Het nieuws van april 2003:
Woensdag 30 april 2003.
Via de krant vernam ik, dat Dhr. Hugo Levels, Ulensvaaren 47, 6086 GC Neer, gisteren ook Koninklijk onderscheiden is. Jammer dat ik dat gisteren niet geweten heb. Hugo alsnog hartelijk gefeliciteerd.

Foto nr.254 van "Zomaar un foto" is op dezelfde lokatie genomen als 252 en 253, maar dan van de andere kant uit.

Dinsdag 29 april 2003.
Vanmorgen is onze dorpsgenoot Dhr. Dré Dirkx (van Piete-Wùlm van Hanssum) Koninklijk onderscheiden, voor zijn vele verdiensten voor de gemeenschap. Dré ik denk dat ik voor  zeer velen spreek, als ik je van hieruit hartelijk feliciteer. Zou U persoonlijk willen gelukwensen, zijn adres is: Winterstr.17, 6086 ED Neer. Tel.0475.592376.
Er zijn enkele foto's gemaakt, wilt U ze zien? Ga naar "Fotogalerie" het rijtje af omlaag, klik op de goede regel en U komt ze te zien.

Vandaag in "Zomaar un foto" nr.253 laat ik jullie de bocht in de weg achter op Hanssum, zoals het gisteren was, zien.

Maandag 28 april 2003.
Vandaag in "Zomaar un foto" nr.252 laat ik jullie de bocht in de weg achter op Hanssum, in vroeger tijden zien.

Zondag 27 april 2003.
Wederom een groot succes voor onze beugelclub "Onder Ons". In het Belgische Bree werd vandaag de finale om de Bondsbeker verspeeld. De eerste partij van Piet van Herten ging verloren. Daarom vind ik het voor de jonge invaller, Onno van Knippenberg een grote prestatie, dat hij de tweede partij tot een goed einde bracht. Of toen de zenuwen helemaal weg waren, weet ik natuurlijk niet, maar de drie volgende partijen waren allemaal voor Neer. De laatste partij had daarna geen invloed meer, die ging nog verloren, maar Neer had aan die 4-2 genoeg om de beker mee naar huis te nemen. Mannen wat ben ik trots op jullie en ik denk met mij heel Neer. Nog een extra mededeling: de T.V.-zender TVtotaal heeft opnames gemaakt, die a.s. maandagavond (dus morgen) worden uitgezonden.
Een foto van het team kunt U zien, helemaal onderaan bij "Beugelen".

Vandaag in "Zomaar un foto" nr.251 laat ik jullie de voet van onze kerktoren zien, zoals die zo rond 1950 er uit zag.

Zaterdag 26 april 2003.
Op dezelfde dag van het overlijden van Né 25-4-2003, is in dezelfde familie ook een nieuwe stamhouder geboren. Bij Eugène Theelen (Eutje van Ben van Sjaen) en Lucie Kuijpers (Lucie van Tjeu van Leuve) is een zoon Siep geboren. Eutje en Lucie en wederzijdse familie, hartelijk gefeliciteerd met deze aanwinst. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Sloes 6, 6086 PN Neer.

Gisteren is op 72-jarige leeftijd overleden, René Evers (Né van Hoondere-Doar) uit Swalmen, echtgenoot van onze oud dorpsgenote Mien Theelen (Mien van Sjaen). Hij overleed in het ziekenhuis van Roermond. Op vrijdag 2 mei 2003 is om 10.30 uur in de St.Lambertus parochiekerk van Swalmen een plechtige uitvaartdienst waarna begrafenis op het kerkhof aldaar. Mien, kinderen en familie Onze Oprechte Deelneming.
Wilt U ook condoleren, het adres is: Kerkpad 14, 6071 KE Swalmen.

Vandaag gaat met "Zomaar een foto" nr.250 ook de 250-ste foto de lucht in. Wat gaat dat snel. Ik laat jullie (naar dat ik hoop) genieten van een oude kadasterkaart. Wie zou mij kunnen vertellen van welk jaar die is?

Vrijdag 25 april 2003.
Wie wil er een mooie foto van spelende kinderen op het oude Kinkhoven zien? U wordt op Uw wensen bediend, ze staat onder "Zomaar un foto" nr.249.

Donderdag 24 april 2003.
Maandag 21-4-03 is Mietje Mingers, vanne Veljdwachter tot de leeftijd van de sterken (80 jaar) toegetreden. Dat werd mij vandaag pas toegespeeld. Vanaf deze plek een van harte proficiat. Zou U haar ook nog willen feliciteren, ik weet zeker dat ze er zeer blij mee is, haar adres is: Kruisstr.10, 6086 AR Neer.

"Zomaar un foto" nr.248 laat jullie een "vaan" van de Oude Schutten zien. Probeer eens alles wat er op te zien is, een plaats te geven en laat Uw bevinding aan mij toekomen. Ik ben nieuwsgierig naar al die meningen!

Woensdag 23 april 2003.
Afgelopen nacht is op 82-jarige leeftijd ook nog overleden Dhr.Harrie Keijzers weduwnaar van onze oud dorpsgenote Truus Timmermans (Truus van Meister Sjeng oette Gaot). Verdere gegevens ontbreken alsnog. Aan de familie Onze Oprechte Deelneming.

In Weert is op 70-jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot van de Vlaas (later Boerderijweg) Tjeu Tillemans, echtgenoot van Lies Damen. Hij overleed op 21 april 2003 en wordt in besloten kring gecremeerd. Vanaf deze plaats aan Lies en de familie onze Oprechte Deelneming. Wilt U ook condoleren, het adres is: Familie Uiterwijk-Tillemans, Piet Heinstr.14, 6004 CL Weert.

Op mijn beginpage staat een vierkant blokje, als men daar op klikt kan men zien, hoeveel bezoekers er op mijn site komen. Toen ik er zelf vandaag naar keek, zag ik dat er in een goed jaar (13 maanden), meer dan 40000 bezoekers zijn geweest. Daar wil ik jullie toch even hartelijk voor bedanken.

"Zomaar un foto" nr.247 van vandaag, gaat over een klein dierenparkje dat wij hier, dank zij de familie Cuijpers, in de Kwir hebben. Ik zal verder niets verraden, ga maar kijken!

Dinsdag 22 april 2003.
Op de Reuver is vanmorgen op 75-jarige leeftijd overleden: Frans Verhaegh (zijn grootvader is van Neer naar Reuver getrokken), echtgenoot van Ida Vestjens, wat een dochter van Bèkker-Deuèr uit Naer is. Zaterdag zal op de Reuver om 13.00 uur een plechtige uitvaartdienst zijn, waarna Frans in Blerick gecremeerd zal worden.

Foto nr.246 van "Zomaar un foto" van vandaag, is een van mijn slechtste foto's die ik ooit gemaakt heb. Ze is gemaakt van een beeld van de T.V. Is er iemand die mij kan vertellen welk diafragma en sluitertijd men voor zo'n foto moet gebruiken, hij of zij zou er mij mee kunnen plezieren.

Maandag 21 april 2003. Tweede Paasdag.
Vanavond een mail van Bert Meily uit Leiderdorp ontvangen. Moest die mij er op atenderen, dat de Napoleonsweg ook nog Noewewaeg genoemd werd. Van hier uit de buurt is dat wel niemand opgevallen en ik zelf was het vergeten. Toen ik het in zijn mail zag staan, viel het mij direct in. Bert bedankt.

Deze week ontving ik een foto van de nog in leven zijnde kinderen van het gezin Derikx-Vaes, die in 1953 naar Canada geëmigreerd zijn. Het is echt de moeite waard, om te gaan kijken naar foto nr.245 van "Zomaar un foto".

Zondag 20 april 2003. Pasen.
En ja hoor! Als achtergrond bij het weerbericht van vandaag gebruikt Thijs Seelen van L1, een foto uit mijn collectie, hierop zijn de kinderen in 1962 eieren aan het rapen.

Ik wens, ook namens mijn vrouw, al mijn kijkers een vrolijk Paasfeest en nog heel lang kijkgenot op deze site. Dat de site steeds meer en intensiver bekeken wordt bewijst het volgende. Gisterenmiddag kreeg ik van L1-televisie een telefoontje: of ze een van mijn foto's bij het weerbericht als achtergrond mochten gebruiken. Van mij mocht het en ik ben benieuwd welke ze gebruiken?

Vanaf vandaag, zal ook nog de foto van "Zomaar un foto" van de laatste drie dagen, te zien zijn. Klik op de datum boven de dagelijkse foto en de foto van die dag zal naar voren komen. Dit op verzoek van kijkers, die schijnbaar niet alle dagen kunnen kijken.

Foto nr.244 van "Zomaar un foto" is de Heldenseweg op zondag 13 april 2003.

Zaterdag 19 april 2003.
Foto nr.243 van "Zomaar un foto" is een recente foto van een mooie oude auto. Wat zouden veel liefhebbers daar graag de eigenaar van zijn.

Vrijdag 18 april 2003.
Foto nr.242 van "Zomaar un foto" is een foto van een naaiklasje bij de zusters in het St.Jozefklooster te Neer, die in 1948 is genomen. Willen de dames zo van omstreeks 1934 geboren, eens goed naar deze foto kijken en controleren of de namen kloppen? Als je iets ziet wat niet klopt, laat dan s.v.p. iets horen! Bij voorbaat dank.

Donderdag 17 april 2003.
Ook nog foto's genomen aan de Engelmanstraat en ook via de provider Brinkster geplaats onder "Engelmanstraat" Deze provider kan echter maar een bepaald aantal verkeer per dag laten en meldde mij dan ook al snel: na twaalf uur weer te bereiken en dan moet men ook nog met tijdverschil rekening houden. Die de foto's dus graag ziet, moet maar eens af en toe proberen.

Vanmiddag aan de nieuwe school "de Kwir" weer eens foto's genomen. Zes er van heb ik geplaatst. Ze staan? Op de beginpage onder de rubriek "School" en dan op pagina 3 onderaan. Even geduld met inladen!

Onze oud dorpsgenoot Huub Naus vanne Riekswaeg, zond mij een foto van een schilderstuk van zijn hand. Vandaag laat ik dat aan jullie zien onder de rubriek "Zomaar un foto" en dan foto nr.241. Met zulke schilderstukken laat hij ons zien, dat hij met zijn gedachten nog dikwijls in Neer is.

Woensdag 16 april 2003.
Vandaag kan ik jullie in "Zomaar un foto" nr.240 een foto laten zien met twee oude vrachwagens er op. Echt iets voor de liefhebbers!

Dinsdag 15 april 2003.
Dan is het nu zover, de vogelpest ook in Neer. Vannacht om 2.00 uur zijn ze begonnen met het ruimen van de ruim 310000 legkippen bij Sjaak Hendrix in de Hoven. Een grote slag voor dit bedrijf, vooral ook omdat hun andere bedrijven in Ospel en nog op meer plaatsen ook getroffen zijn. Sjaak en familie sterkte in deze moeilijke tijd.

Vandaag in foto nr.239 van "Zomaar un foto" een foto, die tenminste bij mij, mooie herinneringen oproept.

Maandag 14 april 2003.
Foto nr.238 van "Zomaar un foto" gaat nog eens over, hoe vroeger de varkens geslacht werden. Weet U het nog?

Zondag 13 april 2003.
Vandaag een link gemaakt naar de uitslagen van het NTO-biljarten. Te vinden onder "Linken" en onder "Biljarten".

Wederom groot succes voor het eerste team van beugelclub "Onder Ons". Gisteren moesten de kampioenen van Zuid tegen de kampioenen van Noord op de baan van de vereniging Olland strijden om het Nederlands kampioenschap. Onze vereniging had nog twee teams in de strijd, namenlijk Neer 1 en Neer 4. Neer 4 moest tegen een team van de Knippers en een van Best, opnemen. Ze konden het jammer genoeg niet waarmaken. Hier werden de Knippers Nederlands Kampioen.
Neer 1 moest het opnemen tegen Helden 1. Neer had een slechte start en kwam met 3-0 achter. De drie volgende spelers (Roel Theelen; Dré Breukers en Piet van Herten) lieten zich niet beïnvloeden en trokken het weer recht 3-3. Dan moet er een beslissingspartij gespeeld worden. Helden vaardigde hun grote troef Johan Verrest af, Neer liet Dré Breukers, de man met de minste zenuwen, spelen. In deze partij liet Dré zien, dat het een koele kikker is, hij versloeg Johan in een spannende partij met 30-26. Neer 1 Nederlands Kampioen.
Voor een foto van de kampoenen met hun tegenstanders, zie onder "Beugelen".
Vandaag zou de finale om de Bondsbeker gespeeld worden, daar zat Neer 1 ook nog in. Deze is afgelast omdat gisteren een bondsbestuurder Dhr. Jos Kersten uit Ell tijdens het leiden van een partij in de Eerste klasse, onwel is geworden. Vanaf deze plek wensen wij hem een van harte beterschap.
Houdt U zaterdag 3 mei 2003 alvast vrij, om op een gezellige receptie, al deze kampioenschappen met ons te vieren? U bent daar van harte welkom!

Vandaag ben ik laat met het omzetten van de foto. Wij zijn, An en ik zelf, met Maas-en Neergalm naar de Reuver geweest. Daar werd met nog drie andere koren een fantastisch mooi concert gegeven. Limburg mag trots zijn op hun mannenkoren.
De 237-ste foto van "Zomaar un foto" is een vrienden groepje van Neerse jongens. Ga maar eens kijken welke dat jullie kennen.

Zaterdag 12 april 2003.
Laat foto nr.236 van "Zomaar un foto" maar weer eens een verrassing zijn.

Vrijdag 11 april 2003.
Er is mij gevraagd, onderstaand bericht te plaatsen. Omdat het voor zo'n goed doel is, wil ik aan dat verzoek voldoen.
Grote dienstenveiling ten bate van de aktie Friedesse molens voor Ghana
Op zondag 13 april zal er in Neer een grote dienstenveiling plaats vinden waarvan de opbrengst bestemd is voor maïs-molens in Ghana.
Deze maïs-molens zijn voor de plaatselijke bevolking in de kleinere dorpen van Ghana van levensbelang. Nu moeten de vrouwen soms tientallen kilometers met hun producten slepen om die elders gemalen te krijgen. Deze producten, die het basisvoedsel vormen van iedere dag, zijn maïs en cassave. Zo'n molen kost 2000 euro per stuk en we willen proberen tenminste 4 tot 5 molens bijeen te brengen. De akties die tot nu toe gehouden zijn hebben ruim 2000 euro opgebracht.
De leden van de Stichting Friedesse Molen hebben de afgelopen weken een keur van diensten weten te verzamelen. Enkele voorbeelden: Ontbijt op bed voor 2 personen; Huifkartocht voor 12 personen; Toertocht in een old-timer; Een halve dag het gebruik van een graafmachine; Een halve dag tuinonderhoud;
Een halve dag het gebruik van een aanhangwagen; Een halve dag klussen; enz enz
Kom 13 april om 16.00 uur naar de Haammaeker aan de Hoogstraat in Neer om deze unieke veiling bij te wonen. U zult er geen spijt van hebben en de mensen in Ghana zullen u dankbaar zijn.
U kunt ook een gift storten op reknr. 12.34.47.305

Gisteren heb ik een stuk of zes foto's gemaakt van het werk in de Engelmanstraat. In foto nr.235 van "Zomaar un foto" van vandaag plaats ik er een, van de rest zijn er drie geplaatst onder de rubriek "Engelmanstraat" op mijn startpage. Ik hoop dat U zich een gedacht kunt vormen, hoe het gaat worden.

Donderdag 10 april 2003.
In Boxmeer is op 7 april 2003 op 92-jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenote: zuster Baptista met de eigennaam Noor (Eleonora) Peeters. Zij was 64 jaat lid van de Orde van de Zusters Penitenten van de Eenheid. Na een plechtige eucharistieviering op vrijdag 11-4-03 om 10.30 uur in de kapel van de Zusters van Julie Postel, Veerstr.49 wordt ze op het Kloosterkerkhof te Boxmeer begraven. Vanaf hier aan de familie en ook aan haar mede zusters, Onze Oprechte Deelneming. Zou U ook willen condoleren, het adres is: Zuster Joanna Bogers, Afd.Bethlehem, Veerstraat 49, 5831 JM Boxmeer.

De bakkers van Toon zo rond 1950. In 1953 kregen wij onze eerste bestelauto, een Fordson 500.  Ze zijn te zien op "Zomaar un foto" nr.234 van vandaag.

Woensdag 9 april 2003.
Wie weet nog wat "unjèren" is? Het uurtje pauze tussen de middag werd dikwijls gebruikt om even te rusten. De foto die ik vandaag plaats in "Zomaar un foto" nr.233, lijkt veel op zo'n rustuurtje. Bekijk ze maar eens!

Dinsdag 8 april 2003.
Vandaag staat in de krant, dat op zondag 6 april 2003 is geboren: Steven, zoon van Philip en Linda Bruls. Zij wonen vanaf april 2001 in Neer en zo te zien hebben ze zich goed gewend. Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe wereldburger. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Schoor 5, 6086 NK Neer.

Haast U om foto nr.232 van "Zomaar un foto" die ik vandaag plaats, te gaan zien. Het is echt de moeite waard voor hen, die van het oude Neer houden! Bert bedankt!

Maandag 7 april 2003.
Vanmorgen uit de krant het bericht, dat op 3 april 2003 is geboren: Julie dochter van Ron en Judith Stroux-Kuijpers. Judith is een dochter van Pierre van Thei van Waals-Kaat. Hartelijk gefeliciteerd met deze boreling. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Maasweg 2, 6086 CB Neer.

Tot nog toe geen ander nieuws. Ergens gelukkig! Het is in elk geval beter, dan slecht nieuws.

"Zomaar un foto" nr.231 is een foto van een groepje vrienden, allen overleden. Ik heb ze allen nog goed gekend.

Zondag 6 april 2003.
"Zomaar un foto" nr.230 is een foto van een familie, zo omstreeks 1926. Moeilijk om de mensen te kennen, voor mij sommigen aan het wezen.

Zaterdag 5 april 2003.
"Zomaar un foto" nr.229 is een schutterszestal uit 1948.

Vrijdag 4 april 2003.
Foto nr.228 van "Zomaar un foto" is een foto van de bloemen op het graf van Caroline.

Donderdag 3 april 2003.
Gelukkig ook weer eens een goed bericht te melden.
Vanmiddag bereikte mij het bericht, dat vandaag is geboren:  Evianne, dochter van Daan en Astrid Peters-Lucas. Wij wensen de familie van harte geluk met deze boreling. Als ik niet een beetje tekst en uitleg geef, denk ik, dat velen niet zullen weten waar het om gaat. Het is het echtpaar, dat het huis van Slaegers-Mina heeft gekocht, toen dat indertijd vrij kwam. Wilt U hen ook feliciteren, het adres is: Engelmanstr.34, 6086 BC Neer.

Vanmorgen om 10.30 uur is de Heilige Mis en begrafenis van Caroline Verhaeg. Mag ik mijn bezoekers, vooral zij die buiten Neer wonen en niet aanwezig kunnen zijn, vragen? Even met hun gedachten in Neer te zijn en met de familie mee te leven.

Nr.227 van "Zomaar un foto" is een foto van het "Patronaat" in 1935. Wat waren toen nog veel jongens lid!

Woensdag 2 april 2003.
Vanmiddag om 13.00 uur kon ik de site www.sjaen.tk via de link op mijn site bereiken. Denkt U ook aan een condolatie?

In "Zomaar un foto" van vandaag (nr.226), plaats ik een foto, die ik qua foto en qua huis de moeite waard vond om te plaatsen.

Dinsdag 1 april 2003.
De uitvaartmis en begrafenis van Caroline Verhaeg vindt donderdag 3 april 2003 vanaf 10.30 uur plaats. Wilt U een condolatie zenden, het adres is: Maasweg-West 14, 6086 BX Neer.
De vrienden en vriendinnen van Carolien hebben een condoleance-pagina geopend, onder www.sjaen.tk
Wilt U er naar gaan kijken? Surf op mijn startpagina naar "Linken" . Zoek de regel: "Café-Disco Sjaen-Toedem, Neer" klik er op en ze is te vinden.
Jammer! Zelf kon ik de site niet openen. Vermoedelijk te druk.

Vandaag in "Zomaar un foto" nr.225 weer eens echte Neerse bruidjes. Ga maar eens kijken.
Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: Piet@pjtim.tmfweb.nl