Het nieuws van aug. 2003:

Zondag 31 augustus 2003. Vandaag laat ik jullie met foto nr.377 van "Zomaar un foto" een stukje Napoleonsweg in Neer zien.

Zaterdag 30 augustus 2003. Foto nr.376 van "Zomaar un foto" is een foto van een tafereeltje dat men in deze tijd niet zo vaak meer ziet.

Vrijdag 29 augustus 2003. Geboren op 26-8-2003: Brit, dochter van Frank en Ingrid Berden-Heynen. Ingrid is een dochter van Wim en Toos vanne Baand. Aan de familie onze hartelijke gelukwensen met deze uitbreiding in de familie. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Op den Bosch 7, 5991 NE Baarlo.

Foto nr.375 van "Zomaar un foto" laat ons Kerkplein zien. Wat kan het mooi zijn als er zoveel bloemen staan als nu. De foto maakte ik 27-8-'03.

Donderdag 28 augustus 2003. Geboren op 27-8-2003: Thijs, zoon van Rob en Leontien Beeren-Verheijen. Rob is de zoon van Jo Beeren van Brumholt. Aan allen: een van harte proficiat met alweer deze uitbreiding in de familie. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Brumholt 4, 6086 PW Neer.

Ga maar eens snel kijken naar dat gelukkige 50-jarig huwelijkspaar, dat ik met foto nr.374 van "Zomaar un foto" aan jullie laat zien!

Woensdag 27 augustus 2003. Sorry, dat ik bij het verhaal van de "Chrômper" heel even de seconden geruild had voor minuten. Henk bedankt!

Voor iemand die de oorlog niet heeft meegemaakt en er nog iets over wil zien en/of lezen, hij moet naar foto nr.373 van "Zomaar un foto" gaan kijken en de tekst erbij aandachtig lezen. Daar staat hoe ik mij de "chrômper" herinner.

Dinsdag 26 augustus 2003. Vandaag werd door een mooi bord aan het huis bekent gemaakt, dat Chantal op 25-8-2003 geboren is. De gelukkige ouders zijn: Lei en Karin Winkelmolen-Berden. Lei is een zoon van Har van Harrie van Fuus-Driek. Wij wensen de ouders en hun familie van harte proficiat met deze uitbreiding in de familie. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Steeg 10, 6086 EJ Neer.

Al eens eerder heb ik het gezegd, onze kerk torent hoog boven het landschap uit. Dat laat ik jullie met foto nr.372 van "Zomaar un foto" nogmaals zien.

Maandag 25 augustus 2003. Gistermiddag ben ik op de open dag van W.S.V. HANSSUM geweest. Wat hebben die een prachtige dag gehad, met zeer veel bezoekers. Werkelijk iets om trots op te zijn! Voor die er niet zijn geweest en niet weten hoe het er uit ziet, laat ik met foto nr.371 van "Zomaar un foto" hun prachtige jachthaven zien. Het bestuur, de leden en iedereen die iets met de pleziervaart van doen heeft? Hou deze pracht accommodatie in ere. Men zal ver moeten zoeken om zoiets te vinden. 

Zondag 24 augustus 2003. Enkele van de bezoekers aan mijn site, wisten toch graag wat "Dae haet ouch nóg neet aan de leuèn gelektj" betekend. Ik zal het in het Nederlands zien uit te leggen, zodat het voor elkeen begrijpelijk is. "Die heeft ook nog niet aan de leuning gelikt" betekent: dat die persoon die nog niet aan de leuning gelikt heeft, nog niet slim genoeg is, nog niet alles weet of heeft meegemaakt! Als men in winterdag en het heeft gevroren, bij een brugleuning komt en men likt daaraan, zit men gegarandeerd met de tong er aan geplakt en als men dan niet heel voorzichtig is en men wil direct terug trekken, kan men zich ernstig verwonden. Als men niet trekt en wacht tot de lichaamswarmte ook weer tot in de tong terug komt, laat het vanzelf weer los. Is het zo duidelijk genoeg? Ik dacht dat het gemakkelijker uit te leggen was. Het gezegde is wel oud, mijn grootvader gebruikte het al.

De foto die ik vandaag uitgekozen heb voor "Zomaar un foto" nr.370, vond ik zo knus, dat ik ze niet aan jullie wou onthouden.

Zaterdag 23 augustus 2003. Foto nr.369 van "Zomaar un foto" is dezelfde van gisteren, alleen is ze even in Australië op bezoek geweest. Ze verraste mij vanmorgen aangenaam, toen ze met een mail bij mij retour kwam. Ga maar eens kijken waarom! 

Vrijdag 22 augustus 2003. Vandaag twee geboortes. Ten eerste: Senn zoon van Dré en Monique Smeets-Beeren. Voor die het niet weten, Monique is een dochter van Jo Beeren van Brumholt. Aan de ouders en familie een van harte proficiat. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Bergerstr.10/c, 6086 BM Neer. Het andere kindje is ook een jongen. Hij heet Jarno. De gelukkige ouders zijn Twan en Claudy van Lier-Parren. Twan is een zoon van Ton van Ziep vanne Bergerstraat en Grit Beeren. Ook aan hun en familie een van harte proficiat. Voor deze geboorte is het felicitatieadres: Vreeholtstr.2, 6083 BB Nunhem.

Voor vandaag heb ik een foto van het dorp uitgezocht, die als foto nr.368 van "Zomaar un foto" bekeken zal kunnen worden. Bij het late nieuws van gisteren avond, was weer een ernstige waarschuwing voor een nieuw virus. Zorg a.u.b. dat er een goede virusscan op Uw PC zit, anders zullen ze eerstdaags tegen iemand die die niet heeft, kunnen zeggen: "Dae ha ouch nóg neet aan de leun gelèkt". Die spreuk haal ik namelijk aan bij de foto van vandaag!

Donderdag 21 augustus 2003. Vandaag met foto nr.367 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een foto uit de oorlogstijd zien. Het is er een van laat in die oorlog, toen de Duitsers zo stil aan, aan het terugtrekken waren.

Woensdag 20 augustus 2003.Vanavond hebben wij Harrie Emonts, een broer van mijn vrouw, vanuit Australië kunnen verwelkomen. Na in 1960 vanuit Neer te zijn vertrokken is dit zijn vierde vakantie. Hij blijft deze keer zo'n week of drie bij ons hier in Neer.

Om nog eens terug te komen op die kolibrie-vlinder. Het schijnt toch een behoorlijke zeldzame verschijning voor hier te zijn. Leeft voornamelijk in Noord-Afrika en het Middellandse zeegebied en vermoedelijk door de langdurige warmte en de zuidenwind hier verzeilt geraakt. Thijs Zeelen, de gewaardeerde weerman van L1 vroeg ons, in het bijzonder aan Marcel Korten, of hij van de foto's gebruik mocht maken, die zullen vermoedelijk een dezer dagen als achtergrond bij zijn weerpraatje te zien zijn. Door het een en ander nieuwsgierig geworden, ben ik toch nog eens op internet gaan zoeken en ja hoor, op site www.bio.vu.nl/thb/users/cor/butterfly.html vond ik de Macroglossum stellatarum of te wel de kolibrievlinder. Best de moeite waard om eens op die site te gaan kijken, er staat veel op!

Laat foto nr.366 van "Zomaar un foto" van vandaag nog maar eens een verrassing voor jullie zijn.

Dinsdag 19 augustus 2003. De belofte dat ik iets zou laten zien van de H.Mis van afgelopen zaterdag aan de Wittekapel los ik vandaag met foto nr.365 van "Zomaar un foto" in.

Maandag 18 augustus 2003. Op donderdag 14-8-2003 is in Nieuw Zeeland op 32-jarige leeftijd overleden Tom Ehlen. Tom is een zoon van Theo en Jopie Ehlen-Luijten. Jopie is een oud-dorpsgenote van ons en is een dochter van Joep van Shoe-Koab en Elly. Wij wensen de familie de kracht en de sterkte, dit zware verlies te dragen. Wilt U ook condoleren, het adres is: 26 Forest Road, Pinehaven Wellington, New Zealand. Mailadres: theo.e@paradise.net.nz

Foto nr.364 van "Zomaar un foto" is weer eens een natuurfoto, die ik bij ons in de Kwir heb geknipt. Het is een mooie vlinder (naar mijn bescheiden mening een Koninginnepage), die zich aan de vlinderstruik te goed deed.

Zondag 17 augustus 2003. De rubriek "Sacramentsprocessie 2003" is vanaf vandaag naar de "Bewaarplaats" verhuisd. Ervoor in de plaats staat de rubriek "Kolibrievlinder?". Verzuim niet daar even te gaan kijken. In de 75 jaar van mijn leven, kan ik mij niet herinneren zo'n insect te hebben gezien.

De foto die ik voor vandaag heb uitgekozen en die als nr.363 van "Zomaar un foto" de lucht in gaat, is van een beroep, dat in Neer is uitgestorven.

Zaterdag 16 augustus 2003. Vanavond een prachtige H.Mis in de openlucht aan de Mariakapel aan de Leudalweg mee mogen vieren. Pastoor Naus celebreerde die Eucharistieviering op een voortreffelijke manier. Ons gemengd parochieel St.Martinuskoor zong prachtig en meer dan 500 mensen vierden deze H.Mis mee. In de gelegenheid geweest om enkele foto's te nemen, zal er een van dezer dagen iets van laten zien.

Foto nr.362 van "Zomaar un foto" is een foto van een insect wat ík nog nooit in Neer heb gezien. Marcel Korten stuurde mij er foto's van, die hij gisterenmorgen heeft genomen. Wie weet wat het is? Ik heb ooit van een kolibrie-vlinder gehoord, zou het dat kunnen zijn?

Vrijdag 15 augustus 2003. De uitvaartdienst voor Mevrouw Janssen-Geurts is morgen om 10.30 uur in de St.Martinuskerk te Neer, waarna aldaar de begrafenis zal plaats vinden. Het adres voor Uw condolaties is: Roermondseweg 43, 6061 GA Posterholt.

De foto die ik vandaag plaats als foto nr.361 van "Zomaar un foto" kreeg ik per mail binnen van Henk van Ratingen uit Australië. Hij liet mij tevens weten, dat hij dacht dat staande rechts-onder (op de foto van gisteren) tante Marie van Ratingen-Beurskens, de vrouw van ome Jan, zou kunnen zijn. Toen ik er nog eens naar keek, dacht ik hem gelijk te moeten geven.

Donderdag 14 augustus 2003. Op 12-8-2003 is Freya geboren, zij is een dochter van Erik en Bianca Spee-Theunissen. Vanaf deze plek wens ik de gelukkige familie van harte geluk met deze uitbreiding van de familie. Willen jullie hen ook feliciteren? Het adres is: Kruisstr.11, 6086 AR Neer.

In de krant stond nog geen nader bericht over het overlijden van de weduwe Mevrouw Janssen-Geurts.

De foto van vandaag: "Zomaar un foto" nr.360 is ook weer behoorlijk oud, toch wil ik jullie vragen om er eens naar te kijken. Kent U nog iemand van die er op staan? Zo, ja! Noteer het even en laat het mij weten.

Op mijn nieuwe PC ontdekte de virusscanner gistermorgen een nieuw virus. Bijna de hele dag nodig gehad om alles na te kijken en nu lijkt alles weer in orde te zijn. Bij deze wil ik de bezoekers aan mijn site waarschuwen: schaf een goede virusscan aan, want als Uw PC besmet wordt (ten eerste merkt U het niet direct) krijgt U er een hele hoop gedonder mee. 

Woensdag 13 augustus 2003. Om 11.00 uur luidde in Neer de klok voor een vrouwelijke overledene. Bij navraag bleek dat te zijn voor onze 90-jarige oud-dorpsgenote, de weduwe van Teuèn van Sanders-Pieèr vanne Kruisstraat, Maria Helena Janssen-Geurts. De uitvaartdienst is a.s. zaterdag. Nader bericht volgt nog. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming met dit overlijden.

Met foto nr.359 van "Zomaar un foto" ga ik terug in het rijke voetbalverleden van Neer.

Dinsdag 12 augustus 2003. Met foto nr.358 van "Zomaar un foto" laat ik jullie weer een gedeelte van de Engelmanstraat zien. In mijn ogen, best de moeite waard.

Maandag 11 augustus 2003. Ik had beloofd om op het zelfde punt als waar foto nr.353 gemaakt is, weer een foto te gaan maken en dat heb ik gedaan. Foto nr.357 van "Zomaar un foto" laat jullie de vernieuwde Engelmanstraat op die plaats zien.

Zondag 10 augustus 2003. Voor de rubriek "de Piéta" is weer een aanvullende reactie binnen gekomen, die ik bij het betreffende artikel heb geplaatst, waarvoor mijn dank. Tot nog toe geen concrete gegevens over de Neerse "Piéta".

Met foto nr.356 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een kolonie zwaluwen zien. Dat bewijst weer eens, als wij ze met rust laten, zijn er genoeg en broeden ze ook. Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierig heb gemaakt?

Zaterdag 9 augustus 2003. Het kindje waar ik enkele dagen geleden over sprak, is een zoon van Arno van den Berken en Bianca Sanders. Hij is geboren op woensdag 6 augustus 2003 en heet Luuk. Vader Arno is een Nunhemmer en moeder Bianca is een dochter van Fred van Wiel van Sanders van Kinkhoven en van Luus vanne Knip. Aan allen onze Hartelijke Gelukwensen. Zou U ook willen feliciteren, het adres is: Moerbeilaan 14, 6086 EC Neer.  

Van Jos Emonts kreeg ik nog een uitgebreidde reactie op de "Piéta". Daarom heb ik voor een tijdlang een nieuwe rubriek: "de Piéta" bijgemaakt. Vergeet niet om daar te gaan kijken.

Vanmorgen nog een bericht aangaande de "Piéta" binnen gekregen. Sjaeck en Truus in Australia lieten mij het volgende weten: Als antwoord op de vraag; wie iets meer over dat beeldhouwerk op de 'zomaar een foto" weet?
Natuurlijk weet jij allang wat het is, maar wij willen ook wat opscheppen.
Het original beeldhouwwerk is gemaakt bij Michelangelo in de laat 1400 en
steld voor,;Jezus in de schoot van zijn moeder. Pieta meent bedroefenis !

Wat ben ik laat met het omzetten van de foto, verjaarfeestje gehad. Foto nr.355 van "Zomaar un foto" is een foto uit 1985. Ga ze maar eens zien, ik weet zeker dat ze voor velen van jullie weer iets brengt, wat velen nog niet wisten.

Vrijdag 8 augustus 2003. Bij de foto van de dag, had ik gevraagd, wie wist wat een "Piéta" was? Vanuit Australia liet Henk van Ratingen mij het volgende weten: 

Toevallig weet ik wat 'n Pieta is ; 't is 'n term gebruikt in de beeldende kunst : voor de voorstelling van Maria met de dode Christus op haar schoot. 

Foto nr.354 van "Zomaar un foto" laat jullie de "Piéta" van Neer zien, die in juli 1985 nog eens in Neer is geweest.

Donderdag 7 augustus 2003. Er zou in Neer ergens een kindje geboren zijn, waar ik nog geen gegevens van heb binnen gekregen. Hoop dat ik morgen meer weet!

Gelukkig (tot op dit moment) geen slecht nieuws te melden, echter ook geen goed, daarom alleen de nieuwe foto van "Zomaar un foto" en dat is dan nr.353. Een oud stukje Engelmanstraat.

Woensdag 6 augustus 2003. Wederom hier in Limburg een tropische dag, in elk geval een dag dat men niet te veel moet doen. Toch heb ik weer een foto als "Zomaar un foto" klaar gemaakt, die ik onder nr.352 aan jullie laat zien. Het is de oudste aan mij bekende tekening van Neer en daar een foto van.

Dinsdag 5 augustus 2003. Ook nog de totale reportage over de luchtballon klaar gekregen. Ga maar eens zien onder "Luchtballon". Persoonlijk vond ik het wachten bij het openen, de moeite waard.

Vandaag laat ik jullie de ballon, die waar ik zondag over schreef, zien. Ga daarvoor naar foto nr.351 van "Zomaar un foto".

Maandag 4 augustus 2003. Met foto nr.350 van "Zomaar un foto" laat ik jullie de stand van zaken zien bij ex horecabedrijf "de Lindeboom".

Zondag 3 augustus 2003. Vanavond heb ik weer eens genoten. Ben met An even naar de Maas geweest en daar een poos op een bank gezeten. Het was prachtig weer en heerlijk zitten daar op het Schoor. Op de Mussenberg was iemand met een doedelzak mooie muziek aan het spelen, daar kon men vanaf daar heerlijk van meegenieten. Ik durf er om te wedden, dat het Pieter van der Vorle was. Daarbij had ik nog het geluk om twee luchtballonnen te kunnen fotograferen, die vanaf de kant van Kessel over de Maas kwamen aan te drijven. Een zag ik er ook nog landen over de Rijkelsebeemden heen in een (zo te zien) weiland. De foto voor morgen heb ik al klaar, een van die ik vandaag maakte, zal ik uitzoeken voor dinsdag.

De foto die ik vandaag als nr.349 van "Zomaar un foto" plaats, is een opname van ons kerkelijk gemengd koor, tijdens een uitvoering toen Frans van Helden nog dirigent was, dus al een hele tijd geleden.

Vandaag zal het volgens de berichten hier in Limburg tropisch warm worden. Voor veel mensen zijn dat ideale weersomstandigheden, voor mij echter niet. Ik geniet liever bij een temperatuur van zo'n 25 graden. Maar wie op deze wereld heeft het echt voor het zeggen? Dat zijn er maar zeer weinig. Door dit geschrijf, valt mij een gezegde in, dat Fedor den Hertog (een oud bekend wielrenner) eens gebruikte. Hij zei: "Het valt van de Hemel en die het vangt, die heeft het". Vermoedelijk heeft hij daarmee het geluk bedoeld en dat moeten we echt veel vangen, anders gaat het gebeid ergens mis!

Zaterdag 2 augustus 2003. Vandaag kan ik jullie melden, dat in Neer kerkelijk weer een oud gebruik in ere is hersteld. Weliswaar gebeurd het iets anders dan vroeger, maar dat kan hem de pet niet drukken. Ze "trumpen" (met het Angelusklokje luiden) al verschillende weken weer, voor een kerkdienst. Gebeurde dat vroeger een kwartier voor de dienst en het echte luiden een half uur van te voren? Nu "trumpen" ze vijf minuten voor aanvang van de dienst en het echte luiden doen ze, zoals voorheen, vijftien minuten voor de dienst. Dat staat al lang op die tijd. Zo ziet men! Alles is nog niet verloren!

Gisteren was het 50 jaren geleden, dat Sjra en Annie Hanssen-Janssen (Sjra is een zoon van Hanze-Sjang en Annie een dochter van Èngel van Sanders-Pieèr en An van Slups-Sjengske, alle drie rasechte Neerenaren) zich kerkelijk het ja-woord gaven. Vandaag vieren ze bij hun aan huis in Haelen, het feest. Vanaf deze plek wens ik hun beiden en de hele familie, een van Harte Proficiat. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Speckerweg, 15, 6081 NN HAELEN.

Foto nr.348 van "Zomaar un foto" laat ik voor jullie een verrassing zijn, trouwens dat was ze voor mij ook, omdat ik die nog had!

Vrijdag 1 augustus 2003. Vandaag worden twee bestanden op mijn beginpage verhuisd naar de "Bewaarplaats". Het zijn "Communie 2003" en "Sponsorloop". Dat betekend, dat ze niet meer rechtstreeks geopend kunnen worden. Ga kijken onder "Bewaarplaats" en is er iets bij dat U graag (nog eens) zou zien, dan laat het mij weten, ofwel ik plaats het nog eens of ik mail het over.

Vandaag laat ik jullie, op deze eerste dag van de maand, met foto nr.347 van "Zomaar un foto" een oude bekende uit Neer zien, fietsend over het steiger van de in aanbouw zijnde kerktoren.of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373.
Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl