Het nieuws van april 2006:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude!   Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

 

Zondag 30 april 2006. Er is ook weer gebruik gemaakt van de rubriek "Allerlei". 

 

Zondag 30 april 2006. Gisteren heb ik met genoegen een foto gemaakt, tijdens een reünie van ex gezinsverzorgsters. Ze is te zien op deze site, als foto 1307 in de rubriek "Zomaar un foto". Volgens mijn bescheiden mening, doe ik met deze foto veel mensen hier in het Midden-Limburgse een plezier! Op de foto zijn de meisjes te zien, die indertijd soms voor even, soms voor langere tijd, mee holpen in gezinnen waar dat nodig was.  

 

Zaterdag 29 april 2006. Dat kan nog net mee! Zojuist bericht ontvangen dat Dhr. Sjra Berben, zoon van Sjeng van Kwiks Pietje, koning van de Bussen Schutten is geworden.

Sjra! Proficiat! Je bent een goede schutter, want ik dacht mij te herinneren, dat je in 2004 ook al koning bent geweest en hoeveel keer daar voor ook nog? Dat weet ik niet!

 

Zaterdag 29 april 2006. Bericht ontvangen dat gisteren 28 april 2006 op 82 jarige leeftijd is overleden, van onze oud-dorpsgenoot Dhr. Handrie Joosten van de Boerderijweg. Aan zijn kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Dinsdag a.s. om 19.00 uur is de avondwake in de parochiekerk van Egchel. Woensdag 3 mei 2006 om 10.30 uur is de uitvaartdienst ook in de parochiekerk van Egchel. Het adres voor condoleances is: Boerderijweg 4/a, 6086 PJ NEER.

 

Zaterdag 29 april 2006. Er zijn weer enkele berichten en felicitatie binnen gekomen, die ik in "Allerlei" heb gezet. Peter en Truus, ook van ons: Hartelijk Gefeliciteerd.

 

Zaterdag 29 april 2006. Vanmorgen uit de krant. De andere inwoner van Neer die ook een lintje heeft ontvangen is Dhr. Hans Reuter, bij de meeste wel bekend als de grote animator bij de renovatie van de Friedessemolen. Dan zag ik, dat de oud Neerse, Mevrouw Joke van den Heijer-van Kampen nu wonende in Roggel ook is onderscheiden. Jammer! Dat mij niemand iets heeft laten weten van die twee, anders had ik daar ook een foto van genomen.

 

Zaterdag 29 april 2006. Het eerste bericht voor "Allerlei" als vervanger van het gastenboek is ook binnen.

 

Zaterdag 29 april 2006. Gisteren was het lintjesdag en ik was uitgenodigd om enkele foto's te komen nemen als Dhr. Gert Gielen zijn onderscheiding in ontvangst zou nemen. Zodoende kan ik jullie mee laten genieten van een glunderende Gert en vriendin Door. Zij zijn te zien op foto 1306 van "Zomaar un foto" van vandaag. Gisteravond laat werd mij nog verteld dat in Neer nog iemand onderscheiden zou zijn! Er kon mij echter geen naam genoemd worden, ik zal proberen daar in de loop van de dag achter te komen.

 

Vrijdag 28 april 2006. Vermoedelijk vandaag nog verdwijnt het gastenboek van deze site. Het werd te veel oneigenlijk gebruikt, ze blijven mij aan het bestoken met ongewenste reclame. Zoals jullie weten is er ook een rubriek "Allerlei", die zal de taak van het "Gastenboek" overnemen. Iemand die graag iets aan andere bezoekers/kijkers van de site wil laten weten, die mailt dat aan mij en ik zet het in "Allerlei". Voor mij blijft het werk hetzelfde: of ik nu die reclame weg veeg of ik zet die mailtjes in "Allerlei".

 

Vrijdag 28 april 2006. De uitvaartdienst voor Dhr. Frits Hanssen (zie 26-4-2006) is op maandag 1 mei 2006 om 10.00 uur in onze parochiekerk. Aansluitend zal de crematie- plechtigheid plaats vinden in het crematorium te Baexem. Het adres voor condoleances is: Visseberg 10, 6086 CT NEER.

 

Vrijdag 28 april 2006. "Ooze Burgemeister" Dhr. Sjef Peeters is gisteren Koninklijk Onderscheiden. De Commissaris der Koningin in Limburg Dhr. L. Frissen, overhandigde hem de versierselen die horen bij de titel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester, Mevrouw Peeters, kinderen en familie: Hartelijk Gefeliciteerd. 

 

Vrijdag 28 april 2006. Met foto 1305 van "Zomaar un foto" laat ik jullie twee "NAERSE" jubilarissen zien, die onderscheiden zijn met een zilveren speld.

 

Donderdag 27 april 2006. Belangrijk nieuws is te vinden onder "Priesterwijding" op de startpage. daar is ook melding van gemaakt onder de "Agenda". 

 

Donderdag 27 april 2006. Uit de krant van vanmorgen. In het verzorgingshuis de Wietel te Helden-Panningen is op dinsdag 25 april 2006 op 90 jarige leeftijd overleden, de vader van onze dorpsgenote Mevrouw Els Knubben-Peters, Dhr. Harrie Peters. Aan Els, Henk, de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. De afscheidsdienst voor Harrie is op maandag 1 mei 2006 om 10.00 uur in de aula van het crematorium te Baexem. Het adres voor condoleances is: Ulensvaaren 45. 6086 GC NEER.

 

Donderdag 27 april 2006. Gistermorgen zijn de eerste sleutels aan de nieuwe bewoners van de nieuwe straat in het Wijnbeek gebied uitgegeven. Ben er wezen kijken, maar zoals jullie op foto 1304 van "Zomaar un foto" kunnen zien, moet daar nog veel gebeuren, er was nog veel modder.

 

Woensdag 26 april 2006. Vanmiddag is op 69 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenoot Godefridus Hanssen echtgenoot van Riek Frenken, voor velen beter bekend als Fritske van Buze Fried. Aan Riek, de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

 

Woensdag 26 april 2006. Met foto 1303 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie een lentezicht van het vorig jaar zien. Hopelijk is alles over een paar weken ook weer zo groen en als daar dan de avondzon op deze manier doorschijnt, zal het er ook dit jaar weer zo uit zien. 

 

Dinsdag 25 april 2006. Hedenavond is in Baarlo bij een oud dorpsgenoot geboren: Wessel Moors, zoon van Patrick en Marlies Moors-van Wijlick. Aan de Gelukkige ouders en hun familie: Hartelijk Gefeliciteerd. Het adres voor jullie felicitaties is:

Albert Neuhuysstraat 29, 5991 XX BAARLO.

 

Dinsdag 25 april 2006. Foto 1302 van "Zomaar un foto" laat jullie weer eens een oud stukje van de Bergerstraat zien. Ik zal proberen binnenkort een recente foto vanaf hetzelfde opname punt te plaatsen.

 

Maandag 24 april 2006. Vanavond naar een lezing van Jean Coenen uit Maastricht, die hij hield met medewerking van zijn echtgenote over de soldaten van Napoleon, geweest luisteren en kijken. Deze was georganiseerd door heemkundevereniging "Oos Naer". Werkelijk een zeer mooie lezing verrijkt met veel dia's. Bijna niet te geloven, dat er nog zoveel van bewaard is gebleven en als men weet waar men moet zoeken ook nog te vinden is. Er is werkelijk goed werk geleverd!

 

Maandag 24 april 2006. Een jong politicus (tenminste zo te zien, wil hij de politiek in) stuurde mij een foto, waar hij op staat met onze Minister President. Met foto 1301 van "Zomaar un foto" stel ik hem aan jullie voor.

 

Zondag 23 april 2006. De Oude Schutten hebben vandaag al het Koningschieten georganiseerd. Ze hebben zich een mooie dag uitgezocht, ik zou zeggen: voor te schieten kon het niet beter. Jammer dat ik zelf verhinderd was om even een foto te gaan schieten van de diverse schutters. Harrie Geraets nam er een van boven af, die hij mij zond. Wie heeft foto's die op het terrein zijn genomen en die hij of zij, mij wil toesturen?

 

Zondag 23 april 2006. Het is toch prachtig, dat ik jullie vandaag al, als foto 1300 van "Zomaar un foto" (weer een mijlpaaltje) de foto kan laten zien, die ik gisteren heb genomen van de meisjes (nu vrouwen) die een reünie hadden.

 

Zaterdag 22 april 2006. Vanavond was ik in de kennismaking H.Mis van de communicantjes die in maand mei hun Eerste H.Communie doen. Natuurlijk weet ik niet, wie achter de schermen er nog aan meegedaan hebben; dan bedoel ik aan de voorbereiding en alles wat er vandaag nog rondom aan hing. Enkelen dingen weet ik echter zeker: onze kapelaan, de leerkrachten, Piet Dirkx met het geluid en kinderkoor NeKiZi hebben zich van de beste zijde laten zien. Een extra pluimpje geef ik nog voor de samensteller van de presentatie. Van elke betrokkenen een mooie foto met de tekst er bij. Werkelijk fantastisch! De namen kwamen mooi uit, tenminste de voornaam, die was mooi in het wit op een donkere achtergrond! Jammer, de achternamen waren te donker op die achtergrond. Het deed echter aan het geheel niets af. Nogmaals: PROFICIAT!

 

Zaterdag 22 april 2006. De crematie van Dhr. Frans Scheepers (zie 20-4-'06) zal in besloten kring plaatsvinden op woensdag 26 april 2006. Dinsdag 25-4-'06 om 19.00 uur is in de St.Nicolaas parochiekerk te Meijel een avondwake, waar U van harte voor wordt uitgenodigd. Het adres voor condoleances is: Jan Truijenstraat 20, 5768 CB MEIJEL.

 

Zaterdag 22 april 2006. Voor foto 1299 van "Zomaar un foto" van vandaag, was ik recent aan de Maas. Het was de bedoeling, dat ik een tegenhanger van foto 1288 zou maken, dat is echter niet voor 100% gelukt. Ik kon niet op hetzelfde punt gaan staan, maar met een beetje fantasie en de foto's naast elkaar, moet het toch lukken!

 

Vrijdag 21 april 2006. In de rubriek "Een Heitje" staat een paar dagen lang, het verslag van de actie "Een heitje voor een karweitje" die de schoolkinderen hebben gehouden.

 

Vrijdag 21 april 2006. Op de foto van vandaag zijn twee leuke reacties binnengekomen. Ik heb ze onder "Allerlei" geplaatst. Voor de liefhebbers van oude dingen, is het de moeite waard om daar te gaan kijken.

 

Vrijdag 21 april 2006. Foto 1298 van "Zomaar un foto" van vandaag is een mooie gezinsfoto. Let eens op die prachtige boerenmuts die de vrouw op heeft. Het valt mij op dit moment niet in hoe die echt genoemd werden. Mijn oma in 't dorp had er ook zo een, zelfs twee als ik mij goed herinner: een gewone en ook nog een deftige voor aparte gelegenheden. Wat is men toch alles snel vergeten!

 

Donderdag 20 april 2006. Op verzoek van zijn broer Dhr. Tjeu Scheepers, directeur van basisschool "De Kwir" deel ik jullie mede, dat zijn broer Dhr. Frans Scheepers heden op 62 jarige leeftijd is overleden. Frans was jarenlang gemeente ambtenaar in onze gemeente en later ook nog van de gemeente Roggel en Neer. Aan zijn echtgenote, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

 

Donderdag 20 april 2006. Met foto 1297 van "Zomaar un foto" van vandaag ben ik weer op de Bergerstraat. Persoonlijk vond ik het een mooi vergezicht!

 

Woensdag 19 april 2006. Er zijn ook weer een paar reacties op de Paaseieren. Ze staan onder "Allerlei". Ga ze daar lezen!

 

Woensdag 19 april 2006. Met foto 1296 van "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie twee foto's van één klas van de toenmalige meisjesschool St.Jozef zien, volgens mijn bescheiden mening, van twee jaar na elkaar.

 

Dinsdag 18 april 2006. In de rubriek "Allerlei" heb ik een goede vraag voor de bezoekers aan mijn site. Wie geeft een zeker antwoordt? Let U in die rubriek en in het gastenboek op de antwoorden, tenminste als U ook net zo nieuwsgierig bent als ik.

 

Dinsdag 18 april 2006. Op de startpage staat tijdelijk de rubriek "Mezen". Daarin staan enkele foto's van/over een mezenpaar. Wilt U zien, hoe ze wonen? Ga dan kijken! 

 

Dinsdag 18 april 2006. Afgelopen vrijdag mocht ik een mooie groepsfoto nemen, van de leden van een nog niet zo lang bestaande "Naerse" vereniging. Die foto laat ik jullie vandaag met foto 1295 van "Zomaar un foto" zien.

 

Paasmaandag 17 april 2006. Zaterdag 15-4-2006 is geboren: Siem, zoon van Inge en Frank Timmermans-Teeuwen. Aan de gelukkige ouders en hun familie Hartelijk Gefeliciteerd. Het felicitatieadres is: Kappert 12, 6086 PA NEER.

 

Paasmaandag 17 april 2006. In de rubriek "Eekhoorn" zijn vijf nieuwe foto's geplaatst. Wim Peters heeft ze vanuit een extra gemaakte uitkijkpost genomen. Best de moeite waard om even te gaan kijken. 

 

Paasmaandag 17 april 2006. Met Pasen mogen de kinderen eieren rapen en of dat nu chocolade eieren of gewone eieren zijn, met uienschalen geverfde of dat moeder dat met koffiedras doet of deed en ook nog, of de klokken ze gebracht hebben of de Paashaas, ik weet zeker dat het heerlijke ervan altijd in herinnering blijft of zal blijven. Daarom gaat foto 1294 van "Zomaar un foto" van vandaag over eieren.

 

Paaszondag 16 april 2006. Alle bezoekers aan mijn site wens ik een Vrolijk Paasfeest en ik hoop voor hen, dat het spreekwoord dat ik bij foto 1293 van "Zomaar un foto" van vandaag heb geplaatst voor iedereen zal uitkomen. Want zo is het nu eenmaal: als de politie goed weer heeft, dan hebben wij het ook!

 

Zaterdag 15 april 2006. In het bericht van het overlijden van Mevrouw Thera Jansen heb ik beloofd, daar nog op terug te komen. Door een fout/vergissing bij de krant kom ik er op verzoek van haar zoon Ruud uitgebreid op terug. Ik heb er een nieuwe rubriek voor gemaakt. Onder "Overlijden" staat een foto van haar en de gegevens over het afscheid. Als blijkt dat er in de toekomst behoefte is aan deze rubriek, kan die blijven bestaan. 

 

Zaterdag 15 april 2006. Met foto 1292 van "Zomaar un foto" laat ik weer een stukje van de gerenoveerde Bergerstraat zien. Denkelijk doe ik daar verschillende mensen een plezier mee?

 

Vrijdag 14 april 2006. Binnenkort hebben wij in Neer een 95 jarige. Ga snel kijken onder "Jarig" en vergeet zijn kaartje niet!

 

Vrijdag 14 april 2006. Het volgende bericht binnen gekregen tot plaatsing. Mede omdat ons dorp in de toekomst tot de grote gemeente "Leudal" zal gaan behoren, wil ik het mijn kijkers (zeker die ver weg wonen) niet onthouden.

Sinds deze week zijn de radio- en tv-programma's van Omroep Leudal ook te volgen via onze website www.omroepleudal.nl (kijk maar eens bij het rechtermenu). Jouw website wordt door veel mensen die oorspronkelijk in deze regio zijn geboren, bekeken. Wellicht is het plezierig voor die mensen om via jou website onze website te ontvangen en zodoende een beetje contact te houden met hun geboortegrond. Klik op de link en zet hem ook direct bij de favorieten.

 

Vrijdag 14 april 2006. Letten jullie even op? De twee van Roij's op foto 1290 staan met naam verkeerd. De eerste naast Gerrit van Ratingen is Tjeu en de andere is Leo. Dit vooral voor hen die de foto hebben overgenomen. De tekst bij de foto is al verbeterd.

 

Vrijdag 14 april 2006. Bericht binnengekregen, dat eergisteren in het verzorgingshuis Hornerheide onze oud dorpsgenote Mevrouw Woutera Johanna Jansen-Lebrechthausen weduwe van Toon Jansen op 77 jarige leeftijd is overleden. Voor de duidelijkheid: de familie heeft op verschillende locaties in Neer gewoond, o.a. ook op Kinkhoven, in het huis dat de Gezusters Geenen hebben gebouwd. Aan haar kinderen en familie: Onze Oprechte Deelneming. Aansluitend bericht volgt nog! 

 

Vrijdag 14 april 2006. Met foto 1291 van "Zomaar un foto" kan ik de buurt Hanssum van harte feliciteren met de opknapbeurt dat hun daar al door de eeuwen heen staande veldkruis heeft gekregen. Werkelijk: PRACHTIG! 

 

Donderdag 13 april 2006. Nummer 1290 van "Zomaar un foto" van vandaag, is een foto uit de oude ambachttijd. Uit de tijd dat in Neer veel timmerwerkplaatsen waren en dus ook veel timmerlieden. Zoals de meeste onder jullie zullen weten ben ik in een café geboren en heb ik zelf ook nog 35 jaar dat café gerund. Op 19 maart is het jaarlijkse St.Jozeffeest. Dat was in het begin van mijn cafétijd een van de beste dagen, wat de klandizie aanging. Dan werd des morgens een H.Mis opgedragen voor de patroonheilige en na die H.Mis kwamen al die timmermannen er eentje (?) drinken en dan hoef ik niet te vertellen waar dat op uitdraaide! Heel langzaam is dat gebruik van jaar tot jaar minder geworden, tot het (ik kan gerust stellen) op niks uitliep. De grootste oorzaak was wel, dat de een na andere fabriek waar hout verwerkt werd sloot en zo minderden ook de timmermannen! Natuurlijk heeft het daar niet alleen aan gelegen, de tijd veranderde ook gestaag en de behoefte om op die manier samen te zijn, was niet meer zo'n must.

 

Woensdag 12 april 2006. Volgens mijn belofte van gistermiddag in deze rubriek, voor foto 1289 van "Zomaar un foto" een foto die ik in 1962 heb genomen. In de tekst bij die foto spreek ik op een gegeven moment over  een gedrocht. Daar bedoel ik niet het bedrijf mee, dat er in gevestigd is/was, want dat gaf en geeft nu nog aan veel Neerse mensen werk, maar het gebouw op zich! Kijk! Dat had evenveel werk gegeven, ook als het ergens anders had gelegen en dan had het gerust van oud ijzer opgetrokken mogen zijn. Maar nogmaals: niet op die plek!

 

Dinsdag 11 april 2006. Dhr. Hein van Stekelenburg schreef vandaag in het gastenboek een reactie op de foto van vandaag. Hij vond het jammer, dat ik geen tijden noem. Vind dat zelf ook jammer, maar als ik geen zuivere datums heb, wacht ik liever af of iemand anders die kan leveren. Over het algemeen valt dat hard tegen: de mens schijnt zeer vergeetachtig te zijn. Toch wil ik voor hem en misschien ook voor sommige anderen in dit geval een schatting maken. Het magazijn van Sjang Geraets aan de Steeg is in 1957 afgebrand. Dat stel ik vast aan het feit, dat onze oudste dochter (in oktober '56 geboren) in de box lag toen het gebeurde. Met het aankopen van die af te breken loods in Rotterdam, het transporteren hier na toe en het krijgen (overigens niet te begrijpen) van de vergunningen, zal toch wel een periode van drie jaren zijn verstreken? En als dat zo is, kom ik op 1960. In 1962 was ze klaar, dat is zeker, zie daarvoor foto 36 van mijn presentatie over de Neerbeek gemaakt in 1962, die op mijn uitgegeven CD staat. Zal de foto ook als "Zomaar un foto" van morgen plaatsen.

 

Dinsdag 11 april 2006. In basisschool de Kwir is afgelopen nacht weer eens ingebroken. Van meester Tjeu Scheepers komt onderstaand verslag:

L.S.

In de nacht van maandag op dinsdag is wederom ingebroken in b.s. de Kwir.

Maandagavond was de jaarvergadering van de ouderraad. Om ca. 23.20 u alarm ingeschakeld; alle deuren goed afgesloten en naar huis gegaan..

Om  7 minuten na middernacht kreeg ik van de meldkamer melding dat er inbraakalarm was. Meteen naar school gegaan. Daar om 20 minuten over 12 aangekomen. Ik zag meteen dat de voordeur open stond; helemaal geforceerd. Meteen heb ik de politie gebeld. In afwachting van de komst van de politie heb ik de zaak verkend:

 In de gemeenschapsruimte bovenbouw was detector ook afgegaan. In de gemeenschapsruimte aangekomen zag ik dat de deur van de serverruimte helemaal openstond; het licht brandde in de ze ruimte.

De deur, die ook afgesloten was; is totaal ontzet; slot en kozijn helemaal stuk. 

Meteen constateerde ik dat alle laptops die in de serverruimte lagen ontvreemd waren. Ook de beamer en twee digitale fotocamera's zijn verdwenen.

Gelukkig hebben de dieven de opbrengst van de vastenactie (ruim 2000 euro) over het hoofd gezien.

Morgenvroeg kan ik het aantal ontvreemde laptops precies in kaart brengen. Ik schat dat er een 10-12 stuks ontvreemd zijn. (ik hoop dat enkele leerkrachten de laptop mee naar huis genomen hebben.)
Politie eenheid Noord-Limburg was snel ter plaatse; zij hebben een rapport opgemaakt.

Deze inbraak vertoonde volgens de agenten heel veel overeenkomst met de inbraak onlangs in de basisschool van Grathem: ook heel gericht naar serverruimte gezocht om daar hun slag te slaan.

Verder zijn twee deuren en kozijnen zwaar beschadigd; vannacht de deuren provisorisch dichtgemaakt. Morgenvroeg meteen de aannemer inschakelen .
Morgenvroeg de zaak verder afhandelen

Tjeu Scheepers b.s. de Kwir 06 25 12 69 61 tjeuscheepers@gmail.com

 

Dinsdag 11 april 2006. Uit de krant van vandaag heb ik het bericht, dat op 9 april 2006 op 55 jarige leeftijd is overleden, onze dorpsgenoot Manfred Hennes, de man van Jeanne Geraets (Sjan van Sjeng van Jeusjes). Aan Jeanne, de kinderen en de familie Onze Oprechte Deelneming. Op 14-4-2006 zal Manfred in besloten kring gecremeerd worden. Het correspondentieadres is: Mgr.Driessenstr.123, 6043 CV ROERMOND.

 

Dinsdag 11 april 2006. Laat er jullie gedachten eens over gaan! Is foto 1288 van "Zomaar un foto" van vandaag geen beauty? Hoe ze in mijn archief terecht is gekomen, is een vraag die ik niet kan beantwoorden? Doet echter aan de schoonheid van het geheel niets af. Hoop dat jullie er ook zo over denken? 

 

Maandag 10 april 2006. Vandaag met foto 1287 van "Zomaar un foto" weer een klasse foto van de St.Jozef meisjesschool van indertijd. Zij houden a.s. zaterdag ook een reünie en ik mag er nu een foto van gaan maken. Hopelijk kan ik die a.s. zondag aan jullie laten zien. De namen die bij de foto van vandaag horen, staan op alfabet onder "Allerlei". Dus niet op volgorde. Probeer ze maar eens te plaatsen. Wie weet nog iets van de juf?

 

Zondag 9 april 2006. Het bericht binnen gekregen, dat vandaag het meisjesteam van volleybalclub Accretos, kampioen zijn geworden in hun klas: Mc 1.

Het zijn: Mariska Timmermans, Gaby Winkelmolen, Paulien Geenen, Pauline Roost, Claire Reumkes, Nicky Becks, Janine Goeden en Daisy Vossen. Dames/meisjes, trainer en bestuur: Proficiat met dat geweldig succes!  

 

Zondag 9 april 2006. Gisteren heeft een groep vrouwen een reünie gehouden. Daar laat ik jullie met foto 1286 van "Zomaar un foto" een foto van zien! Het is de tegenhanger van foto 1012 die in dezelfde rubriek heeft gestaan, alleen waren ze op die foto een ietsje jonger, ik schat zoiets van een jaar of vijftig jonger.

 

Zaterdag 8 april 2006. Vanmorgen vroeg is in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond geboren: Jamie. Ze is de dochter van onze buren Pascal en Sabine Silvrants-Houben en het zusje van Joey. Aan de hele familie: Hartelijk Gefeliciteerd. Het adres is: Kwir 21, 6086 BJ NEER.

 

Zaterdag 8 april 2006. Foto 1285 van "Zomaar un foto" is nog niet zo oud, maar toch al weer een stukje nostalgie. Wel een mooi vergezicht!

 

Vrijdag 7 april 2006. Met foto 1284 van "Zomaar un foto" kan ik jullie nog weer eens een mooie klassefoto laten zien. Hopelijk komen nog meer namen binnen, als die Niek er al bij heeft gedaan. Allemaal die er vandaag en morgen nog worden doorgegeven, zet ik er nog bij. Laat jullie eens van de beste kant zien!

 

Donderdag 6 april 2006. Foto 1283 van "Zomaar un foto" is weer eens een vergezicht. Volgens mijn bescheiden mening, zeker de moeite van het bekijken waard.

 

Woensdag 5 april 2006. Op 3 april 2006 is in zijn 100-ste levensjaar, dus 99 jaar oud in Swalmen overleden, Dhr. Sjeng Cluitmans, weduwnaar van Lie Pijpers, vader van onze dorpsgenoot Piet en oud dorpsgenoot Chris. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst is a.s. zaterdag 8-4-2006 in de St.Lambertuskerk te Swalmen om 10.30 uur, waarna aansluitend de begrafenis op het kerkhof aan de Bosstraat. Het adres voor condoleances is: Douvenderweg 26, 6438 AG OIRSBEEK.

 

Woensdag 5 april 2006. Wat zou er nog mooier zijn, dan op de dag dat een moeder 90 jaar oud wordt, op die dag een foto te kunnen laten zien waar haar nakomelingen op staan? Er zullen niet niet veel dingen mooier zijn! Daarom stel ik jullie met gepaste trots foto 1282 van "Zomaar un foto" van vandaag voor. Ga maar eens kijken!

 

Dinsdag 4 april 2006. Op Hornerheide is op 2 april 2006 op 91 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Antoon Gijsberts, weduwnaar van Antje Caris. Antoon wordt op 6-4-2006 in Baexem gecremeerd. Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming. Adres voor condoleances: Bosserhoflaan 7, 6051 NE MAASBRACHT.

 

Dinsdag 4 april 2006. Voor verschillende bezoekers aan deze site heb ik vandaag een mooie foto, dat weet ik naar aanleiding van de reacties die binnen komen. Ze zal bij velen van jullie weer oude jeugdherinneringen ophalen. Ga maar eens kijken, het is foto 1281 van "Zomaar un foto".

 

Maandag 3 april 2006. Vandaag is ook de nieuwsbrief van Bakkerij Nijssen vernieuwd. Ga kijken wat deze maand de aanbiedingen zijn!

 

Maandag 3 april 2006. Foto 1280 van "Zomaar un foto" van vandaag, is een foto die uit het leven gegrepen is! Jullie hebben ze te danken aan de weerman Thijs Zeelen via L1 TV. Bedankt mannen!

 

Zondag 2 april 2006. Aansluitend bericht op het overlijden van Dhr. Sjra Hillen. De uitvaartdienst voor de overledene heeft plaats in de St.Martinus parochiekerk van Neer op vrijdag 7-4-2006 om 10.30 uur, waarna de crematie zal plaatsvinden. Het adres voor condoleances is: Maasweg 24, 6086 CB NEER.

 

Zondag 2 april 2006. Onder "Allerlei" is nog weer een reactie bij geschreven. Voor die zich in de komst van de elektriciteit verdiepen? Ga het zien!

 

Zondag 2 april 2006. Vanmorgen is in het Ouderencentrum "de Wietel" in Helden-Panningen op 88 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Dhr. Gerardus Jacobus Hillen, voor velen beter bekend als Sjráke van Hille. Hij was de weduwnaar van Mevrouw Mien Görtz. Aan de kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

 

Zondag 2 april 2006. Met foto 1279 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een nieuw straatje zien. Of wij het mooi vinden? Dat is heel iets anders, maar die er wonen? Wonen midden in het dorp en misschien nog belangrijker: zeer rustig!

 

Zaterdag 1 april 2006. Voor de Paasdagen heeft Galerie Hebben weer een prachtige expositie. Onder "Galerie Hebben" is te zien, wat er te bieden is!

 

Zaterdag 1 april 2006. Op 5 april 2006 hebben wij een 90 jarige om te feliciteren. Ga maar kijken onder "Jarig" over wie ik het heb. Leg maar vast een kaartje voor haar klaar of mail haar via haar schoondochter.

 

Zaterdag 1 april 2006. Uit de krant van vandaag. Op de Neerkant is op 31 maart 2006 op 71 jarige leeftijd overleden, Mevrouw Lies Leenders-Op het Veld, de moeder van onze dorpsgenoten Nettie en Jo Raemakers-Leenders. Wij wensen de familie veel sterkte bij dit verlies en Onze Oprechte Deelneming! De uitvaartdienst wordt gehouden op woensdag 5 april 2006 om 10.30 uur in de parochiekerk van Neerkant, waarna de begrafenis op het kerkhof zal plaatsvinden. Het adres voor condoleances is: Moostdijk 13, 5758 PV NEERKANT.

 

Zaterdag 1 april 2006. Vandaag heb ik met foto 1278 van "Zomaar un foto" een mooie groepsfoto met een verhaal voor jullie.

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.