BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2010 03 28 01 Piet Luijten Hammermolen, Neer.  Twee oude foto's uit ons buurdorp Roggel.

 

Piet Luijten zond mij deze twee foto's toe. Het is bijna zeker dat wij daar verschillende Roggelaren een plezier mee doen. Misschien is er daar iemand, die er namen bij kan geven. Zo ja! Dan komen die er bij te staan.

Piet schreef bij deze foto: Hoi Piet. Nu eens een zoekplaatje voor jou. Kijk maar eens naar de foto in de bijlage. Een iemand op de foto heb je zeker gekend. Of er meerdere zijn kan ik natuurlijk niet weten. Een tip maar. De foto is ca. 90 jaar oud. Laat maar iets horen. Het is zeer goed mogelijk dat bezoekers van jou site die hun opa of oma herkennen. Groet, Piet Luijten.

Piet! Ik haal ze er niet uit, want ik vermoed dat jij je schoonmoeder Tina (Maria Hubertina) Joosten geboren te Roggel op 6 mei 1906, de echtgenote van Zegers Lei (Geraets) bedoeld. Ik vind ze niet!

De eerste reactie is van Piet Luijten zelf, hij schrijft: Ik zal je uit de droom helpen. Het manneke zittend rechtsonder op de foto is (Enkes) Sjeng Derikx, * 23-8-1914. Ik schat zo dat hij toen ca 6 jaar oud was. Hij is op de foto een van de jongste kinderen en zal toen dus waarschijnlijk op de eerste klas gezeten hebben. De foto moet dus van 1920 of 1921 zijn. Het is goed mogelijk dat op deze foto ook opa's of oma's van mensen uit Neer op staan. De man rechtsachter is Gerardus Hubertus Derikx, * 4-5-1873, (een broer van mijn opa) destijds hoofd van de school in Roggel.  Linksachter een jonge meester Crins.  Groet, Piet Luijten.

 

Bij deze foto schreef hij: Hoi Piet, heb jij enig idee bij welke gelegenheid de nonnen deze verkleedpartij hebben opgezet? De kinderen die dit ondergaan kijken niet al te vrolijk. De foto is zeer uit Roggel uit de midden twintiger jaren schat ik zo. Mvrgr. Piet Luijten.

Piet. Hier kan ik op antwoorden, dat ze vermoedelijk net zo goed als in Neer, Kindsheid optochten hebben gehad. Dat was een grote verkleedpartij en ik vermoed, dat deze kinderen klaar staan voor zo'n optocht.

Natuurlijk is het ook hier? Die het echt weet, mag het ook zeggen.