide" is oudejaarsavond op 93-jarige leeftijd overleden, Johanna Strous (Antje van Stroes-Pieèr oette Steeg). Zij was de laatste uit dat gezin van 7 kinderen. Aan de familie: Onze Oprechte Deelneming. Verder bericht volgt nog.

Zaterdag 1 januari 2005. Eerst nog een verlaat geboortebericht. Op 13 december 2004 is geboren: Berend Rudolph, zoon van Rob en Diewer de Win-Windhorst. Diewer is een dochter van de ons aller dokter Ruud Windhorst. Aan Diewer, Rob, grootouders en familie onze Hartelijke Gelukwensen. Zouden jullie alsnog willen feliciteren, het adres is: Vondelkade 10, 2106 AJ HEEMSTEDE.

Zaterdag 1 januari 2005. Van onze V.V. de Kwiebusse kwam het onderstaande bericht bij mij binnen. Ik kan niet meer zeggen, dan een buitengewone goede geste!

Zondag 2 januari roepen wij onze nieuwe Vorst uit. Dat zal wel weer een geweldig feest worden. Maar tegelijkertijd zijn wij er ons van bewust dat aan de andere kant van de wereld, in Azië, heel veel mensen onvoorstelbaar diep in de ellende zitten. Wij kunnen en willen onze ogen daar niet voor sluiten. Als gebaar van steun en medeleven hebben wij besloten dat voor iedere genuttigde consumptie op ’t Vorst oetrope, 5 eurocent door ons wordt overgemaakt op giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. V.V. de Kwiebusse.

Zaterdag 1 januari 2005. Vandaag op de eerste dag van het nieuwe jaar, heb ik bij foto 834 van "Zomaar un foto" ook een "Nieuwjaars gedachte". Ik hoop dat bij jullie ook iets te missen is voor die ontzettende ramp in Azië. Onze Vastelaoves vereniging geeft een goed voorbeeld. Gisteravond in de kerk, werd de mededeling gedaan, dat de opbrengst van de collecte van vandaag en morgen, verdubbeld wordt door het kerkbestuur en ook in haar geheel zal worden overgemaakt op nummer 555 van het landelijk rampenfonds. Zo moet het!

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.