Het nieuws van aug. 2004:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

Dinsdag 31 augustus 2004. Op het laatst van deze dag nog het bericht binnen gekomen, dat op 96-jarige leeftijd is overleden: Mevrouw Mia van Melick-Rijs weduwe van Sjaekske van Melick van Gendijk. Ze wordt a.s. zaterdag begraven, verdere berichtgeving zo spoedig mogelijk. Aan haar kinderen en verdere familie, Onze Oprechte Deelneming.

Dinsdag 31 augustus 2004. Laat foto nummer 714 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats een verrassing voor jullie zijn.

Maandag 30 augustus 2004. Omdat er vraag naar is, vandaag met foto nummer 713 van "Zomaar un foto" nog weer een stukje straat hier in Neer. Kennen jullie het, zonder te kijken wat ik er bij heb geschreven?

Het is zover! Vanmorgen vroeg is in Heythuysen ons vierde achterkleinkind geboren. Bas en Elvira Raemakers hebben een dochter, genaamd Yana. Bas is de zoon van ons Peet. Wij als overgrootouders zijn ontzettend trots en zeer blij, dat wij dat nog allemaal mee mogen maken! Zouden jullie ook een kaartje willen sturen, het adres is: Schuttersdreef 21, 6093 JC Heythuysen.

Zondag 29 augustus 2004. Vandaag laat ik jullie met foto nummer 712 van "Zomaar un foto" een foto zien van een versierd huis. Dat had zijn reden, ga maar eens kijken waarom!

Zaterdag 28 augustus 2004. Mijn neef Jack Emonts heeft een zwak voor vleermuizen. Als vervolg op zijn vorige inbreng heeft hij mij vandaag een vervolg gestuurd. Ga maar eens kijken onder de vernieuwde button "Vleermuizen". Daar staat ook een link naar een site over vleermuizen.

Zaterdag 28 augustus 2004. Er is ooit aan mij gevraagd, om meer te vertellen over/uit den oorlog. Daarop heb ik een oproep geplaatst en daar komen de eerste reacties binnen. Gerard Simons een kleinkind van "K¨rvers-Graadje" stuurde mij het volgende bericht. Het gaat over de deportatie en terugkeer van Neerse mannen na Rozenkranszondag in 1944: 

Mijn opa Graadje vertelde het volgende: Toen de stoet met de Neerse mannen voorbij trok gaf oma de koster Verhaeg haar "kerboetsknuppel ". Waarschijnlijk heeft hij er baat bij gehad, want toen ze terug kwamen gooide hij dezelfde knuppel weer terug achterom.

Hierop aansluitend kan ik voor de ge´nteresseerden nog mededelen, dat die gedeporteerden samen met de Heldense eens een reŘnie hebben gehouden, waar een foto van is gemaakt. Die foto is mij gemaild, met de namen van de mensen die er op staan er bij, door Dhr. Wiel Reijnen uit Helden. Voor familie en andere belangstellende kan ik ze doormailen. 

Zaterdag 28 augustus 2004. Zonet kreeg ik het bericht binnen, dat gisteren zijn gehuwd: Jobert Reijnders met Monique Derikx. Monique is de dochter van Jos vanne B˛ks. Hartelijk Gefeliciteerd! Wilt iemand een kaartje sturen, het adres is: Steeg 13, 6086 EJ NEER.

Zaterdag 28 augustus 2004. Voor de liefhebbers van ansichtkaarten heb ik vandaag als "Zomaar un foto" nr.711 een kaart met vijf Neerse bijzonderheden.

Vrijdag 27 augustus 2004. Vandaag pas bereikte mij het bericht dat in Eindhoven op 13 augustus 2004 is geboren: Lotte, dochter van Ron en Judith van Pol-de Brouwer. Ron is een zoon van Jan en Bep van Pol-Doemges. Waar ze wonen is mij vooralsnog onbekend. Vanaf deze plek aan de ouders en familie een van harte proficiat met deze uitbreiding van de familie.  Lotte heeft wel een eigen site met foto's er op, ga ze zien onder: http://lotte.inception.nl

Vrijdag 27 augustus 2004. Foto 710 van "Zomaar un foto" brengt jullie nogmaals in de zogenaamde "Nieuwe buurt". Weet U, zonder naar mijn tekst te kijken, van welke straat het een gedeelte is?

Donderdag 26 augustus 2004. Vanaf 22 augustus is nog tot 12 september 2004 de expositie van schilderijen te zien in EetcafÚ 't Roadhoes. Het is een collectie van onze oud dorpsgenoot Lucy Geenen-Winkelmolen. Enkele van haar werkstukken hebben jullie al op mijn site kunnen bewonderen. Als U in de gelegenheid bent, moet U ze zeker even komen bekijken.

Donderdag 26 augustus 2004. Henk van Ratingen heeft mij al laten weten, dat hij al zo rond de 50-jaren uit Neer weg is, wel was hij in het begin nog dikwijls in Neer. Met dat kapelletje had hij mis, toen hij de foto zag, wist hij meteen, dat het dat kruis was dat hij bedoelde.

Donderdag 26 augustus 2004. Had ik gisteren in "Zomaar un foto" een gedeelte van de Baand, vandaag met foto nummer 709 laat ik weer een gedeelte, maar nu een piepklein stukje, van die straat zien. Dat heeft een bedoeling. Op die foto van gisteren waren enkele reacties. Een daarvan was van Henk van Ratingen in AustraliŰ. Hij dacht zich een kapelletje te herinneren, dat daar in de buurt heeft gelegen. Naar mijn mening, heeft hij het een klein beetje mis en bedoeld hij het kruis dat ik vandaag laat zien. Of heb ik het mis (Pietje van Toon weet ook niet alles) en heeft daar in de buurt inderdaad een kapelletje gelegen? Is er iemand van de kijkers naar mijn site, die daarover uitsluitsel kan geven? Henk had ook genoten van de foto's van het schuttersfeest, daar schreef hij over: 

Heb weer genoten van je laatste foto's , vooral van 't schutters feest. Wat 'n prachtig bezit voor Neer ( en de rest van Limburg) dat zo'n oude feest nog steeds mooi gevierd word. Als kind kan ik me de schuttersfeesten nog goed herinneren ; dan was er feest en gezelligheid, en was altijd een van de eerste die de loden kogels ging zoeken in 't Lichte veld. Als er 'n "korstje" van de regen, op de vers geploegde grond was, en als je rekening hield met de richting van de kogel, kon je met 't beetje geluk de kleine ronde gaatje zien waar je dan , de kogel kon vinden en dan inruilde voor 'n paar centen. Tot zover Henk. Voor die dat niet weten, Henk is al zeer lang uit Neer weg. Ik wou eerst 40 jaar schrijven, maar het kan goed al veel langer zijn. Hij zal het wel even laten weten.

Woensdag 25 augustus 2004. De Baand, tenminste een gedeelte er van laat ik jullie vandaag met foto nummer 708 van "Zomaar un foto" zien.

Dinsdag 24 augustus 2004. Bij onze oud dorpsgenoot Job Windhorst samen met Kim van de Bercken is op 20 augustus 2004 een dochter geboren. Zij noemen haar: Evie. Job is een zoon van Hans van de oude Dokter. Aan alle betrokkenen, onze hartelijke gelukwensen. Willen jullie ook feliciteren, het adres is: Leemkuilen 18, 6081 GS Haelen. 

Dinsdag 24 augustus 2004. Op de Kreppel in Heythuysen is op 22 augustus '04 op 89-jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenoot To Luijten-Cranen, weduwe van Ben van Runkskes-Lowie van Klein-Hanssum. Zij zal na een uitvaartdienst op donderdag 26-8-2004 om 11.00 uur in de Boskapel van Hornerheide, hier in Neer begraven worden. Aan haar familie: Onze Oprechte Deelneming. Het correspondentieadres is: Eijkerstokweg 12, 6093 AV Heythuysen.

Dinsdag 24 augustus 2004. De foto die ik vandaag met foto nummer 707 van "Zomaar un foto" laat zien, vind ik persoonlijk een mooi doorkijkje. Hoe jullie het vinden wacht ik maar af?

Maandag 23 augustus 2004. Het is gelukt, de 48 foto's van het schuttersfeest, die ik gisteren maakte, staan op de site. Klik op de beginpage op "Optocht serie 1" daar staat de eerste serie onder. Voor de vier volgende series klikt U gewoon op de serie die U graag wilt zien. Zeg het aan jullie schuttersvrienden, ook van de andere verenigingen en als jullie er foto's van over willen nemen wacht niet te lang, ze blijven maar een 14 dagen staan. Dit vanwege de plaats die ze beslaan, dat is altijd meer als dat men graag heeft! 

Maandag 23 augustus 2004. Van de rest van de foto's (48) probeer ik een reportage te maken. Er staat al iets onder "Optocht serie 1". Ga maar eens kijken en zeg het voort, ook aan de leden van de andere verenigingen, want vele zullen mijn adres nog niet kennen.

Maandag 23 augustus 2004. Gisteren was het schuttersfeest van de bond "Juliana" in Neer. Ik had het geluk er vele foto's van te maken. Een daarvan laat ik jullie vandaag met foto nummer 706 van "Zomaar un foto" zien. Het is de organiserende schutterij, onze Bussen Schutten.

Zondag 22 augustus 2004. Vanmiddag is er een groot schuttersfeest hier bij ons in het dorp met een optocht waar wel 20 schutterijen van de bond Juliana aan meedoen. Als U in de gelegenheid bent, moet U daar zeker naar komen kijken.

Zondag 22 augustus 2004. Vandaag met foto nummer 705 van "Zomaar un foto" laat ik jullie de foto zien van de finale van de K.V.W.-week. Ze werd mij door Peter Verheijden toegezonden.

Zaterdag 21 augustus 2004. Uit mijn geschrijf van gisteravond hebben jullie wel kunnen opmaken, dat foto nummer 704 van "Zomaar un foto" iets te maken heeft met het Kinder Vakantie Werk. Ja! Het is een stukje uit de optocht.

Vrijdag 20 augustus 2004. De K.V.W.-week zit er weer op voor dit jaar. Het feest werd vandaag besloten met een optocht en een "Tovershow". Daar werd mij vanavond een foto van gestuurd, zelf had ik er van de optocht gemaakt. Omdat ik de "Zomaar un foto" voor morgen al klaar heb, zal deze even moeten blijven liggen voor ik ze kan plaatsen. Peter deed er een dankbriefje bij, dat ik hier met plezier laat volgen: Veel jongelui hebben weer veel werk verzet om de Neerse kinderen weer een "keischieke" week te bezorgen. Zou je namens KVW en de Neerse jeugd alle mensen willen bedanken die op een of andere manier meegeholpen hebben om deze week weer te doen slagen.

Vrijdag 20 augustus 2004. Een van de leden van de Bussen Schutten zond mij het volgende bericht: 

A.s. zondag organiseren de Bussen-schutten het laatste bondsfeest van de bond Juliana van 2004. Het schietterein ligt er ondanks de weersomstandigheden, momenteel al prachtig bij. De Bussen-Schutten zijn er klaar voor de overige 20 schutterijen op een waardige wijze te ontvangen.
De weersvoorspellingen zijn gunstig. De bier- en frisdrankkoelingen zijn in optimale staat en ook de inwendige mens zal het aan niets ontbreken. Hopelijk zal er tot dat de duisternis invalt flink gestreden moeten worden op het evenemententerrein "Ligteveld" eer de uiteindelijke winnaar bekend is. Helaas is door de drukke werkzaamheden de site van de Bussen-Schutten.nl niet up to date gehouden, maar toch wel een bezoekje waard.

Vrijdag 20 augustus 2004. Wat is het toch mooi, die digitale fotografie! Bijna iedereen kan nu goede en duidelijke foto's maken. De foto die ik vandaag als nummer 703 van "Zomaar un foto" plaats is van het Gouden Paar, waar ik jullie op 2 augustus 2004 van berichtte, met hun kinderen. Ton bedankt!

Donderdag 19 augustus 2004. Gisteravond zijn tijdens een kort maar hevig onweer hier in Neer, twee koebeesten van Emonts op het Eiland doodgeslagen. Het is net of er dit jaar meer en zwaardere onweders zijn dan ander jaren. In de voorgaande tijd zijn er al verschillende geweest, die voor veel schade hebben gezorgd, vooral onder de computer bezitters.

Donderdag 19 augustus 2004. Verzamelaars van ansichtkaarten moeten zeker even naar foto nummer 702 van "Zomaar un foto" gaan kijken. Als deze in Uw verzameling ontbreekt, ze laat zich gemakkelijk op briefkaartformaat afdrukken.

Woensdag 18 augustus 2004. Zoals jullie weten plaats ik op deze plek zo af en toe een spreuk, als er mij een invalt of ik hoor er een. Vandaag een mooie gehoord! Vanmorgen na het zwemmen ging ik in de boekwinkel een inktcassette voor de PC halen, daar was ook oud Neerenaar de kunstschilder Piet Simons. Zoals gewoonlijk had ik iets te zeggen over de prijs en tijdens ons gesprek vroeg ik: of kun jij me wat sponsoren? Daarop had hij een mooie spreuk, die nog van zijn vader (K¨rvers-Graadje, misschien voor sommigen beter als B˛tter-Graadje bekend) af kwam. Die spreuk luidde: "Ei bekkerskinjd mosse noat gein broad gaeve". Vertaald is dat: "Een kind van een bakker moet je nooit brood geven". Die spreuk had ik nog nooit gehoord en omdat mijn vader bakker is geweest, vond ik hem ook nog eens echt van toepassing.

Woensdag 18 augustus 2004. De uitleg bij foto nr. 701 van "Zomaar un foto" is eigenlijk heel eenvoudig: het is een vervolg op die van gisteren. Met deze laat ik jullie het begin van de Dries zien.

Dinsdag 17 augustus 2004. Het "Naers Peleton" had vandaag een verzoekje aan mij. Of ik een stukje met foto van en over hun zou willen plaatsen? Het is af en komt te staan onder de button "Naers Peleton" op de beginpage van mijn site. 

Dinsdag 17 augustus 2004. Op 14 augustus 2004 is op 57-jarige leeftijd overleden, de moeder van onze dorpsgenoot Marcel Wiggers, echtgenoot van Diana Theelen (Diana van Ben van Sjaen). De uitvaartdienst is op donderdag 19-8-2004 om 10.30 uur in de St.Lambertuskerk van Reuver waarna de begrafenis op de algemene begraafplaats aldaar zal plaats hebben. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming met zulk zwaar verlies. Het adres voor jullie correspondentie is: Kleistekersstr.3, 5953 PA Reuver.

Dinsdag 17 augustus 2004. Vandaag plaats ik dan als 700-ste "Zomaar un foto" prent. Het is een van de foto's die ik zondagmorgen genomen heb. Het is weer eens een gedeelte van een straat (in dit geval weg) dat ik de moeite waard vond om jullie te laten zien. De 700-ste, wie zou gedacht hebben, toen ik aan deze rubriek begon, dat ik dat zolang zou vol houden? Ik zelf zeker niet! Het is te hopen dat ik het nog een poosje vol hou. Met jullie hulp, door mij af en toe een foto te bezorgen, zal dat zeker lukken! Kijk eens in die oude schoenendoos!

Maandag 16 augustus 2004. Gistermorgen had ik weer ergens een paar foto's genomen, om er ÚÚn van uit te zoeken om vandaag te plaatsen in "Zomaar un foto". Toen ik van Wittem terug thuis kwam en mijn post nakeek hadden ze mij een foto gestuurd van een Limburgs Kampioensviertal pony's "kleine maat". Met alle plezier plaats ik die foto als nummer 699 om hun de eer te geven, die ze verdienen. Jammer, dat voor zo'n foto niet even de petten af mogen! 

Zondag 15 augustus 2004. Dan is het er vandaag toch van gekomen: naar de "H.Gradus" in Wittem geweest. Normaal doen wij dat in mei en oktober, maar door allerlei omstandigheden was het er steeds niet van gekomen. Na ons gebed en een kaarsje opgestoken te hebben in de St.Gerarduskapel zijn we in de winkel van "Oud Wittem" een Gerardusbeeldje voor iemand in de auto gaan kopen. Daar is het of de tijd niet stil heeft gestaan, er zijn nog net als 50 jaar geleden van allerlei dingen te koop. Om even op adem te komen en omdat we er zin in hadden, zijn wij daarna een slokje gaan drinken en een hapje gaan eten in hun gezinsrestaurant. Daar kan men voor niet al te veel geld, nog lekker eten. 

Zondag 15 augustus 2004. Foto 698 van "Zomaar un foto" is weer een gedeelte van de gerenoveerde Napoleonsweg. Zo te zien moet op dat punt nog het een en ander gebeuren. 

Zaterdag 14 augustus 2004. Het was mooi weer vanavond bij ons aan de Wittekapel. Dat is zeer voornaam bij een H.Mis in de openlucht.  Pastoor Naus was de celebrant. Het gemengd koor "St.Martinus" luisterde met prachtige liederen de dienst op en kregen na afloop een welverdiend applaus. Voor alle belangstellende was een stoel beschikbaar. Aan allen die er, net eender op welke manier, voor gezorgd hebben dat deze dienst gehouden kon worden, denk ik voor alle aanwezigen te spreken: "Bedankt" het was subliem verzorgt!

Zaterdag 14 augustus 2004. Vanavond is bij goed weer om 19.00 uur een H.Mis in de openlucht aan de Mariakapel aan de Leudalweg. Komen jullie ook? Er is voor meer dan 400 personen een zitplaats gecreŰerd. Hopelijk laten de weergoden ons niet in de steek, dan wordt het net als andere jaren een geweldig mooie bijeenkomst. Let op de kerkklokken van de St.Martinuskerk, als het kwart voor zeven luidt, dan gaat het aan de kapel niet door en is de H.Mis in de kerk! 

Zaterdag 14 augustus 2004. Vandaag met foto 697 van "Zomaar un foto" komen jullie een gedeelte van de Steeg te zien, zoals die er op het eind van de oorlog bijlag. 

Vrijdag 13 augustus 2004. Gisteren werd ik aangenaam verrast. Een van de trouwste bezoekers aan mijn site, de oud Neerenaar Huub Naus die in Frankrijk woont bracht mij, met zijn broer Henk een bezoek. Hij had ook nog een leuke attentie voor mij bij zich. Bedankt! Het doet goed te zien, dat mijn werk door velen gewaardeerd wordt.

Vrijdag 13 augustus 2004. Vandaag met foto nummer 696 van "Zomaar un foto" het vervolg van die oorlogsfoto's die ik jullie zou laten zien!

Donderdag 12 augustus 2004. Op het laatst van de oorlog 1940/44 werd ook hier in Neer het een en ander vernield. Van sommige stukken straat zijn foto's gemaakt, waarvan ik er enkele in mijn archief heb. Omdat het dit najaar 60-jaar geleden is, zal ik er zo af en toe een laten zien. Vandaag met nummer 695 van "Zomaar un foto" de tweede.

Woensdag 11 augustus 2004. Met foto nummer 694 van "Zomaar un foto" van vandaag ben ik toch weer even in de oude dorp van Neer. Met deze foto laat ik aan jullie een deel van de vernielingen op het eind van de tweede wereldoorlog zien, tevens dat de trappen langs het gemeentehuis er ook al van ver voor de oorlog zijn. 

Dinsdag 10 augustus 2004. Toen het vanmiddag begon te regenen, viel mij iets in, wat eens iemand tegen mij zei toen ik pas de zaak had. Het was een door denkertje. Of hij het zei, omdat hij dacht dat ik misschien geld zou moeten lenen? Hij zei: "Die mannen van de bank, die bankiers, die geven je een paraplu als het mooi weer is, maar als het begint te regenen moeten ze ze terug hebben!".

Dinsdag 10 augustus 2004. Met foto nummer 693 van "Zomaar un foto" van vandaag blijf ik nog even in de oude dorp van Neer. Op die foto kunnen jullie een aanplakbord zien. Dat was vroeger nodig voor de communicatie. Daar werd van alles aangeplakt, meest gemeenteberichten, maar ook vele andere. Als een boer iets te verkopen had, werd dat daar ook met een briefje bekend gemaakt. Mijn cafÚ lag recht tegenover dat bord. Nu was het zo, dat op de maandag morgen veehandelaren kwamen kijken wat er allemaal te koop was in Neer. Er was echter een vroege vogel bij, die als hij kwam kijken, de briefjes er af trok en verdween. De andere handelaren die later kwamen kijken, visten dan achter het net. Die waren echter ook niet achterlijk en kwamen mij vragen of ik op de zondag of 's maandags vroeg wou gaan kijken wat er hing en of ik dat dan voor hun wou opschrijven. Dat heb ik nog jaren gedaan. Het deed mijn cafÚ geen slecht en hun oneerlijke collega had ook niet veel profijt van zijn oneerlijkheid! 

Maandag 9 augustus 2004. Vandaag door de dag verschillende vragen gehad over de foto van vandaag. Voor die niet weten waar het was en dat graag weten? Het was: Als je indertijd van de co÷p. uit omhoog liep, richting kerk en je keek naar rechts, dan zag je daar deze achteringang naar Segrade-Dreeske zijn huis, later de gezusters Gritta en Toke Hermans. Wat men links op de foto ziet is de muur van hun "shop". Zo dan is iedereen weer bijgepraat!

Maandag 9 augustus 2004. Waar zien wij nu nog midden in ons mooie dorp, zo'n idyllisch plekje als dat, wat ik jullie vandaag met foto nummer 692 van "Zomaar un foto" laat zien? Die niet weet wat "de tes" is, mag het vragen.

Zondag 8 augustus 2004. Gisterenavond laat hoorde ik pas, dat een tijdje terug een oud Neerse is overleden. Wanneer precies is mij nog niet bekend, als ik er achterkom laat ik dat nog wel weten. Het was de 96-jarige mevrouw de weduwe To van Hulten-Janssen, oudste dochter van Doar van Kupers-Driekske oette Steeg. Aan de familie vanaf deze plaats: Onze Oprechte Deelneming.

Zondag 8 augustus 2004. Weer laat met omzetten, weer een verjaardagfeest. De foto is het wel waard om er even op te wachten. Ga maar zien, wat ik jullie met foto nummer 691 van "Zomaar un foto" te bieden heb.

Zaterdag 7 augustus 2004. Gisterenavond naar het verjaardagsfeest van mijn schoonbroer Tjeu geweest, zodoende is het laat met het overzetten van foto nummer 690 van "Zomaar un foto". Maar goed dat ik de inleiding al geschreven had.

Vrijdag 6 augustus 2004. Vanmiddag was het dan zover, de frituur "Aod Naer" opende haar deuren. Ik was er bij, maakte foto's en laat er morgen een aan jullie zien. Wij wensen het jonge stel goede zaken! Komen jullie een keer hier in het dorp, ga ze dan maar eens met een bezoek vereren.

Vrijdag 6 augustus 2004. Vanmiddag hebben zich hier te Neer in de trouwzaal van "'t Raodhoes" het jawoord gegeven: Nicole Prinssen en Joost Houben. Joost is een zoon van Jantje van Wulm oette Kwir en van Toos van Waals-Sefke. Van Nicole, nu een echte Neerse geworden, heb ik geen bijnamen. Vanaf deze plek wensen wij het paar en de wederzijdse familie: van Harte Proficiat!

Vrijdag 6 augustus 2004. Vandaag opent Pieter van Melick met zijn vriendin Daphne Hendriks in de Engelmanstraat, huisnummer 9 een friture. Dit bericht is gisteren avond nog laat binnen gekomen. Een goed initiatief, volgens mijn mening was er behoefte aan, hier in de kom. Ook de naam is goed gevonden: "Aod Naer". Wij wensen jullie van harte sucses!

Vrijdag 6 augustus 2004. Foto 689 van "Zomaar un foto" is een foto, die ik niet thuis kan brengen, wie kan er mij mee helpen?

Donderdag 5 augustus 2004. Een tijdje geleden, toen ik eens in 't Roadhoes was, kon Wiel mij een schilderij laten zien van het oude dorp. Als je dat dan ziet, de plaats waar men geboren en getogen is, dan doet dat je iets. Ik mocht er een foto van maken en laat die met gepaste trots, vandaag met foto nummer 688 van "Zomaar un foto" aan jullie zien.

Woensdag 4 augustus 2004. Misschien hebben sommige van jullie nog nooit een varken op de ladder zien hangen? Die moeten zeker naar foto nummer 687 van "Zomaar un foto" gaan kijken.

Dinsdag 3 augustus 2004. Vandaag met foto nummer 686 van "Zomaar un foto" iets over de wegen van Neer. Ga maar eens kijken.

Maandag 2 augustus 2004. Morgen is het 50-jaar geleden dat Frits en Lena Winkelmolen-Schreurs (voor de duidelijkheid: Fritske van Boone-Driek) zich het ja-woord gaven. Wij wensen hen van Harte Proficiat en hopen dat ze nog vele jaren samen gelukkig zullen zijn. Zouden jullie ook willen feliciteren, het adres is: Napoleonsweg 106, 6086 AJ NEER.

Maandag 2 augustus 2004. In Vlodrop is op 30 juli '04 ten gevolge van een eenzijdig verkeersongeval op 52-jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Jan Franssen, zoon van Baerke Franssen van Brumhold. Op woensdag 4 augustus '04 zal om 10.30 uur in de St.Martinus parochiekerk van Vlodrop een plechtige uitvaartdienst plaats hebben, waarna begrafenis op de begraafplaats "Anxterveld". Onze Oprechte Deelneming gaat uit naar de kinderen en de familie. Het correspondentieadres is: Dr.Eerensplein 15, 6063 CH Vlodrop. 

Maandag 2 augustus 2004. Het is toch wel goed, dat ik zo rond 1962 vanaf de zolder van de kerk enkele foto's heb genomen. Zodoende kan ik aan de hand van zo'n foto jullie nog iets vertellen. Zo ook met foto 685 van "Zomaar un foto" van vandaag.

Zondag 1 augustus 2004. Foto nummer 684 in "Zomaar un foto" van vandaag, is eigenlijk een vervolg op de foto van gisteren. Ze laat jullie ook het Eiland zien, zoals het er rond 1962 uitzag, maar dan van boven uit de kerk.

of per telefoon 0475-591317, kan ook met 06 25 434373 of 06 30 806452. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.