Het nieuws van febr. 2008:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik mijn adres www.pietvantoon.nl als startpage! In te stellen onder "Extra" en dan kijken onder: internet opties. Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

 

Vrijdag 29 februari 2008. Bij foto 1969 in die zeer bekende rubriek: Zomaar un foto, staan nu een zeer groot gedeelte van de namen. Misschien komt vanuit Kessel nog een aanvulling?

 

Vrijdag 29 februari 2008. In Sittard-Overhoven is 24 februari 2008 op 86 jarige leeftijd overleden, de weduwe van onze oud dorpsgenoot Dhr. Bernardus Godefridus Luijten (Bernaad van Mèrens uit de Molenstraat) Mevrouw Cato Luijten-Cremers.

Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming.

De uitvaartdienst is vandaag 29-2-'08 om 11.00 uur in de H.Hart van Jezus parochiekerk te Sittard-Overhoven.

Het condoleanceadres is: Overhoven 114, 6136EH Sittard.

 

Vrijdag 29 februari 2008. Kijk eens, wat Dhr. Gradje Custers, het bord aan de toegangsweg naar de Friedesemolen mooi heeft opgeknapt. Ik laat dat jullie weer zien met foto nummer 1970 van "Zomaar un foto" van vandaag.

 

Donderdag 28 februari 2008. Een prachtige retraitefoto, dat is de foto die ik jullie met nummer 1969 van "Zomaar un foto" van vandaag laat zien. Zou er nog iemand zijn, die al die Neerse mannen kent, die er op staan? Ik twijfel met grote twijfels.

 

Woensdag 27 februari 2008. Met foto 1968 van "Zomaar un foto" van vandaag, behandel ik weer een stukje van de foto op de kaft van ons boek "Van Naer Haer". Vermoedelijk zijn velen, die dat boek gekocht hebben, hier blij mee! Zeker, omdat jullie nu kunnen zien, om wie het gaat in het boek.

 

Dinsdag 26 februari 2008. Op zondag 24 februari 2008 is op 69 jarige leeftijd overleden, Dhr. Piet van Hugten echtgenoot van Hanneke Peeters en vader en schoonvader van onze dorpsgenoten John en Dieny van Hugten-Roost. Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming. Op donderdag 28-2-2008 om 11.00 uur is er een crematieplechtigheid in Evers uitvaarthuis, Heythuyserweg 23 te Horn. Het adres voor condoleances is:  Nijken 16, 6088NR ROGGEL.

 

Dinsdag 26 februari 2008. Bij de foto van gisteren staan met dank aan Alda Vossen-Peters nu ook de namen. Foto nummer 1967 van "Zomaar un foto" van vandaag, is een mooie Neerse ansichtkaart. Misschien iets voor de verzamelaars.

 

Maandag 25 februari 2008. Toch weer gelukt! Met medewerking van ons aller Aag uit Nieuw-Zeeland staat er nu als 48-ste foto in de rubriek Neerenaren in de vreemde, een mooie foto van haar gezin. Aag, bedankt!

 

Maandag 25 februari 2008. Normaal plaats ik op maandag twee nieuwe foto's in de rubrieken: Ons Mooi Limburg en Neerenaren in de Vreemde. Jammer genoeg was er voor één van die rubrieken niets aangeleverd. Tja, dan kan ik daar ook niets in plaatsen.

 

Maandag 25 februari 2008. Gisteren heeft de volksdansvereniging Happy Steps uit Neer haar 20 jarig bestaan gevierd. Vandaag mag ik met foto 1966 van "Zomaar un foto" jullie deze actieve dames laten zien. Wilt U ook dansen? U bent van harte welkom!

 

Zondag 24 februari 2008. Foto 1965 van "Zomaar un foto" van vandaag, is een oudje dat voor velen van jullie misschien nog wel eens mooie herinneringen aan ouders of goede bekenden zou kunnen meebrengen.

 

Zaterdag 23 februari 2008. Vanaf vandaag een nieuwe sponsor!  Bezoeken jullie haar site ook even via de link hier onder, of die op de startpage van deze site? Het is echt de moeite waard om te zien, dat wat zij te bieden heeft.

Nieuw in Neer!!!
Voedingstherapeut en suppletietherapeut Doret van Ratingen.
Uitgebalanceerde programma's voor mensen met allergieën, migraine, overgangsklachten, menstruatieklachten, prostaatklachten, eczeem, psoriasis, depressiviteit, astma, bronchitis, darmklachten zoals de ziekte van Crohn en een spastische darm.
Uitgebalanceerde programma's voor mensen met veel stress en een druk leven. Voor mensen die vaak  of altijd moe zijn. Te hoog cholesterol of hoge bloeddruk. Met een programma voor suikerpatiënten. Programma's voor hart- en vaatziekten.
Voor mensen met over- en ondergewicht. Voor mensen met reumatische klachten of mensen  die last  hebben van de spieren en gewrichten.
Uitgebalanceerde programma's voor Sporters en actieve mensen. Op natuurlijke basis.
Bel 0475594310 of reageer via www.hebhartvoorjelijf.nl voor een afspraak of  meer informatie.

 

Zaterdag 23 februari 2008. Vandaag met foto 1964 een foto in de rubriek "Zomaar un foto" van Jong Nederland, de jeugdbeweging die de Jonge Wacht ofwel het Patronaat opvolgde. Twee oud Neerenaren hebben daar veel werk aan verricht.

 

Vrijdag 22 februari 2008. Over die PX op die vlaggen van vandaag zijn verschillende reacties binnengekomen. Zelf had ik de klepel vast, maar wist niet precies waar hij hing! Dhr. Tjeu Naus geeft een duidelijke oplossing, hij schrijft:

Op de foto kun je duidelijk zien dat de letters PX zich kruisen. In feite staat er niet PX, maar XP. En dat is afkomstig uit het Grieks; het betekent Chirho, in het Nederlands dus Christus. Chi en Ro [vroeger ook als rho geschreven], zijn dus de de eerste twee letters van van het Griekse woord voor Christos of Christus.
Over de 3 vlaggen. Dat is mij ook niet helemaal duidelijk. Ik denk dat er een geel-wit was, de pauselijke of Vaticaanse kleuren. Misschien dat de andere die van de parochie of de Jonge Wacht in het algemeen was. De vlag met XP in een ovale vorm in het midden, bevat ook de eerste en de laatste letters van het Griekse alfabet, de alpha en de omega, de a en de z. De betekenis van het geheel was naar mijn mening: Christus is het begin en het einde van alles. Thieu.

Dit is dus ook weer opgelost en hier hoeft u dus niet meer op te reageren.

 

Vrijdag 22 februari 2008. De eerste naam die genoemd is bij foto 1962 is fout, liet Hennie van de Linden-van Pol mij weten, dat was zij namelijk zelf. Dus? Die de namen heeft overgenomen: Alda Sieben veranderen in Hennie van Pol. Hennie bedankt!

 

Vrijdag 22 februari 2008. Met dank aan Els Franssen-Niessen heb ik de namen bij de foto van gisteren kunnen zetten. Als er nog iets te verbeteren is, zou ik dat graag horen.

 

Vrijdag 22 februari 2008. Foto 1963 van "Zomaar un foto" van vandaag is ook weer een mooi oudje. Wie weet daar nog iets meer over te vertellen? Ben benieuwd?

 

Donderdag 21 februari 2008. Er staat ook weer een nieuwe jarige in de rubriek "Jarig". Dit maal een 85 jarige moeder van 9 kinderen en 27 kleinkinderen. Best de moeite waard om een felicitatie te sturen.

 

Donderdag 21 februari 2008. Vorige week donderdag heb ik jullie medegedeeld dat de bijbestelde boeken: "Van Naer Haer" af te halen zijn. Daar waren geen tijden en datums bij vermeld, daarom nu nogmaals de gegevens. Het boek kan afgehaald worden op zaterdag 23-2-'08 vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur, in het P.D.V. Tot Ziens lokaal op het adres: Kloosterpad 13 te Neer. Ook is er dan gelegenheid om het boek te kopen in de vrije verkoop, maar dan geld wel de regel, op is op! Afhalen kan ook nog, op de eerstvolgende inloopavond op 3 maart 2008 in hetzelfde lokaal.

 

Donderdag 21 februari 2008. Toch jammer, dat er zo weinig mensen meer zijn, die nog iets over die mobilisatietijd weten, tenminste er heeft niemand gereageerd op die foto's daarover. Vandaag met foto 1962 van "Zomaar un foto" hoop ik iets meer geluk te hebben, dat is ook nog niet zo lang geleden. Wie kan daar de namen bij opnoemen?

 

Woensdag 20 februari 2008. Foto 1961 van "Zomaar un foto" van vandaag is er weer een van de mobilisatietijd, nu ingebracht door Peter Geelen en deze is zeker van 1939. Voor de ouderen onder ons is het een mooie herinnering aan dat oude Hanssum.

Die er meer over weet te vertellen? Alle gegevens zijn welkom!

 

Dinsdag 19 februari 2008. Zo juist het bericht binnen gekregen, dat de uitvaartdienst voor Mejuffrouw Mina Emonts (zie 17-2-2008) op vrijdag 22 februari 2008 om 10.30 uur in de St.Martinusparochiekerk van Neer zal plaats vinden, waarna de begrafenis zal plaats hebben op ons kerkhof.

Het condoleanceadres is: Eiland 5, 6086NA NEER.

 

Dinsdag 19 februari 2008. Met dank aan een trouwe bezoekster van deze site, vandaag het bericht uit de krant kunnen nemen, dat op 16 februari 2008 is geboren: Siem, zoon van Rick en Esther Peeters-Anento Glim, broertje van Sanne. Voor de duidelijkheid. Rick is een zoon van Dré en Ger Peeters-Speijcken wonende op de Ericalaan.

Aan alle betrokkenen: Hartelijk Gefeliciteerd.

Adres: Eykerstokweg 68, 6093AW HEYTHUYSEN.

 

Dinsdag 19 februari 2008. Ondanks dat er tegenwoordig een minieme kans op hoog water is, is het toch goed om af en toe iets te laten zien, van het leed dat zo'n hoog water met zich mee bracht. Foto 1960 van "Zomaar un foto" van vandaag is er zo een, het is het huis van "Pietjes Sjang van äöver de brök" met 't water tot aan de voordeur.

 

Maandag 18 februari 2008. Voor de rubriek "Neerenaren in de vreemde" is op het laatste moment toch nog een foto binnen gekomen. Jo, bedankt!

 

Maandag 18 februari 2008. Met foto 1959 van "Zomaar un foto" van vandaag zit ik in een keer in de mobilisatietijd 1938/39 en begin 1940. Vooral de ouderen onder jullie, moeten eens goed naar die foto kijken. Misschien kennen ze er nog iemand van en zou ik dan een oproep kunnen plaatsen om deze site.

 

Maandag 18 februari 2008. Zoals mormaal op maandag, zou ik eigenlijk moeten kunnen zeggen, weer twee nieuwe foto's in de rubrieken: Ons Mooi Limburg en Neerenaren in de Vreemde, zoals dat ook al de 46 voorgaande weken is gebeurd. Dat is echter niet waar, ik vond in mijn bestand geen foto voor de rubriek Neerenaren in de vreemde. Zo te zien? Waren die weer op, of ben ik iemand vergeten? Als dat zo zou zijn, laat dan a.u.b. nog snel iets horen, er is voor mij nog een paar dagen de tijd om die rubriek aan te vullen.

 

Zondag 17 februari 2008. Vanmiddag is in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond op 89 jarige leeftijd overleden (*7-3-1918) onze dorpsgenote Mejuffrouw Mina Emonts, dochter van Emons Pieër. Aan haar twee nog in leven zijnde zussen en de rest van de familie: Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

 

Zondag 17 februari 2008. Er wordt ook weer gebouwd in Neer. Met foto nummer 1958 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie dat zien. Kunt U zich een gedacht maken, waar dit is?

 

Zaterdag 16 februari 2008. Met foto 1957 van "Zomaar un foto" van vandaag, kom ik nog eens terug op foto nummer 1953 van 12-2-2008. Zeg eens eerlijk! Is het niet fantastisch, dat Thea daar direct op inhaakte en mij deze mooie oude foto bracht? Geniet er maar van, dat heb ik ook gedaan.

 

Vrijdag 15 februari 2008. Uit de krant van vandaag: geboren op 13-2-2008 Danique, dochter van de nieuwe bewoners van het vroegere huis van Nieëze Wöllemke oppe Vlaos. In het boek "Van Naer Haer" is dat huisnummer 58.

Aan de gelukkige ouders Bjorn en Judith Oostra-Joosten:

Onze hartelijke gelukwensen.

Het adres voor jullie felicitaties is: Vlaas 4, 6086PR NEER.

 

Vrijdag 15 februari 2008. Met foto 1956 van "Zomaar un foto" van vandaag, behandel ik weer een stukje van de foto op de kaft van ons boek "Van Naer Haer". Weer zoveel mogelijk de huisnummers bij de personen genoteerd, van in welk huis dat ze gewoond hebben. Ook als het geen hoofdbewoners waren en dus niet op dat adres in het boek genoemd worden, heb ik ze geplaatst waar ze gewoond hebben. Ook nu weer, hoor ik het graag als iets niet klopt.

 

Donderdag 14 februari 2008. Gisterenavond na de spreekbeurt van heemkundevereniging "Oos Naer" is de mededeling gedaan, dat op zaterdag 23-2-'08 de nabestelde boeken "Van Naer Haer" worden uitgegeven in het verenigingslokaal, adres:

Kloosterpad 13, NEER. Daar is dan ook weer vrije verkoop.

 

Donderdag 14 februari 2008. Met foto 1955 van "Zomaar un foto" van vandaag, behandel ik weer een stukje van de foto op de kaft van ons boek "Van Naer Haer". Ik heb zoveel mogelijk bij de personen genoteerd, in welk huis dat ze gewoond hebben, ook als het geen hoofdbewoners waren en dus niet op dat adres in het boek genoemd worden.

Dat leek me voor velen wel aantrekkelijk.

 

Woensdag 13 februari 2008. Zondag 10 februari 2008 is in het zorgcentrum Vincent Depaul te Panningen op 89 jarige leeftijd overleden, de moeder van onze dorpsgenote Thea Verheijden- Steegs, de echtgenote van Koos van Chris van Broeads Koeab.

Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.

De uitvaartdienst is morgen 14-2-2008 om 10.30 uur in de kerk van Panningen. Condoleances p/a: Hanssum 15, 6086BS Neer.

Mail: koos.verheijden@home.nl  

 

Woensdag 13 februari 2008. Omdat er op de foto van gisteren enkele vragen zijn binnen gekomen, is fotonummer 1954 van "Zomaar un foto" van vandaag ook een foto, die daar is geknipt. Dat was gemakkelijker met antwoord geven.

 

Dinsdag 12 februari 2008. Vandaag is dit bericht tot plaatsing, waar ik in graag aan voldoe, bij mij binnengekomen:

Heel hartelijk dank,

voor alle leuke, lieve, warme woorden,

in de vorm van een gesprek.

kaart, chocolaatje of bloemetje.

Heel hartelijk dank,

voor de 35 jaar dat jullie klant waren.

Drogisterij Simons

Leonie en Tilly

 

Dinsdag 12 februari 2008. Hebben jullie dat nieuwe natuurgebied al ontdekt? Daar waar ik foto 1953 van "Zomaar un foto" van vandaag heb genomen, daar bent U er dicht bij, ik kan wel zeggen, daar begint het.

 

Maandag 11 februari 2008. In de rubriek "Tot Jullie Genoegen" is vandaag een foto bij geplaatst. Echt tot jullie genoegen!

 

Maandag 11 februari 2008. Met foto 1952 van "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie een oudje van de Neerse wielerclub laten zien. Vermoedelijk kan ik in de loop van de dag, de openstaande vragen beantwoorden. Dat is ondertussen gebeurd.

 

Maandag 11 februari 2008. Zoals altijd op maandag ook nu weer twee nieuwe foto's in de rubrieken: Ons Mooi Limburg en Neerenaren in de Vreemde, precies zoals dat in de 45 weken van te voren ook heeft plaats gevonden.

 

Zondag 10 februari 2008. Suzanne, zusje van Diana laat mij weten, dat gisteren 09-02-2008 is geboren: Freek, een zoon van Diana Smeets (dochter van Piet van Spools Geel en van Door van Piette Wulm) en van schoonbroer Pieter Pleunis.

Vanaf hier een van harte PROFICIAT!

Wilt U ook feliciteren? Hun adres is: Dries 3, 6086 AV Neer.

 

Zondag 10 februari 2008. Met foto 1951 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een foto zien, van de laatst klaar gekomen gebouwen hier in het dorp. Deze foto kon ik nog net gistermiddag maken, toen er nog geen auto's geparkeerd stonden. Enkele minuten later, had ik deze foto zó niet meer kunnen nemen. 

 

Zondag 10 februari 2008. Samen met An kom ik zo juist terug van een prachtig verzorgt 50 jarig Huwelijksfeest van Trees en Jo (zie in de rubriek "Gouden Huwelijk"). Dit feest werd in en bij het Culinair Educatiecentrum Limburg, Boerderijweg 4/a, 6086PJ NEER m.a.w. bij Ria Joosten gehouden. Een echte aanrader!

 

Zaterdag 9 februari 2008. De plechtige uitvaartdienst voor Mevrouw Driena Verboeket (zie 8-2-2008) wordt gehouden op dinsdag 12-2-2008 om 10.30 uur in onze parochiekerk, waarna aansluitend de crematieplechtigheid zal plaatsvinden in het crematorium te Baexem. Het adres voor condoleances is:

Spuitjes 39, 6086BZ NEER.

 

Zaterdag 9 februari 2008. Met foto 1950 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik zien omdat het in eens lente is.

Al is het misschien maar voor een paar dagen, schapen in de wei vind ik, horen bij zo'n lenteweer!

 

Vrijdag 8 februari 2008. Vandaag nog een Gouden Paar op de site kunnen plaatsen. Sturen jullie hier ook een felicitatie heen? Het zijn er dus dit weekend, drie!

 

Vrijdag 8 februari 2008. Gisteren 7 februari 2008 is in het ziekenhuis te Roermond op 84 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenote Mevrouw Driena Verboeket (voor de duidelijkheid: Drien van Verbokes Heinke). Aan haar broer, zussen en familie Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

 

Vrijdag 8 februari 2008. Denken jullie vandaag en morgen aan de 50-jarige Huwelijken. Even een felicitatie is niet weg!

 

Vrijdag 8 februari 2008. Gisteren werd mij nog een oudere carnavalsfoto gebracht. Ondanks dat de vastentijd al bezig is, dacht ik, dat ik jullie deze niet mocht onthouden. Daarom vandaag met foto 1949 van "Zomaar un foto" die foto.

 

Donderdag 7 februari 2008. Nogmaals mijn excuus voor, dat de site gisteren zo lang uit de lucht was! Daar kon ik zelf weinig aan doen, het was toch wel overmacht!

 

Donderdag 7 februari 2008. Van zeer dicht bij huis kwam de eerste foto van de vele sneeuw bij het carnavalfeest van 1969, dochter Antoinette had er nog een. Deze laat ik jullie met foto 1948 van "Zomaar un foto" van vandaag zien. Heeft nog iemand iets van dat jaar? Paula, die van jouw zie ik wel eens komen!

 

Aswoensdag 6 februari 2008. Vandaag heeft voor een belangrijk gedeelte van de dag, het noodlot weer toegeslagen: de site van Piet van Toon nogmaals na een lange tijd, als ik zo hoor (te lang) er uit gelegen! Zo wordt dat genoemd. Een beetje eigen schuld, een abonnement voor 40 gb verkeer en er 42 gebruikt de laatste dagen en dan gooien ze je er gelijk uit. Maar direct verhoogd naar 50 gb, dat kost wel weer meer, maar met een sponsor er bij, kan dat weer recht getrokken worden. Hopelijk kan nu weer iedereen op www.pietvantoon.nl . Als U van iemand hoort, dat het nog niet lukt, zeg dan, dat ctrl F5 moet worden ingedrukt.

 

Aswoensdag 6 februari 2008. Gisteravond is in het verzorgingshuis de Wietel in Helden-Panningen onze oud dorpsgenote Mevrouw Elsa M. Mutke-Meijer, de weduwe van Alfons, op 92 jarige leeftijd overleden. Zij zal in besloten kring worden gecremeerd. Aan haar naaste vrienden en familie Onze Oprechte Deelneming. Het contactadres voor eventuele inlichtingen is: Mevrouw Mia Joosten-Alards, Ulensvaaren 21, 6086GB NEER. 0475-592127.

 

Aswoensdag 6 februari 2008. Van de Boerenbruiloft van gisteren kan ik jullie met "Zomaar un foto" nummer 1947 van vandaag toch weer een paar foto's laten zien.

 

Carnavalsdinsdag 5 februari 2008. Ik zou het bijna vergeten zijn, maar met dank aan Erik Tobben staat de uitslag van de optocht 2008,  al vanaf vanmorgen in de rubriek "Allerlei".

 

Carnavalsdinsdag 5 februari 2008. Met dank aan Franka Bouten en Jo Waegemans, kon ik vandaag de serie foto's van de optocht met een 20-tal uitbreiden. Ze zijn te vinden via de startpage van deze site. Als U die andere al gezien hebt? Men kan rechtstreeks naar het 3-de 20-tal. 

 

Carnavalsdinsdag 5 februari 2008. In de rubriek "Gouden Huwelijk" heb ik zo juist weer een Gouden Paar mogen bijzetten. Daar staan voor dit weekend twee paren, een voor vrijdag en een voor zaterdag, die graag een felicitatie van jullie ontvangen.

 

Carnavalsdinsdag 5 februari 2008. Gister- morgen/middag werd op het Kerkplein alweer de "Naerse Waerse Maondjig" gehouden.

Het blijkt dat, dat feest hoe langer hoe populairder wordt. Ik maakte er foto's en laat er daar een van, met foto nummer 1946 van "Zomaar un foto" van vandaag aan jullie zien.

 

Carnavalsmaandag 4 februari 2008. In de rubriek "Jarig" staat voor a.s. donderdag weer een nieuwe 70-jarige. Op verzoek van zijn vrouwtje Servi Dirkx-Caris, zetten wij hem in het zonnetje. Zenden jullie hem ook een felicitatie?

 

Carnavalsmaandag 4 februari 2008. Het is zover, 40 foto's van de optocht van gisteren staan op de site, met de twee van de "Zomaar un foto" foto in totaal dus 42. Dat waren er nog meer geworden, als toen mijn fototoestel niet op tilt was gesprongen. Jammer! Van het laatste gedeelte van de optocht, heb ik geen foto's meer kunnen maken, dat waren toch nog altijd meer dan tien groepen of wagens. De optocht had in totaal 65 genummerde deelnemende groepen, wagens of einselgangers.

 

Carnavalsmaandag 4 februari 2008. De uitvaartdienst voor Mevrouw Toke Sijben-aan den Boom (zie 2-2-'08) vindt plaats op donderdag 7-2-2008 om 10.30 uur in de St.Martinuskerk te Neer, waarna de begrafenis volgt op het R.K.-kerkhof Hammerveld. Condoleanceadres: Rieterweg 3, 6086PT NEER.

 

Carnavalsmaandag 4 februari 2008. Natuurlijk laat ik jullie vandaag met foto 1945 van "Zomaar un foto" een paar foto's van de optocht van gisteren zien. Dit in afwachting van een hele serie, die komen te staan onder "Optocht 2008" op de startpage.

 

Carnavalsmaandag 4 februari 2008. Zoals altijd op maandag ook nu weer twee nieuwe foto's in de rubrieken: Ons Mooi Limburg en Neerenaren in de Vreemde, precies zoals dat in de 44 weken van te voren ook heeft plaats gevonden.

 

Carnavalszondag 3 februari 2008. In de rubriek "Tot Jullie Genoegen" is weer een foto bijgeplaatst. 

 

Carnavalszondag 3 februari 2008. Met dank aan Annie van René heb ik bij foto 1943 van "Zomaar un foto" een kleine correctie aangebracht. De optocht heeft in 1969 op dinsdag getrokken en niet zoals ik eerst schreef op maandag. Toen het mij gezegd werd, wist ik het meteen, dat ik daar mis mee zat. Wel niet te begrijpen, dat die echte "vastelaovendjmiense dao neet op gereageerd hubbe".

 

Carnavalszondag 3 februari 2008. Met pijn in het hart plaats ik vandaag foto 1944 van "Zomaar un foto". Het is een foto die ik gisteren heb genomen. Ondanks het mooie Vastelaovesfieëst dat wij met deze dagen mogen meemaken, vind ik het een grote teloorgang voor "NAER", wat ik jullie met die foto moet laten zien. Wij moeten maar denken: niets aan te doen, de tijd zal dat wel meebrengen.

 

Zaterdag 2 februari 2008. De tijd was er nog voor en er waren al twee berichten voor in de nieuwe rubriek "Tot Jullie Genoegen", zodoende staan die al op de site. Wie, wat volgt? 

 

Zaterdag 2 februari 2008. Zo juist bereikt mij het bericht, dat onze dorpsgenote Mevrouw To Sijben-aan den Boom (Toke van Boum) vandaag, een dag na haar 95-ste verjaardag op 1-2-2008 in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond is overleden. Zij was de weduwe van Eugene Sijben (Sjaenke of Basje van Bassiane Tien). Aan haar kinderen en grote familie: Onze Oprechte Deelneming.

Nader bericht volgt nog. 

 

Zaterdag 2 februari 2008. De goede opmerker tussen de bezoekers aan deze site heeft het misschien al gezien, vanaf vandaag is er een nieuwe rubriek aan deze site toegevoegd, te vinden onder "Tot Jullie Genoegen". Bedoeld voor algemeen gebruik. Een bericht voor die rubriek is al binnen, zal ik morgen plaatsen.

 

Zaterdag 2 februari 2008. Door Dhr. Hans van Pol werd mij een foto toegestuurd van de Aod Vorste Kompenie. Deze laat ik jullie zien met foto 1943 van "Zomaar un foto" van vandaag. 

 

Vrijdag 1 februari 2008. Op 30 januari 2008 is op 61 jarige leeftijd overleden onze dorpsgenoot Dhr. Jan Peeters (Jan vanne Bóndj) echtgenoot van Mevrouw Ria Peeters-Oosterwegel. Zaterdag 2-2-2008 om 19.00 u. is er een avondwake in onze parochiekerk.   Aan Ria, de kinderen, kleinkinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Jan wordt in besloten kring gecremeerd.

Het condoleanceadres is: Kruisstraat 2, 6086AR NEER.

 

Vrijdag 1 februari 2008. Bezoekt U via de linken op de startpage van deze site, ook even de website's van de sponsoren die daar op staan en die mede door dat sponsoren maken, dat ik deze site in stand kan houden.

 

Vrijdag 1 februari 2008. In de rubriek "Gouden Huwelijk" staat alweer een echtpaar, dat het 50 jarig Jubileum gaat vieren, te wachten op onze felicitaties. U neemt toch ook even de moeite?

 

Vrijdag 1 februari 2008. met foto 1942 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie weer eens een vastelaovesfoto zien. Voor drie van de vier die op die foto staan telt alweer: "Opdat wij ze niet vergeten". 

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.