Het nieuws van december 2001:
31 december 2001. De laatste dag van het jaar 2001 is begonnen. Het nieuwe jaar staat te trappelen om te mogen beginnen.
Wat zal dat nieuwe jaar 2002 ons allemaal brengen? Gelukkig dat wij dat nu nog niet weten, we moeten het afwachten!
Voor ons gezinnetje hoop ik, dat het niet slechter dan de voorgaande jaren zal worden, daar zou ik al heel blij mee zijn!
Voor al mijn lezers hoop ik, dat ze een beter en gelukkiger jaar zullen meemaken, dan wat ik mij wens? Dan gaat het jullie zeker: "Goed"!
Op deze laatste dag van het jaar, wil ik al de lezers en kijkers van deze en van de gezamelijke site met Jan Strous bedanken voor de vele leuke reacties in de vorm van een mail en ook die via onze gastenboeken binnenkwamen. Het doet goed te horen dat wij er zo velen mee plezieren.
Voor goede raad staan wij nog altijd open, laat gerust iets horen!

30 december 2001. Men zou zeggen. dat ik me weer wat beter voel; ik had vanmorgen weer zin in foto's maken. Het had een klein uurtje gesneeuwd en omdat ik nog geen foto's had van een winters Kerkplein, ben ik er op uitgetrokken. Ik probeer ze te plaatsen, ga kijken bij "Fotogalerie" als U er interesse in hebt!

29 december 2001. Op het ogenblik ben ik niet in staat om alles goed te plaatsen.
Uitleg: mijn haza-programma sloeg een dezer dagen op tilt en toen ik dat wou herstellen, heeft hij mij ergens de C schijf waar alle programma's op staan, helemaal vol geschreven. Het ergste is, dat ik niet kan vinden waar alles staat, daar kan eigenlijk mijn verstand ook niet groot genoeg voor zijn. Ik zal er wel hogere machten bij moeten halen. (Jan hoor je mij?)
Daarbij kreeg ik ook nog de pech, dat mij een vervelende ziekte overviel.
Eergisteren 26 dec. om 22.30 u. was ik aan het proberen de fout in haza te vinden, toen ik in een keer een steek in mijn rug kreeg. In korte tijd breidde dat zich uit naar de voorkant links. Ik heb toen afgesloten, nee het overlijden van Trui van Maxe-Grete heb ik nog in het dagboek geplaatst en toen ben ik de vrouw maar gaan inlichten, die wilde al direct de dokter bellen, maar ik wou toch nog even aanzien. Het is op het ogenblik zo, dat men zich in Roermond moet melden (buiten de gewone uren) en dan kun je daar naar toe gaan of er komt na lang aandringen een arts. In plaats van wegtrekken werd het steeds erger en om 1.00 u. heb ik gebeld. Eerst de nodige minuten voor de uitleg en dat ik zeker niet kon komen, dan zou de dokter komen, maar hij was nog met een patiënt bezig en het zou nog zeker een half uur duren voor hij hier zou kunnen zijn. Je zou met een hartinfarct zitten? Om tien voor twee waren ze er, met twee man sterk. Na onderzoek (ik zelf dacht aan een inwendige bloeding of een klink in een darm) was de conclusie: bijna zeker een gordelroos infectie. Ik heb altijd gedacht dat die ziekte oppervlakkig was, nu weet ik dat ze ontzettend veel pijn veroorzaakt. Moest s'morgens maar contact opnemen met de huisarts. Na een slechte nacht (veel pijn) stelde de huisarts ook de zelfde diagnose en kreeg ik pillen tegen de pijn en de geruststellende gedachte, dat men daar wel een half jaar mee kon zitten.
Ik ga nu weer eerst een beetje rusten. Groetend, Piet.

27 december 2001. Vandaag staat in de krant dat in Swalmen op 22-12-2001 thuis is overleden: Truus (Gertrudis Petronella) Verheijen, in familiekring als "tant" en in Neer als Trui van Maxe-Gréte bekent. De plechtige uitvaartdienst wordt zaterdag 29-12-2001 in de parochiekerk van de H.Lambertus te Swalmen om 10.30 u. gehouden, waarna de begrafenis plaats vindt op het kerkhof te Neer.
Adres voor condoleance: Wieler 17, 6071 PD Swalmen.

26 december 2001. Gisteren een prachtige Kerstdag gehad. Kinderen, kleinkinderen en zelfs ons achterkleinkind op bezoek geweest. Vandaag komen er nog een paar; het geeft iemand echt een goed gevoel als de kinderen graag thuis komen, wij An en ik zijn er zeer blij mee.
Om 10.00 u. zingen wij met ons mannenkoor Maas- en Neergalm, de hoogmis. De leden van ons koor hopen, dat velen naar deze H.Mis komen en van onze zang en van de zang van de soliste, zullen genieten.
Naar mijn gevoel hebben wij de H.Mis op een mooie manier opgeluisterd; het applaus was overweldigend. Na deze dienst werd in het gemeenschapshuis het Kerstbrood gegeten. Onze voorzitter Gert Gielen sprak de aanwezigen en ons, de koorleden, op zijn bekende voortreffelijke manier toe. Kinderkoor "de Kwirhartjes" onder leiding van onze dirigente Sylvia Berghs, verraste ons met een vijftal mooie Kerstliederen. Al met al een zeer mooie Kerst-Inn!

Vandaag houdt zoals gebruikelijk duivenclub P.D.V.Tot Ziens haar jaarlijkse onderlinge tentoonstelling. Om 16.00 u. gaat ze open en als het even kan ga ik er enkele foto's maken, die ik dan zal plaatsen onder "Fotogalerie".
Het is gelukt; ga de twaalf foto's zien!

25 december 2001. KERSTMIS. Vanaf deze plek wensen wij, An en ikzelf, allen die het dagboek lezen een Zalig en Gelukkig Kerstfeest. Als er een Hogere Macht is, laat die dan zorgen, dat alle mensen op de wereld van dat geluk kunnen meegenieten.
Zoals gisterenavond al gezegd: zou ik een fotoreportage van de gezins-Mis van 19.00 u. maken. Dat is gelukt en ze staat onder "Fotogalerie", dan omlaag naar "Gezinsmis Kerstmis 2001", klik op die regel en U komt het te zien.

24 december 2001. Vandaag is er nieuws. Jammer dat als er nieuws is, het goed of slecht kan zijn. Vandaag heb ik beiden.
Laat ik met het slechte beginnen. In Echt-St.Joost is Peter Schoemakers plotseling op 45 jarige leeftijd, op 21 december 2001, thuis gestorven. Peter is de man van een Neerse, namenlijk van Mieke Vestjens. Om geen misverstanden te krijgen: Mieke is een dochter van Wiel van Vesjes-Tien van Brumhold. Peter wordt donderdag 27-12-2001, na een plechtige uitvaartdienst om 13.30 u., in St.Joost begraven. Het adres voor Uw condoleances is: Merelstr.3, 6111 AT St.Joost.
Mieke, kinderen en alle familieleden ook onze Oprechte Deelneming.

Het goede nieuws is, dat er een kindeke geboren is met Neers bloed.
Ook op 21 december 2001 is in Helden geboren: Pim, een broertje van Laura en Britt, zoon van Ralf en Saskia Korten-Florax. Ook hier voor de duidelijkheid: Ralf is een zoon van Bep van kapper van Dijk en An van Taoms-Giel.
Vanaf hier onze felicitaties en zou U hen een kaartje willen sturen, het adres is: Korenbloem 38, 5988 MC Helden.

Om 19.00 u. vanavond ben ik met An naar de gezinsmis geweest. Met voorbedachte rade het fototoestel meegenomen en foto's gemaakt van de prachtige opening van het Kerstfeest in Neer. Misschien krijg ik ze vanavond nog op de site. Dan staan ze bij "Fotogalerie" onder Gezinsmis Kerstmis 2001.

23 december 2001. Vanavond met mannenzangkoor "Maas- en Neergalm" en nog een paar andere koren een Kerstconcert verzorgd in de Paterskerk op de Biest in Weert. Toen ik vanavond op de Biest aankwam, deed me dat terug denken aan de evacuatie van november 1944 tot april 1945. Wij zijn toen in Weert op de Biest goed opgevangen. Het was wel in het donker, dat wij er vandaag waren, maar al met al was er niet veel verandert, dacht ik zo. De herinneringen aan die tijd moet ik toch eens op papier gaan zetten. Ik denk, dat het best de moeite waard zal zijn.

Kon ik gisteren melden, dat de Gebroeders Geelen de nieuwe school gaan maken, vandaag hoorde ik dat de nieuwbouw/verbouw van het pand, waar vroeger hotel, restaurant, café en zaal "de Lindeboom" was, ook aan de Gebroeders is gegund. Dus twee projecten tegelijk in Neer en ze zijn de Friedesemolen aan het renoveren. Goed werk mannen!

22 december 2001. Vanavond om 19.00 u. opent Jos van Piet vanne Bôks (Derikx) en zoon Pieter hun nieuwe loods. Ze is gebouwd op het industrieterrein aan de Heldenseweg (de vroegere Klein-Steeg) te Neer.
Vanmiddag ben ik er enkele foto's wezen schieten. U kunt zich gaan overtuigen op mijn site onder "Fotogalerie" wat een mooie en degenlijk gebouw daar is geplaatst. Daar kunt U zien, hoe in Neer toch nog iets aan de werkvoorziening wordt gedaan!

Vandaag en gisteren is bij bakkerij Christine Nijssen in Neer (voor mijn lezers in de vreemde: ex bakkerij Beurskens) in samenwerking met de biologische tuinderij "De Waog" een tarwebrood van tarwe van Midden-Limburgse bodem gebakken.
Kijk bij "Fotogalerie" onder "Waoghelske".

Vanavond naar het feest van Jos en Pieter Derikx geweest.
Wat een fantastische opening, één grote happening.
Daar was voor mij en vermoedelijk voor U ook, weer iets nieuws.
De aanbesteding van de nieuwbouw en verbouw van het "Kwirke", de nieuwe lokatie voor de gezamenlijke school is deze week geweest.
Het Kwirke en de H.Hartschool hebben gefuseerd.
Het werk is gegund aan het aannemersbedrijf "De Gebroeders Geelen" (Har en John) hier uit Neer.
Wij kunnen aannemen, dat ze de klus op een correcte manier zullen klaren!

21 december 2001. Met de euro zijn de centen weer terug in ons geldstelsel. Als men de nieuwe prijzen bekijkt, sta ik versteld, dat ze het durven om al die prijzen weer op zogenaamde hele bedragen af te ronden en dan liefst omhoog. Vooral bij de kleinere bedragen is dat bij de beesten af, dan kost het de kleine doorsnee man weer veel geld! Genoeg hier over, we zullen wel zien hoe het draait en spreken de oude mensen maar na: "Die het langst leeft heeft toch alles!".
Dan zag ik op onze gezamenlijke site, dat Jan het artikel over mijn persoontje in de Limburger, heeft overgenomen. Die het interview niet op de site van de Limburger heeft gevonden, kan het vinden op onze site www.naer.nl onder "Actueel".
Ander nieuws is niet binnengekomen, ergens is dat ook niet erg, dan zijn er tenminste ook geen sterfgevallen te melden!

20 december 2001. De "Limburger" laat er geen gras over groeien; het artikel met een foto van mij stond vandaag al in de krant. We lagen nog in bed, toen dochter Krien uit Meijel al belde: "Pap, ge staotj in de gezèt". Voor geïnteresseerden, de Limburger heeft een eigen site, waar ze artikelen en foto's op plaatsen. Via mijn linken kunt U er komen.
Aan Friedese weer enkele foto's genomen, drie daarvan op de site geplaatst. Ga ze zien! Ze schieten daar hard op, dat mag gezegd worden.

19 december 2001. Vandaag bezoek gehad van een journalist en een fotograaf van "de Limburger". Er zal in de gazet aandacht aan mijn site besteed worden. Wanneer het artikel geplaatst word is nog niet bekend, vermoedelijk morgen of vrijdag. Afwachten!
Vandaag geen tijd gehad om aan de Friedese molen te gaan kijken (was ook geen foto weer), maar als het morgen vroeg een beetje weer is ben ik er. Ik zag van veraf de grote kraan staan, dus zullen ze wel weer aan het heiën zijn of de damwanden er uit aan het trekken zijn. Morgen komen we er achter, als het God belieft. Dat was een term die mijn moeder nogal eens gebruikte en die is meer dan 90 jaar oud geworden!

18 december 2001. Het is 22.00 u. en er is nog geen nieuws binnengekomen. Mijn lezers in den vreemde, kan ik medelen, dat ze op het ogenblik geen spijt hoeven te hebben, dat ze niet in ons overigens zo mooie Neer zijn. Het zijn echt de donkere dagen voor Kerstmis; mistig, motregen, glad, alles wat niet deugd hebben we nu. Hierdoor zal het even wachten zijn op nieuwe foto's. Jos van de Bôks opent zaterdag een nieuwe bedrijfsloods op het industrieterrein aan de Heldenseweg. Het zou iets extra's zijn geworden, zeggen ze! Vrijdag zal ik er foto's van proberen te maken, zodat iedereen er naar kan kijken.

17 december 2001. De heemkundevereniging "Oos Naer" gaat goed, al meer dan 300 leden. Met een kleine verhoging gaat de contributie het aankomend jaar (voor het hele jaar) naar 12 euro. Boekje nummer 10 van december 2001 is uit. De leden ontvangen deze boekjes gratis. Bent U nog geen lid en wilt U eens zien, wat er zoal in zo'n boekje staat? Surf naar www.oosnaer.nl, daar staan de artikelen verkleind in. Wilt U daarna lid worden? Geef U dan op bij onze secretaris: Dhr. Wiel Stoffels, Steeg 18, 6086 EK Neer. De 12 euro kunt U betalen op banknummer 122239261 t.n.v. Heemkundevereniging "Oos Naer" te Neer.
Omdat ik vandaag geen ander nieuws heb, vond ik het de moeite waard, dit eens te vermelden.

16 december 2001. Apart nieuws is er vandaag tot op dit moment (22.00 u.) nog niet, men kan dat ook positief bekijken? Dan is er ook zeker geen slecht nieuws!
Vannacht heb ik aan al mijn kennissen (waarvan ik een mailadres heb) een Kerst- en Nieuwjaarsgroet gestuurd. Ik heb dat gedaan met een winterse foto van de Friedese molen, zoals ze er bij lag op 11 februari 1999 en niet 1998 zoals op de foto staat. Die foto heb ik genomen, omdat dat nu al historie is en het in de toekomst, na de renovatie zo niet meer mogelijk is.
Het is te hopen, dat als het werk helemaal klaar is, er mooiere foto's genomen kunnen worden, in de trant van, zoals het voor 1962 was.
Onder aan mijn wens, heb ik geschreven: dat ik ieder die daar graag een afdruk van heeft zonder tekst op, die op verzoek zal mailen. Als iemand van mijn lezers, waar ik geen mailadres van heb er graag een zou hebben?
Laat het weten en ik mail ze U!
Wilt U ze zelf laden van internet: ga naar "Fotogalerie op mijn site, klik op de link "Kerst- en Nieuwjaarsgroet", daar vindt U ze dan.

15 december 2001. Vanmiddag in Stein naar de vergadering van de Haza-verbruikersgroep geweest. Was interessant, weer enkele nieuwe dingen wat mogelijk is en wat gebeuren kan met ons programma, gehoord. Daarom tot nog toe geen plaatselijk nieuws gehoord.
Mien van Sjengske, de schrijfster in ons gastenboek? Je had een beetje duidelijker kunnen zijn, ik ken namenlijk meerdere zo genoemden in Neer, toch geloof ik dat ik weet wie je bent. In elk geval: bedankt voor de leuke reactie, dat geeft moed om met het werk door te gaan!

14 december 2001. Vandaag bereikt een inwoner van Neer de leeftijd van de zeer sterken! Het is Sjaak Vennekens van Hanssum en hij wordt 80 jaar oud. Sjaak hartelijk gefeliciteerd met deze mijlpaal en nu op naar de honderd.
Zou U hem ook willen feliciteren? Zijn adres: Hanssum 35, 6086 BT Neer. Tel.0475.591338.

Uit de gazet van vandaag: geboren op 11 december 2001, Jacco, zoon van Peter Claessen en Anja Dirks. Voor jullie duidelijkheid? Peter is een zoon van Sjack van Klaase-Pieèr vanne Riekswaeg en Anja is een dochter van Giel Dirks uit Roggel, een broer van Ton van Kèp. Vanaf hier, voor allen, onze hartelijke gelukwensen.
Wilt U ook feliciteren, het adres is: Acacialaan 11, 6086 EA Neer.

Omstreeks middag, toch weer enkele foto's aan de molen gemaakt. Volgens mijn mening willen ze, voor dat ze in vorstverlet komen, het buitenwerk klaar hebben. Er werd in een tent gestookt en gemetseld. Drie foto's geplaatst bij "Stuw".

13 december 2001. Vandaag twee foto's bijgeplaatst bij "Stuw". Als ik de berichten mag geloven, zullen dat voorlopig wel de laatste zijn, het zou namenlijk 10 graden gaan vriezen en dat is veel voor zo'n werk. Hou de site toch maar in de gaten, de winter kan ook veel moois brengen.

12 december 2001. 20.30 u. en nog geen nieuws, of beter gezegd: ik heb nog niets vernomen.
Vanaf hier kan en wil ik de e-mail zenders bedanken (ook de enkeling die in het gastenboek schreef) voor hun lovende woorden over de drie voornaamste rubrieken, door mij onderhouden, t.w. "Neer", "Stuw" en "Dagboek". Ik zou zeggen: ga zo door, maar laat ook eens iets horen, over hoe het nog beter kan.
Voor kritiek sta ik ook open, als het er aan zit!

11 december 2001. In Roggel is op 10-12-'01 geboren, een kindje waar Neers bloed door stroomt. Het is Joos, broertje van Goof en Floor, zoon van Maurice Wijers en van Corry Aan den Boom (Corry is de dochter van Huub van Boum en van Annie van Sjeng van Meebisse-Tieske oette Gaot).
Vanaf hier hartelijk gefeliciteerd met deze aanwinst.
Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Groenstr.18, 6088 CW Roggel.

Tegen de middag, ondanks het slechte weer, toch nog foto's aan de Friedese molen gemaakt. Ga ze zien onder "Stuw", er zijn er nu 150 geplaatst.

10 december 2001. Vanmiddag was het mooi en goed weer geweest, om nog wat foto's te maken, maar aangezien mijn toestand, (neet compabel) is er niets van gekomen.

9 december 2001. Door mijn verkoudheid, vandaag niet buiten de deur geweest en thuis is mij niemand iets komen vertellen en is ook niets schriftelijks binnengekomen. Zodoende, geen nieuws!
Wel wil ik nog een vraag beantwoorden. Voor Plaza-Nara, bekijk de foto's van het Kerkplein van huisnummer 10 t/m 36.

8 december 2001. Hiep, hoi! In het nog niet zolang geleden gebouwde en geopende "Plaza Nara" (een gebouw met 14 apartementen) is een kindje geboren. Het is een dochter van het in Duitsland wonende echtpaar Roger en Petra Wanders-Bosma. Petra beviel op 7 december 2001 van dochter Shirley in het apartement van haar ouders, adres: Kerkplein 34, 6086 BK Neer.
Dat men met deze dochter zeer blij was, was te zien aan de vele berichten aan de ramen en muur.
Vanaf deze plaats wens ik jullie allen veel geluk met de nieuwe wereldburger,

7 december 2001. Gisteren avond niet meer gelukt, maar nu staat de "Kruisstraat" er op en ik dacht, dat ik trots op ons dorp mag zijn!

6 december 2001. Vandaag was het nog eens behoorlijk weer om foto's te maken. Heb de Kruisstraat gefotografeerd, weer een mooie straat. Ben de foto's aan het bewerken om op de site te zetten. Ik had gehoopt, dat ik ze voordat ik naar de repetitie van Maas- en Neergalm moest, klaar zou hebben. Dat is niet gelukt, dat word dus vanavond laat of morgenvroeg. Dus nog even geduld!
Voor de rest nog geen nieuws vernomen.

5 december 2001. Vanmiddag weer enkele foto's aan de molen gemaakt. Ga ze zien onder "stuw".

4 december 2001. Tot op dit moment nog niks nieuws te vertellen, ook geen foto's aan de Friedese molen kunnen maken, het weer was veel te slecht. Ik zal maar op morgen hopen. Straks ga ik nog even naar de beugelbaan, als daar nieuws is of er komt nog wat binnen, dan zet ik het er vannacht nog op.
Ja! Er was nieuws en dat nieuws is inmiddels door TV L1 voor mij bevestigd. Op de Napoleonsweg ter hoogte van de Waije zijn vanavond omstreeks half acht, twee drachtige paarden uit een wei ontsnapt en onder of tegen een vrachtwagen gekomen. Een van de twee was op slag dood, het andere is door een veearts uit zijn lijden verlost. De chauffeur van de vrachtauto kwam met de schrik vrij. Het verkeer is anderhalf uur omgelegd, wat weer tot grote file's leidde.

3 december 2001. Vandaag zijn er drie overlijdensberichten, zowaar, geen plezierig nieuws.

Jan Verkoelen afkomstig uit Buggenum, geboren op 8-12-1927, is na een kortstondige ziekte, thuis op 2-12-2001 overleden. Jan was de echtgenoot van Mien van Megen van Maan van Meegen van de Waije.
De plechtige uitvaartdienst in de St.Martinuskerk te Neer, waarna de begrafenis op ons kerkhof, zal op donderdag 6-12-'01 om 10.30 u. plaats vinden.
Condoleance-adres: Engelmanstr.19, 6086 BA Neer.

Mevrouw Willy Op 't Root-Beterams is op 84-jarige leeftijd in het verzorgingshuis Hornerheide op vrijdag 30-11-2001 overleden. Willy was de tweede echtgenote van Giel Op 't Root, directeur van machinefabriek Op 't Root. Haar crematie zal na een plechtige uitvaartdienst, die op woensdag 5-12-'01 om 13.30 u. in de Boskapel van Hornerheide gehouden wordt, plaats vinden in het crematorium "Midden-Limburg" te Baexem.
Condoleance-adres: Cornelis de Houtmanstr.29, 6045 HM Roermond.

In Gemert is overleden, de echtgenote van onze oud dorpsgenoot Jan Winkelmolen (Jan van Boone-Sjengske van de Hoogstraat), mevrouw Jo Ignatius. Zij is geboren op 2 april 1924 en na een kortstondige ziekte op 21 november 2001 overleden. De crematie vond op zaterdag 24 november 2001 te Helmond plaats.

Vanaf deze plaats wens ik alle familieleden en nabestaanden van de overledenen, sterkte toe in deze droeve dagen.

Vanmiddag gelukkig nog enkele anders luidende berichten bijgekomen:
1) Bij Ron en Sylvia Verstegen-Geraedts is op 26 november 2001 een zoontje geboren, genaamd: Rens. Vader Ron is een kleinzoon van Tjeu vanne Waever.
Het adres voor felicitaties: Lijsterbespad 27, 5995 BV Kessel.

2) In Neer is ook een kindje geboren, een zoon van Roland en Betty Julien-Eilers, genaamd: Michel. De juiste datum weet ik nog niet, ik zag het bordje buiten staan, dus willen zij het toch wel aan iedereen laten weten. De gelukkige ouders wonen in het huis, waar vroeger Bekker-Piet woonde, adres: Heideweg 4, 6086 PG Neer.

Vanaf hier mijn hartelijke gelukwensen voor allen!

Dan kan ik jullie nog mededelen, dat mevrouw Truus Vestjens-Gommans, de bungalow van mevrouw Johanna  Cuypers-van de Muijsenberg, Steeg 5, te Neer gekocht heeft. Van harte geluk met die aankoop Truus!

2 december 2001.Vanmorgen las ik bij de gemeente-berichten van deze week, dat J. van Haef, Dries 16, te Neer een bouwvergunning voor het oprichten van een paardenstal aanvraagd. Voor de duidelijkheid: Dhr. van Haef woont in het door hem, opnieuw in de oude stijl, opgebouwde "Kaerkehoes", eerder bewoont door "die van Drieke".
Een ander bericht was: aan de maatschap Winkelmolen-Berden nu nog wonende Steeg 11, te Neer is vergunning verleend voor het oprichten van een bedrijfswoning aan Maasweg 1/b, te Neer. Voor de duidelijkheid: dit zijn Lei en Karin Winkelmolen-Berden. Lei is een zoon van Har van Harríe van Fuus-Driek.
Aan de Napoleonsweg zag ik over de tekst "Te koop" bij het huis van dokter Ruud Windhorst, staan? "Verkocht". Ruud en Margriet Windhorst-van der Loo zullen er blij om zijn. De nieuwe eigenaar is voor mij nog onbekend.
Met deze informatie hoop ik mijn lezers in den vreemde een plezier te doen. Dan blijven ze toch een beetje bij, met het reilen en zeilen in Neer.

1 december 2001. Tot vanavond had ik nog geen nieuws. Daarom ging ik naar de beugelbaan. Daar werd door Neer 4 de zeer belangrijke competitiewedstrijd tegen het Belgische Bree 3 gespeeld. Het Belgisch team dat tot hier de kop had, werd met 5-1 verslagen. Een geweldige prestatie van die van ons, ze nemen de koppositie over, met 2 punten verschil. Roermond 1 heeft een klein kansje om gelijk te komen, maar dan moeten ze vanavond met 6-0 van Grathem 3 gewonnen hebben. Voor Neer 4 is het nu vasthouden geblazen.
Waar ik eigenlijk voor ging: er was geen ander nieuws.