Het nieuws van dec. 2003:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".

Woensdag 31 december 2003. Vandaag weigerde mijn virusscanner de hier onder staande mails te ontvangen. Ze zouden besmet zijn met een virus. Misschien te verhelpen, door jullie PC op te schonen. Sender:  "Kirouac van Ratingen" <jokipevra@bluewin.ch>Recipient:  "Peter Versteegen" <PeterVersteegen@hotmail.com>,"Thijs Corke Verstappen van Ratingen" <Thijs.Verstappen@wanadoo.nl>,"Jan Doret van Ratingen" <v.ratingen@wanadoo.nl>,"Pe Jo" <jokipevra@bluewin.ch>,"Ine van Ratingen Derikx" <C.van.ratingen@home.nl>,"Ruud \"dae dieke van os\". Coenen" <ruudcoenen@hotmail.com>

Geboren op 28-12-2003: Luuk, zoon van onze oud dorpsgenote Anouk Jans en van Ruud Wiltschut. De ouders van Anouk zijn: Lei en Annet Jans-van de Brekel. Aan de familie onze hartelijke gelukwensen. Zou U ook willen feliciteren, het adres ia: van Loonstr.31, 6081 BN Haelen.

De laatste dag van het jaar. In grote trekken weten we wel, wat het ons gebracht heeft. Wat het nieuwe jaar ons zal brengen? Dat zullen wij af moeten wachten. Een ding is echter zeker, direct in het nieuwe jaar kan n van mijn lezers/kijkers een CD winnen, met de eerste 500 "Zomaar un foto" foto's er op. Kijk vandaag naar foto nr.498 en mail mij voor 10 januari 2004 het goede antwoord op de vraag, die er bij staat en de kans is groot, dat U die CD gratis in Uw bezit krijgt.

Dinsdag 30 december 2003. Het jaar loopt ten einde, nog een paar dagen en we luiden het nieuwe jaar, het jaar 2004, in. Gelijk in dat nieuwe jaar zal mijn 500-ste "Zomaar un foto" geplaatst worden. Mijn archief heeft nog wel wat voorraad, maar toch wil ik mijn kijkers vragen, kijk eens in die dozen waar jullie de foto's in bewaren en laat mij die foto's die in deze rubriek passen, even inscannen. Jullie doen er mij en de vele kijkers naar mijn site een groot plezier mee. Het lijkt dat het oude niet op kan, vandaag met foto nr.497 laat ik jullie het kerkkoor zien, op een dagtochtje in de 30-tiger jaren.

Maandag 29 december 2003. De plechtige uitvaartdienst voor Marlou Jetten wordt gehouden op vrijdag 2 januari 2004 in de St.Lambertuskerk te Reuver, waarna de crematie zal plaatsvinden in het crematorium te Venlo-Blerick. Gelegenheid schriftelijk te condoleren in de kerk en per post op het adres: Schinderspark 2, 5953 BG Reuver.

Ik ben weer in de lucht. Zeg het voort! Als <tmfweb>  zo lollig is en het slot er weer op gooit, mail dan een briefje naar tmfweb met het vriendelijk verzoek mijn site weer open te stellen en open te houden.

Vandaag met foto nr.496 van "Zomaar un foto" nogmaals een stukje nostalgie. Zou iemand van jullie ze nog kennen?

Zondag 28 december 2003. Vandaag het bericht binnen gekregen, dat Marloe Jetten, dochter van onze oud dorpsgenoot Pierre Jetten wonende op de Reuver, 27-12-2003 op 22-jarige leeftijd aan nekkramp is overleden. De volledige gegevens ontbreken nog. Onze Oprechte Deelneming gaat uit naar Pierre en Hilda Jetten-Beurskens en de wederzijdse familie.

Foto nr.495 van "Zomaar un foto" van vandaag, is ook alweer een stukje nostalgie. Best het bekijken waard.

Zaterdag 27 december 2003. Sterk, maar de griep heeft niet doorgezet. Gisteravond kreeg ik in eens hevige rillingen over mijn hele lijf en na een poos had ik een heet hoofd, met andere woorden koorts. Afgelopen nacht vijf kwartier in een uur geslapen (een zakje met hete kersenpitten aan de voeten) en vanmorgen was ik weer het ventje.

Foto nr.494 van "Zomaar un foto"laat ik voor jullie een verrassing zijn. Het is te hopen dat de site vandaag weer open gaat, dan kunnen jullie ze bewonderen!

Vrijdag 26 december 2003. Ondanks de griepspuit geloof ik, dat het nu zover is en dat ik de griep krijg. Het is al laat als ik dit schrijf en ik zal maken, dat ik in bed kom.

Ik hoop dat <tmfweb> mij vandaag terug in de lucht plaatst. Als het niet is, zou het misschien baten als jullie massaal een mailtje naar hun zou sturen? Enkele van mijn supporters zijn aan het proberen een oplossing te vinden.

Gisteren een pracht eerste Kerstdag gevierd, met de meeste (allen die geen andere verplichtingen hadden) van onze kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Wat kan men daar als ouder van genieten, dat gevoel is bijna niet te beschrijven. Kinderen, onze hartelijke dank daarvoor. Vandaag doen wij dat nog eens dunnetjes over, wel eerst even naar de Kerst-Inn van Maas- en Neergalm en later als het nog even kan, naar de duivententoonstelling van P.D.V.Tot Ziens. Al met al zal het weer een drukke dag zijn.

De foto die ik jullie vandaag als foto nr.493 van "Zomaar un foto" laat zien, is een sfeerfoto van ons dorp met sneeuw.

Donderdag 25 december 2003. Kerstmis. Vrede op aarde aan alle mensen, die van goede wil zijn! Dat is wat wij altijd wensen. Kon dt eindelijk eens waar zijn. Zolang de mensheid bestaat is er ruzie, dan hier dan daar en zo zal het vermoedelijk altijd blijven. Ze vinden zo veel uit, wie zal het medicijn uitvinden, dat vrede op aarde brengt?

Met foto nr.492 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een mooi Kersttafereeltje zien.

Woensdag 24 december 2003. Hier bij ons in Neer werd de Kerstnachtmis om 22.00 uur gevierd. Emeritus pastoor Deckers celebreerde deze H.Mis. Het parochieel gemengd koor St.Martinus, deed op een voortreffelijke manier de gezangen. Zo kunnen we terugkijken op een prachtige dienst in een goed gevulde kerk.

Vandaag moeten jullie niet vergeten naar de foto van de dag te gaan kijken. Tenminste ik meen, dat het iets aparts is! Ze staat als foto nr.491 van "Zomaar un foto" op mijn site. Mijn dank aan de inbrenger van deze foto.

Dinsdag 23 december 2003. Met foto nr.490 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een mooi stukje handnijverheid zien.

Maandag 22 december 2003. De baggerwerkzaamheden op Wienerte gaan gestaag door. Met foto nr.489 van "Zomaar un foto" laat ik jullie er een beetje van zien.

Zondag 21 december 2003. Vanavond is geboren: Noud, zoon van Jos en Nicole Reijnen-Muijres. Wij wensen de familie van harte geluk met deze uitbreiding van de familie. Zou U ook willen feliciteren, het adres is: Engelmanstr.36, 6086 BC Neer.

De foto die ik jullie met nr.488 van "Zomaar un foto" laat zien, is al een voorproefje op de naderende carnavalstijd.

Zaterdag 20 december 2003. Zelf heb ik nog niet gekeken of mijn site weer te bezoeken is, we zullen maar hopen van wel, dan kunnen jullie het nieuws van Neer weer volgen. Foto nr.487 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats, is er weer een uit de oude doos. Wie kent ze nog?

Vrijdag 19 december 2003. Geboren op 10-12-'03: Daan Eduard Maria, zoon van Ron en Sylvia Verstegen-Geraedts. Ron is een zoon van Huub Verstegen en Mariet van Tjeu van Wevers-Keup. Wij wensen de familie van harte geluk met deze aanwinst in de familie. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Lijsterbespad 27, 5995 BV Kessel. Telefoon.077.4623055.

Gisteren zag ik, dat het slot weer op mijn site zat, het is te hopen dat ze het er vandaag weer af halen. Foto nr.486 van "Zomaar un foto" toch klaar gemaakt, in de hoop dat ze door jullie gezien kan worden.

Donderdag 18 december 2003. Zoals we zien is mijn site gisteren weer open gegaan. Als ze afgesloten wordt, heeft dat te maken met te veel verkeer. Zelf kan ik er niet veel van begrijpen, men zou moeten denken, dat ze blij moeten zijn als een van hun sites veel bezoekers trekt en er dus veel verkeer is. Nu is het afwachten, hoe lang het weer duurt. Voor vandaag heb ik dus weer een foto klaargemaakt. Foto nr.485 van "Zomaar un foto" is een winterse foto en omdat we eigenlijk midden in de winter zitten, vond ik die wel treffend. 

Woensdag 17 december 2003. Omdat vermoedelijk vandaag mijn site ook nog niet te bereiken zal zijn, laat ik foto nr.484 van "Zomaar un foto" gewoon staan en wacht ik met de volgende, tot ik weer in de lucht ben.

Dinsdag 16 december 2003. Vandaag kwam ik tot de ontdekking, dat mijn site er weer uitligt. Ben met iemand in verbinding, die daar vermoedelijk een oplossing voor heeft. Omdat ik niet weet wanneer ik weer in de lucht zal zijn, vertel het zo veel mogelijk door en maar hopen, dat het niet te lang duurt.

Foto nr.484 van "Zomaar un foto" is er een, waar veel mensen blij mee zouden zijn, als ze maar wisten, dat die nu op internet staat. Als jullie, die kijken naar mijn site, nabestaanden van de personen op deze foto kennen, vertel hun dan van deze foto. Ze hebben vier dagen de tijd om er een afdruk van te maken, of om ze op te slaan.

Maandag 15 december 2003. Vandaag toch weer een beloofde recente foto. Ik denk dat alle uitvoerenden aan het concert van gisteren er op staan. Ga maar eens kijken naar foto nr.483 van "Zomaar un foto". Jammer, ik kon ze niet beter nemen, daar was te weinig licht voor in de kerk.

Zondag 14 december 2003. Vanmiddag is dan dat mooie kerstconcert bij ons in de kerk geweest. Werkelijk prachtig en veel enthousiaste luisteraars, die tevreden huiswaarts konden keren. Alle medewerkenden onze hartelijke dank!

Gisteravond was de receptie van Mannenkoor Maas- en Neergalm ter gelegenheid van hun 120-jarig bestaan dit jaar. Het was er gezellig druk, het was een komen en gaan. Mensen! Allemaal bedankt! Foto nr.482 van "Zomaar un foto" laat jullie het koor zien, hoe het er vandaag bij de opening van de receptie voorstond.

Zaterdag 13 december 2003. Vanavond is de receptie vanwege het 120-jarig bestaan van Mannenkoor Maas- en Neergalm. Ik hoop dat de trouwe bezoekers aan mijn site (natuurlijk alleen zij, die in de gelegenheid zijn) even in de "Haammaeker" binnen komen wippen om ons de hand te schudden. Morgen rest dan nog een prachtig Kerstconcert in onze St.Martinuskerk. Begin om 14.30 uur. Ook daar hoop ik velen van jullie te treffen.

Voor vandaag had ik jullie een foto van de Kwirzenger met hun concert beloofd. Ik heb woord kunnen houden en ze staat onder foto nr.481 van "Zomaar un foto". Hier wil ik nogmaals kwijt, dat de Kwirzengers met dit concert veel goeds doen. In een woord: "Geweldig"!

Vrijdag 12 december 2003. Voor vandaag heb ik jullie met foto nr.480 van "Zomaar un foto" een foto beloofd van de nieuwe winkel van Roel en Mirjam aan het Kerkplein (niet zo lang geleden heette dat stuk straat nog Hoogstraat). Overtuig U zelf, hoe mooi het is geworden en als je in de gelegenheid bent, loop eens binnen.

Donderdag 11 december 2003. Het is gebeurd! Het eerste grote ongeluk bij de nog niet zolang geleden gemaakte sluis op de Heldenseweg. Dinsdagavond kwam ik daar ook langs en toen zij ik tegen mijn vrouw: wat ben ik blij, dat ik hier al eens eerder met de lichte ben geweest. Zodoende kon ik mij aan de situatie aanpassen. Mijn berichtgever vertelde, dat bij dit ongeluk een personenbusje en twee luxewagens betrokken waren. In totaal zouden er vier ziekenauto's ter plaatse zijn geweest. Misschien dat er nu een paar degelijke lampen op komen te staan. Maar ook hier zal het dan zo zijn: "De put wordt gedempt als het kalf verdronken is".                                                                                    Zal ik jullie nog eens iets anders vertellen? De boerderijweg is van de zomer mooi opgemaakt. Alleen hebben ze er twee chicanes in gemaakt. Overdag maakt dat niets uit, dan ziet men ze al van verre, maar met de avond. Voor die het niet weet en hij komt met zo'n 70 km p/u (80 mag) aangereden (normaal een rechte weg), die schrikt zich een hoedje. Een minder ervaren chauffeur kan dan goed van de weg af vliegen. Hebben de mensen die dit bedacht hebben, daar al eens aan gedacht en wat dat tot gevolg kan hebben? Ook daar ontbreken de goede lampen. Daar is het nu nog niet te laat!

Op 55-jarige leeftijd is op 9 december 2003 te Weert overleden, Marcel Stroux, echtgenoot van Laura Vossen. Marcel is een zoon van onze oud dorpsgenote Anneke Rijs. Aan Laura en de familie onze Oprechte Deelname bij dit zware verlies. Wilt U ook condoleren, het adres is: Truijenhoekweg 11, 6004 PV Weert.

Foto nr.479 van "Zomaar un foto" is inderdaad de beloofde foto van de nieuw te maken bypass. Kenners hebben mij nu al verteld: als hij niet breder gemaakt zou worden, zou hij niet voldoen, dan kon hij geen 40 kub verwerken. Of dat per minuut, per uur of per dag was, dat werd er niet bij gezegd.

Woensdag 10 december 2003. Willen jullie er morgen aan denken: om 9 uur gaat de diepvrieswinkel "Het Vriespunt" open. De uitbaters zijn Roel en Mirjam Theelen- Verbugt. Een geweldig goed idee en ik hoop dat de kijkers/lezers van mijn site, die daarvoor in de gelegenheid zijn, eens even in de winkel gaan kijken. Kopen komt dan vanzelf. 

Dhr. Jan Dorssers liet weten, dat het niet Rene was die op de foto van vandaag staat, maar dat hij dat was. Jan bedankt voor de reactie.

Met foto nr.478 van "Zomaar un foto" laat ik nogmaals een oude foto zien. Ga maar eens kijken of ze jullie bevalt. Hierna zullen weer enkele recente foto's geplaatst worden. Gisteren middag ben ik in het Zwaarveld of beter gezegd op "Wienerte" foto's geweest maken, daar is de firma Kuijpers bezig met een groot werk. De by-pas die nog niet zo lang geleden is gemaakt, krijgt een nieuwe stroming naar de Maas. Hiervan donderdag een foto. Donderdag openen Roel en Mirjam Theelen-Gommans hun nieuwe winkel: het "Vriespunt". Ook daar hoop ik een foto van te kunnen laten zien, dat zal dan vrijdag worden. Vrijdag geven de "Kwirzengers" samen met patinten van St.Jozef uit Heel een concert, daar hoop ik zaterdag iets van te plaatsen. Zaterdag is de receptie ter gelegenheid van het 120-jaar bestaan van Mannenkoor Maas- en Neergalm gevolgd op zondagmiddag met een groot Kerstconcert  met medewerking van Vocante uit Neer en Animato uit Horn. Dat concert vind plaats in de St.Martinuskerk van Neer. Ook van deze twee evenementen hoop ik zondag en maandag iets te kunnen plaatsen. Als ik het zo zie wordt het een druk week-end.

Dinsdag 9 december 2003. Vanaf vanavond is de rubriek "Linken" ook weer te bereiken. Best de moeite waard om eens te bezoeken, er zijn van allerlei linken, ik zal er een noemen voor mijn bezoekers buiten Limburg, n.l. de gazet "De Limburger". Daar kan men iedere dag het nieuws volgen, zo zag ik nu al de namen van het prinsesje staan.

Met foto nr.477 laat ik jullie een foto zien van een groot werk, dat in de 50-tiger jaren hier in Neer is uitgevoerd. Echt de moeite waard om even naar te kijken.

Maandag 8 december 2003. De geregelde kijker naar mijn site die weet, dat als er iets verandert, dat ik dat hier bekent maak. Vandaag zijn de "Pinakels" verhuisd naar de bewaarplaats. Onder de rubriek "Maas- en Neergalm" is het een en ander gewijzigd. Er staan nieuwe dingen bij, enkele zijn verwijdert, maar die het precies wil weten kan het beste even gaan kijken. Denk er wel om, enkele foto's hebben een lange laadtijd nodig omdat ik ze groot heb gehouden ten bate van het overnemen en afdrukken. Wacht niet te lang, want die grote blijven niet eeuwig staan.

Foto nr.476 laat ik voor jullie weer eens een verrassing zijn, die graag weet wat het is, zal moeten gaan kijken.

Zondag 7 december 2003. Het is mij gelukt, om van het T.V.-scherm een foto te maken van het vandaag geboren Prinsesje. Deze laat ik jullie zien via "Prinsesje" op het beginscherm. Het is een wolk van een kind.

De rubriek "Afscheid" van pastoor Rudo Franken is van de site verdwenen. Als iemand hier nog iets over moet weten of foto's van wil overnemen, neem dan persoonlijk contact met mij op, vermoedelijk komen we er mee klaar.

Normaal beperk ik mij in deze rubriek tot het nieuws wat Neer aangaat, maar voor zo'n groot Nederlands nieuws, mag ik wel een uitzondering maken. Vanmiddag een minuut over vijf is er een Troonopvolgster geboren. De naam is op dit moment nog niet bekend. Wij wensen Prins Willem-Alexander, Prinses Maxima en de gehele Koninklijke familie van harte geluk.

Bij het onderschrift van de foto van vandaag schreef ik, dat op die plek negen woningen te koop zijn, dat zijn er echter tien. Dat is alleen maar gunstig voor de eventuele gegadigden. Maar goed dat ze mij volgen, dan kan ik de gemaakte vergissingen nog corrigeren. 

Vandaag met foto nr.475 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een plekje in Neer zien, waar weer eens nieuwbouw gepleegd wordt. Heeft iemand van jullie zin om in ons mooie rustige dorpje te wonen, ik dacht dat er nog enkele te koop zijn.

Zaterdag 6 december 2003. Wie, o wie zal mij iets meer kunnen vertellen over foto nr.474 van "Zomaar un foto", die ik vandaag plaats.

En heeft Sinterklaas ook goed gereden, wat heeft hij jullie zoal allemaal gebracht? Eerst zal ik mijn belofte over die foto van gisteren invullen. 

De aanbrenger van de foto dacht en daarin ga ik met hem mee, dat er enkele personen niet aanwezig konden zijn, dat daarvoor stands-inn zijn genomen en daar later de andere hoofden zijn opgezet van de personen, die eigenlijk op het feest aanwezig hadden moeten zijn. Hebt U het geluk bij deze familie te horen en was U zodoende blij met deze foto?

Vrijdag 5 december 2003. Geboren op 4-12-2003: Daan, zoon van Roel en Gina Driessen-Steffanie. Roel en Gina zijn ex inwoners van Neer en hebben op de Winterstraat gewoond, Roel is een zoon van Sjaak Driessen van de Rieterweg. Wij wensen de gehele familie van harte geluk met deze uitbreiding. Zou U ook willen feliciteren, het adres is: Galgenberg 2, 6082 AX BUGGENUM.

Met foto nr.473 van "Zomaar un foto" denk ik weer vele nakomelingen van een bepaalde familie blij te maken.

Donderdag 4 december 2003. Als foto nr 472 van "Zomaar un foto" nog weer een oudje, in de hoop er weer een groepje mensen blij mee gemaakt te hebben.

Woensdag 3 december 2003. Voor de liefhebbers van oude foto's, "Naer" aangaande, heb ik vandaag weer een mooie. Ga zien naar foto nr.471 van "Zomaar un foto".

Dinsdag 2 december 2003. Geboren op 1 december 2003: Mirthe, dochter van Sjuul en Lizet Metsemakers-Vossen. Sjuul is een zoon van Wiel en Toos Metsemakers-Theelen en Lizet is een dochter van Pierre en Marian Vossen-Peeters. Aan de gehele familie onze gelukwensen met de uitbreiding van de familie. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Bongert 2, 6086 NX Neer.

Foto nr.470 van "Zomaar un foto" is een oude foto van ons dorp in Neer. De moeite waard om even te bekijken!

Maandag 1 december 2003. Als iemand van jullie het nieuws van eerder nog eens wil bekijken en/of lezen, dat kan. Ga op de startpagina naar "Nieuws van eerder". Onder die button staat het nieuws dat ik in de voorgaande maanden geplaatst heb.

De foto die ik jullie vandaag als foto nr.469 van "Zomaar un foto" laat zien, lijkt misschien op een beeld dat ik jullie al eerder heb laten zien, toch is het een recente van gisteren. Ik laat ze zien, omdat de renovatie van de Engelmanstraat afgelopen week tot een goed einde is gebracht.

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl
 Terug.