Het nieuws van febr. 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude!

Zondag 29 februari 2004. Hoorde vanmorgen een mooie spreuk en die was: "Stel niet uit tot morgen wat je heden doen kunt, want als je er plezier aan hebt kun je dat morgen nog eens doen".
Daar beginnen wij met z'n allen weer eens aan de laatste dag van de schrikkelmaand in 2004. De laatste keer, dat we die dag ook hebben kunnen benutten, moet dan in 2000 geweest zijn. Gisteren kwam ik in mijn archief een foto van een Kindsheidsoptocht tegen en die laat ik jullie vandaag als foto 548 van "Zomaar un foto" zien. Geniet er maar van!
Zaterdag 28 februari 2004. Uit de krant van gisteren. Dat is toch jammer, dat de berichtgeving nog niet optimaal is. Door een attente dochter kan ik het jullie alsnog laten weten. Geboren op 25 februari 2004: Nikki Boonen, dochter van Ruud van Jan van Dingenaas-Sef. De moeder heet Cindy. Jammer! Meer weet ik  niet van haar, de achternaam stond er in de krant niet bij. Aan de gelukkige ouders en familie onze hartelijke gelukwensen. Zouden jullie hen ook willen feliciteren, het adres is: Kapittellaan 1, 6077 BK St.Odiliënberg.
Vandaag als foto 547 van "Zomaar un foto" een vergezicht. Het is te hopen dat jullie zoiets, als ik die tussendoor eens plaats, ook wel kunt waarderen. Laat eens horen, wat jullie het liefste zien.
Vrijdag 27 februari 2004. Vanmorgen veel reacties op mijn virusmelding. Het blijkt om een hoax te gaan, lees het onderstaand bericht, dan zullen jullie begrijpen hoe het zit: het mailtje dat u bij u nieuws van vandaag heeft gezet is een zgn. HOAX.  Het mailtje bevat géén virus,maar zet mensen ertoe aan om een bestand van de computer te verwijderen wat toch echt bij Windows hoort! In feite is het dus nog erger en vervelender dan een virus, want geen virusscanner kan het vinden. Ik raad u dus aan om de tekst maar vlug te verwijderen of zoiets, voordat andere mensen dit lezen en dit bestand (met beertje) onnodig gaan verwijderen van hun computer. Dan gaf Jan Strous mij een adres, voor wie er meer van wil weten ga daar kijken. Ook al de andere melders, hartelijk bedankt!
http://www.virusalert.nl/?show=hoax&id=31
Vandaag is foto nummer 546 van "Zomaar un foto" aan de beurt. Hiervoor heb ik een herenteam gekozen, die 33 jaren geleden kampioen zijn geworden met handballen. Ga maar eens kijken, hoe ze lachen!
Donderdag 26 februari 2004. De laatste dagen zo tegen de 50 mailtjes weg moeten/mogen gooien, waar mijn virusscan het niet op had. Hij zij van allemaal, dat ze besmet waren met een virus, dat een Teddybeer-icoontje bij zich draagt. Nu kreeg ik een mail binnen met een gebruiksaanwijzing; daarmee kan men zijn PC controleren. Zelf was ik nog schoon (de PC), maar misschien heeft een van jullie er iets aan. Het bericht volgt hieronder:
Ik ben net gewaarschuwd dat via een kennis er een virus automatisch via mijn adresboek wordt doorgegeven.
Omdat jouw adres ook in mijn adresboek staat, kun je het virus ook hebben.
Het wordt niet gevonden door Norton en MacAfee antivirusprogramma's. Het kan  zich 14 dagen rustig houden in je systeem, voordat er schade wordt veroorzaakt. Het wordt automatisch doorgestuurd naar alle adressen in je adresboek, of je nu mailt of niet.
Handel als volgt om te checken of je hem hebt en hoe je hem kwijt kunt raken.
1.ga naar START(linksonder) en klik op ZOEKEN
2.kies bestanden of mappen en typ de naam in : jdbgm
3.laat hem nu je C/: en andere schijven doorzoeken
4.het virus heeft een teddybeer-icoon ! met de naam jdbgmr.exe of zonder exe. MAAK HEM NIET OPEN !!!!!
5.ga naar menu BEWERKEN (boven) en kies ALLES SELECTEREN
6.ga naar menu BESTAND en kies VERWIJDEREN
7.het virus komt nu in de PRULLENBAK.
8.maak die leeg.
Als je het virus bij jou gevonden hebt, stuur dan alle mensen in je adresboek dit mailtje, zodat iedereen het kan verwijderen.
Voor de paardenliefhebbers kom ik in "Zomaar un foto" met foto nummer 545, met een foto, die heel veel lijkt op een, die ik al eens eerder plaatste, maar omdat ik deze beter vond, nu deze.
Woensdag 25 februari 2004. Vanavond een askruisje gehaald in de kerk. Weten jullie wat mij in deze H.Mis zo opviel? Dat er zoveel leden met hun dames van de carnavalsvereniging in deze dienst aanwezig waren. Dat vind ik een groot pluspunt voor die vereniging! Jongens ( en hiermee bedoel ik allen, ook de meisjes), jullie hebben laten zien, dat er meer is dan alleen het "bonjouren", ook het kerkelijke telt bij jullie. Dat doet goed als men dat ziet!
Vanmorgen kreeg ik via Meester Scheepers, naar ik aanneem, het laatste Vorstenpaar binnen. Het zijn de Vorst en Vorstin van de scholengemeenschap "De Brede School" Ze zijn ondertussen bijgezet in de rubriek "Vorsten 2004". Als iemand van jullie nog foto's uit die rubriek wil overnemen, doe het dan nu! Op het eind van deze week, gaat deze rubriek weer voor een klein jaartje uit de lucht, dan komen we weer met de nieuwe Vorsten. Dan gaan ook de linken naar de twee site's van de carnavalsvereniging van mijn startpagina af. Wilt U ze blijven willen bekijken, sla ze dan op bij Uw favorieten.
Veel bruilofdgasten gingen gisteren het boerenpaar afhalen. Met het fototoestel van schoonzoon Har heb ik foto's kunnen maken. Na dubben en wegen heb ik gekozen voor de foto van de koets met het paar, om aan jullie met foto 544 van "Zomaar un foto" te laten zien. Ga ze maar eens zien!
Aswoensdag! Hoeveel katholieken zullen er vandaag aan denken, om nog een askruisje te halen? Och, waar maak ik mij ook druk om? Ga ik zelf wel? Voor mij een weet, voor jullie een vraag.
Dinsdag 24 februari 2004. De foto die ik vandaag aan jullie, met nummer 543 van "Zomaar un foto" laat zien, heb ik van de website van Omroep Leudal gehaald. Ofschoon dat ik liefst een iets betere kwaliteit prefereer, ben ik toch blij, dat ik een van de acht die zij plaatsen, heb kunnen gebruiken. Jongens bedankt en dat moet ik ook nog even zeggen: jullie doen goed werk met jullie TV-programma "Bombarie" en dat zeg ik niet omdat ik er zelf toevallig in kwam!
Maandag 23 februari 2004. Alweer een dag van het carnavalgebeuren om, morgen nog de "Boerebroeloft" en dan eventueel woensdag nog een harinkje schillen (ik denk dat ik mij een assekruisje ga halen), dan zit het er helemaal op.
Gisteren liet ik jullie weten, dat er veel toeschouwers bij de optocht in Neer aan het kijken waren. Vandaag laat ik jullie dat met eigen ogen zien met foto 542 van "Zomaar un foto".
Zondag 22 februari 2004. Omroep Leudal zond vanavond in "Bombarie" enkele interessante interviews uit, waaronder een met een meisje met Neerse achtergrond. De 16-jarige Judith Buitenhuis uit Roggel, dochter van Paula Boonen dochter van de jonge Harríe van Gendiek, is uitverkoren om als journaliste naar Peru te gaan. Willen jullie er het fijne van weten? Morgen 23/2- en dinsdag 24-2-'04 om 11.00 en om 19.00 uur worden die interviews herhaald. Ga ze zien en die mij nog niet kent, daar ben ik ook te zien!
Ja! Die optocht die vanmiddag door Neer trok, was goed en prachtig. Ondanks het koude weer een ontzettend groot aantal bezoekers. Bestuur en leden van de carnavalsvereniging? Jullie mogen best trots zijn, dat er zoiets in Neer gebracht kan worden.
Vanmiddag trekt weer een carnavalsoptocht door Neer. Zoals mij verteld is geworden, beloofd het weer een zeer mooie te worden. Met foto nummer 541 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een wagen zien uit de optocht van 1958, dat is alweer heel wat jaartjes geleden. Een van de grootste  verenigingen van Neer liet toen al zien, dat ze hun mannetje stonden.
Zaterdag 21 februari 2004. Vanavond heb ik weer een Vorst met zijn Vorstin in de rubriek "Vorsten 2004" onder aan de rij mogen plaatsen. Zij zullen de scepter zwaaien, als ik goed ben ingelicht, over de Gezamenlijke Sportverenigingen.
Vanmorgen in Heel in de studio van Omroep Leudal naar de opnames van "Bombarie" geweest. Er is mij een interview afgenomen door Dhr. Huub Alofs. Het zal morgen om 19.00 uur, maandag en dinsdag om 11.00 en 19.00 uur uitgezonden worden door TV Leudal. Ben zelf ook nogal benieuwd, hoe ik het er vanaf heb gebracht.
Onder "Vorsten 2004" is nu ook de Vorst en de Vorstin van Jong Nederland van dit jaar aangevuld. Ga ze daar maar eens bewonderen!
Om 11.00 uur moet ik vanmorgen in de studio van Omroep Leudal zijn. Daar wordt iets voor de televisie opgenomen over/van mijn werk aan deze site en dat zal dan in een uitzending van "Bombarie" te zien moeten zijn. Benieuwd wat het gaat worden? 
Zoals ik het zie, is de foto die ik vandaag plaats als nummer 540 van "Zomaar un foto", een bomkrater. Ben er nieuwsgierig naar, of dat manneke daar onder in, zich nog terug kent? Of kent iemand anders hem, misschien?
Vrijdag 20 februari 2004. De foto die ik jullie vandaag als nummer 539 van "Zomaar un foto" laat zien, is niet de foto die ik eigenlijk wou plaatsen. De bedoeling was, om een foto te gaan maken, op het zelfde punt als waar die van gisteren was gemaakt. Laat mijn fototoestel het niet doen en ik kan vooralsnog niet ontdekken waar het aan ligt. Als iemand van mijn kijkers weet hoe een Sony Mavica CD-400 in elkaar zit, neem s.v.p. contact op.
Donderdag 19 februari 2004. Foto 538 van "Zomaar un foto" laat jullie de onderdoorgang van de Keizersloop in 1983, aan de Engelmanstraat zien.
Woensdag 18 februari 2004. Gisteren 17-2-2004 geboren: Joeri (misschien verkeerd gespeld), zoon van Leon en Anouska Weekers-Muijres. Leon is een zoon van Truusje van Frits oet 't Streutje en Tjeu Weekers. Anouska is een dochter van Wiel en Truus van de Rieterweg. Aan allen hartelijk gefeliciteerd met deze geboorte. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Winterstr.3, 6086 ED Neer.
Dat Neer in het verleden veel schildertalent heeft gehad, was mij wel bekent maar dat het nu ook nog zo is, dat was voor mij behoorlijk nieuw. Afgelopen zaterdag was ik bij Gerrit van Ratingen om een bepaald schilderij te fotograferen. Laat hij en Tiny mij daar een werk zien en ook fotograferen, dat ik op mijn beurt aan jullie laat zien met foto 537 van "Zomaar un foto". Ga het bekijken: het is een landschapje in Neer, dat tot in de perfectie is uitgebeeld. Zijn er in Neer nog meer, waar ik zo af en toe iets van kan laten zien? Neem contact met mij op!
Dinsdag 17 februari 2004. Over de presentatie van de nieuwe CD van de "Knapezengers" is al het een en ander gezegd, maar een recente foto hebben jullie misschien nog niet gezien. Ik heb er afgelopen zondag een gemaakt en nu staat ze als foto 536 in "Zomaar un foto".
Maandag 16 februari 2004. Foto 535 van "Zomaar un foto" laat jullie de Vorst met de Vorstin van Neer zien, toen die gistermorgen aan het gemeenschapshuis aankwamen voor de ter hunner ere ingerichte receptie. De motorclub, waar Mart lid van is, had hun thuis afgehaald.
Zondag 15 februari 2004. Vanmiddag naar de receptie van Vorst Mart geweest. Hij werd met zijn Vorstin Ria door de motorclub afgehaald en naar het dorp gebracht. Jongens, ik weet zeker, dat jullie hem daar een zeer groot plezier mee hebben gedaan. Met de foto van morgen kom ik hier even op terug. Na een prachtig geslaagde receptie, werd de nieuwe CD van de "Knapezengers" gepresenteerd. Onder het genot van deze mooie Neerse liedjes ben ik nu dit stukje aan het schrijven. De CD is te koop voor 11 Euro. Voor de liefhebbers die niet in staat zijn, om ze op een van de verkooppunten hier in Neer te komen afhalen, is een mail adres opengesteld. Meldt jullie bij Hans Mingers op het adres: hmr@mingers.tmfweb.nl die zal dan laten weten, hoe het verder gaat. Van mijn kant uit kan ik jullie vertellen, dat het echt "Echte Naerse Leedjes zeen". Kijkers naar mijn site, laat deze kans niet aan U voorbij gaan en bestel ze!
Kijkt eens onder "Luchtfoto's", daar geeft Edwin Schroen ons een tip, op welke manier wij meer luchtfoto's kunnen bekijken. Edwin bedankt voor die tip.
Gisteren werd door Pluswinkel Simons in samenwerking met de "Lindeboom" een wedstrijd kratzitten gehouden. Van de tien deelnemers waren er drie die de maximale tijd volhielden. Met foto 534 van "Zomaar un foto" geef ik jullie een indruk, hoe het in het begin was!
Zaterdag 14 februari 2004. Nummer 533 van "Zomaar un foto" is een foto, die goed bekeken moet worden en als jullie die gezien hebben, ga dan naar "Remonstrans" en bekijk wat Neer kwijt is geraakt. Blijft niet al te lang staan!
Vrijdag 13 februari 2004. Vandaag is de meisjesschool aan de beurt. Dames ga naar foto 532 van "Zomaar un foto" en probeer mij eens te vertellen wat er allemaal te zien is!
Donderdag 12 februari 2004. Vandaag is er ook weer iemand die de leeftijd der sterken bereikt. Het is: Mevrouw Nellie Verhaeg-Alards, die 80 jaar oud wordt. Nellie vanaf deze plaats een van Harte Proficiat. Zou iemand van jullie haar ook willen feliciteren, het adres is: Engelmanstr.27, 6086 BA NEER. Om niemand te vergeten? Mensen laat het mij weten, als er iets te melden valt, zonder jullie hulp kan ik niet alles weten en dan ook niet plaatsen!
De foto die ik jullie met nummer 531 van "Zomaar un foto" laat zien, is genomen tijdens een retraite bij Manresa te Venlo. Het is een soort zoekplaatje. Zoek de Neerenaren?
Woensdag 11 februari 2004. Vandaag plaats ik als nummer 530 van "Zomaar un foto" een luchtfoto van Neer. Sjaeck bedankt voor deze prent. Wie denkt te weten van hoe hoog die genomen is?
Dinsdag 10 februari 2004. De rubriek heet wel "Vorsten 2004" maar omdat de Boerenbruiloft ook bij Carnaval hoort, heb ik een foto van het paar van dit jaar, met hun getuigen en bruidsmeisje, vandaag daar onder geplaatst. Ga maar eens kijken, het is een mooi stel! 
Vandaag laat ik jullie met foto 529 van "Zomaar un foto" een vergezicht, ergens in Neer genomen, zien
Maandag 9 februari 2004. Bij mij kwam het bericht binnen, dat onze fanfare "De Eendracht" vanaf nu ook een site heeft. De site is nog "onder construction" m.a.w. nog niet klaar. Ze vragen om leuke "input" van de zijde van mijn kijkers/lezers. De site is al te zien onder: http://home.zonnet.nl/fanfare_neer en ook op mijn beginpage onder "Fanfare".
De straten van Neer die ik tot nog toe gefotografeerd heb, staan weer allemaal op mijn site onder "Straten Neer". De laatste die ik vandaag weer geplaatst heb, zijn: Veurtje; Vilgert; Vlaas; Waije en Zwaarveld. Verder zal ik proberen de ontbrekende straten (deze zijn niet onderstreept) in dit voorjaar te fotograferen en aan te vullen.
In Maasniel is op 70-tig jarige leeftijd op 7-2-2004 overleden, de schoonvader van Sandra Peeters-Custers (dochter van Lei en Truus). De begrafenis vind op donderdag 12-2-2004 plaats op het kerkhof van Maasniel, na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in de St.Laurentius parochiekerk aldaar. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming. Het condoleance adres is: Marijkelaan 17, 6042 HJ Maasniel.
Foto 528 van "Zomaar un foto" is een afbeelding van een carnavalswagen uit . . . .? Wie kan mij vertellen van welk jaar?
Zondag 8 februari 2004. Ook nog de tijd gehad om weer drie straten in de rubriek "Straten Neer" terug te zetten: Spuitjes; Sterrebosweg en Venne.
Het valt mij in: een foto van de woning Engelmanstr.41/c is ook op mijn site te zien. Ga daarvoor naar "Straten Neer" en dan klikken op "Engelmanstraat IV". Daar moet U ze vinden.
Zo juist kreeg ik een interessant mailtje binnen, dat ik om van de duidelijkheid niets verloren te laten gaan, in zijn geheel plaats.
Beste Piet, 
Met veel interesse neem ik vaak een kijkje op uw website. Vooral de categorie zomaar un foto en het nieuws is een leuke manier om weer wat meer over het dorp te horen waar ik nu samen met mijn vriendin bijna drie jaar woon. 
Ik vroeg me af of u misschien via de website bekend wilde maken dat er een woning te koop staat in de Engelmanstraat. Deze woning is namelijk van vrienden, die nu net een woning in de Moerbeilaan (nr. 18) hebben gekocht en zich (volgens mij onnodig) zorgen maken of ze hun huidige woning op tijd verkocht krijgen.
Omdat het aanbod van koopwoningen in Neer zo klein is, zeker in deze categorie van goedkopere starters woningen denk ik dat er veel jonge mensen uit Neer interesse zullen hebben in hun woning. Het gaat om de woning aan Engelmanstraat 41C, nu bewoond door Kim Karis (dochter van familie Karis van 't Veurtje) en haar vriend David de Klein uit Roermond. 
Ze hebben zelf geen internet, maar ik heb ze wel eens over uw website verteld en ze vroegen me aan u te vragen, of u dit nieuwtje misschien kenbaar wilde maken. Eventueel geïntresseerde woningzoekende kunnen hun bereiken op telefoonnummer 0475-591057.
Na gisteren drie straten bij gevoegd te hebben, volgen er vandaag weer zes, t.w.: Pasveld; Rieterweg; Rinderloop; Rohrstraat; Sloes en Soerendonck. De foto's zijn wel meest van 2001, maar toch de moeite waard om te bekijken.
Gisteravond hebben de Oude Schutten het boeren bruidspaar met hun getuigen voor dit jaar bekend gemaakt. Het zijn: Bruid: Ria van Wie van Sjra van Halfers-Koap; Bruidegom: Gerard van der Schoor en de getuigen: Sjack van Pie van Broads-Koap en John van Jan Boute van Crispien. Hartelijk gefeliciteerd en veel plezier!
De foto die ik jullie in "Zomaar un foto" laat zien (527), is er een, met zicht op Wijnbeekplan III. Er worden 11 woningen gebouwd.
Zaterdag 7 februari 2004. Vanavond naar de "Vastelaovesmès" geweest. Die er niet geweest zijn, ze weten niet wat ze gemist hebben. Werkelijk een pracht H.Mis! Zelfs de Grote man uit de Hemel belde op om te weten, wat het thema van deze H.Mis was en het bleek, dat hij daar zeer tevreden over was, want hij wenste ons allemaal een gezellige, leuke en heerlijke carnaval. De samenwerkende verenigingen waren: "De Kwiebusse"; de "Jeugd Carnaval"; V.G Haonssum; Orkest "Geine paniek" en de Kwirzengers. Proficiat met zo iets moois!
Onder mijn rubriek "Straten-Neer" heb ik vandaag weer drie straten, die weg zijn geweest terug gezet. Het zijn: Dries, Eiland en Molenstraat. Deze zijn dus weer op mijn site te zien. De anderen volgen, zo gauw er tijd voor is.
Zoals ik gistermiddag een mooi plekje in de zo genaamde "Noebuurt" zag, zo laat ik dat jullie met foto 526 van "Zomaar un foto" van vandaag zien!
Vrijdag 6 februari 2004. Foto 525 van "Zomaar un foto" is een foto, die in 1937 genomen is van een groep Neerse jongens tijdens een schoolwandeling. Ze zullen zo rond 1929/30 geboren zijn.
Donderdag 5 februari 2004. Gisteren 4 februari 2004 is in het St.Laurentius ziekenhuis te Roermond geboren, ene Teun, zoon van Marcel en Diana Wiggers-Theelen. Diana is een dochter van Ben van Sjaen. Aan de gelukkige ouders en hun familie, een van harte proficiat! Zou U ook willen feliciteren, het adres van de gelukkige ouders is: Kappert 8, 6086 PA NEER.
Op foto 520 heb ik na de reacties op 1 en 2 februari '04 nog een reactie van Bert Meily gehad, ik laat ze hier in haar geheel volgen:     
Daar gaan we weer, de discussie is losgebarsten! Ik doe ook een duit in het zakje.
Volgens mij is deze prent (520) van de zomer van 1942 en is genomen op zondagmorgen na de Hoogmis. Hoe ik daar aan kom ? Eenvoudig. Op die  zondag  het was erg warm, lag ik met een zomergriep te bed op mijn kamertje op zolder. In de gevel was een klein venster, waarbij ik uitkeek op de Klein Steeg en `t Kepelke. Toen kwam er op een gegeven moment een stoet voorbij richting de Slup. Muziek en volgens mij ging "Ons Heer " ook mee. Dat de stoet voorbij kwam, is zeker. Dat het dezelfde stoet was, als nu op de foto staat, weet ik echter niet. Tot zover mijn bijdrage.

Voor die het niet weten: Bert Meily woonde in die tijd op Gerheggen bij Tinus en Mina Spee. Na een gesprek met Piet Emonts (Baand) gaan mijn gedachten toch weer meer naar de bevrijdingsoptocht 1946/47? uit. Waarom? Bij goed kijken zijn aan een paar huizen vlaggen te zien en het grootste argument is? Tijdens de oorlog waren de fanfare en de zangvereniging opgeheven (ze moesten van de bezetter bij de Cultuurkamer gaan en dat deden ze niet), dus konden ze niet meetrekken. Dat ieder voor zich nu maar een conclusie trekt!

Foto 524 van "Zomaar un foto" heeft mijn kleindochter Nan genomen. Ik kon het niet laten, om ze niet te plaatsen, we zijn met z'n allen veel te trots op deze twee.
Woensdag 4 februari 2004. In de rubriek "Vorsten 2004" heb ik een recente foto van de Jeugdvorst 2004 bij geplaatst. De Jeugd heeft bij hun 4 X 11 jarig bestaan, nieuwe kleding aangeschaft. Werkelijk prachtig! Ga ze maar eens zien! Op hun eigen site, te bereiken via mijn link "Jeugdkwiebusse", staat nog meer.
Het moet gezegd worden: foto nummer 523 van "Zomaar un foto" die vandaag geplaatst wordt, is een pracht van een historische prent en ik ben de maker, wie het ook geweest mag zijn, zeer dankbaar dat hij dat voor het nageslacht heeft gedaan!
Dinsdag 3 februari 2004. Gisteravond is er schijnbaar een zware klus tot een goed einde gebracht, ik kreeg onderstaand bericht binnen:
Zware klus achter de rug. 
Maandagavond 2 februari j.l. (19.30 uur) verscheen een heftruck met vijf sterke jongens aan ht gemeenschapshuis. Ze maakten zich op om een zware klus te klaren. De Stichting Muziekschool Neer had een 300 kilogram zware piano geleverd gekregen van de Fa Reijnen uit Roermond, en deze moest in souterrain die door de muziekschool wordt gehuurd geplaatst worden.
Heftruckchauffer Roger van de Lindeboom liet zien wat echt hijswerk is. Op de centimeter nauwkeurig liet hij het gevaarte zakken in het drie meter diepe goederen aanvoer luik. En binnen een half uur stond de piano op zijn plaats.
Vandaag komen de pianostemmers, en woensdag 3 februari beginnen de tien pianoleerlingen aan hun eerste van de 36 lessen dit jaar.
Met foto 522 van "Zomaar un foto" gaan we met het "Patronaat" op kamp. Van wie krijg ik de namen van de mannen die er op staan?
Maandag 2 februari 2004. Vandaag weer een reactie op foto 520. Deze lezer/kijker geeft de suggestie, dat de foto wel eens gemaakt zou kunnen zijn op 23 augustus 1940. Toen is het kruis op de "Slup" opnieuw geplaatst. Voor die daar niets van af weten, dat was in het begin van de oorlog vernield. Daar had ik nooit meer aan gedacht, wel weet ik dat daar in processie naar toe is getrokken en er begint mij iets te dagen? Het kon wel eens twee maal gebeurd kunnen zijn. Dan zou het ook beter uit kunnen komen, met dat zoontje aan de hand van Meester van Ratingen; de oudste (Wim) is namelijk in augustus 1938 geboren en die schat ik op die foto toch ouder dan twee jaar. Voor de rest Ruud geef ik je volkomen gelijk; geen enkele feestelijke vlag of vaantje. Nu is het op de foto niet goed te zien, maar de drapeau van de zangvereniging kon wel eens met een zwarte doek omfloerst kunnen zijn, ten teken van droefheid. Wie weet meer?
Elkeen die iets om schilderijen geeft, raad ik aan naar foto nummer 521 van "Zomaar un foto" te gaan kijken. Het bewijst, dat in Neer meer talent heeft gezeten, dan dat men zo zou denken.
Zondag 1 februari 2004. Op de foto van vandaag, had ik een reactie: Jan Strous wist, dat het een foto was van de Jubileum optocht ter ere van Koningin Wilhelmina in 1948. Toch zie ik geen enkel rood-wit-blauw of oranje, ook geen vlaggen! Wie weet het zeker?
Weten jullie nog, dat ik bij Essent geprotesteerd heb over die drastische verhoging van het voorschot? Gisteren kreeg ik een mail terug, dat ze het voorschot teruggebracht hebben van 160 euro naar 144.

Op deze eerste dag van de maand, plaats ik nummer 520 van "Zomaar un foto". Voor de liefhebbers van nostalgie iets aparts. Voor de goede opmerker is er ontzettend veel op te zien. Zo lag en zag de Steeg er na de oorlog 1940/45 uit.

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl
 Terug.