Het nieuws van aug. 2007:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

 

Vrijdag 31 augustus 2007. De familie Simons heeft haar supermarkt verkocht aan de familie Frank en Anja Kuijpers-Ottenheijm. Gisteren 30-8-2007 is een en ander geregeld. Ton en Miel Simons vonden het belangrijk dat alle personeelsleden worden overgenomen en dat er in ons prachtige dorp Neer een supermarkt behouden blijft. Het is zelfs gelukt om ervoor te zorgen dat het een echte "Naerse" winkel blijft.

Op 29 september om 16.00 uur sluit PLUS Simons en zal na een behoorlijke verbouwing als "SPAR KUIJPERS" opengaan.

Hoelang de verbouwing precies gaat duren, is nog niet bekend, derhalve wordt de openingsdatum nog nader bekend gemaakt.

Ik denk dat ik hier namens de vele bezoekers aan deze site, het volgende kan en mag schrijven:

Grote dank aan de familie Simons (Ton, Miel en zoon Emiel) voor de jarenlange dienstverlening aan de mensen van "NAER" en zelfs verre omgeving en aan:

Frank en Anja wensen wij een goede start en veel succes met en in deze "NAERSE" supermarkt.

 

Vrijdag 31 augustus 2007. Foto 1790 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat jullie weer een beetje van dat, wat in "NAER" in de natuur speelt. Wist U, dat wij dat in Neer nog hadden?

Jack Wijers, bedankt!

 

Donderdag 30 augustus 2007. Van het Kindervakantiewerk kreeg ik het hierna volgende bericht binnen om te plaatsen: ook dit jaar hebben we de foto's die gemaakt zijn tijdens de KVW-week op een fotosite geplaatst. Het adres van deze site is www.kvwneer.tk

 

Donderdag 30 augustus 2007. Foto 1789 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat jullie een slimmigheidje zien. Oordeel zelf!

 

Woensdag 29 augustus 2007. Foto 1788 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat jullie de drie snelste (fietsende) dames van Neer en het Naers Peloton zien.

 

Dinsdag 28 augustus 2007. Vandaag uit de krant: in Baexem is thuis op 87 jarige leeftijd overleden Mevrouw Aldegonda Maria Slots-Willems, weduwe van Dhr. Johannes Henricus Alphons Slots en de moeder van onze dorpsgenote Mevrouw Leen Wagemans-Slots echtgenote van Lei van Sjra van Mieëbesse Tieske. Er is een plechtige uitvaartdienst op vrijdag 31-8-2007 om 10.30 uur in de parochiekerk van Baexem, waarna de begrafenis zal plaats vinden op het kerkhof aldaar.

Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.

Het adres voor condoleances is: Tiendenhof 7, 6095EL BAEXEM.

 

Dinsdag 28 augustus 2007. Bromfietsclub ’t Prónksjtök organiseert op zaterdag 1 september 2007 weer een toertocht van +/- 80 km lang, voor oldtimers en rollers. Heeft U interesse om mee te doen? Onder "Allerlei" staan de volledige gegevens.

 

Dinsdag 28 augustus 2007. Met foto 1787 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie de vordering zien van de verbouw aan het gemeenschapshuis aan de Hoogstraat.

 

Maandag 27 augustus 2007. Persoonlijk vind ik de foto, die ik jullie vandaag met nummer 1786 van "Zomaar un foto" kan laten zien, een van de mooiste van al die jaren dat de rubriek op de site staat. Wie is het er mee eens?

 

Maandag 27 augustus 2007. Zoals jullie onderhand wel allemaal zullen weten staan op maandagmorgen in de twee rubrieken: "Ons Mooi Limburg" en "Neerenaren in de Vreemde" iedere keer weer een nieuwe foto, zo ook vandaag.

 

Zondag 26 augustus 2007. Met foto 1785 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een ansichtkaart van de Kwir zien. Dat zullen niet veel dorpen hebben, zo'n mooi stukje natuur midden in het dorp? Mogen we dan ook gerust trots op zijn!

 

Zaterdag 25 augustus 2007. Met foto 1784 van "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik aan jullie een mooie natuurfoto laten zien, tenminste voor hen die niet bang zijn voor een spin.

 

Vrijdag 24 augustus 2007. Martijn Mingers laat mij weten, dat het voor Fer en Mieke Houben-Leunissen vandaag de grote dag is, ze gaan namelijk hier in NAER trouwen. Van ons allemaal: een van Harte Proficiat en hopelijk vele jaren gelukkig samen.

 

Vrijdag 24 augustus 2007. Foto 1783 van "Zomaar un foto" van vandaag is weer eens een prachtig mooi oudje. Hebt U ook zo iets moois? Laat het weten, ik wil ze graag even inscannen.

 

Vrijdag 24 augustus 2007. Denken de fietsliefhebbers die naar deze site kijken er aan, dat de fietstocht "Stap 'ns Op" a.s. zondag 26 augustus 2007 weer plaats vindt. Het is voldoende bekend, dat jullie er een goed doel mee steunen en de organisatie heeft beloofd, dat het een mooie tocht wordt.

 

Donderdag 23 augustus 2007. Vanaf overal komen mensen soms naar Neer. Dat heeft natuurlijk verschillende redenen. Een van die redenen is dikwijls, omdat het in ons plaatsje zo mooi is. Vandaag met foto 1782 van "Zomaar un foto" laat ik jullie zo'n prachtig plekje hier in Neer zien, dat een bezoeker aan mijn site die in Groesbeek woont, heeft vastgelegd en aan mij heeft opgezonden ter plaatsing.

 

Woensdag 22 augustus 2007. "Zomaar un foto" nummer 1781 van vandaag laat jullie 23 wielrenners van de "NAERSE" wielerclub zien. Zij hebben het afgelopen weekend een tocht naar de Eifel georganiseerd. Het zou zo mooi zijn geweest!

 

Dinsdag 21 augustus 2007. Omdat het restauratiewerk aan onze St.Martinuskerk zo goed opschiet, laat ik jullie met foto nummer 1780 van "Zomaar un foto" van vandaag eens even zien, hoe die zelfde kerk er direct na de laatste wereldoorlog bijlag.

Daar kunnen jullie zich wel bij indenken, dat daar toen ook grote offers voor zijn gebracht, om die weer op orde te krijgen.

 

Maandag 20 augustus 2007. Foto 1779 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats, is een mooie ansichtkaart waar een mooi klein stukje van het Leudal op te zien is. Jos bedankt!

 

Maandag 20 augustus 2007. Zoals jullie weten, staan op de maandagmorgen in de twee rubrieken: "Ons Mooi Limburg" en "Neerenaren in de Vreemde" telkens weer een nieuwe foto. In die twee rubrieken zijn altijd, de hele week lang, de vier foto's van de voorgaande vier weken te zien.

 

Zondag 19 augustus 2007. Met foto 1778 van "Zomaar un foto" van vandaag laten wij jullie de zes achterkleinkinderen van ons, de trotse over- opa en oma Piet en An Timmermans-Emonts zien. Het is voor ons een genot, dat ze zo dikwijls op bezoek komen.

 

Zaterdag 18 augustus 2007. De foto die Dhr. Ton Bongers voor "Zomaar un foto" inzond en die ik vandaag als nummer 1777 in die rubriek gebruik, kon wel een echte ansichtkaart zijn.

 

Vrijdag 17 augustus 2007. Foto 1776 van "Zomaar un foto"van vandaag is nog eens een voetbalteam. De foto komt weer van Baer Houben in Ospel.

 

Donderdag 16 augustus 2007. Zoekt U een plaats om Uw caravan te stallen? In de rubriek "In- en Verkoop" staat een goed adres.

 

Donderdag 16 augustus 2007. Sorry! Sorry! Dat ik vannacht niet mijn dagelijks werk heb kunnen doen en de foto in "Zomaar un foto" omzetten. Maar zoals alles, had ook dit zijn oorzaak. Velen wisten het, dat ik gistermorgen naar het azM in Maastricht moest voor een aderen onderzoek. Daar moeten ze weten hoe het met die aderen gesteld is als in mijn ICD de batterij op is en alles vernieuwd moet worden. Bij zo'n onderzoek krijgt men een contrastvloeistof ingespoten en er staat duidelijk in de papieren, die worden met plassen en ontlasting weer uit het lichaam verwijderd. Zo tegen de avond dacht ik nog, daar ben je goed vanaf gekomen, maar dat was te vroeg gedacht! De halve nacht heb ik op de WC gezeten en op één dag 1,4 kg afgevallen. Vanwege eventueel vocht vasthouden moet ik mij elke dag wegen. Gisteren woog ik 98.6 en vanmorgen 97.2. Zodoende is het toch ergens goed voor geweest en jullie weten waarom nu de foto pas is omgezet!

Foto 1775 van "Zomaar un foto" van vandaag heb ik recent genomen aan het gemeenschaphuis. Ze spreekt voor zichzelf.

 

Woensdag 15 augustus 2007. Op foto 1773 zijn verschillende reacties binnen gekomen. Twee er van heb ik vandaag nog bij de foto geplaatst, dus kan ik aanraden: ga die nog even lezen, voordat de foto er weer vanaf gehaald wordt. Jullie weten toch? De "Zomaar un foto" foto's blijven in totaal vier dagen staan.

 

Woensdag 15 augustus 2007. Gisteren heeft "De Limburger" contact met mij opgenomen over de pony en de geit, waar Sjaen Theelen een foto van had genomen en die ik in de rubriek "Zomaar un foto" heb geplaatst. Vandaag kopte "De Limburger"  met een mooi artikel er over. "NAER" is weer eens op de kaart gezet want morgenvroeg (omstreeks 10.00 uur) komt SBS 6 met een TV-ploeg opnames maken, die in de avonduren worden uitgezonden. Zou U ook willen zien, hoe de geit op de pony springt? Maak dan dat U er morgenvroeg bij bent!

 

Woensdag 15 augustus 2007. Vandaag met foto 1774 van "Zomaar un foto" een middelmatige oude foto van een voetbalteam. Baer Houben maakt het ons gemakkelijk, hij heeft de namen er bij gedaan. Zodoende is het voor niemand een raadsel!

 

Dinsdag 14 augustus 2007. Zondag 12 augustus 2007 is plotseling op 67 jarige leeftijd overleden onze dorpsgenoot

Dhr. Har Kuijpers, weduwnaar van Mevrouw Nelly Heijnen.

Aan zijn zoons en familie Onze Oprechte Deelneming.

De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 18-8-2007 om 10.30 uur in onze parochiekerk, waarna Har in besloten kring op ons kerkhof begraven wordt.

Het condoleanceadres is: Heldenseweg 17, 6086PD NEER.

 

Dinsdag 14 augustus 2007. Gisteren stuurde Sjaen Theelen mij een foto, die ik zelf al maanden lang heb willen maken. Sjaen bedankt daarvoor. Als foto 1773 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik die aan jullie zien en ik kan alle ouders aanraden, laat ze ook aan jullie kinderen zien en vertel er dan bij, dat wat men met samenwerking kan bereiken. Op die foto is te zien, hoe zelfs twee dieren (ook nog van verschillende origine) door samen te werken, krijgen waar ze zin in hebben.

 

Maandag 13 augustus 2007. Zaterdag 11-8-2007 is in het azM te Maastricht op 73 jarige leeftijd overleden onze dorpsgenote Mevrouw Toos Boonen-Cootjans, weduwe van Ton van Keizersbosch Tjeu.

Aan haar kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.

De uitvaartdienst vindt plaats op donderdag 16 augustus 2007 om 10.30 uur in de parochiekerk van Neer, waarna de begrafenis op ons kerkhof plaatsvindt.

Condoleanceadres: Keijzerbosch 1, 6086 AX NEER.

 

Maandag 13 augustus 2007. Met foto 1772 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik twee foto's zien, die de sfeer weergeven die zaterdagavond heerste tijdens de H.Mis aan de kapel. Werkelijk een pracht belevenis! Organisatie? Namens vele aanwezigen, onze oprechte dank.

 

Maandag 13 augustus 2007. Zoals ondertussen op de maandagmorgen al normaal, staan in de twee rubrieken: "Ons Mooi Limburg" en "Neerenaren in de Vreemde" ook nu weer een nieuwe foto. In beide rubrieken zijn ook nog altijd de vier foto's van de voorgaande weken te zien.

 

Zondag 12 augustus 2007. Onder ideale weersomstandigheden werd gisteravond in de openlucht aan de Mariakapel een H.Mis opgedragen. Tijdens die H.Mis werd de "Kroetwis" gezegend. Met de "Zomaar un foto" van morgen kom ik op deze prachtig mooie Mariaviering terug.

 

Zondag 12 augustus 2007. Met foto 1671 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie twee foto's zien van het spellen parcours, dat de ponyclub "NEER" ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan organiseerde. Het lijkt mij leuk geweest te zijn.

 

Zaterdag 11 augustus 2007. In de krant zie ik, dat in Haelen op 9-8-2007 is geboren: Sacha, een broertje van Jordy en zoon van de oud Neerenaren Peter en Angelique Bosma-Heber. Aan alle betrokkenen onze Hartelijke Gelukwensen. Voor felicitaties is het adres: Meidoornlaan 15, 6081EH HAELEN.

 

Zaterdag 11 augustus 2007. Gisteren was de eerste dag van het jubileumweekend (40 jaar) van Ponyclub "Neer" dat op bescheiden manier gevierd wordt. Alle kinderen van Neer die zich hiervoor aangemeld hadden, konden een spellenparcours afleggen op een pony die ze zelf meegebracht hadden of door de ponyclub aangeboden werd. Het was een heel gezellige middag waar circa 30 kinderen aan deelnamen. Misschien zitten er wel een paar nieuwe leden bij, die zijn altijd welkom.
Dit laat Peter Verheijden (Peter van Chris van Broeads Koeab) namens de Ponyclub "Neer" mij weten.

In de rubriek "Zomaar un foto" kom ik er op terug met een foto.

 

Zaterdag 11 augustus 2007. Met foto 1770 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie de boot zien, waarmee het team van Peulen wereldkampioen is geworden. De boot links op de foto, dat is 'm!

 

Vrijdag 10 augustus 2007. Groot nieuws: het  H-BOAT TEAM PEULEN NED 86   is wereldkampioen geworden !

"Zomaar un foto" van morgen, zal hier meer over berichten.

Vanaf deze plaats alvast een van harte PROFICIAT!

Het is een geweldige prestatie, wat jullie daar geleverd hebben!

 

Vrijdag 10 augustus 2007. In de rubriek "Jarig" staat vanaf vandaag een mevrouw, die binnenkort 80 jaar oud wordt.

Zullen wij haar als een grote familie een mailtje sturen? 

 

Vrijdag 10 augustus 2007. Volgens Dhr. Huub Verstegen, die foto nummer 1669 van "Zomaar un foto" van vandaag van de groep "zaad van 12" inzond, zouden ze graag een keer in de openbaarheid komen. Daar zijn ze dan! Huub wil wel niet graag gezien zijn, lijkt mij.

 

Donderdag 9 augustus 2007. Uiteindelijk blijkt die "dazenval" die ik vandaag bij "Zomaar un foto" geplaatst heb, toch een heel veel gebruikt voorwerp te zijn. Sla onder google maar eens dazenval aan, dan wordt U volledig ingelicht.

Naar aanleiding van die "daezeval" had een van die trouwe bezoekers aan deze site, nog een tip om fruitvliegjes te vangen. Last er van: de oplossing staat in de rubriek "Allerlei".

 

Donderdag 9 augustus 2007. De inzender van foto nummer 1768 van "Zomaar un foto" van vandaag, noemde dat ding dat hij had gefotografeerd, een "daeseval". Wie van jullie had zoiets al eens eerder gezien en hoe werkt het precies?

 

Woensdag 8 augustus 2007. Met foto 1767 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik weer enkele recente foto's zien. Wie weet wat voor een soort vlinder Harrie gespot heeft? 

 

Dinsdag 7 augustus 2007. Met foto 1766 van "Zomaar un foto" van vandaag, komen we op het beroep van glazenwasser. Leo, dat heb je hem mooi geflikt! Ze blinken als een spiegel.

 

Maandag 6 augustus 2007. Met foto 1765 van "Zomaar un foto" van vandaag, ben ik nog eens op 't Schoor. Daar wensen wij de nieuwe bewoners van Costa Mosa van harte welkom in ons dorp. Ze hebben zich een mooi plekje uitgezocht!

 

Maandag 6 augustus 2007. In beide rubrieken: "Ons Mooi Limburg" en "Neerenaren in de Vreemde" heb ik weer een foto kunnen bijplaatsen. Vermoedelijk de moeite waard om even te gaan bekijken. Hebt U nog een aanvulling voor mij? Welkom!

 

Zondag 5 augustus 2007. "Zomaar un foto" nummer 1764 van vandaag heeft Dhr. Tjeu Scheepers voor ons genomen.

 

Zaterdag 4 augustus 2007. Op foto 1763 van vandaag is nog een aanvulling van Harrie gekomen. Bij de foto aangevuld.

 

Zaterdag 4 augustus 2007. Op 26 juli 2007 is Sofie van Asch geboren. In de rubriek "Geboren" staat een mooie foto van het meiske met de gegevens van deze boreling.

 

Zaterdag 4 augustus 2007. Foto 1763 van "Zomaar un foto" van vandaag gaat over een mooi oud "NAERS" huis en over een bekende "Naerse" noot. Ra, ra welke noot?

 

Vrijdag 3 augustus 2007. Geboren op 1-8-2007: Quinty, dochter van Roger en Els Peters-Simons, zusje van Luka en Indy. Voor de duidelijkheid: Els is een dochter van Jan van Kurvers Sjengske. Aan alle betrokkenen een van Harte PROFICIAT!

Adres: Napoleonsweg 46, 6086 AG NEER.

 

Vrijdag 3 augustus 2007. Foto 1762 van "Zomaar un foto" laat jullie een foto zien van een oud maar prachtig huis hier bij ons in het dorp. Het is alleen jammer, dat het er nu zo bij ligt!

 

Donderdag 2 augustus 2007. In de rubriek "Jarig" staat een nieuwe jarige. Nu zelfs iemand, die 85 jaar oud wordt. Dat is een leeftijd om zeer veel felicitaties te ontvangen, dus U stuurt ook even een kaartje of een mailtje.

 

Donderdag 2 augustus 2007. Vandaag met foto nummer 1761 van "Zomaar un foto" laat ik jullie en ook mijzelf nog eens even terugdenken aan Hotel-Café-Restaurant "de Lindeboom".

Ook dat is nu al nostalgie!

 

Woensdag 1 augustus 2007. Die opmerkzame bezoekers aan deze site: bedankt allemaal ! Dat komt er van als men veel werkt met kopiëren en plakken.

 

Woensdag 1 augustus 2007. Met foto 1760 van "Zomaar un foto" van vandaag, ben ik weer een keer bij de Friedesemolen en het bijbehorende molenhuis. Enkelen zullen misschien denken? Wijkt hij af van zijn principe? Nee! Maar dit dacht ik, dat ik even moest laten zien.

 

Woensdag 1 augustus 2007. Vandaag is weer een nieuwe maand begonnen. Ik hoop dat de bezoekers aan deze site, zo in het begin van de maand, ook even de sites van de sponsoren die op de startpage staan, bezoeken. Die maken het mede mogelijk, dat deze site kan blijven bestaan. Bedankt!

 

Woensdag 1 augustus 2007. Hebt U door omstandigheden toevallig de laatste dagen van van juli 2007 gemist, ga dan even via "Nieuws van eerder" terug naar dat nieuws, anders mist U misschien iets. 

 

Woensdag 1 augustus 2007. Als U het soms nog niet weet, het nieuws dat ik van eerder in de tijd heb geplaatst, dat is te vinden onder "Nieuws van eerder". Daar kunt U kiezen uit alle maanden, vanaf dat ik met deze rubriek begonnen ben.

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.