Het nieuws van augustus 2002:
Hebt U eens een nieuwtje, Neer aangaande, mail het mij: pjtim@wish.net
Zaterdag 31 augustus 2002.
Vandaag omstreeks 12.00 uur wordt de foto in "Zomaar un foto" weer gewisseld.
De nieuwe wordt een klassefoto van  jongens die in 1933 op school zijn gekomen.

Mij bereikte het bericht, dat bij Twan en Marinel Wulms-Mutsers het derde kindje is geboren. Na twee dochters nu een zoon, genaamd: Koen.
Twan is een zoon van Ton en Mariet Wulms vanne Kappert.
Voor de gehele familie: Hartelijk Gefeliciteerd met deze stamhouder!
Wilt U hen ook feliciteren? Het adres is: Roode Eggeweg 11, 5995 PH Kessel.

Het is kermis in het land! De eerste zondag van september is in Neer kermis. Toen ik vanavond uit de H.Mis kwam, was de viskraam open en heb ik mij een lekkerbekje gepermitteerd. Hiervan is de prijs ook al opgeschroefd. Kostte zo'n vis vorig jaar nog 4 gld, nu was het 3 euro, omgeteld zou dat 6,61 gld zijn. Wie zegt er nog, dat wij met de euro beter af zijn?

Vrijdag 30 augustus 2002.
In "Zomaar un foto" laat ik jullie vandaag enkele van de stoere werkers van Geelen's aannemersbedrijf te Neer zien. Zij waren gisteren aan het werk aan de nieuwe school "De Kwir".

De school begint op te schieten, de volgende week zou het dak er al op komen. Gisteren maakte ik er weer eens foto's. Ze kunnen gezien worden onder "School". Als school I al gezien is, klikt U door naar "School II" en daar de laatste 17 foto's.

De foto van de "Veerman" van gisteren in "Zomaar un foto" is verhuisd naar "Bedrijven", omdat de rederij een bedrijf is. Die ze dus nog eens wil zien, kan daar gaan kijken.

Donderdag 29 augustus 2002.
Vandaag in "Zomaar un foto" een kersverse, gisteren aan het "Schoor" genomen foto. Ik vond het de moeite waard om dat ook eens te laten zien.

Een moeder-grootmoeder die morgen 72 jaar wordt, vroeg mij om daar enige aandacht aan te besteden. Een van haar dochters woont ver weg en zij was bang, dat die haar verjaardag zou vergeten. Ze wist wel, dat er naar mijn site wordt gekeken, vandaar deze oproep! Kijk morgen onder "1948" , zij is te herkennen.

Tegen de middag ben ik door de Kwir, naar de nieuwe school geweest kijken om er foto's maken. Die heb ik ook gemaakt. Daarover morgen of overmorgen meer.
Ineens zag ik, dat onze Kwir een schat aan bloemen heeft en ik maakte er foto's van. Deze heb ik vandaag nog geplaatst, ze staan voor enkele dagen onder "Kwir".
Ga ze daar zien en zet ze U in een vaas! M.a.w. ergens op Uw PC.

Woensdag 28 augustus 2002.
Mevrouw Mien Dorssers-Hanssen (zie het bericht van gisteren) wordt op zaterdag 31 augustus 2002 te Baexem gecremeerd, na een plechtige uitvaartdienst om 11.00 uur in de parochiekerk van Neer.
Het adres voor Uw condolaties: L'Unionlaan 1, 6093 GE Heythuysen. Kamer 205.

In Beesel is op 26 augustus 2002 op 68-jarige leeftijd overleden, Frans Lennaerts echtgenoot van Rita Kuijpers (oud Neerse, dochter van Kupers-Wiel).
Hun zoon Wil is ook met een Neerse gehuwd, namenlijk met Wil Verboeket, dochter van Pierre van Verbokus-Hêinke.
Frans wordt op zaterdag 31 augustus 2002 op de algemene begraafplaats te Beesel begraven, na een uitvaartdienst om 10.30 uur in de St.Gertrudis parochiekerk.
Vanaf deze plek wens ik Rita, kinderen en familie veel sterkte toe om dit verlies te dragen.
Wilt U ook condoleren? Het adres is: Heyackerstr.5, 5954 AE Beesel.

In "Zomaar een foto", een foto uit de 30-tiger jaren.

Dinsdag 27 augustus 2002.
Vandaag in "Zomaar un foto" de mooie briefkaart van de Wittekapel uit de tijd dat de Leudalweg nog niet helemaal geasfalteerd was!

Vanavond bericht ontvangen, dat gistermiddag in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond is overleden onze dorpsgenote, de 80-jarige Mien Dorssers-Hanssen (Mien van Hanze-Sjang vanne Riekswaeg), echtgenote van Graadje van Dorsers-Hannes oette Steeg.
Wij wensen haar man, kinderen, kleinkinderen en familie de sterkte, dit zware verlies te kunnen dragen.

Maandag 26 augustus 2002.
Vanmorgen is geboren: Britt, dochter van Edwin van Ton van Siep van Lier en van Désie Maes uit Kessel. Ik wens de gelukkige ouders van harte PROFICIAT. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Bergerstr.10/a, 6086 BM Neer.

Van verschillende kanten hoorde ik, dat de foto van gisteren niet open te krijgen was, daarom laat ik ze nog een dag staan. Willen zij, die ze gisteren niet open kregen, het nog eens proberen, ik heb er iets aan verandert en ik wist graag of ze nu overal open te maken is.

Zondag 25 augustus 2002.
In "Zomaar un foto" doe ik dit keer een proef. De foto die er staat is groter (piksels) dan normaal. Het zal iets langer duren met inladen, maar het zal met afdrukken en ook met opslaan een betere kwaliteit moeten geven. Omdat het iedere keer maar een foto is, kan ik die proef nemen. Met de schuifbalken kunnen jullie de foto toch helemaal zien.
Laat eens horen, hoe dit bevalt!

Gisteravond in de H.Mis van 19.00 uur geweest. Die werd tevens als jaardienst voor Helmine van Lier uit de Goot opgedragen. Onder de H.Communie werden wij aangenaam verrast door een collega van haar bij de K.L.M., die voor haar nagedachtenis het Ave Maria zong. Wat was dat mooi! En wat doet het goed, te zien dat na zo'n lange tijd, iemand nog niet vergeten is.

Het donateurschieten van de St.Sebastianus schutterij, wat enkele weken onder "Donateurschieten" heeft gestaan, gaat deze week naar de bewaarplaats. Moet U er nog foto's van overnemen, of zijn er vragen, dan doe het nu!

Zaterdag 24 augustus 2002.
Op 27 augustus 2002 is het 50-jaar geleden dat Sjaak en Miet Mertens-Sanders beiden van Kinkhoven, zich ten overstaan van pastoor de Bot, in de St.Martinuskerk van Neer het jawoord gaven. Voorwaar een hele tijd! Wij wensen de familie een mooi feest en nog vele jaren, een gelukkig samenzijn.
Wilt U hen ook feliciteren? Het adres is: Kinkhoven 4, 6086 AS NEER.

In "Zomaar un foto" laat ik jullie een mooi vergezicht van de laatste tijd, hier in Neer zien.

Vrijdag 23 augustus 2002.
In "Zomaar un Foto" ga ik nog eens terug naar de Maasfeesten. De Maaskoningin van 1971 met haar hofdame, kunt U er zien.

Donderdag 22 augustus 2002.
Vandaag in "Zomaar un foto" de tweede foto gemaakt van een schilderij van Meester van Ratingen. Als U ze wilt zien? Het is een weergave van een winters Dorp te Neer, van rond 1940.

Woensdag 21 augustus 2002.
Vandaag voldoe ik in "Zomaar un foto" aan een verzoek van een van mijn lezers in de vreemde. Ga het zien en kijk of U iets voor hem weet?

De laatste tijd wordt mij wel eens gevraagd of onze gezamenlijke site (met Jan Strous) nog bestaat? Ja! Die is nog steeds springlevend en te bereiken onder: www.naer.nl
Zet ze even bij Uw favorieten, dan is ze steeds gemakkelijk te bereiken.
Hebt U er al eens over gedacht om mijn site als startpagina in te stellen? Dan hebt U het Neerse nieuws bijna altijd als eerste bij de hand!

Dinsdag 20 augustus 2002.
Laat U vandaag in "Zomaar un foto" verrassen met een mooie boot, in 1948 gemaakt door de buurt Hanssum.

Het correspondentieadres voor de condolaties van Mevrouw Jet Peters-Verstappen is: Baand 6, 6086 CE Neer.

Maandag 19 augustus 2002.
Vandaag in "Zomaar un foto" weer eens wat nostalgie. De marjonettes van fanfare "De Eendracht" in 1971 tijdens de Maasfeesten.

Ondertussen dat ik het bovenstaande schreef overluidde de klokken een dode. Bij navraag bleek het voor de 88-jarige Mevrouw, de weduwe Jet Peters-Verstappen te zijn. Zij verbleef de laatste tijd in het verpleeghuis te Hornerheide.
Haar eerste woonadres in Neer was: Hoogstr.12. Dat huis is door het echtpaar gebouwd op de lokatie, plaatselijk bekend als de "Snitskoel".
Via haar kleindochter Femke vernam ik, dat de avondwake op woensdag 21-8-2002 in Horn plaats vind en de H.Mis op donderdag 22-8-2002 om 10.30 uur in de St.Martinuskerk te Neer is, waarna begrafenis op ons kerkhof.

Zondag 18 augustus 2002.
In "Zomaar un foto" ziet U vandaag het gouden paar van gisteren.

Vanmorgen al aan de Neerbeek geweest kijken. Gisterenavond lagen er dode eenden en ook enkelen, die op apegapen lagen. Via de politie en het waterzuiveringschap bij de vogelwacht uitgekomen. Daar is iemand van gekomen en die heeft de dode en zieke dieren meegenomen.
Vanmorgen zaten er nog een twintig, zo te zien gezonde eenden. Dat betekent echter, dat het eendenbestand meer als gehalveerd is. Die man van de vogelwacht, dacht dat het botulisme was. Persoonlijk geloof ik dat niet, dan moesten er ook kapotte vissen zijn. Wat dan wel? Die het weet mag het zeggen.

Zaterdag 17 augustus 2002.
Het echtpaar Jan en Agnes Dorssers-Timmermans vieren vandaag het feest van hun 50-jarig huwelijk. Vanmiddag om 14.30 uur zal ter hunner intensie een Eucharistieviering, opgeluisterd door mannenkoor "Maas- en Neergalm, plaats hebben in de St.Martinuskerk te Neer.
Dhr. Jan Dorssers is jarenlang voorzitter van "Maas- en Neergalm" geweest.
Vanaf deze plek wens ik hun: dat ze nog vele jaren gelukkig samen mogen zijn.
Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Hammermolen 33, 6086 BE Neer.

De elfde foto in "Zomaar un foto" komt vermoedelijk ook als een verrassing op U toe, ik zeg alleen: dat het over een jonge man gaat, waar wij gerust trots op mogen zijn!

Vrijdag 16 augustus 2002.
Foto nummer 10 is in "Zomaar un foto" geplaatst. Laat U verrassen! Ga ze daar zien.

Er werd mij gevraagd om van de Masita voetbaldagen in Kessel, foto's te maken. Omdat het een echt verbroederingsfeest was/is en er veel Neerse jongeren aan deelnemen, heb ik toegezegd en heb de tien groepen vanmorgen gefotografeerd en ook op internet geplaatst. Ze staan onder "Masita" op de startpagina. Ga ze daar zien!

Donderdag 15 augustus 2002.
In "Zomaar un foto" een foto van het hoog water hier in Neer in het Dorp in 1926. Die dat nog nooit meegemaakt hebben, kunnen zich niet indenken, wat dat voor een leed is. Denk in deze tijd maar eens aan de mensen die daar nu weer mee zitten.

Woensdag 14 augustus 2002.
Maar goed dat ik met de rubriek "Zomaar un foto" ben begonnen, anders had ik al een paar dagen geen nieuws gehad. De achtste is een foto uit 1939. Dat weet ik, omdat mijn grootvader er het feestvarkentje is; hij was toen 60-jaar lid van de schutterij van het Heilig Sacrament.
Als U van iemand op de foto de naam moet weten? Vraag het, ik ken ze allemaal. Voor de jongeren onder jullie: als Uw grootvader uit Neer is heb je veel kans, dat hij op deze foto staat.

Vandaag kreeg ik van een kijker (fan) uit Kerkrade een opmerking over de foto van gisteren. De Friedesse molen. Die zou niet in beeld zijn gekomen. Hebt U daar ook last van gehad? Zo ja? Dan laat het mij weten, ik plaats ze dan nogmaals, of ik stuur ze per mail op. Schroom niet, als er iets is, om mij dat te laten weten. Als ik het op kan lossen, dan doe ik dat.

Dinsdag 13 augustus 2002.
De zevende geplaatste foto in "Zomaar un foto" is er nog eens een van de Friedesse molen, maar dan van vlak voor de kanalisatie in 1962.
Wilt U vergelijken met hoe het nu is, deze staat onder "Zomaar un foto".

Maandag 12 augustus 2002.
Vanmorgen stond in de courant een berichtje over het overlijden van onze oud-pastoor Schmitz. Er stond bij dat hij a.s. vrijdag in Grevenbicht-Papenhoven begraven wordt.

De zesde geplaatste foto is (dacht ik) ook van die bevrijdingsoptocht. Kijk er eens na (onder "Zomaar un foto") en geef Uw mening.

Gisteren was weer het jaarlijkse donateurschieten. Schutterij St.Sebastianus was aan de beurt. Het was gezellig druk op de Sterrebosweg. Wilt U er foto's van zien? Surf dan naar "Donateurschieten" op mijn startpagina.

Zondag 11 augustus 2002.
Vanmorgen is in Grevenbicht dood gevonden onze oud-pastoor Godfried Winand Schmitz, geboren te Puth-Schinnen op 1 september 1938.
Hij was priester gewijd op 1 augustus 1965 en pastoor te Neer van 1981 tot 1995. Verdere gegevens ontbreken nog.

Zaterdag 10 augustus 2002.
Vanmorgen pas bereikte mij het bericht, dat op zondag 4 augustus 2002 is geboren: Thijmen, zoon van Ruud en Marie-Angelique van der Leeden-Bulens. Vanaf hier: hartelijk gefeliciteerd.
Wilt U hen ook feliciteren? Hun adres is: Hanssum 23, 6096 BT Neer.

De vijfde geplaatste foto in "Zomaar un foto", is een foto van niet lang na de bevrijding. Zij is in elk geval genomen, bij een officiële gelegenheid.
Zelf denk ik: bij de bevrijdingsoptocht in 1946 of '47. Wie weet er meer vanaf?

Vanavond werd de H.Mis van 19.00 uur traditiegetrouw aan de Mariakapel (Wittekapel) opgedragen. Daar werd de nieuwe Ereboog, het nieuwe kruis voor Sjang Schreurs en de kroetwis gezegend. Wilt U er een paar foto's van zien? Ik was er en heb ze geplaatst onder "Openlucht Mis". Ga ze daar maar eens zien!

Vrijdag 9 augustus 2002.
De vierde foto in "Zomaar un foto" is van mijn motorcrossende kleinzoon Toine Hobus. Het is schijnbaar een aartje naar zijn vaartje. Hij is pas bezig en ik wens hem vanaf hier: "Veel succes".
De foto van de K.J.V. heb ik nog even laten staan onder "K.J.V.". Daar kunnen de betrokkenen er nog even van genieten.

Donderdag 8 augustus 2002.
De derde foto bij "Zomaar un foto" laat pastoor Obers zien, met zijn K.J.V.-meisjes. Laat eens weten wie U allemaal kent!
Geert-Jan, ik zal een dezer dagen aan je verzoek proberen te voldoen.

Bij gebrek aan ander nieuws, zal ik nu nog eens een anekdote vertellen. Ze werd mij verteld door Harrie van Pietjes-Sjang-over-de-brug. Zijn moeder: Truke van Baum was aan hun (de kinderen) aan het vertellen over de kroene-krane (trekvogels), hoe die vliegen. Dat die in V-vorm vliegen en zich steeds aflossen als die aan de verre reis bezig waren. Na alle goede uitleg wist ze dan ook nog: "De veurste vluugt altied veurop"! Voor hen die geen plat kennen: "De voorste vliegt altijd voorop". Ik vond het zeer mooi uitgelegd.

Woensdag 7 augustus 2002.
Vandaag de tweede foto in de nieuwe rubriek "Zomaar un foto" geplaatst. Het is de achterzijde van het in 1992 afgebroken pand: Café-Zaal Timmermans, gezien vanaf de Hoogstraat.

Dinsdag 6 augustus 2002.
Vandaag een nieuwe rubriek begonnen. Ik ga proberen dagelijks een foto uit mijn archief te plaatsen. Vandaag plaats ik een foto uit 1993, van hoe het Veurtje toen was. Hebt U zelf een mooie foto Neer aangaande, zend ze mij; hebt U voorkeur voor een bepaalde foto, laat het mij weten en als het kan zal ik aan Uw verzoek voldoen.
Kijk voor deze nieuwe rubriek dagelijks onder "Zomaar un foto".

Maandag 5 augustus 2002.
Op 3 augustus 2002 is geboren: Roosje, dochter van Marc en Karin Buddemeijer-Beks, wonende Winterstr.51, 6086 EE Neer. Vanaf deze plaats: veel geluk met de boreling!
Wilt U ze ook feliciteren, zie het adres hierboven.

Vanmorgen de page "Dorpsfeesten 1991" verplaatst naar "Bewaarplaats". Zoals ik al eens eerder heb laten weten, zijn de artikelen die in de bewaarplaats staan niet weg, maar kunnen niet rechtstreeks meer geopend worden. Wilt U, van de artikelen in de bewaarplaats, nog eens wat zien? Vraag het dan even, bij: pjtim@wish.net

Zondag 4 augustus 2002.
Gisterenavond rond half zeven, werd Neer verrast met een zwaar onweer. Er waren hier in de buurt enkele zeer harde slagen bij. Vanmorgen hoorde ik van Mevrouw Beurskens-Tobben wonende hier bij ons op de straat, dat het bij hun was ingeslagen en zeer veel vernield had. Dat is om den dooien dood niet plezierig. Gelukkig is Jan een goede vakman, die hopenlijk zelf weer veel kan herstellen.
Gisteren is Tjeu Emonts uit de Goot (van Kanteneers-Koâp) broer van mijn vrouw An, 80-jaar geworden. Hij gaf gisteravond bij de Troost (het vroegere Veerhuis) een feestje voor familie en genodigden. Het was er zeer gezellig, we hebben er tot in de kleine uurtjes gefeest. Na dat onweer stond een prachtige regenboog over de Maas, ik had er spijt van, dat ik mijn fototoestel niet bij mij had.

Zaterdag 3 augustus 2002.
Tot vanmiddag had ik nog geen nieuws, toen verschenen twee auto's van het NOS-journaal in Neer. Wat zou dat te betekenen hebben? Bij navraag bleek, dat Gerard Mols s.s.t.t., kleinzoon van Martinus van Hanssum geïnterviewd zou worden, in verband met zijn werk als advocaat. De uitzending zou bij het NOS-journaal zijn. Als het iets aparts is, hou ik jullie op de hoogte.

Vrijdag 2 augustus 2002.
Op 31 juli 2002 is geboren: Merijn, zoon van Johan en Pauline Nijssen-Kessels. Voor duidelijkheid bij de oude Neerenaren: Johan is een zoon van Har van Sjeng van Halfers-Driek oette Klein-Steeg. Sjeng woonde na zijn huwelijk op Gerhegge.
Johan en Pauline veel geluk met jullie tweede zoon. Zou U hen ook willen feliciteren? Het adres is: Veurtje 16, 6086 CH Neer.

Donderdag 1 augustus 2002.
De directeur van de basisschool vroeg mij het volgende bericht te plaatsen, ik hoop dat ik mijn lezers er een plezier mee doe, het is een mooi boek geworden:
Beste Piet,
Zoals je weet is het afscheidsboek van b.s. H.Hart klaar. De eerste exemplaren zijn uitgereikt. Wil je in je dagboek opnemen dat de bestelde boeken vanaf 19 augustus  2002 op school (tussen 16.00 en 18.00 uur )afgehaald kunnen worden op de locatie Hoogstraat 8 te Neer.(voormalige b.s. H.hart)
Zoals je wel gezien hebt, is de voorpagina en de middenpagina in kleur uitgevoerd. De mensen die de boeken bij voorinschrijving besteld hebben kunnen vanaf 19 augustus als extraatje de middenpagina apart afhalen. (men hoeft dan niet het boek te beschadigen om de foto eruit te halen). Ik heb namelijk de middenpagina een aantal maal extra laten afdrukken in full-color.
Dit afscheidsboek is een uniek aandenken voor iedere (oud) leerling  die tussen 1992 en 2002 op de H.Hartschool heeft gezeten.
Verder zijn er nog jubileumboeken van 1992 (periode 1982-1992) te koop voor 6 euro! Ook vanaf 19 augustus op school.
Helaas zijn er van de uitgave H.Hartschool vroeger en nu uit 1982 geen exemplaren meer te koop.
Binnenkort liggen beide boeken ook  te koop bij supermarkt Plus in Neer.
Alvast bedankt voor de aandacht die je aan dit bericht in je dagboek wilt schenken.
Groetjes, Tjeu Scheepers