BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2010 01 28 01 Leny Heijnen-Vestjens, Buggenum.  Cees de Laat benoemd tot Hoogleraar.

 

Onlangs is mijn broer en oud Neerenaar Cees de Laat, zoon van Wil Vestjens-van Dongen en Lod Vestjens, Sterrebosweg 22 te Neer,  benoemd tot hoogleraar System and Network Engineering aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Wij vinden dit een geweldige prestatie. Het is misschien leuk om dit berichtje te plaatsen. Voor verdere informatie zie onderstaand bericht. Leny Heijnen-Vestjens, Buggenum.

 

Leny en familie, ik denk dat velen met mij dat ook denken! 

En voor Cees, een hele dikke PROFICIAT!

Dhr. dr. ir. C.T.A.M. de Laat.

Gepubliceerd op 21 januari 2010
Foto: Jeroen Oerlemans
Dhr. dr. ir. C.T.A.M. de Laat (1956) is benoemd tot hoogleraar System and Network Engineering aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Cees de Laat doet onderzoek naar het toepassen van optische netwerken en computer-, data- en visualisatie-infrastructuur bij het beoefenen van moderne wetenschap. De omvangrijke verwerving, verwerking, opslag en interpretatie van data voor experimenten vindt tegenwoordig plaats in wereldwijde collaboraties. Om dit te faciliteren zijn, deels in Amsterdam, hybride netwerken ontwikkeld. Mede hierdoor is het Science Park Amsterdam - met SURFnets NetherLight en Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) - in het wereldwijde wetenschappelijke internet een belangrijk knooppunt geworden. Het rekencentrum SARA en de multidisciplinaire instituten van NWO spelen hierbij een versterkende rol.

De ontwikkelingen in het ICT-gebruik door moderne wetenschap worden samengevat onder de term eScience (enhanced Science). eScience behelst het design van het systeemniveau van complexe geïntegreerde omgevingen voor multidisciplinaire en internationale onderzoeksteams. Het bouwen van zulke infrastructuren brengt een aantal fundamentele vragen voort met betrekking tot de schaalbaarheid, aansturing, management, beheersbaarheid en bruikbaarheid ervan. Dit alles efficiënt, energiebewust, zelforganiserend en automatisch applicatie-gestuurd koppelen is een grote uitdaging binnen het vakgebied van De Laat.

De Laat is sinds 2001 als universitair hoofddocent verbonden aan het Instituut voor Informatica van de UvA en leidt daar de onderzoeksgroep System and Network Egineering. Voor die tijd werkte hij als universitair docent Fysische Informatica aan de Universiteit Utrecht. De Laat speelde van 2002 tot 2007 een centrale rol in het Open Grid Forum als Area Director P2P en Infrastructure. Hij is voorzitter van de Grid High Performance Networking werkgroep en oprichter en voorzitter van Gridforum Nederland (Gridforum.nl). Daarnaast is hij bestuurslid van de Nederlands afdeling van de Internet Society ISOC. Hij is founding member van CineGrid, een wereldwijde community die onderzoekt hoe beeld en geluid in ongekende kwaliteit te produceren, te verzenden en te vertonen, en in 2006 initieerde hij met een aantal partners Amsterdam CineGrid Exchange. De Laat maakt sinds begin 2009 deel uit van de directie van het Virtual Laboratory voor e-Science (VL-e)-project. Daarnaast is hij onder andere lid van de redactieraad van Future Generations Computer Systems, een internationaal tijdschrift over grid computing en eScience en lid van het Future Internet Research Experimentation (FIRE) Expert Team.

 

Bron: UvA Persvoorlichting
persvoorlichting@uva.nl

-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-