Het nieuws van januari 2002:
31 januari 2002. Vanmorgen enkele foto's aan de Friedesemolen gemaakt, zal proberen ze nog even op het net te zetten.

Mijn beugelvriend Erik Verstegen (Erik van Jo) is vandaag in het huwelijksbootje gestapt met Mieke Sanders uit Swalmen. Erik en Mieke van harte gefeliciteerd!

In Stramproy is op 26 januari 2002 geboren: Maaike Hendrikx, dochter van Henri en de Neerse Helma van Neerven dochter van Lenie van Neerven-Mennen van de Napoleonsweg. Zo heeft de tweeling Bjorn en Jeroen er een zusje bij.
Vanaf hier, hartelijk gefeliciteerd.
Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Veldstr.63, 6039 EB Stramproy.

Bij de gemeenteberichten van vandaag staat, dat aan de maatschap van Melick (Thei) vergunning is verleend, tot het oprichten van een bedrijfswoning op het adres: Houtgraven 9, 6086 PB Neer.

30 januari 2002. Ondanks dat ik weer eens een fikse verkoudheid heb opgelopen, wil ik mijn trouwe lezers mededelen, dat bij mij geen nieuws is binnengekomen.

29 januari 2002. Vanmorgen aan de Neerbeek weer enkele foto's genomen. Er kwam veel water af, maar het schijnt dat er geen gevaar is, het hoogste peil is bereikt. Zie voor de waterstanden de nieuwe rubriek op onze gezamelijke site <www.naer.nl>. Twee foto's (de 169-ste en de 170-ste) heb ik weer op mijn page "Stuw" geplaatst. Ga ze zien!

28 januari 2002. Vanmiddag bereikte mij het bericht, dat gisteren een Neerse amazone met paardrijden een geweldige prestatie heeft geleverd.
Het is Sanne Strous uit de Steeg, (dochter van Lei van Lei van Zenne-Renier) en zij is "Limburgs Kampioen" dressuur in de klasse BL-2 geworden.
Ik ben er zeker van, dat velen met mij, trots op haar zijn!

27 januari 2002. Vanmorgen en vanmiddag heb ik het genoegen mogen smaken, enkele foto's te maken.
Eerst de "Knapezengers" en later het "Boerenbruidspaar".
Wilt U ze zien? Surf naar mijn "Fotogalerie", klik op de bepaalde regel en Uw wens wordt bevredigd.

26 januari 2002. Op dit moment, 16.30 u. nog geen nieuws. Ja, gisterenavond is de eerste van de drie bonte avonden geweest. Zelf ben ik er niet geweest, maar van horen zeggen weet ik, dat het fantastisch is geweest.

25 januari 2002. De vorige week had ik al vernomen, dat deze week de overeenkomst tussen de gemeente Beesel en de gemeente Roggel en Neer zou worden getekend, aangaande de terugkomst van het voet- en fietsveer in de Maas, tussen beide gemeenten.
Omdat er nog geen 100% zekerheid was, zag ik nog af van plaatsing.
Nu blijkt het rond te zijn. Nol Bongers (zoon van de oude vaerman) gaat het exploiteren. Op eerste Paasdag 31 maart 2002 zal het veer voor de eerste keer, na zoveel jaren, weer varen. Vanaf die dag vaart het veer in de weekeinden en op feestdagen. Vanaf eind juni tot midden september zal het alle dagen varen, dan tot aan oktober weer alleen in de weekeinden en in de herst en winter helemaal niet.
Persoonlijk vind ik het prachtig! Dan kan men weer eens zonder al te veel poes-pas aan de andere kant van de Maas komen.  Nol veel sucses er mee!

24 januari 2002. Vandaag bereikte mij het bericht, dat Sjaak Cox (van Sef van de Baand) en Anny van Pol (van Harrieke van de Bergerstraat) op vrijdag 1 februari 2002 hun 25-jarig huwelijksfeest vieren. De receptie is van 19.30 tot 21.00 u. in "De Postkoets", Posthuisweg 13, 6085 AG Horn.
Vanaf deze plek wens ik ze veel geluk in de toekomst en op naar de 40.
Wilt U ze ook feliciteren, hun adres is: Steeg 1/a, 6086 EJ Neer.

23 januari 2002. Het gaat hard op Carnaval aan. Nog enkele weken en het is weer gepiept. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn de bonte avonden al.
Zo juist was ik even in het gemeenschapshuis.
Daar werd flink ingericht en gerepeteerd, om er een paar gezellige humoristische "Neer waardige" dagen van te maken.

22 januari 2002. Geen nieuws ontvangen.

21 januari 2002. Vanmiddag stuurde Mart Boonen mij een foto van zijn, terechte, trotse vader met zijn jongste kleindochter Maud.
Ga ze zien: "Fotogalerie" en dan klikken op Jan Boonen.

20 januari 2002. Vanmiddag weer eens naar mijn oude sport "BEUGELEN" geweest kijken. In Ell werden de 3-de en de 4-de ronde van het persoonlijk kampioenschap van de Nederlandse Beugel Bond (N.B.B.) in de hoofdklasse, verbeugeld. De 16 beste van de vorige rondes traden aan, om uit te maken, welke 4 uiteindelijk om het Nederlands Kampioenschap mogen strijden.
Er werd knap gebeugeld. Ondanks het verlies tegen Johan Verrest, kreeg Henry Creijns de publieksprijs; hij maakte drie prachtige kamerballen. Pé Raemakers maakte een prachtige kopkamer van onder uit de baan, maar dit kon hém ook niet meer baten; Johan Verrest was te sterk. Johan is ook dit jaar weer de grote favoriet voor de eindzegen; ik liet mij vertellen, dat hij de laatste drie jaar geen enkele wedstrijd in de competitie verloren heeft. Werkelijk, klasse!
Dan nu de uitslagen:
Marco Caris, Baexem - Huub Faassen, Melderslo     30-22
Piet Hanssen, Meijel - Jef Mans, Stramproy                30- 0
Gerard Driessen, Ell - Sjra Naus, Kessel                     30-24
Marc Gielen, Baarlo - Lei Hanssen, Ell                         30-22
Piet van Herten, Neer - Toon Smits, Hegelsom           30-26
Maykel Leijsten, Kronenberg - Erik Versteegen, Neer 30-26
Henry Creijns, Beek (B) - Frank Peeters, Maasbree     30- 0
Johan Verrest, Helden - Pé Raemakers, Leveroy         30-18
De volgende ronde:
Johan Verrest - Henry Creijns         30-22
Gerard Driessen - Piet van Herten  30-12
Marco Caris - Maykel Leijsten          30-22
Marc Gielen - Piet Hanssen              30-20
De vier finalisten zijn geworden:
Marc Gielen tegen Gerard Driessen en
Marco Caris tegen Johan Verrest.
Een van de twee winnaars wordt Nederlands Kampioen.
Wilt U meer over beugelen weten? Surf naar mijn page "Beugelen".

20 januari 2002. Op de late avond bereikte mij nog het bericht, dat Dhr. Jan Boonen (Jan van Keizersbos-Tjeu) vanavond een zeer belangrijke schuttersonderscheiding is uitgereikt.
Hij werd onderscheiden voor zijn verdienste bij de Limburgsche Volkscultuur, specifiek in het schutterswezen en werd benoemd tot broeder bij de Edele Eed Broederschap van de souvereine Orde van de Gouden Leeuw van Limburg en de Heilige St.Sebastianus. Hem werd gelijk een receptie aangeboden, waar de complete schutterij hem kwam feliciteren. Vanaf hier ook onze gelukwensen en wilt U hem ook fetéren, zijn adres luidt: Lindenstr.32, 6086 CM Neer.    

19 januari 2002. Vanavond, tijdens het Vastelaovesbal is het boeren-bruidspaar met de getuigen voor dit jaar, bekendgemaakt.
Wim Sillekens (van Sjaek van Sloes-Pieèr), directeur van de Centrale Volks Bank, was zo goed en gaf mij de namen door.
Bruidegom: Sjra Peeters, Hoogstraat. Zoon van Frans Peeters.
Bruid: Marian Niessen-Meerts, Kappert. (vrouw van Koos van Maantje van Halfers-Kaôp en dochter van Nel Geraets, van Lins van Bernaadje van Klein-Brumhold.
Getuigen: Har Houben, Hanssum. (van Sjeng van Hoebe-Bertje) en Hans Blomen, Hoogstraat. (afkomstig van Kessel)
Vanaf hier wens ik jullie, samen met de Oude-schutten een prachtige en geslaagde Vastelaovend-dinsdig!

19 januari 2002. Vanavond om 19.00 u. vond de "Vastelaovesmès 2002", georganiseerd door de carnavalsvereniging "De Kwiebusse Naer" in samenwerking met de Jeugdcarnaval Naer, de Kroegadoers, de Kwirzengers en de kapel Geine paniek, plaats.
De dienst vond plaats onder het motto: "Wae laote de kèrk inne midde". Een groot aantal kerkgangers heeft genoten van deze H.Mis. Ze was weer prachtig verzorgt!

18 januari 2002. Geen nieuws binnengekregen.

17 januari 2002. Het spreekwoord zegt: "Een vrijdags-lijk scheldt de week niet kwijt" en dat komt ook nog dikwijls uit. Vandaag moet ik U mededelen, dat Huub van Pol, zoon van Fried van Pol vanne Kappert, vandaag op 58-jarige leeftijd is overleden.
Hij wordt dinsdag 22 januari 2002, na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 u. op het kerkhof van Neer begraven.
Vanaf hier onze Oprechte Deelneming voor zijn vrouw, kinderen en familie.
Het adres voor Uw condoleance: Kappert 3, 6086 PA Neer.

Vanmiddag enkele foto's aan de Friedesemolen gemaakt. Ga ze zien bij "Stuw". Het werk begint goed op te schieten.

Gisteren 16 januari 2002 is geboren: Daan, zoon van Jan en Carla Metsemakers-Cox (Jan is een zoon van Wiel vanne Klomp oette Steeg).
Hartelijk gefeliciteerd met deze nieuwe Neerenaar.
Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Steeg 17, 6086 EJ Neer.

16 januari 2002. Vandaag hebben wij ze begraven, moeder Tina Derikx-Hendriks en haar zoon Jos. Sinds mensenheugenis en vermoedelijk ook nooit daarvoor, zijn er zoveel mensen naar een begrafenis gekomen. Ze konden niet allemaal in de kerk en de St.Martinuskerk van Neer is toch heus geen kleintje. Men kan zeggen: wat schiet je er mee op, maar toch? Het moet de nabestaanden een grote voldoening gegeven hebben, dat er zoveel mensen met hun meeleven!

15 januari 2002. Vandaag geboren: Mark Vossen, zoon van Huub en Marja Vossen-Peeters. Voor de duidelijkheid: Huub is een zoon van Piet van Leeuweriks-Andrees en Truus van Runkskes-Lowie. Vanaf hier: hartelijk gefeliciteerd.
Het adres voor Uw felicitaties: Sterrebosweg 20, 6086RD Neer.

Vandaag vernomen dat het huis van Spools-Piet (beter gezegd: de nieuwbouw) bewoond is. Na de laatste bewoonster, Spools-Trui, is het huis afgebroken en werd er een nieuw gebouwd. Monique Rooyakkers (een dochter van Piet van Spools-Kaat) is er komen wonen.
Aan de nieuwe bewoonster een van harte "WELKOM" in het Kwiebusriek Naer.

14 januari 2002. Ik wist het niet, maar wij hebben in Neer een club(je) dat/die zich de "Kroegadours" noemt. Of het ook kroeglopers zijn, weet ik niet, maar dat ze afgelopen zaterdag een geweldig resultaat behaald hebben, dat lieten ze mij weten.
Het schijnt een muziekgroep te zijn, die zaterdag in Maasbree op het regionaal liedjesfestival een eerste plaats behaald heeft met de meest originele kleding, uitvoering en zang. Vanaf deze plek, een van harte: Proficiat!
De prijs voor het beste liedje sleepte Baarlo in de wacht.
P.S. Jongens, de foto heb ik ook geplaatst. Ga naar 'fotogalerie' en klik op "de Kroegadours".

13 januari 2002. Van alle kanten hoor ik, dat mijn site niet open te krijgen is. Het is/was mij bekend, ik heb een fout gemaakt die niet zo een, twee, drie te herstellen is, ik hoop echter dat het in de loop van vanmorgen lukt om weer in de lucht te komen.
Niet klaar gekregen, hopenlijk morgen.

12 januari 2002. Mij bereikte het bericht, dat Mevrouw Tien Derikx-Hendriks, de weduwe van Piet Derikx (Piet van de Boks) gisterenavond laat, is overleden. Zij wordt woensdag 16 januari tegelijk met haar zoon Jos begraven.
Er zijn geen woorden te vinden om het grote leed, wat deze familie treft, te beschrijven. Denk en weet maar, dat alle Neerenaren in Neer en in de vreemde met jullie meeleven.

11 januari 2002. Uit de "Streekbode". Daar staat in, dat onze oud dorpsgenote Til van den Elsen-Berben, voor de Neerse mensen beter bekend als Tilke van Slaegers-Mina, haar schilderijen exposeert in het Streekmuseum Leudal St.Elisabethshof in Haelen. Deze tentoonstelling, die van 13 januari tot en met 10 februari 2002 te zien is, is haar eerste solo-expositie. U gaat toch ook even kijken?
Mijn gedacht is, dat ik namens veel Neerenaren spreek, als ik zeg: Til wij zijn trots op jou.

In die zelfde "Streekbode" staat ook, dat Don Feltges in The Gallery in Helden-Panningen exposeert. Hij is een van Helden afkomstige in Neer wonende Airbrush-kunstenaar, gehuwd met een Neers meisje (Truus van Jo en Mia Poukens-Rijks van Kinkhoven). Hij maakt met de spuitbus prachtige kunstwerken, ga ze zien in "The Gallery" aan de Kerkstraat in Panningen.

Vannacht is plotseling overleden, onze dorpsgenoot Thei Custers (van Custers-Pieèr van Kinkhoven) wonende op de Baand. Familie: onze Oprechte Deelneming.

Bij al dat slechte nieuws, komt toch nog een goed bericht. Donderdag 10-1-2002 is bij het echtpaar Twan en Petra van Heugten-Kusters een tweeling geboren. Een jongen en een meisje, Anthony en Fabiënne. (met dank aan Franka)
Hartelijk gefeliciteerd, wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Napoleonsweg 16, 6086 AE Neer.

10 januari 2002. Wie kon bevroeden, toen ik gisterenavond die paar regels in mijn dagboek schreef, dat het onheil zo dichtbij was. Mijn jachtvriend Jos Derikx is gisterenavond op 50 jarige leeftijd dodelijk verongelukt. Het ongeluk is gebeurd, op de bij opvriezing zeer verraderlijke Leudalweg.
Het is niet te beschrijven, hoe hard dit overlijden in Neer aankomt.
Annelies, Pieter, Monique, moeder Tien en familieleden, het is zeker dat ik namens de gehele Neerse gemeenschap spreek, als ik hier onze Oprechte Deelneming met dit zware verlies uitspreek.

9 januari 2002. Vandaag is het van het zelfde laken een pak, dus geen nieuws. In weze is dat niet zo erg, dan is ook niemand dood.

8 januari 2002. Graag zou ik jullie nieuws vertellen, maar ik heb vandaag weer niets binnengekregen.

7 januari 2002. Vanavond vanaf 20.00 u. is er voor geinteresseerden, bij onze heemkundevereniging in het lokaal bij café "Maneslust", een inloopavond. Bent U geinteresseerd in een van de onderwerpen, die wij in onze vereniging behandelen, loop dan even binnen. U bent van harte welkom!
Voor de rest was er op dit moment (18.15. u.) nog geen nieuws.

6 januari 2002. Deze week staat bij de bekendmakingen van de gemeente Roggel en Neer de volgende aanvraag:
Van Kooten Grootvleeshandel te Montfoort, voor het oprichten van motelkamers en appartementen aan Napoleonsweg 128 te Neer.
Napoleonsweg 128 is het vroegere Hotel-Café-Restaurant de Lindeboom aan de Rijksweg. Zo te horen/zien, gaat er iets gebeuren. Goed zo!
Maak er een mooie kom-in, in Neer van!

Ondertussen staat de nieuwe Vorst ook op internet. Ga het zien bij "Fotogalerie". Het is Rob Geenen van de Bergerstraat.

5 januari 2002. Het stichtingbestuur "Friedesemolen" vroeg mij, om een paar foto's van hun te maken. Dat is vandaag gebeurd, ze staan bij "Stuw".
Voor belangstellenden? Surf er naar toe!

Vanavond is de Jeugd-Vorst voor 2002 bekend gemaakt. Ik ben even een foto van hem gaan maken. Wilt U ze zien? "Fotogalerie" en dan de regel 'Vorsten van Neer in 2002'.

4 januari 2002. Op het ogenblik (17.00 u.) nog geen nieuws. Hopenlijk is dat morgen en overmorgen anders. Morgen komt de jeugdvorst uit en overmorgen de grote vorst. Voor de carnavalvierders wordt het dan weer feesten. Komt het zien en mee beleven!

3 januari 2002. Vanmorgen in de krant een mooie foto van John Claessen (John van Klase-Pieèr vanne Riekswaeg). Hij is al 25-jaar beheerder van het gemeenschaphuis in Baexem.
John vanaf hier hartelijk gefeliciteerd met dat jubileum. Als U hem ook wilt feliciteren, het adres is: Dorpstr.77, 6095 AG Baexem. Tel.0475.451653.

2 januari 2002. Dat zou ik gisteren vergeten zijn? Als die Neerenaren in de vreemde iets te melden hebben voor het thuisfront of zeg maar, voor iedereen? Die berichten zijn ook, ten alle tijden, welkom! Mail <pjtim@wish.net>
Vanmorgen enkele foto's genomen aan de Friedesemolen, ik ga ze nu plaatsen bij "Stuw". Ton van Lier met zijn gezin stuurde mij (ons) de beste wensen voor het nieuwe jaar met een afbeelding van het nieuwe sluizencomplex; ik zal, omdat het mooi gevonden is en het een heel goede foto is, ze in deze serie plaatsen.

1 januari 2000. Zo! Het nieuwe jaar is begonnen en in mijn eerste bericht wil ik alle lezers van deze site een welgemeend "Gelukkig 2002" toe wensen.
Even iets over de opzet van deze (mijn) site. In hoofdzaak is ze bedoeld om de Neerse mensen in de vreemde, toch het gevoel te geven, dat ze er nog bij horen. Hen alles wat hier gebeurd, zo spoedig mogelijk te laten horen (zien).
Dat kan echter alleen, als de mensen hier in Neer hun medewerking geven.
Zij die deze oproep lezen en iets weten te vertellen (alleen waarheden, geen roddels of halve waarheden), geef het aan mij door en vraag hetzelfde aan jullie kennissen, die deze site niet lezen. In dit verband denk ik aan: geboortes, overlijdens (hoe onplezierig dat ook is), huwelijken, -tig jarige huwelijken, jubileums, hoge ouderdom (verjaardagen), openingen, kortom alles wat wij aan de Neerse mensen over de hele wereld willen laten weten. Uit de vele reacties die ik uit alle delen van de wereld krijg, weet ik hoe blij ze er mee zijn!
Zelfs voor vacantiegangers is het soms wenselijk om te kunnen zien, wat er in Neer is gebeurd of gaat gebeuren.
Hebt U nog ergens bekenden wonen, die U denkt, dat ze graag het nieuws van Neer zien, laat hun het adres van mijn site weten, ze is rechtstreeks te bereiken onder: <www.genealogiepjtim.tmfweb.nl> en via de linken bij de volgende site's: de gezamelijke site van Jan Strous en mij <www.naer.nl>, de heemkundevereniging <www.oosnaer.nl> en de dorpsraad <www.neersnet.nl>.
En nu met volle moed op naar 2003.