Het nieuws van april 2013.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.
Als men 's morgens deze rubriek leest, kijk dan ook nog even terug naar de vorige dag, er wordt soms nog in de loop van de dag iets bijgeplaatst.

NIEUWS van EERDER!


Zondag 28 april 2013.                    "IN MEMORIE"

    

Lieve Lieve Beste Mensen, bijna niet te geloven die enorme belangstelling en medeleven, tijdens Pap zijn ziekte. De afgelopen 7 weken, de week na zijn overlijden, de enorme reacties via 't condoleanceregister de vele condoleancekaarten, noem maar op. Zelfs de media zoals L1, 3ML hebben hier aandacht aan gegeven, en Herman Smeets heeft in zijn live programma op de radio bij 3ML hem herdacht. Zoveel steunbetuigingen, jullie kunnen zich niet voorstellen hoeveel dit voor ons betekent. Wij wisten dat er veel waardering voor Pap bestond, maar zo enorm als dit hadden wij niet verwacht. En wij denken dat zelfs pap dit niet had verwacht. 't Einde van zijn Site is nu definitief aangebroken en wij hebben hier vrede mee. 't Krijgt een speciaal plekje in ons leven. Pap is van ons heengegaan zoals zijn wens was. En zovaak als hij 't zelf schreef:  "OPDAT WIJ HEM NIET VERGETEN" Lieve PAP "Rust Zacht" An, Krien, Peet, Antoinette, Liesbeth en de rest van de familie. De zeswekendienst is op 22 juni 2013 om 19.00 uur in de H.Martinuskerk in Neer.

De website pietvantoon.nl blijft gewoon bereikbaar.

Al een paar dagen is er iemand in Neer begonnen met een website nieuwsuitneer. Graag wil hij zijn webadres hier vermelden. Wij willen hem hier dan ook in steunen en een kans geven hier iets van te maken, want dat zou Pap ook graag hebben gedaan. Wij wensen hem veel geluk en voor alle kijkers aan deze site van Pap, heel veel dank en misschien Tot Ziens.


Beste kijkers naar deze site "Piet van Toon"

Zoals jullie allemaal weten gaat Piet 27 April naar zijn laatste rustplaats.
We mogen Piet danken voor het vele werk, dat hij vanaf Juni 2001 heeft besteed aan ZIJN en onze site. Vanaf Maart 2012 tot Maart 2013 heeft Piet maar liefs 71400 bezoekers gehad.
Ondanks het feit dat Piet er niet meer is hebben deze week nog steeds ruim 17000 mensen zijn site bezocht. Dit is voor mij de aanzet om een site voor en door Neer voort te zetten.
De nieuwe site "Naers noets" is nu al te bereiken via onderstaande link:
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/
Kopieer deze link in uw browser en zet hem bij de favorieten onder
"Gaer nao Naer" , want binnen enkele weken wordt het adres : www.gaernaonaer.nl
Kijk op de site voor het aangegeven mail adres en laat uw nieuws , opmerkingen , aanvullingen maar komen , want we zullen dit samen moeten voortzetten.
Gr. Mart Boonen (van Jan van Keizerbos Tjeu)

 


Zaterdag 20 april 2013. Sponsoren en kijkers van de site van "PIET VAN TOON". Hieronder de rouwbrief met informatie over de uitvaart die plaatsvindt zaterdag 27 april 2013.


Donderdag 18 april 2013. Voor condoleances kunt U via de volgende link Uw medeleven laten blijken.

Condoleanceregister: http://www.condoleanceregister.nl/index.php?page=register&id=4402&n=y 


Donderdag 18 april 2013. Het eerdere bericht van vandaag op deze site is gisteren nog opgesteld door Piet van Toon zelf. Hulp van een van zijn dochters was daarbij wel nodig, want hij is de afgelopen dagen heel snel achteruit gegaan.

Nu moeten wij U allen het verdrietige nieuws brengen dat Piet van Toon vanochtend 10.03 uur van ons is heengegaan. Onverwacht snel en zonder pijn. Zijn wens om geen lange strijd te hoeven voeren is ingewilligd.

Wij zijn intens verdrietig maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend. We realiseren ons dat U, bezoekers van deze site, dit gevoel met ons zult delen. Dit is voor ons een grote troost, net zoals het medeleven waar velen de afgelopen tijd gedurende zijn ziekte blijk van hebben gegeven op allerlei manieren.

Voor nu laten we het hier even bij. Nader bericht over 't afscheid volgt zodra wij zelf meer weten.


Donderdag 18 april 2013. Beste lieve mensen, dit is dan het allerlaatste bericht van mijzelf Piet van Toon(Timmermans). Helaas is dit 't einde van mijn website Pietvantoon.nl. Heb dit al die jaren met heel veel plezier gedaan. In de eerste plaats met de opzet om de mensen aan de andere kant van de wereld hiermee te plezieren. Je kunt wel zeggen, het is een uit de hand gelopen hobby geworden. An, mijn kinderen en ook enkele vrienden van mijn site gaven mij 't advies om geen opvolger voor mijn site te zoeken. Dit is jouw levenswerk, je hobby, een dagtaak, die door niemand te evenaren en te vervangen is. En ik denk ook dat ze hier gelijk in hebben. Is er iemand die hier zijn hobby van zou willen maken, dan wens ik hem/haar heel veel succes, en doe 't dan op je eigen manier. Mijn sponsors wil ik heel hartelijk bedanken voor hun steun en 't vertrouwen dat ze in mij gesteld hebben. Rest mij nog te zeggen; DANK, DANK, DANK en Tot Ziens jullie webmaster PIET VAN TOON.


Donderdag 18 april 2013. Opening Lindeboom Brouwzaal . Vrijdag 3 mei a.s. opent Limburgs Gouverneur Theo Bovens de nieuwe Brouwzaal van de Lindeboom Bierbrouwerij in Neer. De Limburgse familiebrouwerij verwezenlijkt met de bouw van de Brouwzaal een investering in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en ziet hiermee met groot vertrouwen haar toekomst tegemoet. In 2009 is deze innovatie, op initiatief van brouwer Willem Geenen gestart met een uitgebreide oriŽntatie naar verdergaande verduurzaming van Lindeboom. In de nieuwe Lindeboom Brouwzaal brouwt Lindeboom haar bieren met veel aandacht voor duurzaamheid. Een belangrijke basis hiervoor vormt het nieuwe energiebesparende wortkook- en warmteterugwinningsproces. Daarbij is de oude dieselgestookte stoomketel vervangen door een nieuwe gasgestookte stoomketel. In de nieuwe Brouwzaal, met verhoogde capaciteit, staan drie nieuwe brouwketels, die ieder hun eigen aandeel hebben in het ambachtelijk brouwen van het hele assortiment kwaliteitsbieren van de Lindeboom Bierbrouwerij. De realisatie van de Brouwzaal is met respect voor de historie vormgegeven. In het hart van het nieuwe Lindeboomplein staat de vertrouwde linde. De nieuwe brouwketels van de Brouwzaal zijn gelegen naast het historische Lindeboom Brouwhuis met zijn authentieke koperen ketels, die ook nu nog in gebruik zullen blijven. De genodigden worden tijdens de officiŽle opening van de Lindeboom Brouwzaal kort toegesproken door o.a. familielid Gť Geenen, algemeen directeur Paul Joosten en brouwmeester Theo Sonnemans.


Donderdag 18 april 2013. Zaterdag 27 april is Terras de RoeŽjbes weer geopend. Elke zaterdag vanaf 10.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur. Zondag 28 april verzorgt de band Cataplana een live optreden. Aanvang 17.00 uur, gratis entree. Iedereen is van harte welkom, tot ziens op het terras! Mirjam en Har. Terras de RoeŽjbes, Brumholt 15, Neer. 0475-494570.


Donderdag 18 april 2013. Beste inwoners van Neer. Op de eerste plaats willen we iedereen bedanken voor de felicitaties en bloemen tijdens de opening, het was een erg mooie dag en hebben genoten! We kijken er erg naar uit om weer tijdens dit mooie weer er voor
iedereen te zijn. Ons terras staat er helemaal klaar voor. Helaas is het harde werk van de afgelopen 11 maanden mij niet in de koude kleren gaan zitten. Op goed advies van meerdere dierbare heb ik besloten om toch een bezoek te brengen aan de huisarts en heeft helaas een burn-out geconstateerd. Met veel moeite zal ik de komende tijd een stapje terug moeten doen en het van de zijlijn moeten bekijken. Gelukkig staan al onze collega's gewoon voor u klaar en gaat alles gewoon door. Ik mag gelukkig wel in beeld blijven en zal ook regelmatig in 't
Raodhoes aanwezig zijn. Verder hoop ik op iedereen zijn begrip zodat ik van de zomer hopelijk
weer de oude ben. Graag tot een volgende keer! Met Gastvrije groeten, Mathijs Joosten, eetcafť 't Raodhoes.


Woensdag 17 april 2013. Nichtje Els wilt u t volgende laten weten: Op zunjig 21 april waertj Mietje Mingers 90 jaor! Wiltj gae Mietje proficiat winse den zeetj ge welkom: Zunjigmiddig 21 april van 14.00 toet 17.00 oer, biej cafe Manuslust, Steegh 46A in Naer!


Woensdag 17 april 2013. Vanuit AustraliŽ de overlijdensadvertentie ontvangen, die jullie kunnen bekijken via de volgende link: http://tributes.dailytelegraph.com.au/obituaries/dailytelegraph-au/obituary.aspx?n=henricus-emonts-harry&pid=164276964


Woensdag 17 april 2013. Twee nichtjes willen jullie 't volgende meedelen: Gisteren 16 april is ons nichtje Roos geboren. Dochter van Cherielle en Mark Eedel Bloedt-Clijsters, zusje van Chris. Napoleonsweg 102 in Neer. Groetjes Anoul en Tessa Theelen.


Dinsdag 16 april 2013. Vandaag bericht ontvangen dat in AustraliŽ op 86 jarige leeftijd is overleden Harrie Emonts (harrie van Ketrien en Koešb oet de Gaot) oud IndiŽrganger en levenspartner van Murriel Symons. Harrie wordt vrijdag 19 april in AustraliŽ gecremeerd en t.z.t. komt zijn as naar Neer.


Dinsdag 16 april 2013. Er staat nog een bericht in de rubriek bedankjes. 


Woensdag 10 april 2013. Beste mensen, alle bezoekers en kijkers, sponsors naar en van de site van Piet van Toon (Timmermans) en dan bedoel ik hier echt allen want ik heb niemand apart iets kunnen laten weten. Vandaag lig ik precies 6 weken in 't Laurentiusziekenhuis. Eigenlijk er naar toe gegaan voor een gewone controle, maar eerlijk is eerlijk, met zeer weinig adem werd ik toen direct opgenomen. Nu heb ik gisteren van longarts Schweers een duidelijke maar ook een zeer ernstige uitslag moeten aanvaarden. Hij heeft mij verteld dat ik longkanker heb en dat het een aflopende zaak is. Hoelang ik op dit moment nog heb is door niemand te zeggen, dat laten wij aan Hem over. Hopelijk kan ik in de resterende tijd nog voor een goede vervanger zorgen. Mensen, blijf net als bij mij dan ook berichtjes en artikeltjes inzenden, dat is waar de andere bezoekers dan weer van kunnen genieten. Dat is het dan voor zover, hopelijk kan ik tijdelijk van thuis uit nog een klein beetje voor jullie betekenen, maar dat is nu nog helemaal niet zeker.
Door Piet van Toon (Timmermans) zelf, in Laurentius te Roermond.


Woensdag 10 april 2013. Onder de rubriek Bedankjes is nog een bericht geplaatst.


Woensdag 10 april 2013. In de leeftijd van 82 jaar is overleden onze dorpsgenoot Ton Theelen (Ton vanne Vlaos) echtgenoot van Drien Theelen - Daems. Vrijdag is er een avondwake om 19.00 uur in de kerk St.Martinus te Neer. De crematieplechtigheid wordt gehouden op zaterdag 13 april om 11.00 uur in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, 6085 NH te Horn.


Zaterdag 6 april 2013. Het volgende bericht hoort eigenlijk onder de rubriek Bezoekers Schrijven, maar nu plaats ik t hier bij 't nieuws. Niek Hendrix uit Ospel vroeg mij om een link met een aparte pagina van 't OLS die op hun eigen Site staat te vermelden. www.ospel-actueel.nl/nc/ospel-actueelnl/nieuws/ospel/select_category/16.html


Zaterdag 6 april 2013. Er is op verzoek van Sjaak Franssen een bericht geplaatst in de rubriek Vraag en Aanbod.


Zaterdag 6 april 2013. Wiel aan den Boom vraagt jullie aandacht om een kijkje te nemen op zijn Site, waar hij nog foto's van Jong Nederland en Schutterijen uit vroegere jaren heeft staan. De Site is te bezoeken met de volgende link: www.fotowiel.nl


Vrijdag 5 april 2013. Het volgende bericht heeft al onder "bedankjes" gestaan, maar zal 't nu nog een keer bij 't nieuws plaatsen. Eethuis Aly gaat uitbreiden!

Komende zomer kunt u gebruik gaan maken van ons terras.
Dit was niet gelukt door u steun. Namens Eethuis Aly iedereen bedankt die ons hierin heeft gesteund. We bedanken de mensen uit Neer en omgeving die mee hebben gedaan met onze handtekeningen actie. Speciaal woord van dank aan Har Frenken van ďSamen VerderĒ en Marieke Korten-Horst van ďAlternatief LeudalĒ. We bedanken de politieke partijen die onze motie hebben gesteund. En tot slot niet te vergeten de dames en heren die Eethuis Aly in de carnavals optocht hebben uitgebeeld.
Nogmaals iedereen bedankt en u bent van harte welkom op ons nieuw terras!

Donderdag 4 april 2013. Zaterdag 13 april zal in samenwerking met Heemkundevereniging OOS NAER de presentatie plaatsvinden van het boekwerkje over 't bestaan van Wielerclub Neer van 1957 tot 1968. Aanvang om 15.30 uur in gemeenschapshuis "in d'n Haammaeker". Meer info op de site van OOS NAER. http://www.oosnaer.nl


Donderdag 4 april 2013. Afgelopen weekend is bij de Bussen Schutten na een "ijzige strijd" om de VoBeNo beker als winnaar uit de bus gekomen: Ton Timmermans, de 2e plaats behaalde Ton Klaessen, en de 3e plaats Rene Peeters.


Woensdag 3 april 2013. St. Sebastianus Neer laat weten dat op Paasmaandag 1 april John Leunissen winnaar is geworden van de Fam. Wagemans Beker. Proficiat.


Woensdag 3 april 2013. Bericht ontvangen dat is overleden: Dien Belgers-Timmermans (Dien van Snieder Frits) op 29 maart 2013 op 92-jarige leeftijd is overleden in Tegelen. De uitvaartdienst is op donderdag 4 april om 11.00 u. in de parochiekerk van de H. Martinus, Kerkstraat 1 te Tegelen. Correspondentieadres: Koekoekstraat 19, 5931 LP Tegelen.


Maandag 1 april 2013. Het is nog steeds niet bekend wanneer Piet naar huis kan komen. Groetjes van Piet, An en de kinderen.


Maandag 1 april 2013. Op zaterdag 06-04-2013 start bij 3ml mijn programma de "hermansmeetsshow". Het programma loopt al bij een aantal andere stations maar zal nu ook bij 3ml te horen zijn! Met veel mooie leuke muziek, info en uiteraard de nodige gekkigheid!
Veel luisterplezier ! http://3ml.nl/radioplayer1.php?pid=54 Groetjes, Herman Smeets.


Maandag 1 april 2013.

Op 1 april wordt Giel Luijten, Giel van Rungskes Louis van Klein Hanssum 90 jaar !!!! woonachtig in Heythuysen
de familie Luijten oet Zjwaame. broer Wim, schoonzus Doortje en de kinderen en kleinkinderen willen de familie-oudste van harte feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. Oom Giel is nog heel kwiek, zwemt nog iedere week, speelt nog zijn potje kaarten en rijdt nog in zijn autootje. groetjes namens de familie Luijten oet Zjwaame

Maandag 1 april 2013. Als U toevallig een paar dagen niet hebt gekeken naar deze site, dan raad ik aan om "hier" even te klikken, dan komt U terug bij het nieuws van maart 2013.


Maandag 1 april 2013. U weet toch, dat men het "Nieuws van eerder" gemakkelijk kan gaan bekijken, door naar die rubriek toe te gaan. Nu nog gemakkelijker, door "hier" te klikken.


Maandag 1 april 2013. Al weer een maand voorbij. Ook aan het begin van deze maand zou ik jullie willen vragen, om even de tijd te nemen om naar de sites van de sponsoren die op mijn startpagina staan te gaan kijken. 
Het is ondertussen toch wel bekend, dat door toedoen van die bedrijven deze site kan blijven bestaan. Als dank voor dat alles laat ik jullie vandaag een stukje cabaret zien en horen.
Door "hier" te klikken zult U Andrť van Duin zien en horen als piloot.