Het nieuws van aug. 2001:
31 augustus 2001. In zo verre dat ik weet, is er op het ogenblik geen nieuws. Dat is voor de laatste dag van de maand ook niet zo erg. Morgen begint de maand september en de eerste zondag van die maand is het altijd, dus ook dit jaar, Neerse kermis. De gene die dit leest, is van harte uitgenodigd. Op het vernieuwde plein staan verschillende attracties en in de horeca zal aan een lekker glaasje pils te komen zijn.

30 augustus 2001. Onze excuses, het was ons gisteren niet bekend, dat Hermien gehuwd was. Onze Oprechte Deelneming ook voor de familie Raaijmakers. Vooral Bas haar man, wensen wij sterkte toe in deze moeilijke dagen.
Hermien wordt zaterdag 1 september 2001 na een H.Mis, die om 11.30 u. in de St.Martinuskerk in Neer wordt opgedragen, begraven.
Het adres voor condoleances: Hazenburglaan 81, 2135 EX Hoofddorp.

Voor geïnteresseerden in Mannenkoor "Maas- en Neergalm" en voor liefhebbers van mannenzang heb ik de mededeling, dat vanaf deze week onder "Maas en Neergalm" nu ook de actieviteitenkalender en de agenda van ons koor te vinden is.

29 augustus 2001. Zo is er dagen geen nieuws en dan in een keer goed en slecht nieuws tegelijk.
Zo is er leed bij de familie van Lier uit de Goot. Mij bereikte het bericht, dat gisteren Erik en Bert hun zuster Hermien op nog zo'n jonge leeftijd is overleden. Wij leven intens met de familie mee.

Het goede nieuws is: het 40-jarig Huwelijksfeest van Jan en Toos Bouten-Janssen van de Baand. Jan, Toos en familie: Proficiat en nog vele jaren gelukkig en gezond samen. Voor Uw felicitaties: Baand 26, 6086 CG Neer.

28 augustus 2001. Beter laat dan nooit! Op vrijdag 10 augustus 2001 is geboren: Imke Antoinette Arnoldus van Roij, dochter van Thijs en Judith van Roij-Verstappen. Hier kan ik bij vermelden, dat dit gezin pas in Neer is komen wonen (ex huis van Ben en Mia Geraets-Hennus) op het adres: Brumholt 18, 6086 PW Neer.
U kunt ze nog feliciteren op dat adres.

Op 26 augustus 2001 is geboren: Brian, zoon van Marc-Francois en Cindy Delissen-Derikx ( Marc-Francois van Frans van Thei van Stiena en Cindy van Jos van Wulm van de Baand) Het adres voor de felicitaties: Winterstr.4, 6086 EG Neer.

Vanaf deze plek alsnog onze hartelijke gelukwensen met deze twee borelingen.

Vanavond hebben ze met de "Dansende Stier" proef gedraaid. Deze zwaar gebouwde jongen komt mettertijd op het bovenste Kerkplein te staan. Of ze wilden weten of hij zich kan gewennen? Weglopen zal hij wel niet doen, zijn wei is goed afgemaakt!
Voor enkele foto's, zie de nieuwe rubriek "Stier".

27 augustus 2001. 23.00 u. Geen nieuws.

26 augustus 2001. 21.00 u. Geen nieuws, tenminste ik weet op dit moment niets. Nog laat het bericht binnengekregen dat onze St.Sebastianus schutterij het laatste schuttersfeest van dit jaar in St.Odiliënberg heeft gewonnen.

25 augustus 2001. Sjaek en Truis Luijten-Theelen uit Australië (Sjaek van Merens en Truus van Sjaars-Wulm) stuurden mij per e-mail een paar foto's van en over oud Neer. De foto's zijn geplaatst onder "Fotogalerie" en dan "Oud Neer".
Sjaek liet verder nog weten, dat Truus op 11 september 2001 jarig is.
Ze wordt 80 jaar. Hun e-mail adres: <jbluyten@hotmail.com>.

Vanavond bereikte mij het bericht, dat de in Neer geboren Zuster Wilhelmina, haar meisjesnaam is: Maria Margaretha Antonetta Naus (Mia van Maan vanne Vlaos) geboren 1 augustus 1925 op 76-jarige leeftijd is overleden. Zij is in 1950 ingetreden bij de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid te Tegelen-Steijl.
Verdere gegevens ontbreken voor alsnog.

24 augustus 2001. Vanmorgen uit betrouwbare bron vernomen, dat de "Postbank" in Neer blijft. Vanaf 1 oktober 2001 zal ze ondergebracht worden in Super "de Boer" op het adres: Hoogstr.7, 6086 BH Neer.

Het huis van Harrie Senssen (overleden) Dries 18, 6086 AW Neer, is gekocht door de fam. Peter en Miny Verheijden-Senssen. Na een verbouwing gaan ze er wonen en zal hun huis op het adres: Moerbeilaan 14, 6086 EC Neer, in de verkoop komen. Aldus vader Chris.

23 augustus 2001. Op dit moment (19.00 u.) nog geen nieuws, of ik zou moeten vertellen, dat morgen vermoedelijk de eerste beton gestort word voor de nieuwe stuw in de Neerbeek. Dat kunt U echter allemaal zien, onder "Stuw".

22 augustus 2001. Vanavond word het H.Hartbeeld in de gelijknamige school, gerestaureerd door Dhr. Grad Custers weer in glorie op zijn oude plaats teruggezet. Dit beeld werd op 3 januari 1932 tegelijk met de H.Hartschool door pastoor Litjens (die in dat zelfde jaar overleed), ingezegend en kreeg zijn vaste plek in de gang. Enkele weken geleden behoedde dat beeld Nora Moors-Luijten (van Luijte-Graadje) bij een val, voor zware kwetsuren. Nora, interieurverzorgster in de school, viel tijdens haar werkzaamheden en kon zich door het beeld staande houden. Zo vertelde meester Tjeu Scheepers mij. Hij zij erbij: beter een kapot beeld, dan gebroken benen. Met het terugplaatsen van het beeld is het leed weer geleden!
Dit met dank aan Grad Custers.
Voor enkele foto's, zie "Fotogalerie".

21 augustus 2001. Gisterenavond is een zoon van Wiel Berben van de Dries (Willy van Wiel van Jantje van Slechters-Wiel) Op de kruising Gendijk-Kruisstraat met de Napoleonsweg met zijn fiets onder een auto gekomen. Hij is naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Verdere gegevens ontbreken nog.

20 augustus 2001. Piet Derikx is zaterdag 18 augustus 2001, toch nog plotseling thuis "oppe waog" overleden. De plechtige uitvaartdienst zal op donderdag 23 augustus 2001 om 10.30 u. plaatsvinden, waarna begrafenis op het kerkhof van Neer. Adres voor condoleances: Waije 8, 6086 NP Neer.

Gistermorgen heb ik de huizen in de Kwir gefotografeerd, ik zal ze zo spoedig mogelijk onder de rubriek "Neer" plaatsen.

19 augustus 2001. Geen goed nieuws vanmorgen.
Gisteren of vannacht is Piet Derikx (van Pieër Derikx vanne Waije) overleden.
Piet geboren op 23 oktober 1937 werd dus 63 jaar oud.
Verdere gegevens ontbreken nog.

18 augustus 2001. Vanmorgen op Kinkhoven de huizen gefotografeerd. Surf naar "Neer", klik er op, klik dan op "Vlaas" of "Kinkhoven", wacht tot de foto's ingeladen zijn (de eerste keer duurt altijd iets langer) en U zult verwonderd zijn, hoe mooi ons Neer is. Veel genoegen!

17 augustus 2001. Geen nieuws, of ik zou moeten vertellen over die vrachtwagen met aanhanger, die in Haelen op de overweg in de Napoleonsweg stil bleef staan (in een file) en waar de intercity-trein zich, met grote snelheid heeft ingeboord.
Hier heb ik echter geen verdere gegevens over.

16 augustus 2001. Als lid van mannenkoor "Maas en Neergalm" verheug ik er mij op, dat vanavond de repetitie's weer beginnen. Kunt U zingen en woont U naar Uw mening niet te ver weg, kom ons dan versterken.
Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Vandaag werd mij verteld, dat gisteren 500 personen ons zwembad bezocht hadden. Geweldig! Wilden ze een paar jaar geleden dat zwembad niet sluiten? Gelukkig heeft het gezond verstand gezegevierd.
Actievoerders van toen, bedankt namens de vele bezoekers van nu.

15 augustus 2001. Zoals beloofd, vanmorgen enkele foto's gemaakt aan de beek en er een nieuwe rubriek mee begonnen. Hij heet: "Stuw". Ga het daar zien!

Vandaag nog eens in mijn gastenboek gekeken. Het verwonderd mij, dat er zo weinig lezers van mijn site, hierin een reactie geven? Als maker van zo'n site is men altijd benieuwd hoe de lezers er over denken. Daarom lezers klik op "Teken gastenboek" en geef Uw mening. Dank!

14 augustus 2001. Vandaag zijn de werkzaamheden aan de Neer-beek begonnen. Nadat gisteren alles in gereedheid was gebracht, zijn ze vandaag begonnen met een damwand te slaan. Morgen zal ik er enige foto's gaan maken om daarmee een nieuwe rubriek te kunnen beginnen. Hou het in de gaten!

13 augustus 2001. Jan Peulen geboren te Neer op 11 mei 1923 is 78 jaar oud te Weert op 11 augustus 2001, overleden. Hij wordt op vrijdag 17 augustus 2001 na een plechtigheid om 11.00 u. in het crematorium Nedermaas te Geleen, aldaar gecremeerd. Het adres voor condoleances: Hanssum 40/a, 6086 BV Neer.

Dan een nagekomen bericht. Inge van Jan vanne Bonjd van de Kruisstraat, heeft een zoon gekregen.
Op vrijdag 3 augustus 2001 is te Venlo geboren Jaïr Alexander Berg, broertje van Jasmijn.
Het adres voor de felicitatie's: Stanley en Inge Berg-Peters, Baarskampstr.25, 5995 AS Kessel.

12 augustus 2001. Vanmorgen ontving ik het bericht, dat onze dorpsgenoot Jan Peulen van de Rijksweg (Jan vanne Kuper) overleden zou zijn. Ondertussen de bevestiging ontvangen, echter nog geen bijzonderheden, deze zullen volgen.

Vandaag ook een nieuwe rubriek begonnen. Klik op "NEER" en laat U verrassen!

11 augustus 2001. Vanavond om 19.00 u. vond aan de Witte kapel de jaarlijkse openlucht H.Mis plaats. Pastoor Naus ging de dienst voor, het St.Martinus kerkkoor zong op een stijlvolle wijze deze H.Mis. Wij mogen met ons allen trots zijn, dat zo iets hier nog kan. Als U er foto's van wilt zien, surf naar "Dagboek", het kerkbestuur gaf mij toestemming om deze te maken!

10 augustus 2001. De begrafenis van Piet Smeets, zal op maandag 13 augustus 2001 na een H.Mis om 10.30 u. in de St.Martinuskerk, op het kerkhof te Neer plaatsvinden.

Vandaag vieren Ton van Knippenberg uit Kessel en Ceciel Hillen (dochter van Mia Houben, wat een zus was van Nulleske uit de Klein-Steeg) hun 25-jarig huwelijk.
Voor felicitatie's: Moerbeilaan 3, 6086 EC Neer.

Ook zijn er nog twee geboortes te melden:
1) Daphne Sniekers *8-8-2001, dochter van Jo en Nicole Sniekers-Saelmans. Nicole is een dochter van Tjeu Saelmans van de Napoleonsweg.
Voor felicitatie's: Bongert 12, 6086 NX Neer.
2) Pim Swillens *9-8-2001, zoon van Coen en Caroline Swillens-Geraets.
Caroline is een dochter van Tjeu van Zegers-Lei van het Eiland.
Voor felicitatie's: Eiland 1, 6086 NA Neer.

9 augustus 2001. Mij bereikte het droevige bericht, dat afgelopen nacht op 54-jarige leeftijd is overleden onze dorpsgenoot Piet Smeets (Piet van Geel van Spools-Piet). Zijn vrouw Door en kinderen, wens ik sterkte in deze droeve dagen.
Het adres voor condoleances: Sterrebosweg 10, 6086RD Neer.

8 augustus 2001. Van morgen kwam ik langs Neerhof B.V. en stond versteld van de bloemenpracht rondom dit bedrijf. Ik heb er enkele foto's van gemaakt, ga ze zien op "Fotogalerie".

7 augustus 2001. Vandaag in de krant: De geboorte van een van die twee kindjes. Anna Simons dochter van Jan van Jan van Kurvers-Sjengske en van Marloe Killaars. Hun woonadres voor felicitatie's: Moerbeilaan 10, 6086 EC Neer.

Verder het overlijden van Sjra Sieben, *12-11-1945, +6-8-2001. Sjra is een zoon van het echtpaar Sieben-Janssen,  die voor dat ze op de Lindenstraat zijn komen wonen, gewoond hebben in het schijnwerpershuisje achter Ghoor. Dit voor de duidelijkheid. Sjra zal op donderdag 9 augustus 2001 in Blerick, na een dienst om 10.30 u. gecremeerd worden. Voor condoleances: Lindenstr.9, 6086 CL Neer.
Vanaf deze plaats, mijn Oprechte Deelneming.

6 augustus 2001. Er zouden in Neer twee kindjes geboren zijn, ik heb echter nog geen juiste gegevens. Zo gauw ik ze weet, laat ik het jullie ook weten.

5 augustus 2001. Op dit moment (17.00 u.) nog niets vernomen, dat de moeite van het publiceren waard is.

4 augustus 2001. Via Jan Verhaeg van 't Ulensvaaren ontving ik acht foto's van het jaarlijks kindervacantiewerk. Ik vond het echt de moeite waard om ze onder "Fotogalerie" te plaatsen en U mede te laten genieten.

3 augustus 2001. Vandaag geen nieuws, of ik zou moeten vermelden, dat ik net terug kom van een verjaardagsfeestje van Tjeu Emonts in de Goot, die vandaag 79 jaar is geworden.

2 augustus 2001. Geen goed nieuws te melden, wel twee overlijdens, t.w.:
Baer Caelers van Caelers-Driek. Baer is in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond op 76-jarige leeftijd op 2 augustus 2001, overleden. De Uitvaart H.Mis is op maandag 6 augustus 2001 om 14.00 u. in de St.Martinus parochiekerk te Neer, waarna de crematie plaatsvind te Blerick.
Adres voor condoleanties: Hanssum 5, 6086 BS Neer.

In Maasniel overleed thuis in zijn vertrouwde omgeving Wiel Moonen, de oudste nog levende zoon van Sjeng Moonen, die op Hanssum heeft gewoond. Wiel overleed ook op 76-jarige leeftijd en ook op 2 augustus 2001. Hij wordt in Maasniel na een plechtige Uitvaartdienst, die op dinsdag 7 augustus om 10.30 u. plaatsvind, begraven op het kerkhof aldaar.
Adres voor condoleanties: Schout Offermanstr.17, 6042 XP Maasniel.

Vanaf deze plaats Onze Oprechte Deelneming voor allen.

1 augustus 2001. Vandaag is op de Heytser-Heide overleden, de 90-jarige Tinus Aben. Tinus heeft met zijn gezin in Neer op de Kappert gewoond. Ik denk van omstreeks 1938 tot 1951. Het adres waar hij woonde is nu: Kappert 13, 6086 PA Neer. Tinus wordt op maandag 6 augustus 2001 in Heythuysen begraven. Correspondentieadres: Heide 30, 6093 PB Heythuysen.