Het nieuws van december 2002:
Dinsdag 31 december 2002. Oud jaars dag!
Vandaag gaat foto nr.137 van "Zomaar un foto" de lucht in. Het is een foto over? Hoe een Neers gezin op een ludieke manier hun Nieuwjaarswens verstuurd heeft en persoonlijk doe ik er nog een schepje op!.

Maandag 30 december 2002.
Onder "Stuw" op mijn beginpage staan 210 foto's die handelen over de renovatie van de Friedessemolen. Hierbij is het verloop van de werkzaamheden vanaf het begin tot officiële opening te volgen. Als u geinteresseerd bent in die foto's, moet u ze zo spoedig mogelijk downladen, want in de loop van deze week verhuizen ze naar de "Bewaarplaats"

Vandaag in "Zomaar un foto" nr.136 een foto van een uil. Mijn gedacht was, dat veel van mijn bezoekers nog nooit een kerkuil hebben gezien, laat staan een hele jonge.

Zondag 29 december 2002.
Vanavond zag ik op T.V. dat een zoon van Sjaak van Meister Timmermans (oud Neerenaar) een auto en ook nog eens 12.500 euro heeft gewonnen. Proficiat!

NEER - Vanochtend is een 10-jarig meisje uit Erkelenz (Dld.) levenloos aangetroffen in een caravan op een camping aan de Kanaaldijk. Zij is vermoedelijk overleden aan een koolmonoxidevergiftiging. Zij sliep samen met haar 20-jarige broer en haar stiefmoeder (lft. onbekend) in één van de stacaravans op de camping. Haar broer werd vanochtend rond half zeven wakker en voelde zich misselijk. Hij begon de caravan meteen te luchten en haalde zijn stiefmoeder uit bed. Voor zijn zusje kwam de redding te laat. Opgeroepen ambulancepersoneel probeerden samen met politie en brandweer het kind nog te reanimeren, maar zonder resultaat. De vrouw is met lichtere vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. Zij is buiten levensgevaar. De technische recherche heeft gedurende de ochtend nader onderzoek gedaan in de woning en aan het lichaam van het kind. Om de precieze doodsoorzaak te kunnen vaststellen zal bloedonderzoek moeten plaatsvinden. Voorlopig gaat de politie ervan uit dat de kachel in de caravan niet goed functioneerde, waardoor de koolmonoxidevergiftiging kon plaatsvinden.
Dit bericht stond vanmorgen bij de politie mededelingen.

Vanmorgen ben ik een ietsje later met het omzetten van de foto in "Zomaar un foto". Ik ben gisterenavond in Leveroy op de beugelbaan bij mijn schoonzoon geweest prijs- beugelen en kaarten. Het was mij gelukt om een paar lekkere haantjes te winnen. Ga nu maar snel kijken naar foto nr.135. Dat is weer eens een vergezicht!

Zaterdag 28 december 2002.
Vandaag uit de krant. Op 2-de Kerstdag is op 86-jarige leeftijd in het verzorgingshuis "Hornerheide" overleden: Frits Berben, weduwnaar van Betje Berben-Wulms. Frits werd ook Frits van Geurte en Frits van Doearus vanne Baandj genoemd. Dinsdag 31 december 2002 wordt Frits na een plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur, begraven.
Wij bieden de familie onze Oprechte Deelneming aan.
Wilt u ook condoleren? Het adres is: Baand 10, 6086 CE Neer.

Voor de inwoners van Neer is dit natuurlijk geen nieuws meer, maar voor de Neerenaren in de vreemde lijkt het mij toch interessant. Mannenkoor Maas- en Neergalm geeft de in de 50-tiger jaren opgenomen film op video uit. Hier in het dorp is er grote belangstelling voor. Hebt u, die dit leest ook interesse? Dan surf naar "Maas- en Neergalm" dan naar "Onze CD" en daar onderaan vind u het bericht dat in "Ons Eigen Nieuws" stond, zelfs met een e-mailadres er bij. De inschrijving sluit op 31 december 2002. Bestel dus snel!

Al sinds een hele lange tijd heb ik door mijn (deze) hobby contact met Henk van Meister van Ratingen in Australië. Afgelopen week kreeg hij bezoek van zijn kinderen en kleinkinderen, die daar zowat aan de andere kant van de wereld verspreid wonen. Er werd een groepsfoto gemaakt en aan mij doorgemaild. Ik plaats ze vandaag als nr.134 in "Zomaar un foto". Dit hopenlijk tot genoegen van de vele neefjes en nichtjes hier in de omgeving. Als iemand van hen deze foto ziet? Geef het aan de anderen door, ze blijft net als de anderen, ook maar één dag staan.

Vrijdag 27 december 2002.
Op de zeer gezellige Kerst-Inn gisteren van ons mannenkoor Maas- en Neergalm, heb ik enkele foto's gemaakt o.a ook van het koortje, de pianisten en de Kroegadours. Ga ze zien onder "Maas- en Neergalm" en dan klikken op Kerst-Inn 2002.

Vandaag in "Zomaar un foto" nr.133 weer eens een oude groepsfoto, genomen bij het huwelijk van Jan en Marie van Ratingen-Beurskens. Ik weet bijna zeker dat velen van de jongere generaties van deze twee families, die nog nooit gezien hebben! Downlaad ze!

Donderdag 26 december 2002. Tweede Kerstdag.
Vanmorgen om 10.00 uur zingt mannenkoor Maas- en Neergalm de Hoogmis in de St.Martinuskerk. Als ik dit begin te schrijven is de Mis alweer verleden tijd. Ik ben er naar toe geweest. Het was prachtig, met orgelbegeleiding en solisten, o.a. Irene Meewis zang en de trompetspelers van Melick en Geelen en natuurlijk mannenkoor Maas- en Neergalm, het geheel onder leiding van Sylvia Berghs. Zelf zing ik nog niet mee, de stem heeft ergens bij mijn ziekte geleden, maar ik kan echt genieten als het goed gaat en dat deed het!
Na de H.Mis was er een Kerst-Inn in de "Haammaeker". Ook hier een zeer gezellige Kerstsfeer met een goed verzorgde koffietafel. Prachtige voordrachten en gezangen en niet te vergeten, het door het zangkoor gesponsorde kinderkoor "NEKIZI". Mooi hoe die kinderen dat brachten. Nu zal ik jullie nog moeten vertellen, wat die naam eigenlijk betekend. Het zijn de "Neerse zingende kinderen". Mooi gevonden!

In de rubriek "Zomaar un foto" vandaag onder nr.132 een foto van het gezin van Sjra Derikx in Canada. Hij stuurde mij deze als aanvulling op de foto die ik eerder plaatste van het gezin van zijn vader, toen die met al zijn kinderen in 1953 emigreerde.

Woensdag 25 december 2002. KERSTDAG.
Om 11.00 uur naar de gisterenavond in onze St.Martinuskerk door T.V. Leudal opgenomen Nachtmis, gekeken en geluisterd. Mag ik aan ons gemengd dames en herenkoor de felicitaties overbrengen, het was in een woord: fantastisch! Jullie hebben Neer op een waardige manier geprofileerd.
Pastoor Naus ging deze dienst op een respektabele manier voor.

Foto nr.131 van "Zomaar un foto" heeft met het Kerstfeest te maken. Laat u verrassen door een apart Kersttafereel.

Laat ik beginnen met, jullie allemaal vanaf deze plek, een persoonlijk Zalig Kerstfeest toe te wensen.

Dinsdag 24 december 2002.
Wij! An, ik, de kinderen die in Neer wonen met hun kinderen zijn vanavond in de gezinsmis geweest. Emeritus pastoor Deckers ging op een voortreffelijke manier voor, het kinderkoortje zong mooi en de jeugdfanfare speelde op een voortreffelijke wijze. Mag ik vanaf hier de grootouders en de ouders met hun kinderen feliciteren, ze hebben weer eens voor een bomvolle kerk gezorgd. Dat ziet men niet ieder weekend, maar zoals vanavond? Dan kan men toch zien, dat ons geloof nog leeft!

Vanavond is het Kerstavond. Om 19.00 uur is de gezinsmis, daar gaan wij, An en ik zelf naar toe. Daar gaan ook de kleinkinderen naar toe, een moet zelfs mee zingen. De nachtmis wordt door de regionale T.V. zender uitgezonden, daar kan ik dan thuis in de luië-stoel nog eens naar kijken maar vooral luisteren.

De foto die ik vandaag in "Zomaar un foto" onder nr.130 plaats, hebt u vermoedelijk al eens eerder gezien. Persoonlijk vind ik het een van mijn mooiste foto's voor deze tijd, vandaar! Ze is zo vredig en niets wat ik liever zou hebben, dan vrede op aarde.

Maandag 23 december 2002.
Gisteren zondag de 22-ste werd bij "de Klomp" het Open Neers Dartskampioenschap georganiseerd. Bij mij kwam het bericht binnen, dat Loet Boonen jr. Kampioen is geworden. Hij won de finale van Ed van Pol, 3-de werd (als ik goed ingelicht ben, zelf ben ik er niet geweest) Har Nijskens en 4-de Wim Cuijpers. Het moet een lust voor het oog zijn geweest, hoe de Neerse jeugd er zich geamuseerd heeft!
Goed zo jongens en meisjes!

Op de foto van gisteren "De Herdertjes" kreeg ik een mooie reactie met de namen er bij. Op die foto staan (voor die ze overgenomen heeft): boven, Sjaak Cox; Jan van den Elzen; Mart Beurskens en onder, Eugéne Theelen en Mat van Roij. De betrokkene was blij verrast zich op die foto terug te kennen.

Zal er één van de bezoekers aan mijn site, nog nooit van Waals-Kaat gehoord hebben. Voor hen die wel van haar gehoord hebben, maar haar niet gekend hebben plaats ik onder "Zomaar un foto" nr.129 een foto van deze markante vrouw.

Zondag 22 december 2002.
Vandaag ontving ik uit Canada een mooie foto. Deze zal ik op 2-de Kerstdag plaatsen.

Foto nr.128 in "Zomaar un foto" is een foto die het zo dicht voor de Kerst wel zal doen.
Mag ik een beetje van jullie tijd vragen en die aan deze herderkens besteden. Aan de Neerse herders op de foto, dan wel te verstaan!

Zaterdag 21 december 2002.
Zo juist bereikte mij het bericht dat op 84-jarige leeftijd is overleden: Stien Bouten-Sijbers, echtgenote van Drees en wonende op de Kanaaldijk te Neer. In de volksmond wordt dat "Oppe Waog" genoemd. Wij betuigen aan Drees, de kinderen en de familie van Stien onze Oprechte Deelneming bij dit overlijden.
Verdere gegevens ontbreken voor als nog.

Foto nr.127 van "Zomaar un foto" is een oude foto van een inmiddels afgebroken boerderij op Klein-Hanssum.

Vrijdag 20 december 2002.
Zoon Pierre liet mij vanavond weten, dat zijn moeder de weduwe van Täön van Bertusse-Frits, To Hanssen-van Pol vanmorgen om 11.00 uur op 89-jarige leeftijd in huize Beek en Bos te Heythuysen, is overleden. De uitvaartdienst vindt maandag om 10.30 uur in de St.Martinuskerk van Neer plaats, waarna begrafenis op ons kerkhof volgt.
Wij betuigen aan de kinderen en de familie van Toke onze Oprechte Deelneming bij het overlijden van onze oud dorpsgenote.

De foto die u vandaag in "Zomaar un foto" onder nr.126 kunt gaan zien, is er een uit 1926. Laat het verder een verrassing zijn!

Donderdag 19 december 2002.
Van en over dat ongeluk gisteren op de Napoleonsweg heb ik vandaag niets meer gehoord. In zoverre dat ik weet stond er ook niet over in de krant. Tegenwoordig is zoiets toch zo gewoon, er wordt bijna niet meer over gepraat.

Hoever kan- en moet ik gaan met familieberichten? Vandaag uit de krant vernomen: geboren op 18-12-2002 Meike, dochter van Peter en Suzanne van Lier-Peulen. Suzanne is een dochter van Sjaak vanne Kuper vanne Riekswaeg en Mien van Bekker-Lei (Peters), dus het kindje is voor de helft van Neerse afkomst. Wij wensen de gelukkige ouders en familie van harte proficiat met de aanwinst in de familie.
Wilt u hen ook feliciteren? Het adres is? St.Janlaan 15, 6093 GL Heythuysen.

In "Zomaar un foto" nr.125 worden jullie verrast met een heel oude foto, misschien wel de oudste die in Neer is genomen. Het is een 50-jarig bruidspaar uit/in 1883.

Woensdag 18 december 2002.
Vanmiddag was het weer raak op de Napoleonsweg, een aanrijding waar twee vrachtwagens bij betrokken zijn geweest. Voor mij nog niet meer bekend.

De Friedesse molen? Wat is er al niet over geschreven en hoe vaak zou ze geschilderd of gefotografeerd zijn geworden? Toch laat ik vandaag in "Zomaar un foto" nr.124 weer een foto van de molen zien. Hier ziet u ze in het hoge water van de zomer van 1984, maar dan van de andere kant, de kant van de eigenlijke toegangsweg.

Dinsdag 17 december 2002.
Vandaag één geboorte- en twee overlijdensberichten binnen gekregen. Ik zal met het goede bericht: de geboorte beginnen.
Bij Ronald en Corine Niessen-Aan den Boom is op 13 december 2002 een dochter geboren, genaamd: Mabel, Elise, Janne, Sara.
Corine is een dochter van Bert van Handrie van Nieëse-Wulmke en van Lies van Baer van Bogget. Wij wensen de gelukkige ouders en familie van harte geluk.
Wilt u hen ook feliciteren? Het adres is: Leudalweg 1/a, 6086 AT NEER.

In Blerick is op 13 december 2002 overleden onze oud dorpsgenote, Fien Janssen (Fientje van Waevers-Kuep vanne Drees). Fien wordt in besloten kring gecremeerd.
Zij is daags voor haar 68-ste verjaardag overleden. Wij betuigen aan de kinderen en familie onze Oprechte Deelneming met dit verscheiden.
Wilt u ook condoleren? Het adres is: Klaverstr.5, 5993 GW Maasbree.

Thuis in de haar vertrouwde omgeving is ongehuwd op 15 december 2002 overleden, 87 jaar oud: Ida Nieskens (Ida van Bós-Sef van Gerhegge). Zij wordt op vrijdag 20 december 2002 op het kerkhof van Neer begraven, na een plechtige Uitvaartdienst om 10.30 uur in onze St.Martinus parochiekerk. Wij betuigen haar zus Mina en familie onze Oprechte Deelneming met dit verscheiden.

Wat ben ik blij (ik zie net, alweer blij) dat er zo veel attente lezers/kijkers zijn, die mijn site bezoeken. Het zijn er zoveel, dat ik ze vermoedelijk niet allemaal persoonlijk kan benaderen en bedanken, voor al de uitleg die ik kreeg.
Na twaalf uur was ik weer in de lucht, hier zet ik de aantekening bij, dat 12 uur over de hele wereld op een ander tijdstip kan zijn. Het was Amerikaanse tijd, want Brinkster waar ik die klootzakkerie mee heb, is een Amerikaanse zaak.
Nu terug naar de orde van de dag! Foto nr.123 die ik vandaag plaats in "Zomaar un foto" is het team van een buurtvoetbalclub hier uit Neer. Kent u ze nog allemaal?

Maandag 16 december 2002.
Wat ben ik blij dat ik de rubriek "Zomaar un foto" niet onder Brinkster heb geplaats. Zeker omdat die foto iedere dag vernieuwd wordt, dan had niemand ze vandaag kunnen bekijken. Vandaag plaats ik nr.122 uit die serie. Vermoedelijk maak ik enkele jonge moeders blij, op die foto staan namelijk hun kinderen.
Er heeft nog niemand gereageerd om dat stukje te vertalen, zal nog wel komen.
Een beetje verder in de morgen moet ik naar het Azm te Maastricht op controle. Het is goed dat ze zo iemand als ik in de gaten houden, ik heb er tenminste geen moeite mee.

Zondag 15 december 2002.
Vanmiddag kwam ik er achter dat sommige van mijn rubrieken niet te openen zijn. Van Brinkster, een van mijn providers, kreeg ik  een mail dat ik de lemiet had overschreden. Tenminste dat heb ik er uit begrepen (ik ben niet zo goed in Engels). In plaats van mijn rubriek krijgt men dan de hier onder staande regel te zien.

"The daily bandwidth limit for this member has been exceeded. Try again after midnight, EST.
Click here for more information."

Als ik het goed begrepen heb, zijn mijn rubrieken na middernacht weer te zien. Ik dacht dat ik het gevonden had. Een gratis provider van 30 Mb er bij zonder reclame, nu blijkt dat er toch beperkingen op zijn. Hieronder zal ik laten volgen wat ze mij schreven. Wie vertaalt het mij even? Dorry, misschien iets voor jou? Bij voorbaat dank!

"Dear Brinkster Member,

This is an automated message generated to inform you that yesterday your site [pjtim] reached its maximum daily data transfer/bandwidth limit of 16.7 MB and was stopped at or about 19:59(EDT). Don't worry! All stopped sites restart automatically at midnight, EDT.  

With the General (free) Solution, you are allowed a generous 16.7 MB per day of  data transfer/bandwidth (500 MB per month). Brinkster defines bandwidth as the overall amount of data (or bytes) transferred.

If you have received this message more than once, you may wish to take steps to prevent your site from using up its bandwidth too quickly. Alternatively, you may wish to consider upgrading your account to either our Premium X4 or General SE Solution.

The General SE Solution ($3.95 per month, $3.95 setup) offers 2000 MB of bandwidth per month (68 MB per day), ftp access and access to Premium e-mail support via
premiumsupport@brinkster.com.

The Premium X4 Solution ($12.95 per month, $12.95 setup) provides you with 6000 MB of bandwidth with the ability to purchase more; the use of your own domain; the ability to send e-mail from your site; ftp; access to more than 25 installed components; and more. (The X4 solution is also supported via the premiumsupport@brinkster.com e-mail address.)

If you are interested in upgrading, please go to https://www.brinkster.com/Registration/default.asp to upgrade your account.

Best regards,

The Brinkster Team"

Als ik weet waar ik mij precies aan moet houden? Zijn de problemen misschien opgelost!

Gisteren toen ik naar de nieuwe winkel ging, maakte ik nog een overzichtsfoto van de nieuwe brug in de Kwir en de nieuwe school. U kunt ze gaan zien, het is foto nr.15 bij "Kwirpaden".

Vandaag zijn de bordjesdragers van de Busse-Schutten aan de beurt, ga maar eens kijken naar foto nr.121 van "Zomaar un foto".

Zaterdag 14 december 2002.
Zoals gisteren al aangekondigd, was vandaag de opening van de winkel in dameskleding en dames- en heren ondergoed van de "Gezusters De Bóks". Vanmiddag had ik even tijd en ben er foto's gaan maken. Een kleine reportage vind u onder "Gezusters De Bóks" op mijn hoofdsite. Over een paar weken zal ik de reportage verhuizen naar de rubriek "Bedrijven".

Na een moedige strijd is donderdag 12 december 2002 op 47-jarige leeftijd overleden onze dorpsgenote: Inge Spée echtgenote van Henk van de Bool (Henk van Sef van de Bool vanne Waog). Inge wordt in beslotenkring gecremeerd.
Inge wij waarderen jouw grote moed en het doorzettingsvermogen dat je bij je ongeneeslijke ziekte getoond hebt en hopen dat Henk, de kinderen, je ouders en familie de kracht en de sterkte op kunnen brengen, om dit zware verlies te dragen.
Inge rust zacht.
Wilt u ook condoleren? Het adres is: Eikenlaan 24, 6086 CW Neer.

Vandaag in foto nr.120 van "Zomaar un foto" de voorkant van een bedrijfspand hier in Neer, dat jammer genoeg op het ogenblik niet gebruikt wordt, waar het eigenlijk voor bedoeld is.

Vrijdag 13 december 2002.
Vandaag de Kerst- en Nieuwjaarsgroet geplaatst. Ze is te  vinden op de beginpagina van mijn site. Ze gaat vergezeld met een foto van de dit jaar gerenoveerde Friedessemolen.

Al lang eerder al eens aangekondigd, nu werkelijkheid! De dames (gezusters) Gerrie de Groot-Derikx en Ria Hansen-Derikx, openen morgen 14-12-2002 om 12.00 uur, onder de naam "Gezusters De Bóks" een nieuwe winkel in dames bovenkleding en dames- en heren lingerie, op het adres: Napoleonsweg 80, 6086 AH NEER.
De naam van hun winkel houdt verband met hun afkomst. Het zijn namelijk allebei dochters van Sjaek vanne Bóks en Mien Sijben (van Helmusse-Tien) van de Vlaas.
Vanaf hier wens ik hun veel klandizie en een goede toekomst.

Vandaag met "Zomaar un foto" nr.119, ga ik terug naar de Carnavalsoptocht op 10 februari 2002. Het is een foto van onze op dat moment zeer kleurrijke fanfare.

Donderdag 12 december 2002.
Ondanks het koude gure weer kon ik het niet laten weer enkele foto's te maken van de werkzaamheden in de Kwir. Vandaag waren ze de trappen aan het maken.
Drie foto's (12 t/m 14) staan onder "Kwirpaden".

Vandaag kan ik ook weer melding maken van een geboren kindje.
Op 10 december 2002 is Kim geboren, dochter van Fred en Chantal van der Leeden-van Kempen. Hartelijk gefeliciteerd met de aanwinst in de familie.
Wilt u hen ook gelukwensen? Het adres is: Soerendonck 6, 6086 BW Neer.

Toen ik in februari van dit jaar over Brumholt kwam, zag ik het mooie nog niet zo heel oude kapelletje van de Heilige Magdalena. Ik nam er enkele foto's. Een er van laat ik jullie vandaag zien onder "Zomaar un foto" nr.118.

Woensdag 11 december 2002.
In de Kwir werd vandaag een tweede brug over de Keizersloop gelegd. Ik heb een paar foto's gemaakt en er twee aangevuld bij "Kwirpaden". Daar kunt U ze zien. Het deed mij wel denken, aan wat een timmerman mij eens vertelde. Denk er om, zei hij: sla nooit twee spijkers dicht bij elkaar, dan verlaat de een zich op de ander en dan houden ze geen van beiden! Daar moest ik aan denken toen ik die twee bruggen daar zag liggen.

Vandaag pas het bericht binnen gekregen, dat op 6 december 2002 een meisje genaamd Yanoux, geboren is Zij is een dochter van Sjaak en Esther van Melick-Janssen. Sjaak is een zoon van Pieter van Sjaekske van Gendiek. Wij wensen hun van harte geluk met de aanwinst in de familie. Wilt u hen ook feliciteren? Het adres is: Winterstr.67, 6086 EE Neer.

Wilt u een huzaar te paard zien? Spoedt u dan naar "Zomaar un foto" nr.117.

Dinsdag 10 december 2002.
Vanmiddag een mooie wedstrijd gebiljart. Ik speel bij Maneslust 2 en de wedstrijd was: Tramhalte 1 - Maneslust 2, uitslag 6-2. Daar waren wij heel blij mee!

Daar gaan we dan vandaag met foto nr.116 van "Zomaar un foto". Het is een foto van de schooljeugd lopend door de Steeg, direct na de oorlog 1940-45. Het is bijna zeker een optocht. De voorste jongen draagt een vlag, maar wat draagt de tweede jongen?
Zou het soms een handdraaiorgeltje kunnen zijn? Wie kan het mij vertellen?

Maandag 9 december 2002.
Als lezers/kijkers onder mijn klanten nog foto's willen overnemen van "Spoorbrug" of van "Afdeling C-1" dan moet dat gebeuren voor het eind van de week, daarna gaan deze twee rubrieken naar de "Bewaarplaats" en zijn dan niet rechtstreeks op te roepen. Natuurlijk wel nog via mij.

Uit de krant. In Weert is vrijdag 6 december 2002 op 81-jarige leeftijd overleden: Toon van Gemert. Toon was de echtgenoot van Mie Versteegen, een rasechte Neerse van Versteege vanne Bergerstraat. Toon wordt op woensdag 11 december in Baexem gecremeerd, na een plechtige uitvaartdienst om 14.00 uur in de Heilige Franciscus van Assisi parochiekerk op de Biest in Weert.
Aan Mie, de kinderen en familie onze Oprechte Deelneming.
Wilt u ook condoleren? Het adres is: Charitashof 11, 6001 WB Weert.

Op de spreuk, die ik op 3 december plaatste, kreeg ik enkele goede mooie reacties. Daarom vandaag een uitdrukking, die ik ook de moeite van het doorgeven waard vond.
In de tijd voor de oorlog, toen het in de meeste gezinnen geen al te grote vetpot was, kwam het dikwijls voor, dat als er al iets op tafel kwam, de kinderen met ergens de helft van, genoegen moesten nemen. Bijvoorbeeld met een halve haring of met een half ei. Thuis bij de man die mij dit vertelde en toen ook nog als kind aan tafel zat, kregen ze eens eieren en een van de jongste kinderen (een meisje) zei: "Ik wou, dat ik ook vader was geworden, dan kreeg ik ook een heel ei". Persoonlijk vond ik dat zó mooi, dat ik het jullie niet wilde onthouden!

De foto van vandaag (nr.115 van "Zomaar un foto") laat een echte koning zien. Ga maar eens vlug kijken.

Zondag 8 december 2002.
Vanmorgen kreeg ik een folder van ons Neers gemengd koor "Vocante" in de bus. Naar aanleiding daarvan bezocht ik hun site nog eens. Een mooi opgezette site met al veel foto's in. Alleen jammer van al die reclame, die er in voor komt. Ik dacht de vereniging te plezieren en mijn kijkers gemakkelijk op hun site te laten komen, door een link te maken. In het midden van mijn beginpagina staat "Vocante", klik daar op en u wordt doorverbonden. De "Openlucht Mis" die op die plaats stond is verhuisd naar de "Bewaarplaats". Als u daar nog eens iets van wilt zien, moet u het mij laten weten.

Foto nr.114 is vandaag aan de beurt bij "Zomaar un foto". Op die foto torst Sjeng van Petran de zware vaan van de H.Familie. Verdere uitleg bij de foto.

Zaterdag 7 december 2002.
Vanmiddag even tijd gehad om een beetje achterstallig werk weg te werken. Woensdag 4 december 2002 heb ik enkele foto's gemaakt, waar ik er een paar van verwerkt heb. Bij "Kwirpaden" is een foto (nr.9) bijgevoegd en bij "Engelmanstraat" twee (nr.4 en 5). Ga ze maar eens zien.

Sinterklaas de goed Heiligman, heeft naar ik nu pas hoor, toch nog goed gereden.
Hij heeft op 5 december 2002 bij Wil en Miranda Geuchenmeier-Saelmans een zoon, genaamd Job, gebracht. Proficiat met deze aanwinst in de familie.
Willen jullie ook feliciteren? Het adres is: Ulensvaaren 6/a, 6086 GA Neer.

Foto nr.113 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats, is een soort luchtfoto, genomen van de zolder van de kerk, richting de Goot en het er achter liggende gebied.

Vrijdag 6 december 2002.
De gegevens over de begrafenis van Harrie Verhaeg zijn ook bekend. Hij wordt op maandag 9 december 2002 hier in Neer begraven na een plechtige uitvaartdienst in de St.Martinuskerk om 10.30 uur.
Wilt U ook condoleren? Het adres is: Kerkplein 18, 6086 BK Neer.

Zoals bijna elke nacht, zo omstreeks het middernachtelijk uur wordt de foto van "Zomaar un foto" nu ook weer verwisseld. Voor vandaag is nr.112 aan de beurt. Wie is in deze specialist (de vakman) en kan mij zeggen wat het is, wat op deze foto staat?

Donderdag 5 december 2002.
Wat worden wij oud! Vandaag in "Ons Eigen Nieuws" gelezen, dat Dhr. Joop Windhorst als fysiotherapeut er na 32 jaar het bijltje er bij neer gooit. Groot gelijk geef ik hem. Zelf zegt hij er over: dat hij zijn werk met veel enthousiasme en plezier gedaan heeft. De behandeling, zowel in de praktijk als aan huis, zullen op vertrouwde wijze door zijn collegae worden voortgezet.
Het bedrijf draait dus rustig door. Joop, nog vele prettige jaren met je familie in goede gezondheid, dat wens ik je van harte!

Mij bereikte het bericht, dat in het St.Laurentius ziekenhuis te Roermond op 81-jarige leeftijd is overleden: Harrie Verhaeg (Harrie van Steute-Pieèr van Brumhold), de man van Els Klaessen (Els van Kappers-Teuèn vanne Waôg). Verdere gegevens ontbreken op dit moment nog. Els, kinderen en familie onze Oprechte Deelneming met dit verlies.

Foto nr.111 van "Zomaar un foto" heeft weer iets te maken met een keuring, maar nu een mini-keuring. Het was ook een grote mensen- en dierenvriend!

Woensdag 4 december 2002.
Vandaag kwamen een paar reacties op foto nr.110 van vandaag binnen. Beiden merkten ze op, dat op die foto geen enkele vrouw voorkwam. Ik vond dat ze goed opgelet hadden. Is het U ook opgevallen?

Vanmorgen tijdens het zwemmen vernam ik, dat op 1-12-2002 in Den Haag een kindje is geboren. Het is een dochter van Joost en Loes Derikx-Helwegen. Voor jullie duidelijkheid? Joost is een zoon van Gerrit van Pieèr Derikx van de Waije. Hartelijk gefeliciteerd met de aanwinst in de familie en als iemand van jullie ook wil feliciteren? Het adres is: Athenesingel 140, 2548 TJ Den Haag.

Nog een nachtje slapen en dan de volgende nacht is het zover. Dan komt Sinterklaas, rijdend over de daken, rijkelijk in de schoorstenen de cadeautjes strooiend. Eigenlijk had ik er de rubriek "Zomaar un foto" op moeten aanpassen, maar jammer! Ik had geen goed idee! Foto nr.110 is evenwel een mooie foto, ga er maar eens naar kijken.

Dinsdag 3 december 2002.
Vanmorgen in de krant, stond onder "Bloemetje" een mooie spreuk van Jo Frencken uit Herten. Ik zal ze woordelijk herhalen:
Ouders, hebt u oudere kinderen?
Dan moet u oppassen!
Anders moet u steeds op de kinderen van uw kinderen oppassen.

De foto in "Zomaar un foto" is de 109-de. Een goed uitziende vrachtauto van de firma Terstappen bij ons uit Neer.

Maandag 2 december 2002.
Nummer 108 van "Zomaar un foto" is een foto uit de begin periode van vogelvereniging "Zang en Kleur". Wat hadden ze een mooi begin-initiatief!

Zondag 1 december 2002.
Op verzoek van mijn kleindochter Jenet Silvrants heb ik haar foto van 2000, die in de rubriek "Familiefotos" stond, geruild voor een nieuwe van 2002. Ga maar eens kijken, wat dat al een flinke meid is geworden.

Vanmorgen om 11.00 uur vond ik de weersomstandigheden goed genoeg, om een paar overzichtsfoto's te gaan maken van de dit jaar gerestaureerde Friedesse molen. Dat leverde wel een paar koude handen op, want het was kouder dan dat ik dacht. De foto's zijn naar mijn mening evenwel prachtig geworden. Een ervan heb ik al voor jullie geplaatst onder "Friedesse molen", te vinden op de beginsite van mij. Van die foto heb ik een afdruk gemaakt op het formaat 20 x 30 cm en die is prachtig geworden. Probeer het ook maar eens! Het mag! Lukt het U niet, of Uw printer kan het niet aan? De foto is bij mij te koop, formaat 20 x 30 cm glans voor 4,50 euro en formaat 13 x 18 glans voor 2,25 euro. Ook van andere geplaatste of nog te plaatsen foto's zijn eventueel afdrukken te koop. Informeer er maar eens naar.

Vandaag beginnen wij met z'n allen aan een nieuwe maand. Voor de komende tijd vraag ik beleefd naar de medewerking van de kijkers naar mijn site. Meldt mij s.v.p. het nieuws van Neer dat U hoort en voor de kijkers (meest Neerenaren) in de vreemde interessant of van belang kan zijn. Denk in deze niet, dat weet hij toch al lang, want als ze dat allemaal denken, dan komt er niets binnen en kan ik ook niets plaatsen.
Met "Zomaar un foto" ben ik aan nr.107. Dat is een foto van direct na de bevrijding. Een gedeelte van de Engelmanstraat staat er op. Erg kapot, moet ik zeggen!
Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@wish.net