Het nieuws van april 2002:
30 april 2002. Koninginnedag.
Vandaag verschillende foto's kunnen maken. Jammer niet klaar voor plaatsing, zal tot morgen moeten wachten.

29 april 2002.
Vandaag weer eens een dag van geen nieuws. Gisteren was er ook zoveel te meer en wat belangrijk is/was, geen slecht nieuws.
Morgen is het Koninginnedag. Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb nog niets gehoord, van wat er zoal gaat gebeuren? Morgen vroeg mijn oor maar eens te luisteren leggen! Als er iets aparts is, zal ik zeker proberen er jullie verslag van te doen.

28 april 2002.
Toch nog gelukt! Vanmiddag had schutterij St.Sebastianus koningschieten. Ik was er heel even te gast, maakte wat foto's en was weer weg. Ik moest met An in Noorbeek op bezoek en toen wij terug waren was het al laat, maar met hard doorwerken is het toch nog gelukt. Ze staan onder "Fotogalerie" en dan klikken op "Koningschieten St.Sebastianus 2002". Interesse? Ga ze zien!

Woensdag a.s. (1 mei 2002) bestaat de seniorenvereniging St.Martinus van Neer veertig (40) jaar.
Ze beginnen deze dag met een H.Mis in onze St.Martinuskerk om 13.30 u. Om 14.30 u. begint een feestvergadering in gemeenschapshuis "In d'n Haammaeker", die wordt afgewisseld met diverse optredens en muziek door het Seniorenorkest Leudal- en Thornerkwartier. Om 17.00 u. is het tijd voor een Limburgse koffietafel en om 19.00 u. begint de bij een jubileum behorende receptie.
Tot besluit is er vanaf 20.00 u. een gezellig samenzijn met muziek van het Seniorentrio uit Kelpen-Oler.

In Heythuysen werd de oud-Neerenaar Tjeu Wagemans benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tjeu is een zoon van Harrie van Meebusse-Tieske oette Gaot. In de krant stond: hij kreeg het lintje, omdat hij al zestien jaar de woordvoer- der bij uitstek is van de politieke groepering Ronduit Open in Heythuysen.
Tjeu, ik weet zeker, dat ik voor veel Neerse mensen spreek, als ik je van harte feliciteer met die onderscheiding!

Bij het gemeentenieuws onder bekendmakingen zag ik het bericht: Ontwerp-bestemmingsplan Prostitutiebeleid.
Verder staat er, dat met ingang van 29 april 2002 gedurende vier weken voor ieder in het gemeentehuis op de afdeling Grondgebiedzaken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan "Prostitutiebeleid".
Met dit plan wordt de ruimtelijke invulling vastgelegd van de door de gemeenteraad vastgestelde prostitutiebeleid.

27 april 2002.
Vanmorgen heb ik weer een echt Neers bedrijf toegevoegd aan de page "Bedrijven". Het betreft de biologische tuinderij van Wiel van de Bool en Trudelies Dorssers, genaamd "de Waog". Wiel is een zoon van Sef van de Boel vanne Waog en Trudelies is een dochter van Graadje van Dorses-Hannes.
Ga de site maar eens zien, ze hebben veel te bieden.

Vandaag heeft de familie Harrie en Els Verhaeg-Klaessen hun gouden huwelijksfeest. Op 22 april j.l. heb ik hier melding van gemaakt, ik hoop dat mijn lezers er aan gedacht hebt om hun een felicitatie te sturen. Harrie en Els vanaf hier wens ik jullie: "Nog vele jaren gelukkig samen te zijn".

Neer is weer een inwoonster rijker geworden. Bij Theo en Petra Peulen-Gerris is op 24 april 2002 een dochter geboren. Theo is de zoon van onze kersverse wethouder Wim van Thei vanne Kuper van Gerheggen.
Theo en Petra van harte gefeliciteerd met deze aanwinst.
Wilt U hen ook feliciteren, hun adres is: Bongert 3, 6086 NX NEER.

26 april 2002.
Deze week kreeg ik van de voorzitter van het Kindervakantiewerk een mail, met het verzoek aandacht te schenken aan, dat dit jaar voor de 40-ste keer een vacantieweek word georganiseerd. Op 3 augustus 2002 zal dan een reunie voor oud-leiders en oud-bestuursleden worden gehouden. Hij vraagt om nu al met die datum rekening te houden. Het hoe en wanneer van aanmelden, moet nog geregeld worden.

25 april 2002.
Vanmorgen uit de krant. Op 23-4-2002 is in Centrum De Ark te Roermond overleden: Mien Joosten Martens (de weduwe van de op 10-3-2002 overleden ex Neerenaar Jan Joosten, zoon van Sjeng Jooste vanne Riekswaeg). Op maandag 29-4-2002 is in de parochiekerk van Herten om 10.30 u. een plechtige uitvaartdienst, waarna crematie in Baexem.
Aan de nabestaanden: onze Oprechte Deelneming.
Adres: Van Mereheymstr.32, 6049 EL Herten.

24 april 2002.
Ik zou het bijna vergeten, maar toch is er nieuws en dat is ook nog nieuws waar ik en mijn vrouw An zeer trots op zijn!
Onze achterkleindochter Amber Munnecom wordt vrijdag 26 april 2002, één jaar oud. Ik maakte deze week enkele foto's van haar, waar ik er twee van geplaatst heb onder "Amber één jaar oud." U mag er gerust even naar gaan kijken!

Geen nieuws vandaag. Het is nu bijna 18.00 u. en niets gehoord.

23 april 2002. Eigenlijk is het vandaag weer eens een dag van géén nieuws. Toch kan ik jullie een site aanbieden, die ik op het net heb gevonden. Als U het even onthoudt? Ze staat onder "Linken" en ze heet "Kieskeurig bij inkoop". Ik kwam er bij uit met het zoeken naar gegevens over een nieuwe digitale camera. Daar kwam ik er bij uit, dat voor dezelfde camera, verschillen van meer dan 300 euro in prijs mogelijk zijn. Conclusie? Als U iets nieuws wilt aanschaffen, kijk dan eerst even bij "Kieskeurig bij inkoop"!

22 april 2002.
Het 3-de team van ons R.K.S.V.N. is gisteren kampioen geworden. Er word verteld, dat het elftal nog steeds feest aan het vieren is.
Vanmorgen de rest van de Leudalweg gefotografeerd. Ik zal proberen, ze er straks nog bij te zetten.

Het is gelukt, ze staan onder "Neer", dan "Leudalweg". Als U dan bij Leudalweg 10 komt (dat is de Witte kapel) en U wilt daar meer foto's van zien, klik dan eens op de foto en Uw wens wordt vervult.


21 april 2002.
Nog net klaar gekregen; (ik moet naar een extra repetitie van de zangvereniging met de fanfare) de Leudalweg. Hij staat voor zover ik hem gisteren gefotografeerd heb, op het net.
Om te zien? Ga naar "Neer" en dan "Leudalweg op 20 april 2002".

20 april 2002.
Vanmorgen was het weer eens goed weer om huizen te fotograferen; heb een gedeelte van de Leudalweg genomen. Van Jong Nederland, ik dacht een leiderscursus, een foto gemaakt. Voor de geïnteresseerden? Ze staat onder "Fotogalerie". Leudalweg volgt zo spoedig mogelijk.

19 april 2002.
Vanmiddag nog een foto gemaakt aan de school en geplaatst.
Het beton is gestort.

Van de gemeente om 12.00 u. nog niets binnen gekregen. Ik heb nog eens geprobeerd een link te leggen naar hun site, maar dat kreeg ik ook niet klaar. Hij of zij die, de Portefuilleverdeling in het nieuw college wil zien, moet naar www.roggel-en-neer.nl surven en daar dan verder kijken.

Aan de nieuwe school geweest kijken, of ze al aan het betonstorten waren. Alles stond klaar; het wachten was op beton. Toch kon ik enkele foto's maken. Ze zijn aangevuld onder "School".

Op 18 april 2002 is overleden: Lie Pijpers, echtgenote van Sjeng Cluitmans. Hun zoon Piet woont in Neer en is de echtgenoot van Jacqueline Geelen (van Sjeng van Sieje-Pieèr). Zoon Chris woont in Roggel, is een oud Neerenaar. Vanaf deze plek wens ik vader Sjeng Cluitmans en zijn familie de sterkte om dit verlies te dragen. Wilt U condoleren? Het adres is: Stationsstr.8, 6071 KC Swalmen.

18 april 2002.
Van gemeentewege is vandaag de portefeuilleverdeling  in de nieuwe raad bekend gemaakt. Ik zal de verdeling op een aparte pagina publiceren, mits ik medewerking van de gemeente krijg. Dat zal dan morgen gebeuren!

Op 22 april 2002 zijn 50-jaar getrouwd: Harrie Verhaeg en Els Klaessen (Harrie is een zoon van Steute-Pieèr van Brummunjd en Els is een dochter van Kappers-Teuèn vanne Waog). Om 14.30 u. is er een H.Mis in de St.Martinuskerk en er is gelegenheid om te feliciteren in café-zaal 't Klumpke van 19.00 tot 20.30 u.
Vijftig jaar gehuwd is niet niks! Ook U, waar ook ter wereld, kunt ze feliciteren.
Hun adres: Kerkplein 18, 6086 BK NEER.

17 april 2002.
Toch nog woord kunnen houden, vanmorgen regende het en had ik verplichtingen van huiselijke aard. Vanmiddag aan de nieuwe school geweest en ik maakte er vier foto's. Inmiddels zijn ze op het net geplaatst. Zie onder "School".
Wie weet een mooie nieuwe naam voor de twee gefuseerde scholen? Ik meen tenminste gehoord te hebben, dat iedereen daar zijn gedachte over kon laten gaan!

16 april 2002.
Kwam toevallig bij een heel belangrijke site uit: ziektebeelden. Hierin staan bijna alle ziektes, met bijzonderheden vermeld. Heb het onder "Linken" geplaatst.
Wilt U er iets over weten? Ga het dan zien!

Vanmiddag kreeg ik van Jeu Geraets (Tjeu van Sieberte-Lot) in New Zealand een foto binnen van een bronzen stier. Hij was in Australia geweest en hij had hem gezien toen hij in Sydney door Pidstiet liep en een akade inging. Het had hem direct aan Neer doen denken en aan onze stier.
Ik heb de foto onderaan bij "Stier" neergezet. Ga ze maar eens zien!

Vanmorgen heb ik de page "Veerboot" van mijn beginpage verplaatst naar "Bedrijven". Iemand die er graag nog eens naar wil kijken, zal de reportage daar vinden.
Inplaats daarvan heb ik een begin gemaakt met weer een nieuwe page, namenlijk "School". Een tijdje terug heb ik over de nieuwe school verteld, dat die op de plaats van het Kwirke zal in- bij- en hergebouwd worden. Het begin is gemaakt vertelde men mij; hekken geplaatst en ook al beton gestort.  Morgenvroeg zal ik er foto's van proberen te maken, nu moet U zich nog behelpen met alleen maar een luchtfoto, daar is trouwens een heleboel op te zien. Ga ze zien!

15 april 2002.
In de krant las ik, dat op Ulensvaaren een kindje geboren is. Daar heeft Maud op 14 april 2002 er een zusje bij gekregen: Lisa.
De gelukkige ouders zijn: Maikel en Susanne Dirkx-Versteegen, Ulensvaaren 53, 6086 GC Neer. Vanaf hier, hartelijk gefeliciteerd.
Maikel is, voor hen die het anders niet weten, een zoon van Dré van Piette-Wulm van Hanssum.

Gisterenavond-laat hoorde ik, dat naast dat de fanfare de koninklijke erepenning heeft gekregen, Dhr. Jo Slaats oud voorzitter van de Eendracht en eerste en tot nu toe laatste praktijkhoudende dierenarts in Neer, ook koninklijk onderscheiden is. Hij is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jo van harte gefeliciteerd!
Wilt U hem ook feliciteren? Zijn adres is: Leudalweg 16, 6086 AT Neer. Tel.0475.591980.

14 april 2002.
Vanmiddag aan de Maas foto's gemaakt van de nieuwe jachthaven. Ik heb geprobeerd ze zo te maken en te plaatsen, dat als U ook al lang niet meer aan de Maas bent geweest, toch kunt volgen hoe het nu gaat worden.
Ga het maar eens zien onder "Maas" op de beginsite.

Nog niet er achter gekomen, hoe de onderscheiding nu precies heet. Zal morgen toch wel in de krant staan. Ik had wel van de fanfare een klein berichtje verwacht. Denk s.v.p. allen aan de berichtgeving; uit m'n eigen kan ik onmogelijk alles weten!

13 april 2002.
Op de receptie kwam burgemeester Peeters met een Koninklijke onderscheiding; ik weet niet zeker hoe ze heet, hij praatte over een legpenning, in elk geval een grootte onderscheiding. Morgen zal ik er wel achterkomen, hoe ze precies heet?

Vandaag opent fanfare "de Eendracht" de feestelijkheden rond hun 100-jarig bestaan met een receptie. Die heeft vanaf 19.30 u. plaats in gemeenschaphuis "In d'n Haammaeker". Wij brengen met ons mannenkoor "Maas- en Neergalm" een serenade. Na de serenade gaan wij door naar Nederweert, waar we meede een concert verzorgen.
Hierdoor ben ik niet in de gelegenheid, om al de binnen gekomen post van vandaag, nog te beantwoorden. We zullen zeggen: "Morgen komt weer een dag".

12 april 2002.
Vanavond had ik nog een beetje tijd over om te experimenteren met mijn site. Ik heb een begin gemaakt aan een rubriek die ik al een tijd lang in gedachten had, namenlijk "Bedrijven". Daar wil ik de bedrijven van Neer (tenminste die dat willen) in onder brengen. De vier eersten (proef) staan er in. Bekijk het eens en graag Uw reactie's!

De uitvaartdienst voor Mevrouw Riek Beurskens-Geelen is op maandag 15 april 2002 om 10.30 u. in de St.Martinus parochiekerk van Neer, waarna ze op het kerkhof te Neer begraven wordt. Onze oprechte deelneming met dit overlijden.
Condolatieadres: Spuitjes 14, 6086 BZ Neer.

11 april 2002.
Echt nieuws is er niet vandaag. Van horen zeggen weet ik, dat Mevrouw Geelen-Beurskens maandag wordt begraven, zal morgen wel een bericht in de krant komen.

10 april 2002.
Dhr. Huub Derks, directeur van "Derks verhuur" aan de Heldenseweg 19 te Neer, liet mij vandaag weten, dat het bedrijf vanaf april een eigen internet site heeft. Als U het bedrijf eens wilt bezoeken, surf naar "Linken" op deze site, daar vindt U de link.

Om 11.00 u luidde de kerkklokken. Dat betekend dat er een overledene in de parochie is. Bij navraag blijkt het de 90-jarige Drika Geelen-Beurskens, de weduwe van Gielke van Sieje-Pieèr te zijn. Verdere gegevens zijn er op dit moment nog niet.

9 april 2002.
Vanavond was de jaarvergadering van de E.H.B.O. afdeling Neer. Op deze drukbezochte vergadering werden de jubilarissen gehuldigd. Wilt U weten wie en voor hoeveel jaren, surf naar "Fotogalerie", klik op de regel "Jubilarissen E.H.B.O. in 2002" en als U even geduld hebt, zult U ze zien.

Vanmorgen naar de Friedesemolen geweest kijken of er iets gebeurd was, wat de moeite waard zou zijn om te fotograferen. Nee dus! De wei naast de weg naar de Bergerstraat was ingezaaid en het houtwerk van de nieuwe brug, daar was aan geschuurd. De laatste foto die ik heb geplaatst was nr.186 van 14 maart 2002. Maar ja? Als er niets gebeurd wat de moeite waard is.

Een van mijn trouwe lezers maakte mij er op attent, dat ik in april nog steeds maart boven de tekst in mijn "Dagboek" had staan. Ik heb hem bedankt voor zijn oplettendheid en de site aangepast. Zouden de anderen allemaal aan een één aprilgrap gedacht hebben?

8 april 2002.
Gisterenavond laat terug van Baexem. Toch nog even het verslag van de beugel-beslissingswedstrijd gemaakt. Ga het zien? Klik bij de hoofd-site op "Beugelen", onderaan vind U de regel die U moet hebben: klik daar op en U komt bij het verslag.

7 april 2002.
Vandaag van allerlei nieuws, goed maar ook slecht!
Vanmorgen moest ik het horen! Weer de Napoleonsweg. In de kleine uurtjes zijn twee Neerse jongens, bij het oversteken van de weg onder een auto gekomen. Ze zijn naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. Een zou er inmiddels weer thuis zijn, de ander is door gebracht naar Maastricht en wordt daar verpleegd.
Vanaf hier wens ik Paul Houben een van harte beterschap.

Dan, op de parkeerplaats voor vrachtwagens: een trekker met oplegger gestolen. De oplegger zou op Ulensvaaren teruggevonden zijn. Van de trekker geen spoor. Schijnbaar ging het alleen om de trekker.

Dan nu nog het goede nieuwe R.K.S.V.N. heeft in de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de helft voor lijfsbehoud gezorgd. Ze kunnen in de 2-de klasse K.N.V.B. blijven, mits dat ze in de resterende wedstrijden en in de na-competitie geen steekjes meer laten vallen.
In de wedstrijd van vanmiddag: Neer - Helden werd het 2-0 .
Voorwaar al een hele opluchting!
Ik was aanwezig en maakte enkele foto's. Wilt U ze zien? Surf naar "R.K.S.V.N.", helemaal onderaan vind U de eerste foto, klik er op en U komt de rest te zien. Denkt U dan ook nog eens aan "Siem"?

6 april 2002.
Gisteren is in de gemeente Heythuysen onze oud dorpsgenoot Herman Rijs tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd.
Tevens werd hij tot Ereburger van Heythuysen gepromoveerd.
Herman heeft vanaf 1982 voor de fractie Ronduit Open, in de gemeenteraad van Heytse gezeten en hij bekleedde in die tijd vele functies.
Herman ik denk, dat ik namens zeer veel Neerse mensen spreek, als ik je vanaf deze plaats: van HARTE FELICITEER!

5 april 2002.
Mijn trouwe lezers zullen op de startpagina de knop "Siem" al wel gevonden hebben en vermoedelijk ook al gekeken, wat er onder zit. Het is een uitnodiging, mij toegespeeld door Loek en Sandra Geelen-Weijers, Moerbeilaan 1, 6086 EC Neer en het handelt over hun zoon Siem. De uitnodiging staat er nog niet compleet, zoals ik de folder ontvangen heb. De tekst is al te lezen, de foto's ontbreken echter nog maar zullen hopenlijk voordat de avond georganiseerd wordt, door mij nog toegevoegd worden. Ik heb er al lang aan gewerkt, maar het lukte nog steeds niet; het heeft wat te zeggen als een amateur zoiets moet/wil doen!
Een stukje uit de tekst:
In oktober 2000 zijn Sandra, Loek en de 50 vrijwilligers gestart met de intensieve thuistherapie voor Siem. Via internet waren zij destijds in contact gekomen met Keith Pennock, grondlegger van het Engelse instituut BrainNet. Keith is specialist op het gebied van de ontwikkeling van kinderen met hersenbeschadiging. Al 30 jaar werkt hij met deze kinderen en hij heeft een theorie ontwikkeld die ouders leert om therapeut te worden van hun eigen kind.
Door dit stukje uit de tekst hoop ik, dat Uw zo U dat al niet was, nieuwsgierig bent geworden en eens gaat lezen wat er onder de knop "Siem" staat.

4 april 2002.
Vandaag heb ik bij grote uitzondering, eens een verzoek aan mijn lezers.
Surf naar "Zangvereniging", klik op "Onze CD", lees en U weet wat ik bedoel!

3 april 2002.
Voor Mevrouw Stien Dorssers-Vestjens is de uitvaartdienst vrijdag 5 april 2002 om 11.00 u. in de parochiekerk te Neer, waarna crematie in Venlo-Blerick.

2 april 2002.
Vanmorgen naar de uitvaartdienst van mijn neef Ton Timmermans (zoon van Ververs-Sef) in Heerlen geweest. Bij thuiskomst hoorde ik, dat het om elf uur geluidt had en dat betekend: een overledene in Neer.
Bij navraag vernam ik, dat Stien Dorssers-Vestjens dochter van Stienkes-Lins van Brumhold, gisteren is overleden. Vanaf deze plek wens ik haar man Piet en de kinderen, de kracht om dit zware verlies te kunnen dragen.
Condoleantie-adres: Steeg 23, 6086 EJ Neer.

1 april 2002.
Vanmorgen heb ik de teams van het KNVB shell goalmaster clinic compleet kunnen maken. Ga naar "R.K.S.V.N.", onder aan staat een foto, klik er op en U komt alle 24 teams te zien!
Hebt U eens een nieuwtje, Neer aangaande, mail het mij: pjtim@wish.net