Het nieuws van februari 2003:
Vrijdag 28 februari 2003.
Over foto nr.196 van "Zomaar un foto" heb ik geen seconde hoeven na te denken. Op het moment dat ik ze zag wist ik, dat ik ze ging plaatsen. Geniet er maar van, net zo goed als ik dat al heb gedaan!

Donderdag 27 februari 2003.
Waar blijven de reacties op de "Thaoèr" van eergisteren en de "Boeremùts" van gisteren. Weet niemand meer hoe die dingen precies genoemd werden?
Gisteren toen ik tegen de middag van het zwemmen terug kwam, kon ik constateren dat de Neerse mensen, het Carnavalsleven nog een goed hart toedragen. Ik maakte een foto en jullie kunnen ze vandaag al bekijken onder nr.195 van "Zomaar un foto".

Woesdag 26 februari 2003.
Over de foto van vandaag in "Zomaar un foto" nr.194 ga ik niets verklappen. Ga maar kijken en zie of er een beter antwoord is.

Dinsdag 25 februari 2003.
Vrijdag stond in de Scala van de Limburger een fietsroute, door de Peel, bescheven. Het is mij gelukt het artikel en zelfs een route-beschrijving op de kop te tikken. Ik kon niet wachten en heb ze voor jullie geplaatst onder de kop "Peel-route" Ook voor de buitenlanders die de route niet zullen kunnen fietsen, is de beschrijving interessant. Er worden namelijk veel bekende namen in genoemd. Geluk er mee!

Dikwijls genoeg heb ik bij de bekendmaking van "Zomaar un foto" geschreven? Ga maar eens snel kijken. Bij deze foto nr.193 zou ik dat weer willen zeggen en het is ook zo! Iedereen die een beetje van nostalgie houdt, moet beslist gaan kijken en zelf nog meer in die foto gaan ontdekken, als dat wat ik al heb aangegeven.

Maandag 24 februari 2003.
Het kindje waar ik nog geen gegevens over had? Is nu ook bekend. Ze heet Kyra en is vrijdag 21 februari 2003 geboren als dochter van:
Twan en Lia van de Beuken-Kleuskens, Rinderloop 16, 6086 NT Neer. Ook jullie van Harte Gefeliciteerd met de aanwinst in de familie!

Moest ik jullie de foto van Frank I van de Knungelaers eerder schuldig blijven, nu staat ze er bij. Ga ze maar eens gauw bekijken onder "Vreemde Prinsen".

Vanmorgen werd ik verblijd met een foto vanuit Grevenbicht. Daar is een oud Neerse onderscheiden met de titel "Iërezawpens". Het is dan wel geen prins maar bij gebrek aan plaats, staat de foto onder de rubriek "Vreemde Prinsen". Ga ze maar eens snel zien!

Het bericht bereikte mij, dat er nóg een kindje geboren is. Op het adres: Fort 1, 6086 PS Neer bij Maarten en Janet Bouman-Rienties is op 23 februari 2003, Catootje geboren. Wij wensen allen van Harte Geluk met deze boreling!

Foto nr.192 van "Zomaar un foto" is weer eens een oude vergezichtfoto en dan van de "Kruisstraat" genomen van de zijde van de Napoleonsweg.

Zondag 23 februari 2003.
Er zijn in Neer weer enkele kindjes geboren. Laat ik beginnen met een kindje dat is geboren bij Paul en Monique Jansen-Bruynen op het adres: Leudalweg 13, 6086 AT Neer. Het is een zoon, hij heet Nick en de datum van geboorte weet ik nog niet.
Dan is er een tweeling geboren bij Frans en Mariet van Tankeren-de Haas, Baand 18/a, 6086 CE Neer. Het zijn twee jongens met de namen: Anthony en Joey.
En als ik goed ingelicht ben is op de Rinderloop ook nog een kindje geboren, daar heb ik nog geen verdere gegevens over. Jammer!
Aan de ouders en familie onze Hartelijke Gelukwensen.

Tot de ontdekking gekomen, dat foto nr.190 hardnekkig blijft staan. Of het een fout van de frovider is? Ik heb ontdekt, dat als U op "Vernieuwen" klikt, u een scherm krijgt waar u op "genealogiepjtim.tmfweb.nl" kunt klikken. Dan komt u weer op mijn site en als u dan op "Zomaar un foto" klikt, dan komt u foto nr.191 te zien. Vraag mij niet, hoe het komt? Ik moet u het antwoord schuldig blijven!

Tussen 1909 en 1912 is door de Neerse bevolking de zogenaamde nieuwe kerk gebouwd. Daar is door de mannelijke bevolking van Neer hard aan gewerkt. Ik kreeg een foto binnen, waar zes van die mannen op staan. Ze is vandaag te zien onder "Zomaar un foto" nr.191.

Zaterdag 22 februari 2003.
Vanavond is de receptie van de Jeugdvorst. Vanaf hier wens ik hem van Harte Proficiat en een goede regeringsperiode.

Wat een mooie engeltjes op foto nr.190 van "Zomaar un foto" van vandaag. Wie van jullie weet daar iets meer van af? Laat het s.v.p. weten!

Vrijdag 21 februari 2003.
Ondanks het fris winterweer was ik afgelopen woensdag even op het Schoor langs de Maas. Het was er zonnig en die zon scheen zo mooi over het aan de andere kant gelegen Beesel, dat ik het niet kon laten er een foto van te maken en daar laat ik jullie vandaag van meegenieten bij "Zomaar un foto" nr.189. Ik hoop dat jullie ook vinden, dat ik niets te veel gezegd heb?

Donderdag 20 februari 2003.
Vanmiddag hield seniorenvereniging St.Martinus haar jaarvergadering. Het was mij gegund er enkele foto's te nemen, waarvan ik weer een kleine reportage heb gemaakt. Deze kunnen jullie gaan bekijken onder "Fotogalerie", dan omlaag en klikken op de regel "Jaarvergadering St.Martinus Neer, 20-2-2003. Let op! Een ietsje hoger staat het verslag van het vorig jaar. Bekijk die ook nog maar eens!

Weer verder met "Zomaar un foto". Vandaag als nr.188 het afgebroken huis van de "Klòmpemaeker" op Hanssum.

Woensdag 19 februari 2003.
Maandagavond op de extra avond van de heemkundevereniging, waar Dhr. Harrie Kuijpers (zoon van Tjeu van Leuve) een pracht van een lezing over de nieuwe (toch al van 1912) en de oudere kerk(en) van Neer toegelicht met mooie dia's gaf, had iemand een schilderijtje uit 1944 van onze kerk bij zich. Op mijn vraag of ik dat even in mocht scannen, kreeg ik een bevestigend antwoord en zodoende kan ik het jullie vandaag onder "Zomaar un foto" nr.187 laten zien. Geniet er net zo van als ik, zeker omdat het is gemaakt door een zeer bekende journalist, die indertijd hier in Neer bij Geele-Maan in de Goot zat ondergedoken. Het doet vooral goed, omdat in die moeilijke oorlogsjaren toch nog verschillende mensen creatief bezig waren.
Zo ook Meester Willem van Ratingen, die op Friedessemolen ondergedoken zat, hij heeft in die tijd ook vele prachtige schilderijen gemaakt. Trouwens daar heb ik er al een paar van geplaatst onder nr.15 en 16 van "Zomaar un foto" en daar staat nog een mooie van onder de rubriek "Friedesse molen". Ga die ook maar eens zien!

Dinsdag 18 februari 2003.
Via een omweg kreeg ik vandaag toch nog een rasecht Neers Vorstenpaar binnen. Het zijn Kay I en Ayenne I van basisschool "de Kwir". Ga ze maar eens snel bekijken via "Fotogalerie", dan de regel "Vorsten 2003" en onderaan staat het paar in volle glorie!

In deze tijd van oorlogsdreiging, kan en mag ik nog wel eens laten zien, wat oorlog allemaal te weeg kan brengen. U kunt dat zien op foto nr.186 van "Zomaar un foto". Dus liefst geen oorlog! Daar staat echter ook tegenover, hoe blij dat wij allemaal waren dat de Americanen ons zijn komen bevrijden. Dat is een gegeven om over na te denken.

Maandag 17 februari 2003.
Vanmiddag het bericht ontvangen, dat in Geleen op 83-jarige leeftijd is overleden, onze oud dorpsgenoot Dhr. Wim Baetsen (Wim van Klaos áne kèrk). Verdere gegevens ontbreken op dit moment nog. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming.

Foto nr.185 van "Zomaar un foto" is weer een groepsfoto met een groot aantal Neerse mannen er op. De moeite waard om naar te gaan kijken.

Zondag 16 februari 2003.
Onder de knop "Kroegadours" staat een bericht van deze sympatieke jongens. Ga het even lezen!

Vanmiddag kwam het bericht binnen, wie dit jaar het boerenbruidspaar zullen zijn. Dit is gisterenavond op het carnavalsbal bekend gemaakt.
Bruid wordt: Mary Wijers-Mertens ook genoemd Marij van Sjaekske van Jàbèkè-Keuèpke. Bruidegom maken we: Huub Derikx ook bekend als Huub van Lowie vanne Sterrebòs en/of Huub van Lowie van Lowië-Pieèr. Getuigen zijn: Sjaak Aan den Boom (Sjaak van Thei van Boum) en Sjaak Hendrix (de Eiërkloead).
Het lijkt mij een geweldige combinatie om een prachtig feest mee op te zetten. Feest er maar flink op los!

"Zomaar un foto" nr.184 is weer een vergezicht, aangebracht (evenals de foto van gisteren) door Piet Dirkx van Hanssum. Wat is op dat Hanssum ook veel verandert.

Zaterdag 15 februari 2003.
Afgelopen week maakte ik in en om de Rabo-bank in de Steeg wat foto's. Een selectie daarvan heb ik op deze site geplaatst. Jullie kunnen ze vinden, via de begin site. Klik op "Bedrijven", ga omlaag en klik op de regel "RABO-bank Steeg Neer". Het zijn grote foto's, inladen duurt dus even!

Via de Trompetter kwam ik er achter, dat de vrouwelijke helft van het boerenbruidspaar in Nunhem ook van Neerse bloede is. Daarom ook daarvan een vermelding onder "Vreemde prinsen".

Vanavond om 19.00 uur is de carnavals H.Mis, waarna in "d'n Haammaeker" het vastenaovesbal is. Volgens mijn bescheiden mening is dat in de plaats van het "Aod Wieverbal" gekomen. Ik kreeg een foto toegespeelt van een groep die vermoedelijk in de 50-tiger jaren naar dat bal gingen. Ik wil ze jullie niet onthouden: ze staat onder "Zomaar un foto" nr.183.

Vrijdag 14 februari 2003.
Kijk ook eens even onder "Vreemde prinsen", daar is ook nog een leuk bericht bij gekomen.

Als u een mooi vergezicht vanaf de kerktoren, zo rond 1953, van de Hoogstraat wilt zien? Ga dan vlug kijken naar "Zomaar un foto" nr.182.

Donderdag 13 februari 2003.
Onder de rubriek "Maas- en Neergalm" heb ik onder "Agenda" onze activiteiten in 2003, het 120-jarig Jubileumjaar, vermeld.

Vandaag plaats ik in "Zomaar un foto" onder nr.181 weer een mooie groepsfoto. Veel van de meisjes die er op staan ken ik, maar lang niet allemaal. Wie wil meewerken om de namen voor onze nakomelingen te bewaren?

Woensdag 12 februari 2003.
Vanmorgen in het azM op controle geweest. Zo te horen is alles nog goed. Alleen het heeft zijn gevolgen: voor de rest van de dag wordt er niet veel meer gedaan. Hopenlijk dat ik morgen iets meer gedaan kan krijgen.

Op veler verzoek, heb ik de twee foto's van gisteren en eergisteren (de jeugd voetballertjes) nog een tijdje op een andere plaats neergezet. Wilt U ze downladen? Ze staan onder "R.K.S.V.N.". Klik daar op, ga naar foto 10, waar U ook op moet klikken, dan komt u op de page waar de foto's op staan. Het zijn de twee laatste!  

De nieuwe foto van vandaag in "Zomaar un foto" is nr.180 en maakte ik afgelopen zaterdag van de buitenkant van slagerij "Jeurninck". Die is helemaal gerenoveerd en Leon en Mieke mogen zich nu "KEURSLAGER" noemen. Ik hoop ook binnenkort van het interieur foto's te kunnen/mogen maken.

Dinsdag 11 februari 2003.
Vanmiddag kwam nog een bericht binnen van een blijde geboorte. Bij Ferdi en Monique Klompen-Geeven is afgelopen nacht een dochter geboren, genaamd Froukje. Na twee jongens nu een meisje, wat zal de familie blij zijn? Wij feliciteren vanaf hier, jullie van Harte met deze aanwinst. Wilt U ook feliciteren? Het adres is: Baand 31, 6086 CD Neer.

Vanmorgen kreeg ik een mail uit Brachterbeek.
Daar is een helft van het Kinjerboerebroedspaar van Neerse afkomst. Heb ik jullie nieuwsgierig gemaakt? Ga dan kijken onder "Vreemde prinsen" en dan onderaan.

Gisteren heb ik al bekend gemaakt, welke foto ik vandaag zal plaatsen, dat is dus geen nieuws meer. Vandaag heb ik in onze Rabo-bank enkele foto's mogen maken, ik zal ze zo spoedig mogelijk bewerken en dan plaatsen. Let in deze op de berichtgeving hier!

Maandag 10 februari 2003.
Zaterdag mocht ik van de jeugdvoetballertjes (de E2 en de F2) enkele foto's maken. Zij worden vandaag en morgen geplaatst onder "Zomaar un foto" nr.178 en 179.

Zondag 9 februari 2003.
Foto nr.177 van "Zomaar un foto" is een foto van een schilderij van de oud Neerenaar Huub Naus vanne Riekswaeg. Heb ik jullie nieuwsgierig gemaakt? Ga maar snel kijken!

Zaterdag 8 februari 2003.
"Zomaar un foto" nr.176 is een foto met oudheid er op. Moet er toch eens achter zien te komen, hoe oud zoiets kan zijn?

Vrijdag 7 februari 2003.
De plechtige Uitvaartdienst, waarna begrafenis op het kerkhof van Neer, van Oma Sillekens-van Dijk is op dinsdag 11-2-2003 om 10.30 uur in de St.Martinuskerk te Neer.
Correspondentieadres: Napoleonsweg 87, 6086 AD Neer.

Gisterenavond op de repetitie zijn de eerste banden van de film over de "50-tiger jaren in NEER" uitgegeven. Maas- en Neergalm heeft er een 30-tal meer laten maken , dan besteld zijn, daar zijn er nog enkelen voor 10 euro, exclusief verzendkosten, van te koop. Als U niet in de gelegenheid bent om er een af te halen, kunt u bestellen op onderstaand adres: Lenie Berben-Peeters, Ulensvaaren 12, 6086 GA NEER. Tel.0475.591139. Mail: lenie.berben@12move.nl
Maak er gebruik van, U zult er geen spijt van krijgen!

De foto van vandaag in "Zomaar un foto" is nr.175 en is een mooi vergezicht bij ons in Neer. Meer zal ik er niet over zeggen, maar ga ze zien!

Donderdag 6 februari 2003.
Zonet bereikte mij het droevige bericht, dat vanmorgen Oma Sillekens-van Dijk op 93-jarige leeftijd is overleden. Zij was de weduwe van Sjaek Sillekens vanne Riekswaeg (Zoon van Sloes-Pieèr oet 't Durp). Onze Oprechte Deelneming.

Deze week zijn in Neer (tenminste bij mij) de afrekening van Essent binnengevallen. Er was een verrassing. Het afgelopen jaar hadden wij 1662 m gas verstookt, waar ook het voorschot zo om en om op berekend was. op deze nota sloegen ze mij nu aan (en stelden daar het voorschot op in) voor 2272 m. Een verhoging van 610 m, wat met zich mee bracht, dat het voorschot ook meer dan 26 euro hoger zou worden. Ik heb gereclameerd en het voorschot wordt met 16 euro verlaagd. Ik zou zeggen? Mensen let op Uw zaak en kijk de nota van Essent goed na.

Vandaag staat dan de eerste winterse foto die ik van de gerenoveerde Friedesse molen heb gemaakt in "Zomaar un foto" nr.174. De schilders onder jullie kunnen weer vooruit! De anderen wens ik ook veel kijkplezier.

Woensdag 5 februari 2003.
Vandaag stond pas in de krant, dat de met de Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia Pontifice begiftigde, Tilly Winkelmolen morgen 6-2-2003 na een plechtige Uitvaartdienst om 10.30 uur in de St.Martinuskerk, in Neer begraven wordt.
Het correspondentieadres is: Familie Winkelmolen, Spuitjes 4, 6086 BZ Neer.

Vandaag nog eens een mooie uitdrukking van vroeger gehoord. Ik zal die spreuk jullie niet onthouden: "Eine verkusstert bevruùst noeat, òmdèttèr altied baove nul stijt!".

De foto die ik jullie vandaag laat zien, is bijna gelijk aan die van gisteren. Alleen is ze meer dan 60 jaren later gemaakt. Ga ze maar eens zien onder "Zomaar un foto" nr.173. Een van die winterse foto's die ik vandaag aan de Friedesse molen maakte, staat ook onder de rubriek "Friedesse molen".

Dinsdag 4 februari 2003.
Uit de krant van vandaag: Baer Vestjens wordt op donderdag 6 februari 2003 om 11.00 uur in Baexem, Kasteelweg 10, gecremeerd. Bijeenkomst in het crematorium. Het condolance-adres is: Zorgcentrum "De Wietel", kamer 401, Piushof 85, 5981 VW Panningen.

Vandaag verras ik jullie in "Zomaar un foto" nr.172 met een winterse foto van onze St.Martinuskerk met de vooroorlogse toren, genomen vanaf het Eiland. De fotograaf is mij onbekend, maar ik vond het de moeite waard om ze te laten zien!

Maandag 3 februari 2003.
Vandaag een nieuw mail adres ingesteld. Sorry aan de mensen die mij de laatste 14 dagen geschreven hebben. Als het iets belangrijks was, schrijft U dan s.v.p. even opnieuw. Mijn provider maakte niet meer open, daarom het nieuwe adres: Piet@pjtim.tmfweb.nl

Zonet bereikte mij het bericht van nog een overlijden van een oud Neerenaar. Op de Wietel in Helden-Panningen is vannacht op 84-jarige leeftijd overleden: Baer Vestjens (Baer van Berte-Sef vanne Kruutsstraot) echtgenoot van Mia Rulkens. Verdere gegevens ontbreken nog. Ook aan Mia, de kinderen en de familie Onze Oprechte Deelneming.

In het verzorgingshuis te Horn is op 1-2-2003, 73-jaar oud overleden, onze oud dorpsgenoot Wiel Naus (Wiel van Maan van Mane-Koeab vanne Vlaos)  echtgenoot van Mien Kersten. Wiel wordt op woensdag 5-2-2003 na een plechtige uitvaartdienst in de kerk van Haelen, op het kerkhof in Neer begraven.
Aan Mien, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming bij dit overlijden.

In het ziekenhuis te Roermond is Til Winkelmolen (Til van Smaeds-Sjang oet 't Durp) op 82-jarige leeftijd ongehuwd overleden. Nadere gegevens ontbreken alsnog.
Aan de familie van Til, Onze Oprechte Deelneming.

Foto nr.171 van "Zomaar un foto" is een groep Neerse vrouwen (burgemeester Vennekens staat er ook op) die een oma-cursus hebben gevolgd. Let eens goed op! vermoedelijk vindt u er een van uw voorouders op.

Zondag 2 februari 2003.
Foto nr.170 in "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik een verrassing voor jullie zijn. Ga maar eens kijken, of het de moeite waard is!

Zaterdag 1 februari 2003.
Met ingang van vandaag zijn er ook weer enkele wijzigingen aan de beginsite. Zo zijn de "Schoolreisjes" verhuisd naar  de "Bewaarplaats". Als iemand nog een van die foto's wil ontvangen, moet hij/zij mij dat even laten weten. De naam van "Dagboek" is verandert in "Nieuws februari" en zal zo iedere maand wijzigen. Het nieuws van eerder, kan nu bekeken worden, door in het nieuws van de lopende maand op die daarvoor bestemde regel te klikken of rechtstreeks op de beginsite, klikken op "Eerder nieuws".

Het begin van een nieuwe maand. In de hoop dat ik veel mensen ook in de toekomst weer kan laten meegenieten van mooie foto's van en over Neer, doe ik nogmaals een oproep aan al mijn kijkers, om oude en ook recente foto's even aan mij ter beschikking te stellen, zodat ik ze in kan scannen en ter gelegener tijd kan gebruiken, om te plaatsen in "Zomaar un foto". Ook kunt u foto's mailen. Dan wel liefst tussen de 300 en 500 Kb groot, dan zijn ze mooi te bewerken. Als dat niet kan, zijn kleinere ook goed, alleen gaat de kwaliteit dan iets achteruit.
Vandaag staat daar onder nr.169 van "Zomaar un foto" de Carnavals Vorst van dit jaar van de Kwiebussen van Neer met zijn adjudanten.
De foto is van Studio C te Haelen, ze werd mij welwillend ter hand gesteld.
Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl