Het nieuws van februari 2002:
28 februari 2002. Vanmorgen weer enkele foto's genomen, een van de Friedesemolen, staat al onder "Stuw" foto 177. De andere zijn van de bypass, daarvan eerstdaags een hele presentatie.

27 februari 2002. Het water blijft maar stijgen, ofschoon het in deze contreiën vandaag droog is gebleven. Pas morgenavond zal voor hier de hoogste stand worden verwacht. Zoals het zich laat aanzien zal de mens toch de baas blijven! Vandaag nog foto's gemaakt van de loop van de bypass. Zal proberen er morgen nog enkele bij te maken en er dan een rubriek "Bypass" aan weiden.

26 februari 2002. Regen! Regen! En weer regen! Waar moet dat heen?
Vanavond kreeg ik via de dijkwacht bericht binnen, dat de aanvoer van water in de Neerbeek zo groot was/is, dat er gevaar bestond, dat de dijk bij de Fam. Janssen in de Rohrstraat dreigde door te breken. Het waterschap "Peel- en Maasvallei" heeft daarop 4 kranen ingezet om de dijk te verbreden en op te hogen. Ofschoon de werkzaamheden nog niet helemaal klaar zijn, is alles nu weer onder controle.
De afsluiters in de Neerbeek (bij Dieker, het vroegere Winkelmolen) zijn om 17.00 uur weer gesloten in verband met de stijgende Maas (ca.17.70 boven N.A.P.) en de pompen zijn weer in werking gesteld.

Vandaag geboren: Joep, zoon van Juul van de Winkel en Neeltje Penders. Vanaf hier wens ik hun veel geluk met deze nieuwe wereldburger. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Bergerstr.32, 6086 BM Neer.

25 februari 2002. In het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond is op 22-2-2002 de uit Roggel afkomstige Els Beek-Heber echtgenote van Har en schoonmoeder van de Neerenaar Stef Verstappen (zoon van Tjeu en Tientje Verstappen-Philippen uit de Steeg), overleden. Zij wordt donderdag 28-2-2002 na een plechtige uitvaartdienst (aanvang 10.30 u.) op het kerkhof van Roggel begraven.
Condolanceadres: Tramstr.14/a, 6088 EB Roggel.

Vandaag even aan mijn site gewerkt: de rubriek "Familiefoto's" staat er weer op.
Van Jan Strous kreeg ik nog een mooie foto van de eerste prijswinnaars van de carnavalsoptocht binnen. Die is bijgeplaatst in de betreffende rubriek. Ga ze maar eens bekijken!

24 februari 2002. Vrijdag 22-2-2002 is in Helden overleden: de oud Neerse Annie De Bruijn-Strous (An van Zenne-Neer oet de Steeg). Zij zal woensdag 27-2-2002 gecremeerd worden. Vanaf hier wens ik haar man Sjaak en familie, de sterkte om dit zware verlies te dragen.

In Heythuysen is op 20-2-2002 in de leeftijd van 92 jaren overleden: Trijntje Lijntje Kremer-van der Valk. Dit is de moeder van Els van der Jagt-Kremer. Het gezin van der Jagt-Kremer woont al vele jaren op Wienerte in het vroegere huis van Spekkers-Piet. De crematie zal in familiekring plaats vinden.
Ook aan deze familie, mijn oprechte deelneming.

Vandaag een foto geplaatst van de dirigente van mijn/ons mannenkoor Maas-en Neergalm. Wilt U ze zien: klik op "Zangvereniging" in het hoofdmenu en dan op de betreffende regel.

23 februari 2002. Vanavond in de H.Mis van 19.00 u. werd medegedeeld, dat Dhr.Jo Sormani overleden is. De plechtige uitvaartdienst vind woensdag 27 februari 2002 om 11.00 u. plaats in onze St.Martinus parochiekerk.
Het echtpaar Jo en Wilma Sormani-Schoffelen woonde al vele jaren in onze gemeenschap, op het adres: Visseberg 25, 6086 CS Neer.
Vanaf deze plek wens ik Wilma en familie de sterkte, om dit zware leed te kunnen dragen.

22 februari 2002. Vanmiddag werden in café "Maneslust" de biljart-kampioenen van het NTO-gebeuren (Nooit Te Oud) in de A- en B klasse gehuldigd. Door mij zijn er verschillende foto's gemaakt. Wilt U ze zien? Kijk bij "Biljarten" en klik op de betreffende regel.

21 februari 2002. Vanmorgen aan de Neerbeek weer enkele foto's gemaakt (173, 174 en 175). Het is een beeld van hoe het er uit ziet als veel water afkomt! Ze staan onder "Stuw" in serie 12.
Vanmiddag hield de seniorenvereniging van Neer haar jaarvergadering. Voorzitter Nelis Stemkens trad terug, er werd een nieuw bestuurslid (Sjaak Cuypers) en uit het bestuur een nieuwe voorzitter (Theo Lemmen), gekozen.
Als U onder "Fotogalerie" op Jaarvergadering ouderenvereniging klikt, ziet U er foto's van.
De jeugd had gesport, ik maakte inpassant twee foto's. Die staan onder "Fotogalerie", de regel Jeugd van het Kwirke.
De rubriek "Zangvereniging" is vanavond ook nog bijgewerkt!
Vanavond laat bereikte mij nog drie berichten:
1) dat om 23.30 u. de bypass weer geopend is, vanwege de hoge afvoer van het water door Neerbeek en Maas.
2) De namen bij de foto van groep 4/5 van het Kwirke. Voor waar ze staat, zie boven.
3) Een foto voor bij de rubriek "Stuw" met het motto: soms gaat er ook iets mis. Ze wordt geplaatst als foto nr.176. Ga ze daar zien!

20 februari 2002. In een huis-aan-huis folder van vier A-viertjes verraste Ere-burger Sjaak Boonen van Neer ons, met een open brief aan de Neerse inwoners.
Hij opent zijn betoog met de zin: Ereburger wil niet als onruststoker de Neerse geschiedenis ingaan!
Als verzorger van deze nieuwsrubriek, zal ik op het neutrale vlak blijven.
Wilt U echter, als Neerenaar in de vreemde zijn betoog, over het misverstand dat hij met het Kerkbestuur heeft, ontvangen? Mail mij en ik zal proberen het U te bezorgen.
Wij leven uiteindelijk in een land met vrije meningsuiting.

In Buggenum is op 17 februari 2002 geboren: Ivar Dirks zoon van de oud Neerenaar Ed van Ton van Kêp en Iet van de Baand. De gelukkige moeder is Nicole Sillekens.
Vanaf deze plek hartelijk gefeliciteerd en zou U hen ook willen gelukwensen, het adres is: Holstr.3, 6082 BA Buggenum.

19 februari 2002. In Beesel is het vandaag groot feest. Daar viert de Neerse schone Mia Veugen (van Frits en Mina oette Steeg) samen met haar man Wiel Peeters, hun 50-jarig huwelijksfeest. Door dat Wiel, in de oorlog, in Neer (bie Leuve) zat ondergedoken, hebben ze zich leren kennen. Nichtje Miny bedankt voor de inlichtingen.
Vanaf hier feliciteren An en ik hun van harte met deze mijlpaal en we zullen zeggen: op naar de 60.
Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Burg.Janssenstr.15, 5954 BN Beesel.

18 februari 2002. In Beesel is op 16 februari 2002 op 99-jarige leeftijd overleden: Gertrudis Johanna Verhaag, *26-9 1902, weduwe van Peter Hubertus Joosten. Twee van haar dochters huwden een Neerenaar, n.l. Lies (inmiddels overleden) met Piet Geraets en Mia met Sjaak Hoedemakers.
Zij zal op donderdag 21 februari 2002 na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 u. in de St.Gertrudiskerk, op de Algemene Begraafplaats te Beesel, begraven worden.
Aan de nabestaanden mijn Oprechte Deelneming! Zo U ook zou willen condoleren, het adres is: Mgr.Theelenstr.1, 5954 AX Beesel.

17 februari 2002. Bericht ontvangen van het overlijden van de in Neer geboren Jan Timmermans (voor de duidelijkheid: Jan van meester Timmermans en Trui van Ratingen). Jan, *24-7-1934 heeft zijn echtgenote Hilde Timmermans-Kleijne (+26-11-2001) niet lang overleefd, hij stierf in Sittard op 15 februari 2002. De uitvaartdienst heeft plaats op woensdag 20 februari 2002 om 10.30 u. in de St.Pancratius parochiekerk van hun woonplaats Munstergeleen, waarna de crematie volgt in het crematorium "Nedermaas" te Geleen. Wilt U hun drie zonen en de familie condoleren? Het adres is: Senecalaan 34, 6135 HS Sittard.

16 februari 2002. Vanmorgen in alle vroegte kwam het bericht binnen, dat op 13 februari 2002 ook nog is geboren: Paula, een dochter van Ben en Monique Geraets-Steijvers (beter bekend als Ben van Ben van Lins van Bernaadje en Monique van Jan steijvers en Mia van Cox-Sef). Van hieruit onze hartelijke gelukwensen en zou U hen ook willen feliciteren, het adres is: Sterrebosweg 16, 6086 RD Neer.

Voor een keer eens nieuws, dat niet van Neer is. De trots laat mij vertellen (en daarbij is het ook nog een proef), dat Gerard van de Velde op de winterspelen, goud heeft behaald op de 1000 m. Trouwens, Jan Bos ook nog het zilver. Ik zag hem op T.V. en ik dacht: probeer eens een paar foto's te maken. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet voor 100% tevreden ben, maar als U ze wilt zien, ze staan onder "Fotogalerie". Je kunt wel goed zien, dat het een gelukkig man was!

15 februari 2002. Plotseling hoog water! Ga het zien op "Fotogalerie". Klik op de betreffende regel en U komt het te zien.

Vandaag uit de krant het bericht, dat in Neer een tweeling geboren is. De gelukkige ouders zijn: Peter en Mirjam Geelen-Driessen, (Peter is een zoon van Jantje vanne Slup en El van Buize-Fried). De tweeling heet Jody en Joey en ze zijn geboren op 13-2-2002. Vanaf hier mijn gelukwensen. Wilt U hen ook feliciteren, het adres luidt: Vlaas 15, 6086 PR Neer.

14 februari 2002. In huize "Beek en Bos" te Heythuysen is op 13-2-2002 overleden, de 88-jarige oud Neerenaar Wilhelmus van de Bool, *14-3-1913 (Wiel van Boele-Wulm) van Klein-Brumhold (nu Sterrebosweg), echtgenoot van Neelke (Cornelia Maria) Verstappen. Wiel zal op zaterdag 16-2-2002 in Horn begraven worden, na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 u. in de St.Lambertus parochiekerk, van zijn eerdere woonplaats Haelen.
Mijn oprechte deelneming bij dit overlijden.
Wilt U ook condoleren, het adres is: L'Unionlaan 45, 6093 GE Heythuysen.

Gisteren mailde Henk van Ratingen mij vanuit Australië een mooie serie foto's over Jong Nederland en de studentenclub: St.Lucia. Het zijn foto's uit de jaren 1954/55. Ik heb er een collage van gemaakt Hij of zij, die ze graag ziet, surf naar "Fotogalerie" en klik op de betreffende regel. Gaarne reactie's!

13 februari 2002. Vandaag was het de dag van het haring-schillen. Voor de rest geen nieuws.

12 februari 2002. Vanmiddag werd het Boerenpaar in café "Maneslust" afgehaald en in de feestzaal van café-zaal "De Klomp" in de onecht verbonden. Ik maakte enkele foto's. Wilt U ze zien? Ga terug naar de startpage, klik op "Fotogalerie", zoek de regel : "Boerebroelof op 12 februari 2002" op, klik er op en na een minuutje wachten, zult U dat schoons kunnen aanschouwen!

11 februari 2002. Bas Verrijth wordt woensdagmiddag na een plechtige uitvaartdienst om 13.30 u. in de St.Martinuskerk, op het kerkhof van Neer begraven.

Franka Bouten-Mulder laat mij als lid van de vriendenclub: "Neet good wiës" weten, dat ze gisteren voor de derde achtereen volgende keer de 1-ste prijs voor wagens in de grote optocht gewonnen hebben. Hun thema was: "Klomp of Haammaeker?". De wisselbeker komt met dit resultaat definitief in het bezit van vriendenclub "Neet good wiës".
Van mijn kant uit: Proficiat en een driewerf Alaaf, Alaaf, Alaaf!
Jammer, dat ik precies van deze wagen, geen foto had. Is er iemand, die er een heeft, dan plaats ik ze alsnog voor mijn lezers in de vreemde?

10 februari 2002. Het is gebeurd. Brumholt staat op de site. Wilt U deze mooie straat zien? Surf naar mijn beginpage, klik op "Neer", wacht even en ga omlaag naar "Brumholt op 8 februari 2002", klik op die regel en U bent er. Denkt U er aan, dat de eerste keer inladen van de foto's altijd iets langer duurt?
Wat kunnen wij als Nederlanders trots zijn op onze Jochem. Hij verpulverde het record op de 5000 m schaatsen en werd Wereld- en Olympuskampioen in de nieuwe Wereldrecordtijd van 6 minuten en 14 66/100 seconden.

Vanmiddag trok een bonte Carnavalstoet door Neer. Ondanks dat er een koude wind blies, was de belangstelling zeer groot, tenminste als ik kan afgaan, aan hoeveel volk er al aan het begin van de optocht stond.
Natuurlijk maakte ik er enkele foto's, die ik mijn publiek niet wil onthouden. Surf naar "Fotogalerie", daar vind U de regel "Vasteaovend optocht op 10 februari 2002", klik daarop en U komt ze te zien.

9 februari 2002. Vanmorgen is Bas Verrijth op 63-jarige leeftijd overleden. Bas is de echtgenoot van Leen Verrijth-Hanssen (Leen van Tjeu van Bertesse-Frits) en de vader van Marcel. Vervolgbericht komt nog.
Vanaf hier wens ik hun de kracht, om dit zware verlies te kunnen dragen.
Het adres voor condoleances is: Kruisstr.14, 6086 AR Neer.

8 februari 2002. Vandaag, goed nieuws! Twee geboortes te melden.
In Heythuysen is uit een Neerse moeder op 6-2-2002: Sep geboren. Zoon van Lars en Saskia van Neer-Hanssen (Saskia is een dochter van Jantje van Buze-Fried en Truus van Sjeng van Hoebe-Bertje).
Vanaf hier: hartelijk gefeliciteerd en zijn er meer die willen feliciteren, het adres is: Aldenhoven 66, 6093 HC Heythuysen.
In Neer is op 5-2-2002 Juul geboren. Hij is een broertje van Linn en een zoon van Robert en Monique Noblesse-Korsten. (Robert is een zoon van Karel van Deuèr van Nobles.) Ook voor hun, mijn hartelijke gelukwensen. Wilt U  ze ook feliciteren, het adres is: Baand 77, 6086 CD Neer.

7 februari 2002. De huizen van "Brumholt" zijn gefotografeerd. Ze zullen zo snel mogelijk op deze site komen, op het ogenblik heb ik nog geen tijd.

6 februari 2002. Vandaag ben ik met een nieuwe rubriek begonnen; ik ga proberen de werkzaamheden aan "de Lindeboom" (het Hotel-Café-Restaurant) te volgen. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar medewerking verleend.
Als ik goed ingelicht ben, is de sloopvergunning al gegeven.
Wilt U het volgen: ga terug naar mijn startpagina en klik op "Lindeboom". Er staan al negen foto's op je te wachten!

5 februari 2002. Niets te melden vandaag!

4 februari 2002. Vanavond om 20.00 u. is er weer een inloopavond van de heemkundevereniging: "Oos Naer". Misschien dat daar iemand nieuws heeft?
Zo ja, dan zet ik het vanavond laat nog op de site.
Aan al mijn lezers, vooral in de vreemde, wil ik laten weten, dat ik achter ben met (terug) schrijven. Ik zal zo spoedig mogelijk de achterstand proberen in te halen.

3 februari 2002. Vanmorgen om half elf, zou de "Stier" op het Kerkplein, zijn officiële naam krijgen. Dat is ook gebeurd, hebben wij anders een Neers kwartier nodig, nu was dat meer dan een half uur, voordat de plechtigheid kon beginnen. Voor twee handjes vol publiek werd de "Kwiebus-vlag" van het naamplaatje verwijderd en heet de "Dansende Stier" in het vervolg "Naerse Waerse". Wilt U er foto's van zien? Surf terug naar mijn startpagina, klik op "De Stier" en scrol door naar "vervolg", klik ook daar op en U bent waar U wezen moet. Veel plezier!

Om 11.00 u. begon ook de receptie, die de "Kwiebussen" hun Vorst: Rob Geenen, aanboden. Ik was er met ons zangkoor "Maas- en Neergalm" en was in de gelegenheid er ook enkele foto's te maken. Ze zijn te zien onder "Fotogalerie".
Klik op de regel: Vasteaovend-Vorsten en receptie 2002.
Na de Vorsten van dit jaar, staan vier foto's van de receptie.
Marleen en Sanne, jullie moeten zéker even kijken!

2 februari 2002. (020202) Vandaag moest ik uit de krant vernemen, dat donderdag 31 januari 2002 in het verpleeghuis "Hornerheide" op 86-jarige leeftijd is overleden: de mulder van Brumhold Dhr.Louis Wijenberg. Louis is de opvolger van het mulderke (Theike vanne Vlaos) geweest. Nadat Theike met zijn gezin naar Canada geëmigreerd was, heeft Louis nog vele jaren zijn beroep daar uitgeoefend.
Louis wordt dinsdag 5 februari 2002 na een plechtige uitvaartdienst (13.30 u.) in de St.Martinus parochiekerk te Neer, in het crematorium "Midden Limburg" te Baexem gecremeerd.
Zijn vrouw Goen Rutten Wijenberg-Ramakers wens ik vanaf deze plaats, de sterkte op dit verlies te kunnen dragen.
Wilt U ook condoleren, het adres is: Bosserstr.5, 6031 NS Nederweert.

1 februari 2002. Het N.T.O.-biljarten (Nooit Te Oud) is in.
Maneslust 1 is de vorige week al kampioen in de A-klasse (hoogste klasse) geworden. Het team had toen al een voorsprong van 9 punten en kon door niemand meer bedreigd worden. Vanmiddag werden de laatste wedstrijden van deze competitie afgewerkt. Maneslust 1 mocht thuis aan treden tegen Heel. Ze deden het nog eens dunnetjes over. Goed zo mannen!
Er zijn enkele foto's genomen. Wilt U ze zien, ga naar "Biljarten" en klik op de betreffende regel.
Sportvrienden, Proficiat en ga zo door!