Het nieuws van april 2005:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude!   Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

Zaterdag 30 april 2005. Met pijn in het hart moet ik jullie meedelen, dat vriend Harrie Beurskens van de Bergerstraat vanmorgen op 84-jarige leeftijd in het St.Laurentiusziekenhuis is overleden. Mevrouw Trui Beurskens-Vennekens, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht zal nog volgen.

Zaterdag 30 april 2005. Nummer 953 van vandaag is nog eens een echte "Zomaar un foto". Zoiets moet toch ook eens kunnen.

Vrijdag 29 april 2005. Zoals bij de foto van vandaag beloofd, staat op de startpage van deze site, onder de rubriek "St.Sebastianus" het totale programma van het Jubileumfeest van schutterij St.Sebastianus (Oude Schutten). Doet U zich de moeite om de vier rubrieken die onder "St.Sebastianus" staan, even te gaan lezen. Vooral de oud Neerenaren, zeker die ooit lid van deze schutterij zijn geweest, moeten even de tekst onder 'Reünie" gaan lezen. Iedereen die het prachtige Jubileumboek in zijn bezit wil krijgen, moet ook even gaan kijken en inschrijven. 

Vrijdag 29 april 2005. Foto 952 van "Zomaar un foto" is ook aan het Koningsschieten van de Oude Schutten van afgelopen zondag, geweid. Het is een foto, die verlaat is binnen gekomen.

Donderdag 28 april 2005. De rubriek "Nieuwe Koning" is vernieuwd. Van Dhr. Sjaak Niessen ontving ik enkele foto's, die hij zondag genomen had. Ik wil ze jullie niet onthouden en daarom zijn ze enkele dagen te zien onder die rubriek.

Donderdag 28 april 2005. Met foto nummer 951 van "Zomaar un foto" ga ik weer eens de "NAERSE" natuur in. Hopelijk vinden jullie, dat plaatje net zo mooi als dat ik het vond!

Woensdag 27 april 2005. Vandaag kreeg ik een recente foto van het Gouden Paar Jennen-Otten binnen. Als jullie ze graag zien? Ze staat bij de vorige foto onder "50-jaar samen". Voor hen die ze over willen nemen: ze blijft maar een paar dagen staan!

Woensdag 27 april 2005. Geboren op dinsdag 26 april 2005 in het St.Jansgasthuis te Weert: Pit Houben, de enigste staamhouder van "Kèrneel oette Kwir", zoon van Joost en Nicole Houben-Prinsen. Nicole is afkomstig van Baexen en Joost is een zoon van Jantje van Wulm van Kèrneel en Toos van Waals-Sefke. Wij wensen alle betrokkenen van Harte Proficiat met deze geboorte. Willen jullie ook feliciteren, het adres is: Veurtje 15, 6086 CH NEER.

Woensdag 27 april 2005. "Zomaar un foto" nummer 950 is een recente foto, gisteren tegen de middag genomen, die ik op verzoek plaats. Vermoedelijk zijn meer van de bezoekers aan deze site er blij mee?

Dinsdag 26 april 2005. Vandaag is er toch weer een Gouden Paar. Ga maar eens kijken onder "50-jaar samen", daar staan ze.

Dinsdag 26 april 2005. Met foto 949 van "Zomaar un foto" laat ik jullie een foto zien van fanfare "de Eendracht" tijdens een openlucht optreden. Is het de voorloper van het Openluchtconcert dat dit jaar voor de tweede maal op zo'n aparte manier op het nieuwe Kerkplein zal plaats vinden.

Maandag 25 april 2005. En ook gisteren, schoten de Oude Schutten om de Nieuwe Koning. Daar vinden jullie meer over en ook foto's onder "Nieuwe Koning".

Maandag 25 april 2005. Gisteren tijdens de Algemene vergadering van de fanfare, werd Dhr.Jo Waegemans onderscheiden. Enkele foto's en het bericht vinden jullie onder "Gouden Jubilaris".

Maandag 25 april 2005. De giettijd van de vissen is al begonnen of zal nu niet lang meer op zich laten wachten. Zo gauw de warmte van de lente in het land komt, is het de tijd! Wat was dat vroeger zo rond 1935, voor ons kinderen een belevenis. Als de sluizen bij "Friedesse" dan dicht gingen, kon men overal, pootje badend met de handen vissen vangen. Daar hoor en zie je nu niets meer van, wat ook maar goed is! Toen ik gisteren over de brug aan "Dieker" kwam, viel mij dat wel nog eens in en maakte ik een foto van de vistrappen, die ik vandaag met foto 948 van "Zomaar un foto" aan jullie laat zien!

Zondag 24 april 2005. Met foto 947 van "Zomaar un foto" gaan we nog maar eens terug naar de kleuterschool. Het is maar een klein groepje, maar wie is het allemaal?

Zaterdag 23 april 2005. Van het kerkbestuur kreeg ik een bericht over werkzaamheden aan onze St.Martinuskerk. In grote trekken volgt het hieronder:

De komende twee weken (tenminste bij goed weer) wordt het houtwerk aan de buitenkant van de Kerk  onder handen genomen door schilder v.d. Beuken uit Roggel. Ook komen de luiken boven de gewelven aan de beurt. Voor de sponsors van onze Kerk is dan te zien, dat er in het kader van het tienjarigonderhoudsbudget ook daadwerkelijk wat gebeurt met de gelden die daarvoor ter beschikking staan!

Zaterdag 23 april 2005. Vandaag zijn gehuwd Marion Wijers en Koos Gielens. Vanaf deze plaats een van Harte Proficiat. Hun woonadres blijft: Meidoornlaan 15, 6086 EB NEER.

Zaterdag 23 april 2005. Dat de bezoekers aan deze site hoe langer hoe meer gaan meedenken merk ik praktisch alle dagen, nu was het Bianca Caris die mij een foto zond om te plaatsen. Zij had de vooruitgang van de werkzaamheden aan de oude H.Hartschool gefotografeerd. Met foto 946 van "Zomaar un foto" laat ik ze weer aan jullie zien.

Vrijdag 22 april 2005. Vandaag is voor de eerste maal in de geschiedenis, in onze Wittekapel aan de Leudalweg een Burgerlijk Huwelijk gesloten. De gelukkigen die zich het jawoord gaven waren, onze dorpsgenoten: Tiny Teeuwen en Jo Slangen, die ook aan die Leudalweg wonen. Vanaf deze plaats wensen wij jullie veel geluk in het verdere leven.

Vrijdag 22 april 2005. Er was al reactie op de schriftjes. Jan Verheijden van Brumholt  heeft het al terug en Wiel Derikx zei mij gisteravond, dat hij die Willy zou moeten zijn.

Vrijdag 22 april 2005. Van John Nijssen, zoon van Huub van Halfers, kreeg ik een verzoek tot plaatsing binnen. Het bericht is op de startpage onder "John Nijssen" geplaatst. Ga maar eens kijken wat hij jullie te vertellen heeft.

Vrijdag 22 april 2005. Foto 945 van "Zomaar un foto" laat jullie mee genieten van een oude motor. Vermoedelijk hebben ze zomaar een toertje gemaakt, tenminste als ik die hei voor op het voertuig zie? Mijn excuus voor het late omzetten van de foto, ik rilde gisteravond van de koorts. Gelukkig gaat het vanmorgen weer!

Donderdag 21 april 2005. Fred, een trouwe kijker naar deze site, vroeg of ik een bericht zou willen plaatsen. Dat bericht staat echter al op deze (met nog heel veel anderen) site. Voor hen die veel op de weg liggen, de moeite waard om ze allemaal te lezen. Ga naar "Linken", daar onder vindt U 'Waar staan de files in Limburg', maak open door er op te klikken en maak dan 'Waar wordt de komende maanden gewerkt' ook open. Rechts op de tekening ziet U, N271 en N273 staan, daar tussenin staat een soort informatieteken, klik daar ook op en lezen maar! Dat gedeelte gaat Neer aan!

Donderdag 21 april 2005. Vandaag met foto 944 van "Zomaar un foto" het Gouden Paar van gisteren met kinderen en kleinkinderen. Het moet je als ouders echt goed doen, als de hele bups er is om je te komen afhalen.

Woensdag 20 april 2005. Het was mij al eens eerder gevraagd? Waarom heb jij geen "Gastenboek"? Met de hulp van Joost is het vandaag een aangemaakt. Dat gastenboek heeft meerdere functies, of beter gezegd: het kan bijna overal voor gebruikt worden. Dan moeten we het wel netjes houden, beledigende en/of berichten met smerige vieze taal, zal ik zo snel mogelijk verwijderen. Voor de rest is bijna alles mogelijk. Dat kunnen jullie aan het bericht, dat ik zelf vandaag als proef heb geplaatst, al zien. Die cahiers zijn in de H.Hartschool achter de lambrisering terug gevonden. Kent U iemand van de oorspronkelijke eigenaren en denkt U, dat die zelf niet naar deze site kijkt, dan mag U die gerust waarschuwen. Ze blijven een poosje ter beschikking!

Woensdag 20 april 2005. Vandaag heb ik voor de liefhebber weer eens een mooie puzzel. In de loop der jaren zijn er in Manresa te Venlo veel retraites gehouden. Ga naar foto 943 van "Zomaar un foto" en probeer de "NAERSE" mannen, er maar eens uit te halen? Het is moeilijk, omdat er ook van andere plaatsen op staan.

Dinsdag 19 april 2005. Het "Huiskamerproject" bestaat 20 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd gisteren een feestvergadering georganiseerd in "Spuitjeshof". Ik was er bij en laat jullie vandaag met foto 942 van "Zomaar un foto", één van de foto's zien, die ik maakte!

Maandag 18 april 2005. Vandaag de eerste foto in een nieuwe rubriek gezet. De rubriek heet "50 jaar samen" en daar plaats ik op verzoek 40 en 50-jarige bruiloften in. Ga maar eens kijken, wie er als eerste instaan?

Maandag 18 april 2005. Nadere gegevens over de uitvaart van Dhr.Cor Claessen op het overlijdensbericht van 16-4-2005. De plechtige uitvaartdienst zal plaats vinden op woensdag 20-4-2005 om 13.30 uur in de St.Wllibrorduskerk te Stramproy waarna aansluitend de crematie volgt in crematorium Midden-Limburg te Baexem. Het adres voor condoleances is: Mariastr.38, 6039 AX Stramproy.

Maandag 18 april 2005. Vandaag gaat foto nummer 941 van "Zomaar un foto" de wereld in. Wat is het goed dat fotografie indertijd is uitgevonden, anders zou ik jullie nooit, zulk een tafereel hebben kunnen laten zien. 

Zondag 17 april 2005. Vrijdagavond 15-4-2005 hielden de van "Naer" afkomstige meisjes van de lichting 1961/1962 met een leraar van de 3-de klas van de St.Jozefschool, een reünie. Ik was in de gelegenheid een groepsfoto te maken, die ik vandaag met foto 940 van "Zomaar un foto", aan jullie mag laten zien.

Zaterdag 16 april 2005. Onze oud dorpsgenoot Cornelis Claessen (Cor van Klaasse-Sefke), echtgenoot van de ook oud Neerse Odilia Dorssers (Diel van Dorsers-Sjang), is vrijdag 15-4-2005 op 73-jarige leeftijd overleden. Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

Zaterdag 16 april 2005. Met foto 939 van "Zomaar un foto" ga ik terug naar het indertijd georganiseerde "Beekspringen". De moeite waard om te bekijken!

Vrijdag 15 april 2005. Vandaag heb ik op verzoek in de rubriek "Jarig", iemand die binnenkort 94-jaar wordt, mogen plaatsen. Ga maar eens kijken wie hier bij ons in Neer, nu weer tot de heel sterken behoort!

Vrijdag 15 april 2005. Nummer 938 van "Zomaar un foto" is ook weer een groepsfoto die het bekijken waard is. Persoonlijk zegt het mij nu nog steeds veel, hoe gastvrij de mensen in die tijd waren. Wij zijn met een grote groep in Weert geëvacueerd geweest, bij Carlienke in en van "Huize Caritas" op de Biest. Dat was ook (zij met haar twee zonen) zo'n geweldig gezin. 

Donderdag 14 april 2005. Met foto nummer 937 van "Zomaar un foto" ga ik weer een hele tijd terug in de oude tijd. Het is een foto van een groep jonge meisjes van zo'n 20 jaar oud. Jammer, verschillende van hen hebben dit leven al verlaten. Daarom is het ook zo belangrijk, dat eens genoteerd wordt, wie het allemaal zijn. Wie van de nog levende zet er zich eens achter?

Woensdag 13 april 2005. Met nummer 936 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een stukje oud "Naer" (of zo oud is het toch ook weer niet) zien. Ondanks dat alles drastisch verandert is, kunnen jonge mensen, ook als ze nog niet zo lang over deze aardbol lopen, aan de woning links en de kerk die centraal staat zien, waar we zijn!

Dinsdag 12 april 2005. Vandaag met foto 935 van "Zomaar un foto" heb ik inderdaad een foto, die zeker in deze rubriek thuishoort. Het is echt: "Zomaar un foto"!

Maandag 11 april 2005. Vanmiddag een mail binnengekregen van Dhr. Jan Strous, die ik jullie hieronder laat lezen. Daaruit blijkt dat de luchtfoto's die ik afgelopen dagen heb geplaatst uit een hele serie natuurfoto's komen, waar ik misschien geen recht op had om die te plaatsen. Als ik aan iemand plaatsingsrecht zou hebben moeten vragen? Dan alsnog bij deze! De gehele serie staat op de "Naer.Middenlimburg" site. Die ze in totaal wil zien, ga eens kijken op die site! Begin dan maar met de "Kwir". Daar staat een hele serie foto's van mijn hand, die ook de moeite waard zijn en even verder de "Neerbeek". Die is trouwens ook op mijn site te vinden. Allemaal foto's van mij!

Hoi Piet,
Al enkele dagen zie ik luchtfoto's die me bekend voorkomen, deze staan ook op mijn website, destijds geplaatst met toestemming van Akkoord '90, de opvolger van Alternatief Neer. De fotoserie is in opdracht van Alternatief Neer gemaakt in ong. 1985 door Jan Wilms en Sjaak Driessen, in het kader van "Behoud kleine landschapselementen".
Wellicht dat dit toch even vermeld kan worden, daar ik hier mogelijk anders "scheef op aangekeken wordt", heb destijds alleen toestemming gevraagd voor mijn website.
Bovendien zijn het foto's uit een hele serie, die in zijn geheel op mijn website is te zien.
( http://www.naer.middenlimburg.net   onder rubriek Natuur )
Met vriendelijke groet,
Jan Strous

Maandag 11 april 2005. Met nummer 934 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een vervolg van de foto van gisteren zien. Persoonlijk vind ik het een mooie luchtfoto, waar weer veel op te zien is. Wel de tijd nemen om ze goed te bekijken! Voor de goede opmerker is zelfs te zien, hoe intensief de manege van "Piet van Pietjes" in die tijd gebruikt werd!

Zondag 10 april 2005. Met "Zomaar un foto" nummer 933 van vandaag laat ik jullie een foto zien, met daarop een stukje oud dorp. Het is het onderste gedeelte van de Hoogstraat. Het is sterk! Dat is een foto, ze is geen 15 jaren geleden genomen en toch er is bijna niets meer te herkennen!

Zaterdag 9 april 2005. Op 8 april 2005 is op 72-jarige leeftijd, vijf dagen voor zijn verjaardag op 13 april, overleden: Sjra Keizers, echtgenoot van Bets Keizers-Kuijpers (Betsie van Kupers-Wiel). Hij zal in Baexem gecremeerd worden, na een plechtige uitvaartdienst in de parochiekerk van Neer op woensdag 13-4-2005 om 10.30 uur en een aansluitende dienst in het Evers Uitvaarthuis te Horn. Bets, kinderen, kleinkinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor jullie condoleances is: Vissebergstr.33, 6086 CS NEER.

Zaterdag 9 april 2005. Met foto nummer 932 van "Zomaar un foto" ga ik weer terug in de goede oude tijd. Met die foto kan ik jullie iets laten zien, wat in vroeger jaren heel gewoon was, maar nu zeer sporadisch voorkomt, namelijk: een eerste Heilige Mis.

Vrijdag 8 april 2005. Met "Zomaar un foto" nummer 931 van vandaag laat ik jullie een mooie luchtfoto zien. Bij het even intens bekijken van die foto, kunnen jullie bepalen waar ik gestaan heb, toen ik foto 921 ook in deze rubriek nam.  

Donderdag 7 april 2005. Op 90-jarige leeftijd is overleden: Dhr. Mathieu Steijvers, de weduwnaar van Maria Venner en vader van onze dorpsgenoot Jan Steijvers, echtgenoot van Mia van Cox-Sef. De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 9-4-2005 om 10.30 uur in de parochiekerk van Nederweert, waarna crematie in het crematorium te Baexem. Aan Jan, Mia en de hele familie Onze Oprechte Deelneming. Voor persoonlijke condoleances is het adres: Beemderhoekweg 6, 6095 NS BAEXEM.

Donderdag 7 april 2005. Met foto 930 van "Zomaar un foto" val ik weer eens terug op een plek of plekje hier ergens in "NAER". Vandaag een stuk van het Veurtje gezien vanaf het eind van de Bergerstraat.

Woensdag 6 april 2005. Geboren op 3 april 2005: Noud, zoon van Jack en Hannie Allers-Triepels. Jack is een oud Neerenaar en is een zoon van Thei en Lies Allers-Sillekens van de Dries. Aan de familie onze Hartelijke Gelukwensen. Wilt U ook feliciteren, het adres is: Arixweg 12, 6082 ND Buggenum.

Woensdag 6 april 2005. Met foto 929 van "Zomaar un foto" laat ik jullie de geslaagden van een indertijd gegeven melkcursus, zien. Probeer er eens jullie familieleden in terug te vinden, dat zal toch niet al te moeilijk zijn? 

Dinsdag 5 april 2005. Op 79-jarige leeftijd is op 3-4-2005 overleden, Dhr. Piet Hendriks de schoonvader en vader van Dré en Ria Metsemakers-Hendriks, dorpsgenoten van ons. (Dré is een zoon van Gielke van Speerkès-Pieèr). De uitvaartdienst is in de parochiekerk van Roggel op donderdag 7-4-2005 om 10.30 uur, waarna de begrafenis op het kerkhof aldaar. Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. Het condoleanceadres is: Klaproosstr.40, 6088 AZ ROGGEL.

Dinsdag 5 april 2005. Met foto 928 van "Zomaar un foto" val ik weer eens terug op een plek of plekje hier ergens in "NAER". Vandaag een stukje Bergerstraat met de bocht aan "Segraad".

Maandag 4 april 2005. Nader bericht i.v.m. het overlijden van Eugéne Klaessen, (Sjaen van Kappers-Teuèn). De uitvaartdienst wordt in de St.Martinus parochiekerk van Neer gehouden op woensdag 6-4-2005 om 10.30 uur, waarna aansluitend de dienst voorafgaande aan de crematie zal plaatsvinden in het uitvaarthuis van Evers te Horn. Condoleanceadres: Visseberg 29, 6086 CS NEER.

Maandag 4 april 2005. Gisteren na de Hoogmis werd onze dorpsgenoot Jan Simons door Pastoor Naus onderscheiden met de Pauselijke onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice". Ik was in de gelegenheid er enkele foto's te nemen en met foto 927 van "Zomaar un foto" laat ik er een van aan jullie zien! 

Zondag 3 april 2005. Gisteravond vond in het gemeenschapshuis "In d'n Haammaeker" een "Lenteconcert" plaats. Het was georganiseerd door Neerse muziekverenigingen en achtereenvolgend traden op: mannenkoor Maas- en Neergalm; drumband van de Schutterij St.Sebastianus; gemengd koor 'Vocante' en fanfare 'De Eendracht'. Voor een bomvolle zaal brachten deze vier verenigingen een keur van muziekwerken, wat dacht U van 26 gevarieerde nummers. Het concert duurde van 20.00 tot 23.00 uur en eerlijk is eerlijk, ik heb mij geen seconde verveeld. Zelden is in Neer zo'n mooi boeiend concert gegeven. Ga zo door! 

Zondag 3 april 2005. Vandaag met foto 926 van "Zomaar un foto" een bewijs, dat we echt lente hebben. Hebt U ook al zo iets moois gezien?

Zaterdag 2 april 2005. Zeer laat bereikte mij het bericht, dat een van onze dorpsgenoten, vandaag de leeftijd van de zeer sterken heeft bereikt. Ga maar eens snel kijken in de rubriek "Jarig" en wens haar alsnog geluk! 

Zaterdag 2 april 2005. Vanavond in de H.Mis werd ons medegedeeld dat vandaag op 77-jarige leeftijd is overleden: Dhr. Sjaen Klaessen echtgenoot van Mia Klaessen-Verheijden. De uitvaartdienst is woensdag 6 april 2005. Nader bericht volgt nog. Mia, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.

Zaterdag 2 april 2005. Voor de foto van vandaag, nummer 925 van "Zomaar un foto" ben ik er gisteren weer eens op uitgetrokken. De Wittekapel wordt niet zo dikwijls van die zijde genomen. Leek mij toch ook eens mooi!

Vrijdag 1 april 2005. Op de startpage van deze site heb ik in verband met de ruimte, enkele veranderingen moeten doorvoeren. Zo zijn verschillende linken, die nog op de startpage van deze site stonden onder "Linken" ondergebracht. Voor de goede orde: "geen linken zijn verwijdert", ze zijn allen daar terug te vinden. "Bevers in het Leudal" is verhuisd naar mijn "bewaarplaats". Daarvoor in de plaats komt een artikel over "Vleermuizen", ook te vinden in de rubriek "Linken". Nog even dit: de "bewaarplaats" is niet rechtstreeks voor de bezoekers aan deze site te bereiken. Als iemand daar nog iets uit wil zien, moet hij dit aan mij vragen.

Vrijdag 1 april 2005. In Helden-Panningen is op 91-jarige leeftijd plotseling overleden Dhr. Henk Peeters, weduwnaar van Truus Peeters-Slijpen. Vier van hun negen kinderen hebben in ons "Naer" hun toekomst gevonden. De uitvaartdienst, waarna begrafenis op het kerkhof Heiderust te Panningen, heeft plaats op dinsdag 5 april 2005 om 10.30 uur in de parochiekerk te Panningen. Aan kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming. Het adres voor jullie condoleances is: Ringovenstraat 28, 5981 AL Panningen.

Vrijdag 1 april 2005. Vandaag met foto 924 van "Zomaar un foto" blijf ik nog eens bij de mysterieborden. Dit is een van die borden, dat geschonken is door een weduwe. Het bewijst dat er ook weduwen waren, die goed in de slappe was zaten!

of per telefoon 0475-591317 of 06 25 434373. 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl
 Terug.